A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Mary!
Nekem anya multkor kategórikusan kijelentette, hogy még én magam se simogassam a hasam.... Szóval ő tuti tényleg nem csinálná....

d.dodó

Dori: nem tudom itthon 2 hetes kor elott nem igen viszik ki. Jo ebol ugye 4 nap eleve korhaz, utana otthon elso nap csak szelloztetes, de a baba nincs a szobaban, utana abalknal 5-10 perc, ajd erkelynek 10-20 perc, majd lehet kivinni.
De talan nagy melegen meg nehezebb a kivitelt osszehozni, mert az eros nap elott vagy utan lehet csak!

en i megmondtammar anyosnak ezerszer, hogy nem szabad a hasat simogatni( az orvos mondta) mert attol kemenyedik!
De hat, ennek ellenere az az elso dolga, hogy fogdossa, es minden alkalommal mindja a telefonba es simogassam sokat- mar nem allok le vele tudatni hogy nem jo az nekunk....
Vendég

jó reggelt. Szerintetek miért van az, hogy amikor az ember alhatna, akkor nem megy. Ha valami miatt fel kell korán kelnie akkor meg az nem megy? :) De legalább az idő jó, úgyhogy majd kiülök a kertbe.
szly-nak megy a drukk!
babuli, neked is! Reméljük mostmár tényleg nincs sok hátra. Szabit tényleg jól bebetonoztátok. :)
Írtam a hülye upc-nek. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mikor reagálnak és mit...

KépKép
muffin

Nekem nem kell simizni a hasam hogy keményedjen,keményedik az magától. :roll:

Úgy szeretném ha már előbujna Kisfickó :)

Szerintem is lehet pici babával sétálni,csak már este felé,amikor nincs kánikula,vagy kora reggel.Persze nálunk majd lessz mikor négy órakor én megyek az oviba a gyerekekért,és akkor viszem a picit isde van babakocsira szerelhető napernyő,és majd használom azt.

Kép
Kép
Kép
kike

Jajj,még két hét van hátra,de ahogy ismerem magam lessz abból három is :?

Kép
Kép
Kép
kike

Vagy inkább jujuj két hét,mert a csomagom még mindig nincs elpakolva :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Hát úgy látom, szépen lassan kihal a topik :( :cry:
Vendég

Ugyan,dehogy.Csak lassan átalakul :lol: Mindenkinek meglessz a Babója,egy kicsit összerázodunk velük,és indul ismét a tracssparti. :D Csak már Babával kinn,nem benn. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Anyjuk, az az igazság, hogy én télen is kivittem őket, kendőben. Mert a többiek megzakkantak volna a bezártságtól. Kutya bajuk nem lett. :lol:
Kike, három hét is kevesebb az ötnél :lol: , és ugye még az sem biztos. Bár a kórházi csomaggal én úgy állok, hogy megterveztem melyik táskába teszem majd. :lol: Azt a jövő héten a lányok még elviszik kicsit Ausztriába a nagyszülőkkel. És elszántam magam, hogy lassan levélben kérek egy házassági anyakönyvet az önkormzattól, hogy abból se legyen gond, ismerve az ügyintézés sebességét, tuti nem lesz 30 napnál régebbi. Be elvből nem megyek, egy katasztrófa, hogy ahol házasodtunk,és ahol a kölköket anyakönyvezték két kerületi önkorm nincs egymsától két km-re, és immár ötödször is nekünk kellene bemenni. Közben elvileg azért kell órákig várni, mert vmi központi netes rendszerből nyomtatják :roll: , hát akkor pedig látják is, nem????

Babu, nem küldesz le egy bábakoktélt? A hangulatod tuti megoldódna!!!! :lol: :lol: :lol:

Muffin, én újabban a nappal kelek, és eszem a kefét, mert az óra még csak négyet mutat, és pontosan tudom, hogy tízre álmos leszek, de ilyenkor esélyem nincs aludni. Úgy döntöttem, négyre fog megszületni a baba, azért :lol: . Már cska a napját lenne jó megálmodni.

potyka

sziasztok!

Hát én is észrevettem hogy egyre kevesebben vagyunk. Dehát ugye mindenkinek a babója az első!
Muffin nem gondolkoztatok még azon hogy átmenjetek a Digihez? Szerintem sokkal jobb. Nekünk is sokáig volt UPC-ink, de elég sokat szemétkedtek, így otthagytuk őket. És a digi még olcsóbb is, és több a magyar adó rajta.

Kép
linda24

hali lányok!

én ma kicsit tovább próbáltam szundizni a tegnapi rázós nap után.

szly!
+++++ de jó neked. irigy-irigy-irigy.

akik rosszul aludtak vagy nyűgösek azoknak kitartást és csodaszép napot. persze a többieknek is, de nekik különösen!

c+a nincs már megint olyan jelem mert feldobja a virusirtó progit. nem igaz hogy mindig ara kell állítani :twisted:
szóval a bolt... én is voltam tegnap. van egy csomó uj áru a babás részlegen :D
persze amit kinéztem kisfiamnak kocsikabátot már nincs :( szerintem nem fogyott el, csak ujakat raktak ki. ebben is van de az annyira nem tetszik :( kellett nekem várni hogy leárazzák :twisted:
és én is néztem a női részleget is. mennyi minden... de hát nem tudom hogy pocak nélkül miket veszek majd fel. pedig sok jó rucit láttam.
szoknyákat is és felsőket. ugy hordanék már szoknyát, de hát terhes szoknyát már nem akarok venni.

a páromnak meg láttunk zakót. de hát elég huzós volt. 17000 ft.
hátha leárazzák majd. persze cipőt azt vettünk... az "nem volt drága" 26000 ft volt :twisted: de hát mit csináljak, az tetszett neki.
meg nekem is :D

tényleg, hétfordulós vagyok ma. nemsoká már nekem is NAGY POCAKOM LESZ. még 5 nap. persze ha látnátok... már most is van elég szép :D

hassimiről én is azt hallottam hogy esetleg az anyuka meg az apuka simogassa, de más ne, mert bezavarja a gyereket. érzi ő hogy nem a megszokott kéz! ugyhogy másnak én se nagyon engedem. persze anya ráteheti meg anyósom is a kezét meg a csalátagok, de nem simire és nem percekre!!!
a párom meg... nah ő se sokáig szokta rátenni, mert ha ő hozzá ér akkor a gyerek magába fordul és elszundizik, vagy legalábbis nyugiba marad. remélem kint is igy lesz :D

szlyon kívül akar még valaki szülni mostanában???? mert van egy két emberke aki mehetne. én egyre jobban pánikolok hogy közeleg az idő...
(muffin: hogy a francba tudjátok ti használni a gátmasszázst?? nekünk nem megy. remélem azért igy is rendben lesz a szülés. eröltetni nem akarom a masszázst.nekem valahogy nem megy a lazítás. nem tudom miért)

kata! szerintem nem fog kihalni a topik, csak egyre többen szülnek vagy kórházaznak és szerintem ha összerázódnak a babóval, akkor majd átalakulunk. más lesz a téma. legalábbis remélem hogy nem szűnünk meg. nekem olyan sok segítséget adtok! meg lehet beszélni sokmindnet, tanácsok, ki hogy csinálja, ötletek, stbstb.
remélem babázásnál is igy leszünk.

babaséta: én remélem hamar ki tudunk menni, mert nem fogom birni a 4fal között. persze ez rajtam is mulik. ki tudja mennyire leszek fittipaldi. és szerintem mi a 10 perces sétákat is tudjuk apával tölteni mert majd hazaszalad a szomszéd utcából :D
aztán meg ha hosszabbra mehetünk, akkor majd általában hozzá vesszük az irányt és akkor bolttal is össze tudom kötni. addig nála tölti Bence az időt. valaki majd csak vigyáz rá az 5 emberből :D
meg jó mert nekünk nem kell sokat menni és már zöldben vagyunk :D
a háztöbbök pont egy játszót vesznek körbe, rengeteg fűvel és fával. és a ház mögött meg van egy biciklis ut, plusz ott folyik a patak és nincs autós forgalom és igy ott is jobb a levegő mint a városban.
legalább ennyi előnye van ha már nem családi házban lakunk :D
jaj milyen messze van még ez... de olyan jó tervezni :D :D :D

nah meg már megint szóf...om volt... bocsi lányok... ne hari!!!!!

megyek letörölgetek meg nézni kéne valami alapanyagot hogy mit is főzzek. kitaláltam hogy mit sezretnék de ahhoz a fele nincs itthon. lehet elmegyek boltba, már ugyis késő van. ebből már ugyse lesz semmilyen ebéd... ugyhogy nyusziapu majd rendel kaját magának.

nah megyek, nem rontom a levegőt. tényleg bocsi hogy hosszu voltam, de legalább lesz mit olvasnotok :D vagy ugorjátok át :D nem haragszom azért se 8)

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Újabb híreket hoztam:
"Hétfőn 11:40-kor 1800 grammalmegszülettünk. Sok rosszaon mentünk át. Majd ha hazamentünk mesélek. Mindenkit puszil Bendegúz és H.Szilvi"

Most csak ennyire volt időm, megyek keltem Leventét enni.
MA HAZAJÖN OLIVÉR!!!!! Már annyirahiányzik! Úgy volt, hgogy holnap délután jön, de ma mikor a nagyi megkérdezte tőle mi legyen a mai program azt mondta "haza akarok menni a mamihoz és a kistesóhoz". Úgy örülök, hogy hazajön. Már ne érdekel milyen nehéz is lesz azt akarom, hogy végre itthon legyen.

Képzeljétek Leventét állandóan kelteni kell, azt mondta a doki, hogy 3 óránként ennie kell, mert nagyon keveseket eszik és lemehet a vércukra, meg a nagy súlya miatt a több folyadékra is szüksége van. A doki még azt is mondta, hogy naponta elosztva 2 dl cukros vizet is meg kell innia. Hát én nem adok. :roll:
Na megyek elkapom a pillanatot Levente mocorog!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi!
Köszönjük a híreket! Gratula Szilviéknek is!! Bendegúz reméljük hamar magára szed egy pár kilot!!

d.dodó

Szilvi!!! Gratulálunk a kis picurka érkezéséhez! Remélem, hamar kiheveritek a rossz napokat, élményeket!!! Jó egészséget!

Titi :P
Én sem adnék neki kiegészítésnek vizet - pláne nem cukrosat! Ha elegendő anyatejet kap, az a legjobb "gyógyszer" :wink:

Véda
Vendég

Mi tavaly nagyon jól jártunk a midsommar akcióval az ikeában. Aznap minden 15%-kal olcsóbb volt, és mi aznap vettük meg az egész konyhát. Spóroltunk vagy 100 ezret... :) De valahol megértem, hogy idén nem vállalták be, mert ami ott volt... Hát azt senkinek nem kívánom. Reggel nyolctól este kilencig ott voltunk úgy, hogy előre meg volt tervezve minden, csak ki kellett íratni szállítóra, meg elintézni a hitelt. De mintha az emberek az életükért küzdöttek volna... Úgyhogy gondolom nem merték idén bevállalni a dolgot. :)

linda, az a baj, hogy elvileg két éves hűségnyilatkozatunk van. Meg ugye itt kötve van a kezed, ugyanis csak bizonyos szolgáltatón keresztül kapsz telefont, az meg a upc-vel van szerződésben, szóval bonyolult a dolog, de most megkapják a magukét... :)

timi, nem kellemes a dolog, de muszáj... Így megy. :) Férjem letöltött valami 'használati útmutatót' és húsz helyen utánaolvasott... :) Ő már csak ilyen. :) Aztán majd meglátjuk, hogy lesz-e tényleg valami haszna...

még egy baba! Gratula h.szilvi! Kíváncsi vagyok mi történhetett velük...

amúgy nektek megy a youtube? akartam nézni videókat, de egyszerűen nem lehet. Már tegnap este se ment és tök idegesítő. Itthon ülök, végre lenne időm ilyesmire, erre... Tök idegesítő. Lehet, hogy mindjárt kivonulok a kertbe füvet nyírni... Jól levezetem a mérgemet. :)

KépKép
muffin

jó reggelt!

Hát nagy-nagy gratula Szilvinek és Bendegúznak! Biztosan hamar megizmosodik a kicsike!!!

Muffin
! hogy döntöttetek orvos-ügyben?
Képzeld tegnap a CTG " csak" 2.5 óra volt...

Kép
andkata

andkata, akkor tök jó volt a szintidő... :) Még nem döntöttünk. Hétfőn megyek az eredeti dokimhoz, hogy csinálja már meg azt az utolsó uh-t, meg vizsgáljon meg, aztán majd megbeszéljük hogy mi legyen. Már elegem van az egészből. Döntést hozni sincs energiám, úgyhogy most lesz ami lesz alapon vagyunk, ami valahol zavar, mert én nem ilyen vagyok, valahol viszont már ez sem érdekel... Úgyhogy majd hétfőn talán a saját dokim önt belém egy kis lelket aztán meglátjuk.

KépKép
muffin

Sziasztok!

Tegnap végre hazaértünk, minden szuper! Manócska eszik alszik. Egy tündér.
A nagyobbik 1 percig sikongatott amikor meglátott, anyucikám felkiáltással rám vetette magát, puszilgatott, lógott a nyakamban. Érzem, hogy újra élek (így több mint 2 hónap kórház után :( ). De megérte.

Puszi mindenkinek, majd jövök ha lesz egy kis szusszanásnyi időm.
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Nagy gratula Szilvinek és bendegúznak!!És mielőbbi gyarapodást! :D

Kép
Kép
Kép
kike

most nézem csak, hogy szilvi 35+1-re szülte bendegúzt... azt hiszem akkor most ő vezet a beelőzéssel...

KépKép
muffin

Én is pont ezt akartam megnézni 8)

Kép
Kép
Kép
kike

Szly-ról van hír?

Kép
Kép
Kép
kike

csillala, nagyon jó, hogy újra itt vagy! Majd várjuk ám a képeket. :) El tudom képzelni micsoda öröm volt, hogy végre hazaértetek. :)

KépKép
muffin

csillala, nem semmi vagy... Amikor az előbb olvastam hogy megjöttetek, még 37 hetes, egy napos terhes voltál, most meg bogáta egy hetes, egy napos... Gyors vagy. :) Jó lenne, ha mindenki tudna egy ilyet ugrani. :)

KépKép
muffin

Szia Csilla: örülök, hogy végre otthon és már jól vagytok mind a ketten. Toncsi nagyon édes lehetett! Jó hogy vége a kórháznak! Gondolom, hogy megérte!

H. Szilvi:Gratulálok nektek és kívánom mihamarabb erősödjetek meg!
Vendég

Írok Szlynak pü-t mert tudjátok kérte minden babát írjunk meg neki oda a tábli miatt! Jó??
Vendég

Sziasztok!

Szly még nem írt.

Csilla!!!!!!!!!!!
Hatalmas gratula! De jó, hogy újra itt vagy!!!! Bogátának és az egész családnak jó egészséget, sok-sok örömet kívánok!

H. Szilviéknek is hatalmas gratula!
Remélem, minél hamarabb megerősödik Bendegúz!

Tőlünk az imént ment el a védőnő, most járt először nálunk... Tartsa meg jó szokását...
Csak járt a szeme körbe-körbe, de valamiért megéreztem ma, hogy jön, minden pikk-pakk volt.
Mondta, hogy Emmát már nem tartanák vissza, és, hogy azért mondta a doki, hogy majd befektet ha faros marad, mert akkor császár, és ahhoz előkészítenek. Ő sem ajánlja, hogy ragaszkodjak a jelenlegi helyzetben a természetes szüléshez.

Most főzök, megint... :? Utána pedig 1 órakor el kell egy rövid időre mennem itthonról, de ha közben üzenne Szilvi, akkor nagyon sietek haza... :wink:
Vendég

láttátok a vonalzómat?! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Még magam sem hittem, hogy eljutok idáig... :roll:
Vendég

Na, én most elmegyek, mert a fiu ki tudnak jönni melóhelyről, és elmegyünk a városba kajálni!! :) Majd utána jövök!!

d.dodó

Marcsi!
Gratula a 36. héthez!

d.dodó

Mária:gratula 36.héthez,bizony ez már jó dolog! :D

Csilla:jó hogy újra itt vagy,várjuk a képeket,és persze mégegyszer hatalmas gratula nektek!! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Babulit nem látom reggel óta? Csak nem???????????????
Vagy lehet vizsgálatra ment, csak lemaradtam róla? Remélem hogy inkább az lehet amire gondolok :lol:

Kép
linda24

csilla!

mégegyszer nagy gratula!!!!és jó hogy jelentkeztél. lassan mehettek sétálni a népkertbe! tőletek nincs is messze :D

h.szilvi!
nektek is nagy gratu! sok erőt, tejcsit, kitartást Bendegúzhoz!!!!

Kép

Kép

Kép
timi1982

nah én nappalit kitakarítottam, felporszívóztam az egész lakást. wc tiszta.
mindjárt megcsinálom még a fürdőt, aztán elugrok a boltba és bevásárolok a kajához.
annak még nem fogtam neki :oops:

Kép

Kép
timi1982

Helló!

Szilvi, nagyon jó egészséget, sok boldogságot mindannyiótoknak, a pici Bendegúznak pedig hatalmas étvágyat kívánok!

Marcsi, gratulálok a nagy pocakodhoz! Bár a felirat előtt is az volt már :wink:
Amúgy én is várom, hogy kiírja a vonalzóm :oops: 8)

Csillala, nagyon stramm vagy, hogy máris bejelentkeztél!

Megyek ebédelni, aztán rongyolok a dokihoz. Remélem, mindent rendben talál!

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!

Először is Nagy-nagy gratula Szilviéknek! Bendegúz meg gyarapodjon jó gyorsan!! :D

Csilla! Örülök, hogy jól vagytok és újra otthon.

Megint nem sok időm van írni. Plusz még olvasnom is kellett. Na de sebaj. Hátha belerázódunk hamarosan.

Mennem kell nemsokára etetni, utána meg az első utunkra indulunk. Igaz, hogy csak a tanácsadóba, de megyünk! Remélem nem bömbizi végig az utat.. :lol:

Szlynak meg nagy drukk! Remélem, mire visszaérek, addigra lesz hír róluk!

Sziasztok!

sz.andi

Hírek Szilvitől:

2 perces fájásaim vannak, sétálgatva elviselhető. Fekve nagyon rossz volt. folyik az oxy.

szerintem hamar meglesz már Jázmin...
Vendég

Andi!

De jó, már sétáltok!!! :lol:
biztosan nem fog sírni! Majd meglátod!
Vendég

Szilvinek mennek a drukkok!!

d.dodó

Sziasztok!

most sajna el kell mennem itthonról, sietek haza, és ha van valami hír szly-ról, akkor szólok!

Pusszantás!
Vendég

Jaja, Csilla milyen régen nem láttalak itt! Nagyon-nagyon örülönk Nektek, hogy épségben hazaértetek és édes másodszülöttednek! Jó egészséget, minden szépet és jót!

Muffin! Remélem az eredeti dokid tud holnap segíteni kicsit...Hátha telefonál vagy ilyesmi.
Azért olyan szomorú az az ország egyik vezető intézményétől...Szégyellem néha, hogy az egészségügyben dolgozom...

Szly! +++++++++

Marcsi! Gondoltam én, hogy Emma nem akar majd túl korán megszületni...És hátha megfordul még....

Andi
! Örülök Nektek is nagyon! Poci jobb?

Kép
andkata

Szilvinek és Bendegúznak Hatalmas Gratula! Sok Boldogságot és Mielőbbi gyarapodást Nekik!

Csillus! Nagyon örülök, hogy már otthon lehettek!

Linda! Jelentem még egyben! :lol:

Nst, vérnyomás, vizelet rendben! A dokimmal beszéltem! Ha vasárnapig semmi akkor vasárnap délelőtt vizsgálat és befekvés! Azt nem mondta, hogy rögtön indítja-e vagy még vár vele! Ma is megvizsgált egy doki akivel az Én orvosom beszélt de azt mondja annyira hátul van a méhszéj, hogy alig éri el! Akart segíteni, hogy Szabi elinduljon de így nem bírt! Méhszáj már puhul egyébként
csak nagyon hátul van!

Potyka! Van bábakoktél receptem de egy kicsit fosok tőle mert a szülésznő ismerősöm aki adta azt mondja, hogy nagyon durva fájásokat indít el! :oops:
Vendég

Ma már szerintem csak este leszek de gondoltam gyorsan írok, hogy ne izguljatok miattam! :D

Jók legyetek! :D
Vendég

Na voltunk, nagybevásárolni! Remélem most jó pár hétig van itthon minden fontos (meg főleg nehéz) bár ha még 3 hetet várok, addig biztos elfogy megint minden. (nem akartam, hogy mikor szülni megyek üres legyen a háztartás!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.04 18:52-kor.
Vendég

Megszületett Vadai Jázmin, 13:55 perckor,
3510 grammal és 56 cm!
spontán szülés volt.

GRATULÁLOK szly27!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

VKata, tartsa Benned a lelket, hogy túlhordás ellen is mondják a lépcsőzáést, nekem soha nem hatott.... Pedig nálunk házon belül is van, és egész nap fel-le megyek, hol ezzel, hol azzal.

H. Szilvivel hogy is volt ez???? Tudtunk előre vmit?

Ronixról nincs hír?

Szly sima szülésre készül?

Na most szépen elmondtam, mennyire figyelmetlen vagyok általában.

:oops:

potyka

Bocsi lányok, hogy idepofátlankodtam,csak hoztam a csodás hírt nektek szly27-ről :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

VKata :P
Kata ne szülj! Kata ne szülj! Kata ne szülj!
Meg vagy szuggerálva!

Szly viszont már valószínű babázik. Legalábbis remélem, ha már fél 1-kor a 2 perceseknél tartott... :roll: Szerintem 3-4 tájban jön majd az a várva várt SMS Marcsinak.

Babuli :P
Milyen ciklusaid voltak anno? (Mert, ha hosszú, 30-32-34 napos, akkor lehet, hogy nem is igazi túlhordásról van szó.)
De annak örüljünk, hogy minden vizsgálat eredménye rendben, így biztos, hogy ő is jól érzi magát.

Csillala :P
Örülök, hogy te is visszatértél közénk! Édes lehet a 2 kiscsaj! Bogátáról tudsz majd képet feltenni? Sőt, akár közöset is toncsival?

Véda
Vendég

szly!
Nagy-nagy gratula!!! Ez gyors szülés volt!! :)

d.dodó

Szly!!! Gratulálunk Jázmin baba érkezéséhez! Sok boldogságot, jó egészséget, és sok-sok tejcit kívánunk!!!

Véda
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: