A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Nekem mondjuk sokan mondják hogy maradja itthon addig amíg a kicsi nyolc éves nem lessz,főaállású Anyaként,hiszen sokat tudnék nekik segíteni mikor már sulisok lesznek.Hát majd meglátjuk anyagilag hogyan alakul.

Kép
Kép
Kép
kike

szly!

tegnap volt itt egy ismerős házaspár. 2 éves mult a fiuk.
ne tudd meg!!!!
ütötte verte az anyját is meg az apját is. karmolta, rugta, harapta.
kicsit dackorszakát éli a gyerek 8) :shock:
és hiába mondták hogy nem szabad, az fáj nekik és sirnak. csak röhögött és tovább folytatta.
persze ahelyett hogy nagyobbat ráütött volna (nem vagyok hive a verésnek, nah de ami sok...) vagy elzavarta volna inkább nevetett rajta.
nah ez se valami jó módszer!!!

egyébként én egyszer sem kaptam ki a szüleimtől. soha egy pofon vagy odacsapás, tényleg semmi! és mégis "féltem" tőlük és megértettem hogy mit szabad és mit nem.
remélem az én gyerekemet sem kell megütnöm.

de ennek a gyereknek már én is odacsaptam volna. mondtam neki hogy ha bántja anyáját kizárom a folyosóra. nah hogy én rászóltam kicsit lenyugodott és abbahagyta.

Kép

Kép
timi1982

Kép

Kép
szly27

Hát Kike: irígyellek ha megteheted, én nekem erről szó sem lehet az elöbb részletezettek miatt!
Vendég

Csilla nagy gratula a kishercegnőhöz és sok tejcsit s mielőbbi hazatérést!
tappancs28

Szly, csudajó nézni ezt a táblázatot. Olyan édesek ezek a babák! :D

KépKép
hene

Csilla!

nagy gratula és sok tejcsit a kis jövevénynek!!!!
legyetek nagyon boldogok, és sok erőt, kitartást!!!!
remélem hamar összeszoktok.

(jah és majd sétálunk egyet a Népkertben ha már én is babázok)
igaz ezt majd mégegyszer be kell irni, mert tuti nem fogod olvasni

Kép

Kép
timi1982

Eddig Csilla babája született legkorábban!

d.dodó

Timi! Nálunk is volt, hogy Roli megpróbált minket is verni! De én rögtön leállítottam. Minket egyáltalán nem bánt és felnőtteket sem. csak a gyerekeket, ha el akarják venni azt ami nála van. Egyébként szófogadó, meg tényleg semmi gond vele. Megül egy helyben gyurmázni, rajzolni, akár egy órát is. Már inkább én unom meg.

Én sem vagyok híve a verésnek, de ha már odacsap valaki, akkor azt ne nevetve és szinte simogatva tegye, mert annak semmi értelme.
Bevallom, volt már hogy én is rácsaptam a kezére. De ennyi.

Kép
szly27

jaj lányok!

az agyam tuti leszállt a pocimba... megcsináltam a levest. már majdnem el akartam zárni a gázt, mikor rájöttem hogy a kolbászt kihagytam belőle. :D

Kép

Kép
timi1982

Hát csajok mi a fiammal jártunk úgy ,hogy pirosra vert mindenkit a játszón ill. engem agyon harapott, na ott elszállt az agyam és akkora fülest kapott 15-6 hónaposan ,hhogy 1 hétig sírtam miatta de azóta is normális viszont nekem a lábamból ömlött avér a kis vámpír miatt, mert ő ezzel mutatta ki a megtorlását felénk. Szerintem minden családban előfordul az ilyen ez nem azt jelenti, hogy testi fenyítést kap a gyerek ...én nem vagyok büszke arra a fülesre de elszállt az agyam az tuti szerintem más is hasonlóan reagált volna ilyen esetben.Vagy lehet hülye vagyok de ez akkor is megtörtént sajnos.
tappancs28

Csilla írt még egyet!
"Sima szülés volt. Reggel fájásokra ébredtem, és délután kettő előtt már megszületett a baba. Mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok!"

d.dodó

nah leveske kész.

a szaki a gyerekszobával kész. ott már van redőnyünk :D

eddig szépen haladunk. tényleg bele fog férni az a masszázs is :D :D :D

jah meg közben hivott anya is hogy jön egerbe, menjek vele csavizni. mondom ok, a szakit itthon hagyom egyedül, meg mondom neki hogy ha már itt van meg is főzhetne :D

Kép

Kép
timi1982

Tappancs:dehogy vagy hülye,bizony van mikor csak az odacsapás marad-sajnos.
Minket sem vertek meg Anyuék,kivéve egyszer kaptam ki,mikor átfutottam hozzá az úttesten :oops:

Viszont Anyukámmal is sokat beszélgetünk erről,hogy ugye mivel óvónő,így látja hogy a mai gyerekek milyenek:visszabeszélnek,nem csak a szülőknek de az ovónőnek,és minden felnőttnek,és tiszteletlenek,és neveletlenek,és bizony van hogy az oviban is oda-oda kell csapni a fenekükre,vagy a szájukra ha olyat mondanak :? Ez van-sajna sok szülő oda se bagózik a gyerekére.Rohanó időt élünk,nem úgy mint régen.És ez a gyerekek viselkedésén is meglátszik :(

Kép
Kép
Kép
kike

Meg kell hogy mondjam,szerintem minden szülő úgy áll hozzá hogy én aztán soha meg nem fogom ütni a gyerekemet,pedig eljön annak is az ideje-sajna.

Kép
Kép
Kép
kike

Na jó,befejeztem :oops:

Kép
Kép
Kép
kike

Mindenesetre nem olyan egyszerű a gyerek nevelés,mint ahogyan azt sokan gondolják.Nehéz egyensújt találni szigor és engedékenység,meg ezt megkaphat,de mindent nem mert akkor már el is van kényeztetve.

Kép
Kép
Kép
kike

De tényleg így van sajnos.Engem sokat csapkorásztak pedig jó gyerek voltam állítólag s megfogadtam soha nem teszem a sajátommal de még is megtörtént :( no mindegy a lánynak még nem akadt velem össze a bajsza meg persze figyelek is, hogy ne legyen mégegyszer ilyen szitu de ezt enm felejtem el az tuti
.Na szerintem ezt a témát mellőzük lapozzunk más irányba.

Csilla ez gyors volt főleg első babónak.Lányok kicsit javuélt az arány is :wink:
tappancs28

kike!
Én nem fogom..... ugyanis itt ahogy a gyerek tud beszélni, kap az oviban egy számot...amit felhívhat..... és ha megütik otthon hívhatja is a számot, aztán mennek elbeszélgetni a szülőkkel...ha többször megismétlődik, akkor meg elveszik a gyereket a szülőktől ideiglenesen....

d.dodó

sziasztok!
Megjöttem.

Először is, Csillának hatalmas gratula Bogátához!!!Szépen kihúzták, pedig hogy megijedtünk!!!

A doki megkérdezte, nem szeretnék e kórházba menni, mert nagyon csúnya a lábam... Hát, erre csak azt lehetett válaszolni, hogy NEM.
Méhszájat most nézett, de többet már nem fog, még mindíg 2100-as!!
10 napot kell kibírnom.
BPD 93mm, súly 2700g, áramlás 0,67. azt mondta, ez jó.
Fekvése még mindíg medencevégű, azt mondta, be fog fektetni, ha így marad. :?
Viszont mostantól szülhetek nála, nem kell koraszülöttosztályra mennünk. (ahol ő dolgozik, ott nincs)

A magnéziumot és a spiropentet (amit elfelejtettem megkérdezni mire való) még a héten szednem kell, utána már nem.
Vasat is szedek, nekem is okozott kezdetben problémát, de odafigyelek, hogy több rostdús ételt fogyasszak, így jobb, mint volt.
napi 2 db az adagom. mostantól hetente vizsgálat. nst.

Babuli!
Azt gondoltam, már reggel nem jelentkezel be, de látom, még semmi...
drukkolok Szabinak!

Ja, a szülésről is beszéltünk, az az álláspontja, hogy majd a vajúdás alatt dől el, hogy hogyan fejeződik be a szülés. Meg lehet szülni, de nem mindenáron, ezt mondta. Mondjuk ő arról híres, hogy nem hagyja órákig szenvedni a kismamákat. Remélem, ez nálam sem fog változni.

most még visszaolvasok, kit felejtettem ki... :roll:
Vendég

Na megyek, mert felébredt a kisbékám, és kajcsi idő van!

KépKép
hene

Bizony,lapozzunk-szép időnk van,nemde? :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

igen, tudom!

Hene!
Gergő gyönyörű!!!!
Vendég

Mária:örülök hogy minden ok.Lábad pihentesd,szép a súlya van.Nem túl nagy,se nem kicsi :D

Kép
Kép
Kép
kike

Azért még megfordulhat,nem?

Kép
Kép
Kép
kike

Marcsi!
Hát próbálj meg otthon annyit pihenni, amennyit tudsz... nehogy be kelljen feküdnöd.... de ha az az ára annak, hogy ne legyen baj, akkor azt is ki lehet bírni....

d.dodó

Komolyan mondom néha úgy érzem mintha Dávid nem nyugodna addig amíg le nem rúgja a gysomrom és át nem jukasztja a tüdőm .Kész komolyan mondom s kb percenként kifeszíti magát az előbb majdnem bepisiltem :oops: :oops: olyan nagyokat boxol ill. reúg ez több mint kínzás és közben leszakad a derekam annyira fáj.Elegem van !!!!!!!!
tappancs28

Marcsi örülök, hogy aránylag minden rendben kivéve lábad de szerintem már jobb nem lesz.Legalább uis magamból kiindulva.De ezt már túl kell élni .
tappancs28

marcsi!

pihenj amennyit tudsz. valami mentolos kenceficével nem próbálod kenegetni a lábad meg masszírozni?
hátha segít. de ha menni kell, hát menni kell.
a cél és a végeredmény a fontos.

én napi 1 vasat szedek. nekem az is gondot okoz. pedig igyekszem odafigyelni hogy mit eszek hozzá.

de hát muszáj szedni. már a multkor is - volt de akkor még nem irt semmit. mostmár irt. persze jó,most sem vészes az érték... ezt a kis időt már féllábon is kibirom.

hene!

képeket majd kérünk jó sokat :D ha lesz időd.

Kép

Kép
timi1982

Na, én lépek védőbe....utána jelentkezem!!

d.dodó

tapi!

nyugi. én most msn-eltem nyusziapuval hogy igazán hazajöhetne és elbeszélgethetne a fiával, mert ha igy folytatjuk mikor megszületik a bordámmal a kezében teszi!!

Kép

Kép
timi1982

timi ez jó akkor kezet foghatunk :wink:
tappancs28

Marcsi! Nyugi, szerintem most is csak ijesztget a befekvéssel! Hamedencevégű,akkor nem csücsül! Ugye? Hanem keresztben van! Akkor lehet hogy fordul ő még tovább! :wink:

Kike, Tappancs! Egyetértek veletek. Néha nincs más megoldás.

Kép
szly27

Sziasztok lányok!

Csillala, nagyon nagy gratula a picikéhez, sok sok tejcsit, jó egészséget nektek!És végre egy gyors szülés!

Lassan Titit is hazaengedik a kórházból, várhatjuk majd onnan is a képeket!

Hene, helyes mosolygós a kissrác! Ha csak ennyire is ugrasz be, már örülünk!

Őssejten mi is gondolkoztunk, mert ki tudnánk szorítani éppen, nyilván valaminek a rovására, de pl most nemrég a 3 itthoni őssejtes cég közül az egyik csődbe ment. Köszi, befizet az ember 3 kilót és tényleg, ki garantálja, hogy 4 év múlva ez nem történik meg? Dokim meg azt mondta, hogy hiába vannak levéve, nem mernek hozzányúlni, mert nem biztosak a "tisztaságában" v hogy mondta.

Viszont most láttam a tévében, hogy kezdeményezik azt, hogy a kombinált meg integrált teszt a Down-szűrésre legyen ingyenes, biztos kis időbe beletelik,míg ezt bevezetik, de aki közülünk kistesót akar, annak most még úgyis van ideje. Pont olyan 2 hete kezdtem el gyűjteni a 200-asokat erre a célra meg majd a kistesó 4D-jére. Azért jó lesz az majd valamire.

Timi, én is elkezdtem a vasat, és én is hajlamos vagyok a dologra, egy ideig rosszabbodott is, de aztán helyreállt. Mondjuk tény, hogy sok gyümit ettem.

Marcsi, téged is a farfekvés miatt akar befektetni, mint Szilvit annak idején, vagy ez csak egy részok? Az már milyen jól hangzik, hogy nem kell koraszülöttosztályra mennetek! A 10 nap meg kb egy pillanat, már legalábbis így visszanézve.

Nekem fél2-re van időpontom fogdokihoz, amit még április elején kaptam, de olyan szinten be vagyok sz@rva, hogy azon gondolkozom, nem megyek el, pedig ilyet még sose csináltam.

Én is nézegettem a táblit, én meg arra jutottam, hogy főleg az első gyerekeseknél lett császár.

Kép
teó

Ja, hogy a medence meg a farfekvés nem ugyanaz, hát van még mit tanulnom. Mondjuk tök logikus is.

Ja én azt akartam kérdezni, hogy ha nálunk a farfekvés miatt esélyes a császár, akkor szülésznőt elvileg nem is érdemes fogadni? De azért hátha még megfordul, és én szeretnék, akkor azért fogadjak?
Vagy fel lehet úgy fogadni egy szülésznőt, hogy csak arra az esetre, ha természetesen szülök? Bár ez is hülyeség, mert ugye befordulhat szülés előtt is pont, akkor meg lehet már késő neki szólni? Kicsit bonyin gondolkodom.

Kép
teó

Tappancs: Csillának nem az első babája!

Marcsi: örülünk, hogy minden rendben!

Szly: ha medencevégű, az azt jelenti popsi van lefele(medence) szóval nem kereszbe, azt úgy mondják harántfekvés!
Vendég

teó: szerintem lehet úgy beszélni a szülésznővel, hogy ha rendesen szülsz (és készüljünk arra) te őt szeretnéd behívni és megmondani neki, hogy ha meg csaszi, akkor nem zargatod!
Vendég

Kata bocsi akkor ezt elnéztem :oops: de akkor is gyors ez a lényeg
tappancs28

Köszi Vidokata! Ez tényleg nem volt nekem tiszta eddig!

Akkor csak csücsül Emma.

Kép
szly27

nekem azt mondta szülésznő valszeg 99,9%tényleg csaszi lesz mert nagy és faros, én még is felkértem mert sokat segít meg Ő azt mondta amíg bent leszek bármiben segít ha gondolom és ez nekem jó mert apa dolgozni fog végig meg a másik kettővel bajlódni,így nem lesz ott a sejhajomba hogy ezt azt hozzon viszont a szülésznővel ezt nyíltan megbeszéltük hogy mindíg rácsörgök mi kelll, mennyi stb és Ő hozza én meg bent fizetek neki,.Nekem ezért pl jó hA ő lesz persze nem dolga ez amit most leírtam mert nem erre kéred fel hivatása szempontjából de ha jön dolgozni végül is megoldhat ilyeneket amikor muszály valakit megkérni és nincs senki akire számíts.
tappancs28

mnem állítom, hogy őt fogom zaklatni de ha muszály akkor tudom segítségre számíthatok és ez megnyugtatja az agyam kicsit
tappancs28

Tappancs: ja igen, szóval végülis akkor is fel lehet kérni segítségnek. Mert hát a császárosokat is hagyják vajúdni, meg míg előkészítik is eltelik némi idő és ha van az emberrel valaki az azért jó!
Vendég

Na megyek Ultrahangra (legalább megtudom nőtt e egy kicsit) majd du. jövök!
Vendég

Nekem azt mondta 2-3-4órát hagynak vajúdni és mielőtt megindulna a szülés akkor csasziznak mivel a babónak szüksége van erre a kis vajúdási szakra mert így készül Ő is a születésre s enm csak kikapják a vakvilágba.S szerintem ez jó, meg hát a tejcsi is gyorsabban indul ezt meg uncsitesómék mondták akiknél az elsőt kikapták, a másodikat is csak vajúdás után
tappancs28

na lépnem kell nekem is már4a sok voltam máskor nem is láttok most meg itt lopom a napot.Sziasztok
tappancs28

Gratulálok Csillának a kislányához! Sok boldogságot, egészsget és tejcsit Bogátának! Remélem minél előbb elmúlik a sárgaság és hazamehetnek!
bencuri

Sziasztok!
Termeszetesen izgulok, es olvasgatlak, de nem szeretnek elkezdeni folyamatosan irni, tudom, eselytelen a dolog!
Azert egyre több baba van a topicban - olyan jo!!!Hajra a soronkövetkezöknek!!!

Timi
Itt a szülesznö azt javasolta, hogy naponta 1-2 evökanal lenmagot együnk pl. joghurttal - jol megragva.
Ez nemcsak a szekrekedesben ill. annak megelözeseben segit, hanem ez a nyakos szetragott "adalek" a szülöcsatorna elökesziteseben is segit, szinten rugalmasabba teszi. Nekem azota semmi szeklet problemam, pedig en olyan vagyok, aki normal esetbe sem megy minden nap.

Szep napot, es gyertek csak babakok vegre elö(akinek itt az ideje)!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

elmentem, h visszafekszem egy kicsit és ilyen hirekre jövök vissza mégegy baba!

Remélem elmegyek ctg-re, meg a táppénzespapirommal és mire visszaérek az olvasom, h Babuék elindultak ! :wink:

Hene, az a huncut mosoly, tündéri! 8)

V.Kata, drukk a uh-hoz! Várunk a hirekkel!

Bondi, én is szurkolok ám Otinak, és jó h a Katáink elmondják a véleményüket és ismerik is a doktorbácsit! :)
bencuri

Kryss, nálad is jöhet a baba már bármikor, irj ha megszületett a babó! :D
bencuri

Jelentem még mindig itthon de kb 10 perce találkoztam a nyákdugómmal! :D

Hene! Gergő Nagyon Édesen kacsint a gépen!

Csilla! Hatalmas Gratula Bogátához! Sok Boldogságot és Rengeteg Tejcsit!

Marcsi! Gratula a jó eredményekhez! A lábadat pihentesd minél többet!

Timi! A vasat szerintem is szedjed! :wink:

Tappancs! Jó időben jó helyen néha kell egy pofon ha más nem segít! Én is kaptam igaz max. 2-szer de túléltem!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: