A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Jó reggelt!

Panndi :lol: :lol: :lol:

Klarissza
Vigyázz magadra! Magnéziumból akár 1g-ot is be lehet szedni!
Vagy egy pohárka finom bor! (az alkohol nagyon jó izomlazító hatású) :wink:

Én még nem nagyon érzem babyLeot. Vagy nem tudom, hogy őt érzem.

Kép
mrsleo
Debrecen

Klarissza,
a férjed adta anno a picikutyánknak a féreghajtót a gyógyszertárban, mikor hoztuk haza :lol: A másik Zsolt meg a szuriját.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Panndi,
tegnap én is éreztem két határozott mozdulatot. Azért rúgásnak még nem nevezném, de egyértelműen ő volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Napok óta csak olvasok...fáradt vagyok. Olyan hirtelen tör rám. Tegnap este fél tízkor éreztem, hogy le kell feküdni. Még tettem vettem tízig, de kár volt, mert már nem úsztam meg a hányást, ami a fáradtságot kíséri. Szörnyű.

Úgy látszik ez itt a szörnyű vezetéknevek társasága. Nekünk Stumpf...gyönyörű.

A fiúknak is két nevük van: Ádám György és Előd Botond.

Most a Simon és Zsombor tetszik. Stumpf Simon, Stumpf Zsombor. Milyen kár, hogy egyiket sem lehet kimondani. :x
jjucuss
Eger

Panndi gratula! Nálam még semmi.
Gratulálok mindenkinek a jó kombi eredményekhez, nekem az is csak kedden vagy szerdán lesz meg. Személyesen kell bemenni érte.

Nő a kertben a hóvirág és a krókusz :shock:

Ma megyünk játékboltba. Előd "működős Thomas-t, működős Percy-t, működős James-t és működős Edward-ot" szeretne. Na persze...meg működős Kövér Ellenőrt.
jjucuss
Eger

Az előző hozzászólásomban a gyönyörűt negatív értelemben gondoltam, csak ez lemaradt :?

Egy ideig gyűjtöttem a rendelt pizzák papírjait, amiken a férjem neve volt mint megrendelő. Tízből kettő nem volt egyforma. Mindig betűzni kell. :twisted:
jjucuss
Eger

jjucuss,
én fél 10-kor alapból alszom :lol: Tegnap már a barátok közt szünetében bealudtam, pedig az ha jól tudom 9 körül van.
Persze, mert délután nem mertem aludni, tudtam, hogy a férjem megy a gasztrós doktornénihez Levi papírjaiért, és számítottam egy-két telefonra :lol: Volt is vagy 4-5...pl. hány kiló és centi a gyerek, milyen gyógyszert kap, milyen tünete volt (na erre hogy nem emlékszik, ő szedte ki 3x a nyakig f*sból, még én a 12 hetes UH-n voltam :lol: )

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Klarissza : Szóval mindenképp Veronika :lol: :lol: :lol:
És tessék pihenni!

Tegnap én is megeröltettem magam (haza kellett cipelnem fiamnak az ovis cuccait), utána pedig palacsintát sütöttem....azóta előszőr, féltem is kicsit...hát nem lett baj, de most is alig tudtam befejezni, pedig 2 forgatás között leültem...hiába, ez van, nem tudok állni, nem tudok 3 kg-ot sem cipelni, mert utána végem van :?
20140901114303

Jjucuss: nem olyan rossz az a név, és ha beszúrsz elsőnek egy magánhangzós nevet, mint a másik két srácnál, mehet a Zsombor vagy a Simon :wink: pl. Stumpf Áron Zsombor :D

Linácska :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.28 23:34-kor.
20140901114303

Linacska! Már nagyon várom a "csodálatos" második trimesztert, amikor tele leszek energiával...szerintem ez kamu :)

Ha előre elmondtad volna a férjednek ezeket az adatokat, akkor is felhívott volna. Én ha valahova küldöm megfogalmazott
egész mondatokat adok a szájába, de úgy sem megy. :shock:

Brunhild! Akkor pihenj. Úgy látszik ez a terhesség ilyen lesz...vagy tudod, majd a 2. trimeszter, mint a boldog babavárás időszaka megsegít.
jjucuss
Eger

Brunhild férj: :D :D :D

Képzeljétek enyém uram 2 napja elpakolt az egész lakásban, profin. Mondtam is neki, hogy jól titkolta 6 éven át, hogy ehhez is ért.
jjucuss
Eger

Netty nagyon jó volt az ultrahang, a doki mindent megmutatott.Nagyon sokat mozgott.

Képzeljátek egy héttel előbb kell mennem az AFP-re mert a gép a méretek alapján 13 hetesnek számolt.Egy héttel idősebbnek.Kíváncsi vagyok milyen lesz így az eredmény.

Panndi :lol: :lol: :lol: :lol:

A nevekkel én is bajban vagyok fíúnévnek a páromnak a Bálint tetszik nekem nem igazán.Lánynév nekem a Zoé neki nem.A vezetéknév Sulyok szerintetek mi illene hozzá?

Niki

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivcsen, szerintem majdnem minden név illik a vezetéknevetekhez..de a Zoé nem :oops:

Gratulálok az eredményekhez! A lényeg nem derült ki??? :lol:
20140901114303

Brunhild sajnos nem! De a genetikai ultrahangra is előbb kell mennem így remélem hamarosam kiderül!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

sziasztok!

pont ma nézegettem az utónévlistát

http://www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/ ... sznevek_hu

itt megtalálható a 2009-es statisztika. Túl gyakori nvet nem akarunk adni. De az Ádám esetében még ez sem érdekel, bár valószínúleg csak 2. név lesz, egy kedves barátom emlékére.

Lánynévben Emma, Hanga. Zoé nekem is tetszik, de sajna csak nekem. :)

köszönöm a GYESmellékletet :)

brunhild: délután miattad! :) palacsintát kell sütnöm :)
gydavid: Ez tök jó hír!
panndi: de jó Neked! :)

megyek venni sportmelltartót, rengeteget nőtt a mellem.

pihe

hopihe79
Budapest

:lol:
20140901114303

Lina akkor most már tudod, hogy az a szép, nagydarab ember az enyém :lol:

Brunhild nekem sem kell már csinálnom lassan semmit végre elmúlt a kellemetlen érzés. Csak tudnám nagyanyáink hogy tudtak 10-11-et kihordani. Amikor én a 4-ből 3-szor voltam veszélyeztetett :twisted:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Klarissza, engem is szörnyen bosszant a dolog, mert ugye az embernek van elég dolga, nem ülhet vagy feküdhet egész nap :?

Nagyanyáinknál azért más volt, egyrészt kicsapták a gyermekeket az udvarra, mezőre, nem kellett egész nap őket kerülgetni vagy velük foglalkozni..egyszerűbb volt az élet, másrészt 9-10 is kihordtak egyesek, de ki tudja hányszor vetéltek el...(aminek valoszínű még örültek is, hiszen kinek kellett volna 20 gyerek?) :roll:
De tény, hogy a modern civilizáció sokkal kényesebb mint a régi, egyszerű emberek voltak. Szegény nagyanyám 5 évet volt orosz fogságban, bányában, térdig érő jéghideg vízben stb... túlélte, élt 83 évet, és gyereke is lehetett utána, ő sokszor mondogatta, hogy a mai fiatalok nem bírnák sokáig...és igaza volt...
20140901114303

Klarissza,
őszintén szólva már nem nagyon emlékszek így 1,5 év távlatából, hogy pontosan hogy is néz ki az ember, csak úgy tudom, hogy nem az a Zsolt volt, aki beoltotta, hanem a másik épp akkor. Az oltási könyvében meg Talabér van. :lol: Amúgy aki itt van Lajosmizsén, ő is nagy darab, a Halasi úti sem semmi, lehet, hogy ez "szakmai" vonás :lol:

Férjecském thai masszázson van, anyutól kapta még tavaly a 40. szülinapjára :lol: Mi meg aludtunk hármasban egy nagyot. Levi még mindig húzza, lassan 3 órája.

Palacsinta, de jó is az, de most egy ideig kimarad a kajalistáról. Én szoktam bele almát reszelni és úgy sütöm ki. Fahéjjal isteni.
Amúgy gondolkodtam, hogy Lilinél, vagyis mikor vele voltam terhes, annyi volt a terhelés, hogy 26. héten zsömle+tej, és 2 óra múlva nézték, nem 1. Lehet, hogy már vele is gond volt, csak a 2 óra miatt ki sem derült????????? Na ezt már nem tudom meg.

gil,
neked meglett az eredményed?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Megkívántam a palacsintát.
Sütnöm kellett.
A fiam 4-et megevett, a lányom 1,5 -et.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Panndi: Gratula, akkor neked már nincs aggály, jelzi minden nap, h minden oké.

Addisz: A képbolondériám mellet s névbolondéria a másik. Rengeteget olvastam róla, és nagyon érdekel. Ha meghallom, h valaki babát vár, a második kérdésem mindig az, h és mi lesz a neve :-)

Klarissza: A Veronika nagyon jó, és jól is hangzik, ezer fél képen becézhető.
Azt mondják, az a szépen csengő név, amelyben a családnév magánhangzói megismétlődnek a keresztnévben. Persze ez szerintem nem minden esetben jön be, de lehet vele játszani. De Labuda Laura épp elég viccesen hangzana:-)

Jucus :Már hiányoltalak, eltűntél nagyon. Nincs baj ezzel a Stumpf névvel. Csak magánhangzós név jöjjön utána. És mivel rövid, megy utána még egy keresztnév.
A játékboltba elvitted a jól működős vastag pénztárcádat is? Thomas cuccok sajnos egy vagyonba kerülnek. Ha nem lenne pénzünk ,és kajára lehetne váltani őket, elvegetálnánk belőlük hónapokig..... :?

Klarissza, Brunhild, tessék pihenni,és lábakat felpakolni, magnét betolni, ez parancs.

Mi megint sütit sütöttünk, valami diós málnás kreálmányt. Biztos jó, mert már tiszta morzsa a lakás :-)
Már csak a vasalás van vissza, de az legalább 10 ing. Utálok inget vasalni....És ma is mostam három adagot. Mosó Masa hozzám képest semmi. Én minden nap mosok, pedig csak hárman vagyunk....

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty,
nálunk apa vasalja a saját ingeit. Minden reggel ami épp szimpatikus.
Én meg egész nap porszívóztam, mosogattam, meg most mosok. Még a fürdőszobával kellene valamit kezdenem. Bár apa mindig mondja, hogy ne csináljam, mert a vegyszerek így-úgy, de magától nem lesz tiszta, más meg valahogy nem csinálja meg.

Szerintetek az normális, hogy a fiam előbb mondja a kutya nevét, mint azt, hogy anya meg apa??? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

:D
Holnap lasagne lesz az ebéd :wink:

Netty, én naponta 2-3 adagot mosok :cry: és a szennyes kosár mindig tele van...
20140901114303

Netty szintén zenész. Én nem tudom mi lesz , ha visszamegyek dolgozni. Mikor fogok ennyit mosni, teregetni, hajtogatni, vasalni. Apa is vasalt ingben jár dolgozni.

lucababa75
Szeged

Brunhild nálunk szülinapi ebéd lesz holnap. Lehet egy torta lapot még be kéne vállalnom ma. Fáradt vagyok. A palacsinta leszívta az energiámat.

lucababa75
Szeged

Sziasztok!

Gydavid, tök jó hogy az orvos megnyugtatott!
Panndi, de jó neked!

Én most nagyon szeretném már érezni a babát, mert napok óta kisebb a hasam.
:( Oké tudom, hogy a baba még kicsi, alul van, felül a belek, ami a zabálástól lehet nagy...de akkor is!
A szívhang hallgatóval tökéletesen hallani, úgyhogy ez megnyugtat, de lehet már nem bírom ki a tervezett 16. hétig a 4D-t.

Én ma gofrit sütöttem - először. Állagra tökéletes lett, az íze sem volt rossz, de nem ez a tökéletes recept.

KépKép
KépKép
kfnoémi

ma ebédre lasagne-t ettem. Finom volt. Most meg fő a csirkepöri holnapra. :) dolgoznom kéne kicsit itthon is, de annyira nem volt hozzá kedvem. Semmit sem csináltam :) Szóval úgy gondoltam, gyorsan megcsinálok mindent ma holnapra, hogy holnap már ne lehessen kifogás :)

Vettem 3 melltartót, hihetetlen nagy akciók vannak a városban, és sok ember a boltokban :(

kfnoémi: Ha hallod a szívhanghallgatóval, akkor tuti minden rendben van :)

pihe

hopihe79
Budapest

Kfnoemi: én szoktam néha gofrit sütni..kipróbáltam pár receptet, most már megérzésre csinálom: sűrű palacsintatésztához hozzáadjuk a tojások felvert habját (és cukrot), na meg olajat. Én még arra jöttem rá, hogy jó sok tésztát kell a formába önteni, akkor lesz jó..Nutellával, lekvárral, vagy türóval finom :)
20140901114303

Nekem ma vendégeim voltak, nekem jó nagy a hasam (éppen), belépéskor meg is kérdezik, hogy mi ez a nagy has??? Én vigyorgok, és mondom, hogy lett... És nem esett le nekik :shock: Pedig azt is mondtam, hogy nem megyek most vissza dolgozni, és erre is csak azt kérdezték, hogy miért? Én ültem és röhögtem mint Feri a lepénynek, fogva a nagy hasamat..és nem értették :shock: Hát ha nem értették, én nem mondtam :roll: Két hét múlva újból találkozunk, ha addig nem esik le nekik, a fiúk már tudni fogják és úgyis elmesélik...

Más: nagy fiamnak anatómiai atlaszt hoztak, mert azt szeretné már régóta, érdekli az emberi test műkődése, felépítése stb...Na, szóval megkapta, és amire nem számítottam, hogy benne vannak részletesen a nemi szervek, meg a magzat fejlődése végig ééééés a születés is :oops: Ezekről a fiúk eddig nem sokat tudtak...Nemi szervek különbőzőek, a baba a mama hasában van, onnan pedig a doktor bácsi kiveszi vagy kivágja..kb ennyit tudtak....Hát most többet tudnak, és holnap meg kell magyarázni..szerencsére most már késő volt :oops: Kérdezte nagy fiam, hogy, anya, a könyvben azt mutatják, hogy a baba a néni popsijából jön ki, a lába között, hogyan van ez??? Mi is igy jöttünk ki? SEGÍTSÉG!!! Nem is lenne nagy baj megmagyarázni, csak az a baj, hogy az én fiam nagyon nagy dumás, hétfőn ez lesz a téma a suliban, mindenkinek büszkén és részletesen el fogja mesélni... :roll:
20140901114303

Sziasztok!

Ma babanézőben voltam egy volt osztálytársamnál, nemrég született meg a kisfia. Olyan picike volt, alig mertem megfogni :oops: És a pelusozásnál és végig sasoltam, főként a fügyis műveletet, barátkoztam a gondolattal ;)

Aztán próbáltam shoppingolni egy kicsit, én is melltartóra pályáztam, nagy leárazás volt a Women's Secretben, ahonnan végül üres kézzel távoztam, semmit nem kaptam a méretemben :roll:

Ha már apukákról volt szó, akkor elmesélek egy mai sztorit: amíg én barátnőztem, Luca és apa elmentek a Millenáris Parkba egy ismerőssel és a lányával koncertre. Egyetlen egy óriás pocsolya volt a játszótéren, az én lányom természetesen viszonylag magasról beleesett, úgyhogy konkrétan az egész nadrágja úszott a sárban, átázott pillanatok alatt. Most mi legyen? Így nem buszozhatnak haza, megfagy a gyerek, de a koncertre sem mehet be, hiszen csöpög belőle a sárlé. Na, apa fogta magát, Lucát otthagyta az ismerősünkkel, berohant a Mammutba, az első boltban (Benetton) vett egy (majdnem) jó méretű farmert és egy (majdnem) jó méretű bugyit, mindezt egy vagyonért... Kicsit költségesre sikeredett a program, de ő nagyon-nagyon elégedett volt magával, hogy megmentette a délutánt :D

Én pedig vettem Lucának egy tök jó könyvet a testvér témáról, háromszor el kellett olvasnunk lefekvés előtt, nagyon sokat nevetett rajta, tényleg jó humorú! Finy Petra: A tesó-ügy

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz: én is ott vettem :) mondjuk nem sok volt C kosárral, de az eladó csaj rendes volt, és átnézte az összes készletet. 5 félét talált.
Az Intimissiben is 50%os leárazás volt, de B kosárnál nem volt nagyobb.
Apukánál milyen jól működik a problémamegoldó képesség! :) picit fejlesztésre szorul, de legalább van. :) és ha a majdnem azt jelenti, hogy picit nagy, akkor még bele is fog nőni :)

hopihe79
Budapest

Jó reggelt!

Brunhild
Anatómia atlasz :lol: :lol: :lol:
Felvilágosítás meg sose baj! És ha elmeséli? Ma már annyira nem tabu ez...

Tegnap X-faktor koncerten voltunk :lol: :lol: :lol: :lol:
Babyleo élvezte :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

brunhild,
nálunk tudja Lili, hogy lesz a kistesó, mármint nem a teljesen elejéről, de azt igen, hogy sejtecskék eldöntik, hogy fiú lesz, vagy lány..., van a volt egyszer az élet sorozat, abból már vagy 8-szor megnézte a születés részt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt:)

panndi, rúgdosás éljen:) Én 1 hete érzem Csodabogyónkat mocorogni, igaz rúgásról még nem beszélhetünk. :lol: Tegnap nem éreztem egész nap, mondjuk nem is voltam vízszintben, így délután elmerültem egy kád vízben, és lám, rögtön indult bent a sürgésforgás :wink:

Felvilágosítás: nálunk Dominó kérdezte, hogy mégis hogy lesz a kistesó...hogy megy be és hogy jön ki... :roll: :) Lóci egyelőre úgy gondolja, hogy az Ő játékkulcsa nyitja a köldökömet, és majd ott kiveszi a babát. :lol:

Tegnap véglel lefoglaltam a nyaralást is, úgyhogy naggyon remélem hogy kisbabó nem húz rá a pocakban. :D Így ha időben születik pont, akkor 1 hónapos lesz mikor megyünk...

Használjátok ki a jóidőt, jövőhéttől, 10-15 fok visszaesést mondanak.. :evil: :?

Szép napot:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!
Olvaslak Titeket, csak nincs időm, energiám írni :( Majd ha itthon leszek!
Na, első próba, hogy fel tudok-e rakni uh képet, bocs, ha nem lesz jó vagy túl nagy. Csütörtöki kép, annyira ficánkolt a kis drága!!! Nagyon édes volt! Azt hittem, nem is tud a doki majd képet csinálni, ehhez képest jól sikerült ez a napozó pózos, lazulós. Remélem, látszódni fog.

Kép [/img]

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

Pihe
Igen, apuka is nagyon büszke volt magára, hogy így elintézte a dolgot :) A nadrág derékban nagy, viszont rövid :) A bugyi hatalmas és járt hozzá egy top (a csomagoláson melltartónak volt feltűntetve...6 éveseknek), amit valószínűleg sosem adok a gyerekre. És persze mondanom sem kell, még sosem volt Benetton cuccunk, max. 1-2 darab a turiból :wink:
Nekem is C kosaras kellett volna, de a Mammutban nem találtam, igaz, csak a nagyon akciósokat néztem át :)

Csöppke
Hová mentek nyaralni?

Süt a nap, azt hiszem célba vesszük az állatkertet vagy a Margitszigetet :)

Szép napot mindenkinek!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Napok óta én is csak olvasó üzemmódban vagyok, de írásig már nem jutok. :(

Brunhild, és aki írt még pocakkeményedésről, ti mit éreztek pontosan? Volt 1-2 sűrűbb, rohangálósabb napom, és a végére olyan érzésem volt, mint anno a terhesség végén, amikor bekeményedett az egész pocakom, azzal a különbséggel, hogy most nem igazán éreztem keménynek. Csak időnként (kb negyedóránként) rámjött az a kellemetlen érzés, mintha kövek húznák le a pocimat. Ez mi lehet?

Köhögésem nem múlt el teljesen, erre tegnap este ismét "bedurrant", végigköhögtem az éjszakát. :( A lándzsás útifű szirupot már végigszedtem, iszom kamilla meg hársfateát citrommal és mézzel, ilyenkor mit lehet még kipróbálni...?

Nahát, Panndi, ez olyan izgi!! :)

Vivcsen, Gydavid, ezek nagyon jó hírek! :)

Tegnap én is palacsintát sütöttem :), persze nem esett túl jól a sok álldogálás. :( Valahogy most nagyon le vagyok amortizálva. :(

Nevek: ez a topik nem csak a (javarészt) többedik babákról híres, de úgy látom, a nehéz vezetéknevekről is. :) Nálunk sem egyszerű a választás, egyelőre nem is gyötröm magam vele.

anabique
Budapest

Gil,
Nagyon jó!!!! :) :) :)

Addisz,
Apukás sztori fenomenális! Annyira el tudom képzelni! :)

Nyaralás: azt hiszem, az én védőnőm különösen biztonság-párti lehet, mert az javasolta, szülés után 2 hónapig ne menjünk sehova a babával. Ráadásul nálunk is szeptemberben kezdi a nagy az iskolát, azt meg amúgy sem lenne jó kihagyni. Viszont azt is javasolta, hogy a 34. hét után ne menjünk sehova. :shock: Szerintetek marad így valami a nyárból?!

anabique
Budapest

Kicsit nagy, bocs.

Két fontos kérdésem lenne:
1) AFP-re éhgyomorra kell menni????? Mindenki mást mond, a dokim viszont meg se említette az AFP vizsgálatot, csak később jutott eszembe. A beutalón még vizelet, Hepatitis és Wassermann van, tehát vérkép vagy vércukor nem lesz.
Leo te mit mondasz???

2) Márciustól itthon leszek, doki azt mondta, kéthetente kell majd hozzá és a körzetihez mennem a táppénz miatt. Ez igaz? Akkor is, ha valaki veszélyeztetett??? És mindezt a magánban, tehát egy hónapban 20 000 Ft-ot fizessek a táppénz papírért???? :?

Lina!
Köszi a kérdést, a tenyésztés eredménye még nem jött meg. Kedden megyek az AFP-re, nem leszel az Izsákiban véletlenül?

Bruni
Vicces ez a felvilágosítás ügy :D

Noémi
Szerintem is nyugodj meg, ha hallod a szívhangot! Tudom, könnyű mondani, én is mindig aggódom, rendben van-e minden odabent.

Addisz
Szegény Apa! Biztos először kétségbe esett, de szerintem férfitől ez csillagos ötös megoldás :D

gil

Anabique

Köszi! Nekem is nagyon tetszik. :) Jobbulást kívánok!
Nem könnyű ez a nyaralás kérdés, mondjuk mi amúgy se mentünk volna sehova utána, de előtte még igen. Én nem mernék lefoglalni utat előre, mert ki tudja, mikor jön a baba végül.

gil

gil,
az én háziorvosomnak elég havonta a táppénzes javaslat. Igaz ő kéthetente adja a táppénzes papírt, de a javaslat elég neki havonta. Nekem havonta, 6 hetente kell mennem az orvosomhoz, akkor kérem a javaslatot is. 2 hét szerintem durva. Az utolsó 1-2 hónapban talán ok, de még most szerintem indokolatlan. Legfeljebb kérsz tőle az Izsákin papírt. AFP-re meg a védőnő ad beutalót. Mondjuk nálunk mindenre, az orvostól semmire sem kapok, de itt Lajosmizsén van labor, tehát le is veszik. Kedden leszek Kecskeméten délelőtt, a Vágó utcán fogorvosnál kb. 3 percre. Levi meg a családi napköziben.
És nem derült ki, hogy kisfiú vagy kislány van-e odabent?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Tisztáztunk pár dolgot a fiaimmal :roll: ..nem maga a felvilágosítás lenne/volt a gond, hanem mivel nagyon szeret felvágni mások előtt és a srácoknál bevágódni, azon izgulok, hogy majd a lányokat csúfolják.. Elmagyaráztam, hogy ezek normális dolgok, minden ember így néz ki, a baba , igen, alul bújik ki, de ezen nem szabad kacagni, mert csak a buták kacagnak ezeken a dolgokon... Hát kiváncsi vagyok :roll:

AFP: orvosom azt mondta, ÉHGYOMORRA feltétlenül!

Táppénzes papír: nőgyógyász havonta kell adjon, azt elviszed a háziorvoshoz..de háziorvos nem adhat egész hónapra papirt, hanem csak 2 hétre..tehát havonta nőgyógyász, kéthetente háziorvos...
Táppénzes papírért nekem nem kell fizetni (pedig ha csak receptet írat valaki, azért kell), úgyhogy ha éppen nem akkor van időpontom, akkor csak betelefonálok és férjem érte megy az orvosomhoz.

Gil, nagyon jó a kép :D
20140901114303

gil,
én a cukros vérvételre gondoltam eredményügyileg, az nincs még meg? Én AFP-vel együtt megyek. Amúgy cukrot csak a 26. héten néznek hivatalból, ha te tudod, hogy gond van vele, és nézetni akarod, akkor szólj külön.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gil,
AFP éhgyomorra!

Brunhild,
Most csak a nagyobbal beszéltél? A kicsiknek nem dicsekszik el az új tudásával? :) Nálunk is kérdéses volt a téma, de még inkább halasztottuk, és mi is attól féltünk, hogy az egész ovi tudná másnapra... :D

anabique
Budapest

Én anno a táppénzes papírt is havonta hoztam el. Max. akkor kettőt kaptam. Egyszer kellett így a munkahelyre is menni leadni, ami nekem ugye nem mindegy 70 km távolságból.

gil,
ki a háziorvosod? ott helyben van?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

szép jó reggelt!

a lehülésnek nagyon nem örülök! :( bár azt mondják, az influenza szempontjából jót fog tenni. :)
nyaralás: ha előtte másfél hónaőig, utána 2, akkor kiesik a június-szeptember időszak. :(
mrsleo: de jó Neke! :) úgy vmennék én is vmi koncertre, csak a beülős helyek füstösek, a szabadtériek pedig még nem nyitottak ki. :) majd áprilistól, nagy pocakkal :)
a Volt egyszer az életet én is imádtam :) nagyon jó aza asorozat.
Csöppke, egy olyan játékkulcs nekem is jól jönne! ;) egyszerűbb lenne a megoldás.
gil: nagyon jó ez a póz! :) látszik, hogy nagyon jól érzi magát!
addisz: apuka elrakta a blokkot? mert akkor esetleg ki lehet cserélni.
anabique: hagymatea. Egyszer, amikor nagyon sokáig nem múlt el, kipróbáltam a hagymateát, az segített.
http://www.femina.hu/egeszseg/igy_keszi ... enza_ellen
http://www.nosalty.hu/karamellas_hagyma ... cept_13461
nálunk nagyon egyszerű, és hétköznapi a vezetéknév. Emiatt szeretnék vmi különlegesebb keresztnevet, csak a dédimamák nehezen fogják megjegyezni :)
brunhild: nekem nem kellett éhgyomorra mennem, a következőre majd igen, de a Hepatitis szűrés miatt, legalábbis ezt mondta a doki.

hopihe79
Budapest

Anabique, nem csak a nagy, mindenki témában van, még az ismerősök gyerekei is :oops:
Ők hozták a könyvet (én javasoltam, hogy ezt hozzák, nem számítva ilyen részekre...), van nekik is 2 kisfiúk, 4 és 2 évesek, az enyémek pedig 8, 5 és 3..Nos, nagyfiam megkapta a könyvet, bevitte és arra lettünk figyelmesek, hogy bent a szobában a többieknek olvas és magyaráz a könvből.."ez a magzatburok", "9 hónapig van az anyukája hasában", "itt bújik ki".... :)

A legjobban középső fiamat érdekelte a dolog, azóta is azt bánja, hogy azt a könyvet nem ő kapta (a két kicsi egy-egy Thomasos könyvet kapott)...őt nagyon érdekli a meztelen nők :oops: , szereti nézegetni őket, ebben pedig az is van, ugyebár emberi test, nő és férfi... Nagy fiamat minden tudományos érdekli, a középsőt a nők :oops: :roll:

Szóval reggel nagyjából tisztáztuk a dolgokat, kiváncsi vagyok, mik lesznek az utóhatások..na meg akkor lesz érdekes és aktuális, amikor megtudják, hogy baba van a hasamban, akkor majd jönnek a kérdések megint, tudományosan alátámasztva :lol:

Más: szabad vagyok..a fiúk elmentek moziba, mind..ilyen sem volt még soha, Nimród még sosem volt moziban, kiváncsi vagyok hogy kibírja végig és férjem hogy bír velük (amúgy náluk a pocsolyába eséses sztorinak az lett volna a vége, hogy: apa gyermeket leszid, hogy miért nem figyel oda, máskor vigyázzon jobban, most nincs mese, haza kell menni, program lefújva..nadrág le, autóba jól befüt és hazajön....úgyhogy Addisz értékeld az emberedet ;) )
Kimaradt..szabad vagyok, hogy nyugodtan főzhessek és takaríthassak :)
20140901114303

Itt olyan szomorú, szürke az idő... nem is keltem fel... pizsi-partyt rendezek... :lol: :wink:
Ebédet se kell főznöm, majd átmegyek anyukámhoz... :oops:
Mindig etetne, mert a gyereknek kell a tápanyag :lol: :lol: :lol:

Gil
Nagyon szép a babád :lol:
AFP: nem kell éhgyomor hozzá...
Táppénzes papír 2 hetes. Javaslatot ki lehet adni egyszer is!!!

Anabique
Nekem a Sinupret a favoritom :wink:
Nyaralás: májusban szakvizsgázom, júniusra tervezek valami pihenést. Majd meglátjuk, hogy MrLeo hogyan tud szabadságot kivenni.

Hópihe
X-faktor ülős volt! Nagyon szuper szervezéssel... több ezer ember a sportcsarnokban, de nem volt esztelen tülekedés se a bemenetelnél, se a kijutásnál...

Kép
mrsleo
Debrecen

http://www.labtestonline.hu/tests/AFPMa ... html?tab=1

Sok hasznos infó van ezen az oldalon... és hitelesek is :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Lányok szerintetek a 4D-re mikor a legjobb menni?

Gil gratulálok!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: