A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

a gombát szeritem is csak 2 éves kortól lehet... kiskönyvben szerintem benne van! mármint az eü kiskönyvében a gyerkőcnek! nem?

és nem akarom szegény gombát megbántani, de igazából egy haszontalan valami, és még a felnőtt gyomor sem nagyon tudja feldolgozni állítólag. szóval inkább ezért nem ajánlják, ha jól tudom!;)

sophie27

Ja tenlyeg, Bencenek is boldogat!!

Igen, a gombaval az a gond, hogy nehezen emesztheto...

yuyu79

ZSófi ejnye bejnye :lol:
Vendég

Sziasztok Csajok!
Mi is minden Hófordulósnak nagyon sok boldogságot kívánunk :)
Hm:( én részemről imádom a gombát, de persze Málnusnak akkor még nem adok, köszi csajok!

most hallottam, hogy férjem említette a telefonba, hogy holnap megy Pestre, mindjárt kifaggatom....előreláthatólag van valami program holnapra csajok?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Ja, és Zsófinak akartam még írni, hogy cseppet se aggódjon, mert nálunk már hónapok óta olyan a lakás mintha bomba robbant volna, az egész ház egy nagy játszótér :D

<
sziszka78
Tolna

Köszönöm, mi is szeretjük! Örülök, hogy ennyien visszajeleztetetk.

Nekem ma szólt a szomszéd védőnő, hogy mikor megyünk és ajánlott egyet Szentendrén.
Mi egyébként is mennénk apa miatt, mert neki elég rossz.

Zsófi köszi a szállást, de baromi drága 1 hét= 138 ezer, :(

Nálunk is játszótér az egész ház és terasz. :)
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezek. Mi még itthon vagyunk a szülőknél, még pihizünk. :)

Gratula minden járó babának, hófordulósoknak, szüli- és névnaposoknak! Remélem nem hagytam ki semmit. :)

Elsősorban a megatali miatt írok.
Szilvi, mi már átutaltuk az előleget még június elején, ugye nem potyára? Más is utalt már? Lesz tali? Olyan nagy a csönd róla. :( Mi nagyon készülünk. Remélem nem egyedül leszünk. :D ;)
Még egy dolog, még nem mentettem el a számodat, elküldenéd nekem priviben, vagy e-mail-ben, hogy tudjak érdeklődni? Előre is köszi.

Most megyek is, ma este nyársalunk. Mindennap csinálunk valami kerti mulatságot. :D

Mindenkinek puszi!

Majd jelentkezek!
Sziasztok!

k.a.t.i.c.a

Sziszka! Programról nem tudok, de ha Pesten a városliget környékén jártok, szuper lenne találkozni. Nekem este 6 után van programom, illetve délelőtt valamikor el kell mennem doki nénihez (kullancsoltás nekem). Ha jársz felénk, hívj mindenképpen, kb. 10 perc alatt kinn vagyok. Szuszu a liget túloldalán lakik, szerintem ő is lelkes lenne, meg talán mások is.

Luca - nagyon köszi a kedves invitálást!
Arra lennék kíváncsi, hogy Attila kipróbálta-e a kullancsriasztót, amiről szó volt. Ha hatásos, mi is beruháznánk.

Mi tegnap voltunk 10 hónapos vizsgálaton, Emma kb. 7100g (szar a mérleg), 67 cm. Még ő sem áll, nem is ül, néhány napja viszont mászik, továbbra sincs foga, és még mindig szinte csak szopizik.

sushy

Sziasztok:)

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket Barnuska nevében is;)

Boldog hófordulót Eninek és Bencének!!!

Verám, hétfőn mindenképp megyünk jógára, remélem találkozunk, mert már hiányoztok nagyon!!!

Kata, gyönyörű a kertetek, köszönjük szépen a meghívást, remélem sikerül eljutnunk és igaza van Sziszkának, max. két bográcsban főzünk;) én részemről szívesen vállalom az egyik szakácsnő szerepét;)) (imádok főzni)

Zsófi, szerintem a gomba nem sértődött meg;))) (jót mosolyogtam a hsz-eden:)) de tényleg azért nem ajánlják, mert nehezen emészthető.

Mi holnap megyünk dokinénihez méreckedni, kíváncsi vagyok;)

sniky

Barbi drága, sajnálom a szemedet és a hűtőt is!!! Nem lehetne egy kis nyugodt időszakot és jóidőt küldeni rátok?! Baltikum mely részét tervezitek meglátogatni? Én még 13 évesen jártam 2 hétig Rostock-ban, szakadt az eső emlékeim szerint és sátorral voltunk;) persze azért megfürödtünk anyaszült meztelenül az öcsémmel a Balti-tengerben;))) néztek is a németek a partról;)) a rossz időt leszámítva nagyon jól éreztük ott magunkat! Aztán Lipcsében, Drezdában is voltunk 1-1 hetet hazafele jövet. Régi szép idők.... remélem idén is sikerül eljutnunk vhova?!

Viszont Sziszka, mi a talira le kell mondjuk a szállást, nem merem bevállalni, mert egyre valószínűbb, hogy akkor tudnánk 1 hétre elutazni vhova, ha mégsem jön össze, akkor reggel megyünk, este jövünk.... (bocsánat érte, tudom mennyi melód van a szervezésben és én meg itt variálok)

sniky

Sziasztok!

Köszönjük a hófordulós köszöntést és nagyon jólesik, hogy pár napig nem jöttem és gondoltatok a kisfiamra! Elég sűrű volt a program, meg majdnem egy hétig nagyon fájt a derekam, csak az aleve segített. Aztán ma megjött először Bence óta, pont amikor ő lett 10 hónapos. Pont tegnap volt itt a védőnéni, kérdeztem tőle, hogy ez most nálam hogy is fog működni az elköttetés miatt, azt mondta, hogy megjönni meg fog, mert a hormonok termelődnek, de nem fog vándorolni a petesejt, mert nem tud.

Bence kisfiam jól van, tapsikol, pápázni még nem akar. Áll egyedül kapaszkodva, feláll, felül, ül, mászik, meg egy hete kb. támaszkodás nélkül térdel is. Nagyon édi olyankor. Ha a kezét fogjuk sétálgat. De az egyedül menést nem bánom, hogy még nem műveli. Olyan nagy súlyú, nem hiszem, hogy a lábainak, gerincének jót tesz. Holnap ha nem lesz rossz idő, leviszem méreckedni, de így is biztos 11 kiló fölött van jóval. Naponta kétszer eszik már csak tápit, és három-négyszer rendes kaját. Mindenevő, nem válogat a drágám. Foga még nuku, bár szenved eléggé és az alsó kettő puklisabb, mint a többi.

Hogy a többiekről is írjak. Emesének még két nap a suliból, de már nem tanulnak. Mindenből ötös lesz, csak technikából négyes. Édesem. Dórikám még mindig hallani sem akar biliről, beszédről. Ha mondom neki, hogy mondd ezt vagy azt, elkezdi mondogatni, de magától nem. Emese ilyenkor már folyékonyan, mondatokban beszélt. Mondta védőnéni, hogy Bence visszahúzó erő neki, ezért később fog szobatiszta lenni, cumiról leszokni, beszélni. Hát ez van... Meg hát ne felejtsük el, hogy Emese egyedül volt csak nekem, többet tudtam vele foglalkozni. Amúgy mindent megért és ő adja a legfinomabb és legédesebb cuppanós puszikat a világon! :)

Egyébként kérdeztétek, hogy mikortól esznek olyan kaját, mint mi. Dóri mikor született tavaly Bence (1 éves és 3 hetes volt), már azt ette, mint mi, nem turmixoltam, csak nyomkodtam neki. Persze olyanokat nem csináltam magunknak sem, amit ő nem ehetett még. Kb. 1 évesen ette amit mi. Bence is most már simán eszi a 8 hós bébiételeket, a gyümit, ha én csinálom, se turmixolom már. Banánt villával nyomkodom jól össze, almát reszelem. Bele szoktam bulátát, kölesgolyót áztatni. Vagy piskótát reszelni, babakekszet.

Ne haragudjatok, hogy külön mindenkinek nem írok, vissza sem tudtam még nagyon olvasni. A betegeskedő babáknak jobbulást, Barbi szemének is és még véletlenül se érezd magad értéktelen embernek, mert anyukádék így viselkedtek Veled múltkor. Neveltek ők négy gyereket, mint Te?? Én, három gyerekes anyaként abszólút tudom, mekkora feladat ennyi gyerekkel, és nehogy már a fejedhez vágják, hogy csak gyártod a gyerekeket. Könyörgöm: ezek az ő unokáik!!!!

Sziszka: Erdélyi képek csodálatosak!!!!!

Niki: Barnusnak millió tatabányai puszi névnapjára!!

Most mennem kell, apának segíteni!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
Most van a pályázatírónál a férjem, ha készen lesznek akkor jövünk holnap :)
Szuszunak szóltok, vagy szóljak? azaz még várjatok, mert még nem 100 % :) csak nagyon be vagyok sózva :)

Boni számodat mentettem, Annáé pedig megvan. Esetleg valakinek lenne még kedve Ligetezni? Csandi, Vera, Niki? Valaki még?

Niki, részemről nem gond a lemondás, csak az a baj, hogy 50.000 előleget vár a fickó, és úgy lett elosztva, hogy ti is benne vagytok, most akkor nem tudom mi legyen :( :( :( Nagyjából, ha jól számolom már mindenki elutalta....

Szilvi jó hallani rólatok, jobbulást a derekadnak, nekem a cipeléstől szokott fájni a baj vállam, de nagyon, és nekem is csak az Aloe segyt, de az akár egy éjszaka alatt is!

Anna::D Emma otthon hány kiló? Szerintem egyébként teljesen jó méretek!

Katica, neked írtam privit!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

szisz, nekünk is van kedvünk!Verával én beszélek, mert nincs ma gépközelben...
Vendég

Még nem biztos, de ha péntek nem, akkor hétfő..akkor jóga van?

<
sziszka78
Tolna

Csajok!
Ezt nézzétek!!!

http://index.hu/belfold/2009/06/11/soly ... _torvenyt/

Sólyom vissza dobta a törvényt, amit a gyed/gyes témában fogadtak el!

:D Van remény :)

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, sajnálom, nem állt szándékomban kínos helyzetet teremteni...:((

elolvastam ezt a cikket, nem akarok negatív lenni, de szerintem simán megszavazzák újra és akkor a Sólyom nem tehet semmit. Félek, hogy ez csak időhúzásra jó.... na majd kiderül...

sniky

Sziszka, bocs a lassú reagálásért :) köszi, amit írtál és én is hasonlóan érzek veled kapcsolatban!

Lei, boldog szülinapot! Reméltem ma élőben is köszönthetlek, de nem voltatok énekelni. Remélem jól vagytok.

Zsombi ma felmászott egyedül az emeletre!

Most mennem kell... jó éjt!
Vendég

Sziszka, holnap 11-re megyek fogdokihoz, de utána ráérünk. Majd benézek reggel, hogy lesz-e valahol találkozó. Na most már tényleg mennem kell, mert Zsombi nem akar még aludni (Zétiről ne is beszéljünk..)
Vendég

csengi sem akar ma elaludni, apukájával akar játszogatni :?
igen hétfön mindig jóga , de értesíts sziszka feltétlenül amikor jöttök!
Vendég

:( Még nem ért haza a férjem, de telefonált, hogy úgy néz ki nem végeznek, így holnap még tuti nem megyünk, és lehet, hogy hétfőn sem....
Annyira sajnálom, már beleéltem magam, hogy találkozok veletek, de ami késik, az nem múlik, jövő héten mindenképpen jövünk :D Addig még pontosítunk, olyan jól esik, hogy ennyire vártok :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Huuuhhhh, végére értem az 5oldalnyi lemaradásomnak... Én is remélem, hogy nem hal ki a topik, legalábbi igyekszem hozzátenni a magamét. Igazából amikor bekapcsolom a gépet, és van egy szusszanásnyi időm, mindig bekíváncsiskodok, hogy mizújs. Persze az elmúlt hét napban ez nem adatott meg, de majd most...

Gratulálok Eninek, meg Barnusnak az álláshoz, Málnusnak az önálló járáshoz! Nagyon ügyesek a mi kis törpijeink!

Szisz! Szép helyen voltatok Erdélyben, mi is nyaraltunk pár éve azon a környéken, Ivó közzségben. A táj tényleg gyönyörű, de bevallom, nekünk nem az volt a tökéletes nyaralás, mert férjemmel eléggé pörgősek vagyunk, és ott az utak miatt eljutni nagyobb (50km) távokra elég nehézkes. Persze most biztos jobban élveznénk, Réka miatt talán nem igényelnénk annyi programot...

Lili babának jobbulást, mennek a gyógypuszik! Szegényke lábaljon már ki ebből a sok fránya betegségből!

Mazska! Durva lehetett ez a baleset, még jó, hoyg nem lett semmi bajotok! Tényleg nagyon figyelni kell, mert sok őrült száguldozik manapság az utakon!

Nicike!
Sajnálom, hogy ennyire mehetnékje van a párodnak állandóan. Tényleg nem nagyon lehet velük mit kezdeni. Enyim férj mondjuk már ritkán jár el bulizni (kollégákkal kb kéthetente egyszer), de nagy sportőrült, állandóan futni bicajozni meg úszni menne. Többnyire én is jól tolerálom, de ha sok minden összejön, fáradt is vagyok, munkám is van, és akkor is csak menne, akkor azért ki bírok bukni rá. Néha muszáj kicsit kiosztani hogy magához térjen, és akkor minden megy megint rendben. Amúgy nekünk nagyon jót tett, hogy elmentünk pünkösdkor egy hétvégére hármasban. Csak javasolni tudom. Kicsit más szemmel látja a dolgokat, ha napi 24órában részese az életeteknek!

Fogacskákhoz nagy gratu a babóknak! Jól belehúzott mindenki!

Sniky! Férjhezmenetelről még ne mondj le végleg, van akinek több idő kell hozzá (mármint pasinak). Mi 11 év után házasodtunk össze... :) És tényleg örök emlék az a nap!

Járássegítő: Boni! Pont ilyet szereztem a teszveszen, mint amit belinkeltél. FP-os, napocskás. Réka nagyon szereti, minden reggel azzal indul, hogy megy nyomogatni az orrát, és rázza magát a zenére. A kompot én nem tartom jónak, de sztem a járássegítővel nem siettetünk semmit, csak annyival egyszerűbb, hogy nem a széket tologatja otthon. Legalábbis nálunk Réka először egy nagy dobozt tologatott járva, meg a babakocsiját, aztán egy széket (borzalmasan hangos), és ma először a FP-járássegítővel is végigszaladt a lakáson. Eddig csak térdelve tolta, de ma felállt, és ment vele. :lol: Amúgy tényleg az a jó, hogy később motornak tudja majd használni.

Anna!Emma nagyon édesen zongorázik!!!!

Julcsi! Úgy látom, benneteket is elért a majmocskás effektus. Vagyis az, hogy a dokinál a vizsgálóasztalról menekül felfelé mint egy kis majom... RÉka is ezt nyomja úgy két hónapja. :lol: Vicces, mert amígy 3 lépés távolságban van a dokinéni, addig vigyorog, meg dumál, aztán ahogy közelít, menekül az ölembe. és képtelenség letenni. Rendszerint úgy hallgatózza dokinéni, hogy rajtam csüng RÉka. Persze megy a nagy ordítás. Aztán ha visszaül az asztalhoz dokinéni, akkor megnyugszik, és újra előjön a vigyori dumás arca.

Na elküldöm, mert félek, hogy elszáll....

panna1

Sziasztok anyucik és babucik!

Áron se akar aludni dumál a sötét szobába :D
Nálunk új rend állt be mióta anyóséknál voltunk este f10körül szunya reggel 6ig akkor sírva ébredés villámgyors etetés és alvás f10ig. 10kor kaja 11-12ig szunya. 13kor ebéd aztán szunya 2és fél óra majd 5kor kaja, aztán vagy alszik még vagy se. Kész vagyok hogy lehet ennyit aludni??!! Bezzeg én már alig tudok néha reggel vissza aludni.
Az lenti egy hétről inkább csak annyit hogy 4napig esett az eső ahogy visszajött Pestre az uram, szóval be voltunk zárva, de azért elvoltunk. De nekem bőven elég volt ennyit lent lenni. Fejlődés ügyileg semmi extra, fog még sehol, bébikomppal repülünk annyira megy, új betűs szavak a kutyu -ugyu, vuvu, cicu-didu, bogyo-ogyo, és úúú és a dedüdedü továbbra is favorit. Nagyon szeret kézenfogva mászkálni , de mostanában sokat akad egymásba a lába, sztem nem kéne erőltetnie még ezt a menés dolgot. De ami az agyamra ment , hogy még nem adtam neki ezt-meg azt, de miért??? Mert csak és kész. Miért nem lehet megérteni hogy én máshogy etetem mint régen minket. Hogy még kukót, meg kiflit meg most figyeljetek pörkölt szaftos tésztát miért nem adok . Grrrr.... :twisted: :twisted:
Én szépen visszahíztam a 2,5kiló minuszomat megint bucifejű lettem, és Zsófikám köszönöm a bókot de én csontin szebbnek éreztem magam és minden könnyebb volt . Most még egy énektől is lihegek néha.
Ja és még valami. Áronnal voltunk fodrásznál, levágattuk a manó haját igazán kisfiús pofija , és nem is sírt a fodrinéninél sőt inkább csajozott de érthető mert nagyon szép lánynál voltunk :D
Párom most a héten szabin van, meg jövőhéten is talán , de persze ezt a pocsék időt jól kifogtuk.

Sziszka nem akarok rossz hír hozó lenni, de este mondták a híradóba hogy marad minden ahogy tervezték , és bővíteni fogják a bölcsi férőhely számát , ahogy az oldalon is írták. Csak kérdem én ha 10-12re emelik a létszámot /csoport több gondozó is kéne, mert így is nehéz vigyázni ennyi picire és megterhelő, mi meg aggódhatunk, hogy ne történjen a babáinkkal semmi. Na és persze kérdem én aki 2műszakban dolgoztam hol nappal hol éjszaka 1ig és a férjem se tud elmenni a gyerekért mi lenne a jobb nem inkább itthon lenni??!! Botrány ez az egész sztem.

Barnuskának és Bencének nagyon boldog névnapocskát!

Babaprojectes lányoknak drukk-drukk!!! Nálunk sztem nem lesz második , rengeteg a visszafogó dolog annak ellenére, hogy nagyon szeretnénk.

Barbi drága jobbulást a vaksidnak, a hűtőt meg sajnálom. Nálatok mindig történik valami :? :(

Kata nagyon szép a kertetek irigy irigy! Na még anyóséknál ezt élveztem én is nagyon! Ha a virágon a kis képek beszúrását érted akkor itt az irogatós ablak alatti melléklet feltöltéssel csinálom mint ahogy a képeket rakjuk fel, csak előtte innen onnan lementek párat.

A lakás nálunk is kész csatatér minden este pakolhatok.

Lányok valaki gondolkodott Gyes Gyed alatti tanuláson? Én el szeretnék menni, de legfőképp nyelvet tanulni de ilyet még nem nagyon találtam.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziszka, bocsi, de én azért örülök neki, hogy holnap még nem jöttök, így legalább meg van az esélye annak is, hogy én is be tudok menni! a holnap nem lett volna jó nekünk egyáltalán! :( bocsi!

FP járássegítő nagyon tetszik nekem is... a kérdés az, hogy vannak ezek a műanyag mocik. tudjátok. minden kisgyereknek van ilyen... és a legalapabb, a 3as számú, az szerintetek nagyobb ennél? csak azért, mert én fiamnak már az a mérete, igaz, azzal még nem tud közlekedni, csak, ha tolom rajta, de akkor nagyon vagányan ül...

Kép

jó éjt mindenkinek!

sophie27

na és akkor rólunk:

a múlt hét elég húzós volt nekem, Asszem szerdán írtam utoljára. apja nem volt csütörtöktől itthon. NJekem meg kellett csinálnom a munkát amit már rég halogattam, így elég sokat éjszakáztam. RÉkának csüt. este begyulladt ez egyik szeme, így péntek reggel dokinéninél kezdtünk.
Anyum délután vigyázott Rékára, mert sokfelé kellett mennem a városban, mire visszaértem baromire fájt a torkom, az sszes ízületem, két reklémszatyornyi cuccot alig bírtam a kocsiig elvinni...
Este meg már pakolnom kellett, mert szombat reggel indultunk RÉkivel kettesben Balatonfüredre. (na mondom gyönyörű lesz, ha be is lázasodok, akkor maradunjk itthon) APával ott találkoztunk, mert őt kitették BÉcsből visszafele jövet. Ott egy szállodában aludtunk, másnap Csabimnak triatlon versenye volt délután. Sajna kb déltől szakadt az eső, így Rékával hol ide húzódtunk be hol oda. Néha kimerészkedtünk amikor egy kicsit alábbhagyott, hogy szurkoljunk is neki. (Csináltam RÉkának "HAJRÁ APA"-feliratú pólót, apja odáig volt meg vissza). A szálloda garázsában dekkolt az autónk, oda jártunk vissza pelenkacserére, meg néha száraz cuccra váltani. Végül is nem volt annyir agáz, RÉka is jól bírta, de jobb lett volna, napsütésben, piknikesre venni a figurát.

Vasárnap este haza, hétfőn kipakolás, mosás, kedden egész napos takarítás, este látogatók jöttek: könyvelő hölgyeményeink Bp-ről, mert színházba invitátak minket estére. Kulka János az egyikük unokaöccse (Jankó, ahogy ő hívja), és itt játszott egy darabban, arra hívtak el minket. Utáan még beültünk egy bambira, és Jankó is velünk tartott egy darabig. Tök furcsa volt élőben találkozni vele.
A totkfájásom eddig visszahanyatlott, viszont estére durván berekedtem, és megint iszonyatosan fájt, alig bírtam nyelni.

Tegnap du. irány a doki, megállapított, hogy valami vírusos cucc lehetett a torkomban, ami felülfertőződött, úgyhogy a vírus már nincs, vsizont antibikáznom kell a szövődmény miatt. Persze estére erőm nulla, fájt a fejem, orrom is bedugulva,nyelni még mindig nem bírtam.

Ma délelőtt városoztunk RÉkával, már jobban vagyok egy kicsit, de azért még nem vagyok a topon. Néha elkap egy-egy köhögőroham, akkor fuldoklok, és reggel 6 kor nyilván RÉka is miattam ébredt a megszokott f8 helyett :(

És persze megint dolgoznom kell.... Már csinálnom kellene rég, de bevallom a fórum már sokkal jobban izgatott :wink: :D :oops:

Na de majd most megváltom a világot!

Le a kalappal mindenki előtt aki már dolgozikeljes erőbedobással, és mellette babázik!

Barbi! Remélem rendbejössz gyorsan, és a hűtőt is sikerül beszerezni! Anyudék igazságtalanok veled szemben. Tényleg örülhetnének inkáb a csodaszép unokáiknak, ahelyett hogy téged szapulnak. Próbáld meg elengedni a füled mellett az ilyen megjegyzéseket, és próbálj azokból erőt meríteni , akik tényleg szeretnek téged! Persze tudom, nem könnyű, de ha így vélekednek róad, akkor nem érdemlik meg a szeretetedet!

Na megyek, nekiállok a melónak.... :(

panna1

Még annyit, hogy Rékinek kibújt a hetedik fogacska is, különösebb gond nélkül (alul), de dokinéni szerint nagyon jön hátula alul is. Popsija megint kiütéses, és napi 3 kaki van kb a megszokott 1 helyett. Ráadásul kicsit hasmenése is van, de az nem vészes.

Szerintetek amiatt, hogy én antibikázok, neki érdemes adni protexint? Két- három napja eléggé küzd megint a pocakkal, és főként éjjel ébred ordítva-tekeregve...

panna1

Mecsi! Örülök, hoyg jól elvoltatok azért anyóséknál. Ez a mit eszik mit nem dolgog engem is kiborít. Nálunk anyum nyomatj a a dolgot: miért nem adok neki a rakott krumpilból, csak egy kis kruplit. Persze nyakon van öntve tejfölös-tojásos szósszal, hogy szedjem ki a krumlit belőle???!!! Én is ilyenkor annyit modok, hogy nem, és kész. Múltkor tiramisuval etette, "csak egy kis kanállal, hogy hadd érezze az ízét, attól nem lesz semmi baja". Na ezt utálom, falra tudnék mászni tőle. Hogy merjem rábízni így Rékát hosszabb időre, ha nem tartja tiszteletben amit kérek?!

Ja, azt nem is írtam, hogy nálunk beindult a fene nagy önállósodás, mármint RÉkánal: mindenképpen neki is be kell szállnia az evésbe kézzel, így úgy indítunk mindig, hogy kaja-darabkákat rakok elé, amit szépen egyeséel becsipeget a szájába (vagy mellé :lol: ), pépeset csak ezután lehet, de akkor is kell neki kanál, mert ő is csinálni akarja. Az elején még elég jól megy, de egyre inkább elkezd maszatolni meg a kanalat lóbálni (persze a péppel együtt), így egy idő után nem engedem a tálkába mártani, mert minden csupa szósz.
És a zokni, az a csúcs. Ha kezébe kaparintja egy zokniját, mindenáron megpróbálj a felhúzni a lábára (akkor is ha van rajta), és nagyokat nyög hozzá. Zabálnivaló. Tegnap pl. kb 3 percig sóhajtozott-nyögött a fürdőben, mikor benéztem hozzá: kitúrta a szennyesből a farmerját, és azt próbálta felhúzni. :lol:
Sapit rendszerint nem tűri a fején, tépi le egyből, aztán próbálja visszahúzni :lol:

Pakolni is imád mostanság, lavórba be-ki a ruhákat, meg persze szanaszét.

Lépcsőmászást továbbra is nyomja, már szereztem rácsot lentre, fentre is, csak apának fel kell fúrnia....

Na jó, befejezem, mert úgy tűnik ennyi idő utén közléskényszerem van :lol:

Bocsika!

Jó éjt mindenkinek!

panna1

Hú Panna, ez nem semmi, gyorsan gyógyulj meg!Minden elismerésem, hogy volt erőd visszaolvasni!

Mecsi, a remény hal meg utoljára, egyébként úgy hülyeség ez az egész, ahogy van! Viszont az éjszakáidat nagyon irigylem!

Zsófi, dehogy irigylem, sőt! Nagyon jól esik! :)

Panna, nem tudok mit mondani a protexinre....talán valaki más....

Csajok szerintetek akkor mi legyen az előleggel, mert így nem lesz amit utaltunk :( Természetesen akit érint.....

Volt már valaki Montenegróban, ide invitálnak bennünket, és a képek alapján mesés...kíváncsi lennék, mit mond aki volt már ott.

Szép estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Boni látom helyettesítettél képbeszúrás ügyileg :lol: :lol: A párodtól meg nagyon rendes volt hogy így melléd állt etetés ügyileg!
Kicsit megkésve de miután leírtam a levélkém most olvasgattam vissza hogy pont volt téma az etetés vs. anyós . :lol: :lol:
A mondókák pedig nagyon jók csak kár hogy nemtudom kinyomtatni :S

Málnusnak és Barnusnak és Beninek gratula a lépésekhez, Emmának a mászáshoz Biztos kihagytam még pár dolgot de kicsit kezd összeakadni a szemem.

Aproo eszembe juttot az égési sérülésed álmomba! Szépen begyógyult a sebed?

Én úgy gondolom hogy azok akik annyira nem járnak össze , nem fognak elvészni innen a topikról mert így is segíthetjük továbbra is egymást. Ha meg néha összejön hogy elmegyünk találkozókra csak örülnek nekünk :D

Holnap nem lesz játszóházas tali esetleg 11körül mi is tudnánk menni?

Pár képet dobok aztán elteszem magam mert már nem látok.
Fodri előtt
Kép
Fodrinál
Kép
Fodri után
Kép
új pofi vágás
Kép
Segítek a papának de nem bírom el ez a nehéz dögöt
Kép

Jó éjt mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Na mire megint megírtam az irományom regényeket irtatok :D

Mazska nem semmi ami történt veletek, na én még mindig ezért nem vezetek , mert egy fosi vagyok hogy valami történni fog.

Panna neked jobbulást.

Áron is imád kipakolni a szekrényből, Hifit ki be kapcsolni és teljes hangerőre nyomatni Halász Judit cd-jét :lol: (mert csak az van bent) megvolt amúgy az első kajás bürrögésünk is persze én sütőtökben fürödtem meg minden más is ő meg csak röhögött. A tiltásra nagy ívben tojik ha szólok neki, ha meg apája szól rá képes elsírni magát annyira érzékeny a lelkem. Na persze ő is kieszközöli hogy ha mi eszünk ő is velünk, így evett valamelyik nap sültkrumplit újburgiból és rántott csirkehusit panir nélkül savany ubival. :D a kóláért visitott de azt már nem kapott még kóstolást sem.
etetés vs. anyós : Anyósom azt mondta hogy adni kell a gyereknek abból amit eszünk ha kér mert megbetegedhet ha nem kap!!!!

Na dugót nyeltem mára. puszi mindenkinek fórumosozóknak , talizósoknak babáknak és mamáknak , és jöjjön már végre jóóóó időőőőő!!!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Na már megint itt... :oops:

Cipő téma: nézegetem a lilliputis cipőket. Azt hiszem egy ilyet rendelnék Rékusnak:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... l&catId=24

Aki rendelt már, kérdés: milyet, mekkorát rendelt, milyen hosszú a baba lába, jó lett-e? Szereti-e a baba?

Tegnap vettem deichmannban cipőt Répának, (nem elefanten-es, hanem vmi más), de sztem zavarja ha a lábán van, nem nagyon akarózott lépkednie benne...

panna1

Sziasztok Csajok!

Hát jelentem,hogy én nyertem a KI-LESZ-TERHES-LEGHAMARABB versenyt!
Csak sajnos ez számomra nem olyan jó hír több okból sem:
1. nem akartunk több gyereket(van már 5 kettőnknek)
2. fogamzásgátló mellett maradtam terhes :shock:
3. 3 hetes terhes voltam,amikor csinálták a 3 órás,mélyaltatásos hasműtétemet
4. egy csomó fájdalomcsillapítót és antibigyót kaptam a műtét után
5. folyamatosan szedem a Reduktilt,mert még fogyni szeretnék 5 kilót
6. a hasfalam szétszakadna a súlytól minden varrás mentén

Úgy hogy,ne vessetek meg,de úgy döntöttünk,hogy nem vállaljuk egy esetleg beteg gyerek kockázatát,így jövő hét csütörtökön megyek műtétre. :cry:
Eléggé odavan a lelkem,de próbálom észérvekkel elnyomni az anyai érzéseimet.

Hát nagyjából ennyit rólunk...

Bocsi,hogy nem reagálok semmire.

Ja:átutaltam a talira a pénzt.
Már nagyon várom,hogy láthassalak Benneteket!

binyek

Mecsi másold át wordbe és mehet :lol:

én eladom a kompot . a komp nem jött be nem igazán birja a bezártságot , csak a helyet foglalja de látom Áron nagyon nyomja

jó lett a séróbáró

:lol:

Panna jobbulást!

Szisz remélem jövő héten találkozunk! :lol:

CSenge nagyon ügyi ZSombi

Csandi ilyen nálunk is volt :lol: ha apa itthon, akkor nuku alvás!
Vendég

Sziasztok!
Nem semmi az éjszakai termés...

Sziszka!Nagyon örülök hogy jöttök,szólj amint tudsz vmi pontosat!
Mecsi!Nagyon aranyosak a képek,milyen komolyan üla fodrásznál.(én ugy várom már hogy hosszabb haja legyen Mikunak)
Panna!Az a cipő gyönyörű vmelyik nap láttam egy kislányon rózsaszínben szerintem szebb életben mint a képen..
Binyek!Nagyon sajnálom,de megértem az érveidet!
Vera
l.veronika

Jó reggelt mindenkinek!

Binyek!

Hát ez így szokott lenni: aki nem akar beszállni a versenybe, az nyeri.
ELhiszem, hogy nem vagy most túl jól lelkileg, de csak te tudod mérlegelni, hogy mi a jó nektek. Ennek és az előzmények tudatában nem hiszem, hogy bárki megvethetne. Azt hiszem a helyetekben én is így döntenék.
Sok lelkierőt az elkövetkezendőkhöz!

Mecsi! Jó lett Áron haja!

Köszönöm a gyógykívánságokat :D

Boni! Csigád már motornak sem szereti az oroszlánt?

panna1

Barbi, ez hihetetlen! Kegyetlen tud lenni az elet :cry: Nagyon sajnalom, de ertheto, hogy nem vallalhatjatok ezt a babat :cry: Sok erot Nektek, es gyors gyogyulast a mutet utan! (A hasad egyebkent szepen meggyogyult?)

Azert majd irj valamikor az ikrekrol is nekunk lecci, ha tudsz :wink: :oops:

yuyu79

Sziasztok!

Binyek Barbi, sajnálom, teljesen érthető a döntésed!

Mecsi! Áronnak nagyon cukker az új frizurája!

Mi belázasodtunk tegnapelőtt, de semmi egyéb tünet nincs. Tegnapra lement a láz, ma megint hőemelkedéssel kelt Gergő. Nem folyik az orra, nem piros a torka, nem köhög...foga sem jön dr néni szerint...érdekes.

Zsófi Benedek babájának nagyon boldog hófordulót!

És egy vigyor :D

Kép

Barbi
Kép
manci79

Beninek boldog hofordulot :!:

Gergonek is 6 foga van ma?

Rekanak meg 7?? Az igen :wink: O a csucstarto talan?

yuyu79

jó reggelt!

Binyek, nagyon sajnálom, hogy így alakult! ráadásul még védekeztetek is! :twisted: én tökéletesen megértem az érveidet, és eszem ágában sincs vádaskodni fölötted! :(

sok sok erőt és kitartást a műtéthez, de leginkább a lelki háttérhez! ++++++

Mecsi, természetesen Te tudod, hogy neked mi volt a jó. csak megjegyeztem, hogy nekem plusz kilókkal jobban tettszel ;) de biztosan visszanyered az alakod, ha szeretnéd, és ezen is leszek! fel a fejjel! amúgy én is szeretnék lefogyni, természetesen...

Áron pedig nagyon vagány srác lett az új hajjal! cuki minden fotón!

Panna, jobbulást Neked!

ez a cipellő tényleg gyönyörű! csak azt sajnálom, hogy fiúkban nincs ilyen jó választék! mondjuk nem ártana, ha lenne kicsit szandisabb is a fiúcipők között. szóval nekünk ez nem gyere be... :(

Boni, ha az oroszlán kerülne eladó sorba, akkor szólj légyszi! :P hátha beneveznénk!

a mai ünnepelt pedig az én egyetlen drága kisfiam, Beni babám. majd, ha felébred, jól összepuszilgatom! :)

sophie27

köszi lányok! ;)

Julcsi, Gegrőnek ma van csak 6 foga? :) jót nevettem! aranyos volt!

sophie27

Sziasztok!

Binyek: így ismeretlenül is: tényleg Nektek kell eldönteni, hogy mi a jó. Biztos nagyon nehéz lehet. Alapvetően nem vagyok abortusz párti, de így, hogy gyógyszer mellett estél teherbe, illetve, hogy van lehetőség beteg gyerkőcre, tényleg nem biztos, hogy szerencsés, ha kockáztattok. Ez járjon a fejedben és akkor talán kevesebb terhet ró a lelkedre! Elköttetésen nem gondolkodtál? Nekem megcsinálták, nem biztos, hogy amúgy belementem volna, mert még csak 33 éves leszek a nyáron, de a három császár miatt vált nagyon indokolttá.

Jobbulást Pannának!

Beninek (és utólag Eninek is) boldog hófordulót!!!!

Kiscipő: nekem is nagyon tetszik, lehet, hogy beneveznék egy zártabbra Bencének. Engem is érdekelnének a kérdésekre a válaszok. Különben van egy baren schuhe szandija, én már mindig ráadom, ha kint vagyunk, tud benne rendesen lépkedni. Magasszárú, kis betéttel.

Sziszka: nem aloe verat, hanem ALEVE-t használtam a derekamra! :)

Bendusnak továbbra sincs foga, de az alsó kettő nagyon puklis és az egyik ki van már kicsit fehéredve, látok én is hajszálereket. Hát kíváncsi vagyok, mikor bújik már ki!

Na megyek, alszanak a kicsik, addig végzem a dolgom!

Szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Néztem egy terepmintás aranyos pediped cipőt Bencének. De nekem olyan, mintha a külseje vászon lenne. Bőr mindegyik? Azon filózom, hogy nem túl vékony a talpa egy kinti mókára? Akár egy kisebb faágra lép, kavicsra..... ilyesmire gondolok. Bent szerintem a legjobb mezítláb, meg ahhoz túl drága, hogy csak bent használja. Nem?

Kép
Kép
Kép
emesedora

Tündéri Áron új frizkója!!! Édes pofa! A fodrászos képen szerintem tiszta apukája, eddig úgy gondoltam a képek alapján, hogy inkább Rád hasonlít Mecsi.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép

Binyek teljesen érthető és sztem abszolút nem elitélendő hogy nem tartjátok meg. Sok erőt és gyógyulást.

Benikének Boldog hófordulót ! :lol:

Gergő fogvigyora cukika :D sztem mi leszünk a fogatlansági verseny első? helyezetjei.

Zsófi popóversennyel mi lett?

Boni tudom nem az a baj hanem hogy nincs nyomigépünk! :wink:

[/b]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.06.12 10:37-kor.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

pediped cipő : Sztem kinti használatra is tökéletes mert 3rétegü és kicsit párnázott Áronra még kicsit nagy a legkisebb méret is de remélem még most a nyáron belenő. a múltkor tettem fel róla képet, a mienk is bőr de olyan bársonyos veluros nem tudom milyen puha bőr

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Gergő-vigyor nagyon édes!

Pediped cipő: én is gondolkodtam, hogy nem vékony-e a talpa kintre, de átfutottam a véleményezéseket, és sokan írták, hogy kintre-bentre is tökéletes.

Mecsi! Milyen hosszú Áron lába? Melyik típust vettétek (bocsi, kép nemtom hol van, és nincs időm visszakeresni)? Azért hordja Áron, vagy annyira nagy, hogy nem?

Többiek? Dia? ha jól emlékszek te is rendeltél, ugye?

panna1

binyek!nagyon sajnálom ami veled törtéik, mert nagyon nehéz lehet, de ha beteg gyereket szülnél egész életedben utálnád magad érte...
Vendég

Zsóf!
Pedipedről: Fiam lenne, ezt venném:

Sztem ez elég jól néz ki, és nyitott is. Vagy ezt:

A lányszandik közül még vacillálok:
vagy
ennek a rózsaszín változata is nagyon tetszik, de a fehéret sztem jobban ki tudjuk használni, vagyis mindenhez jobben megy. Sztem még gyereken is hülyén néz ki, ha pl piros szerkóhoz rózsaszín a cipője.

panna1

Áron lába ha jól mértem 11cm a legkisebbet rendeltem és hosszába és az elején széltébe is nagy még. Kép a barna az a másikat a deichmanba vettük egyenlőre ezt használjuk de talán jobbnak is tartom.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: