A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Sziasztok!

Banika!

Látom hintában ti is jók vagytok! :twisted: :twisted: :twisted:

Andi!

Tuti belejössz az ikres mami szerepbe :) Egyrészt, mert tuti ügyesebb vagy, mint gondolnád, másrészt nem nagyon lesz más választásod, mint boldogulni :twisted: :twisted: :twisted:

Szöcske!

Boldog 5. hót a törpöknek, így előzetesen :)
Nálunk is Ádám a problémás :wink: Esztibébi úgy elvan, mint a befőtt, na jó, sokszor Ádám is, de őt többször kell szórakoztatni és cipelni a senekét :) Esztibébi még azt is tudja, hogy ha megunt az ébrenlétet, akkor rajtaütésszerűen bárhol elalszik. Na, a kicsi fiam nem, őt kőkeményen altatgatni kell, különben úgy ordít, hogy elreped a s*gge.

Ééééééééééééééés nem tudom mivel érdemeltem ki, de a héten már harmadszor (pedig még csak csütörtök van) egyszerre alszik mindhárom utódom. Előbb kellett volna panaszkodnom az össze-vissza alvásukra. És hajnalban is csak 5-kor keltek először, aztán visszaaludtak szopi után Ádám 9-ig, Esztike 1/2 10-ig, és a Dórinak se kellett hajnali 3-kor azonnali hatállyal pisilni :) Szóval szétaludtam magam :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Írjatok má' sokat lécci, utálok a lap tetején díszelegni :twisted:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!
A laptetőt itten örömujjongással kéretik ünnepelni.
Valahogy így: laptetőőőőő!!! :lol: :lol: :lol:

Nekem meg a nagy "elromlott". Mivel beteg, feszítővassak se llehet leszedni rólam (éjjel se). Már kicsit sok...
Amúgy nálunik is DagiDani a nyűgösebb (pasiból vannak ezek már most is). :P
vovanda

mi a baj a pasikkal???????

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Sziasztok,
Vanda,
Front,
vagy
egyéb
miatt a
fejfájás? :(
Évi,
Aztaaaaaa,
gratulálok
a sok
alváshoz!8)
A pasik
már
pici
korukban
is
ilyen
kis
elesettek,
ha
betegek?
Vagy
a
lányok
is,
csak
ők
aztán
kinövik? :wink:
Bocs az
írásképért,
de Pasi
miatt
van! :lol:
Pasi,
Megoldottam,
vagy
megoldottam? :wink: :lol: :lol:
Kata
kata1977
Hatvan

Kata!
A pasik már kicsinek is elesettek ha betegek. A PICen is azt mondták a nővérkék, hogy a csajok az erősebbek.
vovanda

kata: ha ennyire nincs mondanivalód, akkor nem kötelező kitöltened mind a 40 sornyi engedélyezett helyet :D
és tök jó, ma azt írok neked, amit csak akarok, mert 2 naponta van engedélyezve a 40 sor.....szóval ma nem reagálhatsz rá......

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Mi van Pasi? Csajozgatunk, csajozgatunk? :P
vovanda

tudod, szívem, kihasználom a lehetőségeket....még nem vagyok nős, házasság után már nem csajozhatnék :lol:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Nagyon helyes! Nem is megyek hozzád! Hogy nyugodtan csajozhass... :lol:
vovanda

amíg tisztességesen meg nem kérem a kezed.....
én meg nem kérem meg :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

kata:

Kép

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

:D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Na mi újság,fiúk lányok???Évődünk,évődünk??? :lol: :lol: :lol:

Kata!
Adok neked az én keretemből 20 sort,hogy meg tudd védeni magad! :wink:

binyek

binyek: kétnaponta 40 sor....az azért nem annyira sok, hogy még át is adhatsz belőle....mindjárt elkezdem összeszámolni, mennyit használtál fel eddig :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Sziasztok!

Mivammá', norma is van? :twisted: :twisted: :twisted: Akkor nagyon össze kell szednem magam, különben kapom az útilaput a tappancsokra? :wink:

Kata!

Két lányos-egy fiús tapasztalataim alapján állíthatom (Pasi innen ne olvass lécci), a fiúk sokkal strapásabbak és nyavalyásabbak a lányoknál :twisted: Nem csak ha betegek, alapjáraton is. Pasi, innen folytathatod az olvasást.

Vanda!

Balunak jobbulást! Remélem a picik nem kapják el.

Mi majálisoztunk ma. Dóri iszonyúan élvezte, a kicsik még nem voltak fogyasztóképesek, csak a népeket bűvölték el. Hihetetlen, mit össze tudnak kokettálni boldog-boldogtalannal :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!
A picik kezdték a sort még a múlt héten velem együtt...
Pasik-csajok: egyetértek. Nálunk is Réka a strapabíróbb. 8)
vovanda

évi: kata önként vállalta ezt a korlátozta annak érdekében, hogy a babanet szervere ne menjen tönkre és ne legyen olyan kimaradás, mint volt kedden (szerdán?)

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Mennyit írtok, amikor nem tudok belépni... :cry:
Vendég

Pasi
Szolgálati közlemény... tetszik :lol: :wink:

Évi
Igen, muszáj lesz beletanulnom... másra nem számíthatok... nagyszülők és minden egyéb rokon messze...
Csak hirtelen sokk volt, hogy 2 babánk lesz...

Van keret, hogy mennyit lehet írni?
:roll: :wink:
Vendég

Teszek pocakképet... bár lehet, hogy nem is én vagyok?
Vendég

Kép
Vendég

Egyébként kicsit bántó és lehet, hogy több ikreket várót elriaszt a hozzáállásotok... :cry:
Vendég

twins: kata önként vállalt egy két naponta 40 soros keretet, hogy legközelebb ne fagyassza le a babanet szerverét :lol:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

[quote="twinsmomma"]E írta:twinsmommagyébként kicsit bántó és lehet, hogy több ikreket várót elriaszt a hozzáállásotok... :cry:

milyen hozzáállásra gondolsz?
arra, hogy nem tűrünk magunk között olyanokat, akik kamuznak, miközben mi felvállaljuk magunkat?

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

szép pocak, de még mindig nem néz ki elég ikresnek :-)
tudom, én a vandáéból indulok ki...az övé 16 hetesen már sokkal nagyobb volt...

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Andi!
Ne vedd már komolyan ezeket a hülyéskedéseket!Mi tök jó fejek vagyunk mind és eszünkbe sincs senkit megbántani! :D
Az tény,hogy van egy zárt topik is régi tagoknak,de itt mindenki egyenrangú!Nem kell semmit bizonygatni,csak ismerkedni,beszélgetni, kérdezni,segíteni.... :wink:

Nagyon aranyos pocakod van!Élvezd ki a terhességedet még most,mert a végefelé már nem sok öröm van benne... :( Nem igazán 2 baba kihordására találták ki az ember testét.
Nekem például két és fél ujjnyira szakadt szét a függőleges hasizmom a szegycsontomtól majdnem a köldökömig. :shock:
Jövő héten fogják összevarrni meg plasztikázni a hasam.Végre! :)

binyek

Pasi!
Második terhességnél már hamarabb nő a has!

binyek

Sziasztok,

Pasi,
Jaaaa, h még engedékeny is vagy? :P Én meg aszittem, h pontosan 40 sort kell megtöltenem... :? Milyen jó bulinak tűnt pedig! :lol:

Vanda,
Nanemánhogy ez csajozás?! :shock: Sztem inkább terror! :evil: :lol: Ááá, dehogy, csak vicceltem! Hiszen én vállaltam - bár nem voltam beszámítható... :lol:

Binyek,
Köszi a felajánlást! :D De csak óvatosan, mert a végén még Pasi bekeményít és Ti is csak 2 naponta írhattok! :P :lol:

Andi,
Széééép pocak! 8)
Ne viccelj, tényleg csak agymenésem volt babanet nélkül és felelőtlenül felajánlottam (Pasi meg nem tiltakozott - miért is tette volna? :wink: ), h ha ezen múlik, h többet ne romoljon el a szerver, akkor inkább csak 2naponta írok 40 sort. Bár azért még lehet, h írok Apának, h mennyit javult a szerver, mióta jókislány vagyok? :wink:

Puszi:
Kata
kata1977
Hatvan

Upppsz, Évit kihagytam... :oops:
Évi, Persze, h nyavalyásabbak! Csak nem szabad nekik megtudni, h mi is tudjuk! :wink:
Édesek lehettek a gyerekek a majálison! :D

Ja, és Pasi nyelvnyújtogatós smile-jának üzenem: van annak tokja... :lol: :lol: :lol:
kata1977
Hatvan

Pasi!
Már én is mondtam neked: második terhességnél hamarabb nő, meg amúgy is, nálunk családi "hagyomány" a brutális méretű pocak.

Twins!
Tényleg nem kell Pasit komolyan venni. Ugat, de nem harap. Én már csak tudom... :lol:
És Binyeknek teljesen igaza van: ennivalóan édes egy banda vagyunk. :lol:

Kata!
Tőlem azt csinál, amit akar... Csak meg ne tudjam. :P Csajozzon csak nyugodtan...

Binyikém!
Azért kicsit irigy vagyok hogy szép lesz a pocakod. :oops:
vovanda

[quote="vovanda"]
írta:
vovanda
Tényleg nem kell Pasit komolyan venni. Ugat, de nem harap.

bakker, te összekeversz egy kutyával......
pedig én a kiskakas vagyok....kukurikúúúúúúú

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Akkor kukorékolsz, de nem csípsz. [törölt kép]
vovanda

Sziasztok!
Jövök a történeteimmel és a kezdő anyuka kérdéseimmel!
A majális nálunk nem sikerült olyan jól, mint Éviéknél. Kezdetben kellemes volt a hangulat, 20 fős családi összejövetel volt. Az ikreket mindenki csodálta, nagyon aranyosak is voltak. Délután elaludtak a babakocsiban én pedig hazavittem a sógornőmet. Mialatt kb. 1 óra hosszát távol voltam, kitört a harmadik világháború. Egyszerre kezdtek sírni a gyerekeim, erre állítólag az egész család odaszaladt hozzájuk, ők pedig gondolom,úgy megijedtek a sok hűhó semmiért előadástól, hogy amikor visszaérkeztem, Kirácskát már az ölemben sem tudtam megvigasztalni. Így gyorsan elrohantunk a majálisról, mint Zrínyi. Még a kocsiban is üvöltött a kicsi lány, pedig nem szokott ilyen vigasztalhatatlanul sírni. Hát, így megyünk neki az 50! fős keresztelőnek. Már előre görcsölök, a férjem hajthatatlan, igaz, nagy a család és sértődés is lenne mindkét részről, ha valakit kihagynánk.

És a kérdéseim: egyre korábban igényeljük az esti lefekvést, fél 8-kor már nyűgösek vagyunk és reggel 7-ig alvás van, kisebb mocorgásokkal. Nappal viszont keveset alszanak vissza, illetve az evés miatt mindig kelteni kell valamelyiküket. Az evésből nem szeretnék engedni, mert annak az idejét két gyereknél fontosnak tartom. Viszont a napi 5-szöri etetés így a hosszú éjszakai alvás miatt annyira besűrűsödött, hogy nem tudok lépést tartani a 3,5-4 óránkénti időbeosztással. Kisnorbi például nem is mindig igényli az étkezést, a kis kezével tolja el a cumisüveget. Létezik az, hogy 5 hónaposan már csak 4-szer esznek? Vagy ragaszkodjak az 5 étkezéshez? Ebédre főzeléket kap Norbika, ő már szépen megeszi, viszont a tápszert nem igazán értékeli. Kircsike csak a tápszert hajlandó elfogadni, szilárd ételnél fanyalog, súlyban pedig lehagyta a bátyust. Ezen is aggódok egy kicsit, mert Norbika született nagyobb súllyal, "Döncikének" becéztük, mert úgy evett, mint az álom, most meg fanyalog, nem gyarapszik olyan látványosan, mint a hugica. Fejét sem tartja elég stabilan, olyan, mint egy bólogató kutyus. Kircsike pedig úgy tartja magát, mint egy bárónő, a pihiszékben húzogatja fel magát, lassan felül egyedül.
A baj az, hogy mindig egymáshoz hasonlítom őket.

Holnap oltás lesz és Kircsinek füllyukasztás is egyben. Majd beszámolok arról is.
Ha tudtok, írjatok. Ez az egyetlen hely, ahol ikresekkel beszélgethetek, egyébként az ösztöneim vezérelnek. Ugyan nagyikám és anyósom is ikreket szült, de ők sajnos már nem segíthetnek.

Puszi Mindenkinek
szöcske

Szöcske!
A keresztelőtől ne görcsölj. Érdemes előre szólni a családnak, hogy csak egyesével, sorban mászkáljanak a babákhoz. Mivel Kira az ijedősebb, rá különösen figyeljenek. Aki ezen megsértődik, tehet egy szívességet.

Kaja:
A kevesebb nappali alvás normális, nekem sem alszanak annyit, mióta végigalusszák az éjszakát. Este ne tartsd őket ébren, 8 körül nyugodtan lerakhatod őket, mert ha ébren tartod és túlpörögnek, annál rosszabb.
Kaja: nekem sem mindig egyszerre esznek. Két gyerek, eltérő igényekkel. A kanalazást általában minden gyerek másképp fogadja. Ez is természetes. A súlyok miatt ne aggódj, ha a gyerekdoki szerint jól fejlődnek, akkor minden ok. Előfordulhat, hogy valamelyikük már nem igényli az ötszöri kaját, ha hízik szépen, nem kell erőltetni.
Norbika feje: nekünk pont emiatt (is) kell Rékával tornázni. A gyakorlat a következő: babóca fekszik a hátán, te megfogod mind akét kezét és lassan ülésbe húzod (pelus ne legyen rajta).
Hirtelen ennyi, ha van még valami, csörömpölj.
vovanda

Szöcske, csak megérti majd az a sok rokon, hogy ne egyszerre álljanak a gyerek fölé, mert fél a tömegtől...

Fejtartás, szerintem öt hónaposan már stabilan illene tartani a fejét, gyerekdokitól kérj időpontot fejlődésneurológiára! Legfeljebb azt mondják, hogy nincs semmi baj, esetleg mutatnak egy kis tornát, de te megnyugszol legalább.

Judit

jucicuki

Sziasztok :)

Szöcske!

Nekem a Dóri volt ilyen, hogy nagyon meg tudott rémülni az idegenektől :( Eszti se csípi őket különösebben, Ádám viszont kikezd mindenkivel :) Ha a család nem tudja tiszteletben tartani Kira igényét, akkor csak nyugodtan sértődjenek meg...

Nálunk is a pasi nem tartja olyan szépen a fejét,mindig oldalra billen neki. Tornáztatgatom, ahogy Vanda is írta, meg sokat teszem hasra, hogy erősödjön a háta. Mondjuk az Ádám lusta, mint a sár, és nem emeli a fejét, inkább elfoglalja magát úgy hason fekve valamivel, hogy meg ne kelljen emelnie a kis glóbuszt. Viszont kitolok vele, mert összehajtok egy takarót formás kis hengerré, és úgy teszem a mellkasa alá, hogy ha nem akar orra bukni, akkor kénytelen legyen tartani magát. Persze nem gyötröm azért túl sokáig.

kaja: nekem Eszti csak 4-szer eszik egy nap, mert éjjel 12 órát alszik egyhuzamban. Én nem ébresztem, mert így is kakil-pisil eleget, és a heti 20 dkg hízása is megvan, szóval nem aggódok. Cserébe nappal nálunk is kevesebb alvás van, csak egyszer alszanak, kb 3 órát. Ádám 5-ször kajál, és ő is 20 dkg-t ránt magára egy héten.

Füllyukasztás nálunk is érik a csajszinak, de még nem tudom, hova tudnám vinni.

Ja, és ma is egyszerre alszanak mindhárman, juhhhhhéééééjjjjjjjjj :) Apacska pedig beíratta a Dórit a munkahelyéhez közeli oviba is, ha ide Miklósra nem is, oda talán felveszik :roll:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!
Heti 20 deka?? Nekem a csajszi jó, ha 10et hízik hetente... De a doki nénink szerint rendben van a kiscsaj, őt így kell elfogadni, ennyit tud...
vovanda

Amúgy brutál szar nap van mögöttünk.
Réka hányt párszor, tele a gyomra orrváladékkal, állandóan ingerli a pocakját.
Balu keze meg tegnap közeli ismeretségbe került egy focilabdával, úgyhogy ma el kellett mennünk röntgenre. Törés nincs, de 2 és fél órát töltöttünk a balesetin, azt hittem, felrobbanok. Közben a szitter telefonált, hogy Réka megint hányt, rohantam volna haza. Aztán Balut hazahoztuk, Rékát felszedtük, de tényleg csak váladékkal van tele, attól van szarul. Már két hete taknyolunk (én is), sose gyógyulunk meg. :(
vovanda

vanda: a te nyelvnyújtogatós szmájlidnak is van helye :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

storno
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lanyané 2009.05.05 11:59-kor.

lanyané

Sziasztok!

Tegnap a gyerekorvos kilyukasztotta Kirácska fülét, csak egy kicsit sírt, amúgy egy hős. Kapott ideiglenes fülbevalót, majd 6 hét múlva lehet cserélni. Este úgy bekajált, hogy majd szétdurrant, alig bírt elaludni. Súlyban lehagyta Norbikát, 6550 g, Kisnorbi 6430g. Pedig Norbika született nagyobb súllyal, de annyira komótos és rossz evő, hogy szégyenszemre a kiscsaj erősebb lett nála.

Tornáztatni mi is szoktuk őket, Norbika szinte mindig hason fekszik, emelgeti is szépen a fejét hátrafelé, de amikor ölbe vesszük, inog nagyon.

Május 14-én megyünk vissza a koraszülöttre, ha addig nem rendeződik, ott kérek majd segítséget, vagy beutalót, ahogy jucicuki írta.

Egyébként inkább a titkosba írtok? Hányan vannak benne a zártban?
szöcske

lanyané már megint mér irigykedsz? :P

csajok, akik ide is kukkoltok: tartsunk tagfelvételt a zártba?
írogat ide néhány esélyes....
a felvételi kérdőívet majd összeállítom;-)

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Képzeljétek, tegnap megkezdődött Esztibébi hozzátáplálása Dóri által, nyalókával :twisted: :shock: Épp mosogattam, és kb. félpercenként hátranéztem rájuk, és egyszer csak látom, hogy a Dóri térdel az Eszti fölött, és dugja a szájába a nyalókát, Eszti meg tök boldog tőle. Még leszidni se volt szívem érte, mert ő csak jószívű akart lenni, kis drágám :) Azért persze megbeszéltük az esetet :) Alvásidőben jövök bővebben, meg reagálgatok is :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

évi: ez tök édes lehetett.....nálunk balu csokival akarta etetni a kicsiket, amikor hazakerültek a kórházból.....azóta is elmondja egy párszor, hogy nekik még nincs foguk, és hogy csak tejcsit esznek....

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Lanyané!
Nem megyünk! :P

Szöcske!
Ne izgulj, a koraszülöttön majd segítenek.
A zártban talán tizenvalahányan vagyunk (Pasi tudpontos számot). Ott chatszinten prögés van, nekem is egész nap be van kapcsolva a gép, ha egy napig nem vagyok, rengeteget kell visszaolvasni.
De ahogy látom, a többség ide is benézeget (én tutira minden nap), szóval csak gyertek írogassatok!

Évi!
Cukibaba. Balu is megszeretgette már őket úgy, hogy pont aludtak, sosem szidtam meg. Csak elmagyaráztam, hogy ilyenkor inkább ne. Néha már meg is érti. :lol:

Pasi!
Tagfelvétel tőlem jöhet, de ez a többiektől is függ.
vovanda

[quote="vovanda"]
írta:
vovanda
A zártban talán tizenvalahányan vagyunk (Pasi tudpontos számot). Ott chatszinten prögés van, nekem is egész nap be van kapcsolva a gép, ha egy napig nem vagyok, rengeteget kell visszaolvasni.
De ahogy látom, a többség ide is benézeget (én tutira minden nap), szóval csak gyertek írogassatok!

igen, de pasi lusta megnézni és egyébként se tud számolni....
de szerintem huszonvalahány is megvan :lol:

én is benézek minden nap....hajrá csajok, pályázzatok....

és a kérdőívet kötelező lesz kitölteni.....:lol:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Csajok!
Vigyázzatok! Amikor Pasi így vigyorog, az sok jót nem jelent...
Mesélek: hivatalban e-mailen küldött kérdőívvel szórakoztak (na jó, az nem csak Pasi volt). Kérdés: mikor veszítetted el? Hányszor? stb. Az persze nem volt odaírva, hogy mit. de volt, aki beugrott... 8)
vovanda

Évi, édesek lehettek lánykáid!

Mi a ma délelőttöt a kórházban töltöttük, vizeletvizsgálat, hasi ultrahang, egy csomó várakozás, két nyűgős gyerek :evil: Diagnózis: húgyúti fertőzés Dorkánál.
:evil: :evil: :evil:

Judit

jucicuki

Na megjöttem :) Alszik a brigád. Mióta rájöttem, hogy nappal is hálózsákban szeretnek aludni, azóta sokkal könnyebb az elalvás. Ma pl. egy nyikk nem volt, tegnap kicsit küzdelmesebb volt.

Juci!

Jaj, szegény Dorka :( Jobbulást neki!

Vanda!

Rékának is jobbulást! Balu kezének úgyszintén. Fáj még neki?

Szöcske!

A gyerekorvos tűvel szúrta ki a lányod fülét? Csütörtökön megyünk mi is dokihoz, majd rákérdezek tőle. Olyan klassz fülbevalót kapott az Eszti, szívesen használnánk már.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: