A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Mia! Elolvastam a cikket,tényleg szomorú,hogy valaki így éli meg!
A páromnak 2 sort tudtam csak felolvasni és azt mondta magamba olvassam ne húzzam fel!
Szörnyű,hogy ilyenek vannak,de borzasztó lehet neki!
Sajnos tudom mi a szorongás,de szerencsére kijöttem belőle!

Szép babás álmokat kívánok mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Ibm az cikk mintha csak rólam szólna én nagyon rosszul élem meg az egészet,de próbálom a férjemnek keveset mondani,mert így az ő kedvét is lenullázom...
Valahogy olyan negatív érzésekkel vagyok tele,és nem látom a végét,és nem látom azt a jövőképet,hogy egy kisbaba van akezemben...ilyenkor mindíg félek,hogy ez vajon női megérzés,vagy csak para...
Tele van a babanet is olyan topikokkal ahol mindenféle szörnyüség történik,és néha unalmaban el-el olvasom,és akkor órákra mégjobban befordulok...
Szóval írjatok többet,hogy ne legyen időm mást olvasni...
Szerintem a szívbajomat is 70százalékban a stressznek köszönhetemGondoltam a második trimeszterben én is jobban fogom érezni magam,de csak roszabb...
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Ibm! A bébiörző meg a légzésfigyelő két különböző dolog! A bébiörző egy mikrofon, amin keresztül lehet hallani ha sír a baba a szobájában. Nagy házban tényleg jó lehet, de nálunk itt a 60m2 panelban sok értelme nincs.

A légzésfigyelő meg egy olyan készülék, amit a baba alá kell berakni ha alszik, és jelez, ha a baba nem vesz levegőt. De sajnos akkor is jelez, ha a baba megfordul, ha arrébb kúszik, stb és a legtöbb esetben csak a szívbajt hozza a szülőkre.

Bárány! Parázunk mi itt mindannyian! :roll: Csak van akiből jobban kijön, van akiből nem. Én is sok ilyet olvasok itt is meg máshol is, ráadásul nekem sem indult zökkenőmentesen. De aztán rájövök mindig, hogy csak a szörnyű dolgoknak van hírértékük. Az ha egy baba szépen fejlődik és minden rendben van nem nagyon marad meg a fejünkben, sokszor le sem írjuk, de a rosszat azt biztosan. Csak egy példa: mindannyian emlékszünk, hogy mi történt Krisztivel és azóta is mindenki szorongva megy el az AFP eredményért, de arra emlékszünk vajon, hogy kinek hány centis a babája, kinek lesz fia és kinek lánya, hogy ki érzi már a mozgást és ki az aki nem? Nem nagyon, mert ezeknek nincs olyan katartikus hatásuk, mint egy szerencsétlenségnek. Ha végignézed a táblázatot, annyian írunk ide és csak 1-2 esetben volt valami baj, a többiekkel minden rendben, és mégis csak az marad meg a fejünkben, hogy "úristennehogyvelemis".

Nem dugom homokba a fejem, továbbra is elolvasom ezeket a dolgokat, de magamban mindig felteszem a kérdést, hogy ha most elkezdek ezen aggódni, vajon akkor jobb lesz-e nekem, vagy a babának? És rájövök, hogy nem. Ráérek akkor golndolkodni a miérteken és hogyanokon, ha tényleg történik valami.

Tanácsot nem tudok adni, hiszen nem ismerjük a körülményeidet. De azért írhatnál róla, hogy volt-e ilyen az előző terhességeidnél is vagy csak most alakult ki, vártad ezt a terhességet, vagy csak így alakult, van valaki akivel tudsz erről beszélgetni, vagy csak magadban örlődsz, mi van a munkahelyeddel, van-e otthon segítséged, stb.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Sziasztok!
Koszi Montana,én is tökéletesen eggyetértek veled,csak valahogy képtelen vagyok az agyamat átformálni...De nagyon szeretném megtanulni az úgymond "pozitív gondolkodást"nagyon írigylem azokat akik tudnak optimisták lenni...

Az előzményimben talán nekem van a legnagyobb szörnyűség ebből a topikból,de nem "negatívkodom"tehát nem részletezem...
Viszont van két szép egészséges gyerekem tehát lenne okom optimizmusra is,de ahogy írtad is az ember fejében a rossz jobban megmarad,mint a jó... :?
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Montana!

A barátnőméké a légzést is figyeli,de nem olyan amilyet te írtál,azt tutira nem veszek!
Én leszek a légzésfigyelője!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Teljessen egyetértek azzal amit leírtál,mindig mindenki csak a rosszra emlékszik!

Bárány! Sajnálom,hogy így éled meg!
Mennyi idős a másik babád?
Volt akkor is valami?
Most a szíveddel hogy állsz?
Ha ilyen parás vagy nem szabad ilyen dolgokat elolvasni!!!!!!!!
Én sokáig írogattam az élet a vetélés után topicba mivel ott kezdtem,aztán egy hét alatt annyi új ember csatlakozott és persze mindig olyat olvastam ami ép aktuális lehetett volna nekem is,egy szép napon azt mondtam,hogy ez nekem nem hiányzik!
És elköszöntem tőlük,időnként megírom,hogy mi van velünk mert ezt megígértem de nem olvasok vissza!
Ha olyan ember írt akit régóta ismerek onnan azt elolvasom,de igazából ők szerencsére utánnam jöttek máshová is érdeklődni!
A rémtörténetek nem tesznek jót a lelkünknek!
Persze bármikor bármi történhet,de miért történne!
Ennyi erővel az ucára sem mehetnénk ki,vagy fel sem kellhetnénk az ágyból!
Fel a fejjel,nem lesz semmi baj!
És hiába nem látod a végét júniusban akkor is a kezedben fogod tartani azt a kis embert aki most a hasadban van!
Már jóindulattal "csak" 5 hónap!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Ibm,a fiam 6,5 éves a lányom 12.Két tökéletes zavartalan terhesség eredménye mindkettő,nagy súllyal problémam entesen egészségesen :D
A tragikusan sikerült terhességem az első volt immáron 13 éve!
De nem akarom arra fogni a paráimat,szerintem én született ilyen alkat vagyok,volt is kitől örökölnöm a családomból :oops:
A szivemmel aránylag jobban vagyok,de változó hol így hol úgy.
Próbálom nem olvasni a rossz topikokat,de valahogy a kiváncsiság rávisz,de befejezem!!!!
Vendég

Sziasztok!

Még a légzésfigyelővel kapcsolatban írnám, hogy szerintem igenis meggondolandó a dolog, mert sajnos tényleg elfordulhatnak problémák, persze mint arról már korábban is beszéltünk, ennek tényleg csak úgy van értelme, ha tisztában vagy vele és fel vagy készítve rá, hogy adott esetben mit kell tenned. Persze bízunk abban, hogy remélhetőleg ilyen problémára nem kerül sor. Tudom, hogy megoszlanak a vélemények a szükségességéről, de sokak szerint mégis egy fajta biztonság érzetet ad. Azzal is tisztában vagyok, hogy vannak olyan készülékek, amelyek sokszor tévesen riasztanak be, de mások olvasott és halott tapasztalatai alapján azt írhatom, hogy a komolyabb, jobb légzésfigyelők esetében a téves riasztás kevesebb vagy nincs. És még mindig jobb egy téves riasztás mint egy későbbi probléma. Olvastam olyan véleményeket is amelyek szerint célszerű a vásárlás előtt kipróbálni/kölcsönözni (azt nem tudom ilyen megoldás hol lehetséges) és csak az igazán bevált készüléket megvenni, ha van rá szükség. A légzésfigyelő és a bébiőrző tényleg két különböző dolog, de vannak olyan készülékek, ahol a kettőt együtt megveheted. Bár mi is csak 64 nm-en lakunk, így nincs igazán szükség az őrzőre, de azt később is lehet használni, ha például elutazol (szálloda...stb, vagy nagyszülőknél ahol nagyobbacska a ház, vagy van kert....stb). Szóval tényleg mindenki saját igényei és meggyőződése szerint kell hogy eldöntse ezt a kérdést és az eltérő véleményeket tiszteletben kell tartani szerintem. (Bár bevallom őszintén, szerintem ez is mint az őssejt levétel, vagy még sok más dolog ami itt szóba fog még jönni valahol kapcsolódik az anyagi lehetőségekhez, mert ha olcsóbbak lennének vagy könnyebben elérhetőek vajon ugyanezeket a véleményeket olvashatnánk?)

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bárány
Az első terhességembe majdnem belehaltam... :cry:
Aztán a második se volt sikeres... :cry:
És meg kellett barátkoznom azzal, hogy csak lombikbabám lehet... DE... lett és lesz... és igyekszem nem paramamiként megélni a várandósságot, a gyereknevelést...
Ráadásul, eü-sként mennyi rosszat is láttam... inkább a jóra igyekszem gondolni...

Légzésfigyelő, őssejt
Szerintem, üzlet.... :oops: :cry:

Bébiörző
Szerintem, ez is a felesleges kategóriába tartozik...

Mondom, hogy én a hanyag-anyák táborába tartozom... :oops:
Vendég

Egyébként "imádom" a Fókusz és hasonló műsorokat... amikor arról beszélnek, hogy valamit "elszúrtak" az eü-ben... arról sose beszélnek, hogy nap, mint nap hány ember életét mentik meg, hány ember egészségét adják vissza...
Vendég

Sziasztok!
Amit én fogok kapni légzésfigyelőt az is csinált már egyszer téves riasztást a jelenlegi használójának...pedig drága volt.
Gondolhatjátok az embernek ilyenkor megáll a szive...

Gigi,tény és való hogy,csak a szörnyűségeknek van hír értéke...
Tényleg hülyén hangzana a fókusz bemutatójában,hogy x.y. kilenc hónap problémamentes terhesség után egészséges gyereket szült...ez senkit nem érdekelne..
(engem igen :wink: )
Vendég

A párom is kifordul a szobából, ha meghallja a hasonló rémtörténeteket a tv-ben, egyszerűen utálja!!!!!! Én is!!!!!

Az imént el akartunk menni szétnézni a Westendben mivel állítólag nagy akciók vannak, de ahogy kiértünk az utcára meg is gondoltuk magunkat, örültem hogy az autótól vissza tudtam tipegni a bejáratig, mert minden hihetetlenül csúszik. Nem tudom nálatok mi a helyzet, de szerintem érdemesebb ma otthon maradni, egyszerűen életveszélyesek még a járdák is. Remélem azért holnap egyben eljutok a munkahelyemig!!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Mankabi,én reggel csak a boltba mentem már a kocsival is csak hússzal tudtam menni azután vissza kelett fordulnom mert ahogy ki akartam szálni éreztem,hogy nem fog menni,úgyhogy én se teszem ma a lábamat ki...
Vendég

Vendég

sziasztok,
légzésfigyelő: drága dolognak tartom, ha nem kapunk, nekünk nem hiszem hogy lesz.
bébiőr: hasznos, lévén hogy kertes házban lakunk, és nem utolsó sorban ha pl kocsival mész és beugrasz valahová, a gyerek meg menet közben elaludt, pár percre nyugodtan ott lehet hagyni, ha van bébiőr. hozzáteszem ezt sem szeretnénk venni, ha esetleg kapnánk, akkor annak örülünk, de nem valószínű, hogy adnék ki érte pénzt.

a vásárlólista további részei:
néztem az avent mellszívókat, mindenhol ugyanolyan árban van... a dm-ben is, úgyhogy sztem ott veszem meg, úgyis összegyűltek a pontjaim, így lesz rá 15% kedvezmény. :)

ti a pocitokat kenitek valamivel? én vettem (szintén dm) krémet, asszem 600 ft körül volt, jó az illata, hogy megment-e a csíkoktól, nem tudom, többezret tuti nem fogok költeni kencékre sem. :)

depi: nálam is előfordul, pl napok óta gyötör a kérdés, hogy normális-e, hogy nem igazán érzek mocorgást. lehet, hogy az is az oka hogy van husi is a pocakomon, lehet, hogy más... próbálok nem a legrosszabbra gondolni. minél többet gondolok a rossz dolgokra, annál jobban belelovallom magam, és annál nehezebb kikászálódni belőlük. szóval próbálom elhessegetni ezeket a gondolatokat, nem írni, nem beszélni róluk, hátha elmúlnak, és egyszer csak akkorát rúg a kis bébi, hogy észhez is térek gyorsan. :)

ibm: van még az auchanban ilyen 5-ös szett az akciós rugiból, szerintem érdemes megnézni. van több szín és több méret, és mindegyik ilyen olcsó, nem maradtál le semmiről. ;)

útviszonyok: én nem kíséreltem meg kimenni a lakásból, már a teraszunk is csupa jég, a férjem kirakta a karácsonyfát (lebontottam ma :( ), és majdnem dobott egy seggest szegény. nem tudom, hogy hogy lesz ebből munkába menés holnap... :roll:

mia_snow

Sziasztok!

Én is majdnem elvágódtam az udvarban a járdán.
A férjem úgy kapott utánam,de a hasam így is megrándult egy kicsit.
A férjem kijelentette: Nem mehetek sehová egyedül... :shock:

Kép
orsitigris

Sziasztok!
Mia nem tudom tőlem a fő parástól elfogadsz e nyugtatást,de nekem sem mozog,és 4.terhesség.
Az előzők20-22 hetes mozdultak meg és hájrétegem sem volt !!!!Nálam a hájréteg az elmúlt 3 év termése :oops:
Vendég

bárány: persze hogy elfogadok megnyugtatást. :D
amiatt aggódom amúgy, hogy dec 27-én éreztem valamicskét, este lefekvéskor, pár napra rá szintén, most meg semmi. nem erősödnie kellene? bár azt mondják az is lehet, hogy pont háttal van kifelé, és a gerincem felé vannak a végtagjai, azért nem érzem... jaaaaaaaaajjjh uh-ra akarok menni mostazonnnal. :(

mia_snow

Mia: most nálam is ez a helyzet, pár napja nem igazán érzem, legalábbis nem vagyok benne biztos, hogy ő, mert korábban sokkal egyértelműbb volt. Nektek "kézrátéttel" lehetett érezni vagy simán is?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Para mamik :wink:
Ilyenkor még bőven van helye a bébinek a ficánkoláshoz... gyengék az izmai...
Mozog a drága, csak azt érezzük meg, amikor a méhfalhoz ütődik erőteljesebben...
Majd néhány hét múlva azt fogjuk kívánni, hogy maradjon kicsit nyugiban... :wink:
Vendég

Gigi te mindig úgy írsz, hogy egyből elmúlik minden parám. :)

mankabi: inkább kézrátét. egyszer volt ilyen... rezgés-szerű, egyszer meg hullámzás-szerű. :D

mia_snow

[quote="mia_snow"]G írta:mia_snowigi te mindig úgy írsz, hogy egyből elmúlik minden parám. :)

Ezért vagyok itt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

"Para mamik"!!!!!!!! Ez nagyon tetszett!

Mia! Ne izgulj,bár én is izgulok! :lol:
Én sem érzem most annyit mint eddig,remegő érzés szokott lenni és inkább csak úgy érzem, mire odateszem a kezem már abba is hagyta!
Tegnap beszéltem egy ismerősömmel,ő most 6 hónapos,azt mondta neki ugyanez volt aztán 2 hétig semmi és azóta egyfolytában rugdos!
Úgyhogy nyugi,nemsokára fogjuk érezni rendessen!!!!!!!
Hurrá!!!!!!!
Holnap megyek az Ausanba,veszek ha van még!
Köszi

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Nekem is van egy darab auchanos badim :D nyáron vettem(nem tudtam,hogy terhes leszek) 250ft,volt,azóta is láttam sokszor ennyiért!De,hogy most van-e azt passzolom.

Engem elkapott a nátha,nem tudom hogy lessz -e belőle valami komolyabb,annyi vitamit van bennem,csak ellenállok :P
Vendég

Sziasztok!

Babamozgás: Én inkább csak akkor érzem amikor leülök. Valószínű akkor kisebb lesz a helye és hamarabb a méhfalhoz ér valamilyen testrésze :)
Bébiőr vagy légzésfigyelő: szerintem mi kapni fogunk légzésfigyelőt a hugomtól. Ha nem akkor venni fogunk. Viszonylag nagy a házunk, pl. messze van a gyerekszoba a konyhától.
Szerintem ez is olyan dolog, mint a csecsemőmérleg, hogy valakit ez megnyugtat, ha használja. Én csecsemőmérleget is fogok használni egy darabig. Valamihez tartanunk kell magunkat.
Mia, nagyon jók a kis bodyk amiket vettél :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!
Én a két gyerekemet cipeltem magammal a ház területén(nagy ház).
Vagy babakocsiban,vagy járókában vagy gyerekülésben de ott voltak,és sosem egyedül,úgyhogy szerintem most sem lesz ez másképp....Én mint túlaggódó csak akkor éreztem magam jól ha látom őket de ha véletlenül nem láttam,akkor 2 percenként benéztem a szobába.
Vendég

Én is meg vagyok fázva.
Nekem rengeteg baby ruhám van. Pedig első gyerek.
Volt egy baba boltom 1999től-2005-ig. és az igazán szépeket vettem meg magamnak.
Rengeteg van.
Tegnap átválogattuk barátnőmmel.
Fiut a lánytol.
Hát több a fiu.
badybol Dunát lehet rekeszteni. 4-es ikrek is lehetet volna,annyi ruha van.
Csak a fiu végül 11 banános doboz.
Lány pihentetőbe van.Külön.
Rá sem tudom majd adni az összes rucit.
Ja meg még kaptam rokontol 1zsák fiut Svédországbol.

LÉGZÉSFIGYELŐ???
Kell.Nekem lesz,tutira.
23.000ft,nem pénz. Egy életért.
Sok-Sok évvel ez elött történt.
vagy 10-12 éve.
Volt párom Unokatestvérék voltak ithon Németh országbol,pici babyvel.
Egyik nap fogtam,még aznap mentek haza.
Lefektette az Anyuka,és a baba nem kellt fel reggel.
Bölcső halál.
És elöző nap még fogtam a kezembe. Nekem ezért lesz,ezt át élni.
szörnyű. benne van a pakliba. Azota van 3gyerekük,és légzés figyelővel nőttek fel.

Kata&Milán

oszman777

Oszmann,de jó neked,hogy ennyi ruhád van.Én is imádom a babaruhákat,már szivesen rakosgatnám jobbra balra...

Légzésfigyelő:akkor használjuk,én is azt mondom,mondjuk mint már emlitettem nekem nem kell megvenni....
Vendég

[quote="bárány"]S írta:bárányziasztok!
Én a két gyerekemet cipeltem magammal a ház területén(nagy ház).
Vagy babakocsiban,vagy járókában vagy gyerekülésben de ott voltak,és sosem egyedül,úgyhogy szerintem most sem lesz ez másképp....Én mint túlaggódó csak akkor éreztem magam jól ha látom őket de ha véletlenül nem láttam,akkor 2 percenként benéztem a szobába.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem csak az anyai aggódás... a ded is jobban elmarad, ha látja, hallja az anyáját...
Vendég

Milyen élet lett itt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

uh szia giga!!! Tudsz nekem olyan helyet Debibe ahol jo kiságyak vannak.
Pld:ez. ezt szeretném. Csak a Brendonba ez 60.000ft. Olcsobban szeretném ezt. Kép

Kata&Milán

oszman777

Giga! Te ismerted debibe, A LURKO BIZOMÁNYIT.
A tesconál volt. István uton.
Jártál abba a boltba??
Már megszünt.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!
Gigi ez tényleg így van!!!! :D :D
Eléggé "rám voltak nőve"

De k... jó kiságy kár hogy 60 ft :(

Itt nálunk van kenguru gold(asszem így hívják),bababolt és ott nagyon jó ágyakat láttam,nem túl drágák,de ilyen pelenkázós fiókosat nem látam
Vendég

Ez praktikus. Pelenkázos,és átalakithato heverővé.
Ugye milyen jo. De van ahol önmagába ennyi 1 kiságy,és még nem is pelenkázos.

Kata&Milán

oszman777

Oszman
Baby Center?
Nekünk kutya közönséges kiságyunk van... pár ezer forintért...
Vendég

[quote="oszman777"]G írta:oszman777iga! Te ismerted debibe, A LURKO BIZOMÁNYIT.
A tesconál volt. István uton.
Jártál abba a boltba??
Már megszünt.

Nem ismertem... nekem az a rész túl távoli... a TESCOig még csak-csak elmentem, de tovább :roll:
Vendég

Pelenkázó
Én azt se használtam nagyon ki... ott történik a peluscsere, ahol éppen érem a gyereket... leginkább a padlón...

Kenguru gold... most nyílt a Stop-ban... ki kellene menni...
Vendég

meg akartam keresni a neten azt a kiságyat ami nekünk van, de nem találtam... na a lényeg az, hogy 3 szintre lehet helyezni a fekvő felületet, illetve az egyik oldalon középen 2 rács kivehető... így ha már a gyerkőc magától felébred, ki tud mászni, viszont alvás közben nem esik ki az ágyból. na ilyet találtam többet is, a miénk viszont olyan, hogy hintáztatható, viszont a talpa leszerelhető, szóval később, amikor már nagyon mocorog, akkor teljesen stabilan áll a 4 lábán. :)

... remélem érthető

(mellékesen megjegyezve pedig: 2 órán át vasaltam most délután, juhéééjjjj :D )

mia_snow

sziasztok!
nem volt ma időm jönni, de látom nem unatkoztatok, elég visszaolvasni amit írtatok, tök jó!! :D

Légzésfigyelő és bébiőr: mi még nem döntöttük el, hogy veszünk e. A legjobb az lenne, ha kapnánk valakitől, mert akkor nem kérdés. Miért ne...ha már van. Pénzt adni érte ki tudja hmmm még gondolkodunk. Mindenestre szerintem nyugodtabb lennék ha lenne.

baba mozgás: én kb. 3-4 napja érzem picit erőteljesebben a mozgását, már nem csak kaparászik hanem néha rendesen rúg. Férjem rátette a kezét a hasamra és ő is érezte. De csak ritkán csinálja, és főleg akkor ha a hátamra fekszek. Sztem ez mindenkinél csak napok kérdése. Lehet az enyém most aktívkodik, de holnaptól elfordul más irányba és semmit nem fogok érezni. Próbáljátok ki a háton fekvést, és sok türelem kell hozzá míg egyszercsak be nem indul. Biztos nem túl kényelmes neki az a póz, úgyhogy amint megérzem, hogy rúg fordulok. :D

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Nekem Tomi leginkább akkor ficereg, mikor Peti a 13 kilós fenekével az ölemben ugrál... :wink:
Vendég

buci79!!!
De jo!!! Én is érzek valami bugy-bugy. :)
Köldök alatt.
Ma többször éreztem már. 17 hetes leszek,szerdán.
De ha oda raktam a kezem még nem tudtam elkapni. :D

Kata&Milán

oszman777

hmm m... nincs tizenhárom kilós ismerősöm. csak 9 és 20... na de jól meglátogatom őket, amint elolvad ez a nyamvadt jég.

jah, holnap az időjárásra való tekintettel az uram bevisz a munkahelyemre reggel. pedig holnap lesz a névnapja. mmm angyal, akkor is ha nem mosogat. :D

mia_snow

Mia
Nálunk egyszer volt apa 1 hétig a soros a mosogatásban... mindjárt kaptam mosogatógépet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aki kimerészkedik reggel, nagyon vigyázzon az úton!
Vendég

Nekem is háton fekve szokott rugdosni, de tényleg türelmesnek kell lenni. Azt olvastam az egyik könyvemben, hogy a magzatmozgást előcsalhatod, ha lepihensz egy-két órára egy pohár tej, narancslé vagy valami egészséges falat után, de még így sem mindig biztos a siker.

A holnapi naptól én is nagyon-nagyon félek, a férjem szerint be sem kellene mennem dolgozni így, hát nem tudom mi lesz, remélem nem fog fagyni, bár erre kicsi az esély.

Kiságyon mi is sokat törjük a fejünket, azt hiszem olyan lesz, ami ifjúsági heverővé alakítható, a kistesó pedig majd újat kap talán, de az még messze van. Én pelenkázót nem szeretnék, inkább komódot, amit utána is jól kihasználhatok, ezért nem is akarom, hogy az ággyal egyben legyen, vagy akkor legyen szétszedhető. Szerintetek érdemes fenyőbútort venni a gyereknek? Itt most a tartósságra célzok, mivel ha átalakíthatót akarok, akkor jó lenne, ha "túl is élné" a bútor. Eddig nálunk jobban bevált tartósság szempontjából, mint a másfajta bútor, de egy gyereknél csak másabb a helyzet.

Nálatok hol fog aludni a gyerkőc? Veletek vagy külön?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mozgás:

Én is sokat aggódom,amikor nem érzem mozogni.Olyankor hanyatt fekszem,felhúzott lábakkal,és addig fel nem kelek,amíg nem ad valami jelzést.Mindig szokott... :D
Most a gép előtt ülök,és a hólyagomon ugrál,teljesen alul,lent.

Néhány fotót ha megengedtek:
Decemberi beszerzés...amikor megtudtam,hogy kislány...

Kép
orsitigris

A fotók lemaradtak...
Szóval olyan szépek,nem bírtam otthagyni...

Kép
Kép
Kép

Kép
orsitigris

Nagyon aranyosak, hol vetted őket?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Brendon,ill. Cora.

Kép
orsitigris

Orsi: tényleg nagyon szépek a kis ruhácskák, igazi kislányosak. Én is már alig várom, hogy kiderüljön kisfiú e vagy kislány. Már úgy vásárolgatnék neki :D

Mankabi: nálunk egyenlőre velünk egy szobában fog aludni helyhiány miatt, de tervezzük, hogy elcseréljük a lakást egy kicsit nagyobbra. Egy ideig még el leszünk, de a cél mindenképp egy külön gyerekszoba...

Kép

Kép

buci79

Igazság szerint nálunk is helyhiány van, mert az a kisszoba, amit neki szánunk eddig teljesen más célt szolgált és persze fullra be van rendezve, szóval most megy a gondolkodás hogy akkor mit és hova pakoljunk át, illetve össze, hogy azért valami babaszoba jellege is legyen a helyiségnek, ne csak egy ágy legyen oda beállítva, mivel utána a kistesó is odakerül majd, de az még a távoli jövő. Talán egyszer majd valamikor nagyobb lakás is lesz.

Egyébként az ágyunktól így is csak 3 méternyire lesz, bár igaz, hogy egy másik helyiségben.

Buci, te mikor mész UH-ra legközelebb? A 18. heti genetikain talán már megmondják! Babamozin nem gondolkoztatok, ott lehet, hogy már kiderülne.

Manka

Kép

Kép
mankabi

most kedden kell hívni a védőnőt az AFP eredmény miatt, remélem kész. Ha megvan akkor hívnom kell a dokit és megmondja melyik nap menjek a 18 hetes genetikaira. Úgyhogy elvileg pár nap és kiderül,persze ha mutatja magát. Már a múltkor is lehetett volna látni amikor 15+3 voltam, de törökülésbe beült, ha felállt akkor is a fenekét mutatta :D
4D babamozira is készülünk, de majd csak a 23-24 hét körül.

Kép

Kép

buci79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: