Klarissza
Félreértettél...
Nem az a baj, hogy a kismama elmegy táppénzre ha indokolt... hanem az a baj, hogy sok kismama azért kényszerül táppénzre menni, mert a munkahelye nem biztosít a számára olyan munkát, ami nem ártalmas az egészségre... Kismamának ez hónapokon keresztül azért jelentős anyagi kiesés...
Munkáltatónak viszont nem kell egy csomó járulékot befizetnie a táppénzen levő dolgozó után... így neki nem érdeke, hogy egészségre ártalmatlan munkakörbe helyezze át a kismamát...
Nálunk nincs pazarlás (gyógyszer, kötszer, varróanyag)... az alapján rendelik, ahogy fogy...
Aki nagyon akarja tudni a baba nemét, az beszéljen a babájával, hogy UH-nál szépen mutassa nem magát!
Név
Valami nemzetközit szeretnék majd... most még nem gondolkoztam ezen... majd ha már 100%-os lesz a nem...
Babakelengye
Az unokatesóm a 3. fiát várja. Tőle kaptam egy nagyon jó listát
Gydavid
Nem is rossza az az eredmény... ha 750 babát szülsz, abból 1 lesz a vizsgálat alapján beteg...
Magzatvíz-vizsgálat meg a te döntésedtől függ! Ha nem akarod, senki nem fog kényszeríteni rá!!!!!
Én az alapos UH-ra szavazok!
Csöppke
Nem valószínű, hogy ennyitől összeszedd a fertőzést...
Ha már a statisztikákról volt szó: 1-2:1000 az esélye a terhesség alatti friss fertőzésnek!
A fertőzött anyák magzatainak 70%-át elkerüli a fertőzés!!!!
Toxoplazma-specifikus IgM, IgG, IGA vizsgálattal mutatható ki, vagy nagyobb laborokban toxoplazma-DNS kimutatható a vérből.
Tetanusz: sérülés esetén akkor nem szoktak adni, ha 5 éven belül kapott az illető oltást....