A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: egész nap itatom, min. fél óránként kínálom. Nagyon változó, hogy mennyit iszik nappal.
Kb. fél 9-kor vacsorázik tápszert. 200ml-t csinálok neki, de jó, ha meszik 150-et. Próbáltam már neki a tejbedarapépet is, de azt nem annyira eszi. Még egy fél adaggal sem fogy el.
Most este megpróbálom, hogy csak vizet kap éjjel.

Kép
jandrea

Hanna: de ügyes Olivér!!!! Na, most már nyomulhatnak együtt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (blogban nem tölti a képeket :()

Luca: olyat nekünk is szokott, sőt, egyszer sípolt is, amikor rátakart Saci a kiságy falára :? szerintem Zille is csak lerepül róla :roll:

Saci a 7 hós kontrollon 7220 g (280 g gyarapodás, éljen :lol:) és 67 cm. Védőnéni oda meg vissza az ügyességén (enyém kebel meg büszkén dagadozik :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:)
Mesi meg 148 cm :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Majd még jövök... csak rázendített :?

Csöre
csöre74

Andrea: sztem is elég kell, hogy legyen a víz...

Hozzátápi témában a következőket mondta a védőnéni:
ahogy csinálom, az jó (hááát, bíztam benne :roll: :lol:)
semmiféle tejtermék, ha van tej, a tejpép is felesleges, pár hó
gabona pár hó húlva (gluténes)
sovány husi mehet (csirkemell, pulykamell)
mehet még: tökfélék, karfiolfélék, karalábé, gyümiből a banánt nem javasolja, de nem tragédia, ha adok (még nem adtam)
adjak a kajcsikhoz zsíradékot a zsírban oldódó vitaminok miatt (napi max egy kk), só, fűszer nem kell (só terheli a veséjét)
Hát, kb összhangban van azzal, amiről eddig beszéltünk itt, ugye?

Csöre
csöre74

Hanna:Jajj,de ügyes Olivér!!! :wink:
Csöre:Grat. a gyarapodáshoz! :) Mesi mennyi idős?Ez a 148 cm sok? :oops: :)
Én vacsira általában tejpépet és tejbedarapépet adok neki és nem vízzel,hanem anyatejjel kutyulom be,vagy fele víz fele A.tej.Ezt 6körül és este lefekvés előtt szopik és el is alszik.De jobban eszi mint vízzel.Meg sztem jobb is.A fagyó még úgyis mindig tele van tejemmel.Had fogyjon!
Ma fiókozás van,a szekrényt eddig békén hagyta... :D
Na megyek lerakom aludni,mert már nagyon dörzsöl a szemét.Aztán megyek,mert apja lecsót csinál bográcsba,mint minden héten.Nem tudom,hogy nem unják...

Eszter

Kép
eszterem

Ááááááá, állandóan kihajigál a babanet!!!!!! Megőrülök!
Eszter: 8 éves és 9 hós Mesi :) Köszi a gratulát!
Anyatej: nekem már nincs a fagyiban... kiöntöttem, mert lejártak :( igaz, nem fejek, mit várok :roll:

Csöre
csöre74

Visszajöttem,mert rájöttem,hogy mit akartam.Hát nem azt,amiről fentebb írtam... :roll:
Az lenne a kérdésem,hogy valaki rakott el fagyóba kész,turmixolt husit(jégkockatartóba)?Mert azt akarok csinálni,de érdekelne,hogy csak simán megfőzitek?Ilyenkor csak főzni kell?

Eszter

Kép
eszterem

Lucus:
milyen típusú légzésfigyelőd van?

Bence nem akar inni... Kínálgatom, szopogatja a cumisüveget, meg rágja, de nem iszik. Azt meg nem akarom, hogy ott hagyom neki, mert ne játsszon az üveggel... Akkor most ne parázzak, majd iszik, ha szomjas? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jandrea! Azt hiszem Mági írta, hogy Anna kelt ilyen sokat inni. Jól emlékszem Mági???

Csöre! Király méretek. :)

Mági! Csőrös pohár? Sima pohár?

Köszi Csajok.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna :
így van, elkövettem azt a hibát Annával, hogy ugyanígy nem akart inni, mint Bence, és elkeseredésemben teát adtam neki. Hiba volt...naaaagy hiba.. Merthogy elkezdett éjszaka is kelni nyáron, jött a tea. Aztán rájött, hogy ha ébred, kap teát. és ő ébredt . Egyre többet. Másfél éves korára eljutottunk odáig, hogy éjszakánként 10-15 alkalommal kelt inni (striguláztam! ), és 3 *250 ml-s üveggel bevágott. Állandó peluscsere, átázás, kialvatlanság... Nagyon nehezen jutottunk el odáig, hogy át tudjam szoktatni a vízre.. Ezért bencének most nem vagyok hajlandó a vizen (és néha egy kis gyümileven) kívül mást adni, pedig Nagymamám folyton környékez a teával. Mereven elutasító vagyok :lol:

Hanna:
A csőrös poharat még nem próbáltam, lehet, megteszem..
Olivér nagyon ügyes!! Azóta ismételgeti, vagy még nem érzett rá?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Azt hiszem Mágnes tökéletesen leírta miért a víz a legjobb....szerintem ennél jobb érv nem is kell!

Eszter! simán főzd meg a husit jó puhára, turmixold le és kész.

Mágnes! szerintem is próbálj ki valami mást. Petra is rákapott a poharazásra. Főleg ha jó színes. Igaz, hogy fele a nyakában de azért nyel is belőle.
katuska79

Tegnap letöltöttem ezt az új Harry POttert..egész nap szórakoztam vele, hogy majd este megnézem erre rossz volt a kód amit a kicsomagoláshoz adtak. Tölthetek le egy másikat...
katuska79

Katuska:
én tegnap kezdtem el olvasni a Félvér Herceget. :) Azt mondják, ha nem olvasod a könyvet ,akkor nehéz megérteni, és a tizede sincs a filmben, mint a könyvben

Jandrea:
próbáltad a Sinlacot? Az én nagyétkű, 6-szor evő fiam a Sinlactól átalussza az éjszakát. Sokkal laktatóbb, mint a tápszer!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Na, lakás kiganézva, piacról cucc behűtőzve, meg fagyasztottam Lillának szilvát és barackot. Barackot még fagyasztok, de megelégeltem a munkát mára :? Gondolkodom még karfiol és brokkoli behűtőzésén. Vagy felesleges?! Ja, meg télen teszek el sütőtököt pürében. Nyami :) Tökcici, de Lilla püréjének a nem megevett részét én falom be, olyan finom :oops:
Még a tescoba is mennünk kell :? :? :? Sebaj, megnézem a hintát. Köszönöm az ötleteket, hol találok!

Katus: légyszi-légyszi tedd fel a stefánia vagdalt receptjét! Köszönöm!

Óóóóóóóóóóóóó, mit nem adnék egy mozis Potterért. Marad nekünk is a letöltés :roll:

Hozzátápi: zsiradék témában nekünk a gy.orvos 1 kk olívaolajat javasol/főziadag.

Hanna: nagyon édes és ügyes Olivér! Frankón féltékenyek vagyunk ám Sackóra! :lol:

Csöre: szépen gyarapodott Saci :) Lilla is valami ilyesmit produkált. Mi 6700 grammhoz vagyunk 66 centisek. Nézegettük, milyen kis csajos lett Lillu formája. Szerintem bottal verhetem le róla a pasikat majd annak idején :roll:

Visszaolvasok még.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

És ami kimaradt:

Hagyma: Katuska, én a hűtőben tartom, úgy sokáig elvan. Persze így egyszerre max. 2-3 van itthon.

Kriszti: remélem, rendbe jöttök, és hamar meggyógyulsz. Abban én sem vagyok biztos, hogy ez jó lesz így neked, de nem szólok bele.

Nekem nagyon jót tesz, hogy vagytok Ti, meg mamamizok, meg anyukákkal ismerkedek, néha ellátogatunk egymáshoz, MT-t gyűjtök ( :oops: :oops: :oops: )...megkattannék ilyen programok nélkül. Ádi azért mégiscsak dolgozik, találkozik más emberekkel is, nem csak itthon van a manókával.

Krisz: ó, én nem tudnék szemet hunyni ilyesmik felett, mint gyerek étkeztetése és hasonlók. Megőrülnék, ha anyám titokban csokit dugdosna a pár hónapos gyerekem szájába, anyós meg paradicsommal tömné, amikor én nem akarok még adni neki. Ugyanez van a sírni hagyással (sosem hagyom). Anyám szerint fontosabb, hogy én aludjak, nem árt neki, ha sír kicsit. Szó sem lehet ilyesmiről. Amíg ilyen véleménykülönbségek vannak, hogy bízhatnám rá? Huhh, de kiakaszt mindig ez a téma. Pszichomókushoz kellene mennem! :lol:

Csépelés: Lillának 3-4 hó skora körül volt szokása, hogy csépelte a cicit szopi közben :shock: Szerencsére leszokott róla, és mostanában csak a hajhúzás maradt, de mintha az is kevesebb lenne.

Eldugulok.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Állandóan ledobott a babanet.Most találtam ide vissza,mert azt akartam még,hogy jajjdehülyevagyok...Csöre:bocsi,nem esett le,hogy ott a vonalzó ,én meg megkérdeztem,hogy mennyi idős Mesi... :oops: :oops: :oops: Nagy lány!
Katuska:Köszi....Akkor csak simán megfőzni...Ok. :P
Én kínálhatok bármit Eszternek,nem kell.Csak szopik,ha szomjas.Most próbálom szoktatni a pohárhoz is,hogy ismerje.Kisebb nagyobb sikerrel.Még a cumis üveget sem ismeri. :roll: A szopival meg elvan.Kielégíti a szükségleteit...(ezek szerint)
Sziszi:Én sem bízom senkire Istvánom kivételével(ha esetleg,gyantáztatni,vagy fodrászhoz megyek)Lehet,hogy már felfogták és nem tömnék akár mivel,de akkor sem.Sógornőm(kerianyja)meg teljesen el van tévedve,hogy megfogja kapni a gyereket,ha úgy van,vigyázni rá...Neki is van pedig gyereke,de csak dísznek(ezt nem részletezem,mert nagyon gáz)ugyanis a múltkor a tejszeletet akarta odaadni a gyereknek,azelőtt a kenyeret és még azelőtt a mackósajtot...

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: azért megkönnyebbülés, hogy más is van ilyen helyzetben, és nem én vagyok ekkora sárkány. Köszi :wink:
Az ivás miatt ne aggódj, amíg szopizik, lehet, hogy nem kell neki más. Lilla egyedül csőrösből iszik piciket, de csak mert izgalmas rikítórózsaszín és játéknak hiszi. Ja, meg az én fél literes bögrémből, mert minden kell neki, amit mi használunk :)

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Mágnes! igen olvastam már. Szerintem valamikor tavaly tavasszal...amikor megjelent. Már nem is nagyon emlékszem rá.

Andrea! még az jutott eszembe, hogy miért itatod olyan sűrűn?
katuska79

sziasztok,

mi is jelen, csak kezdek bezombulni:
Levente 3 napja óránként kel éjszaka :? :( így aztán 20-30 perceket alszom... :( szerintem a foga miatt, nem nagyon van más tippem...

Nagyon szép babákat láttam az előző oldalakon! :lol:

Csöre, üdv újra itt! Sackód nagyon ügyes!!!!! Méretei hasonlóak Leventéméhez :lol: Ez a hozzátápi-útmutató jól hangzik. Szerintem én is leállok a tejpéppel, azért kezdtem el, hogy hátha tovább alszik, de ha már úgyis óránként kelünk, tök mindegy :(

Hanna, látod-látod :lol: nagyon ügyes Olivér!

Móni, nagyon csini kismami vagy!!!!

Enikő, megvettük mi is a szőnyeget, amit Nálatok láttam, tök szuper lett L. szobájába! :lol: így már babaszobából igazi gyerekszoba lett, bátran kotorhat a földön rajta :lol:
Talit akkor összehozzuk jövő héten!

Erzsébet, Andi, de jó, hogy jöttetek, pont tegnap gondoltam rátok, hogy milyen rég voltatok!

Krisz, gyed :evil: nekem is sokkal kevesebb, de hát ez van...örüljünk, hogy kapunk valamit.

Én még el sem tudnám képzelni, hogy valaha visszamenjek dolgozni...Persze biztos eljön majd az ideje annak is valamikor... :roll: :lol:

na megyek vacsizni, majd még teszek képeket!

Kép
vickybabe

Sziszi: a csokiztatáson és egyéb szarságok etetése fölött én sem hunynék szemet. Nálunk ilyennel nem próbálkoznak. Azt adják, amit én mondok. Az altatásra gondoltam, amikor azt mondtam, néha szemet hunyok. Én pl. sosem szoktam ringatni, kézben altatni. Anya és anyós is szokta, de hadd legyen meg az örömük, hogy a kisunokájuk a kezükben alszik el. Egy-két alkalomtól még nem szokik rá.
Sokáig sírni én sem hagyom, hallom, mikor igazi az a sírás, és mikor nem. Azt azért nem hagyom, hogy sportot űzzön "a sírok, és majd anya ugrik" műsorból. Ugrok én, ha valami gond van, de sokszor csak a fáradtság miatt sír, ilyenkor hagyom, és pár perc múlva alszik is. Éjszaka pl. sosem sír. Nyöszörög és visszaalszik.

Hús: én csirkemellet tettem el pici kis csomagokba, nyersen. 4-5 kocka egy csomagocska. Aztán ha kell, gyorsan megfőzöm, zöldségekkel összeturmixolom.

Hanna: O. nagyon ügyes. :lol: Olvastam, hogy lázas volt szegényke. :(

Luca: nálunk is riasztott, mikor Á. lemászott róla.

Na, azt hiszem ma le kell engedni a kiságyat. A fiatalúr kapaszkodik felfelé.

krisz78

Mágnes: a múltkori alkalommal említettem a dokinéninek, de nem mondott semmit és fel sem írta. Úgy tudom, lehet kapni recept nélkül is, lehet, hogy majd kipróbálom.

Szóval várható, hogy egyre sűrűbben fog kérni inni? Huhhh! Akkor gyorsan leszoktatom a teáról és csak vizet kap éjszaka.

Katuska: azért kínálom, mert sokszor nagyon be van horpadva a kis kutacsa, úgy tudom, hogy ez azt jelenti, hogy szüksége van folyadékra. Vagy nem???

Kép
jandrea

Andrea! én is megszoktam nézni a kutacsát de nem egyértelmű úgyhogy én már nem azt veszem mérvadónak. VAn amikor tele issza magát pl tápszerrel és egy darabig akkor is horpadt és van amikor meg tudom, hogy már szomjas mert régen ivott és egyáltalán nincs behorpadva. Én inkább akkor kínálom amikor látom, hogy nyűgös, le van izzadva, vagy már régen kapott folyadékot és olyankor tényleg iszik rendesen. Legutóbb épp dokinál voltunk, ott ugye nézi a kutacsot és eléggé horpadt volt...de nem szólt a doki, hogy ki lenne száradva.
Többiek Ti hogy nézitek??
katuska79

Katuska: hát nem tudom. Ha ilyenkor itatom és el is fogadja, akkor hamar "helyreáll" a kutacsa.
Most voltam gyógyszertárban, vettem Sinlacot, remélem elfogadja vacsinak. Ma nagyon kevesett evett. Reggel evett olyan 110 ml tápszert, ebédre egy üveg bébikaját, koradélután egyáltalán nem fogadta el a tápszert, 6 körül evett egy üveg gyümölcspürét és ennyi. Mostanában egyébként is nagyon keveset eszik, lehet tényleg ez a baja éjszaka, de a múltkor próbáltam adni neki éjszaka tápszert és csak 60 ml-t ivott belőle, ebből gondolom, hogy nem éhes éjszaka.

Kép
jandrea

Jandi:
Kiváncsi leszek, hogy bejön-e nektek a Sinlac. Mennyi volt recept nélkül? Bence is kevesebbet eszik mostanában, és ritkábban, aminek én nagyon örülök.. .) Mi eddig szigorúan 3 óránként ettünk, persze nem én ragaszkodtam hozzá :wink: Mostanában már 4-et is kibír :)

Kutacs:
Én nem nézem, mármint nem ettől teszem függővé az ivást. Mert van, hogy sírás után is be van horpadva kicsit (télen is volt), de van, hogy a legnagyobb melegben snics.. Persze, ha pl. autózunk, és ott befülledve látom, hogy horpadt a kutacs, akkor egyértelmű, hogy attól van.

Azért azt vegyétek számításba, hogy 6 hós kor körül a legtöbb baba elkezd ébredezni éjjel. Látszólag nincs indoka, de lassan kezdenek rájönni, hogy rajtuk kívül is van világ, és Anya olykor eltűnik a szemük elől. Ellenőrízni ébrednek, tudni akarják, hogy ott vagy-e mellette. Szóval nem mindig az éhség és a fog miatt. Szeparációs szorongás.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok, en is vagyok,c sak keszulodok, pakolok, ugye mar csak 2 kell aludni es otthon leszek :)
Nagyon sok tenni valo van amikor az ember el akar az itteni otthonbol menni az otthoni otthonba :lol: :lol:
Hat hos adatok gyorsan.
8540g 71 cm, ket fogacskank van. Egesz nap besem all a szánk, sikitozunk, gugyogunk. Kedvenc jatekaink az indianosdi (kiabal mikozbe mas kezet veri a szajahoz-nagyi mutatta meg neki, azotta ismetli naponta), zongora kalimpalas.A kedvenc gyerek dalara ugyanugy forgatja a kezet mint mink, mikozben eneklunk neki. Reggeli tejpep anyatejcivel, napkozbe kostolgatjuk a gyumiket es zoldsegeket, nagyreszt csak szopi van. Szepen iszik poharbol, imadja a frissen facsart gyumi leveket. Forog jobbra, balra, hasra (ha nagyon muszaj), segitseg nelkul ul.
Talan ennyi is
Nem leszek 2 hetig kb, azert majd igyekszem bekukkantani, ha masra nem benezek a gyonyoru baba kepeket nezegetni.
rohanok var a csomag :!:

Kép
brestovsky

Na, végre idetaláltam :roll:
HP: nem olvastam, nem láttam... beleolvastam az 5-ik részbe, és nem tetszett... a többi jobb?
Eszter: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ivás: Sacinak is kifolyik a szájából, de időnként rajtakapom, hogy nyel :D Ő olyan kis utánozó majom, mindent akar, amit a nagyok... ezért olyan pohárból "iszik", amilyenből mi... ha üvegből, akkor üvegből, ha műanyagból, akkor abból :)
Uuuuu, Viki, nem irigyellek a kelésekért :(
Sziszi: hát, lövésem nincs, vidéki lány létemre, hogy mikor van a karfiolnak szezonja, és hogy érdemes-e fagyasztani ezeket :oops:
Lilla tényleg nagyon hasonlóan gyarapodik Sacihoz :D
mamami: nekem nem sikerült regisztrálni... valamit elcseszhettem :roll: :oops: :?
Kutacs: én sem nézegetem, szól, ha szomjas
gyed: én még nem kaptam meg az ehavit :?
Na, megyek, jó éjt... lehet, hogy valami kimaradt, olyan hiányérzetem van :roll:

Csöre
csöre74

Csöre! Micsoda nagy lányod van! Nagyon ügyes!

Katuska! Én is másfél évesen próbálkoztam a rács levételével, de folyton kijött hozzánk lefekvés után, így visszaraktam a rácsot, aztán most újra próbálkoztam, de még mindig kijön! Nem tudom mit csináljak! Lehet rácsoságyból nősül.
Itt Pécelen csinálnak szuper galériaágyakat és nagyon gondolkodom rajta, de félek nem válik be.
A vonatokra Levente is nagyon rá van kattanva, de ha közel megyünk fél tőle. Multkor a metróba sem lehetett beültetni.
Most hétvégén lesz valahol terepasztalos vasúti kiállítás (a férjem találta, így nem tudom hol), de mi mentünk volna, ha nem utazott volna el.

Érdekes,amit írtok a gyerkőcök egyéniségéről. Engem is foglalkoztat már egy ideje, hogy mennyire mások a gyerkőcök. Levente nekem is olya bújos volt, Milán meg azt sem engedi magamhoz öleljem és olyan durva, mint amit Mágnes írt. Azért remélem változik.

Hanna! De édes Olivér!

Levente azt mondja teteteteteetete :lol:

Jandrea: miért teát adsz neki? nem lehet, hogy attól még jobban szomjazik?

Vicky, Katuska! Majd írjatok melyik nap jó nektek!
Örülök, hogy bevált a szőnyeg.

Lucus! Sajnálom a téves riasztásokat! Nektek javasolták, hogy használjátok?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Szörnyű éjszakánk volt tegnap, fél 5kor feküdtem le, akkor átvette az apja... nem volt hajlandó az ágyban aludni, már megpróbáltam ezerféleképpen. Na mindegy, hátha ma jobb lesz, persze egész nap nyűgös volt.

Hanna: Olivér nagyon ügyes! Hihetetlen miket tud már némelyik baba, az én fiam még csak fordul, meg kuszás-szerűt produkál.

Ivás: én éjszaka nem itatom, max cicit kap, nappal azért iszik elég sokat, néha én is nézem a kutacsát, de van hogy ivás után is horpadt.

Ütés: én fiam is ütöget, harap, csíp, rúg. Meg néha lefejel.

Hozzátápi ügyben a dokinő meg a védőnő is nulla, innen szerzem az infókat! Úgyhogy köszi mindenkinek!!!

Szilvi
Kép
xania9

Én hülye megírtam a hsz-t Ctrl C Biztonságból, de még visszalapoztam és onnan kimásoltam Olivér 6 hós adatait, az én másolásom meg ugrott ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Béna vagyok
Na még egyszer visszafelé

Enikő - Nem ajánlotta senki, én nyudotabb vagyok, ha van bár ez most kicsit összezavart.

Rita - Jó utat hazafelé! gyere ha tudsz!!

Kutacs én sem nézegetem sokszor és ha igán inkább hogy nincs e kidudorodva. Szerintem is jelzi ha szomjas. Időnkét megkínálom Zillét de egy-két kortya ha lemegy, mondjuk ő még cicizik, így én vagyok a szomjoltó!

Andi - Szerintem is még most szoktasd le róla, nehogy később még nehezebb legyen, ahogy Mági írta. Én ezért sem kezdtem el. Pedig már a legelején megkaptam Anyósomtól, és Anyumtól, hogy miért nem teáztatom.

Kicsit megnyugodtam, hogy másnál is volt téves riasztás.

Fagyasztás - hát én zöldségeket nem fogok. Gyümiből tettem el meggyet meg őszit, majd még szilvát akarok

Vicky - Sajnálom a sok kelést , lehet tényleg nem a fogától van, bár ezt Te tudod, hanem nem tud cici nélkül visszaaludni, meg a mit Mági írt kell neki anya. De remélem nem tart sokáig, mert így nem tudsz pihenni. Én ha 3-4 szer kell a szokásos kettőnél már kivagyok.

Sinlac - Zille ma megevett 200 ml-t csak lestem, eddig ennyit semmiből nem evett még (tejciből se) igaz kicsit hígabb lett mint szokott. De tudom, hogy nem fogja átaludni az éjszakát. Kell neki a cicim!! :lol:

Hanna/Mági - angelcare 301-s van. És gyári értéken 2-3 között van mióta használjuk. Nem tudom át kellene-e állítani érzékenyebbre??!!

Csöre -A mi védőnénik is szinte ezeket mondta (a karalábét és karfiolt majd 8 hósan és a glutént is akkortól) Éljenéljenéljen Saci gyarapodása. Zille egy hete pont ekkora volt :lol: (Na jó 1 cm-el nagyobb, de az a hibahatár) :lol: :lol:

Hanna - Olivér nagyon ügyes!! Szaladhat Saci után!!

Tegnap kihagytam Magdit a listából akik még nem küldtek adatokat!!

Kép

Kép
lucus16

Nekünk is van epres sapink!!! (Csak kicsit nagy)
Kép

Huncut
Kép

Kép

Kép
lucus16

Jó reggelt!

Lilla lánykám kialudta magát :D Hááát, mire majd rájön, milyen jóóóó dolog aludni, addigra keltem minden reggel az oviba :?

Kutacs: én nem nézem. Párszor bepánikoltam, mert beesett volt, máskor meg beijedtem, mert túlságosan dudoros volt, de soha nem volt összefüggésben azzal, mennyit ivott. Én kínálom rendszeresen, ha elmegyünk itthonról melegben, még többször. De úgyis "szól", ha cicizne. Meleg napokon akár egyóránként pár kortyot. És mindig csak vízzel kínálom. Én bevallom, nem is értem a teáztatást. Gyümölcstea? Vörös tea? Babatea? Feketét, zöldet nem szabad. Ha cukrozzátok, még szomjasabb lesz, különösen, ha meleg van. Cukor nélkül Lilla nem kért filteres babateát (hibiszkusz+kamilla), cukorral meg nem kap.

Fagyasztás: tegnap végignéztem a gyorsfagyasztott zöldség-kínálatot. Én sem fagyasztok zöldséget. A barack, szilva mellé még teszek el körtét és egy pici szőlőt, aztán kész.

Fagyasztott gesztenyét (egyben) láttatok valahol?

Lucus: jó ötlet a kép! Annyira kedves Tőled, hogy foglalkozol a táblával! Hova küldhetem a féléves képet?

Csöre: HP - szerintem baromi jó :lol:
Mamami: az eső regi nekem sem sikerült :? Aztán regisztráltam a férjem mailjéről, és arról azonnal :? :? :? Biztos inkább a papapikat várják a mamamik helyett :shock: :shock: :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol:

Krisz: á, értem, mire gondoltál. Én nem is gondolhattam erre, nálunk ilyesmi nincs is :roll: A nagyik a heti egy órájukban körbecsodálkozzák kismanókát (milyen széééép, milyen ügyeeees, milyen aranyooooos), kicsit hurcolásszák, aztán kalap-kabát. Valahogy nem tudnak mit kezdeni vele. Bízom benne, hogy feltalálják magukat, ahogy nagyobb lesz.

Munka: én nem tudnám Lillát itt hagyni :oops: Két éves koráig én nem mozdulok mellőle, hacsak nem valami saját vállalkozás felé. Szerencsére Ádi maximálisan ezt támogatja. Persze jobb lenne a magasabb fizetésem, mint a GYED, mert mi is kisházban gondolkodunk három-négy év múlva, de nem tudom itt hagyni a babómat. Kire bíznom sem lenne.
Azt sem tudom, hogy a fenébe menjek vissza a multihoz, ahol dolgoztam gyerek mellett. Napi 10 óra utazással, külföldi utak, túlóra...Sokat gyötröm magam ezen, mi legyen :roll: :? :? :? Kistesó :shock: :roll: :D :D :lol: :lol: :lol:

Elutazunk hétvégére, vasárnap este jövök! Szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Na jó, Lilla is :lol:
olx,xm2 w

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Jó reggelt!

Jaj de édes Zille! És milyen kis hurkácskás karjai vannak. :lol:

Szilvi: auchanban láttam ép gesztenyét, és csomagos is van minden (cukor, tartosító, stb.) nélkül.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

vickybabe
Köszönöm szépen.
Bocsi, hogy most reagálok, de tegnap nem igazán volt kedvem a gép előtt ülni.

Magunkról.
Végre az éjszakák beálltak a Joelnél, este 9-kor fürdés, vacsora, reggel 5-kor ébred akkor eszik és csak 1/2 9-9 felé ébred föl.
próbálkozik az üléssel több kevesebb sikerrel, eddig odáig eljutott, hogy olyan féloldalasan ül.
De nem adja föl.
Reggel amikor fölébred evés után ki is teszem őt az udvarba a járókába amíg nincs az a nagy meleg.
Nagyon élvezi, már elkezdte enni a húsos főzelékeket.

manocskak

De szép Zille!

Tea: én szoktam neki főzni ilyen herbáriás babateát de Máté szokta meginni....nem teszek bele semmit. Ha megyünk valahová akkor vizet viszek én is.

Enikő! Máté is ki szokott mászkálni, nehezebb is így az altatás de ez van. HA három évesen szoktatod át rendes ágyba akkor három évesen fog kimászkálni mert akkor lesz számára újdonság a dolog. MAjd leszokik róla. Most már azért sokszor elmegy egyedül ha fáradt és lefekszik aludni.
Máté mindenféle járművet imád és pár heets kora óta rendszeresen bkv-zunk. Én hozzá szoktattam mert nem lesz állandóan autó, én nem akarok mástól függeni, hogy mikor ér rá minket hurcolni. Így megvan a szabadság, hogy gondolok egyet és megyünk. Bárhová...Ha oviba, iskolába fog járni úgyis buszoznia kell, ne akkor ordítson már a megállóba, hogy nem száll fel! Már tudja melyik buszra kell felszállni (nem nehéz a 169-et felismerni), felismeri a megállókat tudja, ,hogy jelezni kell és mutatja is, a metrón tudja, hogy hol szabad állni és először az ajtóban félre kell állni, hogy leszálljanak.

A fiúk elmentek vásárolni én meg várom, hogy Petra is felébredjen mert megyünk csavarogni:) külön a fiúk, külön a lányok:)
katuska79

Szeretnék kérdezni tőletek valamit.
Van itthon nekem ilyen kapor-, sajt és fokhagymamártás porom.
Mihez tudom én ezeket fölhasználni? Megköszönöm a tanácsokat, minél hamarabb el szeretném, ha fogynának elég sok van belőle, itt a szomszédok nem igazán tudtak nekem tanácsot adni, ezért szeretnék tőletek ötleteket kérni. Köszi előre is.

manocskak

Hello Lányok!
Itt az elveszett! Az az igazság, hogy amióta lecuccoltunk Debrecenbe, elfolynak a napjaim... néha bele beleolvasok a fórumba, de mire íráshoz kerülnék valamelyik gyerek felébred, vagy betoppan Pötyi, hgy hol vagyok, mit csinálok, stb... :roll:

Itt Debrecenben nagyon jól érezzük magunkat, kicsit nekem is több pihenéssel jár, mint otthon a két gyerekkel, mert anyum-apum itthon vannak és néha tudok pihizni. Viszont nincs a férjecském, csak hétvégeken, ez meg nem a legideálisabb, de már augusztustól együtt leszünk végre egy teljes hónapot (merthogy kitették a drágám, felszámolták a céget). Szerencsére, már 2 éve várható volt, tehát nem ért pofáncsapásként, van tartalékunk annyi, hogy ne kelljen egyelőre megalkudnia és nyugisan nézelődnie. :roll:

Ádi ahhoz képest, hogy mennyire nem volt hajlandó főzit enni, hát most ipari mennyiséget enne, 200g körüli főzit benyom és még minden szilárd után szopizik 80-100g-ot. :shock: Mikor valaki írta, hogy melyik kaját imádja a gyereke üvegesből, rohantam megvenni... de egyiket sem eszi... annyira nem bánkódom miatta, mert a kert tele van zöldséggel, friss répa, cukkini, cékla, imád mindent. Csak hát néha mikor utazunk az jobban eláll azért... :( De mindegy majd próbálkozom. AMúgy nem csodálom, gusztustalanul ízetlenek a 4 hósoknak adható üveges, én azért mikor főzöm teszek bele biovegetát és pici sót, na meg anyatejet jó sokat. :lol: Majd a későbbiek, amik már 8 hóstól adhatóak, a húsosak sokkal finomabbak, azokat szerintem fogja enni. Amúgy nagyon furi, mert így néz ki a napunk:
7-kor kel, akkor szopizik, két órát bír ébren, majd megint alszik
délelőtti alvás előtt szopi (fél óra-másfél óráig bármi lehet, általában akkor alszik nagyot ha eltervezzük, hgy megyünk
valahova, ha felkelt)
ebéd 12-kor (200g főzi, utána szopizik
alvás fél 1-1 körül (ilyenkor nagyot alszik, másfél-2-2,5 óra)
uzsi 4-kor, gyümiből csak 100g körül eszik, nm csipázza, de legalább ilyenkor még szopizik bőven
este 7-kor 200g főzi, fürdés és 8-kor még betol 160-180ml tápit (2-est).

ÉS AKKOR KÉRDEZEM ÉN, HOGY LEHET HOGY MÉG MINDIG ÉHES ÉJJEL????? Mert felkel egyszer továbbra is és ordít, ha nem kap enni és tényleg nem nasizik, mert kizabálja mindkét mellem. :shock:
Nem azért írom, mert annyira zavar, eszik, alszunk tovább, csak hát érthetetlen hogy tud ennyit enni... :shock:

Adatok 6 hós: 8600g, 74 cm
Forog mindét irányba (végre nem kell nekem is mint Máginak visszafordítgatni a hátáról a hasára :lol: , mert ez ment nálunk is 1-2 hétig, mert aludni csak hason lehet ugyebár), négykézláb hintáztatja magát, mászik előre, tolat hátra, húzza fel magát az ágyban, így mi is lejjebb tettük az ágyat. :roll: Fogja magának a cumisüveget, odavan a virágokért, fűért, levélért, úgy kell elhúzni tőle mindent, ami zöld. :lol: Kedvenc játék: csörgös zacsik, főleg a pöttyös túró rudié... :roll: :lol:
Kaja: eszik már krumplit, saját parit (megfőzve, kimagozva), brokkolit, cukkinit, répát, céklát, almát, őszibarit, körte (üveges), szilva. Sinlacot utálja az összes péppel együtt de ha gyümibe, főzelékbe teszem sűríteni, akkor megeszi. Hát ennyi. Ja és rengeteget szopizik még a melegben sokszor kínálom. Vizet is megissza, állítom brahiból, mert tetszik neki, hogy csorog... :lol: Amúgy a Jana babavíznek van kicsi kupakos vize, tök jól lehet belőle inni, mert nem szelepes, tehát nem szívni kell, hanem kicsi lukon folyik, ha megdönti.

Csajok, van még akinek nem jött meg??? Nekem még sehol, mondjuk Pötyivel is a 9. hónapban jött meg, de állítólag másodiknál hamarabb jön meg... nem mintha hiányozna, csak jobb felkészülni... :roll: (ha fellehet egyáltalán).

Na jó dióhéjban ennyi... Bocsi ha sok voltam. :oops: Ki tudja mikor jövök megint... :lol: Most egy hét SZolnok, másik mama, majd Balaton 4 nap, utána Debrecen megint egy hétig, majd újra Balaton most már sógiékkal, szóval mint a bolygó hollandiak úgy nyomjuk... vándorcirkusz... :lol:
Rohanok is felkelt Ádi, megyünk Müllerbe. :wink:
Puszi, mindenkinek további klassz nyarat!!!
Puszi:
Barti

UI: Bocsi, ömlesztek pár képet

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Katuska,Enikő:
rácsos ágy kérdésben passz, nálunk ez ment könnyen. Tavaly augusztusban (1 év 8 hósan) kapott sima fenyőágyat, attól kezdve nem volt rácsos ágy, nem jön ki, de pl. a szomszéd kisfiú egyidős a mi gyerekeinkkel, és még mindig rácsos ágyban alszik ő is..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gyors bekukucs es rohanok tovabb,a tegnap egyaltalan nem tudtam belepni valamiert mindig kidobott :cry:

Sargasag=hepatitis nem tudom pontosan melyikre szokas mondani az A-B,mindegy virusos fertozes es barki megkaphatja.Fertozot viztol,zoldsegtol,gyumolcstol.

Na most ennyi majd meg jovok var a takaritas es meg foznom is kellene valamit,ugy 2-3 napra de mit? :shock:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Sziasztok!

Megint kellene egy kis segítség, ti olyan ügyik vagytok, én meg semmit sem tudok.:(
Hogyan lehet eltenni pl. szilvát, őszibarackot, stb. a babáknak télire? Turmixoljam, vagy inkább tálcán lehámozva, kimagozva fagyasszam le?

Kép
moffli82

Nahat senki sehol ilyen sem volt meg... :shock:

Racsos agy az Balazzsal hamar megoldodot mivel soha nem volt hajlando benne aludni,igy 2ev es kb.6honapig velunk aludt ekkor tudtuk meg ertetni vele,hogy kulon kell aludjon,elore az agyunk mellet egy matracon,most pedig kulo szobaban alszik.Remelem a kicsivel ez nem fog megtorteni o kimondotan szereti a racsos agyat,annyira,hogy ma este hiaba probaltam elaltatni szopi es ringatassal nem ment gondoltam bele teszem varok par percet es majd legfeljebb kiveszem es megtortent egyedul csak ugy elaludt olyan buszke vagyok hogy...na.

Barti jok a kepek edesek a csemeteid!Ejjali szopival mi is igy vagyunk hagyom egy jooo par percet had sirjon nem hadja abba atforditom a masik oldalara parperc csend(ez gondolom a dobbenettol,hogy mar megint kepes volt itt hagyni majd folytatja aztan megetetem es kipurcan huzza rendesen 8-9 ig

Apropo kutacs a mult heten a ferjemek egy negyhos kisbabat kellet a korhazba szalitsanak mert a keresztelon(a baba keresztelojen)az anyuka cipoje sarka beszorult es ugy oda vagta a szegeny babat,hogy a feje behasadt,szerencsere ennel nagyobb baj nem lett de a hideg raz ha csak ra gondolok.

Kellemes hetveget jo babazast!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Moffli ez egy jo kerdes en szemelyszerint csak befotnek teszek el gyumolcsot mindig is igy szoktam s a telre mar majdnem 1evesek lesznek egyszoval en nem tudom ugyhogy mar ketten vagyunk :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Ja egyszer tettem el szilvat lefagyasztva csak ugy hejastol magostol,mikor ki olvadt... :shock: de a disznonk szerete :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Moffli! Én a meggyet, szilvát kimagozva szoktam lefagyasztani. És szoktam még málnát, epret, egrest, ribizlit is.
Mindeniket megmosom, jól lecsepegtetem róla a vizet, majd amelyiket kell kimagozom. Zacsikba teszem és lefagyasztom.
Barackot még nem fagyasztottam, de idén lehet azt is megpróbálom.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bartika! de jó hallani felőletek! szuperek a képek!

Fagyasztani? én nem fagyasztok gyümölcsöt....télen mi is befőttet eszünk, alma van akkor is, meg a boltban van fagyasztott gyümi. Meg majd eszik üvegest...Máté is túlélte valahogy...talán most is sikerül :lol:

Móni! a szószokat meg készítsd le, a sajtszósz pl jó tésztára sonkával gombával kiegészítve, a fokhagyma mártás főtt húshoz, halhoz jó és a kapormártás is főtt vagy sült húshoz jó. De használhatod őket pizza alapnak is.
katuska79

Kép
katuska79

Sziasztok!
Mi is hétvégi üzemmódban vagyunk :D
Tegnap voltunk Papáéknál halászlevezni, ma meg lustizunk... én éppen az örökölt kisrucikat lapoztam át 74-es méretek után kutatva.
Barti: szépek vagytok :D Látom, neked is kell előke, nem csak Ádámnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Levágattad a hajad? Ádám lassan lenyomja Pötyit :shock:
Luca: mi épp kinőttük az epres satyit, de szerettük, lehet, veszek nagyobb méretet... az előző 0-3-as volt. Zilléé hányas?
Megyek, felébredt a Csajszi, majd még jövök, mert nem fejeztem ennyivel be :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Dög meleg van! Tegnap nekiindultunk a Balatonnak. Akkora dugó volt a 7-esen, hogy kettesbe alig tudtunk felkapcsolni. Az M7-esen baleset volt, mindenki átjött a 7-esre. Őrület volt. 3 óra alatt le is értünk a Velencei-tóig. Nem mentünk tovább. Jó volt az is, de legközelebb csak hétköznap indulunk neki az egynapos Balcsi túrának. Este ugyanez. 10-re értünk haza. Ádám jól bírta, mi kevésbe.

Barti: végre! Gondoltam, hogy mamáztok. Mi is sokat vagyunk vidéken. Mekkora már Ádid! Lassan akkora, mint Pötyi. Jó lett a hajad! Meg látom tök sokat fogytál!

Katuska: de aranyosak vagytok a nagy lila vizilovon! :lol: :lol:

krisz78

Csajok!
Mi van akkor, ha a fiam kinövi a hordozóját, de még nem tud ülni?? :shock: Ne közlekedjünk kocsival? Vagy szerezzek be neki egy fekvő mózest? :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Gyorsan neked: mi is így jártunk, de már volt szó róla a fórumon, nekem is pont itt mutatta valaki, amit a végén megvettünk: 0-18 kg való, amit mindkét irányból beköthetsz.
Concorde Ultimax.
Még este jövök, indulunk fürdeni a Tiszára.
Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Micsoda szépségesek a babák!!!! :D

Bartika: csakhogy megvagy!!! Nagyon jó a frizkód!! És a kép hármasban,nagyon tuti! Ádi tényleg legyűri lassan Pötyit :wink:
Ez az ülés isofixes? Mi Römert készülünk venni,mert Martin is kidagad őszre a hordozóból ,főleg,ha beöltöztetjük :wink:

Csöre: Saci valami életveszély,hogy miket csinál :lol: De hála,Martin is beindult,kúszik,egyelőre inkább körbe-körbe,de ebben a dög melegben lazsál is :lol: De szépen feltámaszkodik,rakja a kis kezét és halad,leginkább távirányító,telefon után :lol: :lol: :lol:

Hanna: szupi édes Olivér,olyan aranyos,ahogy koncentrál :D

Lucus: Martin 5,5 hós koráig szopizott aztán már nem kért cicit, így reggel este tápizik,közte a kaják kiváltva. Így nyugodt szívvel lecserélem a bogyót,mert ez vmi agybaj,hogy gyakorlatilag 2 hete van műsor :roll:

Katuska: nagyon édesek vagytok!!! :D

Krisz: mi is terveztük a Balcsit,de nem mertünk hétvégén nekiindulni...Jövő hét végétől megyünk Fonyódra hétre,úgy várom már,Apa kölcsönkapta a főnöke nyaralóját! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: