Azta, ezt a tempót még a tegnap egész nap alvó gyerekem melett sem bírom csajok!!!
Mágnes! Hát én is biztosra vettem, hogy nem veszik majd fel, főleg mivel nem árultam zsákbamacskát és elmondtam, hogy átjelentkeztünk lakcímileg...
DE: 1. az óvónők sem hülyék, az hogy itt a kistesó nem mindig hátrány, mert pl. nyáron, meg amikor tanítás nélküli nap van, akkor nem mehet akinek otthon a kistesó, ilyenkor összevont csoportok vannak, kevesebb a melójuk
2. Ha kicsit is beteg, akinek otthon a kistesó tutti nem viszi...
3. Enyim gyerek bölcsiből jön, vagyis be van szokatva, totál önállóan pisil, eszik, vetkőzik, öltözik, fogat mos, stb... nincs vele gond. Érted már?
Amúgy mi is magánoviból jövünk most. Én is abból a megfontolásból irattam be tavaly, hogy AKART menni, állt a játszi melletti ovi kerítésénél és motyogta, hogy ovis akar lenni. Életem egyik legjobb döntése volt a Kuckó ovi (mini csoport, csak ők vannak az egész épületben, ez egy kertes ház, ketben játszi, homokozó, lombos fa, olyan mint álmaimban). 16-an voltak és 4 óvónő volt rájuk. Akkor ő még 2.5 évesen kicsi lett volna egy NAGY bölcsibe, ahol szintén "elvész a gyerek". Itt ha igényelte, mellette aludt az óvónéni. Ha rossz kedvű volt, ölben volt egész délelőtt. Minden nap készítettek valamit, a faliújságra kitéve milyen dalokat, mondókákat vettek (ünnepekkel, mindig az aktuális napra, évszakra vonatkozóan). A lányom kinyílt, megtanult nagyon szépen alkalmazkodni, beszélni, mondókázni. MInden hónapban mentek bábszínházba, koncertekre, úszni, stb. Imád oda járni.
A pénztárcánk viszont már nem bírja, így gondoltuk megpróbáljuk az állami ovit. Ha nem vették volna fel, akkor maradunk. MOst egyik szemem sír (nem is igaz, mindkettő sír), mert féltem őt az államiban, ahol nem fognak annyira figyelni rá, olyan, mintha egy befőttes üvegből jönne. Most azzal nyugtatgatom magam, hogy nekem nehezebb lesz átállni, mint neki.
A magáovi amúgy nem csak azért jobb szerintem, mert jobban odafigyelnek rájuk (mert ez az óvónőtől függ), hanem a szülőnek kényemesebb. Basszus, ide az államiba minden szarra figyelni kell: melyik nap van ebédpénz szedés (ha nem fizeted be, akkor buktad másnap nem lehet, viszont akkor ne mehet a gyerek, mert nincs ebédje!!!!!!!!!!

). Mikor vagy Te a soros gyümit vinni, szalvétát, papírzsepit, WC papírt, csoportpénzt beadni... Nekem ez rémesen hangzik, mert én állandóan elfelejtek mindent..
Na jó hagyjuk...
Még egy hétig van ovi, aztán jön a nehéz búcsúzás.
Még jó, hogy Pötyi nem fogja fel, neki nyaralás következik.
Megyek vár a vasalás,már megint....