A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Érkezem 2005 április

Aranka
én is köszönöm a névnapi köszöntést Kép
Az én babám sem akart felköszönteni Kép Na mindegy, a héten most már csak megszületik! Remélem!!

Este megyek dokihoz, remélem mond valami bíztatót

Edináról olvastam egy másik topicban, hogy szerdán vagy csütörtökön megcsaszizzák

Andi
psandi

Szisztok! Ugye még nem felejtettetek el? Nem nagyon volt időm felnézni a babanetre, de most igyekeztem gyorsan végigolvasni, mi történt veletek. Remélem, nem hagyok ki senkit!

Adri, Ari és Panny!
Szívből gratulálok Natáliához, Zsófihoz és Kristófhoz! Cseperdjenek egészséges, boldog felnőtté!

Andiska, Psandi! Boldog névnapot, már nincs sok hátra!!!

Edinkáról nincs hír?

Ha vkit kihagytam volna, ne haragudjon meg, csak az időhiány...

Szerintem nem lesz időm leírni Luca születésének történetét, ezért dióhéjban: ápr.1-én hajnalban kezdődtek a fájások, olyan 20 perces rendszerességgel, délután már öt percesek voltak, éjfél körül olyan 7-8 percesekre hosszabbodtak, ezért a dokim mondta, hogy még maradjak otthon. Éjféltől azonban megint öt percesek lettek, így ápr. 2-án hajnal három körül bementünk a kórházba. Tágulni szinte semmit nem tágultam, ezért jó sokáig nem kaptam edát sem, amit kértem. Mikor már annyira kitágultam, hogy kaphattam volna edát, akkor arra hivatkoztak, hogy azért nem kapok, mert a dokim még nem ért be, aztán műszakváltás miatt nem, utána az új műszak levizitelt, azt kellett megvárni, én meg már csillagokat láttam. Fél kilenc körül végre beadták, mintegy fél óráig élvezhettem is a kellemes érzéketlenséget, mire a dokim befutott végre, és leállíttatta az edát, mivel a lassú tágulásomat még inkább lelassította. Akkor jött az oxytocin infúzió, hogy táguljak. Olyan fél tizenegy körül elkezdtem nyomni, de mint kiderült, hiába, a méhszáj még mindig nem tűnt el. Azt hittem, ottmaradok. Ekkor megint kaptam oxytocint, és 11. 20-kor megszületett végre Luca.

sziasztok, marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Marqueza!Dehogy felejtettünk el.Örülök,hogy jól vagytok,sajnálom,hogy ilyen sokat szenvedtél.
Bemásolom én is a szülésem történetét,bár gyors volt és mindenkinek ezt kívánom.
Edinkának kitartást,biztosan hamar jelentkezik.Panniék jól vannak!!!
Andi!Hidd el bármennyire nehéz is,de előbb utóbb megsületik a baba.Bár könnyű ezt így,hogy én már a karomban tartom.
Nos akkor a szülés!
13-án,hajnali 4-kor kezdődött,illetve akkor ébredtem arra,hogy ezek fájások.Kicsit más volt mint az eddigiek,ezért elkezdtem figyelni,de semmi rendszeresség nem volt benne.
De nem múlt el,hanem sűrűsödött.Lezuhanyoztam,majd megreggeliztettem a gyerkőcöket,felkeltettem 1/2 7-kor a lányomat,hogy ma nem megy suliba,mert apa jön velem.7-kor 10 perces fájásokkal indultunk a kórházba,ahová 1/2 8 -ra értünk.Ott a parkolóban már három gyors fájásom volt.Szülőszoba,vizsgálat négyújjnyi nyitott méhszáj.A dokim burkot repesztett.Beöntésre nem volt idő.Sétálgattam kicsit,majd az első tolófájást megint állva élhettem át,mint anno a fiamnál.
Futás a szülőszobára,vizsgálat,már látszik a feje bubja.8 óra 14-kor kibújt.Bár közben még röhögtünk a dokival egyet,mert jöttek a szülésznőtől az utasítások,hogy le a popsit,fel a fejet,nagy levegő.Én meg kérdeztem,hogy egy Ady verset ne szavaljak?Ja és vigyáztam szegény apa kezére,el ne törjem,mert akkor nem lett volna aki hazahoz minket.Kérdezték tőle,hogy elvágja-e a köldökzsinórt,de inkább elment gyorsan a táskámért!
Gátvédelemmel szűltem,de olyan gyorsan,hogy kicsit repedtem.De olyan ügyesen varrta a doki,hogy szinte az első pillanattól kezdve nem érzem,hogy fájna.Zsófi már ott ügyesen szopizott,viszont így a harmadik gyereknél,tényleg nagyon fáj a méhösszehúzódás.Az első három napban volt,hogy hányingerem volt,izzadtam közben,annyira durva.De most már nincs,tehát gyorsan visszaállt majdnem eredeti állapotába.
A harmadik napon jöttünk haza saját felelősségre.Szülés óta nem nagyon aludtam,de szedem az Elevitet továbbra is és szerintem ennek köszönhető,hogy nem érzem magam kiütve!MÉG!

Na ez jó hosszúra sikeredett,de most mindegyik gyerkőc alszik!
Kitartás mindenkinek,nincs csodálatosabb dolog a babáknál!!!

Aranka
ari3

Sziasztok!

Marqueza
szegény, akkor nem volt egy sima szülés, de azért biztos nagyon boldoggá tesz a kislányod Kép

Aranka
a Tiéd viszont tényleg jó gyors volt, gratulálok Kép

Én ma voltam dokinál, 1 jó ujjnyira nyitva vagyok, a baba viszont még nem illeszkedett be. Megint állati fájdalmas volt a vizsgálat, még most is baromira fáj a hasam, a derekam...

Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. Vetettem 2 hete kenetet a dokimmal, hogy van -e Streptom. Azt sezrencsére nem találtak, viszont Staphylcoccust igen. A doki szerint nem kell vele foglalkozni, szerinte az egész kenetvételnek nincs semmi értelme, mert hogy "úgyis találnak valamit" Szimpi hozzáállás, na mindegy. Szerintetek ez is jelenthet vmi veszélyt a babára nézve ha esetleg megfertőződne szülés közben? A neten nem találtam semmit infót erről.

Andi
psandi

Andi!

Hát nem tudom,a dokid hozzáállása kicsit fura számomra.Nekem is vettek kenetet,kétszer is,mert az elsőt nem tudták kiértékelni,de nem találtak semmit.Tehát az hülyeség,hogy úgyis találnak valamit.Esetleg a védőnődet megkérdezheted,mert ő talán oda tud hatni a dokira is.Sajnos nem tudom,hogy jelent-e veszélyt a babára,de azért nem hiszem,hogy ilyennel játszadozna a dokid.
Írj,majd mit mondtak!!!

Aranka
ari3

Aranka
van az indexen egy Mr. Spock nevű nőgyógyász, írtam neki, azt válaszolta, hogy elvileg jelenthet veszélyt a babára, de gyakorlatilag borzasztó ritka, ő még nem találkozott olyan esettel, hogy az anya staphyloja megfertőzze a babát. Talán egy kicsit nyugodtabb vagyok. Meg talán a dokim is szólt volna, ha komoly a dolog. Azért a szülésznőnek mindenképp megemlítem majd a kórházban!
A védőnőm meg... na hát eddig nem túl sok kérdésemre tudott válaszolni, inkább olyan volt, hogy én mondtam nkei újdonságot Kép

A vizsgálat után egyébként egész este iszonyatosan fájt a derekam, néha a hasam is, még éjjel 2-kor sem tudtam aludni, annyira. De szerencsére reggel már nem.

Andi
psandi

Psandi!

A kórházaknál a Jahn Ferences topicban tedd fel a kérdésed a Doktor úrnak, ő elég hamar szokott válaszolni és nagyon lelkiismeretes.

marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Andiska megszült Kép BArbara 3350g és 55 cm, azt írja kemény volt Kép és mindenkit üdvözöl

Andi
psandi

Ezt meg a másik topicon találtam:

Ma reggel, 9:32-kor császármetszéssel megszületett Edinka babája, Viktória, 3700gr-mal és 50cm-rel KépKép

Tök jó, egyedül maradtam. Azért még érdekelni fog valakit, ha megszülök? Kép

Andi
psandi

Szia Andi!

Nagy nagy gratula Andiska és Edinka babájához.
Adrinak is megszületett a babája,tegnap olvastam,ha lesz időm majd beírom mennyivel.Neki is nagyon gratulálok!

Természetesen érdekel ,hogy mikor szülsz és ha nem nagy kérés írj SMS-t.
Úgy gondolom,ha lesz egy kis időnk a kezdeti belendülés után ez a topic átlényegűl kisbabás topic-ká,ahol tanácsot kérhetünk egymástól,megoszthatjuk egymással az örömeinket és a babák fejlődését.Mert attól,hogy megszületnek a kis lurkók,nem véget ér valami,hanem ott kezdődik egy másik történet!
Én olvasok és figyelek,amikor csak van pár percem.
Szia

Aranka
ari3

Sziasztok.
Andi, nem maradtal egyedul,en kitartok veledKépTegnap kellett volna szulnom hivatalosan, de a gyerek csak nem akar jonni.....Remelem azert hamarosan....
Mindenkinek gratula a babahoz, es mi meg elvezzuk szerintem egy kicsit az ejszakai almodozast, gyereksiras nelkulKép.
gabii

Sziasztok!

Edinka kert meg,hogy megirjam,hogy megerkezett Viktoria,de latom,mar tudjatok a hirtKép

Legfrissebb ma reggeliinfo,hogy minden ok,csak meg nem indult be a teje.

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kriszta!

Köszönjük szépen a jó hírt!Gratulálunk nekik és a tejcsi is hamarosan beindul.Vigyázzon magukra és jelentkezzen ha tud!

Gabi!
A babád jól érzi magát odabent,és igazad van,pihenj amennyit csak tudsz.

Aranka
ari3

Edinkának és Andiskának nagyon sok boldogságot kívánok a babához!
Psandi! Engem is érdekel, hogy mikor szülsz Kép és nagyon drukkolok neked!
Jó lenne fenntartani ezt a topicot, ahogy Ari írta, hiszen a szüléssel nem ér véget semmi, sőt! Még csak most kezdődik a java!!!!!
Írnék én többet is ide, de egyenlőre még nem megy, még a fotót sem sikerült feltennem Lucáról.
Jó lenne, ha már végre meleg, napsütéses idő lenne!
Szerintetek egy babát mikor lehet társaságba vinni? Mondjuk egy nagyobb családi összejövetelre? Luca jövő héten "már" négy hetes lesz, és én úgy elvinném...
Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Ma hazajöttünk a kórházból végre!!!Semmit nem tudtam ott benn aludni.Gondolkodtam hogy eljövünk előbb de itthon még zajlottak az utómunkák a házban(lépcsőlakkozás)és így kihúztuk végig.Szóval jó itthon,babuci eddig nagyon jó kisfiú.Tejcsi van rengteg,néha túl sok is.Egész nap csak szoptatok és fejek egyenlőre...remélem hamarosan beáll.
Nagyon durva volt a szülés de eghyenlőre nem írom le időhiány miatt.
Andi!
Mi újság?
Andiskának és Edinának Gratula!!!!!
Ari,Marquenza minden OK?
Egyenlőre erre volt időm.Jók legyetek!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Panny
hát nem taliztunk a kórházban, pedig annyira bíztam benne brühühühühü Kép
miért volt durva a szülés? nehéz volt nagyon?

Gabii
én is tegnapra voltam kiírva Kép akkor gyere gyakrabban, mert már olyan érzésem van, hogy örökké terhes maradok

Andi
40+1
psandi

Sziasztok!

Marqueza!Szerintem nyugodtan viheted társaságba,egy ekkora kisembernek már nem árt meg.Persze ha valaki beteg,ne menjen a közelébe,de gondolom ezt te is tudod.Hogy szalad az idő.Már 4 hetes!

Panni!
Nagyon örülök nektek,meg annak is hogy sikerűlt hazajönnötök.Mi most figyeljük nagyon Zsófit,mert egy kicsit kezdett besárgulni.Szopiztatom is sokszor,nehogy már vissza kelljen mennünk!
Tényleg ha lesz időd írd meg a szülést,mert érdekel!
Andi!Kitartás,nemsokára te is babázhatsz!De rendesen váltottuk egymást a kórházban.Amikor mi hazajöttünk,Panniék mentek,most te jössz!!!
Majd jövök ha tudok,bár Zsófi ma kitett magáért,hiszen szinte egész nap szopizott és ölben akart lenni!
Sziasztok

Ari
ari3

Sziasztok!

Jól eltűntem!Kép

Ari!
Tegnap biztos front volt, mert Nati eddig szintén kis angyalka volt, s tegnap nekem is szinte egész nap cicin lógott, aztán meg nem ürült olyan tempóban a pocak, ahogy falt, így most végre megmutatta a kisasszony a hangját.Kép Marcell pedig olyan kemény hisztit bealakított. hogy azt se tudtuk, mit csináljunk vele.
Féltem is az éjszakától, de az tökéletesre sikerült!Kép
Marci egyébként nem nagyon féltékeny a szüleire, egyedül a Mamára. De az lehet az oka, hogy mi semmit nem csinálunk a Natival, amit a Marcival szoktunk - gügyögni se nagyon a Marci előtt, s ha mégis, akkor Marci nevét (is) mondom.Kép
Néha meg játéknak gondolja a tesóját, ilyet szól: "vegyük elő Natalját, Anya!"

Remélem, mindenki jól van. Lassan vége a hónapnak!Kép

Még egy gyors szüléssztori.
Péntek délután bevonultam a kórházba, hogy nem tudom megállapítani, hogy a magzatvíz csorog-e - napok óta (jól leszidtak, miért csak most jövök), Bentfogtak megfigyelésen éjszakára. Éjfél körül beindult a szülés, de reggel 5-re, mire a dokimat behívták, kezdtek leállni a fájások, és csak 2 ujjnyira voltam nyitva. A doki rögtön oxitocint adott, mondta, hogy mivel már 5 órája vajúdok, kifáradt a méhem. A szülésznőknél váltás volt, az új szülésznő adott egy kis kakakót az infúzióra. Az állvány mellett ácsorogtam magamban: a doki mondta, hogy még nem vizsgál meg, biztos nincs nagy változás, a szülésznő meg nemtom, hová ment. Aztán én: "valaki segítsen, jön a gyerek!" A szomszéd apás szülés hím tagja szaladt a személyzetértKép.
"Nyomjon - tartsa - nyomjon - kislány" volt a végső tempó gátvédelemmel 7 óra 23 perckor.
A családot - a páromat is beleértve - csak ekkor értesítettem.Kép A párom nagyon csalódott volt, de nem lett volna apás szülés, és jobbnak láttam, ha alszik, s nem autókázik éjjel (aztán reggel kialvatlanul) 40 km-t, hogy a kispadon ücsörögjön egyedül.

Boldogok vagyunk, jó többgyerekesnek lenni!

Hosszúra sikerültem, bocsi!
Szép napot:
Adri
Vendég

Na, gyorsan végigolvastam az előzményeket, és én is gratulálok mindenkinek a babához, és kitartás a babaváróknak.

Nati 2840 g-mal és 49 cm-rel született. 2 napja 3,30 kg volt már.Kép
Rólam az egyik 10-es lejött, a másik biztos makacsul tarja magát egy jóideig.
A 2. gyerek után valóban erősebbek az utófájások sokkal! De a kerületem szépen csökken, viszont a derekam úgy fáj, hogy lépni alig bírok - nem tudom, mitől. Kórházi ágy? Idegbecsípődés? Vagy csak húzódik össze?
Még egyszer szép napot, üdv:
Adri
Vendég

Szia Adri!

Neked is nagyon örülök és nagy gratula a kicsi lányhoz!Akkor neked is kijutott a jóból szülés közben,de azt hiszem mindezt hamar elfelejtjük,amikor a babáinkra nézünk.

Szerintem a derekad a súlypontváltozás miatt fáj,nem hordasz haskötőt?Nekem nagyon jól bevállt.Az első két kórházi napon nem használtam,mert elég volt az a fájdalom ami a méhösszehúzódással járt,de azóta nappal mindig rajtam van.Így nem is érzem a derekamat!

Többiek,hol vagytok?
Andi!Gabi!Minden rendben?
ari3

Sziasztok!

ADri
gratulálok én is! a vége jó gyors lett Kép

Nálam lehet, hogy elkezdődött valami, bár még nem merem beleélni magam. Vannak fájások, kb 2 órája, de nem rendszeres abszolut, 10-25 percenként hol így- hol úgy.
Aranka, majd írok sms-t ha lesz (vagy inkább volt Kép) valami vagy VALAKI Kép

jó hétvégét
Andi
psandi

Szia Ari! Sziasztok!

Azért nem hiszem, hogy a súlypontváltozástól fáj a derekam, mert ha fekszem, utána rosszabb, viszont ha mozgok, talpon vagyok, bejáratódik.
A haskötőn gondolkodtam, de az a bajom vele, hogy a keringést is elszorítja, s az izmokat tunyává tszi. A melltaró más dolog, mert ott nem izmok vannak. Persze, mindez nem tudományos, csak az én kis fejemben született gondolat.Kép

De fontolgatom mégKép, köszi:
Adri
Vendég

Andi!
Nagyon várom a hírt!!!!!!!!!!Ha elindúlt,akkor sok erőt és gyors szülést!

Adri!
Eddig én sem hordtam egyik babánál sem,csak most,de tényleg jobb.Hamarabb visszahúzódott a hasam.Én is csak kb.2 hétig hordom,azután dolgozzanak az izmok!Orvost nem kérdeztél a féjdalomról?
ari3

Adri!
Gratulálok Natihoz, legyetek vele nagyon boldogk!Kép
Psandi!
Már lehet, hogy a szülőszobán vagy? Izgulok érted!
Panny!
Még egyszer gratulálok a babádhoz és üdv. újra köreinkben! A szülésed történetét szívesen olvasnám. Lehet, hogy úgy jársz majd, mint én, hogy mire lesz időd leírni, az egész megszépül, és a legdurvább részletek kitörlődnek a memóriádból. Talán így a jó, mert egyébként sokan nem vállalkoznánk egy újabb szülésre...
Ari!
Köszi a tanácsot kiruccanással kapcsolatban, neked aztán már tényleg van tapasztalatod!Kép
Gabii!
Nagyon eltűntél...
Jók legyetek, üdv. Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Ari!
A haskötőt még megfontolom. Teljesen visszament a hasad? Hát nekem még van, de az igaz, hogy napról napra csökken a kerületem. Én még vérzek is...
Azt el se tudom képzelni, mikorra lesz a súlyom a régi; Te már vissza is nyerted a formád, ugye?

Ma vagyunk 2 hetesek. Én nem bírom követni, ki mikor szült - egy kicsit lemaradtam.Kép Bocsánat! Érdemes lenne összehasonlítani a táblázattal...

Üdv
Adri
Ui.: nem kérdeztem dokit a deréfájásról, a dokim aznap, mikor hazajöttünk, a kórházi ágyat okolta. De most nem akarok semmiféle dokival beszélni.Kép
Vendég

Sziasztok!

Délelőtt elmúltak a fájások, aztán olyan fél 3 óta vannak megint, most már elég erősek, kb 10 percenként, még megvárjuk amíg kb 5-7 percesek lesznek, aztán bemegyünk a kórházba

Andi
psandi

Andi!

Nagyon,nagyon szorítok ám értetek.Ügyes légy és ha majd ráérsz írj kérlek!!!
Aranka
ari3

Hajrá Andi!
Vendég

Sok sikert Andi!
Nalam meg mindig semmi.....pedig 21 reg elmult mar....Anyosom erre tegnap kozolte velem, hogy o 3 hettel hordta tul a fiat.....(a ferjem) a maisk fiat meg 2 hettel.....szoval en mar nem is izgulok...egyszer ugy is kijon...Bar jo lenne ha elobb jonne mint majusKép.
Jo babazast nektek tobbiek, es nagyon nagyon irigykedem ratokKép.
Gabi (40+3)
gabii

Sziasztok!
23 óra 18-kor megszületett Andi kisfia Levi,3500g,56 cm,34-esfejkörmérettel!
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcit nekik!!!

Gabi!Nem kell sokat várnod,de írj ha elkezdődik valami,úgysem lesz más gondod!He-he-he!
ari3

Hello!
Na Andival mi van?Megszült?
Ari!
Mi van a sárgulással?Ilyen későn is jelentkezhet ez a dolog?
Szia,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!
Jól vagytok?Majd ha lesz erőd és kedved megírod a szülést?
Igen az Andinak megszületett a kisbabája,adatok fentebb.
Sajnos a sárgaság később is jelentkezhet,de úgy tűnik sikerűlt megúsznunk.A gyakori szopizás jó ellenszer és Zsófi igyekszik ezt szigorúan betartani.
A két nagyobbik gyerkőc az én vércsoportomat örökölte,Zsófi a papáét.Ezért is ijedtem meg,amikor a védőnő mondta,hogy sárgul.
Szia

Aranka
ari3

Psandi Andi!

Nagyon sok boldogságot kívánok Levihez!Gratulálok!Kép
Marqueza

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Sajnos az elmúlt napokban nem sikerűlt írnom és még az előző hozzászólások is eltüntek.Remélem sikerűl korrigálniuk,mert nagyon sajnálnám,pláne,hogy Panni szüléstörténete is köztük volt.Válaszoltam is,nem tudom sikerűlt-e elolvasnod.
Andreák,Adri,Edinka ti jól vagytok?A babák szépen fejlődnek?Mi nem vagyunk túl jól,mert Gergő elkapott valami vírust és most lázas,köhög,nyűgös,hisztis.Zsófi is aktívabb,van,hogy 2-3 órákat fent van egyhuzamban,ilyenkor cicit kér vagy sír.
Ha van időtök írjatok,bár tudom,hogy az kevés.Én is jövök amint tudok!!!

Gabi!Mi újság?

Aranka
ari3

SziasztokKép

Tegnap mi is haza értünk a kórházbólKép
Mindketten jól vagyunk,tejcsim is vsn bőven!!!!

Viki alszik meg eszik szóval jó kislány!!!!
Tettem fel pár képet róla, az albumomban vanKép

Puszilunk mindenkit

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!
Gratula az uj babasoknak, neked is Andi!!!!Orulok hogy minden jol sikerult, bar olvastam hogy a mehlepeny nem nagyon akart siman kijonni....
Eleg regen jelentkeztem, de kozben sok minden tortent, es keves idom volt hozzatok belatogatni...Persze azota a babanet sem mukodott mindig tokeletesen...
Nalam a sok mindenbe sajna pocaklako erkezese nem fert bele. O ugy gondolja a mai napig is, hogy jobb a pocimban....A korhaz viszont maskeppen nezi a dolgokat, es ezert most szombat ejjel,( magyar ido szerint szombat delben) kivarazsoljak a hasambol....Akkor mar eleg kozel leszunk a 42. hethez.Szoval igazi anyak napi ajandekom lesz.
Remelhetoleg minden siman megy majd, es akkor vasarnap este mar itthonrol bejelentkezhetunk, es en is leirhatom a szuletes parametereit.
Mindenkinek jo babazast.
Gabi es a (meg mindig) pocaklako Nolan. (41+2)
gabii

Sziasztok!

Edinka,gyönyörű a kisbabád,nagyon sok boldogságot kívánok hozzá!Gond volt a szülésnél?

Gabi!
Nagyon szorítunk ám értetek,minden rendben lesz és szerintem életed legszebb anyáknapi ajándékát kapod.Nagyon várjuk a híreket.

Aranka
ari3

Sziasztok!

Jól beszippantott a családi élet.Kép
Gratulálok az új babásoknak, Ari, örülök, hogy Gergő jobban van.

Nati az első kb. 2 hétben nagyon csendes volt. Most is az, de van h. végig fent van 2 szopi között - szerencsére csak nappal -, és többet sír. Szerintem néha úgy tele a pocija, h. azért sír, viszont a kis csacsi cicivel akar enyhíteni a kellemetlen érzésen. Rajtam viszont jókat alszik.Kép
Éjjel egész rendes kislány.Kép
Nálunk 3 hetesen lehet kimenni először, így holnap lesz az első sétánk. Nagyon izgulok, Marcell remélem, abba az irányba akar majd jönni, mint mi a babakocsival. Egyébként csak a nagymamájára féltékeny. Mi semmi olyat nem csinálunk Natival, amit Marcival szoktunk, így nem rivális. Nagyon szereti, puszilgatja, simogatja, ha csak megnyikkan a pici, már rohan, hogy "hallod, sír, vedd fel, szopizni akar!"
A holnapi sétában lesz még egy nehézség, nem tudom, mibe fogom a plusz 10 kilómat belepréselni.Kép Kismamaruhában mégsem járhatok.Kép Téli kabátot akarok!!!Kép Ja, és még mindig fáj a derekam.Kép

Vidám hétvégét és meghitt anyák napját kívánok Nektek és a gyönyörű gyermekeiteknek!
Adri
Vendég

Szia Adri!
Mintha a Zsófiról írtál volna.Ugyanez a szitu nálunk is.Nem alszik,csak cicizni akar.Elalszik rajtam,ha le akarom tenni felébred és követeli a cicit.
Nekünk jó volt a séta,csak Gergő reklamált mert most rövid volt.De Zsófi aludt közbenKép

Jó,hogy Marcell is ennyire szereti a kicsit,nincs nagy gond akkor.
Nekem jók a régi ruháim,mert most pont annyi lettem,mint amennyivel kezdtema terhességet,de ez nem kevés.Gergő után még nem fogytam le,meg ugye a mellméret is megint nagyobb lett,így egy jó kis tehénkének érzem magam.
De remélem csak átmeneti a dolog!

Neked is és minden anyucinak Boldog Anyáknapját.

Aranka
ari3

Sziasztok!
Hát tényleg elveszett az irományom a szülésről...Lehet hogy ez a sors keze?!
Ari!
Nem olvastam a válaszod,pont akkor nem tudtam jönni, azóta meg elszállt.Leírod kérlek mégegyszer ha lesz időd?
Gratulálok Andinak!!!!Elszállt a gratulációm is.
Meg persze mindenkinek Gratula akik közben megszültek!!!!
Úgy látom nem vagyok egyedül a súly gonddal.Én is pont azért vagyok gondban mert egy tizes van még rajtam és nem jó rám egyetlen ruhám se.Pont arra gondoltam én is hogy kismama ruhában mégse járhatopk..De új ruhákat nem akarok venni.Tehénnek érzem magam én is...Addig úgyse nyugszom míg le nem megy,csakhát aerobicozni ilyen mellekkel,tele tejjel nem lehet.
Mi már kivittük a picit sétálni,nagyon élvezte.Márk is jól viselte,azt hittem majd nem tetszik neki hogy az ő régi babkocsijába fektetjük a Kristófot,de nem volt semmi gond.Szépen bicajozott melltünk.Amúgy nagyon szereti a picit,puszilgatja folyton,szeretgeti,simogatja.Biztosan van benne féltékenység de mi azon vagyunk hogy ő ne érezzen semmi rosszat ezzel kapcsoltba.
Na sziasztok,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Panni!
Azt írtam,nagy vonalakban,hogy egy felelőtlen nem odafigyelés miatt mekkora baj lehetett volna.Sajnálom,hogy ennyit kellett szenvedned,és bár az idő feledteti ezt,azért nemlett volna szabad megtörténnie.A Kisfalvi nálam is a helyzet magaslatán állt,ha valamikor még szűlnék még,akkor csakis vele tenném.
Nagyon jó,hogy Kristóf így szereti a tesót.Én is féltem a kocsi dologtól,mert bár mi vettünk újat,Gergő itthon állandóan bele szeretett volna űlni.De amikor beletettem Zsófit,egyáltalán nem érdekelte.
Most ez a kép a kedvencem,nagyon édik együtt!!!
Ha tudtok tegyetek fel képeket a babákrólKép

Sziasztok

Aranka

Kép
ari3

Segítségeteket szeretném kérni, tőletek
tapasztalt anyukáktól!!!!!

Vikinek tegnap óta sárga váladék (csipa)
folyik a bal szeméből, annyira hogy néha még ki sem tudja nyitni a szemecskéjétKép
Tudtok benne segíteni hogy mit tegyek rá???

Védőnőm a kamillás borogatást ajánlotta de,már azzal sem igazán merem kenegetni mert már piros neki:-(

Igaz nem lesz semmi baja a szemecskéjének???

Na még csak alig mult 1 hetes de én már annyira meg vagyok ijedve:-( :-(

Adjatok tanácsot, vagy ha valakinek a babájának volt ilyen akkor ő mit csinált?????

Boldog anyáknapját:-)

Edina és Viktória
1hét+3 nap

Kép

Kép
edinka

Szia Edina!
Fogadd meg a védőnő tanácsát az tényleg jót tesz.ne nagyon dörzsöld,hanem csak finoman a vattával töröld le.Persze,hogy piros,hiszem olyan érzékeny még a bőrük.Nem lesz semmi baja a szemecskéjének,de ha nem tisztítod rendesen elhúzódhat és lehet komolyabb baj is.
ne légy megijedve!!!Ilyen előfordul!
Neked is Boldog AnyáknapjátKépKép

Aranka
ari3

Edina!
Én is csak azt tudom javasolni hogy feltétlen fogadd meg a védőnő tanácsát a kamillás borogatással kapcsolatban.Nekünk is volt ugyanilyen problémánk a nagyfiammal és szépen elmúlt a kamillától.Még talán annyi hogy benntről kifelé kell törölni és minden egyes törlésnél új vattával,hogy ne fertőzd tovább,vissza.És ne izgulj nem lesz semmi baja a szemecskéjének,ez gyakran előforduló dolog.Persze könnyű ezt mondani de hidd el tapaszatalatból írom.
Ari!
Nagyon édi a kép!!!Hogy kell képet feltenni???Elég béna vagyok ,a férjem meg sosem ér rá...
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny és mindenki!

Nem jötöök át a 2005 tavaszi babák topicba? (gyermekek/magzatok kor szerint) Csak azért kérdezem, mert látom, hogy szinte mindannyiunk benéz oda is, így egyszerűbb lenne. Ez egy kis önzés részemrőlKép, ugyanis arra nincs mindig időm, hogy mindkét topicba benézzek, ha viszont átjönnétek, minden egy helyen lenne. Na mit szóltok?
üdv, Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Edina
a kamillás törlés valóban jó (bár kicsit szárítja a bőrt), de arra figyelj, hogy a külső szemzugtól a belső felé töröld, mert a belsőben termelődnek a csípák és akkor szétfertőzöd az egész szemét, ha belülről kezded a törlést. Ha nem múlik, szólja a dokinak, mi ilyenre Neomicyn szemcseppet kaptunk első körön, de utána visszatért a gyulladás és a Brlamycin végül teljesen elmulasztotta.

Most ennyire futotta mert közben LEvi a karomban, de már megírtam én is a szüléstörténetemet, majd ha lesz egy kis időm, felteszem, meg képet is, oksi?

Panny, Te is tedd föl még1x a szülésedet légyszi mert én nem olvastam Kép

Andi
psandi

Sziasztok!
Panni!
Itt ahová írod a hozzászólást,találsz lent egy Melléklet feltöltése szöveget.Arra rákattintasz és akkor behoz egy ablakot.Ott értelemszerűen kattintasz és fel tudod tölteni a képet.Bocsi,remélem érthető voltam,kicsit elfáradtam ma.

Marqueza!Én szoktam ott is lenni,amikor van egy kis időm,mindenhová benézek és írok!

Andi!
Pihenj sokat,de azért várjuk a te szüléstörténetedet is.Kép
Zsófi drága,ma reggel 7-től kettőig aludt fél órát.áadásul gergő is elég nyügi volt ma (is),így egy kicsit kimerűltem.
Lányok!A babák hogy viselkednek éjszakánként?Nekem eddig szerencsém van,mert kétszer felébred,szopizik és alszik.Kép
Na megyek is lassan alszom addig egyet!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Aranka,
nagyon hasonlóak a gyerekeink és a párjaink is!Kép
Azonban ezen a hétvégén nekünk sikerült többször is megsétáltatnunk Apát!Kép Remekül telt ez a két nap.
A kicsi nálunk is ügyes éjjel, nappal viszont ő se viszi túlzásba az alvást, kivétel a babakocsi - azt végigalussza.
A nagyot pedig nehéz a délutáni alvásra rábírni - meg most (jó ez a dackorszakKép ) általában mindenreKép -, pedig ragaszkodom hozzá.
Gyönyörűek a gyerekeid! Gratulálok!

Panny,
már nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a szülésed sztorijára. Jól felcsigáztad az érdeklődésünket!Kép
Ami nem kimondottan kismama ruha, azt én fogom hordani, meg van egy-két - inkább csak egy Kép - lezserebb holmim. Meg Apa farmerja, polói. A párom mindig vékonyabbnak - rozogábbnakKép - látszik, pedig 3 számmal nagyobb gatyát hord, mint én fénykorombanKépés nagyon erősKép.
Remélem, hogy lemegy rólam, de a szopi első féléve nem a fogyókúra és a nagy tornák ideje szerintem. Jövő nyáron már nem akarom, hogy a középsulis tanítványaim engem látva sajnálkozó pillantásokkal illessenek, meg a tanár urat se szánjákKép - a párom kolléga.
Nálunk Marci tolja Natit, mi hozzá se nyúlhatunk. Néha megáll, behajolni próbál a kocsiba - még nem nagyon éri fel - és azt mondja gügyögve: mi van, Natalja? Mi baj? Hogy vagy?

Szép hetet kívánok!
Adri
Vendég

Sziasztok!

Megírtam a szüléstörténetem, íme:

Április 23-án délután,kb. fél 3-tól 10 perces fájásaim voltak, amik 6 körülre 6-7 percesekre sűrűsödtek. Végül fél 8 körül úgy döntöttünk, bemengyünk a kórházba. A kórház parkolójában még ücsörögtünk vagy 20 percet, nem bírtam eldönteni, fáj-e már annyira, hogy felmenjünk, illetve milyen ciki, ha mégis hazaküldenek Kép. Hát felmentünk, bő 2 ujjnyi volt a méhszáj, 5 perces fájásaim voltak, de még egyáltalán nem volt vészes. CTG után fél 10 körül megkaptam a beöntést, ezután kicsit erősödtek a fájások, és már 4, majd 3 percenként jelentkeztek. Mire lezuhanyoztam, megérkezett a dokim. Méhszáj 3 ujjnyi. Burkot repesztett, mire 4 ujjnyi lettem de a baba feje még elég fent volt. Már 2 percenként követték egymást a fájások amik már kezdtek elég elviselhetetlenek lenni. Ráültem a labdára de már nagyon kivoltam, a férjem masszírozta a derekam, ami bár jól esett, de mint hogy max 5 másodperces fájásszüneteim voltak, már nem igazán tudtam kommunikálni vele. Kb 5 perc labdázás után elkezdtem érezni a tolófájásokat, a szülésznők meg nem hitték el, azt mondták, fájásszünetben is éreznem kell őket, de én meg csak éreztem, hogy a baba feje nyomul kifelé. Miután harmadszor mondtam, hogy márpedig ez székelési inger, felfekhettem az ágyra és bár mondták, hogy ne nyomjak, egyszerűen nem bírtam visszatartani és ekkor mondták is, hogy látszik a baba feje
Teljesen más volt a kitolási szak ,mint az előző szülésnél, akkor tök hosszú idő eltelt 2 tolófájás között, szinte megkönnyebbülés volt nyomni, most meg végig éreztem a feszítést, szünetet egyáltalán nem vettem észre közöttük. Szégyellem, de amilyen fegyelmezett tudtam maradni az első szülésemkor, most legalább annyira nem tudtam kontrollálni magam, kiabáltam, mondtam, hogy nagyon feszít, meg hogy nem bírom visszatartani amikor már századszor mondták, hogy ne nyomjak… A szülésznők egyáltalán nem tudtak segíteni, a lehető legrosszabb pillanatokban mondták, hogy vegyek levegőt, fújjam ki, meg hogy nyomjak-ne nyomjak,.., és akkor talán a 3. nyomásra 23.18-kor kibújt Levi KépKép
A fájdalmat mintha elvágták volna, nagyon boldogok voltunk!

És akkor itt jön a második felvonás. A méhlepény nem akart leválni, hiába kaptam oxytocint. Mondták, hogy nyomjak, de nem tudtam, ekkor a doki mondta, hogy akkor ő nyomja ki belőlem,, mire megfogtam a kezét és mondtam, hogy NE! Persze mégis… de mivel hiába nyomkodták a hasam össze-vissza, így kb. 20 perc elteltével a doki úgy döntött, kössenek be infúziót és bemegy ő a lepényért. Könyékig bennem volt, nagyon fájt, (eleresztett egy remek poént, hogy ilyet pornófilmekben is látni… ) közben el is szakadt a lepény... Később mondta, hogy ezt máskor altatásban végzik... dehát látja, így is kibírta..… ja , csak közben ordítottam egy keveset.

Harmadik felvonás: varrás. Szintén remek volt, de fájdalomcsillapítónak ott volt már Levi, aki az apukája karjaiból próbált erőt adni nekem, időnként megpuszilgattam, így könnyebb volt elviselni a fájdalmat.

És végül a negyedik felvonás: végre hármasban maradtunk. Levi, apa és anya! Csodálatos volt! Ahogy szuszogott a karomban, a kis puha, meleg teste, ahogy cuppogott a cicin…. Már akkor éreztem, hogy elvesztem, imádom őt is, akárcsak a bátyját, pedig féltem, hogy nem leszek képes annyira szeretni, dehogynem! Kép

És akkor néhány kép:
Kép
Kép
Kép

Andi
psandi

Psandi!

Mégegyszer gratulálok! A legutolsó kép (kicsi+pici) olyan megható!

marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: