A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!

Zsuzsófi, de jó, hogy ezt az uh képet föltetted! Tényleg nem olyan sok részlet látszik, de olyan jó elképzelni, hogy már ekkora!

Magika! Sima nyaralás Egyiptomban? Ez szép lehetett. Mi is kicsit így voltunk a nyaralással. Úgy terveztük, hogy jövőre hátha már nem tudunk elmenni, mert ugye egy pár hetessel azért mégsem lehet. Mi az Alpokban voltunk.

Emi, szerintem ha vitaminkészítményt szedsz, és külön még vitaminokat nem, akkor nem lehet túladagolni. A zöldségből-gyümölcsből meg fel tudja dolgozni a szervezet, csak a mesterségessel van gond. Bár én az orvossal ilyesmit nem beszéltem, megkérdezte mit szedek, azt mondta az jó úgy (Elevit), és még javasolta a Magne B6-ot, hogy ne húzódjon annyira a méh. Ennyi.

Lányok, részvétem a hátrahajló méh miatt. Nekem tudtomal nincs ilyen problémám, de nem gondoltam, hogy ilyen galibát okozhat. Én csak annyit hallottam, hogy állítólag a teherbeesés nehezebb. De itt erről már nem kell beszélni :D

Vizsgálatokkal én még sehogysem állok, csütörtökökre tervezem az első labort. Bár én az áprilisiakhoz képest még ráérek. (Picit még mindig aggódom, hogy a 12. heti uh rendben legyen, annyi rosszat llehetett itt olvasni, ami elszomorította az embert. A doki pedig biztatott, hogy minden normálisnak tűnik.)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.04 11:52-kor.
Vendég

virág5: hátrahajló méh és a teherbeesés nehézségére én vagyok az első cáfolat,mert nekem elsőre összejött! :lol:

Kép

Kép
mezsó

Virág
Ez a nehezebb teherbeesés téveszme a dokim szerint, és én is erre vagyok példa Áront még későbbre terveztük volna, ketteske elsőre sikerült! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nagyon jó lehetett a lovaskocsis esküvő!
Te is szép voltál!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Lssan én is rakok fel ha sikerül képeket!

Zsuszófi:Nekünk csak a templomi volt szegeden a polgári szertartás kübekházán volt,így megúsztuk a sorban állást!

Szibi:Azt hiszem te kérdezted a szegedi 4d-t!

A medicenterben csinálják és 12000ft!

KépKép
KépKép
nicci

Én meg a második cáfolat, mert nekem is azonnal összejött :lol: :lol:
Jók ezek a tévhitek .. vagy ennyien lennénk szerencsések? Barátnőmnek is hátrahajló, és neki is az első hónapban összejött a baba :)

Most csak bekukkantottam, majd olvasgatok .. meg hozok táblát :D

Virág - Szépek a fotók. A lovaskocsi jó ötlet és szép :D Gondolom nem Bp-en volt az esküvő .. ;) vagy igen? Mi is gondoltunk rá, de a forgalom miatt, meg azért, mert a város másik felén van álmaink temploma, ezért inkább maradtunk a mi saját kocsink díszítésénél.
OLd-timerben is gondolkoztam, de akármennyit megnéztem, a nagy abronccsal nem fértem volna bele :lol: :lol: Úgyhogy maradt a kényelmes egyterűnk :lol:

Kép
szösszenet

Mezsó
A csoki talán jobb...
Végülis szerintem nem biztos, hogy mindent egyből rá kell zúdítani a kismamára... ezek nem annyira életbevágó dolgok, a lepényed még mozoghat, nem feltétlenül kell, hogy ezzel stresszeljen már az elején a doki...
Nekem is csak akkor mondta a hátrahajló méh és fájdalom közti dolgot amikor már én meséltem, hogy mi történt... én nembánom, hogy nem köt mindent az oroomra adoki én így is túlságosan sokat stresszelek amiatt amiknek utánnanézek... ő meg nem engedi, hogy idegesítsem magam feleslegesen...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Most így nézünk ki: :D :D
Jöhetnek az infok ;)

Kép

Kép
szösszenet

Zorroné - bocsi .. elírtam egy betűvel a neved :lol: :oops: majd javítom

Kép
szösszenet

Nekem meg nincs hátrahajló méhem és még századszorra se jött össze......nnnnnna, csak hogy rákontrázzak. :)

Ma nagyon nyügi napom van. Csak nyavalyogni jöttem egy kicsit. Őrült módon fáj a fejem reggel óta. ÉS enni sem tudok. Nnnnnaggggyon elegem van!

Virág! Te is nagyon szép vagy!

Uncsitesómék bejelentkeztek hétvégére családostul. Hát finoman próbáltam célozgatni, hogy nem vagyok épp a toppon, dehát.....

Bocsi, ma nega voltam nagyon. Remélem holnap jobb lesz.

Kép

Kép
kamilla306

szösszenet: majd engem is kiegészíthetsz a táblázatban annyival hogy a baba neve: vagy Emese/Blanka,vagy Bence/Zsolt lesz a jelenlegi álláspont alapján így néz ki a dolog. :D

Kép

Kép
mezsó

ja és nem tudom kinek tűnt fel a dolog,hogy lehet hogy márciusi baba lesz belőle,mert jelenleg a fejlettsége alapján a szülés várható ideje március 30. :lol: Ugye maradhatok azért még veletek?? :lol: Én már itt érzem jól magam. :wink: :lol:

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok :!: Koszi mindenkinek a szulinapi jokivansagokat :!: Soha nem koszontottek annyian, mint iden. Olyan nagy dolog lenne megerni ezt a kort :?: :wink: Szosszenet, beirhatod a tablaba a koromat, 33. Egyedul Kerekes idosebb nalam nehany honappal, de o a 4. gyereket varja.
Es megis, hogyhogy 25-nek erzem magam.... lanyok :!: Koszonjuk a sok fotot, eskuvoi emleket :!: Miert van az, hogy en mindenkit egykorunak latok :?:
Csirkesz, januari lagzi csucs lehetett :!: A teli mennyasszonyi ruhak tok dogosek :!: Az anyukak korarol annyit, hogy az en anyukam 32 evesen szult engem, igaz 3 gyerek vagyok, sot van 4 is, es eskuszom volt aki 10 evvel fiatalabb volt nala, megis forditva nezett ki a dolog. Szoval, szerintem nem csak a szuletesi datum szamit, hanem sokminden mas faktor is... :wink:
Zsibima, tul vagy mar a nehezen? Nem vagyok jos, csak amikor meg en szerkesztettem sorba a neveket, a tied lepottyant az egesz aljara, es jelnek vettem. De biztosan hamarosan babas leszel.
Adri, en mondtam, kave, tea, johet. Amit ker a gyerek.... :wink:
Zorrone, azt en is hallottam, hogy Sopronban kevesbe van hanyingere a kismamiknak. :wink: Kamilla, utazzatok oda :!: Tojasos noki, hmmm, nyami...
Ollem, ha ikreket varnal, csak kiszurtak volna mar UH-on. Vagy ennyire vak lenne a dokid? A husosabb lanyoknak nagyobb a hasa, szerintem ne aggodj. Egy baratnom bedepozott terhesseg elott es nem gyengen meghizott a dilibogyoktol. Aztan terhes lett es 12 hetesen akkora hasa volt, mint masnak 6 honaposan. Meg vszinuleg alkati kerdes is.
Mezso, orulok, hogy vegre lattad ot az UH-on. A bugyborekolo erzes nagyon talalo, en mar a 13 heten ereztem. Elolfekvo lepennyel, hat, hogy is mondjam, legyel korhaz-nogyogyaszatkozelben. Nem hinnem, hogy kisebb terhessegnel olyan konnyen megallapitahto lett volna a lepeny helyzete.
Magi, szepek a nyaralas kepek, gyonyoru a tenger. Remelem, feltoltodtel :!:
Hianyzo lanyok :!: Zsuzso, U.Moni, Annusreka, Tszia hogy vagytok :?:
katavirag

Mezso

kötelező maradnod :) :) :) Még ha a tábla legelejére kerülsz is :) Az a három nap már nem oszt nem szoroz :lol:

Kép
emi29

Sziasztok!

Régen voltam erre :D De Velünk nem sok minden történik, talán majd most :wink:
Ma búcsúztunk a meddőségitől, CRL=52mm, NT=1,4mm - gyönyörű szép nagy baba, és megvan mindene :lol:
Hétvégén volt egy vérzésünk megint, de szerencsére nem volt nagyobb baj, UH szerint egy vérömleny megint, de nem nagy, így nem komoly a baj..

Ollem: ismét egy napra leszünk kiírva :lol:

Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Megvolt másfél hét után az első munkanapom. Amikor beértem 16 fok volt....Ma volt az első fűtés nap...és még vannak csodák: befűtöttek!!! 19 fok lett délutánra!!! Azért fáztam....de remélem, hogy már holnapra jobb lesz a dolog!!!
Ikres kérdés majd elválik! Következő uh november 5. hétfő.
A nagy pocim ellen meg semmit nem tudok tenni...végülis jól esik, amikor észreveszik.... :lol:
Azt hogy a buszon átadnák-e a helyen, nem tudom, kocsival járok dolgozni....

Olyan jók az uh képek...már én is szeretnék ilyet magamnak....én eddig egyszer sem kaptam...de már úgy szeretnék!!!

kis-Csillag!
Mikorra vagy kiírva??? Mert én most május 3, de kétszer aláhúzta a doki, szóval még nem tudja.....azt mondta, várjuk meg a november 5.-ét!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

katavirág: azért nem kell teljesen halálra rémíteni engem :!: :!: Mi az hogy legyek kórház közelben :?: Tudom hogy nem egy jó dolog,hogy elölfekvő a lepényem,és tudom hogy mire kell vigyázzak,de próbálom úgy felfogni a dolgot,hogy a lepény helyzete változhat ha majd nő a pocim. :roll:

emi29: köszi aranyos vagy! :lol: mostmár maradok csak azért is! :lol: meggyőztél!! :lol:

Kép

Kép
mezsó

Kis-Csillag

Gratula :) Szépen fejlődik a Bébi :)

Kép
emi29

Katavirág!
Nem vagyok, csak 3 héttel idősebb nálad. Én szeptember 23-án töltöttem be a 33-at.

Lányok!
Egy azt hiszem nagy félreértést akarok neked megmagyarázni szülés várható ideje ügyben. Többen is változtatgatjátok az időpontot az UH eredmény alapján. Az UH csak egy támpontot ad, hogy az átlaghoz képest mekkora éppen a ti babátok. Az érvényes időpont a kiskönyv elején feltüntetett idő. Ezt pedig ugyebár az utolsó mensi dátumából számolják ki. Akkor szoktak ezen a dátumon hivatalosan változtatni, ha biztos, hogy totál kieső időben fogant a baba, illetve, ha valakinek túl rövid ill. túl hosszúak a ciklusai. Úgyhogy mindenki a kiskönyve elején feltüntetett dátumot vegye számításul, ne az UH szerinti változtatott dátumokat.

Egyébként nekem is hátrahajló méhem van.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Ollem: április 27. A lombiknak megfelelően :) hát kiváncsi leszek..

Kerekes: mi lombikosok, pl. tudjuk a fogantatás tényleges időpontját, így könnyebb kiszámolni, s mi esetünkben ezt veszik alapul.. Másrészt a Babó úgyis akkor jön világra, amikor Ő szeretne :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis Csillag!
Maradt még a táblában is a 27. Majd nov. 5. talán pontosítunk.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hű Zsuzsa szép kis csapat vagytok! :)
Ennyi lány után fiút szeretnétek? Vagy mindegy? Bocs ha már volt róla szó...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kiscsillag és Zsuzsófi... örük, hogy tettetek fel uh képet... már alig várom, hogy én is megmutathassam ki lakik odabent! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kerekes, nekem pl azért változott, mert az utolsó mensim július 1 volt :) Ez alapján igencsak április elején kellene szülnöm, de a baba kisebb. És az első időpontot csak én saccoltam ki a védőnővel, a mostanit, a 21-et, pedig a két Uh alapján határozták meg :) És eddig nekem csak ceruzával volt kitöltve a dátum :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok, senkit nem akarok túllicitálni, sem kerekest, sem emi29-et, de egy előző hozzászólásban írtam, hogy én bizony már 36 leszek az idén (a harmadikat várom) :wink: Már megkértem Szösszenetet, hogy engem is írjon be a táblába. Köszönöm neki a választ!
mezsó, a barátnőmnek a 12. heti UH-n derült ki, hogy a méhlepény teljesen a méhszájon tapad, (placenta praevia totalis), nem is ment nyaralni a nyáron, sokat pihent. Most már 22-23 hetes, ha jól tudom, teljesen rendben van, és igen, a méhlepény helyzete változhat, ahogy minden növekszik odabent.
Még egyszer írom, hogy ne haragudjatok, én nem teszek fel képet, de szívesen maradnék, ha nem baj.
Üdv
Nuska+
nuska1

Csajok!
Tök jó, hogy ennyit írtok, de nem kis nehézségek árán tudok csak lépést tartani veletek olvasás terén, írásban pedig örökké a sor végén kullogok :?

Katavirág!
Szép volt a januári eskembeskem :D A ruhám nem volt semmi extra, akár nyáron is felvehettem volna, csak volt hozzá egy bazi vastag pelerin. Meg az egyházi szertartás előtt bevettünk a férjemmel egy kis snapszot :lol: , mert míg mindenki kabátban volt, mi ugye nem, meg a szép rucim alatt térdig feltűrve egy hófehér vastag cicagatyám volt. :lol: És váltott lábon csináltam végig a szertartást, mint a gólyák, mert fázott a talpam. Mondjuk a szertartás végére az orchidea csokrom megfagyott :shock: :shock: Ettől csak emlékezetesebb volt az egész, tulajdonképpen mi élveztük. De vándoresküvőnk volt, polgári Veszprémben, egyházi Szentkirályszabadján, buli Balatonalmádiban. Jutalmul mindenkinek biztosítottunk szállást, még a veszprémieknek is, így mindenki hajnalig velünk tudott bulizni, és senki sem izgult az idő, meg az útviszonyok miatt.

Ma csak háborogni jöttem egyébként. Szerdán betöltöm a 11. hetet, a kedves védőnőm meg lement a térképről. Amikor utoljára voltam várandós, még minden egyszerű volt, bementem az Uzsokiba, és ott az adott hétnek megfelelő kötelező szűrést megcsinálták. Most meg rohangálni kell beutalóért, minden vizsgálat máshol van, és ugyebár a "mit-hol-mikor csináljakot" nem tudom kiolvasni a csillagokból. Na ma nagy kegyesen továbbitott a helyettesítő védőnőhöz, mert ő szabin van. Háááát, végül is van egy hetem a 12. heti uh-ig, hogy mindent elintézzek, megszervezzek.

Kamilla!
Ma sorstársak vagyunk. Enyém kobak is annyira fáj, mintha tűpárnával lenne bélelve belülről. De nekem már 4 napja tart ez az őrület. Talán mintha ma estére enyhült volna, de csak talán...

Na spurizok tusolni, aludni, mert férjuram megint külföldön, és ilyenkor a kölkecek szeretnek engem sokat ugráltatni éjszaka, én pedig szeretnék sokat aludni.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nuska,

engem nyugodtan túllicitálhatsz, hiszen én még alig múltam 29 és még csak az első babámat várom :) :) :)

Csirkesz,

a vizsgálatokkal én is így vagyok. Amikor a 12. héten végre eljutottam a háziorvoshoz meglepődve tapasztalta, hogy még nem voltam EKG-n. Mondtam neki, hogy még nem kaptam beutalót. Erre ő kiokosított, hogy azt a nőgyógyásznak kell adnia és nem a háziorvosnak. Jeleztem, hogy nekem végül is tök mindegy, ha ráér, akkor majd november közepén elmegyek, mert csak egy EKG beutalóért nem fogok elcaplatni újra a nődokihoz. Végül adott ő beutalót. Nem értem, nem mindegy, hogy ki tölti ki azt a papírt?
A másik vicc a történetben, hogy én minden nap 1/2 9-től 5-ig dolgozom. Szerintetek EKG-ra mikor lehet menni???? Természetesen csak 13:00 és 14:00 között, ráadásul csak hétfőn és kedden :shock: :shock: De előtte azért beutaló ide beutaló oda előtte be is kell jelentkezni, időpontot kell kérni. Mókás....

Jobbulást kívánok minden fejfájósnak

Kép
emi29

Jó reggelt :D :D
Már megint mennyit írtatok :!:

Nicci-köszönöm az infót,utánanézek.

mezsó-hogy te miket kérdezel :shock: természetes,hogy maradj.Ha együtt kezdtük,akkor együtt is kell befelyezni.Meg különben is,már megszoktunk itt....

Kis-Csillag:gratula neked a szép paraméterekhez.Növöget a babód :D

Kerekes97:lehet valami abban,amit a szülés időpontjáról leírtál.Nekem is kiszámolta a doki a menzi alapján,hogy április 23,de mondta,hogy nyugodtan számíthatok korábbi időpontra is,mert rövid a ciklusom(24-25 nap)

csirkesz:Ekg???Engem sem küldtek olyanra.eddig(13 hét alatt)3x voltam uh-on,egyszer vérvétel a vércsoport megállapításához,egyszer vérvétel a genetikai vizsgálathoz,és egyszer genetikus.Miről maradtam még le??Úgy látszik nállunk a balkánon más a hozzáállás :( :twisted:

szösszenet:nekem is tetszik a vörös fehér kombinációés különben is,néha újítani kell,nem feltétlenül követni a megszokottat.
A táblába légyszi majd írd be,hogy 30 éves vagyok.Név nincs.Kórház az Szegeden.
A névvel kapcsolatban.....tegnap volt először szó a nevekről.....a páromnak egyik sem tetszik,amit felsoroltam neki,de hát van még idő...
A befutú nevek nállam:Rajmond,Dávid,Dominik,Tímea,Lara,Réka

klarka:alakul az a pocak :D :D Már le sem tagadhatod,hogy valaki ott bujkál.
szibi

Sziasztok!

Csirkesz, Emi: amit a vizsgálatokról írtok, velem is valami hasonló történt. Szerencsére megoldódott, de először nagy volt a zavar. A védőnő csodálkozott, mikor először odamentem, miért nem vittem neki laboreredményeket. Mondtam, hogy a nőgyógyász szerint neki kell beutalót adnia. Védőnő szerint próbáljam meg a háziorvost, vagy zarándokoljak vissza a nőgyógyászhoz. Háziorvos: az asszisztens telefonon mondta, nyugodtan menjek, ők adnak beutalót. Megyek, háziorvos csodálkozva néz: ezt a védőnőnek kellett volna. Végül az asszisztens elétolt egy papírt, hogy ezt kell kitöltenie (teljes vérkép, stb, vércsoport).

Szibi, nekem ekg-t a háziorvos csinált, mikor először (vagyis még csak egyszer) megjelentem nála.

Lehet, hogy legközelebb megkérem a nőgyógyászt, hogy amire tud, adjon ő beutalót, hogy ne legyen ilyen zavar? Van valamilyen tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? ( Bár vérvételre még nem mentem el, majd csütörtökön, akkor érek rá.)

Szösszenet! Jó szemed van, valóban vidéken volt az esküvő (a férjem lakik Pesten, illetve mostmár én is). Kicsit aggódtunk az időjárás miatt, de szerencsére szép időnk lett.

A májusiak egyébként hová tűntek? Egyedül vagyok most itt.. :(
Vendég

[quote="virág5"]A írta:virág5 májusiak egyébként hová tűntek? Egyedül vagyok most itt.. :(

Hello:)

Én olvasó üzemmódban itt vagyok, de mi eléggé le vagyunk innen maradva, úgyhogy ezért vagyunk csendben :) A júniusiakhoz írkálok, ott egészen hasonló korú kismamákok vannak, mint én :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke, kösz, hogy írtál. A "lemaradásban" teljesen igazad van, kicsit én is furcsán érzem magam emiatt. Lehet, hogy én is átnézek a júniusiakhoz? Bár nekem a május vége nagyon valószínű időpont.
Vendég

Virág, nekem is valószínű a május, 25-re vagyok kiírva, a kisfiam majd' 3 héttel jött előbb. De itt már, mivel többségben áprilisiak vannak, már pocakképek vannak, meg AFP jön, stb, mi meg még csak az első laboron vagyunk túl, stb :)
De azért olvasok, mert nagyon jó kis csapat ez :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ezt én is nagyon bírom. Nálunk is megy az egymásra mutogatás: védőnő, háziorvos, nőgyógyi... tiszta dili mindenki. Mondjuk csak röhögök rajtuk, mert én mindent magánban csináltattam eddig meg, úgyhogy nem kellett sehova beutaló. Háziorvoshoz meg úgyis megyek minden hónap végén táppénzes papírért úgyhogy egyúttal csináltatok vele egy EKG-t is majd.

Nekem egyébként szerintem valami nem stimmel a szívemmel, mert éjjel alig bírok aludni olyan erősen kalapál. Ez nem teljesen normális ugye? Pedig nem is kávézom. Mi lehet ez? Vagy ez is terhes tünet? Ilyet még nem hallottam....

Ja, én spec májusi vagyok, de csak papíron. Szerintem beelőzök a végén mindenkit az ikrekkel.

Csirkesz! Jó lehetett a januári esküvő. Bundabugyi meg minden. Jót nevettem!

Na, ma már nem fáj annyira a fejem, csak még egy picikét. Tegnap Apa halálra masszírozta. A végén szerintem már azért fájt, mert olyan erősen csinálta.

Kép

Kép
kamilla306

bocs az előbb béna voltam...

Mamik
Nyitok egy új topikot ahova szeretném összegyűjteni a véleményeket tapasztalatokat, hogy hova érdemes költözni Budapest környékére... hol milyen lehetőségek vannak? Milyen az iskola óvoda?

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 21&start=0

Itt a topik gondoltam, jobb ha egy helyen van és minnél több embert meg tudok kérdezni...

Ha minden májusi eltűnik akkor én sem fogok ide írni... eleve hülyeségnek tartom ezt a havi bontást sokkal jobb volt kéz éve a tavaszi topik... :(
Nem igazán értem ha valaki májusban fog szülni akkor miért a júniusiakhoz ír, no mindegy... csak sajnálom...

Kép
Kép
Kép
mamacka

két éve akart lenni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]N írta:mamackaem igazán értem ha valaki májusban fog szülni akkor miért a júniusiakhoz ír, no mindegy... csak sajnálom...

mamacka, azért mert ez nem májusi topic, hanem inkább áprilisi. (Alig van 1-2 májusi aki ide írkál.) Van aki már a 16. héten jár, majdnem 8 héttel előttem pl.
De amúgy tényleg anno jobb volt hogy évszakokra volt bontva, nem így hónapokra.
Mindegy, azért nem tűnök el, csak a júniusi kismamikkal hasonlóbbak most a problémáink :) Itt már nagyjából véget ért a hányingeres időszak, ott még szak most kezdődik.. :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Na sziasztok!

Én se tűntem el mint májusi!
De ami igaz az igaz,nagyon elöttünk jártok áprilisiak!!Nálam még szívhang sincs,vagyis remélem már van :wink: Mint írtam pénteken kiderül!De én szeretnék ide is írni,mivel aki elöttem van tud szolgálni pár hasznos infóval...Az pedig rámfér!
Szóval írok ide is oda is!Ártani nem árthat,és mindenhol jó a társaság!!
Ha lesz végre kiskönyvem akkor aktívabb is leszek,egyenlőre még van egy kis para nálam :roll: :wink:

annus11

Én is májusi vagyok.Megvolt ma a vércukorvizsgálat meg egy uh.24,5mm,jól fejlődik 1 hónap múlva megyek uh-ra. Kép
Vendég

Szia Gitka!
Jó sokat nőtt a baba!Gratula hozzá!
1 hónap..de soknak tűnik...én hetente járnék legszívesebben ha lehetne...

annus11

Sziasztok :!:
Csoppke, Virag, el ne tunjetek man :!: :roll: Annak idejen Vera nyitotta meg igy ezt a topikot, de en nem banom, annal tobben vagyunk. Tenyleg Vera, mizujs :?: Jon a baba :?:
Csirkesz, en pontosan a pelerinre gondoltam teli eskuvo kapcsan. Es mekkora otlet snapszot inni :wink:
Kerekes, en csak annyit lattam, hogy nalad mar be volt irva a 33. Tenyleg nem akartalak oregiteni. Boven le vagyok maradva, tudom, mar ami a gyerekvallalast illeti, de az az igazsag, hogy 30-ig eszembe sem jutott, utana meg nem jott rogton. De tulajdonkeppen nem is banom, a mostani idopontot nagyon idealisnak talalom.
Mezso, a vilagert sem akartalak halalra remiteni. Az elolfekvo lepenynek vannak valtozatai, vandorolhat is a meh novekedesevel. De arra lehet szamitani, hogy csaszarral szulsz.
katavirag

Gratulálok az UH-hoz Gitka! Nekem is pont így néztek ki 9 hetesen. Legközelebb már csak a 12 hetesre fogok menni. Rossz, hogy ilyen sokat kell várni, mert csak rettegek, hogy minden okés-e.

Sajna a hányingeres korszakon én még nem vagyok túl.....pedig már jó lenne....

Az ikres topikban egy csajszi feltett egy 31 hetes pocakképet. Hát én majd elájultam mi vár rám!!!

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!
Nagyon szeretném, ha még engem is befogadnátok ebbe a szép kis csapatba!Már van egy 3 éves kislányunk, most várjuk a tesót.A kiskönyv szerint április 13-ra vagyok kiirva,( bár én úgy érzem inkább március vége lesz).Most vagyok a 15-dik hétben, és képzeljtek, már érzem a pocaklakó "kopogásait".A múlt héten kezdtem el érezni, de akkor még eléggé bizonytalan voltam, de 1-2 napja már határozottan érzem, hogy Ő az, aki kopog :D .
Sajnos én jelenleg már nem dolgozom, mert a 11-dik hét óta görcsöl a hasam, Magnézium mellett is.A kislányunkkal is ez volt, de vele csak a 19-dik héttől, viszont akkor a méhszáj is kinyilt.+Eleinte nagyon sokat hánytam (még most i előfordul).
A kislányunk 3 éves és nagyon várja már a tesót, már most beszél hozzá, simogatja, puszilgatja a pocimat.
[b]Szösszenet-úgy látom veled vagyunk egy napra kiirva és majdnem egyidősek is vagyunk!
[b]Lányok!
Az a kérdésem, hogy közületek valakinek van még ilyen hasi görcsölgetős problémája, ti hogy viselitek ezt a helyzetet?Én sajnos egyre nehezebben, főleg, hogy a gyógyszertől sem múlik.
Ha jobban lesz időm teszek fel én is UH-képet!
Üdv. mindenkinek!

Kép

Kép
deli

Ti látjátok a vonalzómat?Mert nekem csak a linkje látható, lehet, hogy nem sikerült beilleszteni?

Kép

Kép
deli

Deli!
Nem látszik a vonalzód:(

annus11

Sziasztok!

Deli - Üdv. köztünk :)
Privátban küldheted az adatokat, és akkor a táblába is felveszlek :)
Én április 9-re vagyok kiírva, de én is, a dokim is, és az UH-k is 13-at valószínűsítik .. ezért én ezt írtam be :D
Az április 9-et a mensiből számolták, de azt nem kalkulálták bele, hogy 32 napos ciklusaim voltak.
A vonalzódat nézegesd az előnézet funkcióval .. amíg ott nem látszik, mi sem fogjuk.

Gitka - Nagyon jó az Uh kép!!!! :) :)

Májusiak .. nehogy elmenjetek :)
Engem mindenki történései érdekelnek!!
És ha itt nincsenek, akkor hol vannak a májusiak?? :shock: :shock:
Mindenki a júniusiba írna? Ott meg ti vagytok előrébb, mint ők, nem? :lol:

Nah .. még jövök, mert megint csak az utolsó 1-2 hozzászólást néztem meg .. szaladok tanítani.

Gyakorlott, rutinos kismamák!!!
Babakocsi ügyben milyen szempontokat nézzek? Elkezdtünk keresgélni .. inkább használtat... az ár miatt természetesen.
Ötletek??
Budapestiek, merre keressünk? :)
Köszi

Kép
szösszenet

NNNNNa, védőnő letudva, okosabb nem lettem :lol: :lol: :? :? :shock: :shock:

Adott vmi táblázatot, hogy mikor milyen vizsgálatra kell mennem, és szerinte sehova nem kell beutaló :shock: :shock: :shock: Na ez az, amit nem hiszek el. Szerinte az SZTK-be is csak oda kell telefonálni időpontért, és már mehetek is. A 12. uh-ra is csak gondolok egyet valamikor, és már mehetek is. NA DE MIKOR??? Az előző dokimnak még az sem volt mindegy, hogy 12+3, vagy 12+6 vagyok-e, amikor a nyaki redőt mérik. Most meg én döntök... Mondjuk akkor rögtön kaphatnék egy dr. címet, meg egy orvosi diplomát is, nem :wink: :wink:

Szóval, Lányok, itt a nagy kérdés: Ti mennyi idős babások voltatok, amikor a 12. heti uh-ra kellett mennetek?

Ja, mondtam, hogy mikor volt az utolsó mensim, erre kapásból fejből rávágta, hogy május 8 a szülés várható ideje. (a netes kalkulátor május 7-re tesz, a dokim meg még nem nyilatkozott. szerintem úgy van, mint az előző dokim, az első 12 hét elteltéve tekint csak kismamának.)

Az újabb újdonság, hogy tényleg csinálnak terheléses vércukor vizsgálatot a legelején. Eddig 2 dl tejet kellett meginni 1 db zsemlével, itt 2 dl tej+2 zsemle a menü. DE!! Tej helyett lehet ízesítésmentes teát is inni! Mondjuk ez szimpi, mert csak kávéba teszek tejet, azt is csak mértékkel. BÁR! Eddig ezt a nővérek előtt kellett benyomni, hogy hiteles legyen a bevitt kaja-pia mennyisége. Most itthon kell kajálni, majd úgy kiszámolni a kiszámíthatatlant, hogy éppen egy óra múlva szólítsanak vérvételre az SDZTK-ban, ahova ugye beutaló nélkül megyek.
HE-HE, már előre röhögök, hogy hányan fognak még engem lecseszni a szülésig, hogy elcsesztem a vizsgálatramenetelt. Az vígasztal, hogy ettől nem lesz se betegebb, se egészségesebb a babám. Sőt, letojja, hogy mi itt kint mennyit beutalózunk, vagy mennyit nem :D :lol:

Na loholok aludni, mielőtt menni kellene az oviba. Este valszeg benézek.

Deli!
A vonalzódat a profilod "aláírás" mezőjébe illeszd be, de nézd meg, hogy az aláírás mező melett balra a HTML és BBCode megnevezések mellett az áll-e, hogy "bekapcsolva" Más tippem nincs. :cry:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csilla a májusi mamákkal is hasonlók a problémák... én is hányingerrel küzdök és még csak egy bimbódzó babszemet láttunk az uh-n... ha minden májusi mama elmegy akkor valóban csak áprilisiak lesznek, de a táblázat szerint elég sokan vannak a májusiak közül is... a júniusiak között is lesznek olyanok akikkel nagy lesz a különbség...

Persze nem győzködlek mindenki azt csinál amit akar csak úgy örültem nektek, hogy együtt várhatjuk a kicsit...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bár én nem vagyok gyakorlott, de az igényeidet nézdd.Pl nekünk nincs kocsi,szóval nem kell h oda kicsibe behajtogassam.Bár a méretek mindenhol fontosak.Én Pesten fogok közlekedni metróval,busszal,villamossal.Ezekre szertnék felférni.
Meg azt is nézdd h meddig akarod hasznáni,vagyis többfunkciós legyen vagy se,legyen e bevásárló kosár ilyenek.Ezeket szerintem mindneki maga ízlése szerint dönti el(na meg a pénztárca szerint)

Télleg hol a többi májusi?Mert mi télleg május végén vagyunk,utolsó napokba...ezért írunk a júniusba is.Na de a többiek?

annus11

Csirkesz mi 13 hetet is betöltjük amikor megyünk a 12 hetire... nem is az idő a fontos, hanem az, hogy amikor mérik a nyakiredőt figyelembe vegyék, hogy te nem 12 hanem már 13 hetes vagy!

Szösszenet
Én elég alaposan utánnanéztem a babakocsiknak... Áronnál egy Gracot használtunk, amiben az volt a jó, hogy az autósülést csak bepattintottuk így egyszerű volt pl vásárolni, de zavart, hogy nem vízszintesen fekszik a baba ezért vettünk egy ABC design kocsit, amiben tudott ugyan vízszintesen feküdni, de dög nehéz volt és nagyon nehéz volt irányítani... Most egy Bugaboo-nk van ami iszonyat drága... nekünk nagy szerencsénk volt mert annyiért jutottunk hozzá, amennyiért a másikat eladtuk... ebben tetszik, hogy nagyon könnyen irányítható a kocsi sem nehéz, igaz nemlehet a sportrésszel együtt összecsukni és nagy helyet foglal az autóban... van mózeses része is és a régi Graco kocsiülést adapter segítségével rá lehet pattintani... Szerintem jó kocsi, de annyit nem ér amennyibe újonnan kerül... horror. Már én is apeg peregókat néztem cska aztán véletlen belémbotlott az a kocsi amit megvettünk...
http://cc.msnscache.com/cache.aspx?q=72 ... FORM=CVRE3
http://www.bugaboo.com/

Amit fontos nézni:
Elsősorban, hogy mik a ti igényeitek, milyen terepen laktok, Városi közlekedésre kell (fontos szempont, hogy könnyű és lehetőleg kicsi legyen), vagy terepre?(erre jók a háromkerekűek, nagyobb kerekű kocsik)
-átfordítható legyen a tolókarja
-vízszintesig fektethető legyen (hason is tud benne aludni a baba)
-nem árt a súlyára odafigyelni
-könyű legyen irányítani

Ami én nagyon jó szívvel ajánlok azok a Peg Perego kocsik
A Peg Perego ** P3 Modular System esernyőre csukható, (később nagyon praktikus, nagyon könnyű) viszont az újszülöttet a rápattintható és autóba is beköthető mózesbe lehet toligálni, autósülést is lehet bele tenni... ez is elég drága... de olcsóbb mint a fent említett sztárolt kocsi...

http://cc.msnscache.com/cache.aspx?q=72 ... &FORM=CVRE

A Peg-Pérego ** Venezia babakocsi is nagyon praktikus... ez teljesen vízszintesre hajtható, ami azért jó mert akár hason is fekhet benne a baba... szinte teljesen zárt kocsivá alakítható, könnyű irányítani, átfordítható a tolókarja, és bár nehezebb mint az előző, még könnyű kocsinak számít... lapra csukható

http://bababolt.echt.hu/babakocsi/pegperego?cid=30259

Peg peregóból is van három kerekű...Peg-Pérego ** GT-3 Completo, babakocsi
ezek értelem szerint nehezebbek és nagyobbak...
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/pegperego?cid=30254
Kép

Ez a Navetta mózes ami jó az összes PP kocsihoz és autóba köthető...
Kép

Remélem tudtam segíteni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Használt kocsikat én itt szoktam nézni:
http://www.babaszoba.hu/services/smalla ... E-32715D45

Vagy egyszerűne beírom a keresőbe az adott kocsi nevét...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: