A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Azert a babakepeket gyorsan vegigcsodaltam, egytol egyig gyonyoruek!!! Megegyszer nagy gratula Nektek!!! :wink:
Vendég

Aha Annee, kösz az infót, ezt nem is tudtam, akkor figyelni fogom a köv. üvöltésnél. Most épp' szopi után anya hasán vígasztalódunk.

kétfiús anyuka
babdorka

Mary: Kitartást Neked! Balcsiról is elküldöm feléd drukkjaimat hogy hamar kibújjon Kisbaba! :) :) :)
Vendég

Gurgi hétvégén városliget de jó neketek.
nekünk esküvő és lakodalom lenne a program :shock:
nem tudom hogy jön össze lehet a vacsira benézünk egy kicsit ha Nyunyi is ugy akarja...

Bridzsi

Kép
esztora

Manó, csodálás engedélezve! :D
Én Grétut csodálom mindig, nagyon édes a pancsis kép!

Samesz is jól néz ki, és Marci is nagyon édes a bébjárgányban! :) Topmodell mamik után jönnekl a topmodell babák!!!

Nyűg ma nekünk is bejátszik, 2 óránként. Most éppen cumival a szájában ringatózunk, 1 órája evett, így túl hamar jönne az újabb szopi! Még jó, hogy van hintaszék!

Anne, jó balcsizást, irigy vagyok, én is mennék! :D

Mary kitartás, megérkezik hétvégén!!!!

Na megyünk, próbálunk szundizni, Rolcsival!

KépKépKép
dikó1

én meg nem is Gratulálok nektek ezekhez az édes Lurkókhoz!
Olyan szép mindenkié.

egy kis off:nincs egy göncöm se amit felvehetnék szombaton!!!!illetve lenne csodacsini darab de nyakig zárt sehogy se tudnék szoptatni benne ha kellene majd.

Bridzsi

Kép
esztora

az óriás talpak:
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora: Ránézésre 45-ös! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Írtam Zsuzsinak sms-t de egyelőre nem jött rá válasz..
Várunk türelemmel

Samukám délben kelt, szopika, most alvás van.

Zsu!
Akkor meg volt a séta! dejóóóóó

Esztora!
Cuki talpikók..
Hová mentek szombaton? Esküvőre?
torolve_20131003125716

Nálunk a tegnapi nap király volt,a mai az tiszta hiszti,sírva ébred vagy ordítva nagyon nyűgös szegény jön megint vmi front?
pillangó7

Gurgi, köszi! :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Nem tom, mi van, annyira feszíti a kölök a hasamat tegnap óta, hogy mindjárt szétszakadok. Már fizikailag nem fér el benne.
Tegnap olyat csinált, mint aki harántfekvésbe mászik, remélem, nem fordult be farosra vagy harántra :shock: . Ugye ilyenkor mkár nem tud fordulni? Mert tuti megpróbálta...

Manó, én régóta gyúrok a 07.27-re , de szerintem... na majd meglátjuk Hátha csoda történik.

KépKépKépKépKép
uxi

Annee már mondták a kórházban hogy Ricsi ne dobja el a cipőit mert hamarosan kellenek majd (46-os)

Gurgi igen esküvőre+lagziba(mi csak vacsira) kéne menni...
természetesen Lurkóhoz igazítok mindent ha bármi van akkor mi maradunk itthon.(lesz egy külön hely ahol Zsuzsa is öltözik itt tudnám rendezni ha kell)

Bridzsi

Kép
esztora

Hívott Zsuzsi. Pankával és vele minden oké. Vérre várnak, egyelőre nincsen és ameddig nincs addig nem csinálják meg a császárt. Állítólag holnap korán reggel derűl ki, hogy lesz-e vagy sem.
Hiány van ebből az A RH+-ból.
Orsi is jól van, egyelőre semmi jel a szülésre.
torolve_20131003125716

Én ezt nem értem. Ha A+-os vérből hiány van, miért nem derült már ki hamarabb? S egyébként ez egy elég gyakori vércsoport, mi van akkor a többi vérrel?

Nincs Zsuzsinak ilyen vércsoportú ismerőse, aki tudna adni? Vagy azt nem lehet csak úgy?
:oops:

Akkor megy a drukk, be ne induljon a szülés! :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Zsuzsi, Orsi - óriás drukkok!!!

Móni, a Szt Imrében én kétágyasban voltam, azt sajnos nem tudom van-e hűtő az egyágyasokban, a kétágyasokhoz a folyosón lévő közös tartozik, ami full-on volt. Én örültem hogy kétágyasban voltam mert az első napon nehezen mozogtam, és a szobatársam sokat segített, jókat dumcsiztunk. Én utólag is kétágyast választanék, mert a figyelmedet elkerülik a fájdalmak, meleg, nem keseregsz... mert bizony voltak nehéz pillanatok.... de egy kis biztatással felülkerekedtem rajta.... de pl. a szomszéd szobában egy csajszi mellé beraktak egy roma lányt.... szerencsétlen csaj könyörgött az egyágyasért...(((

szétrobban a fejem, jajjj....

Kép
lidikoka

Lányok!

Ki iszik laktoherbet vagy más tejserkentő teát és mennyit iszik belőle naponta?

Én napi 1 litert iszom de lájtosabb hígításban.
Ma 1.5 litert.
Úgy tűnik jó.
torolve_20131003125716

Gurgula, én napi egy litert iszom, ebbe 2 levelet rakok. Csak azt nem tuudom, hozzászokik-e a szervezet, kell-e szünetet tartani?

kétfiús anyuka
babdorka

Jó, hogy írtátok a teát. Egy órája ázik a málnalevél a bögrében :shock: . Tuti meglesz a hatása: fél órát sem fgok kibírni pisilés nélkül... :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok Csajok!

Kész vok...
Hétfő óta Bogi olyan nyűgi, hogy már totál kész vok tőle.
Egyszerüen néha nem akar szopizni, de persze ha kifejem és cumisüvegből adom, akkor persze minden okés.
Szerintem fáj a pocója, mert néha olyan kis édipofa módon nekiesik cicizni, aztán egy idő után mintha elvágták volna, nem kell cici, és úgy üvőlt mintha nyúznám.
Ja, és persze hiába hagyom picit sírni, aztán megint cici, akkor mégjobban sír, ma pl úgy sírt hogy majd meg fulladt.
Eddig adtam neki infacolt, csak elfogyott, de most veszünk hátha mégis a pocifájás az oka mindennek.

Elnézést a panaszáradatért, de már úgy kész vagyok, alig alszunk, enni eszik de legtöbbször cumisüvegből.

Mindenkinek nagy GRTATULÁM aki mostanában szült, még időm sincs visszaolvasni, semmire nincs időm...

Ja, és persze anyós is ossza a jobbnál jobb tanácsokat, meg hozza a szeles kajákat, és hülyének néz, hogy miért nem ezsem meg, mert ő felnevelt 3 gyereket, ő már csak tudja mi a szeles kaja.
Ma is hozott képosztás tésztát, meg paprikás krumplit ami jó hagymás, ja meg főtt kukoricát, hát köszi...
Ha ezeket én megeszem akkor tuti még ennyit sem alszik Bogi.
Komolyan mondom már gőzöm nincs mi a fenét egyek, szinte minden szeles, ja és már fogytam 14kilót, mert már enni sincs kedvem, mindentől csak nyűglődik Bogi...
Na, most jol kipanaszkodtam magam, bocsika...

Ti adtok a babóknak teát, és ha adtok milyen teát?
Én csak fellforralt lehűtött vizet szoktam adni, de jo volna valami nyugtató hatású tea is, én a hársfateát hallottam, de nem tudom mikortól lehet neki adni...
Ötletek?
Vendég

Gurgi!
Én is iszok héba hóba laktoherbet, bár mostanában hogy Bogi nem szopizik rendesen olyan gatya hangulatom van, hogy már azt sincs kedvem inni...

Én is egy litert készítek el, ebbe 4filtert teszek, az van rá írva, hogy 2.5dl-hez egy filter.
Aztán rakok bele cukrot picit meg sok citromlevet, így nekem tök fincsi.
Vendég

Hali

Én is A rh+ vagyok, rendszeres véradó, miért nem jut Zsuzsinak belőle???

Gurgula: én napi 2 litert iszom, 3 filtert teszek a laktoherbből

üdv.: ckat
ckat

Hencsi, menny idő telik el két szopi között? Nem azért fáj a pocója, mert ráeszik a félig emésztett adagra? Próbáltad a babamasszázst?

kétfiús anyuka
babdorka

Hencsi: Úgy látszik a név kötelez! Enyim Boglárka is ilyen iszonyat hasfájós volt :shock: se éjjelem se nappalom nem volt, totálgáz volt :cry: Vigyázz magadra ne készülj ki :shock:

Emma: Zalán milyen baba???? :oops: :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dorka!
Ezt nem tudom meghatározni, néha alszik 3 órát, néha meg csak egyet.
Este meg csak 20-30 perceket.
Ja, képzeld el, kapott az öcsémtől egy cumit, na az bejön neki, mert az ugye olyan hülye nagy cumi, ami nekünk van az olyan anatómiai cumi, az nem kell, de az a nagy vacak az igen.
Én már erre a hülye cumira is gondoltam, mert ugye a cicim sose lesz akkora mikor beszippantja mint ez a cumi, de nem, mert néha a cumival alszik el, és mikor ébred kiveszem a szájábol és tök nyugisan szopizik.
Szal én csak a hasfájásra tudok gondolni.
Igen a babmasszázs, na, épp ma kotortam elő, van egy kis könyvecském róla, épp most akarom elolvasni, azt bevetem ha felébred, csak azt nem tudom akkor kell e csinálni ha kajcsizott vagy előtte, de gondolom le van ez is írva.
Nagyon remélem kajcsi után, mert ha előtte, akkor ez is kilőve, amig éhes torka szakadtábol tud üvölteni, és néha már a nagy dudli sem jó...
Vendég

Cenikő.
Hát ez nem vigasztal, de egyébként szinte gondoltam, hogy nem lesz olyan szerencsém hogy az én babóm ne legyen hasfájós, anyum mesélte hogy én olyan iszonyat hasfájós voltam, hogy szó szerint végigüvöltöttem az éjszakát meg nappalt, szal ahhoz képest Bogi egy angyal, mert minden éjszaka alszik minimum 3órát egyhúzóra, szal gondolom nem olyan nagy a baj, de majd beizzítom a cseppeket megint, akkor nem volt ilyen kis nyűgi...
Én a Te Bogidnál meddig tartott ez a hasfájós időszak?
Anyós azt mondja olyan 6hetes koráig fog tartani, hát annó nekem vagy 6hónapos koromig tartott, lehet ezt egyáltalán vagy legalábbis a hajlamosságot örökölni?

Most egyébként tök jót alszik, 14kor aludt el, gondolom hamarosan ébred...
Vendég

Hencsi: 5 hónapos koráig :roll: :shock: :oops:

ceniko
Szeged

Jaj Enikő! :cry: :cry: :cry:
Ez szomi, na de sebaj, majd cseppentünk aztán nem lesz itt gond...
Vendég

Hencsi: Érdemes ám a többi ilyen célra való cseppet, lötyit kipróbálni, mert van ami egyáltalán nem hat :( Pl nekünk az Infacol semmit sem ért, aztán anyu hozott valamit kintről Szerbiából az "jó" volt -egy darabig-... majd váltogattam.....
Büfizik szopik után??? Sokat? Bukik?

ceniko
Szeged

Dorka!
Bocsi, úgy értve, hogy alvás után ébredés és kajcsi, de este nem mindíg adok neki, amikor 20perc sem telik el akkor cumi, és nyugi van.
Na lépek Bogi ébred, jön a nyügi... :cry:
Vendég

Enikő!
Büfizik egyet kettőt, de bukni sosem szinte...
Na tényleg lépek, mert hangosodik a lelkem...
Vendég

Hencsi! Adriámnak szűk 3 hós koráig.
Na, még egy hozzászóló, s eljutsz az 1 hóig, az meg minnyá itt van, ergó csak várd ki :wink:

Uxi - áldásom rá, én kiosztom neked a júli 27-et. :roll:

Nekem Adriával nem jött be a laktoherb. Bár lehet azért, mert alapból nem rajongok a teákért (lásd esetem a málnalevél teával)

Az nem lehet igaz, hogy a síma mezei A rh+ ne lenne. Kell ott még valami szűkítő tényezőnek lennie, amiről esetleg hallgat a nagyérdemű. Mert én ezt így nem nyelem le. Még tiszta szerencse, hogy Orsival van Zsuzsi, mert ha nem, már kezdhetne hülyeségeken agyalni.

Na mék usziba csajszik után.

Kép
kissmanó

Hencsi próbáld meg picit tovább büfiztetni, hátha az "nyomja" a hasát. Az étkezéssel kapcsolatban, pedig ki kell tapasztalni mi az ami "szeles", mert nem minden babának a pocakját bántja ugyanaz....
És ha ennyire nagyon nagyon sírós érdemes lenne, ha 1-2 napon keresztül minden szopit mérnél.... és írnád egy füzetbe. Lehet hogy túlzabálja magát... ahogy Dorka is mondta....
Az a baj, hogy neked kell kitapasztalni mi is a baja, nem egyszerű, de ha rájössz megkönnyítheted az életeteket..... Dorka féle babamasszázs alkalmazása zseniális ötlet pl...

ceniko
Szeged

Hencsi! Cumival (bármilyennel, akár kicsi, akár nagy) óvatosan, szopizavart okozhat!
A babamasszázst semmiképpen ne akkor csináld, amikor üvölt az éhségtől. A masszázst mindkettőtöknek élvezni kell nyugiban! De kaja után is vigyázz, nehogy kinyomd belőle, amit megevett. Én akkor szoktam, ha minden mást kizártam (éhség, pelus, álmosság, stb.), és még mindig nyűgi. Általában pocómasszázs alatt abbahagyja a nyűgit. Büfi alatt tuti lemegy annyira a kaja, hogy nem nyomom ki belőle.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok, ragyogok...na ezutóbbi annyira nem igaz, de fogjuk rá, hihihi :D

Voltam ma nst-n, minden okés volt, szívhang és mozgások egyaránt, hétfőn megyek ismét.
Egyébként pedig minden a megszokott, semmi fájás, néha egy-egy pocak keményedés, és ennyi. ( mondtam a szülésznőnek, aztmondta, örüljek neki, hát örülök is....)

kissmanó: nekem is vannak rossz napjaim, illetve inkább óráim... de az független ettől. Ha a hormonok úgy akarják, akkor jó kedvem van így is úgy is, he pedig nem, akkor meg csinálhatok bármit....de szerencsére a nehezebb időszakokat is egész jól kezelem. Tudod bőgök egy nagyot, és máris jobb :lol: :lol:

Édesek a bébik!!!! Nyomjátok csajok a fotókat, gondoljatok ránk, akiknél még bentlakósak a babák. Legalább így láthatunk kis tündéreket.

Ildi: köszi az infót a kórházi szobákról... hát igen a 2 ágyasban benne van a rizikó :? Egyébként végül kapott a szomszéd szobában a lány 1 ágyas szobát? Mondta ma a szülésznőm, hogy most is teljes a teltház, mind a szülészeten, mind a gyermekágyas részlegen. 8 baba született éjszaka, amíg ő ügyelt.

Ceniko: drukkolok neked/ nektek lakás vásárlás/eladás ügyben :wink: No és persze azért is, hogy mielőbb kibújjon a bébi. Én nem is tudom, hányan nem szültünk még?! Meg sem néztem mostanában a táblázatot, de már csak egy páran lehetünk. Jó végülis július 26-a van.

Nekem a mai napra van egy babonám ( pedig nem nagyon hiszek a babonákban), de most örülnék ha összejönne.... Majd úgyis kiderül... :wink:

Lányok, a hasfájós babáknál tényleg érdemes kipróbálni a masszázst, biztosan hasznos. Én anno más jellegű masszázs oktatásra jártam Blankával ( elalvás előtti lazítós ) mert ő szerencsére nem volt hasfájós. De amire mi jártunk, az is nagyon hasznos volt, Blanka olyan kis nyugodt, jó alvó baba volt.

Huh, jó meleg van megint.. a francba.....

Megyek, felpolcolom a lábam.

Majd még benézek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Na itt vok, csak panaszkodni kellett és már szopizott is rendesen.
Most épp itt van a kezemben és böfizünk, szokott azért böfizni, csak nem sokat, a kajcsi me egyáltalán nem jön vissza, mert tartuni pár perc szünetet cicik között.
Nem hinném hogy tulzabálja magát, mert néztem ha a két cicim kifejem az 120ml, de azt sosem szívja ki mind, mert ugyi lusta, és nincs szivem üvöltetni, mert hiába sír, akkor sem szívja ki rendesen sosem, és muszály vok pótolni tápival, vagy azzal amit előtte kifejtem.

Lépepünk pelenkázni...
Vendég

Gurgi
Szoptatósteáról:
3-at iszom:
Naturland - Fitolac
Babylovge- Stilltee
FLP- Aloe blossom
1 nap csak 1 félét, így nem unom meg, és én 1 literben áztatok 1 filtert, nem merem túl töményre csinálni.
Azt nem tudom, hogy ezek, vagy az egyre lelkesebben szívó kisfiam, de kezd meglenni az eredmény, kedd óta nem kell pótlás :D

és egy kép:
Kép

Kép
Kép
emma1976

Dorka!
Igen ettől a cumitól én is félek nagyon, egyáltalán nem is akartam neki adni, de egyébként ügyi, mert csak akkor adom neki oda ha nagyon sír, és semmi nem jó már, és akkor van mikor elalszik vele, gondolom jol kifárad, aztán egy idő után kilöki alvás közben, nem sokszor fordult még elő, hogy cumival ébredt, de volt rá példa, és akkor meg szopott...
Na, mindegy nem variálok itt nektek, majd rájövök én a titok nyitjára, eddig nem volt baj vele, olyan kis tünci volt, szerintem biztosan ezek a hülye cseppek hiányoznak, pedig én annyira ellen vok az ilyen dolgoknak, de hát ha muszáj lesz akkor nincs mit tenni...
Ezt a masszázs dolgot ki fogom próbálni, még akkor is ha már lesz csepp, tök izgatja a fantáziám, hátha idővel fel tudnám váltani és nem kellene adni neki semmi vacakot...

Ja, Manó!
Még egy pár hozzászólás és már rég nem kellene hogy fájjon a pocoja... :lol: :lol: :lol:
Na, majd lesz ez is, azért nem adom ám fel, nem olyan fábol faragtak engem...

Megvolt a pelusozás, össze is pisiltünk mindent, öltöztünk is, mert még a fülünk is pisis volt...
Ez a mániája, csak van mikor süríti a pisit, na azt imádom, utána lehet takarítani... :lol: :lol: :lol:

Na, lépek mert ilyenkor intenzív foglalkozást igényel, és már dobálja magát nagyon, ja és már volt 6szor gügyögésünk is ám!
Vendég

Emma!
Nagyon édi Zalán baba!
Vendég

Enikő! Valamikoris vót egy székesfehérvári levelezős barátnőm. Na, ő szokta vala mondani nekem a vizsgáim előtt, hogy Kúnság összes termését kívánja.
Na, akkor most kívánjam-e nektek is a lakás adok-veszekhez?
Valami érdemlegeset mondhatsz e témában?
Akkor most duplán szurkolok nektek.

Kép
kissmanó

Manó privi ment lakás ügyben :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zsuzsi írt sms-t. Orsival egyetemben jól vannak, Orsinál még semmi jele a szülésnek ( bár nem is a jel a lényeg :wink: ), Zsuzsi pedig még nem tudja biztosan, hogy holnap lesz a nagy nap, vagy sem.

Emma: Zalán baba gyönyörű, annyira jó kis színe van, megzabálom.

Móni

Kép
Kép
moni1973

csupa jó dolgok voltak ma: 5,5 órát aludt éjjel Ádám, sose ilyen még nem volt, eddig a 3 óra is ritka volt!
napközben meg voltunk a gellérthegyen, csudi jó volt. ott lehet szoptatni is, úgyhogy vagy 4 órát el voltunk, anyám pesztrált minket.

Uxi! Én igény szerint szoptatok, váltott mellből. Egyszerre csak egyiketm mert így jó sok tejet csinál magának. Nekem pont akkor durrant be a mellem (nellgyull), amikor át akartam térni arra, hogy mindkettőt adtam neki. Valahol az volt, hogy akkor még több lesz. Hát, lehet, h több lett, de fel is gyülemlett, és jól bedurrant. Egy cici egy óráig szerepel. Ha egy órán belül újra kér, akkor ugyanarra rakom vissza, ha több, mint egy óra telik el, akkor másik cici jön. Nekem ez bejött. Nem fejek. Kicsi a cicim, nem volt előtejem.
Most olvasom Dorkát. Amíg nem lövellt be, addig én is minél többet mindkettőből.

olvassa el mindenki! gyógyszerszedés a szoptatás alatt!!!!!
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=50&cid=49633
Vendég

itt egy vonalzó próba...

Kép
lidikoka

nem sikerült....((( segítség!

Kép
lidikoka

Főni kora milyen tiszta csupa egyesekből áll:
1 hónap
1 hét
1 nap

Kép
kissmanó

Ildi! Az url-s kódot kell bemásolni.

Kép
kissmanó

Na, sikerül :wink:

Kép
kissmanó

Manó! tényleg, micsoda számmisztika van ma itt ;)
Vendég

Sziasztok!
Megérkezett apa :-). Mostmár minden rendben. Olyan édesen aludtak délután egymás mellett :-)....

Annyira aranyosak a képek.
Esztora! Egonnak is nagy a tappancsa, de a tiétek....nagyon édi.

Manó! Megírtam Eminek, hogy milyen merényletet követtél el :lol: Szerintem, örül neki. :P
Ma írta, hogy már kivették a csövet. Jól vannak, csak a mellei kisebesedtek.

Zsuzsi-Orsi! megy a drukkkk!!!!!!!!!!!!
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: