A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ancsurti!

Köszi a linket! Meg a dicséretet!

Lilisgabi, Orsi! Nektek is!

Valóban soxor megcsodálják a vadidegenek is, de ami ennél fontosabb, hogy egészséges és nagyon aranyos, tényleg jó Baba!

Ancsurti!

Annyira hihetetlen, hogy az angyal arcú Hangi ilyen kis morci tud lenni! Én mindig is féltem attól, hogyha fiam lesz, akkor jaj nekem....és nem! Na jó, ha sír akkor a decibelek számát nem is tudom meghatározni (Anyu szerint én nem voltam ilyen erős bömbizővel megáldva, pedig most is elég mély hangom van, sosem voltam az a cincin típus), de szerencsére csak akkor sír, ha éhes...de akkor aztán nincs Isten (régen még a hasfájás volt ilyen).
Majd meglátom mennyire lesz később ördögfióka...mert ha azannyafia lesz, akkor végem lesz, mint botnak, de hát kölcsön kinyír visszajár :lol:

Na nem a csúcstechnika (scanner hiányában) 2 kép annó rólam (elég homály), de látszik, hogy télleg hasonló forma a Gyerök, csak neki szélesebb a szája (Apa szájú), meg kisebb a füle! Kép Kép

Tickerplayground.com
breki76

Sillia, koszi a tablot! Naggggyon cuki mindegyik baby :D Buszkek lehetnek az anyukak egytol egyig!

Ancsurti nagyon sajnalom, hogy Hangi ilyen nyugos :roll: de ha ez megvigasztal Lisa is musorozik… Most voltunk az ugyvednel alairni a papirokat, es nem viselte tul jol a kiscsaj. Szerencsere akkor pont nem uvoltott, de mielott elindultunk es raadtam a ruhakat akkor igen, meg hazafele is :twisted:

Ja es elkiabaltam a szopit, mert azota megint volt egy 3 perces… utana uvoltes.

Mi is megvettuk itt a Suttogot es en is probalom vele a 4E-t, de nem igazan vevo ra ami azt illeti :twisted:

Breki, wooow mekkora haja van Arminnak! :lol: Nagyon szep baba!

Ancsurti: letelepedesi kerelem… emlekszem ra en is milyen gaz. Epp csak az nem volt rajta megkerdezve, hogy milyen szinu bugyi van rajtam hetfonkent… :roll:
Vendég

Breki

Nem semmi a hasonlóság tényleg, neked is ilyen sok hajad volt :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
orsi777

Breki, kezdem azt gondolni, hogy a fiuk jobban viselkednek. Allitolag nalunk is ugy volt, hogy anyum velem nagyon szenvedett, mert hisztis voltam, mint allat (lehet hogy ez oroklodik???) :mrgreen: :lol: Ocsem viszont egy angyali gyerek volt... :roll:
Vendég

Ancsurti és Norkili

Ti kaptok kint valamilyen ellátást a baba után?

Kép
Kép
orsi777

Norkili

Az nem igaz, hogy a lányokkal nehezebb, mint a fiúkkal. Én lányom sokkal nyugodtabb természetű, mint a nővérem kisfia. :wink:

Kép
Kép
orsi777

Orsi, nem kapunk semmit (szerintem Ancsurtiek sem, de errol majd O nyilatkozik bovebben). Ha lett volna munkahelyunk itt kint x ideig, akkor biztos jart volna valami.
Elvileg anelkul is igenybe lehet venni bizonyos juttatast, de nagyon kicsi osszeg, raadasul iszonyat utanajarasok aran... Szoval mi hagytuk a fenebe az egeszet.
Vendég

Dodi!

Valóban ha úgy öltöztetném akár csajszi is lehetne (bár Apának is nagyon csajos arca volt picinek, csak szőke). De azért mégis látszik Rajta, hogy Fiú, hasonlít rám, de mégsem teljesen. Én látom Benne Apát is! A tónusai inkább én vagyok, mert olyan mediterrán típus, de ha egymás mellé tesszük a gyerekkori fotóinkat, akkor látszik, hogy nekem inkább lányos a fejem, Minónak fiús. Valahogy a szemei is távolabb vannak, mint nekem voltak, meg az orrom is kisebb volt, mint Minónak. De tényleg félnék, hogyha a Kislányunk meg csupa "felnőttkori" Apa lenne, akkor az nem lenne túl szerencsés...akkor inkább még1 Fiú, aztán Ő hasonlíthat Apára. Pedig 90%-ban szerintem a lányok apjukra hasonlítanak.
Pont ugyanezt mondtam Apának, hogy még 1 Minót szeretnék
:lol: :lol: :lol: !

Amikor annyi idős voltam, mint Te, pont ilyen optimista voltam (volt pasim mindig azt kérdezte, melyik meséből jöttél???). Na jó alapból az vagyok, csak azóta azért láttam egy s mást! De sokkal 1x-űbb így élni, ha "always look on the bright side of life"!

Ja a wc-re gondolsz??? Mi nagyon bírjuk...ahogy rotyog benne a gatya.... ha majd eljön az ideje max fúrunk rá egy lyukat aztán az lesz a gyerek klotyó :lol: :lol:

Nyomd a fotókat Bobóról!!!!!!!!!

No még 2 gyerekkori (1 szoknya 1nadrág) Kép Apa
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.10.15 22:46-kor.

Tickerplayground.com
breki76

Orsi, Lisaval sem lenne semmi gond szerintem ha normalisan enne meg aludna... :lol: Csak hat ezek a 20 perces alvasok, meg a folyamatos szopisztrajk mar tobb mint egy honapja... :roll: Szoval ezert varom mar nagyon hogy 6 honapos legyen, es el lehessen kezdeni hozzataplalni.
A Te gyerkocod rendesen eszik? Mennyit szokott aludni napkozben?
Vendég

Orsi!

Itt én már 6 hónapos voltam! Volt hajam nekem is, de nekem születéskor azért látszott a fejbőröm ellenben Árminnal. Ő hajasabb és szőrösebb is....hát a tesztoszteron na azért csak befigyel :lol:! Nálatok Te voltál a hajas???????

Most pedig húzok fejni, meg aludni, mert holnapra mínusz tejem lesz, még az a kicsi is elmúlik! :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Odett átlagos napja

Felkel 10-11 körül, eszik -normálisan, kb. 10 percig szopizik, majd lerakom a játszószőnyegre, amin hamarosan el is alszik, kb 1 órát alszik, utána eszik, megint fent van, elmegyünk sétálni, vagy mostanában elnézelődik a szobában. Majd 14-15 óra körül elalszik 2-3 órát alszik. Felkel eszik, játszunk v. séta megint- séta közben általában bealszik-. Majd este fél nyolc körül eszik, nyolckor fürdés, utána bealszik fél-1 órát, utána fent van még eszik valamennyit, majd fél tizenegy és éjfél között elalszik. Reggel hét körül szokott felkelni enni, rögtön visszateszem az ágybam és utána még alszik 10-11-ig.

Sajnos nálunk is előfordulnak rosszabb napok is, de egy szavam nem lehet Odira :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Éljenek a 100 napos babák, Vica és Odett :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

JÓ ÉJT
8)

Kép
Kép
orsi777

1 és negyed óra alatt 110 ml.Te nyertél Tabati! :D És nekem elektromos mellszívóm van,hogy tudjak közben babanetezni. :lol: :lol: :lol:

Norkili:Lotti 6300 gr,62 cm.4010 gr-mal született,56 cm-rel.Szopik,és napi egyszer tápszert kap 2-3 hete. :? Átalussza az éjszakát 5 hetes kora óta.HNason imád lenni,most már háton is.De!Hason emeli a fejét,és forgatja,azonban nem támaszkodik az alkarján,ezért Dévény-tornára hordom.Talpai mefelé állnak :arrow: Dévény-torna.+itthon is tornáztatom minden problémás testrészét.

Valaki :oops: kérdezte,hogy hány óránként eszik a gyerek?
Nálunk:reggeli szopi 8-kor 140 ml körül,utána 11 felé 80-100 ml,majd elalvás előtt 1 körül 150 ml tápszer,ébredés utáni szopi 5-kor kb 100 ml,fürcsi 8-kor szopik amennyit tud (60-80 ml),és tápszerrel pótolom60-90 ml.Ha az esti szopiba bealszik,felkeltem!!!!!!!!
Ha nappal nyügi nem kapom fel egyből,éjjel ki sem veszem!!!!!!Persze,ha tudom,hogy nem beteg!Oltásoknál tennék én kivételt,de eddig meg sem kottyantak.
:roll: :oops:

Lotti is dumál,órákig elnézegeti a saját kezét,és megbeszéli vele a napi eseményeket.Nem szoktak összeveszni. :lol: Tegnap előtt először hangosan nevetett,nem csak nevetett,hanem gurgulázott,láttuk-hallottuk mind,cuki volt. :D

Én 4 hótól hippoallergén tejpépet fogok adni védőnő tanácsára,plusz gyümileveket.Már meg is vettem,és 5 hótól a gyümiket.Igen Ancsurti,én voltam :roll: ,aki megkóstoltattam vele 8 hetesen a friss turmixolt őszibarit,mindig,amikor turmixoltam egy adagot.Azok már a fagyóban várják,hogy eljöjjön az 5 hónap.
Dodi jól tudja :!: ,lehet adni nekik bármit,átmegy rajtuk,nem szívódik fel,mert nincsenek még meg az emésztéshez kellő bélbolyhaik.

mitírjakmég :?: :roll:

babák gyönyörűek mindenkinél :D

Norkili:Nálunk patyolat minden,de én rend/tisztaság mániás vagyok. :oops: (nagyon)Én éjjelente mosogatok,főzök,fejek,pakolok,szekrényt rendezek,netezek,virágot locsolok.Nem,nem bolondultam meg,csak:
-4 évig minden éjjelt tanulással töltöttem,most nem tudok egyik napról a másikra átállni :evil: sajnos
-van egy 3,5 éves csibész kislányom,aki mellett napközben nehéz ezeket elvégezni,meg nem akarom elpazaolni a vele töltött időt
Na jó,lehet,hogy télleg megbolondultam?Szerintetek?
Mostanában meghúzom a határt,és csak éjfélig engedek magamnak időt.Így most lépek,mert ez le is járt :lol: :lol: :lol: .Reggel 8-ig így is van 8 órám.

jövök holnap 22 után :lol:
Vendég

Nahaaaat! Orsi! Most irigy vagyok am! Tenyleg tunderi kislany Odett! Es milyen sokat alszik!!!! :shock: Az enyem miert nem akar ennyit aludni?????? :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Lilisgabi! Jesszusom! Ez komoly??? Es megis mikor alszol? Hogy pihened igy ki magad rendesen?? Hat le a kalappal... nekem sajna erre nincs energiam. VAnnak napok, amikor jobban tudok haladni a dolgokkal, de alapvetoen eleg nagy (lenne...) az alvasigenyem. Nem tudnek ejjelente ilyenek csinalni mint Te. Ha Lisa is vegigaludna az ejszakat, akkor bizonyara konnyebben viselnem a nappalokat, de igy... :roll: Most ejjel pl.4-tol ment a musor....
Miert adsz Lottinak tapszert is?
En is azt gondoltam, hogy potolnom kellene... de lebeszelt rola Anyum. Azt mondja en ugyanilyen hisztigep voltam, es a tapot sem voltam hajlando megenni. Alig ettem valamit. Na ez most mar nem latszik, mert behoztam az akkori lemaradast :evil: :? :roll: :lol:
Vendég

Ejnyeeee, Mindenki elment horpasztani??? :lol: :lol: :lol:
Ancsurti merre jarsz? Lisa most alszik... de mindjart letelik a 20 perc :twisted:
Vendég

Itt vagyok,csak kozben apa hazaert,aztan kipanaszkodtam magamat,meg etetes volt,persze megint kovetkezik,es most meg probaltam picit visszaolvasni....

Azert elegge valtozoan viselkednek itt a babaocak,persze mi sem vagyunk egyformak,de neha ugy gondolnam,ebben a korban azert meg eleg hasonloan kene mukodniuk :roll: vagy ez hulyeseg?/Megis csak enni,aludni es noniuk kell meg,a tobbi meg jon szepen lassan...de ez az elegedetlenseg.......

Most megint elaludt.....
Es napok ota piros az egyik arcocskaja....ez is a fogzas egyik jele lehet....mar nem is tudom hogy erdekes-e ez,de jo lenne ha nyugodtabb napjaink lennenek....

Lilisgabi:nem semmi mit nyomatsz ejszakankent....

Orsi:Igen,van itt is juttatas,kereset alapjan dontik el,ki mennyit kap...mi azert intezzuk,jol jon az a havi kb.400$,eleg sok a hitelunk sajnos....De persze meg mindig semmit nem kaptunk,mert valami adat hianyzik :evil: (nem annyira sok penz ez,de ha azt nezzuk,az alberletunk 950$,akkor azert jol jon,ha mar adjak....)

Breki:mar hanyszor szerettem volna elokeresni a gyerekkori kepeinket....na holnap megteszem :wink:
Azert rendesen Rad hasonlit Mino!!!
Persze be is kene szkennelni....

Na etetnem kene,de most meg alszik....akkor lezuhizok...

Kép
Kép
ancsurti

Szerintetek lehet hinni az "otthontanulos, szakmaszerzo" dolgokban? Most van itt elottem egy papir, es tok jo lenne itthonrol tanulni valamit, hogy legyen itt is valami papir a kezemben. Mondjuk eloszor az angolt kene tudni profi modon :roll: kb kozepfokon tudom csak, az meg szerintem keves. Na mindegy...
SZoval van valakinek tapasztalata az ilyenekben? Vagy az igy szerzett papirral kitorolhetem...?
Vendég

Ancsurti, havi 400??? Nekunk csak 100at mondtak :?
Azert is egy rakas dolgot kellene elintezni... hogy jott ki Nektek a 400? Azert az mar jobban hangzik!
Vendég

Norkili:heti 100$-t adnak kb.ez a max....kivancsi leszek,mar reg megkaphattuk volna,persze valami adat hianyzott...meg jo hogy Alex utanaerdeklodott,merre tart a dolog,igy derult ki,hogy potolnunk kell meg valamit.....
Alex azt mondta,nagyon kicsi az eselye,hogy korrekt papirt adnanak igy barmirol is :roll: :? Sajnos sok kamu,atveros oktatas van itt.....hiaba mondjak hogy majd ide es ide jo lesz,kirohognek ha allast keresel vele...

Kép
Kép
ancsurti

Na megint nem megy az eves.....remelem furdes utan nem fogunk kuzdeni......ez a gyerek egy miniterrorista!!!!!!!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Miniterrorista :lol: milyen neveket adsz neki hihetetlen :lol:
Nekem ma csak 2x jatszotta el a nem evest.... most estere meg ugy osszesz@rta magat, szinte a nyakaig folyt a cuccos :lol:

A Ti gyerkoceitek hogyan szoktak jelezni ha valamit akarnak? Az enyem kiabal. Nem sir, hanem felhaborodottan kiabal, amolyan "Gyere mar ide vazze" stilusban! :shock: :roll: :lol:
Vendég

Norkili!

Azt hizem én lennék "Eminenske" ( :evil: :wink: ), de már mi sem rendeljük a kaját, mert apa megunta :? . Persze, vazzeg, elé így is, úgy is csak leteszik oszt egyé :evil: :lol: . ezen felül a szalad a lakás kifejezés nálunk nem elég kifejező :oops: . Az én háztartásom úgy sprintel, hogy nemzetközi szintem sincs párja százon :oops: :lol: .
([size=9]Kb. két hete kezdtem el renberakni a ruháimat...Nos, még mindig ruhakupacból öltözöm :oops: :oops: :oops: )[/size]
És bevallom ez nem csak azért van, mert Botond nem "engedi" csinálni, hanem, mert ha ébren van, annyira tündéri már, hogy lesz@rom a házimunkát, vele akarok foglalkozni és kész! :twisted: :lol: . De most már tényleg össze kell kapnom magam, mert csoda, hogy apa még nem kért számon, és inkább meg kéne előznöm a veszekedést :roll: .

Ancsurti!

Persze, mikor Botondnak volt 2 hasfájós hete, rám sem az optimista volt a legtalálóbb jelző :roll: :lol: .

Bond!

Gondolom ezzel arra akartál célozni, hogy Hugi fejlődési üteme jó, pedig nem :roll: . Valójában behatárolhatatlan mennyit kéne hízni egy babának, de a "mikor kell aggódni"-rovatban azt írják, ha egy baba 300g-nál kevesebbet hízik havonta... És ha megnézed, Hugi épphogy "belefér". Elvileg heti 100-400g-ot írnak, ez Huginál 86g! Botondnál 187g, és ő 2250g-ot hízott, és 10 centit nőtt. pedig ő ugye dundinak született, így "visszavett" a figurából :lol: . Hugi eleve inkább kis súllyal született, így neki pont bele kellett volna húzni! Mostanra 5300g körül kéne lennie kb. 60 centivel :roll: . Látod, a korabeli kiscsajok már mind 5 kiló felett vannak, ő még a 4-et sem érte el, pedig az egyik legidősebb kislány :? . Tudod, nem cseszegetni akarlak, de te hoztad fel... :roll: . anyu továbbra is kivizsgálást javasol, mert pl. én sem értem hogy egy körzeti dokinéni, hogy mondja meg ránézésre, hogy belül minden stimmel? :shock: Tényleg lehet egy sima vashiány, vagy ilyen bagatel dolog,s meg islene oldva a probléma :wink: . Azért azt tartsd szem előtt, hogy ez nem csak esztétikai probléma....
Szólj, ha tudok segíteni :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :)

ancsurti!

"Bond:na azt hittem eldobom az agyamat,mikor fel kellett ideznem a letelepedesi kerelemhez,mikor es hogyan ismerkedtunk meg pasikammal...aztan meg leirni azt is,hogy mikor,hol,hanyszor talakoztunk,ki volt jelen,mindezt kepekkel illusztralni...azt hittem megorulok...ja es ezt fejben tartani,mert mi van ha behivnak ellenorzesre...Mar nem azert mert kamuztunk,hanem ,mert nekem nem ilyen profi a memoriam......Raadasul mind ezt 12 evre visszamenoleg"

Akkor várjuk a részleteket! :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

"Azert elegge valtozoan viselkednek itt a babaocak,persze mi sem vagyunk egyformak,de neha ugy gondolnam,ebben a korban azert meg eleg hasonloan kene mukodniuk vagy ez hulyeseg?/Megis csak enni,aludni es noniuk kell meg,a tobbi meg jon szepen lassan..."
Miért kéne? Magzatként sem voltak egyformák. Hiába csinálták ugyanazt, más ütemben fejlődtek.

Már nem rémlik, hogy mit, de valamit jelent, ha az arcának csak egyik fele piros. :roll: Majd utána nézek, csak most nem akarom felverni Hugit, mert ő most alszik.

A régi fényképeket illetően tőled a vörös hajú DM-es képet várjuk már egy ideje. :? :wink:

kicsidodi!

Ezúton jelezném, hogy még mindig lógsz azon képpel, amit már ezer éve beígértél a pihenőszékről gyerekkel illetve anélkül. :twisted:

norkili!

"Epp csak az nem volt rajta megkerdezve, hogy milyen szinu bugyi van rajtam hetfonkent…"

Hát, akkor halljuk tőled is. :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Ma csajos napot tartunk Hugival. :) Ámde péntek van, tehát takarítani is kell. :? Ez a fránya Babanet viszont mindig bekavar. :roll: Nem tudom, hogy fogok ezekkel megbirkózni? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Talán cunci és norkili kérdezte (bocs, ha nem :oops: ), hogy hogyan boldogulok 2 gyerekkel. Hát, kérem szépen:
1. Van segítségem
2. Hála az Égnek Manó képében jó gyerekkel vert meg az ég. Persze azért néha nekem is ilyen fejem van: :evil: :evil: :x :x :x , de szerencsére nem ez a jellemző
3. Hugiról inkább semmit vagy egy szót se, babonából. (Tudom, hogy gáz, de ez van... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
4. Nem főzök. (Ez a másik ciki. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
úgyhogy így mennek a dolgok. Most még okés, mert Hugi még a passzív korszakban van. De, hogy mit fogok majd csinálni, amikor már tenne-venne, kúszna-mászna, na azt még nem tudom. :roll: :roll: :roll: Ammár egy nehezített verzió Manó miatt. Majd kiderül. Elvégre úgy még nem volt, hogy valahogy ne lett volna. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

4 fok van kint reggel fél kilenckor és csicsereg(!) egy madár. Nooooormális? :shock: :shock: :shock: :shock: De jó is lenne megint erre ébredni regelente :roll: :roll: :roll: :(

Kéretik ezénzni a mai betű elgázolások mennyiségét ugyanis OkosBond begyullasztotta a mutató ujját, így kissé bénázik. :? :roll: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

Meglátogathatlak? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: De fényképes illusztrációt is szívesen fogadok. :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Én semmire nem akartam célozni, csak leírtam a mi paramétereinket. Mindenki úgy értelmezi/ítéli meg ahogy akarja. :roll:
Tudom, hogy Hugi erősen csak kaparja alulról a minimálisan kívánatos gyarapodást. :roll: :? Azt, hogy mennyit eszik naponta, csak cumisüvegből tudom/tudnám megsaccolni.
Mienk kaja. Egy idő után nálam is elkezdi kiköpködni a cicit. De aztán újra nyitja a száját és megint megkapja. Aztán egy idő után felveszem és utána rá nem sokkal jön a NagyBöööööööööööööööhhhh ( :lol: :lol: :lol: ). Utána általában a másikkal folytatjuk, nagyjából ugyanígy. Régebben még elő-elő fordult, hogy bealudt szopi közben, de most már egyáltalán nem. Ha lerakom kaja után akkor vagy elvan vagy nyüszög kettőt és bealszik.
Viszont a következő jutott eszembe. Állítólag a jövő héten már kevésbé lesz sz@r idő, így akkkor megyünk el felvágatni a nyelvét. Kíváncsi vagyok, hogy az milyen változást hoz majd kaja ügyileg. :roll: Amikor a Neten olvasgattam, akkor azt találtam, hogy szopi közben akadályt jelenthet a lenőtt nyelv, de nem feltétlenül. Illetve van egy ismertető jele: egy különös kis hangocska, amit szopi közben produkál. Ez még a legelején fordult elő pár alkalommal, de nem tudtam, hogy jelentősége van. :roll: :oops: :oops: Szopi pedig megy. De egyre inkább az a gyanúm a büfi meg minden ellenére, hogy a nyelve miatt köpködi ki mostanában ennyire a cicit. Most két verzó létezik:
-beletrafáltam és tényleg 8)
-csak bemagyarázom magamnak. :oops: :oops: :oops:
Szóval, kiváncsi vagyok, hogy hoz-e változást és ha igen, akkor milyet a nyisszantás. :roll:

Köszi! :wink:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt!

Gyermekem elfelejtett felkelni a 9 órai szopihoz :lol: Úgy tűnik,hogy nálunk ez is beállt,hogy 3 óra fele kel,5 perc szopi és 6-ig alvás,utána 9-ig. Próbálgatom az éjjeli szopi helyett a cumit a szájába tuszkolni,de nem megy :cry: ,mert vagy tökre be van csukva a szája és nem tudom betenni,vagy 2 perc és kiköpi és folytatja a nyöszörgést és sajnos ő nem alszik vissza.
Dodi! A te anyukád hogy vélekedik,lehet nekik esetleg éjjel teát adni,mert egyértelműen nem éhes,hanem csak szomjas,mert 5 perc alatt lerendezi?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Most itt tartunk kérem szépen. Kevés újdonség van már benne a számunkra, de amin jót röhögtem, az a stílusa :lol: :lol:

http://www.babazo.hu/bebi/200609213honapos.html

(És csak a rend kedvéért itt vannak a korábbi állomások is:

http://www.babazo.hu/bebi/20060919azujszulott.html

http://www.babazo.hu/bebi/200609191honap.html

http://www.babazo.hu/bebi/200609202honapos.html )

:wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Néha képtelenség követni titeket, és mindig elfelejtem, hogy mire akartam reagálni. A 2 ablakos variációra meg már nincs idő...

Lilisgabi!

Most megint csappant a tejem, úgyhogy lehet te lennél a nyerő. :wink:

Amúgy teljesen meg tudlak érteni, hogy az éjjeli időszak kell neked, hogy magaddal is törődj. Legszívesebben én is ezt tenném, de nekem is nagy az alvásigényem. Sokszor amikor Noé alszik, elhatározom, hogy magammal foglalkozom, de néha fontosabb egy kis pihenés, meg a netezés a lelkemnek (bár ekkor is magammal foglalkozom szerintem), mint a "testi örömök" :lol: Mára már tuti beütemezek egy szempilla illetve szemöldökfestést, amit már egy ideje tervezek...

Dodi!

Szép és jó, hogy éjjel cici helyett cumi, de nálunk a cumi nem játszik, egyszerűen nem fogadja el már a kezdetektől, pedig próbáltuk szoktatni. Ilyenkor mi van? Van még hogy próbálkozom vele, de akkor általában szívja-szívja, már lyuk van a fején, és amikor rádöbben, hogy semmi nem jön belőle, akkor nagy ívben kiköpi és üvölt. :roll:

Ancsurti!

Noé is nagyon hisztis tud lenni, és néha nem is bírom megfejteni, hogy mit szeretne. Olyankor egyszerűen csak hisztis, fáradt, szerintem. Most meg, hogy nem is tudtunk már 2 napja kimenni a szél miatt még rosszabb a helyzet. Keveset alszik, és sokat nyűglődik. Vagy alszik sokat, de akkor az este rémálom. Néha van egy-két tökéletes nap, de ritka és természetesen nem egymás után. :lol: Mától felvet az optimizmus, legalábbis elhatároztam, és szeretném tartani magam hozzá. Így néz ki eddig a mai napom:

Noé ma megint egy órával korábban ébredt, ez jó, mert annyival többet lehetünk érdemben együtt, gügyögött, és sikerült egy kicsit megmasszíroznom. Mindezt villanyfénynél, mert kint nagyon sötét van, de legalább megbámulhatta a lámpát, amit nagyon szeret. Aztán vissza a kiságyába napirend szerint (próbálok betartani valamiféle napirendet) sikeresen, egyedül játszott, majd csak picit sírdogált és elaludt. Azóta alszik.

MOsogatnom nem kellett, mert anyósom elmosogatott, és nem kell jópofizni senkivel, plusz nyugodtan netezhetek, mert senki nem szól hozzám. Ja! És nem fúj a szél, remélem kiborul délutánra, így sétálni is mehetünk. Szeretnék még babaruhákat is mosni, de ha véletlen nem férne rá a szárítóra, akkor majd ráér még holnap, vagy holnapután is.

De nem is untatlak tovább titeket.

Breki, még neked is akartam írni, de elfelejtettem mit. No, majd ha eszembe jut leírom utólag.

Kép
Kép
tabati

[quote="norkili"]L írta:norkiliilisgabi! Jesszusom! Ez komoly??? Es megis mikor alszol? Hogy pihened igy ki magad rendesen?? Hat le a kalappal... nekem sajna erre nincs energiam. VAnnak napok, amikor jobban tudok haladni a dolgokkal, de alapvetoen eleg nagy (lenne...) az alvasigenyem. Nem tudnek ejjelente ilyenek csinalni mint Te. Ha Lisa is vegigaludna az ejszakat, akkor bizonyara konnyebben viselnem a nappalokat, de igy... :roll: Most ejjel pl.4-tol ment a musor....
Miert adsz Lottinak tapszert is?
En is azt gondoltam, hogy potolnom kellene... de lebeszelt rola Anyum. Azt mondja en ugyanilyen hisztigep voltam, es a tapot sem voltam hajlando megenni. Alig ettem valamit. Na ez most mar nem latszik, mert behoztam az akkori lemaradast :evil: :? :roll: :lol:

Szia!
Nem ismerjük egymást, de Anitától sokat hallottam Rólad. Örülök, hogy ezen az oldalon látlak.
Nem dobnál fel egy képet Lisáról?
Látom, Te is nagyon magadra maradtál! :-((( - mint Anita. De legalább egymásban tartsátok a lelket!
Örülök, hogy 3 hónapra kimegy a tesód, legalább egy kicsit a gondolataid is elterelődnek és lesz segítséged is.
Üdv.: Ancsurti anyuka
demeter zoltanne

...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond!
Én nem emlékszem, hogy bármikor is szó lett volna allergiáról. :oops: :oops: :oops:
Apát megkérdeztem, ő biztos nem az!! :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És nem is akarja bevállalni. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Petra napirendje:
Reggel 7 körül kel, eszik, játszunk kb. egy órát, mosakodás, öltözködés és megy az ágyába aludni.
12-13 óráig alszik, aztán kis játék, kaja, kb. 45 perc játék, aztán megy az ágyába aludni.
16 körül ébred, kis játék, kaja, kis játék, aztán megy az ágyába egy rövidet aludni.
18-kor kel, kaja, és játék kb. 19:30-20 -ig. Utána fürdés, vacsi, és 20:30 körül megy az ágyába aludni.
Eddig egyszer ébredt, olyan hajnali 3-4 körül, de néhány napja éjfél-1 körül ébred, majd 3-4 körül. Én a szeles időnek tudom be, illetve hallhatóan tele van pukival a pocija.
Próbálom nem megszoptatni, de nem szokott anélkül megnyugodni, ráadásul ő nem csak nyammog éjjel, hanem ugyanúgy kajál, mint napközben. Kaja közben pedig kinyom egy csomó pukit is.

Mivel nem túlsúlyos, egyszerre nem eszik hosszan, így elképzelhető, hogy ő még igényt tart az éjszakai kajára.
Mindenesetre mihamarabb beszerzek egy borostyán nyakláncot, hátha nyugodtabban alszik tőle. Azt olvastam, hogy a pocakfájásra is jó hatással van.

Kép
katy76

[quote="tabati"] írta:tabatiÉs nem fúj a szél, remélem kiborul délutánra, így sétálni is mehetünk.

Nem inkább kiderül???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én onnan tudom, hogy ideje betenni Petrát a kiságyába, hogy olyankor elkezdi szopni az ujját a másik kezével meg elkezdi simizni a tarkóját. Nem csak a szájába veszi a kezét, hanem konkrét ujjszopásba kezd. Ő nem cumizik, ellenben ujjszopival és tarkó simogatással altatja magát.
Én sem várom meg, hogy nekiálljon sírni. Jobb a békesség.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Bond! Én kérdeztem, hogy miként boldogulsz két gyermekkel otthon. :wink:

Lányok! Ti még nem próbáltátok éjjel megitatni egy kis forralt-hűtött vízzel. Enyémgyerek ha 2-3 között felébred adok neki egy kis vizet :arrow: cumi befigyel az arcikóba :arrow: alvás kb6-6:30-ig. :roll: :lol:

Szerintem 1 próbát megér. :wink:
cunci

Azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy én jobban ragaszkodom az éjszakai szopikhoz, mint Petra. Persze néha megpróbálom csak megvigasztalni, de túl sok energiát nem fektetek bele, hogy visszaaludjon kaja nélkül. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Nemsokára megyünk a 4 hónapos oltásra, majd megkérdezem az orvosunkat, hogy mit gondol, mennyire szükséges a gyereknek az éjszakai kaja. :roll: :roll: :roll:

Breki!
Neked akartam írni, hogy Ármin nagyon szép kisbaba, és tényleg kiköpött másod!!! :D :D :D :D

Boo!
Én soha nem voltam az a puszilgatós, bújós típus, de amióta Petra megszületett, nem bírom nem agyonpuszilni!!! Amint a kezembe veszem, gyakorlatilag rácuppanok a kis fejére, és nem hagyom abba a puszilgatást.
A múltkor bent voltam a mh-en (NEM MEGÁLLÓHELY!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) és az egyik kolléganőm csodálkozott, hogy minő változás állt be nálam, mert folyton nyomtam a puszikat a gyerekre. Állítólag még kedvesebb is lettem. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: (azt hiszik, hogy nem leszek olyan teljesítményorientált és precizitást elváró, mint eddig voltam, pedig nagyon tévednek. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
katy76

Cunci!
Nem teszel fel képet a lányaidról?

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Odett még nem kelt fel, pedig hallom, hogy korog a gyomra :shock: :shock: :shock: :shock:

Boo

Én életem során összesen nem adtam annyi puszit, mint most adok Odettnek. Imádom, egyfolytában puszilom, és láthatólag nagyon szereti. Múltkor apukám rám szólt, hogy ne egyem meg, de igen megzabálom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Katy

Kiderül igen, a kiborulon és is elgondolkodtam :shock: :lol:

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Te tápit is nyomatsz Zsririnek. Abban csomó minden cucc van. Hogy lehet akkor ennyi mindene alacsony. :shock: :shock: :shock: :?:
Bocs a hülye kérdésért, de totál nem áll össze a kép illetve nem emlékszem, hogy írtad. :oops: :oops: :oops: :oops: Miért kellett Zsiritől vért venni? :roll: :roll: :roll:

(Ezerrel nézek, hogy: "mi van, milyen újságot emlegetsz???" :oops: :oops: Aztán leesett a tantusz. Úgy látszik kissé hülyécske vagyok ma. :roll: :roll: :oops: :oops: )

Éééés akkor kedvenc kamuzásaim Manóról:

Retro:

Kép

Holdraszállás...:

Kép

...amelyet a TV is közvetít 8) :

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Tök ciki. :oops: :oops: :oops: Reggel még vissza dőltem kicsit, mondván Hugi nemsokára úgyis felébreszt. Kómázgatok, komázgatok, aztán egyszercsak félálomban ezt gondolom: Jaj Manó, fejezd már be a nyüszögést! :? Aztán: MANÓ NINCS IS ITTHON... :shock: :shock: :shock: JÉZUSOM, FELKELT HUGIIIIIIIIIIII!!!! :!: :!: :!: :!: Úgyhogy, most kaja van végre. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond, Boo

Nagyon tetszenek a képek :lol: Nagyon jó a majmos kép, és az űrhajós kis emberkéjé. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bond, nálatok is ilyen sokat alszik Hugi ma? Tegnap este fél 11 óta alszik, fél 7-kor felkelt, de csak cumi kellett, cici nem- ezen jól össze is vesztünk- Ő nyert, cumi maradt a szájában, és azóta is alszik. Pedig már felporszívóztam, felmostam, zörgök, TV megy stb. :shock: :shock: :shock: A cicim meg majd szét robban, nyilván neki kellene állnom fejni, vagy majd miután eszik :wink:

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Nem nálunk hozza a formáját szerencsére (és itt most sűrű kopogásgt kéretik hallani ), de megint kimaradt 1 éjjeli szopi. (Állandóan elfelejtem kivenni az állatkákat a rácsok közül. :oops: :? :? :? :? )

Kép
Kép
200907?

Lefejtem az egyik cicim, végre felkelt Odett, szopizott, nagyon éhes volt, most elviszem sétálni, habár nem itt megint/még mindig lóg az eső lába.
Bond, a reggeli felkelésnél sokat sírt Odett, akkor én is szidtam magamat, hogy az éjszakai hozzászólásomnál nem kopogtam le, hogy Odettnek milyen jó alvókája van. Most én is megteszem, remélem te is hallod. :wink: KOPP-KOPP-KOPP
Csak ha majdnem 1.ig aludt Odett, akkor nem tudom, hogy fog így 2-től aludni. Szerintem sehogy. :(

Kép
Kép
orsi777

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

orsi777!

Hallottam a kopogást. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha elviszed sétálni, akkor van rá esélyed, hogy bealszik. :wink:

boo! :)

Esküszöm, hogy nem emlékeztem erre. :roll: :oops:

Aludj nyugodtan. :wink: Szerintem ne úgy csinálj, mint lilisgabi, hanem élből hívd át. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem is mondtam, hogy milyen fannnnnnntasztikus dologra jöttem rá. Nem kell pelussal meg mindenféle hülyeséggel szórakozni, ha bukik a gyerek és semmi nincs kéznél. GyorsAnyuka melltartóbetét kiránt és sitty-sutty letörli vele a cuccot. Ügyesebbek százon már 2 mp alatt nyomják. 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Jaaaj, énmég mindig csak pótolgatok, szóval elég kivonatos leszek (by Bond :lol: ) :oops: .

Ancsurti!

"Nekem meg kuldjon maaaa valaki egy C&A-t!!!"
:lol: :lol: :lol:

Te, Bond!

Hávájjámá'! Temost felfedted a fizimiskádat?!?! Vagy ki van ezen az esküvői Vogue-on :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: ?
(mintha nem láttalak volna még :twisted: )

hát ennyi...folyt.köv... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

ancsurti! :)

Ezt találtam neked:

"CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH,
félóránkánt, óránként 5 golyó

Fogzáskor dühös, szeszélyes csecsemők szere. A baba egyik arcfele piros, a másik sápadt. Csak ringatás nyugtatja meg."

Vagy nem. :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: