A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Szandi Neked is nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

A tegnapi hidegfront meg sem kottyant, Bátor kicsit nyűgösebb volt odabent, virgonckodott egész este, de semmi több. Mára volt egy szülési időpontunk :lol: de szerintem ebből nem lesz semmi, tök jól vagyok, bevásároltam, főztem, ágyneműt húztam, szóval teszek-veszek.
Az egész családom elutazott a Balatonra, a férjem dolgozik, szóval ha akció lenne sem tudom, kit hívnék fel, hogy bocsi, bevinnél szülni? 8) :lol: Na jó, persze a férjemet. :lol:

Sandie, Csalexandra boldog névnapot!

Magnoli mindenképpen szólok majd a benti gyerekorvosnak, és ha hazajöttünk az itteninek is, hogy a csípőjét fokozottan vizsgálja meg. Milyen jó, hogy nem kell ébresztened Lénárdot, jó étvágya van! :D

Picur szerintem is teherautó kell majd a végén, minél később megyek szülni, annál több cucc gyűlik össze. Tegnap már a megvett elemózsiából is elcsentem egy csokit, édességhiányunk volt a férjemmel, kérdezte hogy nincs-e valami itthon, én pedig megtettem azt, ami egy lavinát indít el, a dugi édességek és ropogtatnivalókat elkezdtem megbontani. 8) De ez titok, úgy csináltam, hogy senki ne vegye észre. :lol: :lol: 8) 8)

Nusildi 3 törölközőt raktam be, mindenre gondolva, sőt olyan is van egy, amit szerintem majd közvetlen a szülés után fogok használni, és ki is dobom, mert már ezer éves, foszlik is mindenhol, de a célnak megfelel. A mellszívót tényleg csak később hozatom be, ha egyáltalán kell, nálunk rajta van a kórházi listán, és mivel Bátor az első babám, nincs is tapasztalatom, hogy tényleg kell-e majd. Hát eléggé kezdek türelmetlen lenni, de aztán eszembe jut, hogy még mindig nem vettem meg a függönyt a gyerekszobába, és ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy akkor legalább erre még lesz időm. Hát majd meglátjuk! :D

Csalexandra nem semmi ajándékot kértél! :lol: :lol: Nekünk a szülésfelkészítőn azt tanították, hogy az a legjobb, ha egyszerre mindkét mellből eszik a baba, főleg a legelején.

Mindenkinek szép hosszú hétvégét!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Sandie,
boldog névnapot kívánok!

Csajok, nálam most van egy kis depi. Na jó csak rossz hangulat. Elegem van az etetésekből, hogy másfél órát tartanak és még akkor sem sikeresek.

Nusildi,
van hogy be se kapja a bimbót van , hogy megszívja majd elfordítja a fejét és akkor kicsusszan a szájából.
A jobb bimbóm nagyobb, majdnem nagyobb, mint a szája és a védőnő mondta, hogy innen egy ideig csak bimbóvédővel fog tudni enni. Most bimbóvédőzünk.
Fél órát küzd a mellemen, szétcincálja, húzza majd megmérem és a különbséget kipótlom, majd büfiztetés és fejés. Sokszor azt hiszem, hogy eszik, majd megmérem és semmi.
Múltkor a védőnő is végigasszisztált egy ilyen huzavonát, azt mondta, hogy most tuti evett, látta hogy nyel stb. majd megmértük 30 perc után 10 ml!!!

Annyira elhúzódik egy-egy etetés, hogy nekünk csak 6 kajálás fér bele a 7 helyett.
3 kg fölött lehet megvárni hogy magától kérje a kaját.

Picur,
biztos az is a baj amit írtál, de Botit már a kórházban cumisüvegből tápszerezték, nekem a 4. nap indult be a tejem. Ott is próbáltuk mellre rakni 4 különböző csecsemősnővért kértem meg hogy segítsenek ( hátha vki ráérez ) de egyiknél sem akarta még csak a bimbót sem bevenni. Amúgy ha pelenkázom tökre látszik, hogy keres a szájával, de amikor ott van amit bekaphatna, akkor semmi. Az biztos, hogy nagyon hamar elfárad.

iszonyú sok idő megy el ezzel és ez egy nagyobb tesó mellett nagyon nehéz.

Nektek meddig tart egy-egy etetés?

Mi ma voltunk először sétálni kb egy órára. Megjártuk a gyógyszertárat, közértet. Boti a férjemmel kint várt mert a boltba nem akartam bevinni.

Kép
Kép
mmc

http://www.medela.hu/index.php?option=c ... Itemid=135

Nekem bejött. Annyi info még hozzá, hogy rá tudos csavarni a DM es keskenyszájú üvegre, ami 699.-. Azt állítják, hogy ebbôl ugyanúgy kell szívni, mint a ciciből. Az tény, hogy lassabban iszik belőle Balu.
Két fura dolog van vele, nem tudod a csuklódra csöppenteni a tejet, hogy megnèzd meleg e. És nem tudsz a baba szájába sem csöppenteni, ha nem nyitja ki a száját

KépKép
KépKép
kat78

Nálunk Bence tegnap hányt, 39, 1 fokos láza volt, ma csak hőemelkedése van :(. Totál kész vagyok, hogyha ezt Marci megkapja akkor mi lesz vele, hogyan tud(na) ezzel megküzdeni a 2,5 hetes szervezete :(.

Mmc, Bence is ilyen volt az elején :(. Ébresztgettem, de enni akkor is csak 4-5 óránként evett, addig nyammogott, rágódott, cibált... Csecsemősök detto, segíteni próbáltak, de nem nagyon ment, mert mire rászenvedték a cicimre és elindultak a többi munkájukat elvégezni már ki is köpte és várhattam egy fél órát mire valaki felém nézett (megjegyzem az újszülött osztályon csücsültem türelmesen várva, nem a kórteremben). Ha kipótolod a mennyiséget nem biztos, hogy annyira rákap a cicizésre :( Mi anno nem pótoltunk, sőt, az ébresztgetésről is letettünk, és baromi lassan, de beindult a súlygyarapodása (persze bennem maradt a "biztos nem eszik eleget" érzés, amit nem sikerült leküzdenem).

Kép

Kép
amidaalah

mmc, én elhatároztam, hogy ha szoptatási nehézségem adódik, akkor a La Leche Ligától (szoptatási tanácsadók) kérek majd segítséget, csak aztán kiderült, hogy nálunk a szoptatás mindkettőnk részéről akadályozott :cry:
Neked viszont ajánlom Őket, hátha tudnak segíteni, úgy emlékszem, Kat is hívta őket.
A címük: lll.hu, éjjel-nappal elérhetőek.
Elhiszem hogy kiborultál, de még ne add fel! :roll:
Majd mesélj, hogy mit mondtak...
Alexandra és Sandie boldog névnapot kívánok Nektek! :lol:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok! :)

Szandi, Sandie, boldog névnapot nektek! Szép névnapi ajándékot kaptok (na jó, +- pár nap belefér) mindketten! :)

Mmc, ne keseredj el! Nekem a baloska bimbója nagyobb, mint a jobboska (ráadásul kicsit befelé is fordult, ezt azóta már kiszívta egyenesre), a jobboskára véraláfutást is rittyentett a gyermekem a második hétre, Magnoli akkor ajánlotta a fekete nadálytő krémet, amiért igen hálás vagyok azóta is! Még mindig fáj, mikor megszívja, de ez van, már lassan megszokom. Igaz, mi 5 héttel előrébb járunk. Egy napközbeni szoptatás minimum fél óra, az esti, fektetés előtti pedig egy órás. Ne bántódj meg, de ha nem akar enni Botond ciciből, én azt mondom, ne erőltesd, ugyanolyan remekül tudod táplálni tápszerrel, viszont sokkal több időd marad a tesóra és minden más dologra. És főleg nem leszel depis! Tudom, hogy fontos a szoptatás, de nem mindenáron. Persze az is jó ötlet, amit Magnoli mondott.

Sétálni mi már a második héten vittük Picurt, pedig akkor még cudar hideg volt, de jól bebugyoláltuk.

Amidaalah, azt mondják a nálam sokkal okosabbak, hogy az anyatejes babák nem kapnak el betegségeket, amíg szopiznak, bízzunk benne, hogy Marci sem fogja elkapni Bencétől. Bencének jobbulást!

Szandi, ha nem tudod megnyugtatni, hagyd nyugodtan a kiságyában Hannát. Szükségleteid neked is vannak. Ha tiszta a pelus, tele a pocak, nem fázik, nincs melege, többet nem tudsz tenni. Mi is átestünk ezen, akkor írtam is nektek, hogy egész nap ordított Picur, olyan rosszul éreztem magam, hogy tehetetlen voltam. Aztán bevezettük a következetes rutint, a babamasszázst, a napi többszöri lábtornát, az Infacol-t, és így minimálisra csökkent a sírás (ha beszorul a puki, vagy "túlfárad"). Nekünk ezek segítettek, remélem valamelyiket tudjátok hasznosítani. :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Picur,
nem bántódóm meg én is gondoltam a tápszerezésre, de tejem mint a tenger. Ez így még rosszabb. Nem is apadna el könnyen, azt nem bírnám, hogy ne fejjem ki, mert begyulladna.
Adok magunknak egy kis időd, meg várok hogy egy kicsit erősödjön Boti, de ezt biztos nem fogom 1 évig csinálni.
A szoptatási tanácsadót is fel fogom hívni, reményre az adhat okot, ha egyszer képes volt 100-at enni, akkor fizikailag képes rá, csak más a gond, vagy hamar elfárad vagy megzavarja a cumisüveg.

Amilalaah,
nálunk azt nem lehet, hogy nem pótlom ki, mert Boti nagyon picike 2,5 Kg) és nála fontos a rendszeres evés. Már az is gáz, hogy 6x eszik egy nap 7 vagy 8 helyett ( elvileg 3 óránként kéne)
A csecsemős osztályon egyedül Botond volt, aki rögtön (24 óra után) kapott tápszert és nem vártak a tejemre, mert azt mondták, hogy az ő kajálása a súlya miatt fontosabb az anyatejnél is!
Jobbulást nektek, én is úgy tudom, hogy a pici ha anyatejes nem kapja el a kórságokat

magnoli,

Köszi az elérhetőséget.

Csalexandra, neked is boldog névnapot.

Kép
Kép
mmc

Mmc, a mi szobánkban is volt egy ikerpár, a kislány 2200 grammal született, a fiúcska 2600-al, ők is azonnal kaptak tápszert, náluk sem volt kecmec, azon túl, hogy anyuka rakta őket folyamatosan cicire. Ma már 3700 gramm a fiú, és 3000 a lány. Úgyhogy azért van remény! ;)

Elektromos mellszívód van? Azzal gondolom gyorsabb, mint kézzel fejni. Mennyi időt vesz igénybe?

picuralmos

Itt az ejszakai muszak :)

Picur (azt hiszem te kerdezted az elozo oldalon...),
azert nem tudom kulon szobaba tenni Adrit, mert folyamatosan beriasztott a legzesfigyelo mikor probaltam. Viszont ma ujra probaltam, ejfelkor kapcsoltam be, most ejjel 2 van, es eddig nem volt riasztas, ez optimizmusra ad okot, hogy esetleg most mar egyedul tudnam hagyni!

Sot ma ejszaka eloszor tul vagyunk mar a 3 oran (sot mar a 4 oran is) ugy, hogy nem kert meg enni, ugyhogy bizakodo vagyok a kozeli jovot illetoen! :) Kozrejatszik gondolom, hogy ma eloszor lefekves elott benyomott 130 ml tapszert (eddig 100 volt a max), illetve szerintem kezd hatni az Infacol (5 napja szedjuk), mert most volt egy MASFEL ORAS CSEND nyekerges nelkul! :)

Most kozben evett (4.5 orara juhej! :) )

Viszont meg azt nem tudom hova tennem kulon...

A lakasunk 2 lakasbol all, az egyik 3 szobas, ez egy amerikai konyhas nappalibol es az abbol nyilo 2 szobabol all, egyik a halo, amiben most parom alszik egyedul, masik a gyerekszoba ahol Palmi.

A masik lakas egy szobas, itt vagyok Adrival.
Ez tul messze van ahhoz hogy en visszamenjek a szuloi haloba es akar Adrit akar Palmit itt hagyjam egyedul...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2013.05.19 03:49-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Hat csajok, ezt jol megszivtam... gondoltam egy nagyot ma este es benyomtam egy energiaitalt, gondolvan hogy ugyse tudok Adritol aludni. Most eloszor csinaltam ilyet, erre most kaja utan megint csendben alszik mar vagy 40 perce... en meg itt porgok :lol: Idozitesem remek :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Meselek meg egy erdekeset.

Az elso honapban, amig meg a pocakban kellett volna lennie, addig alig volt ebren (delelott es este kb. egy - masfel orat) es kevesse volt erdeklodo.

Most miota normalis megszuletes mellett lett volna 5-10 napos, azota tobbet van fent es erdeklodobb :)

Jo, nem? :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, éjjelre nem iszunk energiaitalt teeeee! :D :D Azért tudtál valamennyit pihenni? Adri tudja, hogy most már behozta a lemaradást, na innentől lesz nemulass anyáéknak! :) A légzésfigyelő talán már nem fog olyan gyakran riasztani, most hogy már 4 kilót elérte a királylány. 4,5 órához gratula, maradjon is így éjjelre! :)

Szandi, az nagyon jó, ha már két ciciből kell szoptatnod! :) Túl hamar azért ne vedd le a leánykát, hogy a jó sűrű hátsó tejet is bekajálja. Ahogy Ildi is mondta, figyelj, hogy mindig azzal kezd, amiből utoljára evett. Én ezt úgy oldom meg, hogy Picurt nagy ágyon szoptatom, és egy pelusra teszem rá. Ahol a pelus van, ott kezdődik a következő etetés. De Ildi gyűrűs megoldás is remek! :)

Ezt pl. nem tudtam, mostanában olvastam, hogy a hígabb szomjoltó első tej a magas tejcukor tartalma miatt okozhat hasfájást, ha túl sokat és gyakran eszik ebből. Erről hallottatok már?

És jókedvre derítésnek itt egy kép Picurról:
Kép

Szép napot nektek! :)

picuralmos

még egy jókedvre derítő:
cicipárna
http://www.borsonline.hu/20130518_napi_ ... nok_eletet
ilyet akartunk a fórum elején:-)

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Mmc én sok jót hallottam a szoptatási tanácsadókról, remélem neked is tudnak segíteni. Én bár nem vagyok oda a védőnőmért, ő is foglalkozik ilyennel, azt hiszem lesz ir á szükségem, bombázni fogom a kérdéseimmel. Kitartás!

Amidalaah Bencének jobbulást. A szülésfelkészítőn a szülésznő beszélt arról, hogy mi van ha az első pár hétben beteg van a családban, és azt mondta, hogy ilyenkor a legjobb a kisbabák immunrendszere az anyatej miatt, remélem Marci nem kapja el tőle. Remélem Bence már jobban van és ez csak valami gyorsan levonuló vírus volt.

Veronika Adri biztosan arra gondol: hogy na Anya milyen fitt, akkor én is nyugodtan aludhatok! :lol: 8) :lol:
Érdekes tényleg, hogy amióta a kiírt dátumon túl vagytok, más lett a viselkedése... olyan nagy csodák a babák, hihetetlen!

Picur hát feldobtad a reggelemet ezzel a fotóval!!! Micsoda mosoly!!!!!! :D :D :D

Én már kitakarítottam a házat, porszívózás, felmosás, fürdő takarítás, mindig az van ilyenkor bennem, hogy vajon még Bátor érkezése előtt hányszor kell megcsinálnom. :D Ma van először, hogy kicsit másképp érzem a pocakomat, az alhasamban szurkálások vannak, de semmi több. Tegnap hányingerem volt este, de egy kakaós csiga után elmúlt, :lol: úgyhogy nem lehetett valami komoly. Férjem füvet nyír, nekem nem kell főznöm, annyi maradt tegnapról, majd csak holnap kell.
Jajjj lányok, olyan izgatott vagyok, mikor jön el a mi időnk? :lol: :lol: Nyugtassatok meg, hogy azért még normális vagyok, hogy "kicsit" kezdek türelmetlenebb lenni. Tegnap este amúgy olyan borzasztó nyűgös és hisztis voltam, hogy alig bírtam elviselni saját magamat. Még jó, hogy férjem dolgozott, mert tuti rajta töltöttem volna ki a hormonjaimat...
Na megyek, felteszem a lábamat és nyomogatom a tévékapcsolót. :D

Mindenkinek nagyon szép vasárnapot kívánok!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, köszi bókot! :) Nyugi, te vagy türelmetlenebb már, hiszen igencsak közeleg az időtök! Én most állok neki takarítani, és az én férjem is füvet nyír. :) Még a virágok körül majd körbe kell nyírnom, az az én reszortom, mert pepecselős meló, viszont úgy szép a kert igazán. A kakaós csiga mindenre gyógyír! ;)

A mi védőnőnk is szoptatási tanácsadó, de azon kívül, hogy tegyem mellre, akármi baja van, sok hasznos dolgot nem tudtam meg tőle. Na mindegy, már egész jól belejöttünk, ő meg legalább lelkes.

Mmc, én balga, meg a matracot akartam kivágni, hogy a termetes csöcseimnek legyen hely... :D

picuralmos

Na a tegnapi folyt. köv.ből nem lett semmi :)
Úgy telnek a napok, hogy csak na.

Picur, emlékszem írtad, hogy nagyon száraz volt a babád bőre és a napraforgó olajat ajánlotta a védőnő... Barnusnak is hámlik a hasánál, lábfejénél, kézfejénél, csak simán kenjem be az olajjal és maradjon rajta estig? Mert gondoltam veszek valami méregdrága ápolót, mint a Babe sampont, az is 2500 ft volt, de Lottinál is nagyon bevált. De ha jó az olaj...

savariaa, a 3 törcsi elég lesz :) Nekem nagyon jól jött az, hogy füri után az alvázat papír kéztörlővel itattam fel, nem a törölközővel. Az nem ragad-szakad be és a törcsi nem lesz véres és 1-2 napig bírja. Legjobb barátnőm, Szilvia ;)

mmc, jaj istenem, előjöttek az emlékek, nekem is Lottinál kb. ez volt, 2,5 kilóval hoztuk haza a kórházból, annyira aluszékony volt, hogy volt amikor 1-1,5 órát volt cicin, állandóan elaludt rajta és én is fejtem, hogy pótoljak. Minden kaja előtt-után mértem, írtam, de nekem szerintem nagyon megfogta a tejleadó reflexet+a teljesítési kényszer... de így nehéz, hogy kicsi Botid nem akarja szívni a cicit, csak rángatja :( Kitartást!!! Majd ha erősebb lesz, biztos belejön!

Á, sose fejezem be, felkelt a manóka :)
nusildi

Savariaa, tök normális, hogy kezdesz türelmetlen lenni :) Én betöltött 37. hét első napjától rögtön az lettem :) :) :) Egy kakaós csiga nekem is jólesne...

Mmc, ez a párna :S :D :D Értem amit mondasz Boti súlyáról!!! Tényleg az a legfontosabb, hogy ne száradjon ki, ne legyen baja - most hogy ezt mivel oldjátok meg másodlagos!! Csak azért írtam, amit írtam mert Bencénél a pótlástól elment a szopi-kedv, egyre kevesebbet evett ciciből (6 hetes korában meguntam azt az érzést, hogy éhes a gyerekem, ezért elkezdtem neki lefejt tejből pótolni), de szerencsére 6 hónapos koráig bírta a szopit, akkor hagyta csak abba. Közben utánaolvastam, és (igaz csak online) de szopis tanácsadót is megkérdeztem, ő is csak annyit tudott mondani, hogy ne kapjon se pótlást se cumit.... Na most ezt nem bírtam volna ki :) Úgyhogy jött a tápszer (nekem akkor már a tejem sem volt elég neki), akkor nagyon rosszul esett, de egy nagy terhet vett le a vállamról, felszabadult az időm, több időt tudtam vele foglalkozni, többet kimozdulni, sétálni... Na szóval ez a mi sztorink :D

Amúgy meg próbálok bízni az anyatej védelmében!!!! Csak ez a vírus meglepetésként ért, Bence nem bölcsis, nem voltunk szinte sehol, gondolom a játszótéren kapta el, azért oda vittük. Ma már lázmentes!!!! Tegnap még nappal hőemelkedése volt, este felment 38,1-re, éjjel is 36vmennyi volt a hője.

A szoptatásra visszatérve - most sem érzem felhőtlennek, folyton azt nézem, hogy eszik-e eleget (amikor nem mértem jöttek a több órás szopi-maratonok, úgy éreztem, hogy éhes). Eközben Marci hízik mint egy kismalac, szóval nem kellene aggódnom, és mégis :( :( A cumira most próbáljuk meg rákapatni, mert szó szerint egész nap a cickón lógna, ha tehetné...

Az normális, ha abszolút rapszódikus a tejtermelésem??? Van, hogy annyi van, hogy nem tudja megenni egy etetésre, sőt, úgy érzem a nagyrészét otthagyja, és van úgy, hogy úgy érzem (látom a mérlegen), hogy tök üres (pl séta után 1-2 napig).... (Utóbbi esetben szoktam visszapakolni és 86 mellből szoptatni...) Növekedési ugrást nem nagyon figyeltem meg, mármint a megevett kajcsi ugyanannyi maradt.

Szandi, ha kézben megnyugszik, akkor az úgy tudom nem hasfájás, csak anyahiány :S.

Veronika, energiaital?? :) Nekem sem értana, csak ugye nem lehet...

Kép

Kép
amidaalah

Nusildi: Cremor Aquosus/ ez egy gyógyszertàri kikevert alapkrém. Nincs benne semmi gázos, kb.:500ft. És ezzel lenheted nyugodtan. Vagy a mosakdókrém is jó. Azzal kend be fürdés előtt, majd így tedd a vízbe. Ha nem mosod le az sem baj, testápolónak. Nem érdemes drága krémet venni, ugyanazt tudja.

KépKép
KépKép
kat78

amidalaah,
86 mellből szoptatni? az igen! :D

Kép
Kép
mmc

Nusildi, mi olívaolajat használunk, fürdés után azzal masszírozzuk. Egy perc alatt beszívja Picur bőre, és olyan, mint a bársony. Nekünk is van patikai kevert testápolónk, de nekem nem tetszik, kicsit ragadós utána a teste.

A papírtörlő szuper ötlet a kórházba! :)

Amidaalah, nekem azt mondta a védőnénink, hogy három hetes korban van első növekedési ugrás, aztán meg hat hetesen. Szóval lehet, hogy azért eszik néha többet, és azért kéretőzik többször cicire.

86 mell? :D

picuralmos

Csajok, miután leesett a köldökcsonk meddig kell még ápolni, takarni? A hajukat milyen gyakran mossátok a babáknak? Orrszívót (porszívósat ) lehet már ilyen piciknél is használni? _Körömvágás nálatok hogy zajlik? Huhh jól elárasztottalak titeket most hirtelen :P Ennyi időm volt gyorsban, bocs hogy csak ilyen lényegre törően írtam most :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi, lényegre törően nálunk (épp itt lófráltam :)):
- köldök, ameddig nedvezett, vérezgetett
- heti egyszer a mosdató krémmel megmosom, sima vízzel két naponta leöblítem
- nekünk még nem kellett használni az orrszívót
- álmában vágom a körmeit

picuralmos

Sziasztok,
mmc, a szopizásra visszatérve: a "nagykönyv" szerint 20 perc az ideális szoptatási idő, elvileg annyi ideig szabad hagyni.
Mivel Boti kicsike és még sárga, ezért én hagynám 30'-ig szopizni, azután lemérném, hogy mennyit evett. Ha volt ereje hozzá, akkor hagynám még kicsit (amennyi a türelmedbe belefér), de mondjuk 10' után újra mérném.
Ha az első etap után kiderül, hogy csak cumizik, akkor megetetném tápival, és nem húznám tovább az időt.
Valószínűleg ha erősödik, és múlik a sárgasága, talán több ereje lesz hozzá, még ne add fel, ha bírod :wink:
A nagyobb bimbónál szopi előtt egy kis fejés segíthet felpuhítani, és így könnyebben szívható, plusz mehet a bimbóvédő is...
Teljesen megértem az érzéseidet, én Olinál jártam ebben a cipőben, mivel Ő n(s)em tudott nálunk szopizni, egy éves koráig kizárólagosan fejtem Neki a tejet.
Pont most néztem az akkori naplómat, napi 8x fejés-etetés-itatás, ebből állt a napom, nem is tudom, hogy mikor pihentem??? (semmikor)
Most már hamarabb döntésre jutottam amikor kiderült, hogy Lénárdnak se fog menni a szopizás, 2 napi próbálkozás után áttértünk a tápira sajnos :cry:
Így viszont sokkal egyszerűbb és boldogabb a babázás, most tudom igazán élvezni az anyaságot...
Az anyatej persze valóban egészségesebb a tápinál, mert az immunglobulinokat nem lehet mesterségesen beletenni...
Viszont annak ellenére, hogy Olim AT-es volt, 3 hónaposan kapott egy csúnya hörghurutot, amiből 1,5 hónapig tartott a gyógyulás :cry:
De ha megtehettem volna, Lénárdot most örömmel szoptatnám, erre is készültem, ott áll a szekrényemben a vadi új elektromos Avent mellszívó, szuperebbnél szuperebb bimbóvédő krémek, bimbóvédők, tejgyűjtő kagyló, melltartóbetétek stb...
Csicsi,
ahogy Picúr írta,
+ hajat vízzel lehet minden nap öblíteni, utána jól átdörzsölni a fejbőrt, hogy ne koszmósodjon.
Nálunk Olinak a nagy haja miatt koszmósodott, amin az olajos átkenés, kifésülés segített.
Utána az Ildi által említett Bebé koszmó elleni sampont használtuk 1 éves korig minden nap.
Lénárdnak megelőzés képpen naponta 1 csepp Bebével mossuk a haját, mert Neki is sűrű...
Veronika, tegnapra voltam kiírva Lénárddal...
Innen jutott eszembe amit az első lapon írtál: Isten éltesse Anyukádat a szülinapján :wink:
Szinte hihetetlen, mintha tegnap lett volna amikor az első pozitív tesztnek örültünk, most pedig itt szuszog a karomban az én kis CSODÁM :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok !

Annyira nem volt jó hétvégém! 38,2 fokos lázzal bedurrant lángvörös mellel feküdtem egész nap tegnap. Szerencsére mára javult a helyzet,fejek éjjel nappal,plusz lázat csillapítok és jegelek!
Plusz a manócska egész tegnap ordított,szerintem a lázam a gyulladt mellem is betett neki :( úgy sajnáltam. De kimerültem teljesen!

Kép
csalexandra
Sopron

Próbálok jönni, de úgy eltelnek a napok...
Lottival voltam tegnap du. és ma du. is játszózni, jól elfáradtam, de neki muszáj, hogy anyával is legyen. Nagyon szófogadatlan amúgy, de tudom, hogy csak figyelemfelkeltés miatt, viszont nagyon idegesítő a viselkedése, nekem meg bűntudatom van, hogy már alig várom, hogy holnap oviba menjen :( :( :( Talán emlékeztek rá, hogy mennyire tartottam a fiúgyerektől+hogy Lottit imádom, és mi lesz egy köv. babával és most egyre azon kapom magam, hogy a picihez van türelmem, de Lottihoz nincs és nagyon-nagyon szégyenlem magam. Nekem most ez a része fáj a legjobban az anyaságnak, megy a szopi, az alvás, én nem alszom túl sokat, de nagyon jól bírom, regenerálódás szempontjából is minden szuper gyors volt, csak ezek az érzések...

csicsi, köldökcsonk, szerintem amíg vérzik, levedzik, kell ápolni, nekünk vérzett még tegnap is, így alkoholozom+a steril gézlap, ahogy picurék javasolták.
Orrszívó porszívó, ha szükséges, mehet, de én ha úgy érzem, nem kap rendesen levegőt az orrán, a tengeri sós orrspray-vel picit benyomok mindkét orrlyukba és utána a régi mezei kis gumis kézi orrszívóval kiszippantom. Szerintem a porszívózásos módszer ilyen piciknél még túl hangos, persze ha náthás akkor más, akkor muszáj. Köröm, én már kétszer vágtam, simán amikor mellettem feküdt :) Hajat még csak egyszer mostunk mióta itthon vagyunk, de ez főleg a köldöke miatt van, mert nem akartuk, hogy vizes legyen, a védőnő azt mondta, hogy 3 naponta elég hajat mosni. A Babe sampon nagyon jó.

csalenxandra, jaj szegény, kitartást ehhez a mellgyuszihoz, én is mindig ettől paráztam anno meg most is, amikor éjjel 5 órán át nem eszik a babó, és kőkemény a cici...

kat, picur, köszi a testápolós tippeket!

amidaalah, szerintem amit érzel a tejjel kapcsolatosan, az nem biztos hogy úgy is van. Szerintem simán van ott tej, csak az ember akkor hiszi el, hogy tök sok van, ha mondjuk csepeg vagy kőkemény a cici. A tejleadó reflexet nagyon megfogja ám az aggódás+hogy nézegeted, hogy eleget eszik-e, biztos eleget eszik, ha éhes lenne és nem lenne elég tej, akkor sírna cicin vagy utána, ha elernyed a babó rendesen, akkor szerintem nincs miért aggódnod. Én iszom a Laktoherb teát, de csak pszichés segítségként, nem méregetek és nem aggódok, elhiszem, hogy csomó tej van. Van sok-sok kakis-pisis pelus, babó nagyokat alszik és 10 percen át aktívan szopik, azalatt tuti megeszi az adagját.

picur, ez a mosolygó kép, megzabálom, nagyon édes!!!

Veronika, energiaital :D

mmc, az jó hogy ennyi tejed van, és szerintem próbálkozzatok, ha erősödik a kicsi, már jobban fog enni és tuti nem kell fejni, nálunk is így volt Lottival anno az elején.
Én is leveleztem egy szopis tanácsadóval, nagyon rendes, aranyos, ha kell a mélcíme, megírom priviben, húgomnak is sokat segített, ő is lll-nél van asszem, jó ötleteket írt és támogatott, nagyon türelmes, rendes.

Séta, úgy volt, hogy ma először kimegyünk, de olyan szél volt, hogy nem vállaltuk be, viszont holnap hármasban elmegyünk vásárolni :)

Amúgy megvagyunk, most este is evett 22-kor és utána csak 3:30-kor kelt :O Ti se keltenétek fel, ugye? Csak mert a doki azt mondta, hogy napközben 4-5 óránál tovább ne aludjon evés nélkül, de éjjel alhat.
Holnap jön újra amúgy a doktornéni, beadjuk a K-vitamint, remélem nálunk nem lesz sírás utána!

Na megyek, ébredés-etetés...
nusildi

csak egy szora futja...
en orrszivozom Adrit, istenien birja, nem ijed meg a hangtol se, imadom okelmet :)

Kép

Kép
sz.veronika

Szandi, szegénykém, kitartást és gyors gyógyulást neked! Ne ess kétségbe, ez nagyon fontos! Tudod szoptatni Hannát?

Ildi, köszi a bókot! :) Én keltettem Picurt, de ő sárga volt, ha nem ébredt magától muszáj volt, hogy egyen rendesen, hogy minél hamarabb levonuljon a sárgaság. Barnusnál nincs ilyen gond, hízik szépen, úgyhogy szerintem éjjel hagyd aludni. Remélem nálatok nem lesz gond a K-vitaminnal! Lotti is kisimul ám hamarosan, és olyan tündérke lesz újra, mint régen. :)

picuralmos

Sziasztok!

Mindenkinek jól telt a hosszú hétvége? Vicces, igazából már csak azért tűnik fel, hogy hétvége van, mert apa itthon van. :)

Alexandra, Sandie, kicsit megkésve, de boldog névnapot tőlem is!!

Én még mindig 2in1 jelentkezem, bár tegnap este óta azért már keményeket húz a pocak, reggel pedig rám kacsintott nyákdugó uraság... Meglepetés! :lol:
Most is épp volt egy összehúzódásom, ki is melegettem...:shock:

Savariaa, látom nálatok is van, ami az utolsó pillanatra maradt, lásd függöny. Én végül tegnap vasaltam ki, úgyhogy letettem róla, már apára vár a harci feladat, hogy feltegye.
Nálad valami hír?? Majd ne felejtsd el pótolni a finomságokat a szülőszobai pakkból!! :D De a platós IFÁ-n úgyis elfér a raklapnyi keksz is! :lol:

Kat, köszi az etetőcumis tippet, okos dolognak tűnik!! Nagyon készülök én is a szoptatásra, de látom, hogy nem könnyű... Le a kalappal előttetek lányok!!! És kitartást mindenkinek! Én egyelőre lelkesen olvasom a tanácsaitokat és szorgalmasan raktározom őket az agyamban. :D

Amidaalah, Bence jobban van már?? Gondolom, hogy jól megijedtél. Remélem, már túl vagytok rajta, Marcit pedig elkerülte a dolog.

Picur, jó hogy írtad, hogy a kicsit befelé forduló bimbivel is tudtál szoptatni. Nekem szerintem elég lapos, de remélem a kiscsaj megoldja majd. "Kiszívja egyenesre" - jól hangzik! Baba és plasztikai sebész egyben. :lol: Ja és nem csak esztétikai korrekciót, hanem méretnövelést is vállalnak! :D

Picur, még azt szerettem volna tőld kérdezni, hogy mi lett a kézzsibadásoddal? Nekem is egy jó ideje zsibbad egyfolytában mindkettő, főleg a középső ujjak vége és olyan fura érzés a kezem, de a dokinak mindig elfelejtem mondani... :S
A kis vigyori kép!!! Köszi!! :D

Veronika, szegény, jól átvágott a lányod - szundi vs. energiaital! De a lényeg, hogy ő aludt egy jót - és reméljük, hogy ezt a szép szokását továbbra is megtartja, te pedig lejöhetsz a koffeinről.
Ez tényleg érdekes, hogy a babák érzik, mikor kellett volna kibújniuk!

Ildi, a gyűrűs megoldás nagyon jól hangzik, most homeós bogyókat szedek - kettőt kellene felváltva - de állandóan elfelejtem, melyik következik. Lehet, hogy már most gyakorolnom kellene a gyűrűvel! :D Csak sajnos a gyűrűimet három hete levettem és már nem is bírom visszahúzni őket.

Magnoli, köszi a koszmós-hajmosós tippeket! Most döbbenek rá, hogy nekem ezekről még mindig nincs túl sok fogalmam!! Szóval naponta vízzel, ha nagy a haj, mehet koszmó elleni samponnal.
Hát nekem is eszembe jutott a minap, hogy tejóég, de gyorsan elszállt az a tíz hónap, és egy évvel ezelőtt még nem is tudtuk, hogy ő jönni, fog, most pedig pár nap és itt lesz nekünk az első babánk... Kicsit meg is hatódtam, miközben a kórház felé döcögtem.

Csalexandra! :( Szegényem, jobbulást neked!!! Javult már valamit a helyzet??? Kitartás!!

Írás közben mértem az összehúzódásokat, rendszertelen 8-15 percesek és nagyon megérzem őket... :shock: Ha nem jövök egy darabig, akkor szorítsatok, jó?? ;)

Puszi mindenkinek, kismamik pedig hajrá, holnap is lesz valami front!

Kép
bozza

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat segítséget a problémánkhoz. Lehet, hogy Botond olvassa a fórumot és megijedt, hogy szoptatási tanácsadót hívok hozzá, mert elkezdett értékelhető mennyiségeket enni. van, hogy bimbóvédővel, van hogy anélkül.
Tegnap csak 1x kellett kipótolnom lefejt tejjel.
Azt még mindig nem tudom, hogy szoptatás közben mit csinálok majd Lizával, ha a két gyerekkel leszek itthon.
Kat, és a többiek akiknek "kisebb még a nagyobb" ti hogy csináljátok? A férjek sem maradnak mindig itthon velünk!!

Veronika,
energiaital :roll:
Amit írsz a kiírt szülési időpontról, nekem ezt a kórházban mondta az egyik csecsemős nővér, hogy a 40. hét után sokkal aktívabb lesz a gyerek.
Lizánál az egyik gyógytornász pedig azt mondta, hogy a hamarabb érkezett gyermekeknél a mozgásfejlődésnél az átfordulás, mászás stb szempontjából a terminus végét kell figyelembe venni, nem a tényleges születési időt.

csalexandra,
mellgyulladás :( nagyon sajnálom, ez hiányzott még neked !! Nagyon átérzem a helyzeted, mert nekem Lizánál 4x is volt ilyenben részem, lázzal mindennel. Ettől félek most is, hogy ne legyen.
Ha nagyon nem jó a közérzeted 1 Algopyrint bevehetsz az a lázadat is csillapítja. Ha minden igaz akkor már talán jobban vagy, mert a mellgyulladás durva része 1 nap után jelentősen javul. Mindkét melled vagy csak az egyik van begyulladva?
Átmenetileg csökkenhet a tej azon az oldalon, ami gyulladt, de ne aggódj vissza fog jönni, csak fejd ki rendesen.
Arra figyelj, hogy ne legyen pangó tej a melledben és mindig nagyon kényelmes melltartót és pólót hordj, hogy ne nyomja meg semmi a tejcsatornákat.
Aki hajlamos rá, akár a kenguru/kendő is megnyomhatja. Állítólag lelki tényező is befolyásolja no meg a fáradság.

Amidalaah,
jobban vagytok már?

Csicsi,
én pl. nem tudom használni körömvágásra a babaollót ( ez nyilván az én hibám), így a mi bőrvágó ollónkat fertőtlenítem le alkohollal és azzal vágom alvás közben.

Magnoli,
minden alkalommal kifejek egy kis tejet mielőtt mellre rakom, hogy felpuhítsam a bimbóm és beindítsam a folyamatokat Botinak.
te írtál naplót Olinál? Ez babanapló vagy saját? Lizának is volt koszmója pedig ő 1 éves koráig majdnem kopasz volt.

Bozza, savariaa, mostantól minden nap helyzetjelentést kérünk!!

Kat,
ez a Medelás etetőfej a DM-es cumisüvegre is jó, de melyikre?
Ezek szerint nálatok sem eszik Balu mindig cicből? Hogy van Bálint?

Nusildi,
ne legyen az érzésed miatt lelkifurdalásod, szépen minden a helyére fog rázódni és valószínűleg a hormonok is közrejátszanak még a hangulatunk meghatározásában.

Sandie,
mesélj mit szóltak a fiúk az újabb családtaghoz?

Ancsa, te is nagyon eltűntél.

Picur,
nagyon jók a képek amiket feltöltesz! Szerencsére nálunk a K vitaminnal nem volt gond.

Kép
Kép
mmc

Köszönjük a bókokat! :)

Bozza, jókat röhögcséltem az írásodon! :) Esztétikai méretnövelés, ne is mondd, hogy is mondjam finoman, mellben elég erős lettem, bajban vagyok az ingeimmel, a trikóim rám sem jönnek. Van egy vigyorgó békás pólóm, hát most igen széles a mosolya... :D :D Nyákdugó után már nincs sok hátra, úgyhogy készüljetek! ;)

A kézzsibbadásom szerencsére elmúlt egy magnézium-kálcium kúrának köszönhetően. Ha a szülés után nem múlik el nálad sem, akkor ez segíthet. Nekem is a két középső ujjam zsibbadt folyamatosan, ha meg behajlítottam a karom, akkor egy percen belül az egész zsibbadt.

Szandi, javult már a helyzet? Hogy vagytok? Lázad van még? Annyit gondoltam rátok, remélem jobban vagytok!

Olló, nekünk sincs babaollónk, simán a mi bőrvágó ollónkkal vágom Picur körmeit.

Magnoli, elmerengtem, tényleg, mintha tegnap lett volna a pozitív teszt, amit el sem akartunk hinni, most meg itt alszik a két hónapos kisfiúnk. Hihetetlen, de csodás érzés az egész... :)

Mmc, Boti megérezte a dolgot, és inkább a tejcsit választotta a tápszer helyett, hát megértem! ;) Liza hogy fogadta a kistesót? Ő is "lázad"? 4 mellgyulladás, te jó ég! Csodálom, hogy nem adtad fel az egészet... :?

Sandie, hogy vagytok?

Ildi, a combfájásod elmúlt a szülés után? Tudsz már aludni rendesen?

Ancsa? Savariaa?

picuralmos

mmc,
de jo hogy ezt irod!!! Akkor mozgasfejlidesnel majd figyelembe veszem!

Most voltam 6 hetes kontrollon, minden oke, viszont 40 felett nem ajanljak a figamzasgatlo tablettat, viszerrel meg plane nem.
Gondolom meg nem a fogamzasgatlas jar a fejetekben, de ha valakinek van valami jo infoja a temaval kapcsolatban, akkor szivesen veszem.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Köszi lányok hogy gondoltatok rám! Már jobb a helyzet..jegeltem , fejtem ,szoptattam mindent amit csak lehetett!

Picur, igen tudom szoptatni,nem kértem a dokitól az antibiotikumot csak hogy tudjam szoptatni,inkább kiküzdöttem magam! Kaptam algopirint ampullába ,azt szedtem.

Mmc, annyira jó hogy irtad hogy átmenetileg csökkenhet a tej azon az oldalon,mert csökkent is és aggódtam is már! De most megnyugtattál. Akkor ezek szerint vissza fog térni majd a rendes kerékvágásba. Nagyon szeretném!!!

Aznap annyira ki voltam dőlve hogy szinte semmire nem voltam képes,éppen hogy a wc-re kivonszoltam magamat, apa hozta Hannát cicire és minden mást is ő csinált...a láz jól elintézett! Meg az ideg amikor megláttam hogy megcsappant a tej is és a gyerek meg éhes maradt....szörnyű volt!!

De szerencsére minden helyre áll lassan.

Ti hogy vagytok? Hogy viselitek a frontokat? Nálunk egyik nap nagyon szép napos meleg idő, másikon eső,vihar!

Képzeljétek Hannuson picuri fehér pöttyök jöttek ki, a védőnő szerint tejkiütés, azt mondja erős a tejem. AZ elmúlik magától? Vagy kezeljem valamivel?

Bozza hogy vagy? Egyben még? :D

Kép
csalexandra
Sopron

Veronika, ne viccelj már, hol vagy Te még a 40-től??? :lol:
Méhen belüli eszközről mi a véleményed?
Alexandra, jézusom, mellgyuszi?...
De jó hogy javulsz már, ügyes vagy :wink:
A fehér apró pöttyök a babán még az anyai hormonhatás miatt vannak, legalábbis az én védőnőm szerint.
Az biztos, hogy nem az AT-től, mert Lénárdnak is van, pedig Ő tápis :wink:
Nincs vele teendő, majd magától elmúlik.
Picúr, hát nem semmi ahogy eltelt az idő, a gyerekeken látja az ember igazán 8)
És ahhoz is idő kell, hogy az ember "felfogja", megszokja hogy ANYA lett...
De egyetértek, nagyon jó érzés :lol:
Gyönyörű a Vigyorgód :lol:
Szélesszájú kisbéka? Hahaha, ismered a viccet?!... :lol:
Bozza, nagyon drukkolok Neked, írj majd hogy mi újsi?
És a humorod ne hagyjon el, kívánom Neked :lol:
mmc, de örülök hogy beindult a szopi, hajrá Boti, ne adjátok fel!!!
Ildi, nálunk is ez a helyzet, a Kicsim Világbéke, a nagyom rosszcsont...
Viszont javul!
Vasárnap megkapta Lénárdtól Oli a születési ajándék biciklit, írtó boldog tőle :lol:
Már kétszer voltak lenn Apával gyakorolni, és persze itthon is próbálkozik...
Olyan édes :wink:
Savaria, hogy vagy???

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Most csak gyors helyzetjelentésre van időm. Reggel voltam nst-n, vannak már fájásaim, a gép is mutatta, a szülésznő szerint ebből még bármi lehet... 8) Doki nem vizsgált meg, a kiírt dátumot pedig áttettük 28-ról június 2-re, szóval már nem is májusi babaváró vagyok??? :shock:
Most értem haza, egész nap vezettem, hulla vagyok, gyorsan lezuhanyoztam és leülök. De már jobban érzem magam, szóval gondolom a fáradtság hozta ki belőlem.
Amit nem tudok, hogy a fájás az olyan, mint a keményedés vagy mensis görcs? Tudom, hogy majd tudni fogom, hogy ha menni kell, csak hát kíváncsi vagyok, tudjátok!
Na holnap jelentkezem, és vissza is olvasok!

Szép estét mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

http://www.brendon.hu/Products/Details/52047#

Szerintetek?
Kéne nekem valami hordozó, amiben ha pl. esik az eső vagy nem akarok babakocsizni, de muszáj oviba mennem Lottiért, akkor csak beletenném a babót... mindenki a kendőket mondja inkább, de én nem szeretnék kötögetni, az ilyen típusú kenguru szerintetek jó? És már 3-4 hetes babával is oké? Akinek van tapasztalata, szívesen venném, ha írna róla...

Kép

Kép
nusildi

savariaa, hát te jó sokáig húzod :) A fájás az mensi görcs. Nekem rögtön durva 2 percesek jöttek, az már elviselhetetlen mensi görcs, de a 10 percesek és 5 percesek talán gyengébbek. Én nem éreztem keményedést, amikor jöttek a fájások, de a fájás igazi menszesz görcs szerű fájás volt.

magnoli, nálunk is vannak jobb napok, most pl. 2 napja nem pisilt be Lotti reggel. Tegnap, tegnapelőtt velem játszózott, ma apával, szóval próbálunk kettesben is lenni vele, de akkor is nagyon zavarja, ha pl. etetem a kicsit és a kezemben van... nehéz...

csalexandra, de ügyes vagy, hogy így átvészelted ezt a mellgyuszit!
A tejkiütés nálunk is megvan elég durván, doki is azt mondta, hogy erős a tejem. Ez jó szerintem. Nem kell kenni semmivel, elmúlik a pötty. Kérdezte a doki, hogy iszok-e sok tejet, mert attól is lehet, de nem jellemző, szerintem "csak" jó a tejem, tápláló, immunerősítő és ennyi :)
Front, én meg se érzem, annyira jól érzem magam, mióta nem vagyok terhes :D

Veronika, jó neked, hogy már túl vagy a 6 hetes kontrollon. Fogamzásgátlásra nem tudok tippet, mi mindig megszakítottunk csak :) Bár sosem volt gond belőle...

picur, képzeld, elmúlt a combfájás! Durva, de biztos nyomta már a baba feje azt a részt, ami kisugárzott. A kórházban már nem fájt :O Aludni tudok már :) Amennyit persze így az első hetekben lehet aludni.
Nálunk a doki ma még sárgának látta Barnust. Azt javasolta, hogy napi 1 dl vizet adjak neki. Én nem igazán szeretnék... eddig nem is adtam, de szerinte akkor jobban múlik a sárgaság. Nekem anno a szopitanácsadó azt írta, hogy ez nem igaz, a széklettel ürül és minél többet szoptatom annál jobban. A doki azt mondta, hogy nagyon látszik, hogy jókat eszik a baba és ne 3 hanem 4 óránként etessek ha van rá mód... furi, nem? Én igény szerint szoptatok amúgy, ha kéri, 2 óra után is van cici és ha alszik, nem keltem fel.

mmc, de jó, fog ez alakulni, csak türelem, persze tudom hogy nehéz nagyon, de csak jobb lesz, egyre jobb!

bozza, szerintem hamarosan megszülsz :) Mennek a drukkok!

Ma elmentünk babóval nagybevásárolni az Auchan-be :) Végig aludt, nagyon király volt.
És végre voltam fodrásznál hajat festetni, juhé :)
Minden napra betervezek valami szépítkezést, holnap pedikűr, alig várom :)

Kép

Kép
nusildi

Csalexandra: nekem anno mellgyulladàsra segített a Belladona, Artica Montaba homoes bogyó. Mindkettőből 5 golyót kell beledobni fél liter vízbe és iszogatni. Nem vagyok homeos párti, de szoptatáskor sem tudst mindenféle gyógyszert bevenni, és kipróbáltam, ártani nem lehet vele. Nekem bejött. Sőt, ha láttam a cicimen a piros foltot és csomósodott, már ittam is. Többször fordult elő, hogy ez és a fejés segített.

Mmc: sima 150ml kicsi fejű a DMes, nekem békás-piros van. Bálint 3honapos koráig cicizett, majd 1hónap vegyes, majd tápszer. Most azért vettem, hogy az elején a fejt tejet ezzel adjam.

Olló: én késesnél vettem lekerekített babaollót, kb 3000.- van éle és nagyon jó.

Bálint jól van, hisztisebb egy kicsit, meg feszegeti s határokat. Ma voltam velük egész nap egyedül. Játszótér, ebéd, altatás d.u. Ment minden de kifáradtam rendesen

Kenguru: olyat érdemes venni, ha kenguru, amindek van valami derék-gerinctámasz. Nekem baby björnöm volt, sima háttal, na, amikor Buci 7-8kg bvolt, kb fél óra után megszakadt a derekam
kat78

Huu tényleg tejkiütés, Bálintnam nagyon volt, a szemét sem tudta kinyitni, mi Fenistil gélt, és cseppet kaptunk rá. Bár a leírás alapján nem szabadott volna. Én csaj laktózmentes tejet iszom, kb 1dl a reggeli kávémba

KépKép
KépKép
kat78

Nusildi: nekem Liliputu hordozóm van, későn vettem anno, Bàlint utálta. De most én is gondolkodom rajta. A csatos hordozókra azt mondják jobb a csípőjének, mint a kenguruk, ahol a saját lábának súlya, húzza lefelé a csípőjét. A hordozókban kicsit ül, meg ott a derekadon van egy pánt, amitől könnyebb cipelni. Van egy csapat, ahol lehet bérelni olcsón, akkor ki is tudod próbálni mielőtt megveszed

KépKép
KépKép
kat78

KépKép
KépKép
kat78

Helló, most csak egy rövid bejelentkezésre: helyzet változatlan. Arggh, pedig most meg már úgy beleéltem magam... Na megyek szundizni, hátha a sötétben megindul az oxitocin. :)

Kép
bozza

Szandi, de ügyes vagy! Le a kalappal, hogy ilyen remekül átvészeltétek a nehezét.

Savariaa, nem fogod te júniusig húzni, az tuti! :) Nekem a fájás olyan volt, mintha egy hatalmas kéz kezdené szorongatni a méhemet. Nálam sem derék, sem semmi más fájdalom nem volt. A menzesz-görcs nálam derékleszakadással jár, ezért nem mondom, hogy olyan. Mert nálam nem olyan volt. Azt tartja a fáma, hogy mindenkinek más érzés. Na most döntsd el! ;)

Ildi, de jó, hogy elmúlt a fájdalom! :) Lotti nem bújik oda hozzád, mikor Barnust szoptatod? Én szoktam mesét olvasni este Picurnak. Esetleg Lotti is megenyhülne a kistesó felé, bár nem tudom, hogy kivitelezhető-e nálatok az esti rutin miatt.

Nekem azt mondták az okosok, hogy kengurut ne használjunk, amíg nem tud ülni rendesen Picur, hogy ne terheljük a gerincét. Amit ajánlott egy másik anyuka, akivel együtt feküdtem az osztályon, az a csatos hordozó. Ilyen: http://liliputi.hu/csatos-hordozo?gclid ... 3godYVYAgg csak elég húzós az ára.

Sárgaság, hülyeség a víz, pláne egy újszülöttnek. A széklettel ürül a bilirubin, tehát szoptasd minél többet, annál hamarabb kiürül belőle, és elmúlik a sárgaság. Picur is besárgult, határeset volt, hogy hazajöhettünk, majdnem rá kellett húznunk a kórházra 1-2 napot. Nálunk később az volt a gond, kevés volt Picur széklete. Ez azóta sem változott, 2 naponta van.

Pöttyök, húúúú, durván pöttyös lett tetőtől-talpig a gyermek egész teste, a dokink nekem is azt mondta, hogy tejkiütés, erős a tejem, plusz a hormonyok, ne foglalkozzak vele. 1 hét alatt elmúlt róla.

Kat, a homeo-bogyókat felírom, bár ne legyen szükségem rá. Végül hogy oldottad meg Bálint hordozását? Írtad, hogy az egyik nem igazán volt jó, a gyerkőc súlya miatt, a másikat meg utálta.

És egy érdekes kérdés: mikortól kell/lehet ezekhez a hordozókhoz szoktatni?

picuralmos

Picur: Bálint hordozását sehogy nem oldottam meg:) babakocsiztunk, meg autóztunk. Amikor nagyobb lett párom kirándulásokhoz vett egy vázas csatos hordozót. Én most gondolkodok eladni a Liliputi csatos hordozómat. Nem sokat használtuk, a kétszeri mosás látszik rajta. Szólj, ha gondolkozol benne, újszülött betéttel, fekete alapon fehér mintás.
Vagy bárki szóljon, ha érdekli.
Sőt egy minimonkey is van. Azt pl.: soha nem használtuk. Azt is most akartam felrakni. Azt azért nem használtam mert nem esett kézre a dolog.
És vab egy Adamo hintám is, amit nem tudunk felfúrni a lakásba, mert álmenyezet van, így kaptuk, de nem tudtuk használni.
Szabad a vásár:)

KépKép
KépKép
kat78

Kat, mennyiért akarod eladni? Ez ugyanez?

http://www.liliputi.hu/csatos-hordozo/c ... eetie-choc

csak más színű?
Én gondolkodom ebben nagyon... csak nem tudom ki fogom-e használni.

Kép

Kép
nusildi

Kat,
én is gondolkodom a csatos hordozóban, mert Liza még nem marad meg mellettem az utcán,állandóan elrohan és a bölcsiből 15 perc haza az út gyalog. Ha Liza nem babakocsiba van, akkor 45 :-)
Lehet, hogy egy ideig őt is babakocsiba hozom még haza.
mennyiért adod?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Nálunk jelentem nem volt gond a K-vitaminnal! Tegnap kapta meg ugye, de nem láttam rajta semmit. Bár az igaz, hogy egész éjjel nyekergett, nem tudom ehhez van-e köze vagy front vagy csak sokat aludt nappal... mindenesetre én 2 órát aludtam, úgyhogy eléggé meg vagyok menve...

olló, én a Lotti ollójával vágom Barnus körmét, a sima lekerekített babaollóval.

bozza, mi újság, hogy vagy/tok?

picur, á, úgy nem tudok szoptatni, hogy Lotti oda bújik. Első nap bejött amikor az ágyban ülve szoptattam és addig ugrabugrált, míg a kispárnával fejen vágta az épp szopizó babát... nagyon hebrencs a leányzó és veszélyes sajnos minden mozdulata a babára nézve, így is figyelni kell egyfolytában, hogy nehogy oda ugorjon az ágyra, mert simán rátaposna :/
Igen, szerintem is hülyeség a vízitatás, de anno Lottinál is nagyon erőszakolták ezt... de nem adok vizet, sok a tej, elég neki. És napi 3-4 kaki mindig van, ez a minimum.

Megnézegettem a hordozókat.
Nekem a csatos jön be, mert azt nem kell kötögetni, bár azt írják, hogy a legjobb pár hetes babánál a hordozkendő, de én nem szeretnék azzal sz@rakodni, hogy kötögetem. Húgom mondta, hogy nagyon egyszerű felkötni, de nekem valahogy idegen az a kötögetés, a csatos verzió jönne be.
nusildi

Kat,

de jó, hogy írtad hogy lehet kölcsönözni, meg fogom nézni. nekem van egy kengurum, de az nem támasztja meg a derekat és nekem is majd leszakadt a hátam 20 perc után.
Lizával voltam olyan aerobik órán, ahol a gyerek csatos hordozóban ránk van kötve és egy laza zumba szerű mozgást kell csinálni.
http://www.maminbaba.hu/

Nálunk szerintem meg kell várni a hordozással a 3,5 Kg-ot, jól sejtem?
Ha Ildit érdekli a hordozó természetesen övé az elsőbbség:-)
Testvérfellépőt használt valaki?

Bálint jön melletted az utcán szófogadóan?
Gratula az első hármasban töltött naphoz.

Jó hogy írtad a Belladonnát, mert ezt el is felejtettem, pedig nekem is mondták. Látszik, hogy én sem vagyok nagy homeo szakértő.

Magnoli,
Oli otthon gyakorol a biciklin? :-) Tényleg bevált az új babakocsitok?

Nusildi,
pedikűr, de jó neked.!! Barnabással mész vagy valaki addig vigyázz rá? Én voltam már úgy kozmetikusnál, hogy az előző vendég egy alvó újszülöttel érkezett :-))
Én sem tudok Liza mellett szoptatni. Csak neki még meg sem tudom magyarázni, hogy egy 30/40/50 percre maradjon nyugton.

Kép
Kép
mmc

http://www.liliputi.hu/csatos-hordozo/c ... o-elegance
Ilyen pontosan
Huu, milyen érdeklődés van iránta, áron nem is gondolkodtam, de 15.000.- re gondoltam és én állom a postaköltséget

KépKép
KépKép
kat78

Hello-bello!

Köszi Lányok a gyors válaszokat, édesek vagytok!
Amidaalah remélem Bence már meggyógyult a család többi tagja pedig megúszta a bacikat tőle!!
Veronika az energiaitalos sztoridon jót röhögtem, az a fránya Murphi :P
Picur az a kacagós kép nagyon haláli a csemetéről :D
MMC a cicipárna jól jönne, bár inkább a ciciárok az ágyban :P Úgy élvezném már a végrehason alvást, de eléggé megnehezíti a cickóm :/
Csalexandra remélem a te cickóid már rendbe jöttek! Nem irigyellek a gyulladás miatt! Nagyon szörnyű / volt?
Nusildi, tényleg rossz lehet most ez neked, hogy nem tudsz mindkettőjükkel úgy foglalkozni ahogy szeretnél, vagy ahogy régen, de ez szerintem normális ilyenkor, bár saját tapasztalatom nincs, de én úgy gondolom, hogy szinte lehetetlen lenne most is ugyan úgy együtt lenned Lottival, mint a picurka előtt, vagy akkor te kattannál meg a fáradtságtól. Majd idővel gondolom ez alakul, ahogy nő a babád is. Én sem keltem éjszaka Lucát ha magától nem kel, úgy is felébred mikor éhes---gondolom én :) Nekünk is Babe sampon van, már kétrszer használtuk is :P Én behaboztam neki, apus meg kiskancsóval leöntötte óvatosan, így gyorsan megvolt az öblítés is és nem ment a köldökéhez a víz. Mostanában amúgy szeret fürdeni a kiscsaj, már nem sír közben egyáltalán csak nézelődik, sőt néha olyan fejet vág, mint aki kifejezetten élvezi :D
Pocakosok hogy vagytok, mi a helyzet nálatok???

A körömvágást apa oldotta meg, nagyon ügyes volt! Már sétálgatunk is, nagyon jókat alszik odalent. Nagyjából rendeződtek az éjszakáink is, bár még mindig nehezebben alszik el este, mint nap közben, de majd szépen lassan visszaállunk. Ha végre elalszik akkor ügyesen elvan órákig és csak hajnalban kel enni.
Most olyan hülye borús idő van, pedig minden nap alig várom a sétákat, olyan jó kiszabadulni a lakásból :P
Mindenkinek szép napot!
csicsi85
Tiszaújváros

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: