A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Meryke! Boldog félévességet Máténak!

Nagyon irigyellek a kreativitásodért! Szuper jó dolgokat csináltatok! :)

Irina! Olyan édes vagy, ahogy mindennek utánanézel, aggódsz, de ez valahol így van jól. :D

Zsófi még 4-5x szopizik. A harmadik (ebéd) szopit váltjuk ki úgy, hogy főzeléket kap, és utána nincs szopi. Persze ha látom rajta, hogy szeretne még tejcsit (tátog, és be akar kapni), akkor még kap, és így 5x van szopi. Van, amikor elég neki a főzi és nem kér tejcsit, olyankor 4x eszik.
Ők is változnak, hol ez kell nekik, hol az.
Én nem tudom "hivatalosan" hogyan kellene ezt csinálni, én abszolút a megérzéseimre hagyatkozom, természetesen védőnői utasítás után.
Ő elmondta, hogy melyik szopit "kell" először kiváltani, utána hogy jöjjön a többi, mit adjak neki (főzi), de a lényeg az, hogy félre a szakkönyvekkel, a baba diktál, majd szépen kialakulnak a dolgok.
Én a főzelékeknél azt az elvet követem, hogy nem adok neki olyat, amit én nem ennék meg. (Pl. én nem enném meg magában az ízesítetlen céklát, de talán a krumpli-céklát sem).
Ma megnéztem mi van itthon, és ezekből készítettem főzit: olívaolaj, hagyma, csirkecomb, lestyán, s.répa, krumpli, minimális alma. És ette. :D
Ha Ádi nem kér majd tejcsit, nem kell adnod. Ha kevesebb főzit kér, vagy megeszi az adagját, és utána szeretne még szopizni (egyértelműen jelzi), adj neki cicit.
Én azt tanácsolom Neked, hogy vedd lazán az egészet! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
Kép

Szeli Anyunál, én meg most jöttem meg az uszodából. Jól esett kicsit úszni, átmozgattam magam. Most alszik a kis bébikém, de ha felébredt, megyünk érte Apával. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Khm... hát izé... én már azt se tudom, mennyi a jegybanki alapkamat... :oops:
Boti nagyon édesen ücsörög, szerintem egyik képen Balázs, másik képen Te!!! :D

Én most nyomtam be egy Bacardi Breezer lime-ot!!! Nyami! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Viranka! Szuperek a képek! :D Bálintnak jobbulást!!!
Apa aszonta, hogy Míra nagyon szép kislány! :D

Húsvét: mi Anyuval mindig bezárkóztunk a lakásba. :lol:

Képzeljétek, Szeli két napja megint óránként ébred éjjel :cry: , pedig ugyanúgy kapja a Chamomillát… De majd adom neki kanálból! Hátha az a baj, hogy már nem hat úgy, vagy nem tudom… :roll:

Nekem is volt egy pozitív élményem, mikor mentem vissza a térdemmel az ortopédiára, vittem Szelit is babakocsiban, viszont a páratlan (fél)emeleteken nem áll meg a lift a rendelőintézetben, és félemelettel feljebb kellett megállni. És képzeljétek, a liftes nőci felajánlotta, hogy segít levinni a babakocsit azon a jó néhány lépcsőfokon! Nagyon rendi! :D
Végülis én csak kikötöttem a kocsit, nem akartam cipelni… el se bírnám. :?

Meryke! Máté nagyon édi! :D Tényleg nagyon kreatív vagy! Sajna én nem… :(

Kép

Kép
regcsiken14

Máté sincs benne a táblámban... :roll:

Máténak boldog hófordulót!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Szerintem Irina azért van dilemmában ezzel kapcsolatban, mert "Ádó bármikor tud enni ciciből"!

Kép

Kép
regcsiken14

KÉRDÉS:
Szelinek ma adtunk 3adszorra sütőtököt (először 2 hete kb.), de továbbra sem ízlik. Szerintetek eldől ilyen hamar, hogy szereti-e? Érdemes egyáltalán még kóstoltatni vele??? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Igazad van Irinával kapcsolatban, hogy Ádó bármikor képes hamizni. De ha éhes, azt egyértelműen jelzi pl. szájtátogatással, odafordulással.
Ha nem jelez, akkor nem éhes. Zsófi volt, hogy 1 óra múlva jelzett, és akkor szopizott.
Persze főzi ide vagy oda, szerintem Ádó minden esetben enne, ha Irina megkínálná, de ha egyszer főzit ad, szerintem csak akkor kellene neki cicit adni, ha kéri.
De persze becsapós is lehet, mert lehet, hogy csak szomjas. A főzi után Zsófi nagyon sok vizet iszik.

Kicsit pihentesd újra a sütőtököt, pár napig, vagy hétig, és utána próbáld.
Lehet, hogy keverned kellene pl. almával, de az is elegendő, ha vársz még egy kicsit.

Zsófinál is volt olyan, hogy először nem evett meg valamit, majd pár héttel később már szívesen megette.

Persze az is előfordulhat, hogy egyszerűen nem szereti, de szerintem megér egy későbbi próbálkozást.

És képzeld, Zsófi ma teljesen kitakarózott. Ő vékony hálózsákban alszik, plusz két takaró van rajta, amit úgy teszek rá, hogy a derekánál van egy hajtás, hogyha előre mászik, az a hajtás kisimul, mert viszi magával a takarót. (Remélem érthető voltam).
Persze ez így brutálisan hangzik, hogy hálózsák, plusz két takaró, de vékonyak, és nincs túlöltöztete, túltakarva.
Szóval hajnali 3-kor arra kelek, hogy totűl felmászott a kiságyban, a fejét már belefúrta a rácsvédőbe, és a takarókat maga mögött hagyta.
Én úgy teszem le aludni a 140 cm-es ágyba, hogy a lába az ágy támlájához ér, de reggelre már a feje van a másik támlánál. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi, Máté helyett Bence van a táblában, de L.Móni biztosan kijavítja majd :wink: :D . Nem is csodálom, hogy összekeverte a tesókat ennyi név közül; hatalmas munka volt :D .
A Bacardit én is nagyon...nyamm-nyamm...de míg szoptatok, maradok a Sangriánál, azt is csak most, hátha jobban alszunk tőle, egyedül :wink: :D .

Mesi, azért ehhez a főzihez is kellett ám kreativitás :lol: :wink: . Micsoda gourmand lesz Zsófi :wink: 8) .

Irina, én még nem hagytam ki szopit, délután 2 szopi között kap gyümit, és így a szopi időpontok tolódtak kicsit (ami nem baj, mert elég sűrű volt :oops: ).
Általában (ha nincs front és nem jön közbe semmi fog, nyűg stb.) reggel szopi, délelőtt szopi, általában 1/2 2 körül szopi, 1/2 4-4 körül gyümi, 1/2 6-6 körül szopi, 8 körül szopi. Tehát napi 5 szopi van még, ha éjszaka ébred, akkor 6 :oops: .
dettyk

Regi! Univerből van olyan, hogy alma-sütőtök-sárgabarack. Zsófi nagyon szereti. Nincs benne cukor, az almát nem lehet érezni, a sütőtök meg a s.barack 50-50%-ban dominálnak.
Próbáljátok ki! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Most nem tudom, mennyi sütőtök és s.bari van benne, nekem ízre fifti-fifti dominálnak.

Dettyk! Az biztos! A védőnő is, és anyu is mondta, hogy bármit adhatok neki, ami ízlik, szárnyaljon a fantáziám. :D

Nyomass Pankának egy kis Bacardit, és meg lesz oldva az iccakai alvás! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Beleolvastam a levelezésetekbe. (Ne haragudjatok!)
Én most kezdtem el Babanetezni. A fiam Ádám 2007.09.03.-án született.

A kérdésem hogy mi az a Chaomilla, amit többen is adtok a babáitoknak. Fogzásra jó?

Ági
ádibaba

Szia Ági!
Üdv közöttünk és ne csak olvasgass,hanem írjál :) Képek,szüléssztori,,merre laktok ? :)
A chamomilla vulgaris 15 ch amit adni szoktunk elméletileg a fogzás okozta fájdalmakat csillapítja,nyugtat is talán :) naponta lehet többször adni 5 golyócskát kell kicsi vízben feloldani,majd a baba szájába csepegtetni,kanalazni :) lehet akár 1/4 óránként is adni,hozzászokás nincsen.Nekem a gyerekorvos most(pénteken) ajánlotta a KID BABY fogzásra való gyógynövényes akármicsodát :wink: még nem vetetm,de kedden ha arra járok veszek és ha jó akkor ajánlani fogom :)

Irina!
passz,de Míra első kajája volt a sütőtök,amit azóta sem eszik nagy bánatomra :(

Regi!
:) :)

Mesi!
áááááá ez ám a tökéletes kaja :) minden van benne mi szem-szájnak ingere :) cékla azt szeretem főleg kefírrel elkeverve :) olyan jó a színe is :oops:

Meryke!
nekem is tetszett a kreatív reggelid :) S Máténak boldog felediket :)

Bálint ma is evett kicsi almát élvezettel 8) és már alszik is :) Nővérével együtt fürödtek :) hát készült egy-két khmm perverzebb kép :) mert Míra természetesen beterpesztett Bálint feje elé :oops:

Ma mentek apjával az állomásra és Míra a következő kérdést tette fel:
Apa,ha Anya meghal engem fogsz feleségül venni? :roll:
mik nem jutnak az eszébe :)

szép és nyugodalmas éjszakát :) csajszim frissen, illatosan megérkezett :)

KépKép
viranka

Hello,

köszönöm a köszöntést! :D :D :D

Meggy: én fagyasztottat veszeki, ez magozott, meleg vízben kiolvasztom, majd teaszűrőn átpaszírozom, a szűrő hátuljáról kell lekaparnia meggymasszát, alé kifolyik. Jó kis meló, de Emma almával szereti.

Chamomilla: fogzásra igen, homeopátiás bogyóka!

Elvágtam az ujjama Turmix-al. Májat akartam bottrmixxal turmixolni. Mivel ez enm egyszerű mert belragad a kések közé a máj, hát én ki akartam az ujjammal piszkálni, de mivel a botmixer indító gombja ott van ahol fogni kell na én elindítottam közben az ujjam a kések között! JAJAJAJJAJAJAJAJA hát fáj rendesen bekapta a kés az ujja, de nem kell varrni, remélem, most be van kötve,.. meglátjuk ha leveszem a kötést mit mutat. Meg sem mertem nézni. csak jól szorítottam hogy hátha összehúzódik magától. Meglátjuk.

szóval szép húsvétot!!!!!

Mesi: Jó a hajad!!!
Bocsi gyors olvasásból nem emlékszem csak egy két dologra amire reagálni akartam.

KépKép
kaqk
Debrecen

Ági, szia! Hol született Ádibaba? A chamomilla homeós bogyó:

[quote]A írta: csecsemők jórészének fél éves kora körül jön az első foga, ám jóval a fog áttörése előtt jelentkezhetnek fájdalmak, amelyek miatt a gyermek nappali és éjszakai viselkedése megváltozhat. Fogzáskor a Chamomilla akkor hasznos szer, ha a gyereket megviseli a fogzás: fájdalommal jár a fog megjelenése, láza vagy hasmenése lesz, dühössé és nehezen kezelhetővé válik, ringatni kell.

Fogzás

BORAX 9 CH, napi 3-5x5 golyó

Aftákkal kísért fogínygyulladás esetén, ha a baba a cumit és a szopást is elutasítja.

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, félóránként-óránként 5 golyó

Fogzáskor dühös, szeszélyes csecsemők szere. A baba egyik arcfele piros, a másik sápadt. Csak a ringatás nyugtatja meg.

PODOPHYLLUM PELTATUM 9 CH, minden kakilás után 5 golyó

A fogzás idején reggelente vizes hasmenés jelentkezik, gyomorkorgással. A baba fájdalma hason fekve enyhül.
dettyk

Meryke: végtelenül ügyes kezű vagy, gratulálok!!! ;-)

Gremese, Dettyk, Regi, Viranka, édesek vagytok, hogy segítetek (és hogy gondoltok ránk) hozzátápi-ügyben! Pusz érte!
Naszóval: Ádi egy különös kis manó, nem szokta a konvencionális "éhes vagyok" jeleket mutatni, nyűgösködik, ha vmi baja van, jellemzően ugyanolyan módon, ami mögött számtalan dolog állhat... nem véletlenül nem ment nekünk soha az igény szerinti táplálás, ezért is szoptattam 0 hós korától 2,5-3 óránként, biztos, ami biztos alapon -- és ez nekünk nagyon bevált.
Hogy mennyire nem lehet nála az ilyen jelzésekre apellálni, arra egy mai példa: teleette magát 8 perc alatt tejcsivel, majd a vitaminjait pár kanál almalével adtam be neki. Rá pár percre, hogy a szelepes poharat is próbálgassuk használni, tettem bele neki 1 deci almalevet, benyomta az egészet, pedig ugye BIZTOSAN nem volt szomjas. Szóval teljesen mindegy, mi van, ő iszik-eszik, ha adnak neki ;-) Vagy szintén ma: megevett szinte egy teljes almát reszelve. Kíváncsiságból mellre raktam, simán evett addig, mintha semmit sem kapott volna. Úgyhogy nála nem működik az önszabályozás, egyedül a cicizést hagyja akkor abba, amikor ő akarja. Tátogni cici után pedig egyedül az esti bealvós szopinál szokott, ha "idő előtt" kiveszem a szájából.

Dettyk: mintha rólunk írtál volna az evés tekintetében... :-)
Szerintem a 6 anyatejes evés egyáltalán nem sok ekkora és ennyi idős babáknál, akik még alig kapnak mást.

Kép
Kép
irina

[quote]S írta:zóval teljesen mindegy, mi van, ő iszik-eszik, ha adnak neki
ez a mondatod annyira tetszik :)

KépKép
viranka

Meryke!

Boldog hófordulót Máténak!

Cuki a képen :D

Kaqk!
Vigyázz magadra!
Szorítok,hogy ne keljen varrni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Boldog Hófordulót Máténak!!!!

Hörcsög: köszi,

k. Timi: végre kiváltottam a Sinlac-ot. Emma most azt eszi kis almareszelékkel feltuningolva! Annyira bejön neki hogy nem győzöm lapátolni a kis szájába. Már ott tartunk hogy a szájához tatrtom a kis tálkát és onnan ezerrel lapátolom a kis tátogatós szájascskájába.ű
KÖSZI a receptet mégegyszer!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Máté Boldog hófordulót! Kép

Hozzátápi!Nálunk egy nap egyszer kap(általába délbe)fél üveg vagy gyümit vagy főzit,és mellé én még adok neki 100mili tápit,de azt nem mindig eszi meg.Nem tudom mikor váltjuk ki a tápit mert még van jó pár íz amit még nem próbáltunk és abból nem adhatok rögtön egy üveggel neki.Ráadásul elég válogatós Bertus ami nem tetszik neki ezerrel rázza a fejét és öklendezik.De nem is értem mert van úgy,hogy eszi mint akinek ízlik aztán a 15. kanál után kezdi az öklendezést :shock: Ki érti ezt??

KépKép
juba

Holnap megyünk csavarogni. Nem akarunk itthon lenni. Már vagy 10 éve nem vagyunk itthon sosem.
Nem tudom merre megyünk csak el itthonról.

Emma olyan energikus hogy nem győzzük. Úgy kifárasztja magát a kúszással, mászással fel akarok állnival..... akkorákat alszik napközben is. Úgy szuszog!!!:-)

Na megyek odabújok apához!

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja!És ma tesóméknál adtunk neki reszelt almát,de a sajtreszelőn csináltuk(nincs neki másik)szerintem nem voltak nagy darabok de Bertus majdnem megfulladt tőle!!Tök megijedtem!Főleg azért mert mi lesz késöbb mindig csak a pépes kajákat fogja majd megenni?Nem is merek majd darabos kajár adni neki!

KépKép
juba

Ági, üdv a csapatban, beszámolókat kérünk szépen!

Viranka: azért zavard el apátokat vmi fotópályázatra, vagy csempészd el a képeit egy ilyenre! :-)
"Perverz" fotók is mehetnek a gmailre! ;-)
Míra beszólása: ez klasszikus, minden pszichoanalitikus most elégedetten sodorgatja a bajszát! :-)

Kaqk, úrjézus, remélem, azért rendben van az ujjad! Gyógyulgass!!!

Jó éjt, megyek apázni! :-)
Pusz!

Kép
Kép
irina

Ági!

Gyere sűrűn. :D

Juba!
Ha majd rágni fog mehetnek a darabosabb
hamik is.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Juba, köszi, hogy leírtad, Te hogy csinálod. Ádi is nagyon pépesítve szereti az almát, de amit én tudok, az meg sem közelíti az üveges kaja pépességét. Meg függ az adott alma puhaságától is. Úgyhogy paszmagolok ezerrel. Esküszöm, egyszerűbb lenne, ha előtte én megrágnám... csak ez ma nem trendi. :lol: :lol: :lol:

És ISTEN ÉLTESSE MÁTÉT!
Kép

Most már tényleg pusz! 8)

Kép
Kép
irina

Ádibaba! Üdvözlet a topikban! Látom, a homeósok már írtak mindenféle okosat. :D A belépési feltételeket ismered: közös fotó babával, vagy baba-mama fotó fejjel (!), születéstörténet. Ha van kedved, ne csak olvass, írj is! :)

Kaqk! :shock: Kiskanáááál! :wink: Gyógyulj! ++++++++++

Juba! Zsófi néha azt csinálja, hogy eszik szépen, és ha már nem kell neki, mert tele van, kinyújtja a nyelvét a falattal a szájában, és olyan, mint aki egyszerre citromba harapott, valamint készül elhánynia magát. Volt már, hogy lekapartam gyorsan a nyelvéről a hamit. Érdekesen jeleznek. :lol:
Ne aggódj, idővel a darabos is menni fog! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszönjük a köszöntéseket és dicséreteket! Mai mérés 8380 g és 69 cm!
(Igen, Móni az első táblát egészítette ki az új adatokkal és ott véletlenül elírta Mátét Bencére, de nem csoda ennyi adatnál :) )

Hozzátáplálás: Mi ott tartunk, hogy délelőtt gyümi, ahhoz általában kap még tápszert, az ebédet már lassan kiváltjuk csak főzivel, délután pedig tejpépet kap tápszer helyett. Reggel, este tápszer+minimális( :( ) szopi.

Ádibaba: Üdv itt! Várjuk a beszámolót és a fotókat!

Juba: Ne aggódj amiatt, hogy nem eszi még a darabosat, amikorra "kell" majd, addigra lesz már jó pár fogacskája, amivel szépen elrágcsálja. És a darabosat nem egyik napról a másikra kapja majd, hanem először a pépesbe keversz majd neki egy kis darabosat és egyre jobban növeled majd a darabos arányát.
:wink:

KépKépKépKép
meryke

Kaqk: Jaj, még olvasni is rossz, vigyázz magadra! +++++

KépKépKépKép
meryke

Meryke! Szép súlyban van Máté! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi: Köszi, hát nem gondoltam volna, hogy féléves korára megduplázza a súlyát (4200g-al született), de sikerült. :oops: Látom te is most cserélted le a vonalzós képet, én is most gyártottam újakat! :lol: Nagyon édes Zsófi ezen a képen (is)!

KépKépKépKép
meryke

Wow, új rövid hajas ( :wink: )avatar is! Helyesek vagytok!

KépKépKépKép
meryke

Meryke! Köszi! A fiúk is nagyon édesek! Vagy inkább olyan pasisan huncutok!
Muszáj volt aktualizálni, hiszen Zsófi már 7 hónapos, és Anyájának is új sérója van.
(Csak a vonalzó elé olyan "kásásan" teszi fel a képet :? ).

Kép
Kép
Kép
gremese

Meryke! Köszi! :lol:

Zsófi nagyon komolyan nyomja már a négykézlábazást, nem csak nyusziugrik, hanem kiegyenesíti a térdét, és így háromszögben áll.

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj, de édes lehet, fotót, fotót!

KépKépKépKép
meryke

Nálunk továbbra is az előre kúszás a menő, viszont az teljes elszántsággal! 8)

Ma esti lefekvés előtti kép:
Kép Nagyon tetszik, hogy ülhetek!

KépKépKépKép
meryke

Pucér fotóm van, de nem tudtam elkapni. Majd felteszem, ha sikerül megörökíteni! Máté hogy élvezi a csücsülést! :D
Nagyon jó az avatarod!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Azt hiszem megyek, hosszú volt ez a nap.
Kép

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok !

Nem tüntem el. Mindennap olvaslak titeket csak mire oda érek, hogy írjak dög fáradt vagyok. De sorry próbálok többet jönni majd.

Csak ámulok és bámulok, hogy itt csoda babák vannak.

Minden hófordulósnak, szülinaposnak, névnaposnak sok boldogságot kívánunk.

Rólunk : Szerdán volt a doki néni. Ádi meglátta és remegett mint a kocsonya. Igaz nem is csodálkozom mert eddig akár mikor jött a doki néni mindig kapott szurit. Lehet ez miatt van és bízom benne, hogy elmúlik a félelem a doki nénitől.
Ádi 7800g és 70cm.
Nem egy óriás bébi de formás és a doki néni szerint pont jó.
Megoldódott a kanál problémánk is.
Nagyon megvan duzzadva az ínye és a doki néni szerint napok kérdése és kibúki a bal alsó fogacska.
Most pihentetjük pár napig a kanalas kajákat és pár nap múlva újra próbálkozunk.
Most ha újra kezdjük a kanalas kajákat akkor elkezdhetjük a husit és a májat is.
Doki néni javaslatára heti kétszer lehet K betűset enni és ájat pedig heti egyszer. Husit lehet többször is. Mi csirkemellel és pulykamellel kezdhetünk. Ja és a melleket húslevesbe meg lehet főzni és úgy beleturmixolni a főzibe.
Ja és elkezdhetjük a citrus féléket. Kiwi, mandarin.
Ádi elkezdett masszívan forogni már mind a kettő nagyon megy.
És elkezdte a térdét felhúzni mint aki négykézlábra akar állni.

Kaqk : örülök neki, hogy bejönn a Sinlac. Remélem a dokitok fog felírni nektek.

Lányok egyenlőre sajnos úgy néz ki a dolog, hogy nem tudunk menni a talira. Sógoromnak 11-én van a szülinapja és a család 12-én szeretne bulit csinálni neki.
Ja és így lehet az úszit is le kell mondjuk.
Tök pipa vagyok.
Egyébként hánytól gondoltátok a talit ?
Mennyi ideig maradnánk ?

És végezetül pár új kép Ádiról.

Kép Elhúzom a nótátokat !!!!
Kép Új szabadidő rucimba.
Kép A motorozás simán megy a folyosón.
Kép Anya vigyázz rám le ne essek.
Kép .

Mindenkinek jó éjt.
20200310173350

Sziasztok :)

Nemrég találtam Rátok, gondoltam nem sunyulok itt csöndben tovább, hanem írok is, ha nem baj :oops:
Nagyon szépek a babák :lol:

Magamról annyit, hogy fél éves a lányom, ő is Zsófi, mint Mesi kislánya, a Szabolcs utcai kórházban született szeptember 18-án, 3250 grammal, 53 centivel. Dunakeszin lakunk, Zsófi első baba, őt mellékeltem is :)

Amúgy hozzátáplálással kapcsolatban keresgéltem a neten, és akkor bukkantam Rátok, azóta a rabotok vagyok :lol: Gréticica állását is láttam, hát nem semmi a csajszi :)

Kép
Vendég

Szép reggelt :) bár itt havasak a háztetők :?

Üdv Panndi köztünk :) akkor majdnem szomszédok vagyunk :) mi Gödön lakunk :) s beeőztél :) Zsófi hajnalban kelt?

Meryke!
annyira tetszik az új avatarod :) olyan katalógusba való kép :)

Kaqk!
jobbulást a kezednek :)

Irina!
ahhoz át kellene tölteni a képeket,de azt csak heti 1* csinálja Robi :roll:

Hörcsög!
Gábornak boldog névnapot :)

Bálint ma csak 5kor :evil: kelt :( és még mindig dumál :)

szép napot :)

KépKép
viranka

Akkor tényleg közel vagytok :D
Igen, Zsófi negyed ötkor úgy döntött, hogy hajrá, ki az ágyból anya, eleget aludtál :shock: Persze ő fél hatkor jóllakottan visszaaludt, csak én nem tudok... :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Mesi! Köszi, majd még próbálkozom.
Egyébként először alma-sütőtököt adtam, tegnap krumpli-sütőtököt (ez már vagy a 4. kóstolás volt, egy hét kihagyásokkal), egyik sem jött be, de még van itthon egy olyan variáció, hogy alma-körte-sütőtök (vagy valami ilyesmi :roll: ). De anyukám mondta épp, hogy én se ettem meg már kicsinek sem… A mai napig a szagától is rosszul vagyok, ha valaki azt süt. Szabályosan hányingerem lesz tőle. :?
Sárgarépával volt úgy, hogy első nap kiköpte, másnap ízlett, harmadnap majdnem egy üveggel benyomott… :lol:

Ha Szelinek valami nem ízlik, először kiköpi, de ha újra merek próbálkozni, akkor már csapkod és verekszik :lol: , ha közeledik a kanál!
Ha ízlik neki, akkor meg jó nagyra tátja a kis száját. Nagyon ügyesen eszik kanállal! Most már nem is nyúl bele. Úgy veszem észre, hogy elég volt, hogy már nem tátja ki a száját. :D

Kaqk! Jaj! Szegény ujjad!!! :cry:

Meryke! Szuper az avatar, és gratu a méretekhez! :D

Jaj, a tojások… :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi! Jók az új avatar és vonalzó képek!!! :D

Újaknak! Üdv! :D
Panndi! Zsófikád nagyon szép, lányos arcú baba!

Ja! Viranka! Szeli fél 5-kor ébredt! :lol: De legalább az éjszakát átaludtuk! Inkább ez a korán kelés, mint az óránkénti éjjeli... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Szeli is ilyen, nem igazán jelez, hogy éhes, csak mikor már éhen akar halni (ami egyébként 4 és fél óra, leteszteltem :oops: ), de akkor már ordít... :? Én emiatt etetek inkább fix időpontokban, az a tuti... :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt :D !

Ahhoz képest, hogy kettesben voltunk Pankával, szuper éjszakánk volt :D . Én ébredtem 1/4 6-kor pisilni, és utána már csak éppenhogy szundiztam picit, Panka 1/4 7 után ébredt :D .

Csajok, itt állat szél fúj :evil: :evil: , de legalább süt a nap :roll: . Csak mennem kell a fiúkért Pilisre, és úúútálatos ilyen szélben vezetni :? .

Kaqk, anyám :shock: , miket csinálsz magaddal :oops: . Nagyon vigyázz magadra, gyógyuljon meg mielőbb az ujjad...egyébként nekem ez (is) a félelmeim között van, ha robotgéppel (sőt, tésztadagasztóval) dolgozom, hogy egyszer bekapja és lenyesi az ujjam :oops: . Tudjátok, én már klinikai eset vagyok besz@riság tekintetében :wink: :roll: .

Juba, Panka úgy-ahogy bírja a kevésbé pépes cuccokat, az almát reszelve, pároltan villával összetörve, de a múltkor krumplit is csak villával törtem (nem volt kéznél más), első két kanálnál volt ám öklendezés :oops: , már úgy döntöttem, abbahagyom, de végül megszokta.
Ráér még Bertus, biztos nem lesz gond a darabosabb kajákkal :wink: .

Egyébként Viranka anno küldött g-mailre cikket a fogakról, abban ezt írják:

[quote]A írta:mint a kisbaba elmúlik hat hónapos, kibújnak a fogai, érdeklődni kezd a rágás iránt. Fogászati szempontból is érdemes csökkenteni a pürésített pempők mennyiségét. A rágás ugyanis nemcsak mechanikus izomedzést jelent az állkapocsnak, hanem a fogak egészségét is növeli, hiszen erősíti a fogak rögzítőrostjait. A rágás ráadásul sokkal jobban beindítja a nyáltermelést, mint a pempőnyelés, és a bőséges nyálzás öblíti, tisztítja a fogakat.

Azért ez nem azt jelenti gondolom, hogy máris adjunk csirkecombot a gyerek kezébe, de lehet, hogy szép lassan felválthatjuk a botmixert villára :wink: . Ez inkább a fogacskák számától függ, és nem attól, hogy elmúltunk e 6 hónaposak :roll: .

Mesi, Meryke, szuper az új avatar és kép :D !! Lassan nekem is be kellene újítanom, főleg avatart :oops: . Már az én séróm sem a régi, és Panka is eléggé ded a képen :wink: :lol: .

Meryke, nagyon szép súlyban van Máté :D . És nagyon cuki a kép!!!!

Mi nem dupláztunk, de oda se neki, nagyon nem bánkódom miatta :roll: . 3950 g-al születtünk, 7900 g helyett 7200 g-osak voltunk 6 hónaposan :oops: :D .

K.Timi, Ádi is nagyon csini baba, nincs az ő súlyával semmi gond :D , és tündériek a képek :D !!
Úgy tűnik eddig, hogy a többség a délelőttre voksolt, próbáljatok eljönni a talira.

Panndi, szia! Gyere gyakran, a csajok már mindent leírtak :wink: :D !
Zsófid nagyon szép kiscsaj, látom, még egyen-pihiszéke is van :lol: .

Hörcsög, Gábornak boldog névnapot!!!
Kép

Ildikének boldog félévességet!!
Kép

Igen, 6 hónappal ezelőtt küldtek téged szülni, engem pedig haza azzal, hogy mostmár bármikor szülhetek :oops: :roll: . Életem legnyugodtabb 9 napja ért véget akkor, de ezt csak utólag tudom értékelni :wink: :lol: .

Mire végeztem, totál beborult...lóg az eső lába :shock: :evil: :evil: .
dettyk

Hogy lehetek ilyen gyagya :twisted: ?!

Ildike 7 hónapos!!!! Hurrá!!
dettyk

Jó reggelt :D !

Itt már megint esik a hó :cry: :cry: :cry:

Köszi a tanácsokat a darabos kajcsival kapcsolatba.Csak azért paráztam be mert tesóm nagyobbik lánya ilyenkor már régen evett mindenféle szilárd cuccot.(kénytelen volt adni neki mert a tápszert egyátalán nem ette meg,teje meg nem volt)

Emese,Meryke!Nagyon jók az új avatar képek!!És a vonalzósok is zabálnivalók!!

K.Timi!Ádám nagyon édes baba ,hogy száguldozhat a mocijával :lol: 8)

Panndi!Üdv itt nálunk :D !Zsófikád nagyon édes!!!Kérünk közös képet is :wink: És most mekkora?Van már fogacskája?

Vrianka!Szegény,akkor megint korán indult a napod.Nem is aludt vissza azóta se?

KépKép
juba

Hoppá! Én meg nem néztem táblát... :oops:

Hörcsög!
Ildikének boldog hófordulót, Gábornak boldog névnapot!

Kép

Kép
regcsiken14

Ildikének boldog hófordulót!

Gábornak boldog névnapot! Kép

KépKép
juba

Ildike boldog 7. hónapot, Gábornak pedig bldog névnapot!

Panndi! Üdvözlet! :)

Dettyk! Szerintem sem a hónapokat kell nézni, hanem a fogak számát. Zsofkának még csak 4 foga van, de nem hinném, hogy megbirkózna a pépessel.
Tegnap mondjuk úgy ette a főzimet, mintha megrágná... Olyan édes, ezt is olyan "tudományosan" csinálja. :lol:

Zsófi igaz, hogy 7 hónapos, de a hazahozós súlyát szerintem már megtriplázta. :shock: :lol:

KTimi! Szerintem délelőtt fogunk találkozni... :roll: Gyere!!!!!! Ki fog nekünk ajándékot hozni? :wink:
Ádi vadnak született? A folyosó réme! :twisted:
Nagyon édes!
Kiwi? És azt hogy? Kikaparod a magját? :roll:

Regi! Persze, ha anyja lánya, akkor nem fog menni a sütőtök. Nekünk is van olyan körtés cucc, de azt még nem adtam neki.

Az éjszakánk olyan vicces volt.

Kezdődött hajnali 1-kor. Zsófi álmában bepörgött. Előremászott, dőlt jobbra, balra, hol a rácsvédő alól, hol a rácsból szedtem ki, egyszer totál keresztbefordult, visszahúztam, Ő 5 perc múlva már a fejét verte be.... És ez így ment. Én már röhögtem rajta. :lol:

Közben azt néztem, hogy HÚSVÉT HÉTFŐN ELŐSZÖR A HAVASESŐ, MAJD A HÓ SZAKAD SZÁZEZERREL! :shock: :shock: :shock:

Pár óra alvás után kezdődött minden elölről. Mászás, forgás, nyomulás, rácsnakdőlés, kitakarózás..... Megint ott röhögtem a kiságy felett (hajnali 5-kor), hogy miket művel. :lol:

Közben felébredt, és észrevette, hogy ott állok felette, és már ketten röhögtünk. :lol: :lol:

No, be a nagyágyba, a mellkasomra tettem. Megérezte az illatomat, és be akarta kapni a mellkasom. Nem tudom leírni, de olyan édesen csinálta, hogy emgszekadtam a röhögéstől. Ő emiatt rázkódott rajtam. :lol:
Na, akkor magam mellé vettem, és egy kis bónuszcicizésbe belealudt.

Áttettem a másik oldalra, ott még volt egy-két piruett, de végül is fél8-ig aludtunk.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: