A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júniusi babák

JA!
Beleolvastam a Suttogóba....kétélű a dolog, nem mindenkinek fekszik.

Kép
Kép
petra78

Zetus, ez nem semmi :shock: De egyébként ilyen nálunk is van, hogy több mint 1/2 órát cicizünk, mert ott nyugszik meg.Már folyik ki a száján a tej, büfiztetem, de csak vissza kell raknom, mert egyedül ott jó neki.Mérlegedben új elem van?Mert akkor is elmérhet, ha merülőben van az elem.Ez csak egy 5let!De szerintem ne görcsölj ezen, és nem is kell annyit méregetni.Ja, meg érdekességképp, hogy a babák nagyrészt csak cicin szeretnek lenni, mert olvastam, hogy egy baba 8 perc alatt leszívja azt a mennyiséget ami a jóllakáshoz szükséges neki!!!!!Ugyhogy a többi........az már csak szívesen eltöltött idő a cicin!Nekem is azt mondta a védőnő, hogy 10-15percnél tovább ne hagyjam.Én meg mondtam jó!De ha úgy jó a babának, hogy azon alszik el?Akkor mért ne.Én legalábbis így vagyok vele!Ez a mi magánügyünk Hannussal, és kész! :wink: :)

Judit,

Tök jó a tábla. :wink: Van még valaki, vagy már mindenki megszült?
Mi nem megyünk idén nyaralni, csak 1-1 napokra.Barátokhoz Velencére, meg lehet Balcsira!
Majd jövőre tervezünk már rendes nyaralást! :wink:
Ti mentek?
manóci

Etus!
Én az Infacolt használom és nálunk nagyon bevált. Én csak az esti kaja előtt szoktam neki beadni, mert akkor szokott hasfájós lenni.

Bár tegnap az én drágám sugárban köpte ki a drága gyógyszert, volt is este nemulas. Nagyon fájt a pocakja, folyamatosan maszíroztunk, anyával felváltva. a védőnéni mutatta meg hogyan kell. Kb. 2 óra ordítás, üvöltés után rottyantott egy nagyot. Akkor meg azért bőgött, mert már borzasztóan fáradt volt. Végül letettem és a gyerekem egy másodpercen belül bealudt. Ekkora az én édegeim már elég megtépázott állapotban voltak.

Judit!
Tényleg szupi a tábla, köszike :D

Csajok!
Az lehet, hogy a szoptatós teától (Lactoherb) fáj a pocija a kicsinek. Állítólag van benne szélhajtó!

Petra!
A cikk tényleg tök jó.

Én ma de. mértem először , hogy ROZI mennyit szopizik és 90-et evett. Totál jólakott el is aludt. Úgy döntöttem most egyenlőre a méricskéléssel fel is hagyok!

Manóci!
Az én kicsikém is a cicin szeret elaludni. Én meg hagyom. Végülis még olyan picúrkák, a védőnéninek meg nem kell mindent tudnia :wink:

Ja jut eszembe. Pénteken azt tanácsolta a védőnéni, hogy éjszaka már ne ciciztessem, ugyanis nagyon szépen fejlődik csak adjak neki cumit, így előbb utóbb leszokik az éjszaka felébredésről. Hát ez nálunk nem vált be, üvölt ha nem kap enni!

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Marcinak ma hasfájós napja van, amit nem is csodálok, mert a büfizés nem igazán fekszik neki.
Szopis párna egyelőre úgy tűnik beválik az altatáshoz, abban már két napja jó nagyokat alszik.

Június!
Kérdezted még "évezredekkel korábban" a teáztatást: én nem adok semmi mást csak cicit és Szonjinál is így csináltam.

Judit!
Én is Benjáminról tudtam, egészen a szülőszobáig. Na jó, ebben a formában nem teljesen igaz, inkább reménykedtem, hogy férjem mégis a Beni mellett dönt, mint ahogy korábban el is határoztuk. De végül mégis Marcink lett. Nem baj, majd megszokom.

Akartam kérdezni, hogy szerintetek a kendőt mikortól lehet használni, de benéztem a kendős topikba és ott úgy vettem ki, hogy már újszülötteknél is lehet, de meg is kérdeztem a csajoktól, várom a válaszukat.
Én anno Szonjival használtam kendőt, de sajnos elég későn kezdtük el és nem bírta türelemmel, amíg rákötöttem. Amikor már benne volt, akkor nagyon bírta és tök jókat aludt benne. Mellesleg a hátam/vállam sem fájt úgy a kendőben, mint a kenguruban (mert azunk is volt), pedig nem ócska fajtát vettünk.

Etus!
Sztem Bercel köldökét mutasd meg a dokinak. Az a gézes, bekötözgetős megoldás elég nagy baromságnak tűnik (bocsánat, ha vkit megbántok vele).

Ildi!
Hogy vagytok? Örülök, hogy végre otthon. Vagy már írtam? Akkor bocsi.

Nekem mióta hazajöttünk, két reggel is olyan görcseim voltak, hogy férjem mentőt akart hozzám hívni: sírva fetrengtem, annyira fájt, rosszabb volt, mint a vajúdáskor. Végül 2 no-spa és forró zuhany megoldotta, de tudnám élvezni, ha több ilyen nem lenne, mert ha akkor jön rám, amikor nincs itthon senki, csak a két gyerekem, nem tudom mit fogok csinálni?!

Szopi-cici nálunk is hasonlóképp zajlik, mint Petráéknál, Manóéknál: Marcit csak a cici nyugtatja meg, a játszócumi nem igazán hatja meg. Ma reggel még öklendezett is tőle, amikor a szájába akartam tenni.

Petra!
Kiderült, hogy mi az a vmi? Elég ijesztően hangzik, remélem semmi olyan, aminek nem kéne lennie.

Szüléssztorival igyekszem, ígérem.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Hat lanyok nagyon irigykedem a sok jol szopizo babara.

Zetus:
Foleg a sok sok grammra. Timi nem tud meg mindig csak 10-20 g merheto mennyiseget kiszivni 30 perc alatt. :( Atkozott bimbovedo. Szerintem nagyban kozrejatszik, mert annyira szivja sokszor es megis a merleg aztan a keseru igazasagot mutatja. Hat nem is hizott semmit az utobbi ket napban :( Mondjuk nem is fogyott, de ez igy borzalmas :( Szopi 30 perc, Bufi 10 perc, raadas etetes lefejt tejcivel a hutobol a hianyzo mebnnyiseget (attol fugg mivel eppen, de mondjuk ahogy kene poharbol 40 perc, vagy ahogy nem kene cumisuvegbol 15 prec, bufi 20 perc, esetleg meg utana altatas vagy hasonlok, aztan jutok oda, hogy fejjek is 15 percig... Ez egy etetes. Ehhez kepest 3 orankent kene eteteni. Szegeny Timi allandoan csak aludna az etetesek elejen, a poharnal meg mar uvolt. Mondjuk nem is valami jo meg a technikam eteren.

Szoni:
Hat nem hangzanak ezek a gorcsok tul jol. Nekem meg a gatsebemmel lesznek szerintem gondok, hetfon mar hivom is miatta a dokim majd. A korhazban egy felkelesnel valami elcseszodott rajta, ami azota sem gyogyul es hat... Ahhh most csak panaszkodom. :oops:
Amugy jol vagyunk am, Timit utalom ebresztgetni, mert akkor a legdragabb ha eppen felalomban van es nyujtozkodik jobbra balra. :) Sajnos meg alig volt etetes, hog yne kellett volna kolteni. Ezert ejjel is elegge jokat alszom 4-5 orat egyhuzamban. Ha nem koltenem meg tobbet is alhatnek :cry: :shock:
Gyerekdoktorbacsi jon hozzank majd hetfon, remelem valamit kifundalunk kozosen erre kis Alomszuszi lanykara :D

Meg olvasok majd vissza, most csak atfutottam, de most megyek koltogetni...

baratodildi

Szona,

Azok a görcsök ismerősek, és durvák! :( Én hála istennek a kórházban az első 2-3 napot végígkínlódva átestem a méhösszehúzódáson!Itthonra már kutya bajom :wink:

Cumi, én nem akarok cumit adni, Hannusnak, ha egy mód van rá.Esztinek még annó próbálkoztam, de neki nem kellett semmi csak cici.Mi cumisüveget sem használtunk soha, mert nem vette be a szájába.

Cici, én is a csak és kizárólag cicire szavazok mint Szona.Szeretném Hannát is 6 hós koráig csak cicin nevelni.Eszti még vizet sem kapott addig!
Sajna van olyan kórház ahol már rögtön megitatják cukros teákkal, meg vizekkel :( :twisted:
manóci

Ildi,

tuti kell az a bimbóvédő? Lehet szegény tényleg azért eszik rosszabbul.Nincs bimbókiemelőd?Azt rá kell cuppantani a cicire, és 20' 1/2 óra után egyből etetsz akkor jól kijön a bimbód.Vagy kicsit a mellszívóval előfejsz, akkor is a vákumtól jól kitüremkedik.Szerintem egy próbát megér :wink:
Drukkolok nektek nagyon, hogy sikerüljön, és Timike jó sokat tudjon szopizni :)
Gátsebed sajnálom :(
manóci

Ildi: miért kell használnod a bimbóvédőt? A szopi+pótlás az etetésben ismerős...én is ezt csináltam az első gyerkőcnél, most meg...megy a szopi. Iszol valami tejtermelés serkentőt? Nekem a Naturlandos tea bejött, de ittam alk.mentes sört és van egy bogyó is amit halálradícsérnek (More Milk Plus Kapszula a Motherlove-tól).60db/6000ft körül van, húzós az ára de aszongyák hogy jó!
Sok sikert nektek és kitartás!

Kép
Kép
petra78

Ilid: sajnalom, hogy szenvedsz a bimbovedovel, nekem egyenlore jo tapasztalataim vannak, mivel a korhazban az elso napon verrogot szivott az egyik mellbimbomra a dragam, a masik meg ben, lapos, en elso naptol kezdve hasznalom, es azota is azzal szopizik Bercel, mar tokre megszokta, nekem meg igy vmiert kenyelmesebb, nem faj...
Szerintem amig tartja a sulyat, addig ne aggodj, es NE ADD FEL, szoptass amikor csak tudsz! Kitartas!!

Szoni: szegenykem, nem eleg a szules, meg ilyen hulye eros mehosszehuzodasaid is vannak... :( Raadasul ha jol emlekszem neked Szonjaval anno nem is volt, vagy?

Petra: tenyleg jo a szopis-cikk!

Szegeny Bercelnek annyira kiuteses mar a feje, es nem csak a feje, hanem a mellkasa es a hata is, hogy holnap leviszem a dokihoz, adjon mar ra vmit, mert ez mar nem normalis szerintem... raadasul a szeme is valadekozik meg szegenykenek (azota, amiota hazajottunk a korhazbol... pedig tisztogatom neki, meg szemcseppje is van, de csak nem akar gyogyulni... a koldokcsonk tegnap nagyon szep volt, nagyon meg is orultem neki, ma erre megint veres volt... de azert remelem mar gyogyul!

Na jok legyetek!

zetus8

Sziasztok!

Hú elég rég voltam. Görcsök: a kórházba szoptatás közbe nekem is voltak nagyon rossz volt de elmúlt.
Tej: sajnos alig van így nagyrészt tápszert eszünk.
Tea: én adok neki ,enyhére csinálom de kéri, sír érte és nem hiszem hogy mikor 35 fok van ne lennének szomjasak. Én úgy vettem észre a széklet is könnyebben megy tőlle ha issza a teát.
Petra ez elég dúrva de biztos semmi gond, azért majd írd meg mi volt.
Dobok két képet. Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok Csajok!

Hát, úgy látom mindenki hasonló cipőben jár 8)

Görcsök: én is úgy jártam, mint Zetus, a kórházban eltötött napok alatt annyira erős méhösszehúzódásaim voltak szopi közben, hogy szó szerint sírva fakadtam. Persze csak úgy, hogy elfordítottam a fejem, hogy Réka ne lássa, mert állítólag értik, hogy miről van szó, és megrettennek a szopitól, ha látják, hogy anyának az nem jó.

Tej: én is csak jókat hallottam eddig a More Milk-ról, és igen, bazi drága. Én most az Urtica Urens homeo-s bogyót szedem, és úgy tűnik bevált. Igaz, hogy estére már úgy érzem, hogy nincs semmi a cicimben, kiürül. De attól még van benne tejci, ugye?

Nálunk megy a cumikázás ezerrel, amit én nem bánok. Fiam is cumis volt, és szó nélkül abbahagyta 1,5 évesen. Én azért adtam neki először, mert amikor már 1 óra 20 perce volt cicin, úgy döntöttem, hogy ezt nem lehet csinálni, mert nem fogja bírni a cicm, és akkor mi lesz a szopival??? Szerencsére elfogadta, és meg is nyugszik tőle, persze csak akkor, amikor nem az éhség miatt sír :wink:

Azt egyébként én is hallottam, hogy ezek a tejserkentő teák szélhajtók is, mert mindegyiknek összetevője az édeskömény, és az biza szélhajtó.

Most megyek, és én is elolvasom ezt a cikket, mert hasonló problémáim vannak, mint Petrának. Mindig azon izgulok, hogy elég legyen a tejcsi, fiamnál nekem sem volt elég, és félig tápos-félig tejcsis volt. Most meg izgulok, hogy minden rendben legyen.

Minden babócánk gyönyörű, de azt hiszem ez nem újdonság :lol:

Ja, elhagytuk a múlt héten a 4 kg-ot!!!!!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Jajj, még azt felejtettem el - nem is tudom ki írta, bocsika :oops: - hogy Réka szeme is váladékos, Bencéjé is az volt.
Kell kérni a háziorvostól beutalót szemészetre, és ott átmossák a könnycsatornát, és minden OK utána.
Az eljárás drasztikus, de egyáltalán nem fáj a picinek, csak anyuci ne lássa, mert ő biztos hogy kikészül.
Ez tapasztalat... 8)

Kép Kép
fricky

Hali Csajok!

Én is a homeos bogyót szedem mint Eszti és tényleg működik. A teából naponta egyet szoktam inni. Így elég a tejcsim a kicsinek, de lefejni már nem tudok. Rozi szerencsére nagyon ügyesen szopizik, ezzel legalább nem kell kinlódni.

A bimbóvédőről én is azt hallottam, hogy hátránya lehet, hogy szopás közben nem kap elég ingert az agy és nem indul be az utánpótlás termelése. De ha nem megy másképp akkor ez is több a semminél. Nekem még a kórházban sebesedett ki a cicim, fájt is rendesen. Kenegettem és szerencsére helyrejött. Én nem hagyom sokáig cuclizni Rozit a cicin miután jólakott. Ő is imád "rágódni", de ha szétrágja később nem lesz miből ennie.

ROZI ma éjjel aludt 22órától 2.30-ig. Ez tiszta kánaán volt, mert eddig éjjel 3óránként felébredt kajázni. Persze a nagyágyon feküdt mellettem :? Ugye 6 hetes koráig nem lehet elkapatni a gyereket és majd visszaszokik a kiságyba :?: :wink:

Rena!
Balázs nagyon édes, szemmel láthatóan növekszik :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Hú, hogy mennyit írtatok!

Ildi!
KITARTÁS Nektek! Tedd mellre amennyit csak tudod a picurt, tanulgassa azt a szopizást! Tudom, hogy most úgy érzed, hogy csak ebből áll az életed, de ne add fel. El fog jönni az idő, amikor már jó nagy adagokat mértek! Ja, és ne idegeskedj!!! Johinál mi is sokat kínlódtunk, és idegeskedtem, sajnos hamar fel is adtam. Palkónál meg marha nyugodt vagyok, és lám tej is van meg pióca is a drágám. A szakkönyvek szerint pár hétig nem baj, ha nem híznak, még az sem, ha fogynak! Csak ciciztesd!!!

Petra,
Mi volt, ami kijött belőled? Kicsit tényleg horror volt! Az én férjem is biztos hasonló tüneteket produkált volna!

Zetus,
Pár napja én is mértem 190-et! Nem véletlen, hogy Palika már 4250! Ő is nagyokat nyel, az ilyen típusú hasfájásnál nekünk a hosszú büfiztetés és a hasonalvás segít!

Még teszek fel képet, de mennem kell, mert rí a drága!

Puszi

Kép

Kép
skat

Kép Kép

Kép

Kép
skat

Kép

Kép

Kép
skat

Jaj Kata, hat ezek a kepek tunderiek! Amikor a Johi oleben fekszik a kiskrapek... hat az vmi zabalnivalo! :)

Fricky: az en fiam szeme valadekos, es ma kaptunk beutalot szemeszetre, jon velunk majd apa is, akkor szerintem en majd kinn megvarom oket...

A kiutesekre azt mondta a dokino, hogy sima tejkiutes... hat nemtom, tiszta pirosak, es most mar a fel mellkasa ilyen kitese, meg fenn a hata is... :( Szegenykemet el is neveztem piros pottyos turo rudinak...

Rena: milyen nagy mar Balazs! Szep kisfiu, biztos nagy nocsabasz lesz... :)

zetus8

Jut eszembe anyatej... mi hihetetlenul aldottak vagyunk egyenlore, mert tobb a tejem, mint amennyit a kismano meg birna enni, pedig nem eszik keveset... en az elejen meg fejtem, de most mar nem merem, nehogy tobb termelodjon... mondjuk neha muszaj, mert ha Bercel nem kel fel 2 es fel-3 orankent, akkor total "bedurranok", faj , feszit mint allat, es kenytelen vagyok lefejni, mert a gyereket nem akarom felkelteni... de mondjuk ez csak ejjel vagy reggel szokott elofordulni... de naponta 200-300 ml-t siman le tudok/tudnek fejni "feleslegbe". Nem kell vmelyikotoknek tej? :) :lol: 8) Egyebkent en is szedem az urtica urens homeos bogyot

zetus8

Június,

Nekkem is aludt már 2 éjjel is 5 órát egyben Hannus :) és ő is mellettem :oops: De ne izgulj szerintem, 3 hós korig nem lehet elrontani!Legalábbis ez tapasztalat.eszti is annó állandóan rajtunk volt, meg mellettem éjjel, aztán eljött az idő, hogy már beraktam az ágyába, és nem volt semmi gond.De most még olyan picik, alíg szokták meg a külvilágot, kellünk még nekik, hogy érezzenek :) :) Ne izgulj, altasd magad mellett amíg jólesik nektek :) :wink:
manóci

Petra:
A bimbovedot azert kell hasznalni, mert nem tudja bekapni a cicmet ugy, hogy kiszivja a bimbokat, vagyis nem allnak ki es allandoan lecuppan rola. :(

skat:
Szupi kepek!!!

Doktorneni volt ma nalunk latogatason. Szerencsere minden rendben van. Kicsit izgultam, mert Timi tegnap egyik etetest sugarban kihanyta. :roll: Valoszinuleg tul sok levegot nyelt le a kajalas kozben. Ma mar sikerult beszereznem egy Haberman cumisegito cumisuveget es evvel minden ugy tunik szuper. Koltogetni még kell a kis dragat...
Na en eddig minden ejjel 5 oratz vagy 4 orat aludtam egyben. :)
Timi akkor kel csak ha koltom, hogy egyen :( Szoval ejjel elegge jol mentek a pihik. A dokineni, most azt mondta ejjel 4 ora legyen etetes kozott, nappal 3 ora. Igy most a mai ejjel rovidebb lesz, mert ugye kell vagy 80-90 perc egy etetesre fejessel.

Lanyok, nalatok is kirottyantja babuci a pelust. En kidolok a rohogestol az ilyen rottyanto akcioin :D :D :D :P Legtobbszor eppen bufiztetem, amikor majdnem kilovi a kezem a kis feneketol. :P Tiszta poen. :)

baratodildi

Sziasztok!

Kata!
Johi tényleg zabálnivaló, ahogy az ölében tartjí Palikát. Nálunk Szonji nem akarja "felvenni" az öccsét. Simogatja, puszilgatja, de megfogni nemigen akarja.

Alvás:
Nem akarom elkiabálni, de Marci eddig egy éjszakát kivéve mindet végigaludta.

Etus!
Remélem nem lesz semmi gázos a szemészeten és megússzátok nagy sírás nélkül.

Ildi!
Dokival bezséltél a gátad miatt? Mit mondott?

Képzeljétek Marcinak vérzik a köldöke. Neki még rajta van a csonk. Nem ömlik belőle, csak amikor töröltem alkohollal, a fülpiszka volt véres. Mi lehet és sztetek mit csináljak vele? Anyós szerint most csak napi egyszer alkoholozzam és csak hintőporozzam. De félek, hogy akkor meg úgy összegyűlik a trutyi, hogy elfertőződik.

Mennem kell, Marcus sírdogál...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni: ugyan Bercel koldokcsonkja mar 2 es fel hete leesett, de meg mindig veres neha... mondjuk amig megvolt a csonk, addig nem volt... nekem azt mondta a dokino, hogy ne fulpiszkaval toroljem ki, mert akkor felserthetem a sebet. Szerintem fertotleniteni mindenkepp fertotlenitsd, ne csak napi egyszer...
Egyebkent akartam is kerdezni, hogy Szoni hogy viszonyul Marcihoz? Nem feltekeny ra?

Nem tudom a ti babaitok hogy vannak vele, de Bercel 2 napja mar sokkal kevesebbet alszik mint eddig, masfel, van hogy 2 orat fenn van es nezelodik. Ennek vhol orulok, de azert igy eleg faraszto, amig nem jon haza a ferjem. Na de persze nem panaszkodom, mert imadom a kis tunderbogyomat, olyan sokat nevet ram, megzabalom! :)

Ildi: Bercel ugy kakil, hogy mindig hallom, tehat nem kell a pelust nezegetnem, rogton tudom, hogy epp tele van, vagy nincs... :) Nagyon vicces egyebkent, engem mar tobbszor sugarban lefosott a gyerek, mikozben epp pelust csereltem... :) Es Bercel minden kajalas utan rottyant

zetus8

Sziasztok!

ROZI is látványosan kakil. Becsukja a szemét , összeszorítja a kis ökleit (néha sikkant egyet) és akkorákat nyom, hogy röhög az egész család. Szinte minden kajázás után. Hát még utána,amilyen elégedett arcot vág a kis drága!

Köldök ügyben nem tudok semmi okosat mondani. Rozinak leesett a csonk miután hazaértünk a kórházból. Néha még találok benne alvadt vért (keveset), ezt kitisztítom, de rendben van.

Etus!
Az én kiscsillagom is egyre többet fenn van és nézelődik, beszélget.

Ha minden igaz hajnalban (4-kor) megkaptam az első igazi mosolyt. Tele szájjal, hatalmas szemekkel. Ettől teljesen elolvadtam és még azt is elfelejtettem, hogy hulla álmos vagyok!

Kata!
Nagyon tündériek a kicsik, Johika is olyan édes! Köszi a képeket :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Akkor írnám a sztorit:

Marci születése:
29-én este elmentünk Apával megünnepelni az 5. házassági évfordulónkat, ami elég ramatyul indult, de aztán végül jól végződött. Kajcsi után még sétálgattunk egyet a Váci u.-ban. Fejem megint megfájdult, pisilnem is kellett, így már 1/2 10-körül otthon voltunk. Szonji lent aludt a nagyszülőknél.
Este még írtam is a B.netre, hogy kicsit fájdogál a hasam, de nem komoly, itt nem lesz semmi. Aztán 1/2 12 körül éreztem, hogy komolyodik a dolog, de mivel már kétszer is volt ilyen 1 órás "azt hiszem, hogy szülünk" szitu, nem éltem bele magam, csak mondtam Apának, hogy megint esemény van, de most egy kis hányingerrel is fűszerezve a dolog. Ja! azt kifelejtettem, hogy mindezek előtt bevetettük az "apát magamra rántom és megszülök módszert". De nem hiszem, hogy köze van a szüléshez, mert szinte rögtön utána éreztem a fájásokat és sztem az később hatott volna. Na mindegy.
Apa fogta magát és álomba szenderült, én meg éjfélkor megkezdtem maratoni hányásomat: hajnali 2-ig megállás nélkül hánytam, a végén már csak vért és epét (bocsi a részletekért). Aztán Apa vmi csoda folytán felébredt és közölte, hogy mekkora hülye vagyok, hogy 2 órája hányok és nem szólok senkinek. Erre én közöltem vele, hogy mekkora hülye, hogy 2 órája hányok és Ő alszik. Hasam egyébként közben fájt, de nem volt vészes és nem is tudtam odafigyelni rá. Aztán elmúlt a hányás, maradt a hányinger. Akkor még mindig éreztem a fájásokat, már sejtettem, hogy nem fog elmúlni, mert az előzők kb. 1 óra után abbamaradtak. Beültem a kádba, locsolgattam a pocakom, ettől tuti kiderül, hogy mi a helyzet. Közben férjem unszolására felhívtam a bábánkat, hogy mi van. Persze hogy hány percesek a fájások, azt nem tudtam megmondani neki, hiszen addig mással voltam elfoglalva, de mondtam, hogy én még nem indulnék, mert nem olyan vészesek. Végül mégis abba maradtunk, hogy menjünk, mert a strepto-m miatt antibiotikuminjekciót kell kapjak és annak idő kell, amíg hat. Így aztán 3-ra beértünk a kh-ba. Dokim megvizsgált (szerencsére pont bent volt) és közölte, hogy 3 ujjnyi, nemsokára baba lesz. Fülig érő szájjal mentem ki a folyosóra férjemhez, hogy nem jöttünk hiába. Azért közben erősödtek a fájások, de az egész szülés alatt nem fájt annyira, mint anno Szonjival. Szülőszobán doki megint megnézett, mondta, hogy Marci a kezével a feje mellett kotor, ha így marad, nem lesz jó. Mindenesetre repesszünk burkot. Mondtam jó, de előbb egy pisit megejtenék. Mire visszaértem Apa volt csak a szülőszobában, így nézelődtünk az ablakon kifelé (már világosodott). Egyszercsak egy lufipukkanást éreztem, mondom a férjemnek, gyorsan adjon vmit, mert mindjárt folyik a magzatvíz. De szegénynek ideje 0 volt, mert rögtön ömleni kezdett minden kifelé (nagyon jó élmény volt, lányommal repesztettek, úgyhogy nem tudtam, hogy milyen érzés). Én "gyorsan" felmásztam az ágyra, de még mindig ömlött a cucc. Közben bejött a doki, mondjuk, hogy megoldódott a burok kérdés. Megint megvizsgált, Marci szépen elhúzta a kezét, hurrá, szülhetünk (sztünk azért nyúlkált, hogy kilukassza magának a burkot, édes kisfiú). A lényeg, hogy 5.31-kor megszületett Marci fiú, nem kellett vágni, nem is repedtem, sérültem sehol, aminek külön örülök. Eleinte asszem kicsit bénán nyomtam, sztem még ennél is hamarabb meglett volna, ha nem csak a végére lendülök bele.
Hát nagyjából mindent leírtam, bocsi, kissé hosszúra sikeredett.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tegnap este megint baromira fájt a hasam, már rettegek minden nap, hogy mikor jön rám.

Marci szépen szopizik (90-120 között változó mennyiségben, de nem mérem minden alkalommal, csak napi kb. 2-szer) és alszik, éjjel eddig v. csak egyszer v. egyszersem ébredt-remélem így is marad.
Köldöke miatt kissé aggódok, remélem helyrejön.

Zetus (és a többiek)!
Te mivel tisztogattad, vattapamacsos alkohollal?

Petra!
Mi a helyzet? Nem jelentkezel, hogy mi volt az a vmi? Remélem csak nincs időd jönni és nem azért nem jösz, mert baj van.

Ildi!
Javul a helyzet vmennyire?

Én arra gondoltam, hogy elkezdem szedni azt a homeos tejserkentő bogyót, mert már nem feszül annyira a cicim, mint az első pár nap (amikor már rendesen volt benne tej és nem a belövelés miatt feszült). Engem az vhogy megnyugtatott, mert tutira tudtam, hogy elég tej van benne.
Mit gondoltok?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

hahó!

kisbetűvel írok, mert eszter itt fekszik a másik karomban és nem megy így az igényesség...
naszóval még mindig nemtom pontosan, hogy mi volt az az izé, de nagy ijedtségemben a chat-en is beszélgettem a helyzetről anyukákkal és akkor pont volt is fent 2 (v.3 ?) akiknek szintén volt már korábban ilyen.egyikőjüknek még a kórházban és ott sem csináltak belőle ügyet, mondván nem lázas, nem görcsöl, nem vérzik jobban...nincs gond.megnyugodtam én is, azóta sincs semmi változás!

mi lánykánk is egyre többet van ébren, ami jó ugyan de piszok fárasztó amiatt hogy legfőképp kézben vagy kendőbe kötve érzi ól magát.így ugye nem naon vagyok mobil, ami a másik gyerkőc miatt pedig kellene....megoldódik idővel?

a kaki dolog nálunk is robbantós, még a szobán kívül is hallani :)

szoni a szilikon feeling sajnos hamar tovaszáll,ennek én sem örültem....de állítólag idővel ez a normális mert beáll a tejtermelés és normál állagú marad emellett a mell... a bogyó nem árthat, rosszat nem teszel vele főleg ha téged megnyugtat, én is ezért iszom a teát ;)

zetus mi is vtunk szemészeten, tágították a pupilláját, megkukkolták és majdnem az egészet végigaludta....nyugi nem lesz semmi baj!

Kép
Kép
petra78

sziasztok lányok, anyukák :-)
Bocsi, hogy nagyon régen voltam már. De mindig olvaslak benneteket.

Azt szereném kérdezni, ti jártatok már úgy, hogy a babuci lekakált benneteket? A kakát mivel szeditek ki a ruhából? Mert nekem néha még a Vanich sem veszi ki a foltot.
Van valami jó ötletetek?

A babákhoz meg gratulálok mindenkinek, nagyon szépek.

Kép
atina_k

Atina: engem ma tobbszor sugarban lekakilt a kis dragam, szoval van tapasztalatom e teren... :) En rogton ki szoktam mosni a ruhamat ilyenkor, kulonben nagyon nagyon nehez kivenni a foltot... ha rogton kimosod kezzel, akkor a sima mososzappan is eleg, en legalabbis tegnap este azzal mostam ki.
Ja, es rakjal fel kepet te iiiiiiiiiis! :)

zetus8

A tegnapi napom nekem halal volt, vmiert nem akart aludni a mano, osszesen 4szer 20 perc aludt kb egesz nap! Total kikeszultem, raadasul egesz sokat bombolt... de nem ugy, mint amikor faj vmilye, hanem csak ugy "nyuszizett", de azt egesz nap... nem tudom nalatok ez hogy van, de o minden egyes kajalas utan rottyant, es azon dolgozik kajalas utan legalabb fel orat, es akkor elegge szenved. Nem sok az egy kicsit, hogy minden kajalas utan van szeklete? Ez normalis?

zetus8

Etus!
ROZI is minden kajázás után rottyant egyet ez legalább olyan természetes mint napi egy rötyi.

Atina!
Nálunk a fehér Domestos vált be, a gyerek cuccaiból is azzal szoktam kiszedni a foltot. csak a foltre tettem és pár perc múlva kijött.

Evicával mi lehet, már régen jelentkezett?

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Nem volt netem itt a nagy szél miatt pár napig.
Alig győztem visszaolvasni.
Ildi!

Ne stresszeld magad én is ugyanigy jártam Lizával a születése utáni pár hétben. Ő is csak 20 grammokat evett,ráadásul még bukott is. hozzám három naponta jött a doktornő mert nagyon lassan hizunk. Azóta sem eszik olyan sokat a korához képest kb 80 gr-kat,de már nem méricskélem. Két- három naponta szoktam mérni fürdés előtt.

Mostanában fürdés után orditunk ugy kb éjfélig,utána 3-4 óránként még kel szopizni. Közben fáj a hasunk és nem tud nyugodtan enni,már tornabajnokságot nyertünk volna. Előre félek mindig az estétől na és az etetéstől. Dühitő hogy más gyerek nyugodtan tud enni. Vszinű mi is többet ennénk ha nem féájna a pocak. Van ugy hogy a mellem aszájában van és ordit mint a sakálés próbál ellökni magától. ettől teljesen kivagyok. Adom neki az infacolt de nem sokat segitett eddig.

Rena! Mióta mosolyog ennyit a kis Balázs? Talán már beszélget is?
Nálunk ritkán tudom rábirni Lizit egy mosolyra. Olyan sokszor mint a vakbélgyulladás.

Gyönyörűek a babák, olyan jó nézni a fotókat ,sokat változnak igy az elején.

van akinel már megjött a menszesz?

Kép
bóbita3

Bóbi,

Sajnállak, és nagyon megértelek.Nekem Eszti volt ilyen, hogy iszonyú hasfájós, örökké üvöltős, és nagyon sűrün szopizós :( Állandóan csak rajtunk volt el valahogy, órákon át dajkálni kellett!Szerencse Hannus egyáltalán nem ilyen.Van néha egy kis hasfájás, de Esztihez képest...................ég és föld!
Infacol nekünk sem vált be anno, ezért javaslom próbáld ki a Gripe Water-t!Te babód már elmúlt 1 hós, ugyhogy már lehet adni!Na, az nagyon bejött nekünk, és utána áldottabb állapotok voltak! :wink:
manóci

Sziasztok!

Manó!
Most látom csak, hogy Eszti betöltötte a 3-at. És ha jól számolom, pont Marci születése napján? Boldog szülinapot neki, így utólag. Volt vmi nagy banzáj? Mesélj!

Etus!
A kaki mennyisége teljesen normális, ne aggódj!
Nálunk is volt Szonjival olyan eset, nem is egy, hogy sugárban fosott le és a szőnyeget is moshattam.

Foltok: nálunk most egy ajándékba kapott Anway-es folttisztító vált be nagyon, még olyan foltot is kiszedett, amit még Szonjival való terhességem alatt szereztem egy kismutergatyóra.

Mensi: Nekem Szonji után szinte rögtön megjött sajnos, pedig szoptattam ezerrel (21hós koráig), már a 6 hetes kontrollra (ami a 8.héten volt) úgy mentem, hogy megvolt. Gondolom most sem számíthatok másra.

A hasfájásaim miatt tegnap beszéltem a dokimmal és azt mondta, hogy a többedik szülés után sajna természetes, hogy az utófájások ilyen durvák, Algopyrin, Aspirin v. Panadol a választék, amit szedhetek.

Marci minden fürdéskor és pelenkázáskor úgy üvölt, hogy azt hiszem, hogy kiszakad a tüdeje v. rögtön sérvet kap. Ma már a köldöke is elkezdett vérezni az üvöltés hatására, pedig eddig így konkrétan nem láttam vérezni, csak a vatta lett véres, amikor kitöröltem. Miért visít ennyire? Ötletek?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Szonibaba: Balázs is nagyon sírt először a fürdésnél aztánrájöttünk hogy melegebb víz kell neki 38-39 fokos. A másik nem érezte magát biztonságba így egész belekönyökölök a vízbe és úgy fekszik a karomon, így már minden tetszik neki. Folyamatosan beszélek neki és puszilgatom nállunk ez vált be. Ha nagyon nyűgös akkor egy nap többször is megfürdetem mert imádja.
Bóbita: Balázsnak is fájt a hasa etetés közbe tekeredett kiköpte a cumit ha elvettem tőlle ordított stb. Én a sab simplexet adom neki és bevált a víz marad utóljára mert az a legerősebb amit lehet adni hasfájásra. nem nyel etetés közbe sok levegőt? Az is lehet a baj. Ja és én többször büfiztetem kajálás közbe. Balázs már mosolyog egy ideje főleg ha viszem a pelenkázóra meg fürdeni mert akkormindíg énekelünk, tapsolunk, szval játszunk. 2 napja ha meglát akkor is mosolyog, ja és ami fura ha szívom az orrát azt is szereti és neveti is. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap nagyon nyűgös volt ROZI, délelőtt nem is aludt délután is 4 körül aludt el.
Az esti fürdést galád módon kihagytuk, mert szopizás közben mélyen elaludt és nem volt szivem felébreszteni. Még mindig felébred 3 óránként éjszaka enni, nem jött be a Suttogóban írt "megtömés". Hiába etetem meg este 22 körül attól még 3 óra múlva simán felébred és éhes :?

Na ennyi baj legyen ! Ma 1 hónapos a drága, lesz ez még jobb is. Amúgy neki is a kiütések lecsúsztak az arcáról a mellkasára! Nagyon pöttyös szegénykém!

Rena!
Balázs rengeteget nőtt! :D

Jók legyetek!

Bea

Kép[/url]
június

bobita:
Na ilyen eltaszitas a cicitol nalam is van neha, mondjuk Timi tenyleg csak akkor sir nagyon ha faj a hasa, amugy inkabb csak nyuszorog... Viszont arra rajottem, hogy akkor taszitja a cicit, ha vagy rosszul harapott ra, vagy bufiztetni kell, vagy epp kakilni akar. Szoval egyertelmu jel es nem a cicit utasitja vissza szerencsere. Viszont meg nem eszik mindig csak 40 g-ot etetesenkent hozzaadva a sajat kis 10-20 g-jahoz es igy sem ebred fel szinte soha, hogy ehes... Ejjel is siman ataludna akarmennyi idot. :shock: Csak huledezem, hogy mekkora adagokat esztek Ti mar, ilyen hamar el fogja erni a 80 g-ot? Akkor azertr nem izgulok nagyon a befagyasztott tejci miatt, mert mar napi 200 g folott teszek a fagyasztoba tartalekba. Raadasul, ha ebreszteni kell, akkor a cicire ra sem tudom tenni kozvetlenul, csak ha a Habermannbol evett elotte eleget ahhoz, hogy felebredjen es rajojjon, hogy o bizony ehes.
Bocsi a hibakert, de fejes kozben fel kezzel gepelek. :oops:

szoni:
A koldokcsonk nalunk is kicsit verzett, mert most esett le egy resze. Szerintem ez normalis, legalabbis azt mondtak.
A furdetes nalunk is uvoltos volt ma, de lehet tenyleg a viz hofoka teszi, mert van amikor meg nagyon elvezte Timi.
Meg kuzkodunk ezerrel, nekem a jobb mellem ma gyulladaskozeli allapotban van, probalom kezelni mindenhogyan... Mar csak ez hianyzik nekem.
Aposomek meg vasarnapig vannak, addig inkabb alkalmazkodnom kell, mintr igazi segitsegem lenne... Nehez eset :evil:
Az uvoltesre pelusozaskor nalam bevalt ha fent picit melegebben betakarom, Timi elegge fazos, de furdes utan is megnyugszik, ha a pelus mar a feneken van. :lol:

Rena:
Szupi kepek!!!

baratodildi

Ja a kaki temaban nalunk nem minden etetes utan van, van amikor 2 etetes is kimarad, de utan akkora adagot nyomaszt ki magabol, hogy mar a pelus is alig birja :D Szerencsere emiatt eddig csak egyszer fajt a pocija, mondjuk akkor rendesen. Azota allandoan kaja kozben is bufiztetem, de be fogok en is szerezni valamit hazi tartaleknak.

A dokinenk is nyaral es a vedonenink is nyaral. Remelem nem lesz gond, amig visszajonnek. :roll:

baratodildi

Ildi: Szerintem ne aggodj amiatt, hogy mennyit eszik Timi, o eleve nagy sullyal szuletett, szoval vannak "tartalekai" biztos... Pl. Bercel most 4 hetesen 4250 gramm, 3250-nel hoztuk haza a korhazbol, Timi 4 kilo folott szuletett...
Aposek es a nagy segitseg... hat en is tudnek meselni... hetfon itt volt az anyosom, mindossze 3 orat, de en azt hittem mar megorulok, alig vartam hogy vegre elmenjen... Szegeny Bercus nem aludt mar vagy 3 oraja, es nagyon almos volt amikor betoppant az anyos, persze akkor meg hurcolaszta stb., ugyhogy szegeny babuka nagyon felporogott, es nem birt elaludni, sirt, de en tudtam, hogy azert sir mert faradt, mondtam is anyosomnak, hogy nyugodjon meg, csak 5 percig sir kb. a kisagyaban, de utana total bekomal, es alszik, nahat o ezt az 5 percet nem birta ki, sot, percenkent mondogatta, hogy o elaltatna inkabb a vallan, mire mondtam, hogy en is el tudnam ott altatni, de nem akarom, hogy hozzaszokjon. 2 perc mulva megint elmondta, mire mondtam neki, hogy jo, altasd a valladon, de csak ha aztan innentol kezdve minden nap 5szor idejossz, es ugyanugy elaltatod a valladon... 1 perc mulva megint mondta, hogy o el tudna altatni a vallan, mire total felhuztam magam, es mondtam neki, hogy jo, altasd, es otthagytam... bementem a masik szobaba leszedni a kiteregetett ruhakat... Ja, raadasul ezalatt a 4 perc alatt ugy nezett ram kb. mint egy gyilkosra, hogy hagyom "szenvedni" ezt a szerencsetlen gyermeket... 10 perc alatt elaludt a vallan, erre lerakta a kisagyba, persze a gyerek 1 perc mulva felebredt, es orditott. Mondtam, hogy a Bercus nem hulye, tudja, hogy vkinek a vallan aludt el, es amikor a kisagyban felebredt egy pillanatra, nem tudta hogy hol van, mert amikor elaludt, meg nem ott volt... na mindegy, nem ragozom tovabb a dolgot, nem volt egyszeru... Mondanom sem kell miutan elment, 5 orat aludt egyhuzamban a kolok...

Szoni: Bocsi hogy csak most irom: igen, en kis alkoholos vttapamaccsal torolgettem Bercus koldoket, igaz, kicsi darabbal, nem hatalmas gomboccal... szoval kicsivel, es azt is jol osszenyomtam, hogy "beleferjek"... :) Bercusnak meg 2 hettel a koldokcsonk leesese utan is verzett a koldoke, en teljesen ketsegbe voltam esve, volt hogy majdnem sirtam amikor meglattam pelenkazas kozben, annyira durvan veres volt... (mondjuk ez abban az idoszakban volt, amikor hallgattam az idiota vedonore, es gezlapot raktam ra, amit lepisilt, es oraikig tocsogott a pisiben a koldoke... no comment...) Na mindegy a lenyeg, hogy most mar nagyon szep neki!!! Tenyleg, ilyenkor mar erheti viz, nem?

Junius: Biztos emlekszel, hogy mi is ilyen nagyon kiutesesek vagyunk egy hete, a dokino felirt vmi nyugtato kenyocsot, es azt mondta, hogy ezzel kenegessem, de ne varjam, hogy egyik naprol a masikra el fog mulni. De lathatoan mulnak el a pottyok, szoval szerintem hasznal, az van rairva a dobozara, hogy: ung. aluminium acet. (es meg vmi, csak ott leteptem a papirt... :)) Ja, es hogy husito kenocs.

Bercel 2 napja kevesebbet eszik mint szokott, 70-80 grammot egy kajalasnal... ez normalis? Vagy nincs eleg tejem most?

zetus8

Ja, és tegnap voltunk a Heim Pálban a Szemészeten, mivel nincs kocsink, BKV-val mentünk, képzelhetitek... Másfél óra oda, másfél vissza, 3szor kellett atszallni... Mindkét könnycsatornája el volt záródva szegénykémnek, úgyhogy átmosták neki. Nem volt vészes, kb. 2 perc alatt megvolt, és magához képest nem nagyon sírt. Azért az én szívem még így is majdnem megszakadt, utána agyonpuszilgattam az én kis drágámat... :) Azt mondta a doki, hogy eleg vastag a membranja, ugyhogy lehet hogy majd mennunk kell meg egyszer, egyenlore ne csinaljunk a szemevel semmit, csak torolgessuk. Tegnap egesz nap valadekozott, most reggel 4kor amikor megetettem, olyan durva volt a szeme, hogy meg is ijedtem, hatlmas raszaradt valadek, ki sem birta nyitni a szemet... remelem ez csak azert van, mert most urul neki az a cucc, ami eddig az elzarodas miatt nem tudott... na lassan megint etetes, ugyhogy megyek hatha tudok meg aludni egy fel orat.

zetus8

Szia Zetus :!:

Náam anno Fanninak volt ilyen a szeme de ne ijedj meg rendbe fog jönni.

Rena! Már Lizi is egyre többet mosolyog vagy teli szájjal vigyorog és nálunk is pelenkacserénél tudok vele kommunikálni.
Várjuk a doktornőt kiváncsi vagyok mit mond mert még mindig csak 3 200 gr a sulyunk. Lehet tápszert kéne adnom neki hogy meginduljon :?: Ha megyünk sétálni aztkérdezik mikor született én meg...már hét hetes...milyen pici...... hát ez van.

Ildi :!:

Lizi is nagyon fázós este befütök a fürdőbe és jó meleg vizben fürdünk azt szereti,megazt is ha bebugyolálom. nem sokszor voltunk napozóba még a nyáron.

Kép
bóbita3

Sziasztok Lányok!

Etus!
Köszi a kenőcsöt, ezt recept nélül is lehet kapni? Rozit 2 hét múlva viszem a doktor nénihez tanácsadásra csak akkor tudnám feliratni.

Gondolkodtatok már a fogamzásgátláson? Mi az egyáltalán amit szoptatás közben lehet szedni? Ugyan még nem aktuális a dolog, de lassan az lesz és egyenlőre nem szeretnék kistesót Rozinak :wink:

Rozit tegnap az egy hónapos fordulón megmértem és 3.740 g. volt, a kórházból 2.950 g-al jöttünk haza.

Amúgy megkérdeztem a védőnőt és azt mondta havi 500 g. az átlag amit gyarapodniuk kell a kicsiknek. Ezt csak azért írom lányok, mert a ti babátok sincs ettől nagyon elmaradva, majd beindul. Ezek csak átlagok és még meg is előzhetik a többieket, szóval ne idegeskedjetek az árt mindenkinek! He egészséges és jókedvű nem lehet baj!

Ildi a kis alvóbabádért kicsit irigykedem ám! :lol: :wink:

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Etus!
Szegény Bercel :cry: Remélem hamar rendbejön a szemecskéje. De az tök logikusnak hangzik, hogy azért volt reggel trutyis, mert ürül a cucc.
Marci köldöke két napja nem vérzik (koppkopp), közben én is áttértem a mini vattapamira. Remélem mostmár hamar leesik, mert én is rühellem csinálni és a kis szívtipróm sem szereti.
Én úgy tudom, hogyha leesett a csonk, akkor már érheti víz.
Azért meg, hogy Bercel elalszik az ágyában egyedül: irígy-irígy. Marcival nagyon sokat szenvedek, mire le tudom tenni. És nem lehet üvölteni hagyni, mert úgy belelovallja magát, hogy már a végén levegőt sem kap. Félek, hogy köldöksérvet kap.

Ildi!
Nem lesz semmi vész, amíg nyaralnak a "szakemberek" mégcsak ne is gondolj ilyesmire! Csak pozitívan!

Rena!
Balázs tényleg milyen sokat nőtt...
Remélem, hogy a fürdi majd megoldódik, ha már rendesen lehet fürdetni. Férjem szerit azért visít, mert kevesli a vizet. De a köldöke miatt még nem lehet mélyvízbe dobni.
Mellesleg a lányom nem vonyított így, pedig elelinte ugye ő is alacsony vízben fürdött. Na mindegy, majd meglátjuk.

Bóbita!
Ne stresszeld magad, hogy az utcán a járókelők mit mondanak! Ha egyszer kisebb súllyal született, sztem tök természetes, hogy nem lesz hirtelen óriásbébi. Majd beindul ő is, nyugi!

Etus/Ildi!
Após-anyós: brrrr :evil:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Volt a dokinő és ugy döntött felváltva kapja az anyatejet és a tápszert a bébi cumisüvegből. Fele annyit hizott mint amire számitott két hét alatt. Azt mondja hozzászokott hogy éhes marad,mert nagyon hamar elfárad és elvan azzal akis kevéssel amit gyorsan ki tud szopni. Pedig többször mellre rakom egy evés alatt,mert vagy fáj a hasunk..böfi...nem ugy jön a ciciből ahogy ő gondolja...stb. Meglájuk üvegből mit produkálunk a héten. azt még ki kell tapasztalnom melyik luku cumi jó és milyen hőmérséklet legyen. Nem is kap oltást még jövő héten mert erősödnie kell.

majd jelentkezek mire jutottam...... :? Kép Éppen a szopipárnán alszunk hasfájás után. Megyünk sétálni ebben a hidegben igy nyár közepén.

Kép
bóbita3

Kép

Kép
bóbita3

Sziasztok :)

Kissé ritkásan, de vagyok. Legalább a táblácskát felrakom hetente egyszer :wink: :D

A kakálást én audióban nem tapasztalom, mert sajna nem vagyunk rottyantós fajta :? Kétnaponta van széklet. Eleinte paráztam miatta, de most már úgy látom, őt nem zavarja... :) És stabilan van minden másnap.

Szabad vagy sem, Annalucus velünk alszik :D Cicin alszik el, és mire beájul rajta, én is alszok, szóval még átrakni sem tudom a kiságyába :mrgreen: Persze nem is nagyon erőltetem :oops: Egyébként is, mostanában csak úgy alszik egyhuzamban, ha mellette vagyok/vagyunk.

Ihun a táblánk :)

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Balwin nagyon jó a táblázat! Tök jó látni, hogy ennyi baba született. Látom, azt is beírod, hogy hányadik héten születtek a babák. Liza a 41.hét 1 nap.

Lányok ha sikerül teszek fel képeket.

Kép Kép

Kép
atina_k

Sikerült

Kép
atina_k

Tímea születése:

Június 26-ra voltam kiírva, de már majdnem 6 héttel előbb lefektettek 10 napra, hogy nehogy koraszülött legyen Timi, ugyanis kezdett kinyilni a méhszáj. Persze nem lett koraszülött és ahogyan teltek a napok én egyre türelmetlenebbül vártam a nagy pillanatot, a kiírást. Aztán az a nap is elmúlt, pedig már ekkor 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj és napok óta egyre sűrűbben és erősebben jelentkeztek a jóslófájások. Sürgettem volna az időt mindenáron. Minden lehetséges módszert bevetettem. Bába koktél, lépcsőzés, gyakorlatilag minden lehetséges módszert, amiről tudtam...
Aztán Timi mégsem akart kijönni. A dokim is sokat volt szabadságon és tudtam, hogy a kiírás hete után megint elmegy. Fogytak a napok az elutazásáig már csak két nap volt hátra. Jöttek-mentek a frontok, de semmi nem változott, csak jóslófájások voltak. Aztán jött a telihold és már előtte nap is éreztem, hogy erősebbek a jóslófájások a szokásosnál, de változatlanul rendszertelenek voltak.
Június 30-án reggel egy viszonylag nyugtalan éjszaka után feltűnt, hogy lehet valami rendszer a fájásokban és elkezdtem nézni 10-kor az időt. ekkor kb 10 perces fájásokat mértem. Aztán amikor éreztem sűrűbben jönnek, akkor már 12 körül járt az idő. Szóltam férjecskémnek, hogy időmérés jön, mert nekem ez gyanús. Ekkor 4-5 perces fájások voltak. Egy órával később hívtam a szülésznőmet, aki azt tanácsoélta üljek be fél órára egy kád vízbe és megnézzük milyen hatást vált ki. A fájások gyengébbek lettek a vízben, de sűrűbbek is. Már 2-3 percenként éreztem őket. Aztán amikor kiszálltam a kádból újból fel is erősödtek. Újabb telefon a szülésznőmnek és irány a kórház. Fél 3 körül értünk be, ekkor ő már várt minket. Megvizsgált és eltünt a méhnyak és már bő 2 ujjnyi volt a méhszáj. Utána NSt majndem 1 óra hosszat, ami rendszeres fájásokat mutatott és jó szívhangot Timinél. NST után ujabb vizsgálat 3 ujjnyi méhszáj. Jöhet a beöntés, ami után újból letusoltam és már 4 ujjnyi volt a méhszáj ekkor. Férjecském végre bejöhetett, de várnunk kellett bő 20 percet a vajúdóban egy szabad szülőszobára. :roll:
Végre felszabadult egy szülőszoba 17.30-ra, újabb vizsgálat, bő 4 újjnyi méhszáj, babuci feje picit jobban be van már ékelődve. Hívhatjuk be a dokimat. :lol:
A vajúdólabdán és sétálással töltöt időm gyorsan telt. Férjecském masszírozta a derekamat, minden kívánságom leste, de a fájások között ki tudtam magam pihenni, elviselhetően telt az idő. 6 körül megérkezett a dokim és utána óránként -40 percenként vizsgált rendszeresen, de a bő 4 újjnyi méhszáj nem nagyon akart változni és babuci fejecskéje sem ékelődött még teljesen be. 20-20.30 körül a dokim már felvetette az oxitocint, mint gyorsító lehetőséget, de még egyszer megvizsgált előtte és a burok a vizsgálat közben megrepedt. Elfolyt a magzatvíz, de babuci jol volt. Mivel a fejecskéje még mindig nem állt be teljesen, ezért nem kelhettem fel az ágyról, viszont innentől már sokkal erősebbek lettek a fájásaim. 21.30 körül már szóltam a szülésznőnek, hogy valami fájdalomcsillapításra van a mód, de nem nagyon tudtak a dokival más megoldást, csak forgolódjak az ágyon az CTG-vel a hasamon. Hát ez nagyon nem volt jó, szinte egybefüggővé váűltak a fájdalmak, úgyhogy mégis visszaültem eredeti pózba. A doki újabb vizsgálata 21.45 felé szerencsére már azt igazolta, hogy felkelhetek, mert Timi feje beékelődött. Így bemetnem a vajúdólabdán a tus alá. Ez megváltás volt kb 20 percig rendesen lazítani tudtam, anniyra gyengültek a fájdalmak. Utána újból erősödtek, de még nem akartak a tolófájások jönni. Szülésznőm és dokim is jött rendszeresen nézni a szívhangot dopplerrel, de az mindig rendben volt. 23.00-kor szóltak, hogy most inkább menjek vissza az ágyra. Ez elegge lehetetlennek tűnt akkor, de aztán mégis visszatámogattak. Utána kaptam egy vénás oxitocin injekciót és elindultak a tolófájások.
Ezek szinte könnyen mentek, mert annyira más jellegük volt, mint annak, amit addig éreztem.
A tolófájások végén sajnos Timinek leesett a szívhangja, pedig a gát is szépen tágult, még metszeni sem kellett volna. Ekkor a doki azonnal a vákum mellett döntött és 23.28-kor kibújt az én gyönyörű kislanyom. Elöször mocorgott, tüsszentett, majd felsírt. Sajnos a vákum miatt nem sokat lehetett velünk, csak néhány percre tették a pocakomra.
A méhlepény is hamar levált, nem is éreztem. A gátvarrás viszont szörnyű élmény marad számomra. 30 percig tartott az a sok sok öltés, de végtelenül hosszúra emlékszem. :(
Timi rengeteg magzatvizet nyelt, sokat bukott az első napokban és sajnos 3. napra be is sárgult. Cicire csak hétfőn este került, nem sok sikerrel. Így a tejcim csak 5. napra lövellt be.
Ma 2 hetes, nagyon nyugodt kisbaba, lassan gyarapszik a súlya is, de még mindig vannak szopis gondok...

baratodildi

Köszi Ildi a szüléstörténetet! Nem lehetett könnyű, de nagyon ügyes voltál, Timike mindenért kárpótol :D

Anita!
Nagyon aranyos baba Liza, a cumija szinte az egész arcát beteríti! Látom a kiságyban nálatok is ott vannak a kis barátok!

Bóbita!
Hogy Hannus milyen aranyos, azok a hatalmas szemek :lol:

Judit!
Köszi a táblát! Annalucus tudja mi a jó! Rozi is bealszik időnként szopizás közben és bizony ilyenkor előfordul,hogy nincs erőm visszatenni az ágyikójába :wink:

Etus!
Remélem Bercel szemének váladékozása rendbe jött!

Köszi csajok a képeket!

Bea

Kép[/url]
június

Köszi Ildi a szüléstörténetet! Nem lehetett könnyű, de nagyon ügyes voltál, Timike mindenért kárpótol :D

Anita!
Nagyon aranyos baba Liza, a cumija szinte az egész arcát beteríti! Látom a kiságyban nálatok is ott vannak a kis barátok!

Bóbita!
Hogy Hannus milyen aranyos, azok a hatalmas szemek :lol:

Judit!
Köszi a táblát! Annalucus tudja mi a jó! Rozi is bealszik időnként szopizás közben és bizony ilyenkor előfordul,hogy nincs erőm visszatenni az ágyikójába :wink:

Etus!
Remélem Bercel szemének váladékozása rendbe jött!

Köszi csajok a képeket!

Bea

Kép[/url]
június

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: