A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Gurgi!

Mecsek baby tea.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatása népgyógyászati tapasztalatok igazolják. A teakeverék alkotórészei görcsoldó, emésztést elősegítő hatásúak.
Javallat:
A teakeverék fogyasztása csecsemők és kisgyemekek számára ajánlott szélgörcsök, puffadás esetén.
0-6 hónapos korig naponta 1 filter, én 3dl vízben 10percig áztatom, és egyáltalán nem ízesítem semmivel, simán megissza így üresen is.
Persze nem issza meg a 3dl naponta, talán a felét, de vannak olyan pukik töle, hogy csak néha hallgatok, bár én használom mellette az infacolt is, a kettő együtt szerintem egészen jol hat neki, én úgy látom, hogy pocifájás csak minimális van.
Mi a Herbária boltban vettük, de szerintem minden gyógynövény boltban vagy talán még gyógyszertárban is van, de a Herbáriában tuti van, legalábbis itt.
Ja, és az összetétele fele édeskömény termés, másik fele kamillavirágzat.
Remélem nektek is hatásos lesz!
Egyébként meg ne idegesítsd magad, te mindent tökéletesen jol csinálsz, idővel be fog állni minden, mi már lassan kezdünk beállni, én úgy érzem, de persze vannak még nálunk is nyűgi napok, de nem olyan vészesek mint az elején.

Nekünk ma tök szupi éjszakánk volt, 11kor elaldut Bogi, aztán csak 4kor kelt, ott egy óra szopi büfi, peluscsere, aztán 5kor bealudt, és csak 7kor kelt.
Szal most tök jót aludtam.
Ma megyünk dokinénihez tanácsadásra, remélem jó idő lesz, nem lesz túl meleg.

Szép napot Nektek!

Cenikő!
Boldog névnapot kislányodnak!
Vendég

Na, elmentem koktélalapanyagot venni, s a bolt kellős közepén elfolyt a magzatvizem. Koktél lefújva.
Indulunk a kórházba!
Pussz!
:D

KépKépKépKépKép
uxi

Mtücsi!
Kaki-puki van rendesen nálunk. Majdnem minden pelus kakis.
Jó nagy trottyantások vannak, az olyan cuki. :lol:
torolve_20131003125716

UXI!!!!!
Juhéjjjjj, megy a drukk! Ügyes leszel! hajrá-hajrá! :lol:
torolve_20131003125716

Uxi!
Nagyon nagyon szorítunk Neked!!!!!
Könnyű szülésed legyen!!!
Vendég

Köszi Hencsi!!
De jó, Bogi szépen alszik és eszik. 4-kor kel, eszik, peluscsere és 5-kor már alszik is, ez igen, irigylésre méltó. Ügyesek vagytok!
torolve_20131003125716

Hellóó!
Képzeljétek el, hogy tegnap a tanácsadáson lecsesztek, hogy mér adom ezt a teát a gyereknek, amikor szelet csinál?? Mondom a mi védőnénink ajánlotta és úgy vettem észre, jókat rotyizik a gyerek...Áááá felejtsem el, meglátom jobban lesz a gyerek.
Úgy jobban lett, hogy éjjel 1-től 3-ig ment az üvöltés...Aztán inkább adtam neki, jöttek is a trotttyok hajnalban :lol:
Na ennyit a védőnőkről...

UXI
hajrá, ügyesen!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Nincs mit Gurgi!
Na azért nem indíg van ez ám így, de éjszaka már szinte csak alig van fent, van mikor felkel, és fél óra alatt lezavarjuk az egészet, bár olyankor már büfike nem van, mert bealudt a lelkem...
Régebben egyébként sokkal nyügibb volt este is, most olyan szépen elintézzük az éjszakákat, hogy apa fel sem ébered, pedig ott alszik melettünk.
Persze még napközben vannak hosszú fentlétek, de azok sem mindíg nyügik, hanem olyan kis cuki mosolygós nézgelődések, szal alakulunk.
Persze még mindíg velünk alszik, a kiságyban nem jó, bealtatom, alszik fél órát aztán üvöltés...
Nem tudom mikor birom visszaszoktatni oda, de nem is érdekel, sőt, Robi épp reggel mondta, hogy ha nagyobbacska lesz, akkor inkább aludjon köztünk, mert olyan jó nekem hogy ott alszik melettem és mindíg látom.
Mert persze most még nem köztünk alszik, hanem csak mellettem az ágy szélén, az ágy mellé meg oda van tolva a kiságy, szal az egyik oldalról kiságyban érezheti magát.
Még középen nem merjük altatni, mert Robi olyan kapálózással van éjszak, hogy félünk nehogy megüsse, bár én mondtam neki, hogy szerintem biztosan nem ütné meg, de hát ő jobban félti...

Na, lépek vasalok rucit hogy szépek legyünk a doktornéninél...
További szép napot Nektek!

Uxinak meg drukk, ezerrel, remélem délután mikor jövök, akkor már itt lesz a hír, hogy uxi megszült!
Pussz...
Vendég

Szivvi!

Ne is törödj vele, én utána olvastam, nyugodtan lehet neki adni, sőt Te adtad a tippet nekem, csak azért én utánanéztem, de semmi baja nem lesz tőle!
Nem értem mi bajuk vele, én sokkal jobbnak tartom mint az infacolt, én később el is szeretném hagyni, utálok minden féle gyógyszert, totálisan gyógyszerellenes vok, ez meg gyógytea!

Na tényleg lépek.
Pussz...
Vendég

Szivvii!!
Na bakker. Egyszerűen hihetetlen, hogy mindeni mást mond. Összevissza beszélnek.
Ha te úgy látod jónak, hogy bejön Lilkónak akkor adj neki.

Én most megfogadtam, hogy semmit nem fogok mondani a védőnőnek, hogy miként csinálom a dolgainkat.
Valamiben ellenkeztem vele, ami számomra természetes. Erre hát ő neki a főiskolán nem így tanították. Jah, aha, 25 éve a főiskolán..édesfaszom vess tűzet..már bocsánat..normálisss ez?
Mennyit is írunk? 1983-at, netán 93-at? Főiskolán, a szocializmusban, robotok-gépemberek világában..jajj. Világ proletárjai egyesüljetek! Előre a Lenini úton!
torolve_20131003125716

Ez az Hencsi! Frankójankó! Gyógyteák előnyben!
torolve_20131003125716

gurgi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Egy idézet, érdekes, szal akkor lehet e?......

Kérdés:
Azt szeretném megtudni, hogy egy kb. kéthetes kisbaba ihat-e teát, ha igen, milyet? Létezik-e speciálisan csecsemőknek való tea?
Válasz:
Az utóbbi években, amióta a szoptatás újra elterjedté vált, a csecsemők fél éves korig alig teáznak. Fél éves kor után bevezetjük a szilárd ételt, és ettől a babák már megszomjazhatnak. Szívesen fogadnak el plusz folyadékot nyári nagy meleg idején is. Az újszülött csecsemőnél a teázást csak abban az esetben forszírozzuk, ha sárga, ill. ha hasfájós az első hetekben. Ilyenkor jó szolgálatot tesznek az ún. csecsemő teakeverékek, amelyek szélhajtó hatásúak. Léteznek tehát kiscsecsemőknek való teák, amelyek részben gyógynövényboltban kapható teakeverékek, részben a tápszercégek speciálisan összeállított keverékei. Ezekbe nem kell édesítőszer, cukor. Felnőtteknek való teát ma már csecsemőknek nem adunk, még "világosan" sem.
Dr. Gömöri Ágnes

És a mecsek tea:

http://www.hazipatika.com/store/product?pid=602
Vendég

HencsiiKe!
Kösziike mégegyszer a részletes infot.
torolve_20131003125716

Mütyürke!

[size=9]Ez most off lesz: 96-ban hárman 2 barinőmmel albérletben laktunk. Egyszercsak arra ébredünk, hangosan kiabálom, hogy ÉLJEN MÁJUS ELSEJE![/size]
torolve_20131003125716

Ez jó! Uxi béb nem akar alkoholizálni.
Asszem nekem volt a rémálmom hogy valahun utcán, bótban megy el a magzatvizem. Erre szegény Uxi nem meglépte?
Bébje asszem elszámolt pár órával. Ha kicsit igyexik, még lehetett volna júliusi születésű. Na, de így kerek a világ, másképp ha nem lenne augusztusi bébünk, mi lenne a júniusiakkal :?: :roll: :wink: :wink: :wink:

Kép
kissmanó

Orsival mizujs?
Kiskacsáról sincs semmi hír.

Kép
kissmanó

No, meg Rózsa, Blur és Ábibaba :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea:

Kép
kissmanó

Megjött a TB kártya. :lol:

Ma jön a csecsemőorvos és a védőnő. :( De legalább együtt jönnek. Már előre stresszelek. Úgy utálom, mikor megbolygatják az igény szerinti létezésünket! Múltkor is a hülye védőnő kérte, hogy ébresszem fel, meg akarja nézni a köldökét. Pont előtte aludt be szegény egy délelőtti nyűgi után... alig bírtam utána mrgnyugtatni, örültem neki...

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!!

Egész éjjel üvöltött :shock: brutál hasfájós a lelkem. Reggel fél 5kor aludtunk el. Én fél 8kor keltem Zalán 8kor szopott, aztán ismét szunya, majd 10kor kelt újra....
Miért éjjel fáj a hasa, hogy senki ne aludjon....? :roll:
Na mindegy evvan, anyu elment venni Infacolt, meg tejserkentő homeót nekem.....

Volt a védőnő ( helyettes a mienk szabin van), nekem is azt mondta, mint Gurginak, hogy 20 percnél tovább ne szoptassak, utána 15 percnél tovább ne fejjek (mondjuk nekem nagyon nehezen jön ki a tej a cicimből, 15 perc alatt 10 milit tudnék lefejni kb :roll: ).... Hja és mondta h 2 óránként rakjam cicire Zalánt sűrűbben ne és ha alszik hagyjam, nem kell ébresztgetni...... Na ahhoz, hogy legyen tejem, h egyáltalán rendesen beinduljon, sztem azé gyakrabban kéne, úgyhogy akkor teszem cicire ha kéri a gyerkőc....

No most bealudt...megyek lefexem én is, kipurcanok....

Nálatok mennyiket szoptak egyszerre a purdék így 4-5 napos korban??????? 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Most látom csak UXI megadrukkok++++++++++++++++++++++ :D :D :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nekem meg azt mondta a védőnő, hogy egymás után ne fejjek a két mellből.

kétfiús anyuka
babdorka

Enikő, szerintem ez a 15 perc hülyeség! Amennyit csak tudsz fejjél le, hogy stimuláld, ha tovább tart is! Én volt, hogy 45 percet fejtem az elején, ennyi idő alatt jött kb. 50-60ml. Most szerencsére a tejmennyiséggel nincs gond. Még akkor sem, ha úgy jön ki a lépés, hogy egymás után kell ugyanabból a mellből szoptatni.

kétfiús anyuka
babdorka

UXI+++++++++++++++++++++++++++

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Csajok lenne egy kérdésem és sűrgős lenne. Ma még elintéznénk, ha belefér az időnkbe, a startszámlát. De nem érem el a bankot telefonon.
Mi kell hozzá, illetve hogyan igazolhatja a szülő, hogy a nevére érkezik a családi pótlék. Eddig még nem jött, vagyis nem tudok számlakivonatot mutatni. Az anyakönyvre feljegyezték, hogy én fogom kapni. Az elég?
molkata

FASZOMKARATE. Edinának is kijött a psoriazisza. Éljen ez a barom pikkelysömör.
A fenébe is, miért kell az ilyen b@szomságokat örökölni?
Mert hát az orvostudomány még ugyi mindig tapogatózik, nem bírja gyógyítani.
Bassza meg a nyúl.
Na, most kezelni fogjuk a gyereket, dokinéni szerint most ebben a korban még jobban lereagálják mint pl. 15-16 éves korában. Há (ismételten faszomkarate) sovány vigasz.
Sajna az nem segít, hogy most leírtam :( :cry:

Kép
kissmanó

Rita! Az én elméleteim szerint csak társaságra vágyik Samud. Azért ébred sokat, mert mindig le akarja ellenőrizni, hogy ott vagytok. Ha megszokja, hogy bármikor ott vagytok, amikor kinyitja a szemét, akkor elhiszi, és majd csak kialvás után ébred. És nagyon nagy szüksége van egy csecsemőnek a testkontaktusra. Még az az elsődleges érzékszerve, meg a szaglása. Ha az elég, hogy beszéljetek hozzá, akkor sztem tuti, hogy csak a társaság, az inger kell neki. Ádi is nagyon korán kezdte a nézelődést, „beszélgetést”.
És, bár az igény szerinti ellátásban nem pontosan értünk egyet, muszáj elmondanom, hogy Ádám magától állította be, hogy egyszerre mennyit eszik, és mostanra az 1 órás komfortozásból lementünk a 15 perces, célirányos evésre, igaz, nappal még legtöbbször 1,5 óránként kér. De este már egész jól alszik. Többször volt már 5 óra is, de a 3ak már mindig megvannak, és pl. kaki rendszeresen nincs este, ami szerintem a bioritmus megjelenését jelzi. Amivel csak azt akarom mondani, hogy nálunk beválik az igény szerinti ellátás, majd önállósodás.
És abszolút mentőötletem: most élvezzétek ki, hogy ilyen bújós Samu, mert pár hónap múlva úgy kell majd levadászni egy-egy puszi miatt ;) ;) ;)
Örülök, hogy jófej volt a szopis tanácsadó! Anyai ösztön rulez! ;) ;) (((édesfaszom vess tüzet :D :D :D :D))))
Ja, és lehet „oktatni” is a gyereket: karjánál fogva felhúzni, hogy tartsa a fejét, hasra fordítani, hogy erőlködjön kicsit. Az is fárasztja :D

Enikő! Pontosan nem tudom, párszor mérték a csecsemősök 3 naposan, és akkor 10-30 g-kat evett Ádi, nem bukott semmit. Nem voltak oda érte, de nem hisztiztek, hogy ez túl kevés lenne. Bár, az a mérleg is.....
Vendég

Manó! Polarizált fényű lámpa (pl. bioptron) van nálatok? Nagyon jó a bőrbetegségekre!
Ja, és persze, ha a nappali 4 órás alvásnak a hasfájás az ára, akkor persze, hogy boldogan mondok le róla én is. Dem lehetne csak 1,5-2ket kérni??? ;) ;)
Enyém gyerek max. 14 órát alszik összesen egy nap, de sztem volt ez már 10 is :roll: :roll: :roll:
Vendég

Bioptron nem használ a pikkelysömörnek.
Sajna.

Kép
kissmanó

Moni Gratula!!!

Uxi, extramegahipperdrukkok!!!

Enikő, én most mértem le egymás után is kétszer és 60-70ml eszik. Ezzel a menyiséggel alszik 3-4 órákat.

kispiskóta

Sziasztok!

most csak pár percre ugrok fel, Rolcsi bújik, Mina mindjárt kel szopizni...

Uxinak mennek a drukkok, lehet már meg is van a bab! :D Éreztem én valamit, ő is nagyon villamos hangulatban volt! :D

Mütyürke, már értem a kockanadrágot! :D Mikor kapunk képet???

Manó, basszus, rátok jár a rúd! Bárányhimlő, pikkelysömör, plussz még a pocófájás is! Küldök egy kis energiát neked!!! nekem még van tartalék!

na megyek is majd jövök!

KépKépKép
dikó1

S.O.S kérdés: Samu 1/2 9-kor evett. 3/4 10 óta alszik. Szerintetek hagyjam aludni???? Ha hagyom utána megint több órás sírás lesz..ha meg ébresztem akkor meg azért nem fog aludni mert esetleg nem aludta ki magát.
Én szívem szerint hagynám.
:roll:

Bori!
Értelek, én is az igény szerinti szopi híve vagyok. Persze testkontaktus ez oké, de amikor már minden kipróbálsz és semmi sem jön be csak a cici, akkor mi van? de úgy, hogy túleszi magát..
ördögikör a javából.
szal volt már éneklés, ringatás, mesemondás, ujjbábozás, meztelenkedés..
Mert azt mondta a szopis tanácsadó, hogy azért alszik ilyen sokat mert kimerűlt..
Te mit csinálnál??? Komolyan nagyon érdekel a véleményed!!!
torolve_20131003125716

A kérdés megoldódott, Samu felébredt :lol:

attól függetlenül várom a véleményeket :lol:
torolve_20131003125716

Rita! Én a túletetésben sem hiszek :oops: :oops: :oops: :oops:
Aranyos vagy, hogy a véleményemet kéred, meghat!!!! Én bizony cicire raktam, ha 10 perc után kérte, akkor 10 perc után. És simán hagyom a cicin elaludni. Húztam egy képzeletbeli határvonalat. Ha még 3 hónaposan is annyira cicifüggő, és rendszeretelen lesz, mint pár hete, akkor jönnek a tanuláselméletek: sírni hagyni, szigorúan 3 óránként etetni, stb. De pont azért írom ide a tapasztalatomat, mert nálam már látszik, hogy kezd rendszert csinálni magának. Ami azért is nehéz neki, mert se nekem, sem az apjának nincs, így szegény semmilyen külső támpontot nem kap. Így amit ő csinál, majd azt veszem fel én. Külső irányítás: 8-1/2 10 között fürdés, aztán félhomályban, nagyágyban szopi, utána kiságy. Ennyi elég volt, hogy a bioritmus megjelenjen. Ezért hiszek benne, hogy nappalra is megcsinálja magának.
Az előbb elfelejtettem írni, hogy Ádi nagy cicin bealvó játékos. DE: az elmúlt 2 hétben min 5x volt már, hogy karban ringatás, vagy játék közben is el tudott aludni, nem kellett cicit visszarakni.
Szal én a helyetekben etetős cici, utána játék, beszélgetés, szinte amíg nem sír, és utána komfortcicivel bealtatás. De asszem, ez nagyon "alteros" hozzáállás. Tanácsom? Hallgass a szívedre, és Samura. Ti ketten vagytok együtt 0-24ben, csak Ti ismeritek igazán a helyzeteteket!!!!! Várandóság alatt annyira hallgattál magadra, ügyesen értelmezted a tested jelzéseit, tedd azt most is!!! (ezt jó értelembe gondolom!)
Más: gép előtt leszel du? Nekem fog írni Uxi, de én megyek boltbe, meg postára, így lehet, gyorsabban megjönne ide a hír, ha Neked átküldöm uxi sms-ét.
Vendég

Ja, és ebben az 5ben nincsenek benne a babakocsiban be- és visszalvások!
Vendég

Gurgi!
Pocakfájás jobbra vagy balra, én azért tuti nem költöm fel, csak ha már 5 óránál is többet aludna. Ja, éccakára meg ez a szabály sem vonatkozik.
Amúgy tegnap azt is megfigyeltem, hogy ha a nagy nyűgben a cici megnyugtatja, akkor tuti szív 2-3 nagyot, meg még pár aprót, de ez nem tudható be kajálásnak, mert hamar átmegy konfortcicizésbe.
S nincs szívem ezt megtagadni tőle. Mert a cicitől mindig megnyugszik. Ezért is örülök, hogy míg találunk valamit a pocófájásra, addig ma egy jó óra múlva viszi apjuk a lurkókat, s holnap már lesz anyukám is.
Bár nekem úgy tűnik, hogy vagy a cseppek, vagy a homeós kezd hatni, mert ma már nincs az a kimondott nagycirkusz. Sőt, volt már ágyikóban békés nézelődés, meg az utazóágyit lehet mozgatni babástól, s Adrika "ringatózta" a tesót, s most épp hunya van. Nem az a lényeg, hogy meddig, hanem az egyáltalán.
Na, szal a következtetés: ha alszik, én tuti min. 5 órás alvás (azaz étkezés után 5 óra) után ébreszteném csak. Bár vasárnap vártam s 6,5 óra telt el a 2 kaja közt, igaz az aluka ebből 3,5 óra volt.

Kép
kissmanó

Bori - szerintem (na, míg Gurgi is megírja) azért oly fontos neki (nekem meg a többieknek is) a TE véleményed, mert szinte azt lehet mondani, hogy Ádi a lista rangidőse. Na jó, legyen: Lilkó az, de akkor adjuk meg Ádinak az esélyt: fiúk közt ő az.
Nos, ha már ő a rangidős, akkor persze adódik, hogy nektek ebben a körben (azaz aktuális kisbébek közt) lépéselőnyötök van a tapasztalatszerézsben.
Meg hát olyan tapasztalattengősen írogattál a pociságod alatt, s szerintem mindig csupa jókat, hogy naná érdekel a véleményed.

Kép
kissmanó

Enikő - nálatok a kórházból való távozás napján nem adnak a bébeknek oltást? Mert mi akkor kapjuk a BCG-t. S Edónál asszem 2 hónapos korában jöttünk rá, hogy a kórházi mintaalvó gyerekem otthon az első 3-4 nap átordította az éccakákat. Nappal relatív csönd volt, de az éccakák, hááááát.
S utólag mástól is hallottam, hogy jó volt az elméletem: oltás tett nekünk keresztbe.
Nem mondom, hogy ez mindenkinél igaz, csak egy 5let a baj okára.

Kép
kissmanó

Manó! Ebbe belepirultam :oops:
köfke a bizalmat!

megyünk közértbe, ha jön sms uxitól, küldöm Gurginak is!
Vendég

Nekünk egész jó kis napirend állt be még múlt hét péntekig,azóta minden felborult ezekkel a nem alvásokkal.ma d.e is 2O percet aludt.Most dél óta alszik,remélem még egy darabig,csak én is azt nem tudom,hogy felébresszem ha többet alszik mint 3óra?Igazítsam a bevált napirendhez vagy hagyjam majd kialakul egy új?

Jó nektek,hogy ennyi tejtek van,nekem tápszerrel kell kiegészíteni.Vagy lehet van, csak Domi 1O perc után elalszik rajta és nem szívja ki?Éjszaka is 1OOml szopott viszont reggel csak 5Oml-t.

Éjszaka mindíg eszembe juttok mikor szoptatok és le akar esni a fejem,hogy lehet ti is ebben az időpontban szoptattok.

Gurgi a Suttogóban nem találtál a problémádra választ?
pillangó7

Mert én állandóan azt bújom,de vhogy gyakorlatban nem tudom alkalmazni,pedig elméletben jól hangzanak a dolgok.
pillangó7

No itt vagyok.
Volt kakis pelus, szopika, most félálomban van. Hangosan nevetett álmában, esküszöm.

Köszi Bori, kösziköszi!
Nem alteros, ill. ha az is akkor szimpi.
Na igen, gyönyörű várandósságom volt olyan szépen alakult velünk minden, mint a mesében. Sosem paráztam semmim és a szülésem is szép élmény maradt.
Samu az előbb mintha megérezte volna (úgy mint a pocoban) és magától felébredt. (hihetetlen, nagyon jó érzés)
Persze még picike, majd szépen alakulunk.

Pillangó!
Most dobom ki a Suttyogót! :lol: nem azért ki nem dobom..de passzintom egy időre.

A problémámra megkaptam a választ magamtól, magunktól.
Samu még pici, védőnő hülye tanácsai kilőve. Anyai ösztönök előnyben! :lol:

Mi nemsokára lemegyünk 1 órácskára..de Bori küld az sms-t.
torolve_20131003125716

Most eszem valamit.
Az elmúlt 2 nap nagyon kikészített. Szinte semmit nem ettem.
Tegnap délben alig-alig, azt megelőző nap is csak délben valamicskét.
Ati ma tömte belém a reggelit. Ja és Ő sem eszik.
torolve_20131003125716

szegény uram elment 9-kor egyszeri anyaságit meg családi pótlékot ügyintézni. 150-en voltak előtte :twisted: nem is biztos, hogy ma sorra kerül :evil:

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Uxi topik társa vagyok 2005/2006 téli babáknál:
Egy kis info Uxiékról:

[quote="ányicska"][ írta:ányicskasize=150]Írt Uxi,nincs még baba,úgyhogy drukkoljunk még jobban!Bemásolom:
[/size]
"Szia,Ányicska!Sajnos valsz hosszú szülés lesz,alig van fájás,az is gyenge+ritka.Dokim sehol,nem nagyon foglalkoznak velünk...Uxi"

Azt hittem,mikor jött az SMS,hogy megvan a baba.De nagy-nagy drukkok,csak beindul Kistesó!

Kérlek szorítsatok neki, nagyon rendes csajszi megérdemelne egy gyors és könnyű szülést :!:

KépKép
Andi és Gergõ(2005.11.12)
andi73

Pillangó
Én nem is szeretem mérni a kajcsit (férjem vesz rá néha), napi egy méricske nekem elég, de tény, hogy nálunk is volt már 40-es és 90-es zaba is. Szerintem nem kell, hogy mindig egyforma legyen az adag

Kép
Kép
emma1976

Emma!
Enyém férj most jött meg a MÁK-ból. Előtte 74-en voltak. 10.30-tól.
Persze a biztonsági őr mondta neki, hogy esetleg előrébb kerülhet, gondolja meg..korrupsön de Apa nem ment bele, kivárta a sorát.
torolve_20131003125716

Uxinak mennek a még több drukkok, remélem gyorsan kibújik már az a béb!

Gurgi, én is csak azt tudom tanácsolni, ne halgass a hülye tanácsokra, csak magadra és Samura! ketten kitapasztaljátok egymást! Én sem kelteném fel, ha alukázik, és ha komfortcicizni akar és neked nem fáj akkor hagy csinálja. nem fogja örökké, és olyan jó lesz emlékezni ezekre az igazán kettesben töltött pillanatokra!
És egyél anya, akkor lesz fincsi a tejcsi!!!!

Pillangó, nem szeretnél inkább anyatejet adni pótlásnak is? mert receptre lehet kérni a gyerekdokitól, és a védőnő keres egy hozzátok közeli anyukát akinek meg több a tejcsije, és adna! Én is tejadó anyuci voltam, és azóta is megköszönik a kislány szülei, hogy fél éves koráig anyatejen nőhetett a babájuk!

Emma, én uram múlt hét pénteken intézkedett, ment reggel fél8-ra, kezdett az anyakönyvvel, Taj kártya is megvolt hamar, azután fél tíztől 135-en voltak előtte a MÁK-nál délután 4re ért haza... :?

Bori, te úgy adod a tanácsokat, mintha többgyerekes anyuci lennél, és jókat adsz, szóval ne csodáld ha téged kérdeznek sokan! :) profi anyuci vagy! :D

KépKépKép
dikó1

Pillangó, miért adsz tápszert neki? Azért 100ml nem kevés és szerintem az 50 sem. :roll:

kispiskóta

Pillangó! Nem jobb lenne kidobni (vagy jól eldugni, s ritkábban használni) azt a fránya mérleget? S ha kell, akkor inkább sűrűbben cicizni, hátha a stimuláció jobbat tenne a cickóknak.
ja, meg egy kérdés: mennyi kiegészítést kap pl. egy 50-es anyatejcsi után?
Próbáltál szopi után fejni? Ja, azt tudni kell, hogy bármily profi fejőmasinánál egy béb még profibb.
Folyadékot viszel eleget be a szervezetedbe? Én elég kevéssel beértem, de most a 3ik bébnél kipróbáltam az orvosi tanácsot: ha nem kívánom a folyadékot, vegyem úgy, mintha orvosságot kéne bevenni: azaz kötelező, ha másképp nem megy, befogom az orrom, s zutty, leküldöm a lötyit. S hidd el, nekem bevált. Több olyankor a termelés.
Na, meg mehet az Urtica Urens 5CH, napi 2x5 golyócska. Csak ne folyamatosan, pár nap igen (pl. 5), pár nap szünet.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: