A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Aranyos lehetett nagyon!!!!!!!!!!!! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

igen. Nagyon cuki volt :D :D több. mint 10 perces UH után hagytuk, mert szégyenlősködött. Viszont nagyon jó volt látni a kis csillogó gerincoszlopot, meg ahogy a kis kezével integetett. Képet is akarok most mindenképp, ha megyünk, mert már csak nagyon régi 11 hetes képünk van .. Te mikor mész? Mi közel egyidősek vagyunk :D

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Én pénteken voltam, de akkor nem volt UH, viszont 14. körülre kell hogy időpontot kérjek a 18. heti genetikaira, választhatok, hogy a MÁV-ba vagy az Istenhegyire megyek, így az utóbbit választottuk, mivel úgyis akartunk babamozit is, így menjen együtt a kettő, mivel a MÁV-ban az összevonás miatt most nehézkesebb lenne (várakozás...stb) ezt ilyen hamar lebonyolítani. Pedig már bíztam benne, hogy mutat nekünk valamit!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szép jó reggelt mindenkinek!

Itt nagyon borult, ködös az idő :cry: :cry: :cry: :cry: :evil:

Az első időben velünk lesz Tomika...
Egyébként a bölcsőhalál megelőzésben az egyik javaslat (szakirodalom szerint), hogy a baba az anyával egy szobában, de külön ágyban aludjon...
Vendég

jó reggelt. 20 perc késéssel sikerült bejutni a munkahelyemre. szegény férjem reggel több, mint fél órán át kaparta a kocsiról a jeget, meg hát kb 30 km/órás átlagot jöttünk.
babaszoba: mi a mostani hálószobánkat alakítjuk majd át gyerekszobának, és mi kiköltözünk a nappaliba. illetve a gyerekszobában lesz azért egy egyszemélyes ágy is, az első időkben azért vele alszom, persze külön ágyban (éjszakázások miatt, hogy a zuram meg tudjon rendesen aludni azért), meg később, ha szükség van rá. viszont én mindenképp úgy gondolom, hogy jobb, ha a gyerkőc kezdetektől külön szobában van.

mia_snow

Sziasztok!
Itt napos szép idő van de az utak még nem olvadtak,föl azért bebotorkáltam a kisebbel az oviba...a ház elött mondjuk felsóztuk..

Itt mindenkinek olyan hamar megvan az AFP eredmény!!Nekem miért kell két hétig izgulnom!? :twisted:
Vendég

bárány: nekem dec. 20-án vették le az afp-t, és ma fogom hívni a dokimat miatta. ;)

mia_snow

Ja akkor nem szólok egy szót sem!
A kkor neked is több mint két hét...
De voltak itt 2 naposok is..vagy nem jól emlékszem..
Én arra gondoltam,hogy inkább a hepatitis miatt tart olyan sokáig..
Vendég

AFP
Nekem megvolt másnapra... :wink:

Bárány
AFP-t és hepatitist más helyen néznek... semmi összefüggés a kettő között...
Hepatitisre a mintát az ANTSZ-be küldik... AFP-t meg nagy, központi laborokban néznek...

Én azt hülyeségnek tartom, hogy az apákat kímélni kell az éjszakai keléseknél... Időnként ők is nyugodtan kelhetnek a dedhez... Hányszor nézik hajnalig a tévét? Hányszor számítógépeznek hajnalig? És utána mégis mennek dolgozni...
Nálunk Peti úgy szokott le az éjszakai kelésről, hogy akkor nem kapott anyát, cicit, hanem apa kelt fel és cumisüvegből etette... az nem volt olyan érdekes, hogy érdemes legyen felkelni miatta... :wink:
Vendég

Hogy csinálom én ezt, hogy időnként Névtelenként írok? :roll:
Vendég

Sziasztok!

Én most jöttem meg a vérvételről.
Péntek du-ra lesz kész az afp eredmény, a toxoplasma később,de az úgyis a dokihoz megy vissza!
Remélem rendben lesz!

A gyerek alvását pontosan úgy tervezzük ahogy Mia,de még kiderül mennyi helyünk lesz!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Akkor jól emlékszem,hogy másoknak hamarabb van eredmény...

Gigi tényleg ügyes vagy,hogy "névtelenként"írsz :D
Éjszakai,kelés:nállunk egy értelmű,hogy a férjem vállalja,de mondjuk nekem tökéletes hibátlan férjem van :oops:
És ilyen csak egy van a földön :oops:

Ibm:a toxoplazma,az az amit kutyáktól macskáktól lehet kapni???
Nekem olyat nem is néztek :roll: Ez,hogy lehet???
Mondjuk amennyi kutyánk,van volt,érdekes lenne ha nem estem volna át rajta,gyerekkoromban folyton a kutyáink orrát puszilgattam,mert szerettem,hogy olyan hideg nedves....
(normális vagyok)
Vendég

Gigi: az én férjem este 11-kor kidől, és simán alszik reggel 7-8ig.. nehezen kell 6-kor a meló miatt is. számítógép és jó film nem köti le annyira, hogy éjszakázzon miatta. :D

bárány: a toxoplazmánál nekem is az volt az elképzelésem hogy tuti hogy túl vagyok rajta: mindig volt nálunk kutya, macska, hörcsög, stb... a macskákkal volt, hogy együtt aludtam meg megpuszilgattam őket, ráadásul mindig én takarítottam az almot is, erre lett egy negatív eredményem. :? végülis nem paráztam rá, már amikor nyáron elkezdtük a babaprojectet, a cicákat kiszoktattuk a kertbe, úgyhogy most nincs bent almuk, és a puszilgatás be van szűntetve, és lelkiismeretesen kezet mosok minden macskaszeretgetés után. :)

AFP: naná, hogy nem mondták meg az eredményt, hiába váratott az asszisztens csaj 10 percig a telefonban. viszont 6-ra megyünk uh-ra (azt mondta addig megkeresik az eredményt is), kéretik szurkolni egy csodás terpeszért. :D

mia_snow

Sziasztok!
Mia:akkor lehet,hogy én sem vagyok túl rajta...de most én sem nagyon érintkezek a kutyáinkkal...biztos ami biztos..

És drukkolok ezerrel,de én inkább azért,hogy minden eredményed tökéletes legyen..a neme nem fontos :D :D
Vendég

Sziasztok!

Mi is ma megyünk Uh-ra, drukkoljatok, hogy mindent rendben találjon a doktor bácsi.
Én dec.18-án voltam AFP-n és nekem csak jan. 17-én kell mennem tanácsadásra. Ma felhívtam én is a védőnőket, azt mondta nekem is a hölgy, hogy telefonon nem adhatja ki a leletet, de megkereste és mondta, hogy teljesen rendben van. Mondjuk egyelőre nekem ez elég, a pontos értéket majd megtudom később.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Én kezdek egyre jobban izgulni, ahogy közeledik a csütörtöki genetikai UH, miközben annyira várom már. Az AFP-t nekem dec. 29-én vették le. A dokim azt mondta, az ultrahangra meglesz, a laboros nővérke szerint viszont csak később. Jó, mi,

Hát, mindegy, remélem azért elkészül. Ráadásul a papíron szerepelt a Hepatitis szűrés is, de asszem azt nem vették észre, mert csak egy ampulla vért vettek, szal most majd szólnom kell a dokimnak, hogy ezt pótoljuk.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

engem csak az bosszantot, hogy akkor minek váratott 10 percig a telefonban?

amúgy azt mondta, hogy nem küldik el a leletet a védőnőnek,... a védőnő meg legutóbb azt mondta, hogy elküldik neki. ki érti ezt??

mia_snow

Mia
Adatvédelmi okokból nem lehet telefonon eredményt bemondani... csak annyit, hogy kész van-e...
Várakoztatás... az a szegény laboros szerinted fejből tudja, hogy kinek van már kész a lelete... kiét kapják vissza a központi laborból... utána kell nézni..
Vendég

nem szegény laboros, hanem egy lökött asszisztens, aki mindig tök flegma... valószínűleg ezért nem tudok pozitívan hozzáállni. a vizeletnél is beszólt, hogy a vonalig kellett volna a kémcsőbe (!) pisilnem (kb 2 mm-el ment feljebb)... mondom örülök, hogy beletaláltam. erre közölte, hogy más is megoldja. ha legalább kedves lenne, én is szívesen várnék 10 percet. :D

mia_snow

Mia
Kémcsőbe :roll: ?
Gumikesztyűt adnak? Vagy úgy gondolják, hogy használd a legtermészetesebb, legjobb hatású kézápolót?
Vendég

nem adtak, sőt wc papír és mosdó sem volt... gondolhatod, ...
megkérdezték, hogy miért nem vittem vizeletet. én meg mondtam hogy mert telefonon rákérdeztem (mellesleg az asszisztenstől...), hogy kell-e vinnem, és azt mondták hogy nem. erre közölte, hogy pedig kellett volna, és akkor nyomta a kezembe a kémcsövet. :D

mia_snow

Sziasztok!
Na ilyet sem halottam még,nálunk a koriban,széles szájú műanyag pohár van és külön erre a célra 2 tiszta higiénikus wc, fertőtlenitő kézmosó,wc papír...
Vendég

Ez a része nálam is vicces volt. Én ugyan vittem mintát, de át kellett öntenem egy akkora kémcsőbe, amibe a vért is szokták venni. Hát mondanom nem kell, hogy az egész kezem tiszta pisi lett. Szappan, kéztörlő sehol...:(

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok csajok!
Szerdán megyünk dokihoz,már nagyon várom hogy láthassam.
Megy még valki a héten uh-ra?

Bárány!
VONALZÓ!!!!!
Még mindig nincs!
Olyan jo lene látni hol tartasz!

Az én kicsi fiam már elég aktivan mocorog,de annyira jo érzés mert kb 1 hete érzem,de tegnap egyátalán nem.
Aggódtam is,de ma bepotolja. :lol:
Vendég

Móni!

Én csütörtökön megyek!!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok Kismamik!

Nagyon lehangoló ez a ködös idő, ami itt nálunk van. Egyetlen dolog ami feldob, hogy a januári Kismama magazint lapozgatom és érzem ahogy a PICI MOCOROG!!! :D
AFP-n dec.29-én voltam, és csak jan.17-én, mikor megyek a genetikaira, akkor kapjuk meg az eredményt! Szorítsatok, h minden oké legyen!
Én is szorítok mindenkinek, aki mostanában tudja meg!

Gigaboszi: adatok a táblázatba:
Almaani/27 év/Szeged/2008.június 17./SZOTE Női Klinika/fiú/Patrik/tesó (még) nincs

Lányok! Lenne két körkérdésem:
1. Ti hogy álltok az elegendő folyadékbevitellel? Nekem eddig mindig rendben volt, de mióta a Babát várjuk, nem csúszik, szerintem még a napi 1 liter sem. :cry:
2. Az Elevitet szeditek még? Én még a napi egyet igen, de ha megyek jövő héten a dokihoz, rákérdezek, nem-e csükkentsük?

Még valami! Miért nem látszik a vonalzóm és miért nem frissül autómatikusan? Légyszi segítsetek!!!

almaani
Kép
almaani

Ani, én 17-én megyek a terhesdiagnosztikára a Vasasszentpéterbe, te is oda fogsz menni?

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!
almaani:én a Semmelweis egyetem I.számuSzülészeti klinikára járok
BpVIII.Baross utca 27.
Ti azt nevezitek Szoténak???
Mert ha igen akkor hárman is oda járunk... :D
Vendég

Folyadékbevitel:én nagyon keveset ittam de mióta terhes vagyok napi 3 liter lecsúszik
Vendég

Sziasztok!

Én dec.21-én voltam AFP vérvételen,és pénteken hívott fel a védőnő az eredménnyel.Ma reggel írta be a kiskönyvbe,tehát ma lett "hivatalos"... :D
Felhívtam a dokimat,hogy megvan az AFP,mikor mehetek UH-ra?
Azt mondta ,akár most rögtön.
Csak az a bibi,hogy a Klinika tőlünk 25 km-re van,és nagyon féltem a csúszós úton,elég lassan bírtam csak menni.

De minden rendben van!!!!! :D :D
Eredményeim:

Magzatvíz mennyisége: normál
Placenta: Mellsőfal,bal oldal
Szívműködés: szabályos
Mozgás : élénk
BPD: 47 mm
Fronto : 57 mm
THORAX: 39 mm
FEMUR: 28 mm
TALP: 27 mm
HUMERUS: 27,5 mm
Szív: Épnek látszó,négy üregű
Hasfal.mellkas: Zártnak látszó
Gyomor: telt
Hólyag :telt
Hosszú,csöves,csontok
Épnek látszó agy és arckoponya.Épnek látszó rekesz.

Megkérdeztem a nemét. Ő is KISLÁNYT látott.... :wink: :wink: :D
Olyan boldog vagyok... :D :D

Kép
orsitigris

úúú irigyellek, hogy túl vagy rajta. nekem még itt kell várnom órákat a MUNKAHELYEMEN! mondjuk gondolatban már az uh-n vagyok reggel óta. :D

folyadék: napi 2,5 liter kb, + gyümölcsök, leves... elvileg az is beleszámít.

vitamin: a 12. hétig szedtem magne b6-ot és folsavat, azóta semmi, csak a sok gyümi. illetve most megfázáskor c-vitamin kúrára voltam ítélve.

mia_snow

Sziasztok!
Orsi gratula!!!
Én is irigyellek annyira félek én is az eredményektől és nekem csak 23.-án lesz ultrahang...már a 20. hétben leszek,olyan soká lesz még több mint két hét....

Annyiszor átfutott már az agyamon ,hogy milyen szemét érzés lenne,ha valami problémát találnának és meg kéne szakitani a terhességet.Ilyen szörnyű gondolatok csak az én agyamban vannak???Nektek soha??
Vendég

Stella: 16-án megyek a Vasasszentpéterbe, 17-én a Nőire a dokimhoz UH-ra. Sikovanyecz a dokim. A Tied?

Bárány: Szegedi Orvostudományi Egyetem (SZOTE), úgyhogy nem egy helyen. De a napi 3 literedet irigylem...

Orsitigris: Gratula az eredményekhez és a KISLÁNYHOZ!!
Nevetek van már?

almaani
Kép
almaani

Orsitigris: CRL-t is tudsz? vagy azt nem néztek? (vagy én nem látom?)

almaani
Kép
almaani

Akkor senkivel nem járok egy helyre :( :(

Nekem a 3 liet csak azért 3 liter mert visszafogom magam..amúgy még több lenne...
Már kezdtem azt hinni hogy cukros letem azért szlapálok annyit,de amikor rosszul lettem a szivemmel és kijött a mentő néztek vércukrot is és még egy kicsit alacsony is volt nem hogy magas..
Vendég

Sziasztok!

Orsi! Én is irigyellek,tök jó,hogy túl vagytok és minden oké!
Gratula a kiscsajszihoz!

Mia! Nagyon drukkolok egy hatalmas terpeszért és várom a beszámolót!
Remélem lesz fotó is!
Minden rendben lesz ne izgulj!
Voltam Ausanban és sikerült vennem,köszi a tippet!

Stella! Neked is megy a drukk!

Én szerdán megyek uh-ra,de csak ide a dokihoz.
Vagyis dokihoz megyek de remélem lesz uh!

Bárány! Nem csak te izgulsz,ma nekem is eszembe jutott,de gyorsan elhesegettem a gondolatot!
Nem lesz semmi baj,ne izgulj!
Mikor mész?
Lehet,hogy már írtad,de annyit írtatok,nemtudtam mindent mejegyezni! :oops:

Senkinek nem fáj a keresztcsontja,én majd besz..., ha fel kell állni!

Folyadék:2-3 liter

Kép

Kép
ibm

bárány: dehogynem... napok óta ilyenek járnak a fejemben, de próbálom elnyomni a negatív gondolatokat, sem a babának sem nekünk nem tesz jót!

ibm: milyen színűt vettél végül? :)

mia_snow

Olyan szépek voltak,ha már tudtam volna hogy ki lakik odabenn!
Fiú esetén a kékeket vettem volna meg de így megpróbáltam olyat választani amit mindkettőre ráadhatok!
Tökre megérte az árát!
Lehet,hogy ugyanolyan mint a tiéd!

Kép

Kép

Kép
ibm

Orsi, gratula a tökéletes eredményekhez, meg a kislányhoz :D
Ani, kár, talizhattunk volna :( Nekem Molnár G. Béla a dokim. Ő nem csinálja meg a kötelező uh-kat, elvből.
Ibm, nekem is fáj a keresztcsontom :( meg néhány napja vizesedek is.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sajnálom,hogy neked is fáj,de azért megnyugtat,hogy nem vagyok egyedül!
Köszönöm hogy írtál!

Kép

Kép
ibm

így ránézésre nem egyforma szerintem, aztán a fene tudja. de nagyon arik, és tényleg nagyon megéri szerintem. :)

mia_snow

Stella: tudsz Szegeden kismama jóga vagy torna helyet? Már körbenéztem mindenfelé, de nem találok. :(

Képzeljétek, ma annyira viszket a hasam, hogy majd' megőrülök. Pár napja már volt ilyen, kb. 10-szer kentem be, és úgy csökkent a viszketés. De most még dolgozok és csak feszengek.
Ti mivel kenitek a hasatokat? Én a Johnson's babaolajat fürdés után. Nagyon jó szerintem, de most a héten szeretnék egy direkt stria elleni krémet is venni a combomra, főleg megelőzés miatt.

almaani
Kép
almaani

hello csajok!

Orsi: gratula a jó eredményekhez. :D :D

ibm: nagyon jók a kis ruhák amiket vettél, én is úgy vásárolnék már.
Ma elmentem és vettem egy pici sapkát , sárgát hogy jó legyen ha fiú ha lány, meg vettem egy kis pólót úgy megtetszett.

Keresztcsontom nekem is fáj, kellemetlen néha mindenhogy ülve is fekve is, pedig hol van még a nagy pocak :D

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Én sima Dove testápolóval kenem magam mindenhol!
Sokhelyen olvastam,hogy nem jobbak ezek a speckó krémek,de azért persze egy próbát megér!
Sajnos elég kényes bőröm van,mikor hirtelen híztam akkor is szétrepedt a combom egy kicsit, a fenekem meg nem kicsit!
Szép leszek ha ehhez még has és mell is társul!
Na ez van!

Kép

Kép
ibm

én dm-es babylove-os krémet használok, nem tudom, hogy mennyit ér, de hatszázvalahány forintot megér, ha nem használ, akkor is. jó illata van nagyon. :D

mia_snow

Sziasztok!
Én is sima testápolóval kenem magam..
Garnier :D

Akkor megnyugodtam,nem csak nekem vannak ilyen fajta félelmeim..
Például Orsinak azt írták:élénk mozgású,hát én nem is tudtam,hogy ez is számít
Én semmi mozgást nem érzek :( és a12 hetes ultrahangon is csak aludt :(
Jaj olyan elegem van...
Vendég

Sziasztok!

Végre sikerült hazaérnem ebben a csúszós, nyálkás időben! Egyébként nálunk most éppen havazik.

Az én párom azt mondta nagyon szívesen kiveszi a részét a hajnali felkelésekből is (egy angyal), de azért kímélni fogom, ha bírom, hiszen mégis csak be kell mennie reggelente és sokat is dolgozik, ráadásul észnél kell lennie!

Az AFP nekem is hamar meglett, szóval nem tudom miért ilyen eltérőek a határidők. Úgy láttam a papíron, hogy még aznap ki lett értékelve, persze én a dokitól kaptam meg. (dec. 28-án levették, jan. 4-én megkaptam)

Stella, Mia: szorítok, hogy jó híreket kapjatok! Azoknak is, akik csak később kapják meg az eredményt!

Orsitigris: gratulálok az eredményekhez, el is hiszem, hogy nagyon boldog vagy!!!!!!!!! :lol:

Nálam a folyadék napi 2-2,5 liter, elevitet pedig kétnaponta szedek, viszont a vasat megemelték napi 2*2-re.

Ibm: a keresztcsontom nekem is őrületesen fáj. A rucik nagyon édesek!!!!!!!

A pocak néha nekem is viszket, de nem vészes. Én csak sima Baba testápolát használok száraz bőrre, de azt is sokszor elfelejtem, úgy kell magam kényszeríteni. :oops:

Bárány: pozitív gondolkodás!!!!!!!!!!!!!!!!!! Minden rendben van!!!!!! A babáink egészségesek!!!!!!!!! Ugyan miért is lenne bármi gond?????? Ne teremtsünk magunknak negatív gondolatokat, mert az nem vezet jóra!!!!!!!!!

Sikerült bejelentkeznem 18. heti genetikaira 14-ére az Istenhegyire. Volt már ott valaki? Tapasztalatok?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bárány!
Nagyon cuki vagy hogy igy aggodsz a a bébid miatt,én a szüléstöl parázok vagyis probálok pozitivan hozzá állni a dologhoz,nekem kiskoromba volt rém álmom is ezzel kapcsolatba.
Most ne röhögjetek ki még a fájdalom gondolatától is rosszul vagyok,de probálok lelkileg felkészülni és pozitivan gondolkodni.
Te is probálj meg ne negativan gondolkodni mert elöidézed vele a gondokat.
Én világ életemben pesszimista voltam és nem is nagyon sikerült semmi az életemben,nem akarom részletezni. :roll:
Ugyhogy csak pozitivan.És nyugi!
Biztos minden rendben van veled és a babáddal is. :wink:
Vendég

Mankabi!
Én nem voltam az Istenhegyin de csak is kizárolag nagyon jókat hallottam:Igényes,kedvesek a dokik,aszisztensek,stb....
Vendég

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a biztatást!!
Moni:én a szüléstől nem félek,mondjuk nekem császár lesz,az meg eggyáltalán nem fáj,de szerintem a sima szülést is túl lehet élni,legalábbis egyszer azt is átélem..
Császárt meg már 2-szer, de az a tuti...akkor csak fekszel és vársz. :D
Na jó persze ott is egy csomó rossz dolog van a pakliban,de mától pozitívan gondolkodom,úgyhogy rosszra nem gondolok :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: