A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szilvi! Ez jól hangzik, csábító! Asszem megpróbálom. Majd beszámolok az eredményről!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Hékás nekem a cég intézte a GYÁS-t a bankszámlán fel van tüntetve, hogy Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási pénztár meg a dátum, hogy mettől meddig fizették ki.
bluebox

én is megjöttem...fodrásznál voltam nagyon szépek a babák dávidom kis vékony szerintem...megmutatom ez mai kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Márti, nekem is a munkahely intézi a TGYÁS-t, de nekünk a MÁK számfejti azt is, én megkaptam a júniusi munkabér utaláskor azt is.
Babák gyönyörűek, itt ebben a topikban mindenkinek nagyon formás gyönyörű babája született.
Védőnő látogatás mostmár nekem is protokoll látogatás. :( Ma volt itt.
Az eddigi védőnőm nyugdíjba megy és már nem dolgozik, vele baráti viszonyban voltunk.
Boni ma éjszaka már saját szobájában aludt. Kinőtte a bölcsőt :)
Anyukája rosszabbul viselte, mint a kisfia. :( Boni észre sem vette, vígan aludt, én meg szomorkodtam, meg olyan rosszul aludtam.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Bari, hol vékony ez a gyerek????? Hány cm?? Szerintem teljesen rendben van. Minden téren :wink:
bluebox

Kicsi lett a lakosztályom :D Kép

Kép

Kép
[/url]
stella40

Stella, nagyon aranyos :P Most lehet hogy nagyon hülyének fogsz nézni, de a Kristóf a vezetékneve Boninak?
bluebox

Sziasztok!

Mekkorák a ti babáitok? Nálunk Kitti 55 cm-rel született, és 7 hetesen mértem olyan 58-59 cm volt.

El sem tudom képzelni, hogy milyen rossz lehet, hogy nem kakil a gyerek. Nálunk (hála istennek) minden pelusban van kaki. Igaz zöld... Ez mit jelent???

Szerintem minden babánk hurkás (még Dávid is!!!)

Képzeljétek el, pár napja elkezdte nézegetni Kitti a játékait. Olyan 'játszókánk' van mint Bariéknak, és akár fél órákat is elvan vele. Csak kellett nekem panaszkodni.
Viszont nálunk olyan 100 g-kat eszik. Csodálkozom, hogy Mia írja, hogy Milán 200-at is megeszik, ilyenkor irigykedem, pedig 1 napon születtek. Szilvi is írja, hogy most eszik Merci 1 hónaposan annyit mint Kitti majdnem 2 hónaposan.
:cry:
Még mindig nem alszik el egyedül a kiságyában... :cry:

Márti: örülök, hogy végre kaptál pénzt.
Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Hékás! Én idáig a januáriról tudtam, pont tegnap láttam a naptárban, hogy van augusztus 14-én is. Szerintem mi maradunk a januárnál.

Andóca! Nem mérték Marcust a születése óta. (Én meg nem találom itthon a centimet. :oops: ) De már 62-68as ruhákat hord, tehát szerintem 62 cm körül lehet.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Monti: én is csak itthon mértem meg centivel...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andi: ha megnyugtat, akkor elmondanám, hogy Kristóf is kb 100-130 között szokott még mindig enni. 1x evett eddig 150-et. 50 cm-el született, nem tudom hány cm mert még nem voltunk mérésen, 30-án megyünk előszőr, merthogy nekünk van mérlegünk és mivel szépen gyarapszik azt mondta a védőnő, hogy felesleges elmennünk, meg volt a dokinéni is kétszer, Ő is azt mondta, ha minden így folytatódik, nem szükséges, hogy berángassam a gyereket az orvosi rendelőbe. A zöld kakiról én azt olvastam, hogy akkor nem emészti meg rendesen a táplálékot. De ez nem minden esetben igaz. Szóval ne halgass rám, én is csak hallottam. Egyébként multkor a neten a székletrekedéssel kapcsolatosan keresgéltem a google-ba és nagyon sokszor kijött a zöld széklet. Szóval kimerítő választ kaphatsz és nem csak égből pottyantakat, amiket én tudok :wink:
bluebox

azt elfelejtettem írni, hogy mi is a 62-esruciknál tartunk. De szemlátomást kb Kristóf akkora, mint Marcus :P
bluebox

Köszi a dicsérteket dávid nevében is :lol:
Boni tényleg kinőtte az ágyát!
Tök jó neked stella,hoghy külön szobába is elvan
Én leginkább azért sajnálom,hogy nem alszik dávid kiságyba mert így nem tudom a légzésfigyelőt használni..
Hova tegyem a babakocsiba?
Vagy az én ágyamba?
A kiságyban mostanában átlag napi 3 órát tölt mert nézelődni szeret ott!
Vendég

Szilveszternek anno amikor 7 hetes volt székrekedés miatt volt ZÖLD A KAKIJA.Akkor be is került a korházba 3 napra de szerencsére nem volt SEMMI BAJA,csak jól megkakiltatták szélcsővel,állitólag rengeteg jött ki belőle,én nem láttam mert nem voltam ott,csak egy másik anyuka mondta.
Ja és azért nem értettem a dolgot mert minden nap kakilt többször is...de ezek szerint nem eleget.
És mostanában dávid is igen nehezen kakil..és keveset :twisted:
Remélem vele nem járunk így
Vendég

Andi: én tegnap először mértem ilyen mennyiséget!!
Szerintem emiatt ne aggódj!!!! Ha megfelelően gyarapodik a babád súlya, akkor minden rendben van. Ő tudja mennyi kell neki!!! :) :)
bszilvi25

Sziasztok!

Szörnyű ez a szar idő!
Még jó,hogy jött Anyum és legalább kitakarítottam.

Rakok képet.Az egyiken evés után a másikon a gyönyörű (15ezer forintos :evil: ) játszószőnyegen. Kép Kép

Kép
melike

Mi is 62-es ruhákat hordunk! És hurkásodunk is a lábon, az 5 kg-t verdessük...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:24-kor.
hékás

Most kicsit kiakadtam, azt hittem én ki naív, hogy a 15 ezres játszószőnyeg nagyobb :shock: :shock: :shock: :shock: Beszarás már azt sem tudják, hogy hogy vegyenek hülyének "minket" mármint akik egyből beleszeretnek egy ilyen szép színes játékokkal dúsitott édes "kis" csodába :shock: :shock: :shock: Tudják és tisztába vannak vele, hogy a szemünk előtt csak az édes baba mosolya lebeg, amint meglátná otthon a játszószőnyeget, ezért szónélkűl kinyitjuk a pénztárcánkat :evil: :evil: Jelenesetben én biztos nem nyitnám ki, mert hiába, ennyit nem találnék benne :wink: De a nagyszülők........... akik ugye bármit megtennének - megvennének az aranyos unokáknak :wink: Na ezt használják ki a nyomorúlt gyártók. Ha jól megnézem ezt a szőnyeget, talán ha egy pici túlzással is de nincs többe mint 1000 Ft 1db-nak az előállítása, természetesen nagykeráron :twisted: :twisted: :twisted: Na ez a bosszantó...... de akár visszakanyarodhatunk a pocakos hónapjainkra, amikor nem sajnáltunk egy-egy vizsgálatra 8-10 ezret, vagy egy néha szarúl sikeredett 4d-s felvételre, akár 15 ezret sem. Hát ilyenek vagyunk MI NŐK!!!! Enyhén szólva elfogúltak!!!!! (de mi nők megtehetjük nem????)
bluebox

sziasztok!

naggyon szépek a babák!!!!

andi mi 6 hetesek vagyunk, 100-120 közt eszünk, de van amikor kevesebbet. 3-4 hetesen volt olyan, hogy 130-150-et evett :shock:
én is meglepődtem, de azóta nem nagyon produkált ilyet. 51 cmel született, most 56,5 elég magas lány lesz, 3100 grammal, most 4610= 1510 gramm gyarapodás 6 hét alatt teljesen jó a dokinő szerint, sőt még azt is megkérdezte hányszor etetem, hogy ilyen jó súlya van.

van olyan, hogy KICSIT hasfájós a baba?mert Mira kb 2 hete elég sokat nyüglődik evés után, büfi után, s húzza a lábát.nem ordít de látom, hogy valami nincs rendben.vettem espumisant, az van ráírva, hogy minden étkezésnél 25 csepp.na én úgy döntöttem hogy adok neki naponta 2szer, s úgy néz ki be is vált.
hasfájósok hányszor adtok nekik?
JA ÉS BOGARAT TETTEK A FÜLEMBE, HOGY ÁLLÍTÓLAG, VAN HOGY A 6.HÉT UTÁN JÖN ELŐ A HASFÁJÁS.VÉLEMÉNY?

Kép
Kép
eyi

kaka: nekem azt mondta a védőnő, hogy sárgától zöldig bármilyen lehet - és szokott is lenni. ha fehér darabok vannak benne, akkor az emésztetlen anyatej.

alvás: nekünk úgy alakult ki az éjszaka átalvása, hogy egyszercsak nem kelt fel. nálunk mindig este 8-fél9kor van torna, fürcsi, masszázs, aztán kaja, 9-fél10 mire ágyba kerül, magától alszik el a kiságyban 5 perc alatt (míg én lefejem a maradék tejet). eleinte még felébredt éjfél-körül, akkor ciciből kapott, aztán 3-körül, akkor cumisüvegből adtam lefejt tejet, de úgy, hogy ki sem vettem az ágyból, csak az oldalára fordítottam, és ő is én is félálomban voltunk amíg evett. aztán 6kor ébredt legközelebb. aztán egyszercsak "elfelejtett" éjfélkor felkelni, aztán 2-3 hét múlva a 3 órási kaját is elfelejtette. most 5-fél6-körül szokott kelni reggelizni, de ma csodálkoztam nagyot... 4kor már felkelt!!! na mondom nehogymár visszafelé fejlődjünk, én bizony nem adok még neki ennii!! cumit raktam a szájába, megsimiztem a hátát és visszaaludt. fél5kor volt mégegy ilyen kör, aztán végül reggel fél7ig aludt!! azt hittem rosszul látom az órát! :D nem bánnám ha este 9től reggel 6ig egyhuzamban aludna... bár egy ilyen cummancs-túra még belefér.

kaja: csak reggel eszik ilyen óriás mennyiséget, 200-körülit. napközben 100-akat szokott, de ő már nem eszik olyan sokszor. reggel 5, 9, du 1, 5, 7, 9. szóval ez 6 alkalom 1 nap. ha valakinek 7szer esetleg még + éjjel is eszik a gyerkőce, akkor szerintem bőven jó ha 100akat eszik, sőt...! Milán naponta összesen eszik 7-800 körül általában. és elértük az 5 kilót. :)

mia_snow

Sziasztok!

melike
szépek vagytok, nagyon édi Máté ahogy kiütötte magát!
És az a játszószőnyeg tényleg szuper. Amúgy mi is annyiért vettünk a Marcusnak egyet,persze ajándékpénzből. Sajnos olcsóbbért nem láttunk sehol sem, és kivolt kötve hogy azt vegyünk neki :roll:

Zöld kaki
Nálunk is van sajnos azóta mióta tápszert eszünk, és igen nehezen megy,jó ha 1 nap egyszer van kaki :evil: Remélem nem lesz belőle gond.

Nem tudom már ki kérdezte hogy mi van a Marci szemével, de szerencsére a neurologián azt mondta a doktornő, hogy minden rendben ne aggódjak csak nála lehet kicsit később alakul ki jobban látás, és gyakoroltatni kell vele a szemmel követést. Szóval örültem hogy nem lett végül semmi gond.

ancsika82

Márti teljesen igazad van.Én sem vettem volna meg ennyiért!
De nem is normális,aki megveszi. :wink:

Kép
melike

Mia irigyellek,bár az éjszakákkal nincs gondunk,de mi 2-3 szor eszünk.Neked valami szupi gyereked van. :lol:

Kép
melike

Márti, apukája nem akarta, hogy a gyerekének jobb legyen mint neki. Bonifác a 2. neve. Apa meg Sándor Csaba és Csabának hívja mindenki. :D
Boni 2940-el született és 49cm-el. Most 56cm és 5100 gr. :)
Ja, tegnap voltam a 6 hetes vizsgálaton és minden rendben :) Doktor bácsival átbeszéltük a szülést, meg én rákérdeztem, hogy miért fogóval született, mert mindenki ki van akadva, hogy azt már nem használják. Elmagyarázta és hát tényleg kevesebb kockázata van így baba sérülésének. Persze ehhez az kell hogy a doki tudja használni a fogót. Azt mondja Szegeden még egy doki használja rajta kívül.

Kép

Kép
[/url]
stella40

halihó nekem senki sem válaszol?

Kép
Kép
eyi

Eyi: én is hallottam már ezt!
bszilvi25

Eyi:szerintem persze,lehet,hogy nem ordít csak fájogat neki.Én nem olvastam ilyet,hogy 25 csepp!Majd megnézem már.Én minden étkezés után adtam egy kiskanállal.

Kép
melike

Sziasztok!

Megjöttünk a tanácsadásról, Levi 14 nap alatt 1 kg-ot hízott! :shock: :lol: Most 5800 gr!
Nagyon édi minden baba, Én is dobok egy két képet! :lol:

Levi is olyan 120-130-at szokott enni, pontosan nem tudom mert ne m méregetem, csak ilyenkor tanácsadásokon. Néha ha kap üvegből lefejt tejcit, akkor ennyit szokott enni!

Kép Pasis ruciban!

Kép "Apuka leszek" :)

Kép Hurkák
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikianyuja 2008.07.23 14:12-kor.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna:hát nem vékony a gyerek... :lol:

Kép
melike

Én nem tudom,hogy valamit nagyon nem jól csinálok vagy miért,de nekünk igazán semmi nem vált be (infacol,espumisan,gripe w.).Sokat fáj a hasa és nagyon sajnálom!

Kép
melike

:D :D
Remélem dagi azért nem lesz, mert lesz neki Norbi update! :lol:

Mindenki azt mondja 3 hónaposnak néz ki! :shock:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Melike: én most direkt megfigyeltem (tudod a homeós miatt) és szerintem Mi inkább kifeszítünk! Merész leszek és ki fogom próbálni. Mi azért még elöbb adunk egy esélyt az espumisannak is.
Máté így ki tudja ütni magát???Nem semmi!! :shock: :shock:
bszilvi25

Én is kérdezek valamit!

Ti már megfigyeltetek olyat, hogy ha sír, és csak egy jó idő múlva van megszánva és kivéve, akkor gonosz a kis tekintete??? Szinte szemmel ver!!!!!!!
Én már megfigyeltem ilyet nem is egyszer. De az én lányom már most el van rontva. (Apa este azt mondta :roll: :roll: :roll: )
bszilvi25

Melike eddig nekünk is egy óra szenvedés volt a kaki, ráadásul hajnali 5-kor! Torna, has simi, stb.....
Ma már alvás közben kakilt be hajnalban, nem kellett felkellni hozzá, csak néha néha nyögött, de nem ébredt fel!

Mi kitartóan szedjük nappal minden kajcsi előtt az infacolt, és napi kb 10 ml babamosoly köményes teát!

Igazából az infacol az szélhajtó csak, a kakiban nem segít szerintem.

Minket lerázott a doki azzal hogy sokat eszik, azért kakil nehezen, de könyörgöm ezzel meg van oldva? Ekkor vettem a teát, szerintem neki beválik, de nem egyik napról a másikra! Már egy hete isszuk, és talán most kezd hatni!

Aztán lehet hogy ez véletlen egybeesés, és tea nélkül is menne, nem tudom!

Szerintem próbálgasd a dolgokat, de ne add fel egy nap után! Hátha lesz eredménye!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Szilvi az enyémnek olyankor olyan kis hálálkodó a tekintete, nem gonosz!
Úgy tud nézni hogy tiszta lelkiismeret furdalásom lesz, hogy eddig hagytam sírni!
Végülis ez is jó taktika, tudnak ezek a kölykök! :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna: a miénk nem hálálkodó! Majd azt is megpróbálom lefotóztatni Apával. (mert ugye az én karomban van olyankor - és nincs 3 kezem :lol: ) Komolyan, ilyenkor azt látom a kis szemében, hogy: igen??? ne félj, visszakapod még ezt!!!
bszilvi25

köszi a válaszokat. én beadtam neki, ahogy észrevettem, hogy 10 percig csak nyűglődik a kezembe s egyből elaludt, úgyhogy tuti hogy az volt a baja. Persze nem először adtam neki, mikor először kapott, akkor később hatott, de most egyből.
Sajnálom, hogy nektek nem hat, én nem bírnám nézni, hogy szenved, bár nem vagyok híve a gyógyszereknek, de beadom, mert látom hogy fáj neki.de ha ilyen szituban lennék mint pl.te melike, akkor nemtom mit csinálnék. de akkor hogy tudtál tőle elmenni bulizni?vagy éjjel alszik?szilvi mercike is hasfájós?

Kép
Kép
eyi

Szilvi lehet hogy azt gondolja tényleg! :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Eyi: szerintem sajnos az! Van hogy cicizés közben is feszeng és még NÉHA a sírás is rájön közben! Sejtitek olyankor hogy nézek!? :shock: :shock: :shock: :shock:
bszilvi25

Szépek a csemeték... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi már 68-as rucikat hordunk... :oops:

Zöld kaki
Anyatejes babáknál nem kell vele foglalkozni...
Vendég

Gigi, látod Levi homlokán azt a foltot? Állítólag szüléskor megnyomta a szeméremcsontom. Nem lehet semmivel meggyorsítani a múlását?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Mi is 68-as ruhákat hordunk csak lóg mint tehénen a gatya :lol:

Eiy:szerintem előfordulhat,hogy fáj a hasa és hat hetesen kezdődik de ha őszinte akarok lenni én még lányokról nem halottam!

Melike :akkor én sem csinálok jól valamit mert nem sokkal jobb a helyzet a gripe-től de azért adom kitartóan!

Játszószőnyeg:én megvettem volna 15-ért ha lenne pénzem szerintem tök jó :lol:

dávidnak se könyörgő,se dühös a tekintete,mert 0 percet hagyom a kiságyban,ahogy nyikkan azonnal szaladok és kiveszem.
Tudom elrontom,de elég ha a kkor szenved amikor kínozza a hasfájás,én nem tréningezek rajta,hogy minnél tovább kibirja nélkülem!
Vendég

Kép

szerintem ez sem az a hálálkodós tekintet... :lol:

amúgy kellett nekem panaszkodni, most dél óta alszik. csak annyit volt ébren, amig tisztába tettem és megetettem. ez összesen félóra volt. remélem nem lesz ennek este böjtje... :roll:

mia_snow

ja volt szó pár oldallal korábban a korról... hát inkább 37 évesen szüljön valaki, mint 17 évesen. volt egy tizenéves kiscsaj velem egy kórteremben amikor bent voltunk... hát ne tudjátok meg. hozzáteszem, hogy a 2 nap alatt amig együtt voltunk, apa nem jött látogatni, csak a kiscsaj anyukája jött be, de úgy hozatott mindent, még betétet is, mert egyáltalán semmire nem volt felkészülve. valami olyasmiről is beszélgettek hogy akkor most végülis kinek a nevére kerüljön a gyerek... gondolom jó kis buli volt. én szegény gyerkőcöt (mármint nem az anyagyereket hanem az ő babáját) sajnálom a legjobban az egészből. :(

ja, mégegy fotó:
Kép

mia_snow

Mia ez a tekintet! Mint aki valami gonoszságot forgat a kis fejében! :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna
Nem tudsz tenni semmit...
(nekünk Tomi fején hatalmas pukli volt... vérömleny... mára már nyoma sincs...)

Bari
Én nem kapom fel Tomit minden nyöszre...

Tomi 2 hónaposan 5890g és 62 cm... a 62-es rucik pocakban szűkek...
Én ma vettem magamnak egy új nadrágot... "S"-s
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És péntekre kész lesz az új szemüvegem is...
Vendég

És néhány kép...
(Bari... a minőség nem tökéletes... apa telefonját kaptam fel hirtelen...)
Kép
Kép
Kép
Kép

Imádom őket :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [/url]
Vendég

Gigi gyönyörűek a sötét foltjaid :lol: :lol: :lol:

Mia:nagyon kemény az az útlevél :lol:
Ahol én voltam korteremben én voltam a legfiatalabb :P
Ki gondolná,túl a 3x-en :lol: :lol:
Vendég

Gigi köszi!
Akkor várunk! :cry:

Aztán elég már a dicsekvésből jó? S-es nadrág meg minden! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Édesek a fiúk! Már csak egy leányzó hiányzik! :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: