A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Bibi, de jóóóóóóóóóóóóóóóóóó :) :)
szépek vagytok :) :)

vicger

Mabe,nálatok ilyen meleg van,vagy ezek régebbi képek?????Ujjatlan,meg lábatlan rugikba van Molli????

Brumi tök jól néz ki ez a babasling,kezdek rajta gondolkozni...

Én se nézek ki jobban ,mert hát Berni fél-és 1 óránál többet nem alszik nappal,így már esélyem sincs egy hajmosás-beszárításra!!!Reggel óta megy a gyantagép,benne a gyantával,pedig csak egy szemöldök lenne... :oops:

sutimano76

Bibi
Szépek vagytok :wink:

Süti
Tegnapig napközben itt még nagyon klassz idő volt... itthon meg a padlófűtés megy... anyuka utál fázni... :oops: :wink:
Vendég

Sziasztok Istennők!! Hazaértünk!

Reagálni most képtelen vagyok, de gyorsan átfutottam!

Andi, nektek is nagy gratula Barnabáshoz!!
Bex, drukk!!! Remélem hamarosan jobban leszel!!

Köszi a drukkolást mindenkitől!! Édesek vagytok, komolyan!!!

Ebano éppen alukál, jól vagyunk mindketten! Láttam, eljutott ide is, hogy végül csaszi lett belőle, de nagyon jól döntött a doki bácsi, mert a köldökzsinór rátekeredett a lábára!!
Nagyon pozitív élmény volt az egész, és a csaszit végig röhögtük-csacsogtunk a dokival :D

A pocim is jól van, ma fáj picit először, biztos kezd gyógyulni :D
A Manóka nagyszerűen szopizik technikailag, csak sajna nem jön még tejci, pedig mindketten nagyon igyekszünk, állítólag csaszi után ez előfordul, szóval nem vagyok elkeseredve, de nagyon szeretném, ha jönne tejci, ma adnom kellett neki pici tápszert, amit a kórházban írtak fel, mert alig evett vasárnap óta :( Szóval próbálkozunk, de tudom, h sikerülni fog!! :D A cicim elkezdett baromira fájni a sok próbálkozástól, de nem adjuk fel!!!

Szín: még nem olyan csokika (születéskor jobban az volt!), de Apája szerint kb 3 hónap múlva nyeri el a végleges színét (3 napot írtam Sütinek sms-ben, sorry, én értettem félre), olyan lesz, mint ő, szóval most kíváncsian várunk, de így is dönörrűűűűűűű

Megyek, meg is nézem, nem bírok betelni vele, csak néztem délután, ahogy alszik, itt bőgtem…

Holnap dobok fel képet, meg próbálok még írni!!

floranan

Lányok,a picasan jött valam levél,hogy Kingus kedvencnek jelölt,de ki az??????

sutimano76

Andi,kérdezted a táblát,meg összesítést,meg ott a tabló is a 396.oldalon

sutimano76

Szopi után kidőlve :D

Kép

Peppino
Kép

Kép
peppino

Brumi,már akartam kérdezni,taliztál a kórházban Spickeyvel???

sutimano76

de gyönyörű Tomika!!!!!

sutimano76

Köszi Süti, ari vagy! :)

Peppino
Kép

Kép
peppino

Megyünk fürcsizni,jók legyetek,kb 10 perces alvás után kelt fel a drágám....hogy tudja így kipihenni magát???

sutimano76

Tomi baba is nagyon édes :lol:
Vendég

Hunyd le szemed, álmodj szépet,
Lepkéket, virágos rétet,
Hercegnőket, lovagokat,
Mosolygós kis angyalokat,
Ágyad meleg békéjében,
Anyukád ölelésében
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!

Most csak azért jöttem, mert...

Babák, Anyukák, tesók csudaszépek! Vicger: Milyen klassz megoldás a táplálásra! :wink: Én pénteken kapok kölcsön egy kendőt, majd beszámolok róla hogy vált be.

Mabe: Honnan vannak ezek a szép altatók, elárulod? :wink:

Megint nyüszis esténk volt, így most pihegek egy kicsit. :oops: Remélem három óráknál sűrűbben nem ébredünk ma éjjel. :roll:

Azért dobok két mai képet:

Kép Fiúk Kép Pusssz

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok lányok!
Babcika köszi az infot!
Kriszti:Bexnek még nem volt varratszedése ugy nyilt szét a belsővarrata! :evil: Vasárnap engedték haza és már szombaton jelezte a dokinak egy vizit alkalmából,hogy ugy érzi baj van!Doki közölte hogy ez egy ilyen sport!! :twisted: Na igy került haza és napról napra érezte hogy egyre sz@r@bbul van! Kedden reggel az öcse vitte be a nögyógyászhoz aki 3-szor cserélt kesztyüt mire bekötötte! Állitolag már kibuttyantak a dolgok! Azonnal hivta a kórházt hogy nagy probléma van, mire beértünk vele a kórházba már mindenki tudott róla!Kb negyedóra mulva már a nagymütöbe volt! Ja és nagyon érdekes számomra,hogy minden doki magyarázkodik! NO COMMENT
Ezt a helyzetett még a legnagyobb ellenségemnek se kivánom!
1 Évekig tartó várakozás Tomira
2 A lányodnak visszajön az aszmája igy csinálja végig a 9 hónapot!
3 Császár lett amitöl a legjobban félt!
4 6 napon belül 2 mütét
5 És ilyen elveszetnek látni a pörgös lányodat,a fájdalomról nem is beszélve!
Csak ezt éljük túl!!

Kép
lipót beatrix

Peppino: Tomi tényleg milyen gyönyörű baba. :)

Mabe: én is pont azt akartam kérdezni, amit Süti, hogy Nálatok ilyen meleg van? Bár, igazad van napközben tegnap tényleg még jó idő volt, de azért mi az ujjatlant nem vállaltuk be, pedig én sem vagyok az a túlöltöztetős. :wink:

Lányok, köszönöm a hasznos tanácsokat a kórsággal kapcsolatban. Hőmérsékletem egyelőre sikerül korádban tartani, de a torkom és a végtagjaim iszonyatosan fájnak. De bevetek mindent, amit javasoltatok. Köszönöm. :D

Bibi:
nagyon tetszik ez a babasling. :wink: És nagyon is szépek vagytok. :)

Süti: majd alszik iccaka. :)

Mabe:
Molli ezekben a nőcis cuccokban ... megzabálom. :)

Floranan: üdv. itthon. :) Drukkok mennek a tejciért, de rendben lesz az, hidd el. ++++++++++++ Mi is akarunk gyönyörködni benne, nagyon várom a képeket. :)

Apa ma üzleti vacsorán, így a ma esténk is egyedül volt, és meg szoktam mindig várni ilyenkor, de ma nem fogom. :oops: Tényleg minden csodálatom a többgyerekeseké. Nekem még egyszerű, mert Julcsi megcsinál magának nagyon sok mindent, csak instruálnom kell, de mondjuk egy minimanó mellé egy kb. 1,5-2 éves ... hát, nem semmi, aki ezeket a helyzeteket egyedül is lekezeli. Most emelgetném a kalapom, de ezt a smiley-t meghagyom Sütinek. :)

Ne haragudjatok, de most ennyire tellett az erőmből. Kinyúltam, megyek mézes-tea, öblögetés és utána zúzok az ágyba, a lányok már alszanak. :)

Olyan nyugodt éjszakát mindenkinek (magunknak is), amilyen a miénk volt tegnap. :)

KépKép
KépKép
madar

Ja, és Máté kap Öcsémtől egy FP pihenőszéket, pénteken hozza a futár. :lol: Mivel már két napja szinte egész nap cipelgetem, popótrázok, és ezt Andris egy idő után nehezen viseli, gondoltam kipróbáljuk a széket, hátha néhány félórára helyettesít engem. :oops:

Ilyen lesz:

Kép Pihiszék

Kép

Kép
hgrita

Beatrix, Bex: ezt még olvasni is borzasztó, nem végigcsinálni. :cry: :cry: :cry: Nagyon-nagyon drukkolok értetek!

Rita: ilyesmi fotókat csináltam én is ma reggel :wink: majd holnap felteszem. :) Olyan jó ezt látni, igaz. :)

Bex: mégegyszer, mert nagyon sokat gondolok Rád ++++++++++++

KépKép
KépKép
madar

Milyen édi Andris,ahogy szeretgeti öcsit,olyan furcsa a képek láttán ,hogy néha hisztis lenne.....

mabe tényleg nagyon szépek,de még túl kialvatlan vagyok ahhoz hogy megtanuljam....esetleg egy egyveleget nem tudnál a pic-re feldobni????Köszi!!!

Szerintetek lehetséges,hogy Berni szopizik(a mérleg szerint)40 gr-ot,majd elkezd ordítani,és nem kell tovább a cici,aztán vállon kicsit megnyugszik,jó esetben büfizik és ahogy visszatenném cicire újból üvölt,na már most a kérdés,hogy nem izlik-e a tejem esetleg(bár az első 40 ml,jó??)vagy ennyivel jól lakna????Kb 5-10 perc alatt végez???napközben ehhez tásul a 10-15-jobb esetben 30 perces alvás????és akár az óránkénti szopi!

Most 20.10-kor aludt el a saját ágyában,kiváncsi vagyok meddig alszik!!!Majd beszámolok!

sutimano76

Estét Istennők!

Vagyok én is,de még úszom.
Az anno törött farok csontom,no meg az ajándékba kapott nemesfémem eléggé taccsra vág.A törött csontom annyira megviselte a szülés,hogy gyakorlatilag pont az van,mint akkor,csak épp nincs rajta törés.Fekve,vagy állva jó.Ehhez társul a fincsi kis aranyér,amit szintén a szülés alatt nyertem,így a kettő együtt elég hikomattá tesz. Apácska nagyon sokat segít,szerencsére itthon tud lenni velem,mert mást úgysem viselnék el a szenvedésemmel.Próbálok jönni,de a géphez sem tudok most leülni.
szüléstörténet is íródik :wink:

És akkor egy kocsmai könyöklős kép :lol: :lol: :lol: :
Kép

Kép
v.andi

[quote="v.andi"]E írta:v.andistét Istennők!

Vagyok én is,de még úszom.
Az anno törött farok csontom,no meg az ajándékba kapott nemesfémem eléggé taccsra vág.A törött csontom annyira megviselte a szülés,hogy gyakorlatilag pont az van,mint akkor,csak épp nincs rajta törés.Fekve,vagy állva jó.Ehhez társul a fincsi kis aranyér,amit szintén a szülés alatt nyertem,így a kettő együtt elég hikomattá tesz. Apácska nagyon sokat segít,szerencsére itthon tud lenni velem,mert mást úgysem viselnék el a szenvedésemmel.Próbálok jönni,de a géphez sem tudok most leülni.
szüléstörténet is íródik :wink:

Kép

Andi: Hát, sejtettem, hogy Junior jó fej lesz, de hogy ennyire! Édes! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
hgrita

Beatrix: Még olvasni is szörnyű, ami Bex-szel történt. Továbbra is küldöm a pozitív energiákat neki!

Kép

Kép
hgrita

Beatrix, tudom, h nem volt még varratszedésen, hisz most jöttek haza! Baszki de durva, amit írtál :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: k...va doki valamit nagyon elb@szott! Szegény Bex, nagyon nagyon sokat gondolok Rá, biztosan minden rendbe jön, csak a kórházból kerüljön már ki, aztán ne is lássa többet!
Mit lehet tudni, mikor jöhet haza???

Süti,
enyém gyerek is ezt csinálta ma este, szopi x ideig, aztán sírás, böfi. De én visszatettem cickóra, eljátszottuk ezt egy párszor, de befejezte a kajálást.
Azért sír/nak/ ilyenkor, mert túl mohón esznek, ezerrel nyelik a levegőt, ami feszíti a pocakot, de még a nyelőcsövet is, és ez fááááj. / biztos volt már olyan, hogy ittál, s rosszul vetted hozzá a levegőt, s lenyeltél egy buborékot, szabályosan olyan érzés, mintha kocka lenne az ember nyelőcsövében, s fáj/. Na, szóval büfiztetés, etetés, büfiztetés. S kötél idegek....

Madar, örülök, h jobban vagy! a lándzsás útifűszirup csodákat tesz, én is ajánlom! na meg a mézet ;)

Rita, olyan nagyon szépek a fiaid..... Andris is olyan kis angyalarcú gyönyörűség... nagy puszit nekik! :)

Andi, részvétem a csontid és a járulékos elem miatt.... simi simi... van erre / a járulékosra/ egy tök jó krém, önadagolós, s bár méregdrága, de pár nap alatt helyre rak, majd megnézem mi a neve.
Barnus egy tündérpofa kiscsillag! :) :)

Flora, minden okés lesz a tejcsivel, csak tedd gyakran cickóra, s igyál sokat, s egyél rendesen s pihi pihi pihi, mellette pedig nyugi nyugi nyugi nyugi!

én is benyeltem a devlát, takonypóc lettem... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Atesz holnap dolgozik :cry: :cry: :cry:

vicger

Most kaptam ezt a linket, kendő megkötési útmutató videón, újszülött babával:

http://www.youtube.com/watch?v=TLduLJFSJn4&feature=related

Nagyon jó!!!! nézzétek meg! :)

vicger

Csak nem fordul meg bennem ami Bexel történt......
baszki, hogy lehet ilyen szakbarbár egy nődoki? :evil: :evil: :evil: gondolom "siettek" bezárni a sebet..... :evil: :evil: :evil: :evil: hasonlókat kívánok neki is!

Eszembe jutott a dokim, meg a gátvarrásom... hogy mi csillagokat láttam, meg véresre martam Atesz kezét, ahogy belevájtam az ujjaim, miközben varrt a doki... szépen aprólékosan, öltések szinte milliméterenként... akkor majd meghaltam, de már aznap este sem fájt egyáltalán a sebem... sem máskor.... s egy sima gátvarrásnál is mennyit számít, hogy mennyire dolgozik aprólékosan a doki.. nemhogy egy nagy hasi műtétnél!!!!! áááááááááááááá....

Beatrix, mondd meg lécci Bexnek, hogy sok sok puszi, s gyógyuljon meg de nagyon gyorsan, és jöjjön már haza....

Az őt műtő dokit pedig én megkérdezném, hogy ugye most nem siettek annyira????

vicger

Beatrix ez nagyon gáz,atyaég,miaz hogy magyarázkodik az orvos???Utólag már ne magyarázkodjon!!!Én többet szóba se állnék vele!!!remélem mostmár nagyon hamar sikerül majd Bexnek felépülni,bár gondolom ezek után fokozottabb ellátásra és pihenésre szorul.Remélem tudtok majd neki segíteni,és neki tényleg semmi dolga nem lesz mint Tomikával foglalkozni,ágyban fekve.És a pisilésen vagy fürcsin kivül ne kelljen fel,mert én fenekelem el!!

Nos baba 23 percig aludt a kiságyban azóta üvölt,de már a szája remeg annyira,most levettem róla a rugit,egy ideig el is volt,de nem a melege volt a titok nyitja,szóval én már tiszta ideg(hiába nyugtatom magam),apa is tiszta ideg a sok sírástól......

Most kiszállok...jó éjt!!!

sutimano76

köszi Kriszti.......kipróbáltam....remélem bejött és nem a kimerültség segített.....a kövi etetésnél kiderül...jó éjt mégegyszer...

sutimano76

[quote="v.andi"]
írta:
v.andi
Kép

gyönyörű a kis vejem!!!!csak ne kocsmázzon!!!!

sutimano76

Köszi mindenkinek nagyon aranyosak vagytok!! Ma bevittük a gépet neki, de sajnos nagyon sz@rul volt igy nem vettük elö neki de átadom azt a sok jót amit küldtök neki! Jelentem Tomika megfürdetve megetetve remélem hamar elalszik mert én is kidöltem! Rég volt bébim !! :D :D Most már nem lesz baj Bexel remélem mert volt aki fentről letelefonált nekik :twisted: :twisted:

Kép
lipót beatrix

Először èn is Bexnek küldök sok-sok pozitìv energiàt,es mielőbbi gyors felèpülèst kívànok neki.Dokira vonatkozóan inkàbb semmit.A lènyeg,hogy mihamarabb Tomival lehessen.Mèg szerencse,hogy ilyen nagyija van, mint Te Beatrix.Vigyàzz ràjuk nagyon.

Műsorozunk,pocakfàjàs.Nàlunk iccakai műszak van.Fürdetes utàn,fèl 8körül ùgy belakott Junior,hogy fèl 12ig aludtak a Zapàval.Azóta most 3kor kelt,viszont küzdünk a kaksival.Puki màr van ezerrel,remelem a gyerekorvos mond valami okosat delelőtt,mert ma jön ki megnèzni minket.

Szerdàn a vèdőbanya is volt, bàr ne jött volna.Kèrdezte,mèrem e Barnit,mondom nem.Egyik oka,hogy nincs mèrleg otthon,a màsik,hogy alszik 2-5 óràt,attól függően,hogy mennyit eszik.Erre a banya,làtott ő màr olyan gyereket,aki jòl evett,ès fogyott,ezert vigyem csak le hetente mèretni.Mondom jó,majd hetente emiatt leràngatom a picit a rendelőbe :twisted:

Lassan apàcskàval mi is zombivà vàlunk,pedig ez mèg csak a màsodik èjszakàn.Alakulunk, mint púpos gyerek a près alatt. :lol: :lol:

Megyek,levaràzsolom magamròl a kis tojàst,ès alszom, amig a nagyomat kelteni kell.

Kép
v.andi

Jó reggelt!

Bex, nagyon sok gyógy energiát küldök! És pénzt kapott ez a jó ember a szülés után?

Andi, csodaszép Barni! Lányom lenne őt stipi-stopiznám!!

Flora, üdv itthon!

Bobóka, képet még nem kaptunk!

Rita, nagyon jó a szék, én is ezt néztem ki. Fiúk meg tündériek! Enyém utál hason aludni!

Brumi, Vicger, jók a hordozós képek! Nekünk még nincs hordozónk, igazcsak egy babóm van, kettővel már bizti lenne.

Suti, fiacskám 40gr szopival átaludta az éjszakát, konkrétan este 6-kor evett és 2-kor kelt szopizni, ez volt szombaton.

Éjszakánk nagyon jó volt ismét. 10-5-ig szunya, aztán szopi és most is alszik.

Kép
kata05

Jó reggelt!

Remélem Bex már jobban van, Beatrix, írj majd, ha időd és kisunokád engedi! Tudott Bex szoptatni, vagy maradt tápi? Ha maradt és segíthetek szólj! Sajnos nagy tápiguru vagyok, van tapasztalatom!!!

Andi!

Barni nagyon cukipofa, az a kocsmai könyöklős is tök jó! Az én lyányom meg mutogat az apjának!

Kép

Mi ma reggel 5.20 óta most aludtunk el. Na nincs ölben ám és nem is sír, csak cumivisszaadósat játszottunk eddig, meg Edda-t hallgattunk, az bejött. Most már alszik, de mindjárt kajaidő!!!! Ébredés!!! De nem baj, majd hamarabb visszaalszik, olyan kis angyalbaba!! Mindenki kérdezi,hogy Janó mit csinál vele, hát mondom semmit, mert olyan mintha nem is lenne baba a háznál. Tegnap is elalud fél 6-kor, utána hazaért a fiúcsapat, és aludt fél 9-ig, akkor fürcsi, kaja, addig Janó aludt el, tehát nem zavarják egymás köreit.

Közös kép rólunk, fejemet nem nézni!!! :D

Kép

Kép
babcika

Süti, a tejcsinek napközben is változik az összetétele, kalóriatartalma, nem csak szopi alatt. Este a tej sokkal kalóriadúsabb, laktatóbb, mint reggel, vagy napközben. Éppen ezért lehetséges, hogy kevesebb adag is elég neki.
Ne idegeskedjetek :) Atesznak van egy kollégája, az ő gyerkőcük egyáltalán nem bírt elaludni, s aludni a kiságyban, s az apuka hajnalban autókázott vele, h anyuka legalább 2-3 órát tudjon aludni ;) Szóval van még rosszabb is :D
Kipróbálhatjátok azt, hogy:

- plédbe bepólyázod Bernit, s úgy altatod, s így nem lesz észrevehető a hőmérséklet különbség a kiságy és a karod között, s a kalimpálások nem ébresztik fel.

-ha eddig háton feküdt, próbáld ki az oldal, vagy a hason altatást..

-hordozó, kendő bevetése. Enyém Luca teljesen megnyugszik benne, s húzza a lóbőrt. Bár este/éjjel hordozni elég fárasztó, de fél óra után le tudod rakni a sejhaját.

Andi:
Védőbanya nagyon ott van! :twisted: üzenem neki, h én meg láttam már karón varjút :D :D :D
Éjszakai műszak: vedd el Barnustól a zérós kólát, aztán majd alszik :wink: :D :D Egyébként üdv a klubban ;) s részvétem :)

Nem is tudom, miért vagyunk meglepve, s felháborodva, h a lurkók buliznak éccaka, mikor az anyjuk is ezt csinálták???? :lol: :lol: :lol: :lol: Nézzétek meg Kata Lőrincét, bezzeg alszik, mint akinek muszáj ;) :)

Babcika: Jó fej Blanka, már most közli a véleményét :lol: :lol: :lol:
Janó, meg amilyen grimaszt vág, hát haláli :D :D :D

Csatlakozom Madarhoz, utolért vmi nyavalya, csak remélni tudom, hogy nem a h1 halálos változata, legszívesebben feküdnék egész nap, fáj minden izmom, ég a szemem, brühühüüüüüüüüüüüüüüüü.. ehhez képest, max éjjel leszek vízszintbe, remélhetőleg csak kétszer megszakítva eme tevékenységet. Lucám éjjel csak kétszer kelt, tök jó, viszont most megint Ati ugráltatta a csapatot....
basszus, hogy mindig van valami :evil: Ráadásul Atesz szoliban, remélem nem esik le a létráról a fáradtság miatt....

vicger

Kriszti,igazad lehet :lol:,hiszen az èjszakai műszak rumlizik èjjel.

Enyim gyerek akkor aludt el, mikor kamaszom elindult a suliba,fèl 7 körül,gondolom lassan kel.

Szopis kèrdès:Barni mindig egy ciciből eszik,jòkat alszik evès utàn,talàn kètszer kellett 2cici.Nem folyik a bokàmon a tej,2szer probàltam evès utàn fejni,de úgy làtom,Barni elpusztìtja a muníciòt,tènyleg nagyon jòl szopizik.Tehàt ha jókat alszik,es nem üvölt kajàèrt,akkor vèlhetően eleg a tejem???

Kép
v.andi

[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Süti, a tejcsinek napközben is változik az összetétele, kalóriatartalma, nem csak szopi alatt. Este a tej sokkal kalóriadúsabb, laktatóbb, mint reggel, vagy napközben. Éppen ezért lehetséges, hogy kevesebb adag is elég neki.
Ne idegeskedjetek :) Atesznak van egy kollégája, az ő gyerkőcük egyáltalán nem bírt elaludni, s aludni a kiságyban, s az apuka hajnalban autókázott vele, h anyuka legalább 2-3 órát tudjon aludni ;) Szóval van még rosszabb is :D
Kipróbálhatjátok azt, hogy:

- plédbe bepólyázod Bernit, s úgy altatod, s így nem lesz észrevehető a hőmérséklet különbség a kiságy és a karod között, s a kalimpálások nem ébresztik fel.

-ha eddig háton feküdt, próbáld ki az oldal, vagy a hason altatást..

-hordozó, kendő bevetése. Enyém Luca teljesen megnyugszik benne, s húzza a lóbőrt. Bár este/éjjel hordozni elég fárasztó, de fél óra után le tudod rakni a sejhaját.

Andi:
Védőbanya nagyon ott van! :twisted: üzenem neki, h én meg láttam már karón varjút :D :D :D
Éjszakai műszak: vedd el Barnustól a zérós kólát, aztán majd alszik :wink: :D :D Egyébként üdv a klubban ;) s részvétem :)

Nem is tudom, miért vagyunk meglepve, s felháborodva, h a lurkók buliznak éccaka, mikor az anyjuk is ezt csinálták???? :lol: :lol: :lol: :lol: Nézzétek meg Kata Lőrincét, bezzeg alszik, mint akinek muszáj ;) :)

Babcika: Jó fej Blanka, már most közli a véleményét :lol: :lol: :lol:
Janó, meg amilyen grimaszt vág, hát haláli :D :D :D

Csatlakozom Madarhoz, utolért vmi nyavalya, csak remélni tudom, hogy nem a h1 halálos változata, legszívesebben feküdnék egész nap, fáj minden izmom, ég a szemem, brühühüüüüüüüüüüüüüüüü.. ehhez képest, max éjjel leszek vízszintbe, remélhetőleg csak kétszer megszakítva eme tevékenységet. Lucám éjjel csak kétszer kelt, tök jó, viszont most megint Ati ugráltatta a csapatot....
basszus, hogy mindig van valami :evil: Ráadásul Atesz szoliban, remélem nem esik le a létráról a fáradtság miatt....

SÜTI: tudok neked kölcsön adni hordozókendőt, nekünk van kettő használaton kívüli, egy nandu, és egy vékonyabb, lenes anyagú ... szívesen odaadom bármelyiket, mert mi nem használjuk ... !!!

BEATRIX: bőgtem egy sort a soraidon ... borzasztó lehet anyaként ezt megélni, eszembe jutott, amikor arról írtak itt neked, hogy hogyan is váljunk jó nagymamává... hááááát: szerencséje van Bexnek, hogy ilyen anyukája van, és Tomikának és vejednek is ! ... kitartás, más pozitívat nem tudok írni ... egyszerűen döbbenet, hogy fodulhat elő ilyesmi .. és igen (EÜben dolgozók most NE nézzetek ide ...) : olyan lekezelően tudnak bánni az emberrel a kórházban, mintha egy darab c*ar lenne ... ápolónő, orvos, egyaránt ...

aznap ,amikor rosszul lettem (3.reggel) éppen szoptattam a kicsit, egy fotelban ülve, mert annyira fájt az egész hátam, hogy nem bírtam feküdni az ágyban (akkor már második éjjel nem aludtam: első éjjel fájdalomcsillapítóért kellett mennem karomon a babával, mert az éjszakás nővér KIKAPCSOLTA a nővérhívót ... másnap lebukott, mert elfelejtette visszakapcsolni ... egy ágyas szobában voltam, mi lett volna, ha olyan rosszul leszek, hogy nem tudok kimenni szólni ??????? ... vagy menet közben lettem volan rosszul és elejtem a babát ... no comment) ....szóval 3. reggel az éreztem, hogy belenyilal a halántékomnál és a szememnél a fejembe és villódzó pontokat láttam ... alig bírtam elvánszorogni a hívógombig: jött is a nővér, én mondtam, hogy fájdalomcsillapítót szeretnék kérni, mert megfájdult a fejem ...

majdnem lepofozott, hogy MIT képzelek, ha megnyomom a gombot, ő rögtön félretesz mindent, és jön, tessék gyógyszerért kimenni hozzá ... elviharzott, hozott tablettát ... mondom neki, hogy elnézést kérek, de rosszul érzem magam ... erre ő: miért, mi a baja??? ... mondom neki, hogy mit érzek, közben lekezdtem bőgni ... nagyon fájt a fejem ... nagy kegyesen hozott egy vérnyomásmérőt, de látszott rajta, hogy azt gondolja: mit nyavalyog ez itt ...

megmérte a vérnyomásom, és rögtön megváltozott a viselkedése: 170 volt ... nekem, akinek alapból 90/60 és a terhességeim alatt sem volt több 130-140nél soha ... rögtön ágyba parancsolt, a babát elvitték, lázas voltam, utána jött és nézte rendszeresen, hogy mi van velem ... de alapból hiába mondtam, hogy szarul vagyok ... el volt intézve egy legyintéssel ... szegény Bex: ő is panaszkodott ezek szerint, és ha akkor megnézik alaposan, talán kiderül, hogy nincs rendben ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Andi, ha Barnus bőre rózsás, s tapintásra érezhetően nem száraz, s a lurkó kiegyensúlyozott, s van napi 4-5 pisis pelus, akkor eleget eszik :) Szóval megnyugi :)

a picasán a dokumentumok között van egy szoptatós anyag, a "honnan tudom, h elég a tejem" s "hogyan növeljük a tej mennyiségét" témában.

Enyém kicsik mindig akkor kelnek, mikor intézem a nagyok iskolába menetét... 8) 8)

vicger

Jelentem, túléltem az éjszakát. Gyerekeim nagyon rendesen támogatták a gyógyulásom, mert Julcsi meg sem nyekkent egész éjjel, Veronika a szokásos 2-kor szopi utána gyors elalvás és aludtunk 6-ig. Torkom már csak akkor fáj, amikor beszélni akarok, meg köhögök, de legalább a nyelések és az alaphelyzet már nem okoz gondot, láz sincs, csak orrfolyás. Szval, hatottak a szerek, köszönöm. :)

Kriszti: kitartás, holnap már sokkal jobb lesz. :wink: Nem tudsz napközben Lucával és Atesszal lefeküdni kicsit?

Andi: beállunk mi is a sor végére. Barnus nagyon jó arc. :)

Bibi: a Te történeted sem semmi. :evil: :evil: :evil: De el kell, hogy mondjam, hogy, amikor tavaly a méhen kívüli terhességem miatt azonnal műteni kellett Párizsban, ott is hasonlókat tapasztaltam, egészen addig, amíg meg nem látták az UH vizsgálat során, hogy mennyi vér van a hasüregemben. Na, onnantól már nagyon komolyan vettek. Addig volt, hogy a dokinő a képembe röhögött, amikor mondtam, hogy iszonyatosan nagy fájdalmaim vannak. És én tudom, hogy nekem nagyon magas a fájdalomküszöböm. Ez a jelenség tehát nem "hungarikum", azt hiszem, ezek nem anyagi kérdésre, hanem emberi hozzáállásra vezethetőek vissza. :(

Babcika: Jancsika, Blanka nagyon jó képek :) Tényleg a grimasz ... :lol:

KépKép
KépKép
madar

és akkor az ígért tegnapi tesó-fotók :)
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
madar

Brumi,köszi a felajánlást,élnék vele,aztán ha beválik,legfeljebb kifizetem....a 6örténeted így részletesen sokkal szörnyűbb,mint amikor mesélted......

Én nem tudom csajok,akármilyen szar állapotok vannak az uzsokiban,ez a dszemélyzet hozzáállásán nem látszik,velünk mindenki kedves s segítőkész volt.....

Madar örülök,hogy jobban vagy!!!!!

Kriszti,neked meg örök hála a büfis-szopis-büfis-szopis tanácsért,mert miután kipróbáltam éjféltől-5-ig aludtunk!!!!!!Még apa is meglepődött,hogy mit keresünk lent a nappaliba hajnaba.....hát eddig aludtunk,és nem akartam egy emeletre cipeléssel felkelteni a gyereket.Azért hajnalban a kiságybatétel nem ment,így velem aludt a babó az ágyba :oops: :oops: :oops:

Hason utál,általában hát kitámasztva félig oldalt alszik,de van hogy sajátmagát hagyattba mozogja.
Általában plédbe polyálva van,de szerintem borsószem kisannyos,mert a nappaliba a kanapé,meg fent az ágy okés,a kiságy meg a járóka nem oké :(

sutimano76

Hoztam pár képet rólunk: Lotti tegnap este hálózsákban, lefekvés előtt, Lilla ma délelőtt ismerkedik a gesztenyékkel:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="sutimano76"]B írta:sutimano76rumi,köszi a felajánlást,élnék vele,aztán ha beválik,legfeljebb kifizetem....a 6örténeted így részletesen sokkal szörnyűbb,mint amikor mesélted......

Én nem tudom csajok,akármilyen szar állapotok vannak az uzsokiban,ez a dszemélyzet hozzáállásán nem látszik,velünk mindenki kedves s segítőkész volt.....

Madar örülök,hogy jobban vagy!!!!!

Kriszti,neked meg örök hála a büfis-szopis-büfis-szopis tanácsért,mert miután kipróbáltam éjféltől-5-ig aludtunk!!!!!!Még apa is meglepődött,hogy mit keresünk lent a nappaliba hajnaba.....hát eddig aludtunk,és nem akartam egy emeletre cipeléssel felkelteni a gyereket.Azért hajnalban a kiságybatétel nem ment,így velem aludt a babó az ágyba :oops: :oops: :oops:

Hason utál,általában hát kitámasztva félig oldalt alszik,de van hogy sajátmagát hagyattba mozogja.
Általában plédbe polyálva van,de szerintem borsószem kisannyos,mert a nappaliba a kanapé,meg fent az ágy okés,a kiságy meg a járóka nem oké :(

Süti: szívesen, küldd át apikát, vagy gyertek el együtt holnap ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Jó reggelt, illetve napot!

Bex: Rossz volt olvasni a történeted. Mielőbbi jobbulást, szuper anyud van!

Mabe: Mollibaba nagyon édi abban a ruciban! A laevolac szirupot kb egy hete kapja Marci reggel három kávéskanállal. Azt mondta a dokinéni, hogy ez beállítja a kaksit. Akkor volt két nap egymás után, aztán szombat óta megint semmi, ezért adtam kedden este már egy pici kúpot. Szerinted hogy adjam a szirupot?
Ezt Marci küldi Mollinak: Kép
Bocs fiúk, lányok!

Peppino, Babcika,Andi, Bibi, Madar: Tündériek a babák! Bocs, ha valakit kihagytam.

Vicger: A folyadékpótlást Babcika kérdezte. Én nem adok Marcinak teát, max víz van felforralva, de azt se nagyon kér. NEki elég a tej+tápi.

Flora: Üdv itthon!

Bibi: Azt hiszem nekem túl drágák azok a babaslingek, meg premaxxok, lehet nézek egy használt kendőt a neten, hátha olcsóbb, amíg belenövünk a mei-taiba. De köszi a segítséget.

Többetektől hallottam a Suttogót, tegnap kihozta a lányom a könyvtárból, elkezdtem olvasni, remélem találok benne hasznosat.

További szép napot!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Brumi, hát téged sem kíméltek a kórházban.Borzalmas még olvasni is.Nem értem miért gondolják azt ilyen helyen egy szülő nőről,hogy hisztizik,azok után,hogy életet adott egy gyermeknek.Tényleg felháborító.Persze Lottit látva az ember "elfelejti",de komoly baj is történhet.Csodaszép Lotti,hogy kikerekedett.

Egyetértek Sütivel.Uzsoki a tatarozás miatt káosz,de ott mindenki kedves volt velünk,és láttam vagy 4 műszakot.A legutolsó takarítónőtől az osztályos orvosig.

Madar,örülök,hogy gyógyulsz!Még mindig imádom Julcsit (is)!

Kriszti,köszi,jelentem megnyugi.Most ment el a gyerekorvos,és azt mondta,ha a kórházban volt kaki,akkor semmi gond,mert egy csak anyatejes baba heti 1-7 alkalommal kakilhat.Persze ennél lehet többször is.

Bexnek sok sok gyógypuszi,és remélem mihamarabb látjuk őt.Pihenjen amennyit csak tud,bár gondolom az otthon és Tomi gyorsabb gyógyulást jelentene neki.

Kép
v.andi

Süti, örülök, hogy bejött :)
Madar, nem tudok lefeküdni velük, mert Ati 13 óra körül alszik el, nagy általában, s akkor jönnek meg a nagyok a suliból, nekik ebéd, tanulás stb...
Bibi, ez szörnyű.... :( :( még olvasni is....
Tara, ezer bocs :oops: :oops: :oops: nézd el nekem, nem vagyok a topon mostanában.

Suttogó: nekem vannak benne teljesen elfogadhatatlan hozzáállások és módszerek, de egyéne válogatja. Azt viszont nagyon ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt bármi módszert is követne, akár a trendi nevelési könyveket, amik biztos módszereket ígérnek x időn belül, akár régi könyveket, pl Spock dokit, vagy mást, először is, hogy bízzon az ösztöneiben, és a gyermekében, annak jelzéseiben, valamint azt, hogy tájékozódjon, olvasson gyermeklélektannal foglalkozó könyveket, mint pl:
Mérei-Binet Gyermeklélektan című könyvét,
vagy Ranschburg Jenő (gyermekpszichológus) könyveit Szülők lettünk, v Szülők könyve ,
Vekerdyt (pszichológus) is említhetjük. Mindegyikük szakember, s mielőtt nekiállnánk trenírozni a 3 hetes gyerekünket az éjszaka átalvására, vagy az egyedül játszásra, vagy az időre evésre, nem árt, ha tisztában vagyunk gyermekünk igényeivel, szükségleteivel, nem csak a testi, de a lelki szükségleteivel is... s azzal, hogy a lélek milyen törékeny, s mennyi sebet és fájdalmat lehet okozni még jóindulattól vezérelve is... ami nem feltétlenül fog kiütközni mondjuk 2 éves korig, hanem akár 20on évesen fog önértékelési zavarként jelentkezni...
Ranschburg Jenő Pszichológiai rendellenességek gyermekkorban c könyvében nagyon elgondolkodtató jelenségekről lehet olvasni pl:
alvászavar, szorongásos alvászavarok, táplálkozási zavarok /gyarapodási kudarc, obesitas /kóros gyermekkori elhízás/, anorexia, vagy akár a kiválasztás zavarairól, mint enuresis, encopresis.... stb...

vicger

Madar, Bibi, képek csodajók!!! olyan nagyon szépek a gyerekek.....

vicger

Sziasztok!

megint csak egy villámgyors bekukk, bocsi bocsi :oops:

még abszolut nincs napirendünk, csatlakozom a zombik táborához :lol: :lol:

+ még a sebem fáj, nem tudok az extra alacsony ülőgarnitúránkról csak kb. fél óra alatt felkelni stb. stb., szóval néha nem tudom melyikünk sír jobban, Niki, vagy én a tehetetlenség érzéstől 8)

Tudom, egy-két hét és újra tudok normálisan járni stb, ez éltet :lol:

Bexnek jobbulást kívánok +++++

Milyen jelei voltak már a kórházban?

Teszek egy képet, ezen a nagyival van, nagyi fejét kiszerkesztettem a képről :lol: :lol: :lol: mert mindig morog, hogy nincs jó fénykép arca

Kép
Vendég

jesszusom.....csak most tudok írni de mióta olvastam ezerszer gondolok rátok napközben..... na meg iccaka is..... - kitartás.... és nem is tudom milyen okosságot lehet írni de a csapat lélekben veletek van és szorítunk ezerrel hogy mihamarabb jobban légy...

és áldás a mami....jó hogy így összetartotok

Rólunk.. én nemtom mi van de pocakmanó megint vendégeskedik nálunk.... - nehezen alszik el és álmában is fel felsír.... kicsiszívem.. úgy sajnálom...

Lányok lenne egy kérdésem.... aggódom mert Dorka ugye tápit kap én meg kezdek torokfájósodni..... Most akkor nincs védettsége? Vagy mi van ilyenkor? Ha egyfolytában rajtam van amikor én beteg vagyok nem lesz neki baja?

madár neked mi volt a szuperkoktél amitől helyrejöttél olyan gyorsan?

KépKép
dorkamartini

Egy hasznos cikk a csecsemők éjszakai alvásáról, felébredéseiről, nem alvásáról:

http://www.kismama.hu/baba/hogyan_alszik_miert_nem_alszik/2190/

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: