A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Ancsika!

Amit kaptál az Államkincstártól az az anyasági (64.125) és két havi családi pótlék (2*12.200). Két forinttal átvágtak! :wink: :wink: Én is így kaptam egyszerre a hármat.

Altatás: Marcim szerencsére elalszik a kiságyában is. Napközben szoktam hagyni, hogy a kanapén szundizzon és néha a déli alvásnál magam mellé veszem a mi ágyunkba. :oops: :oops: De tényleg csak néha! :oops: :oops:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Woooooow.... nem is kell a vonalzótátcserélni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ancsika
Altatás... nálunk alapvetően a kiságyban... és szőrös szívű anya csak akkor veszi ki, ha nagyon nem bír magával a csemete...
Az, hogy nem alszik nagyon mélyen, hogy rövid az alvási ciklusa teljesen természetes dolog... meg kell tanulnia visszaaludni...
Vendég

Mondjuk már próbáltam azt is hogy nem veszem fel egy ideig, de akkor meg úgy felheccelte magát, bömbölt és alig kapott levegőt. Persze mikor ölbe került végül 5 perc után akkor már nem volt semmi gond sem. De lehet még hagyhattam volna és akkor álomba sírja magát. Bár nem tudom az jó-e neki?

ancsika82

Az altatással én is úgy vagyok, ahogy Gigi! (részben)
Mondjuk én is vagy ringatom elötte, vagy egyszerűen csak beteszem az ágyába!
Kicsit szokott hisztizni a kiságyba, de elcsendesedik és elalszik, vagy nézelődik. Persze ha torka szakadtából ordít, akkor nem bírom otthagyni, és egyből kikapom.
Ma reggel kaptam 3 akkora mosolyt, hogy el sem hittem!!!!! (persze kaja után). Utána kicsit babusgattam, betettem a kiságyba, és vagy fél óra nézelődés után most is alszik.
Képzeljétek el, tegnap este 11 után nagynehezen felkeltettük Apával, megetettem, és csak reggel fél 6-kor kelt fel. :shock: :shock: :shock: majd fél 10-ig szó nélkül vissza aludt. Szuper!!! :lol: :lol: :lol: IMÁDOM!!!!!

KÉRDÉS! Tegnap akartam időpontot kérni csípőszűrésre, és nem tudnak adni csak szept. közepére! :roll: :roll: De az kicsit későn van, nem??? Azt mondták beszéljem meg a gyerekorvossal :? :? :? ahova csüt-ön megyek az 1 hónapos vizsgálatra!! Szerintetek ezt nem lehet sehogy időben elintézni????
bszilvi25

Mondjuk az a lényeg, nem szabad engednem neki. (gondolom) Csak az a fránya sérve ne lenne. Az miatt lett ilyen nyüszögi hisztis, mert nem mertem sírni hagyni mivel attól is kijön a sérve. Bár az utóbbi napokban szerencsére bármit is csinált sírt, vagy éppen nyögött nem jött neki ki. Lehet nem is kell mennünk majd szept-ben műtétre :wink:
Nem lenne rossz :roll:

Amúgy a képeket én is szeretem nézegetni úgyhogy szerintem nem gond ha sokat tesztek fel. Legalább gyönyörködhetünk ezekben a szép babákban és persze mamákban is.

ancsika82

Ja igen!

GIGI: Petinek Boldog Szülinapot!!!!!
bszilvi25

Kép Kép Kép
Vendég

Szilvi:
Szerintem kicsit késői a szeptemberi időpont hisz 6 hetes csípőszürésnek mondják ezt vagy nem? addigra meg már javába elmúlik két hónapos is.
Ráadásul most néztem mi voltunk ugye pont 6 hetesen szűrésen és legközelebb augusztusban megint mennünk kell.
Szóval szerintem korábbi időpontot kéne szerezni.

ancsika82

Bari: látom azért sikerült kimozdulnod otthonról?

ancsika82

Ancsi:
igen, de hogy??????????
bszilvi25

Ancsika látod azt a szürke kocsit?
az enyém,és a ház elött parkol :wink:
Vendég

Na jó de a babakocsival is lehet egyet sétálni a közelben, és már az is jobb mint benn a lakásban vagy a kertben! Vagy nem?

ancsika82

Szilvi:
Nem tudom, de nálunk a keszthelyi kórházban szerencsére időben megcsinálnak minden szükséges vizsgálatot. Ahogy nézem te Budapesti vagy, nem lehet esetleg másik kórházban hamarabbi időpontot kapni? De ha meg úgyis mész 1 hós vizsgálatra, akkor a doki majd biztosan megmondja, hogy igazából késői-e az időpont vagy még a szept. sem késő :wink:

ancsika82

Minket kerepestarcsára küldtek csípőszűrésre ahol 5 ezret fizetni kell és akkor is csak augustus 21-re volt időpont :twisted:
Vendég

Telefonon kérdeztem a nőt,hogy mia pontos cim ahova menni kell(még életemben nem voltam kerepestarcsán sem)
Erre azt válaszolta ,nincs címük!Van egy polgármesteri hivatal,vele szemben egy hegy ,és a hegy lábánál van..
Kurva érdekes,halottatok már olyat,hogy valaminek nincs címe? :shock:
A postás is így viszi a levelet"a hegy lába"
Vendég

Sziasztok!

[quote="ancsika82"]M írta:ancsika82ondjuk már próbáltam azt is hogy nem veszem fel egy ideig, de akkor meg úgy felheccelte magát, bömbölt és alig kapott levegőt. Persze mikor ölbe került végül 5 perc után akkor már nem volt semmi gond sem. De lehet még hagyhattam volna és akkor álomba sírja magát. Bár nem tudom az jó-e neki?

Én is ezzel bajlódom. Ha álmos nem tud elaludni. Úgy belehergeli magát, hogy nem kap levegőt és ordít. Felveszem, elalszik, leteszem 10 perc múlva felébred, ordít, felveszem, elalszik, leteszem, 10 perc múlva felébred. Irigyellek titeket, hogy csak úgy símán elalszik a kiságyban. Hagynám én is ordítani, de azt már nem bírom elviselni, amikor torka szakadtából sír. Úgyhogy szenvedek vele. Még nem sikerült úgy, hogy álomba sírja magát. :cry:

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote="bszilvi25"]K írta:bszilvi25ÉRDÉS! Tegnap akartam időpontot kérni csípőszűrésre, és nem tudnak adni csak szept. közepére! :roll: :roll: De az kicsit későn van, nem??? Azt mondták beszéljem meg a gyerekorvossal :? :? :? ahova csüt-ön megyek az 1 hónapos vizsgálatra!! Szerintetek ezt nem lehet sehogy időben elintézni????

Nálunk is csak augusztus közepére lett volna időpont az ortopédián a rendelőintézetben.... De amikor montam, hogy csecsemőről lenne szó, akkor azt mondták, hogy: ja akkor nem kell időpontot kérni, hanem menjek be, és fogadnak. Úgyhogy odamentem, és tényleg soron kívül fogadtak is. Szerintem Szilvi próbáld meg felhívni őket, és mondd meg, hogy csecsemőről van szó!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Ancsika: Marcell szemével mi a helyzet?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:22-kor.
hékás

Sziasztok!

Csípőszűrés+uH-k tegnap megvoltak, minden ok.!

Alvás: este 8-9-től hajnali 1-2-ig, majd olyan 4-5ig, de valahol olvastam, hogy érdemes 11 körül felkelteni etetni és akkor elalszik reggel 5-6-ig is? Szerintetek?

Ma itt volt egy barátnőm a fél éves kislányával. Nem tudnak egymásnak átadni valamit? Nem beteg a pici, de én mégis aggódom egy kicsit. Még nem kapta meg a kötelező oltásokat.

Kép

Reggeli mosoly ébredés után

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bogi! Pont ezt írtam én is ma!!!!

[quote="bszilvi25"]K írta:bszilvi25épzeljétek el, tegnap este 11 után nagynehezen felkeltettük Apával, megetettem, és csak reggel fél 6-kor kelt fel. :shock: :shock: :shock: majd fél 10-ig szó nélkül vissza aludt. Szuper!!! :lol: :lol: :lol: IMÁDOM!!!!!

Dorina: igazi kis tündér! Ti fényképezővel álltok a gyerek felett???
Vagy csak én vagyok ritkán megtisztelve ezzel a csodálatos eseménnyel?? (persze olyankor a gép még a közelben sincs) Ha reggel a kezemben lett volna a gép......... :roll: :P

A hegy lába nagyon jó! :lol: :lol: :lol: :lol:

még akartam valamit! Ja? Azt, hogy most úgy felhergeltem magam ezen a csípőszűrésen, hogy felhívtam a gyerekorvost, és Ő azt mondta, hogy megyek úgyis csüt-ön és ad majd uh-ra beutalót, és azon a csípő is látszani fog. Ki érti ezt?????? :? :? :?

Nem tudom ki írta, de hova menjek soron kívül??? Tehát utca házszám!!??!!! (megyek én)
bszilvi25

[quote="bszilvi25"][ írta:bszilvi25b]
még akartam valamit! Ja? Azt, hogy most úgy felhergeltem magam ezen a csípőszűrésen, hogy felhívtam a gyerekorvost, és Ő azt mondta, hogy megyek úgyis csüt-ön és ad majd uh-ra beutalót, és azon a csípő is látszani fog. Ki érti ezt?????? :? :? :?

Nem tudom ki írta, de hova menjek soron kívül??? Tehát utca házszám!!??!!! (megyek én)

én írtam, hogy nálunk itt a III. kerületben a gyerekorvosi beutalóval soron kívül fogadtak minket a csipőszűrésre az SZTK-ban. (cím: Vörösvári út)

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Köszi Andi!
bszilvi25

TUdjátok min gondolkodtam, hogy hogyan rohan az idő: még most drukkoltunk Szilvinek, hogy mikor szül meg, és már Merci is 4 hetes!!! Mindjárt megyünk a gyerekeink esküvőjére...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Ne is mond, épp ezen szoktam én is elmélkedni. Azt hittem sosem akar megszületni a kicsikém, és holnap után már 1 hónapos lesz :shock: :shock: :shock: .
Pont most írtam valakinek az iwiw-en, hogy érte bármikor végig csinálnék mindent újra!!! Akár minden nap!! IMÁDOM a lányom. Ő nem fiú, de szerintem én szerelmes vagyok belé!!!! :P :P :P
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:22-kor.
hékás

Kép

köszi az infót hékás :lol:

bogi akko ahoz mit szóltál volna,hogy tegnap az egésszéges rendelésen betegek is voltak?köhögve,lázasan,taknyosan :twisted:
egy egészséges 6 hónapostól semmi baja nem lehet.
nekem,gondold el a két iskolásom mennyi mindent hazahozhat ami esetleg őket meg sem betegíti

kérdés:vajon a szolitól milyen lesz a hasamon a csík?még sötétebb? :twisted: vagy csak a bőröm barnul?a csík nem?
Vendég

Ne is mondjátok!A naplözbeni alvás nálunk ugyanígy megy 10-15 perceket alszik és utána sír.Pedig majd le ragad a szeme.

Mától "bekeményítettem" és nem kapkodom fel minden sírásnál.Saját érdekemben,mert már rettenetesen idegesít,hogy szinte semmit nem tudok tőle csinálni.Nem tudom meddig bírom,mert nagyon sajnálom.
Most viszont ő is alig kapott levegőt úgy sírt.Kivettem,5 perc múlva aludt az ölemben,letettem és még alszik (kb.20perce!).

Nagyon aranyos mosolyokat láttam és egyre több ilyen van!
Dávidnak van mit lesegetnie úgy látom. :lol:

Holnap megyünk az új autóért! :D Nem lesz gond többé a babakocsi hordozása!De jó.

Kép
melike

Bari:szerintem a csík nem fog barnulni.Tehát jó lesz.

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:23-kor.
hékás

Sziasztok!

Yuppi most először fordult elő hogy szopi és büfi után letettem Levit az ágyába, felhúztam neki a csörgibörgit, és elaludt!! :lol:
Remélem hozzászokik ehhez, mert nagyon imádom, de nem fogom altatni kézben!!

Bejelentkeztem utrahangra 29-ére kaptunk de hányra? 17.45. Jó mi? Nem tudom hogy fogjuk bírni, olyankor már Levi a fürcsire készül és nyügi. Mondjuk a kocsiban mindig alszik, csak magát a vizsgálatot bírjuk ki! Ja és "csak" 6000,-

Csípőszűrésre meg Aug.6, azt mondta a doki nem baj hogy csak akkor!

A nőgyógyim meg szabin van, Aug 11-ig, csak utána tudok menni a 6 hetes kontrollra! Szerintetek fürödhetek már? Akkor költöztünk mikor megszületett Levi, és a kádat még ki sem próbáltam, a zuhanykabinban meg alig férek el! :shock: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna: milyen ultrahangra mész? És hova?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca: Levinek a koponya és hasi! XI kerület Praxis!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote="bárány"]T írta:bárányelefonon kérdeztem a nőt,hogy mia pontos cim ahova menni kell(még életemben nem voltam kerepestarcsán sem)
Erre azt válaszolta ,nincs címük!Van egy polgármesteri hivatal,vele szemben egy hegy ,és a hegy lábánál van..
Kurva érdekes,halottatok már olyat,hogy valaminek nincs címe? :shock:
A postás is így viszi a levelet"a hegy lába"

Még internetes honlapja is van... http://www.florkorhaz.hu/ :wink:
Vendég

Sziasztok, Jó Reggelt, Szép Napot!

Nálunk jó sz@r idő van, esik az eső, fúj a szél! :evil: :cry:
Viszont utalták az anyaságit! :lol:
Már csak a családival adósak! :lol:

De jó lesz ilyen időben tanácsadásra menni! :x :x

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montana 2009.01.31 18:24-kor.

Kép Kép
montana

Marcell nagyon ügyi baba! :lol:
És tündéri! 8)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Jó reggelt! (szebbet, mint itt van)
Marcellról én is azt tudnám leírni mint Anna. :)
bszilvi25

Sziasztok Lányok!

NEM FOGJÁTOK ELHINNI DE KAPTAM LÓVÉT!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P
Megkaptam a táppénzem 05.19-05.25-ig, továbbá megkaptam a GYÁS-t is 05.26-06.30-ig :P :P Szóval az első befutó nálunk, a Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási Pénztár lett :wink: ÉLJEN, ÉLJEN, ÉLJEN :P
bluebox

Szia Montana.

Nagyon édes a kisfiad.
Nekem is van ilyen fotóm. Kép

Kép
Kép
schopin

Ó, milyen tuskó voltam és elfoguúlt :oops: :oops: Marcus tényleg nagyon erős és ügyes baba :P No Kristóf ezt nem fogja csinálni, merthogy nem bírom hason tartani annyi ideig, hogy kinyomja magát. Viszont, ha hiszitek, ha nem. az én Kincsem azt csinálja, hogy amikor az ölemben űl és tartom a hátát, megkapaszkodik mind a két kezével a pólomba és feláll, majd elkezd guggolgatni, tudjátok, amikor olyan tánci-tánci mozdulatokat csinálnak és persze hangosan ujjong hozzá :P Szinte elengedhetném, annyira biztosan és erősen tartja magát. Hát nem tudom, hogy minek készűl a mi Kicsink. Hamarabb fog állni, mint űlni :P Tamás fiam ugyanezt csinálta. Tiszta izom volt Ő is :P Szóval akkor mégiscsak örökőlt valamit Kristóf is tőlem :P
bluebox

István Manó is édes egy kisded :P
bluebox

Nem is raktam fel még teljesen meztelen fényképet :P

Kép
bluebox

sziasztok,
nagyon jó képeket raktatok fel - már megint. nekem a törölközőbe bugyolált babók tetszenek a legjobban. :)

altatás: napközben nehezebben megy a dolog, de este magától elalszik 5perc alatt. nappal a nappaliban alszik, nem a kiságyban, bár lehet, hogy oda kéne visszatennem?

meg 3. napja csinálja azt, hogy este 6kor elromlik. igazság szerint akkor kéne egyet aludnia, 6tól kb 7ig, na ezt az időt most végigüvölti. SEMMI nem segít. a cicimet csak feláztatja, de nem eszik belőle, cumit kiköpi, tologatás nem segít, csak úgy letenni - hát szó szerint dühös lesz tőle és üvölt, seggét rázva hurcolni a lakásban nem segít... nem tudom mit kellene csinálni vele. :(

mia_snow

Köszönjük szépen a dícséreteket. :lol:

Márti! Örülök, hogy pénz állt a házhoz nálatok is. :lol: Meglátod hamarosan küldi már az Álamkincstár is. :)

Mia! Ilyen nálunk is van, 7-től 8-ig, csak annyi könnyebbséggel, hogy nálunk az ölben hordozás segít. Aztán 8-kor fürdés, utána szopi, szopi után lerakom és már alszik is. Úgyhogy gondolom, hogy nálunk a fáradtságtól van.

Kép Kép
montana

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 15:23-kor.
hékás

Hello!

Az este 6-8ig üvöltés nálunk is megvan. A legújabb a hajnali 6 órai hiszti.

TGYÁS-gond volt a papírokkal, pótlást kell küldenem, ezért nem jött még. :cry:

Kösz a tippeket az éjszakai etetéshez. Még meggondolom ezt a felébresztést 11-kor.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

xxx
hékás

Márti: Kristóf milyen kis husi :D :D :D Én is örülök, hogy megkaptál végre valami pénzt.

Az én lányom hiába hízik, én olyan kis vékonynak látom Őt! Ez miért van??? Na majd én is hozok valami olyan képet, amin ez látszik.....

Tegnap este (11-kor) képzeljétek 130-t evett!!! :shock: :shock:
Először mértem ilyen mennyiséget. Örültem neki nagyon.
Most még alszik, de mindjárt felkel, de ha nem akkor én keltem Őt!

Mia: nálunk is van ilyen hiszti mint nálatok és Montánánál!!! :? :? Tegnap este pl 9-kor evett, utána 11-ig szinte folyamatosan sírt úgy, ahogy Te is leírtad. De a 11 órás kaja (mennyiség) után már aludt is szinte 3 percen belül. :wink: :wink: :wink: :wink:
bszilvi25

Bogi: tegnap este is 11-kor evett, és most hajnalban 4:15-kor kelt, majd 7:45-kor hozta ki Apa!!!
Én biztos hogy megpróbálok ennél a taktikánál maradni, mert mióta így eszünk, és nem este 10-kor, azóta éjjel csak egyszer kel fel!!!! :lol: :lol:
bszilvi25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: