A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Igen felszívódóval varrták. Legalábbis ezt mondta a dokinénim, amikor megkérdeztem. Mennyi idő alatt szívódik fel?

Bence baba nagyon jól van, eszik, alszik, néha sír, főleg hajnalban:-)

Ircsi egy hetes bébik mennyit esznek, Bence 80-90-eket szopik, igaz bealszik így keltegetnem kell. Úgy csinálja eszik egyszere 10perc alatt 60-at aztán egy kis szundi és a többit hozzá:-))

Imádom:-)) Nagyon jó fiú és képzeld, ha Álmos kiabál nem kel fel és ha Álmos alszik és Bence sír arra meg Álmos nem kel fel, így nagyon jó dolgom van egyenlőre:-))

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Aztaaaa,

Bekriéknek is hatalmas gratula!!!!! De jó, hogy együtt vannak Szilvással, picit irigykedem rájuk :wink: :wink: . Képeket minden korábbi és friss babuciról!!!!

Vanilla,
ha teljesen nyitva vagy, akkor sztem elképzlehetetlen a 10 napos túlhordás. nem vagyok orvos, de kizártnak tartom, hogy totál nyitott méhszájjal még elmászkálsz 2 hetet :wink: :wink: . Akkor a görcseid nem voltak haszontalanok :wink: . Nem tudom mit tegyél doki ügyben. Én azt érzem, ha nagyon ragaszkodtál volna hozzá, már megfogadtad volna korábban is nem? Vagy nem is tudom...
Kerepestarcsán jártál már? Ott milyen dokik vannak? Ha viszont fontos a dokid és biztonságot ad, kérd fel, de ezt sztem csak te tudod eldönteni.
Én már beletörődtem, hogy bár a dokimhoz jártam 9 hónapot, sőt én 12 éve hozzá járok, Ilangom is nála született, pont a kiírásomkor szabin lesz. Szeretném ha följönne a Balatonról a kedvemért, de már elviekben megbeszéltem vele, hogy kinek ad át, ha mégsem jönne föl. Igaz az is, hogy én nem kérdeztem rá ezúttal, hogy mennyibe lesz a hála, így Ő is nyugodtabban ad át egy kollégájának. Igazából az van bennem, hogy minden rendben legyen a picivel, és velem, ha éppen egy másik orvos varr össze aki szintén tapasztalt és megbízható, hisz nem akárkire bíz rá, akkor annak úgy kellett lennie. Mondjuk jó lenne a dokimnál szülni, de Ő szombattól szabizik. Szóval ez kétesélyes, de már nem rágódom ezen.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bekri, gratulálok!

Vanilla++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Az a baj tudjátok hogy kerepesen nem ismerek senkit még dokit sem az osztály sem láttam nem mind ha Cegléden igen mert akik Monoron vannak dokik azok egyik sem szül ott tehát akihez jártam 9 hónapig ő egyáltalán nem vezet szülést ezzel akivel meg ma beszéltem azt mondta Cegléden van csak de legalább voltam nála kb 4-szer tehát nem tudom csütörökig van időm :( eldönteni de SZÁMOMRA FONTOS A VÉLEMÉNYETEK LÁNYOK
Vendég

Brik
Minden baba más... más a kajaigény is.... (elvileg 150ml/kg a napi adag)
Nézzed azt, hogy van-e rendesen pisije...kakija... olyan finom, rugalmas a bőre... nyelvecskéle nem száraz, a szájában a nyálkahártyák fényesek...
Szopi nagy munka ám! :wink:

Felszívódó varrat... 2-3 hét is lehet...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vanilla
Melyik kórház van hozzátok közelebb?
Mit szeretnél TE? Miért választottad a kerepestarcsai kórházat????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi van kakija, pisije minden pelusban, rugalmas a bőre:-) A nyelve nem száraz és jókat alszik szopi után. Ami zavar hogy a büfit elalussza és csuklk amikor felkel. Ez zavar egyik gyermekem se csinált ilyet.

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Csuklik... előfordul... általában a babákat nem zavarja annyira, mint az anyukákat...
Esetleg olyankor tedd egy kicsit cicire...

Katus sokszor nem büfizik...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

életjel!

Bekri hatalmas gratula Nektek is! :lol:

Clárika pont ma gondoltam arra, hogy ha nem írsz ide, akkor felhívlak, hogy mi van mááááár Veletek!!!! :lol: :lol: :lol: én is hétvégére tervezem a szülést! :) de jó lenne együtt! :)

megkérdeztem a szülésznőt, hogy mit tehetek az ügy érdekében... azt mondta, hogy mozogjak sokat (hát nem is nagyon sikerül pihennem... :roll: ) és szeressem apát sűrűn... na ez annyira nem eccerű... ugye az a fránya 200 km... lehet megpróbálkozunk interurbán... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

asszem nekem is vannak jóslóim pár napja... most már kicsit erősödnek, ezért gondolom, hogy ez már az... eddig nem hasonlítottak fájdalomra, de most már kezd alakulni... :) szóval látom a végét... holnap asszem be is szerzem a szülős hálóinget... ugyanis az XXXL-es pólót felpróbáltam, amiben terveztem a szülést, de a pocakom annyira felemeli az elejét, hogy az egykor combközépig érő hálóingnek használt pólóból kilóg a nunus, ha állok... szóval nem tudok benne esetleg folyosón sétálni, ha arra kerülne a sor (illetve tudni tudnék, de sokan megbámulnának... :lol: )... erre nem számítottam egyébként... még jó hogy felpróbáltam és nem ott derült ki... :shock: :roll:

na jó, most ennyi, megyek porszívózni... és ha addig nem szakad le az ég, akkor még egyszer megsétáltatom az ebet... csak hogy mozogjak még egy kicsit! :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Ircsi köszi a segítséget:-)) Én olyan boldog vagyok hogy van tejem, remélem marad is így sokáig, most is már totál bedurrant a két mellem de még alszik:-)) Lassan kel fürdés, utána pelust kap és hami ezerrel:-)

Éjfél körül még úgy is kel meg 3 kor is:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

jah, és a lényeget elfelejtettem :arrow: úgy néz ki, hogy még egész héten szükség lesz a munkámra, ami végül is jó, mert legalább nem döglök és unatkozok itthon és a pénz is jól jön (persze az ok, amiért mennem kell már nem olyan vidám)... annyi, hogy mivel sok helyre kell rohangálnom (NST, védőnő..) így már nem napi 8, hanem csak 6 óra... kb... de tök rugalmas...
ha a dokim múlt héten így is - úgy is kiutalta a sztahanovista érdemérmet :arrow: akkor már legalább ki is érdemlem... :)

Kép
gtunde75

ircsi . kerepestarcsa közelebb van de ha oda fekszem be akkor várnak +10 napot és utána indítanak na most addig benn lenni :8 mondjuk nem is ez a legnagyobb gond hanem hogy senkit nem ismerek se orvost se dokit senkit és ki tudja ki indítaná meg vagy hogyan :( kicsit félek is mondjuk ettől de ha ezt a dokit megfogadom pénteken befekszem szombaton megindítaná nekem mivel 3 baba és hogy azt mondta teljesen nyitva vagyok 1 ujjnyira kívül belül de az ottani kórházat sem ismerem de legalább a dokit igen és van egy pici bizalmam felé nem sok de több a semminél jaj nem tudom mi tévő legyek
Vendég

Brik
Ha nagyon feszül a cicid, akkor érdemes szopi előtt kicsit kifejni!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó lenne ha simán beindulna a kis manóm :( mert akkor nem kéne befeküdni nem kéne vacakolni ennyit
Vendég

Bekri neked is szívböl gratulálok a kis szöszkéhez! De jó nektek, akik már kibonthatták a kis meleg meglepetéscsomagjukat! :)

Vanilla én se hinném, hogy totál nyitottan túlhordatnak, csak beindul magától, nem? Talán majd arra ébredsz este/éjjel, hogy hü de kell mennem pisilni, aztán pedig csak jön a baba... :)

Mentem vacsiztatni. Nem volt energiám ebédre fözni, most van meleg kaja. Bajoros disznósült sörszósszal, tésztával és vegyes salátával... :)

További tejben gazdag napot!

Barbi
Vendég

Tünde
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vanilla szerintem be fog indulni:-)

Ircsi, most legutóbb már azt csináltam, mert rettentő kemény lett. Rengeteget iszom és ma a dinnyét is ettem, így tök jó sok lett:-)) Meg tényleg szépen eszik:-)

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

vanilla szeressétek egymást sokat apával! az orgazmus természetes oxitocin, apa katonái pedig puhítják a méhszájat... :wink: :lol:

Kép
gtunde75

Ircsi kööööööööööösziiiiiiiiiii! ezt elmentem magamnak!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Sziasztok!!!

Bekri gratulálok nektek de jó nah beindulunk szépen lassan,de biztosan!!!!

Évi sajnállak nagyon nem szánalom ez,hanem igazi együtt érzés,nagyon nehéz neked,de mindig arra gondolok,hogy van aki ott van a szíved alatt és ő egyrészt kárpótol majd a fájdalmadban!!!!!És jönni fog nem sokára!!!Olyan jó,hogy Miki jó ember és melletted van és gondotokat viseli rendesen!!!!És képzeld megjött Lili kocsija már össze is raktam szép nagyon!!!!

Barbcsi nagyon ingadozik a hangulatod nem lehet egyszerű neked sem,sőt nagyon nehéz,én is át éltem ilyen napokat,mondjuk én nem azért,hogy mikor jön már a baba hanem úgy mindenből elegem volt,a világból is,később meg nevettem,ez nagyon rossz,nagyon sok erőt neked és tényleg gondolj arra majd jön annál rosszabb ha ezen agyalsz folyton!!!

Tünde csak óvatosan ezzel a sok munkával!!!

Vanilla nem egyszerű ez a kérdés,mert ugye ez attól is függ mennyire tudjátok megengedni magatoknak,elhiszem biztonság a fontos,de ha nincs rá pénzed máshol is meg szülesztenek,és ez elég durva,hogy így kimondja mennyi,én nem kérdeztem az én dokimat,majd én eldöntöm mennyire vagyok hálás,ez azért szemtelen dolog,szorítok neked tudj dönteni!!!!

Nekem fájásaim vannak de lehet csak jósló nem tudom,majd kiderül,ha szülök,majd Évi írok neked!!!! :wink: :wink: :wink: Ma rákészültem hajmosás volt,kivittem az autómat a másik házhoz letettem,olyan fura nem áll itt az udvaron,de ott van dupla garázs és ott jó helyen lesz,nem veri az eső nem égeti a nap stb,meg most nem lesz beindítva egy darabig séta lesz Lilivel :lol: hányingerem van és görcsölök.......

Kép
bévi

C2111 -es mérték ez jó ??
Vendég

Tünde!

Tényleg nagyon jó lenne együtt benn lenni, de ahogy elnézem Limo már benn van, Évi is lehet benn lesz, akkor ha úgy alakul, kérjük magunk egy szobába! :D ;)

Pénteken lesz ilyen terheléses izé-mizém....
Remélem nem indul meg tőle, mert a párom melózik aznap....

Tegnap én is jósolgattam, de nem volt rendszeres.
(pontosabban: 5-5-5-10-5-5-5-10..., aztán elmúlott)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="vanilla01"]C írta:vanilla012111 -es mérték ez jó ??

A méhnyak 2 cm, a külső, belső méhszáj és a nyakcsatorna is 1 cm tág...

Ezzel még akát hetekig is ellehetsz...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vanilla!

Én a helyedben szülésznőt fogadnék, nem dokit, ő tényleg ott van végig veled!
S ha azt mondták, bármikor beindulhat.....

Én nem fogadok senkit, mert nem van rá keret, így is örülök, ha túléljük ezt a hónapot, utána már jó lesz, mert ugye elsején kezdett a párom a volt munkahelyén, így már lesz fizetés.
De ez a görény ex főnök.... :twisted:
Majd meglepem, nem kicsit :twisted: :lol: :lol: :lol:
Azt kapja ami jár neki! :twisted: :x :x

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Akkor nem tudom mit beszél ez az orvos :( na most aztán tényleg megzakkantam mitévő legyek :( :shock: :?
Vendég

Évi mondja a rossz időt szombatig,miben fogunk járni :lol: :lol: :lol: rám már semmi ruha nem jó ami hosszú :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vanilla szerintem ezt te tudod mit bír a pénztárcád,itt semmi másról nem kell gondolkozni,ha jut rá megfogadod ha nem akkor leteszel róla!!!!!!!

Többiek Woodyy,Szilvi35,?????????????????????

Kép
bévi

Ircsi rég láttuk Katust!!!!

Brik te is hozz képeket és mindenki akinek ott van a kis picurkája!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Megvolt a Doki. Hát.... nem mondott semmit :(. Tök zárt a méhecském szája, ezért csak NST-t csináltak. 2 naponta mehetek be... Aztán jövőhéten kedden befekvés, vizsgálatok és oxi. Lehet Evilány, hogy egyszerre szülünk.
nem vagyok jó hangulatban, nem is olvastam vissza.... nincsen türelmem.
Nagyonnagyonnagyon fáj a hátam bal oldalon felül. Olyan, mint ha bal oldali tüdőgyuszkóm lenne.... Állni, ülni, feküdni nem tudok.....
Ha esetleg nekem szólót szeretne írni valaki, kérlek Titeket privibe tegyétek, mert nem olvasok vissza. Nem bírok itt ülni sokáig a gép előtt...

Ha jobban leszek jövök.
szilvi35

clárika nekünk is úgy van ez a pénz hogy nekem volt spórolt pénzem és abból élünk most már több hónapja mivel párom munkaidejét betegségére hivatkozva 7 -ből 4 órásra tették így a fizuja is csökkent nem elég a törlesztőnkre ami 100 fölötti magasságú és azt kellene befizetni belőle mivel hiába kap fizetést több mint fele jelenleg megy a drágalátos pénzéhes exé-nek kértük már a csökkentést be is adtuk a papírokat 2 hónapja de nem sietik el a dolgot mert okt 5.-re tették a tárgyalást szóval mi sem állunk a helyzet tetőfokán ráadásul 2 gyereket kell beiskoláznom :( meg még most ez is :(
Vendég

Vanilla
Kapd el a párodat!!!! :wink:

Szilvi
Jobbulás! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

ezt találtam a neten :

Mit jelentenek az egyes értékek?

A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar :o)

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
Vendég

Csajok inkább no comment..... :wink: :wink: :wink: :D
Vendég

Barbcsi,nem ezért írtam,csak tudom mennyire nem jó a sírás a babának,megtapasztaltam.

Pécsiek,OK,szüljünk együtt,egy szobában a banda,remélem hoznak fagyikelyhet is :lol:

Szilvi35 jobbulást :( mitől fáj a hátad...?Dokinak mondtad?

Bévi drukkolok,Ilus neked is,valaki még szülhetne ma!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

A "katonák" nem okozhatnak gondot ha nyitott v.nyilik a méhszáj??

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Barbcsi ne csüggedj, ki fog bújni neked is a napokban a babád. A párod fönökét nem egészen értem, hogy miért küld ki ilyen messze egy már majdnem apukát, akinek a felesége mindennapos terhes!? S ha a párod beteget jelent? Csak nem a legjobb ötlet most lelépni nyugatabbra, nem?
Vendég

Évi
Nem!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Orgazmus... méhösszehúzódást vált ki...
Ondófolyadék... természetes prosztaglandin (méhszáj érésére hat)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

nekem azt mondta a doki ma anyuka kedves a sexuláis életet tessék kerülni :lol: 8)
Vendég

[quote="bmaass"]B írta:bmaassarbcsi ne csüggedj, ki fog bújni neked is a napokban a babád. A párod fönökét nem egészen értem, hogy miért küld ki ilyen messze egy már majdnem apukát, akinek a felesége mindennapos terhes!? S ha a párod beteget jelent? Csak nem a legjobb ötlet most lelépni nyugatabbra, nem?

Barbcsi apukáját küldte ki a főnöke, ő a kamionsofőr.
Barbcsi párja egyetemista, ő otthon van Barbcsival.

Clárika
Kép
clárika

na én ma bezakkantam azt hiszem :(
Vendég

ÉS... ne görcsöljetek rá a szülésre... lazítsatok... használjátok ki a babamentes időket... most még kettesben vagytok apával :wink:
A szülés megindulásához elengedhetetlen, hogy lélekben felkészüljetek rá....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

egy igazi kis angyalka Katus :)
Vendég

Ircsi Katus tüneményes már alig vártam a képet!!!

Én megyek megfürdöm és írom tovább párom papírjait,és néha kimegyek megnézem a babakocsinkat nagyon örülök neki,fájásaim elmúltak hányinger meg van,nah de hogy fogok én este aludni ma egész nap aludtam :lol: :lol: :lol: majd tévézek holnap kell mennem Nst-re!Jó éjt mindenkinek és vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!!!

Kép
bévi

Bévi
Babakocsiról fénykép?????????

(Katus partedlije a lényeg :lol: :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

na én is megyek megfürdöm azt össze dobok valami kis vacsorát .
mondjuk sült paprikát esetleg :) később még lehet benézek :( puszi mindenkinek és kitartást minden kismamának és a már megszületett ujjdon sült kisbabás anyukáknak na ezt jól megaszontam :) :shock: :shock: :P :D :wink:
Vendég

Dia, Szilvás, Bekri! Óriási gratuláció!!!! Csak kapkodom a fejem (remélem senki nem maradt ki)

Évi!...Köszi a látogatást, örültem neked!
limo73

Ircsi,igen.én most próbálom ezt,kiélvezni a visszalevő kettesben töltött időt...aztán ha Tomika úgy gondolja,kijön.
Mondjuk a fizikai tünetek szarok,fulladás,zsibbadás,stb. de ez van,már csak pár nap...max 7 :wink:

evilany

Limo holnap fél 1re megyek,előtte benézek,utána 9,30-ra, mindig úgy érek fel különben a m55-el hogy vagy fél óra van vizsgálatig,ha nem zavarok,beugrok :wink:

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: