A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Luca: szerintem mehet kicsi narancslé, ananászlé, no nem extrém mennyiségben... én iszom néha, nem vettem észre, hogy Sacit zavarná.

A vegyes csoportokban csoportbontással szokták megoldani a foglalkozásokat. Füzetek csak középső- nagycsoportban vannak, a kicsik játszanak, népszokásokat, kézműves kütyüzéseket tanulnak. A füzeteket nagyobb részben végig megoldották (na persze volt, hogy Zaza közölte, hogy ez dedós, és hagyják békén vele, és a feladatok nagyobb része valóban nem neki volt való, de most mit csináljak vele, iskolában sem lett volna el... azt meg nem várhatom el, hogy egy 30 fős csoportban az én fiam külön kiscsoport legyen :roll:). Egyébként a mi ovinkban nem probléma általában a foglalkozásokon való részvétel hiánya, ez tuti, hogy óvónői hozzáálláson múlik.

Csöre
csöre74

Luca:Én iszok ilyeneket és enni is eszek mindent.Semmi probléma nm volt még.Pölö a narancslé literszámra ment le szülés után... :oops: Azóta nm kívánom,csak néha iszok azt.Enni,meg bevágtam a múltkor 2 tányér habartbablevest.Engem nm gázosít el és Esztert sem zavarta :roll:

Eszter

Kép
eszterem

A narancslevet nem szabad???? én is iszom rendszeresen....egyébként meg igenis enni kell most már mindent, mert lassacskán nem szopin át hanem direktbe fog találkozni a puffasztó dolgokkal. Persze nem egyszerre kell megenni a karfiolt a kelbimbóval meg a bablevessel de kisebb mennyiségekkel el kell kezdeni próbálkozni.
katuska79

Miért?Ti nem ettetek ilyeneket?Én egyedül az olajos magvakat hagytam ki a mogyóróevés és aztán pöttyös arc után. :roll: De egyébként mindent és nem volt egy pillanatig sem hasfájós,meg semmi.Ja,meg a tej adagomat vettem le fél-1 literre,mert aszonták abból ne.Amúgy a napi adagom terhesen 3liter volt minimum! :oops: :D

Eszter

Kép
eszterem

én is ettem mindent. Ha egyszer kétszer volt is hasfájás, következőre már nem volt.
katuska79

Akkor megnyugodtam,hogy nem csak én faltam össze mindent... :oops: Asszittem már,hogy gáz vagyok,mert nem light-osban nyomtam... :oops: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Apa fürdet...Aszonta ő akarja,mert későn ért haza és keveset volt a gyerekkel.Mert már nagy kádban nyomjuk és nem férünk oda ketten.Eddig együtt fürdettük elejétől fogva.Most meg mindíg ő akarja...Nem baj,had legyen ez a kis közös progi nekik :D Életeim... :wink: :P

Eszter

Kép
eszterem

Hát, nem nyugtattatok meg, hogy akkor jó helyen lesz a fiam a tagóvodában :(
Katuska, nagyon jól összefoglaltad, az Általad felsorolt okok miatt szerettük volna mi is az egyházi óvodát.Ráadásúl egyedül a városban ott maradtak meg az életkori csoportok, illetve van egy vegyes csoport is.Hát szóval nemhiába 6x-os a túljelentkezés.
Ha most nem vették volna fel , egy évre beadtam volna valami magánoviba, és jövőre meg biztos felvették volna az egyháziba.Viszont anyagilag nekünk sem mindegy, hogy most ne éljek ezzel az állami lehetőséggel...nem tudom...Amúgy én nem igényelnék extra foglalkozásokat, iskolaelőkészítőt, szerintem az iskola első évének kell felkészülnie az ovisokra, nem fordítva...
Zitocs, a lányom gardróbjának fele is a bátyjától örökölt, fiús cucc, bár anno igyekeztem unisex ruhákat venni neki, narancsot, zöldet, nem előrelátásból, hanem, mert akkor még ezek voltak a kedvenc színeim..szegény gyerek, egyfolytában lánynak nézték a narancssárga miatt :oops: ...de Borókára is simán ráadom a kéket, barnát...
A fürdetés nálunk mindkét gyereknél apa kiváltsága...a nagyot már tovább is ő rendezi-öltözés, vacsi, mese, fektetés, a kicsi a törölközéstől az enyém...
Eszem mindent én is...sajna a mennyiséget se nézem...főleg, ha szénhidrát :oops:

benci

Lucus:
Persze, lehet maradni, elfértek :)

Ovi:
Anyu óvónő. Ő sem támogatja a vegyes csoportot, náluk is az van. Hatalmas a különbség egy 3 éves és egy 7 éves között .Mert hogy addog maradhat óvodában. Ráadásul náluk jövőre úgy oldjá meg a bölcsödei elhelyezést, hogy leszállítják a felvételi korhatárt 2 évre.. El lehet képzelni egy 2 évest egy 7 évessel..

A foglalkozásra tényleg nem kötelezhetik a gyerekeket. De! Az iskolába készülőknek már kötewlező foglalkozásaik vannak, ráadásul az óvónő azért van ott, és azért tanult, hogy próbálkozzon bevonni a gyereket. Anyuéknál egyszerre 4-5 féle foglalkozásból választhat, ezek közül, ha valamelyik gyerknek egy sem jó, ott már azért gondok vannak... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

OVI: Somáéknál az oviban minden nap 2 foglalkozás van amin nem is kérdés hogy részt vesznek-e a gyerekek...részt vesz mindegyik. Nincsen ilyen alternatíva,hogy akar vagy nem akar, szerintem ez a gyerekekben fel sem merül (igaz Soma már 6 éves lassan). EZen a két foglalkozáson kívül van minden délután egy úgynevezett "harmadik foglalkozás" ami jó időben a kertben van ez mindig valami kézműves dolog, festés, gyurma, agyag, bábkészítés...mikor mi. Itt dönthet a gyerek hogy inkább rohangászik a kertben vagy leül és csinálja. De annak ellenére, hogy nem "kötelező" minden gyerek ül és csinálja, imádják a foglalkozásokat! Igaz ezek rövid 30-35 perces foglalkozások...de mindegyik ott topog hogy mikor kezdheti a munkát....
Én nem szeretném ha ilyen nagy szabadság lenne az oviban mert az iskolában sem lesz az és az nagy arcul csapás lesz a gyereknek. A vegyes csoport szerintem addig jó amég a saját gyerek kicsi mert addig a nagyobbaktól esetleg tud tanulni.....de a nagy gyerekeknek nem hinném, hogy a kicsik jót tesznek. SOmáéknál nincsenek vegyes csoportok, az ő csoportjában mindenki 5-6 éves, jövőre suliba megy az összes.
Szerintem az oviban is mint az isiben az óvónő és majd a tanítónő személye szinte a legfontosabb!! Én pl utáltam az általános iskolás tanítónőmet, rettegtem tőle...máig nem hevertem ki...pedig már pár éve befejeztem az általánost... :roll:

KépKép
peni

Éééééés kibújt a ketteskénk, a jobb 1-es fogacska :D már kétfogú a drágám két nap leforgása alatt... volt egész nap cicanyávogás, de semmi több, igazából az is csak akkor, amikor elveszettnek érezte magát valami miatt... szóval összességében azt hiszem, jól viselte Sacikám :)

Kajálás: nos, én igyekeztem nem telenyomni a bendőmet puffasztó cuccokkal, de azt sem mondom, hogy nem ettem. A káposzta pl. elkészítve nem bántotta Sacit, nyersen igen. És az olajos magok nálam is tabu, nem kiütéses, de iszonyatosan tekereg, nagyon bántja. Hát, a zsírmentes diétám idején sem ehettem, most sem török ripityára, de azért néha lecsúszna egy kis sós mogyi vagy pisztácia :oops:

Vegyes ovicsoport: nálunk szükséglet, ovinként 2 csoport van, máshogy nem tudnák megoldani.
Enikő: a foglalkozás nem iskolaelőkészítő, az bármi lehet... amikor csákót hajtogatnak márc. 15-re, vagy kifestik az ablakot az oviban téli tájjal... vannak persze füzetkék is nálunk, rendszeresen, de igen rövidek. Tanultak szőni, ami nagyon tetszett Zazának, meg fonni is, és hiába lányos dolgok a sztereotipiák szerint, Zaza élvezte :D

Délután végig vizesporszívóztam a szőnyeget kétszer meleg mosószeres vízzel, hát, másodszorra is sár jött ki belőle, pedig nem is olyan rég csináltam végig ugyanezt a bulit.,... de hiába, ha kimegy az udvarra a csapat mezétláb, majd betrappolnak, nyilván sok kosz jön be. Levontam a következtetést, és a korábban leírt terveim szerint a szőnyeget felvittem száradni, felmostam a nappaliban és tratatataaaaaam, nincs többé szőnyeg :D :D jaj, micsoda könnyebbség :D én nagyon nem szeretem a lakástextileket általában, gondolom az allergiás asztmám miatt.

A fürdetés ezek szerint apa-munka :D Nálunk is Apus fürdeti Sacit, és a nagyoknak is ő csinálja a vizet, de ők már egyedül fürdenek.

Csöre
csöre74

Nem tudok hozzászólni ehhez az ovi témához.Én ide adom majd be a dombra... :D Ahol lakunk,köbö 2percnyire van egy óvoda.Ide csak a közelben lakókat veszik fel,mert a környéken van még egy pár....Gondolom Esztikét be tudom majd íratni,van hely és nagyon jó óvoda.Ide járt Dália is és én jártam fel vele az óvónőkhöz beszélgetni,mikor elkerült suliba.Hiányzott neki... :roll: Tehát nekem nem kérdés az ovi.Ja és a teraszról rá lehet látni,mrt fent van a Tamariska dombon,már írtam erről a helyről és ott szoktak játszani,ha kint vannak :roll: :wink: :D

Eszter

Kép
eszterem

Csöre! én is felszedtem a szőnyeget pont ezért....most habtapi van meg egy ikeás kerek puha szőnyeg a lábunk alá ha ülünk.

Oda se neki, ha nem szoptatunk össze jövünk egy póker partyra és döntjük magunkba a mogyorót, pisztáciát a sör mellé, miután bevágtunk egy nagy adag töltött káposztát.
katuska79

OK, Katuska, addig megtanulok pókerezni :wink:

Csöre
csöre74

Csöre:Édes lehet Sacikád a fogacskáival.Gratula hozzá és örülök,hogy nem szenvedte meg nagyon... :wink: :D Kis manó... :D
Ja a fürcsi apa-feladat lett nálunk is.Eddig mondtam neki,hogy így,hogy nem férünk oda mindketten 1xén1xő,de kisajátította magának ezt a melót...Na jó,nem bánom...Fél órát el pancsolnak együtt :roll: :D
Én sem szeretem a szőnyeget.Bár a szobákban nekünk az van... :? A nappaliban csak egy nagy tehénbőr van...Nyáron úgyis kellemes a hűvös járólap,télen meg padlófűtés van és nagyon jó meleg.Nem kell szőnyeg! :)

Eszter

Kép
eszterem

Csőre, szerintem félreértettél... :roll:
az extra foglalkozásokat úgy értettem, hogy angol, meg mindenféle sznob sport...ezekre nincs szükség szerintem még...
Iskolaelőkészítőn meg azt, amikor a sógornőm minden du.2 órát "tanul" otthon a 6 és féléves gyerekével az ovónők tanácsára, mert szerintük a felmérőkön nem teljesít jól, és gondok lesznek az iskolában...és tiszta görcs már gyerek is, anyja is...
Egyébként bármilyen, kreativitást, szociális és érzelmi intelligenciát, állóképességet, nagy-és finommotricitást fejlesztő foglalkozást igenis tartani kell, irányítottan is...éppen ezt írtam, hogy szerintem a mi leendő ovinkban nem sok van ebből, mert olyan büszkén mondták az ovónök, hogy ők nem tartanak semmilyen kötelező foglalkozást...
A vegyes csoport meg szerintem is csak a kicsiknek, és a gyengébb képességű gyerekeknek használ...

benci

Én csak nézni szeretem a pókert...amíg ti nyomjátok addig én megeszem a isztáciát :oops:

Eszter

Kép
eszterem

Fogacskákhoz gratula, nálunk még nyoma sincs, pedig Benedeknek 6 hósan már 4 foga volt :roll:

benci

Enikő: igen, félreértettelek, bocsi :)
(Hát, a vegyes csoporton nem veszünk össze... pedig nem gondolom, hogy Zazám gyengébb képességű lenne, szerintem mégis inkább használt, mint ártott neki :roll:)
Köszi a gratulát :D Hát, nekem a két nagynak 4 hónaposan jöttek ki :)
Eszter, Katuska: nem lehet a pisztácia mellé egy kis hagymás-zsíros kenyér? :oops: Ha már bűnözünk :roll: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Benci: sznob sport alatt a lovaglást érted? :lol:
Az én fiam lovagol az ovival...én még ló közelébe sem megyek úgy be vagyok t@jva, sőt még angol is van. Jó sznob oviba jár mi? :wink: .
Egyébként ezek nem függnek össze azzal hogy jó színvonalon képesek-e az óvónők iskolaelőkészítő foglalkozást tartani. NEm alternatíva, hogy angol van-e vagy vizuális nevelés...
MOndjuk ebbe az oviba én nem jószántamból irattam be a gyerket hanem azért mert nem volt más de mostmár nem bánom (csak a pénztárcám bánja) mert SOma imádja. A legnagyobb élmény a sznob sport neki az egészben :wink: .
Igaz...itt 10 gyerekre 2 óvónő van és 2 dadus....szóval így mondjuk nem nehéz jó színvonalú foglalkozásokat tartani....

KépKép
peni

Peni: túlkorosakat nem vesznek be lovagolni? 34 körül :roll: :lol: Egyébként valóban divatos sport mostanában, de egészséges, hihetetlen fegyelmet igényel, és együttműködést a lóval... én nem lovagolok, de már ültem lovon, meg vezetgettem is, és nagyon sajnálom, hogy nem pottyan az ölembe a lehetőség, hogy gyakrabban tegyem... bár egy uszoda is jó lenne a faluban :roll:

Nálunk 30 gyerekre volt két óvónő és egy dadus... hát, nem összehasonlítható :roll:

Peni: percre pontosan ugyanakkor küldtük el :D

Csöre
csöre74

Jó éjt, álmodjatok szépeket :D

Csöre
csöre74

Csöre: megkérdezem, hogy melyik csoportba tudnának bevenni:-). Én félek a lótól sajnos....a közelébe sem megyek, de Soma imádja és állati büszke magára hogy már nagy lovon lovagol...egy biztos, ártani nem árt. Örülök, hogy megismeri ezt is a világból mert mi biztos nem vittük volna (eszembe sem jutott volna). Sok fogytékos gyereket hordanak oda lovas mozgásterápiára...szóval én is azt hiszem, hogy jó dolog. HÁtha még egyszer ráveszem magam hogy haverkodjak velük :wink:

KépKép
peni

Egy nap alatt 3 oldal, nagyon belehúztatok csajok... Mostanában nappal nemigen van időm felnézni, este meg csak nézhetek mennyi olvasnivalóm akad ... :shock:

Édesek a babák!

Vasalóvíz: én is használom. Nem illatosított drága izét, hanem Praktikerben kapható 5literes desztilállt/ionizált/tudomisénmilyen vizet.

Tetyk, üdv a csapatban :)

Sziszi, mondókák: egyedem-begyedem tengertánc, ec-pec kimehetsz, egy-megérett a meggy, van valami vajat csipegetős is nem jut eszembe hogy kezdődik...
Utazóágyat a TESCO-ban vettünk kb 15 000 -ért.

[quote="regina74"] írta:regina74gi baba is egyedűl felűl???

Egyedül tette tegnap, de speciális körülmények között (mindkét oldalt volt mibe támaszkodnia), és még nem tudja megtartani magát. Szóval a hagyományos felülésben még bárki lekörözhet minket :wink:

Ovitéma:
Foglalkozásokat kötelező tartani megszabott körülmények között, de a foglalkozásokra oviban tilos kötelezni a gyerekeket nagycsoport előtt, onnantól kötelező. Egy jó oviban egy jó ovinéninek ennek ellenére a foglalkozásán mindig minden gyerek részt vesz. A rossz ovinéninek meg nem...
Vegyes csoport: minden kutatás szerint maximálisan jót tesz a gyerekeknek, akár kicsik akár nagyok. Egyetlen kivétel a mozgásos foglalkozás, ugyanis a különböző korcsoportoknak egészen más gyakorlatokat lenne szabad végezni. Persze ha az ovinéni nagyon gáz, és nem tud külön foglalkozást szervezni kicsiknek-nagyoknak, akkor más fejlődés szempontjából is lehet hátrányos a vegyes csoport, de ehhez nagyon-nagyon sz@rnak kell lennie a pedagógusnak. Szociális szempontból viszont szuper-előnyös a vegyesség.
Félrevonultan pletykázós ovinéniknek letörném a kezét és vinném a gyereket máshova...
Különfoglalkozások (nyelv, lovaglás, úszás, síelés, mittudomén): kis mértékben egészséges, nagy mértékben káros. Az ideális heti egy (max kettő) különfoglalkozás.
kisbogacs

Csak jó éjt kívánni néztem be :)

Látom, téma az ovi, bölcsi. Nálunk a védőnő már most lelkesít, hogy háromszoros a túljelentkezés. Éljen, éljen. Mindezek után, mivel Lilla két éves korában vissza kell mennem dolgozni, hacsak nem jön a kistesó (de fél napra talán akkor sem ártana), kell majd vmi megoldás. Én megnézem a környéken a családi napköziket, hátha akad egy szimpatikus. Mindenesetre azért kérdéses, hogy a gyerekvigyázók szakértelme felér-e egy JÓ daduséval/óvónőével...

Kaja: hát, én mindent eszek. A védőnő szerint ugyan legfeljebb levest és teát lehetne ( :shock: ), de Lillának soha semmitől nem lett baja szerencsére.

Hm, habtapiból számosat vagy betűset láttatok valahol? Nekünk van egy állatos csomag, ahhoz kellene.

Eszter, köszi, találtam közben receptet. Köszi a palacsintás választ.

Áh, megtanult lánykám puszit adni :D Tükör előtt gyakoroltuk, megfogja a grabancomat alaposan és jól összenyálaz. Irtó édes :D

Eldőltem, jó éjt!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziszi, bécsi úti tesco-ban vettem pár hete betűset (számos is volt).
kisbogacs

Én is akarok sós mogyit meg pisztáciát! Ezeket egyáltalán nem merek enni én sem, ja meg babot se meg káposztát se, de minden mást igen.

Mági: köszi, akkor adok neki holnap vilmoskörtét... pépeset persze :D

Van valaki, aki beadatja a meningococcus elleni oltást??

Szilvi
Kép
xania9

Citrusfélék: úgy tudtam allergizáló hatásuk van hosszútávon, azért nem szabad :arrow: nem releváns, hogy fogyasztás után hamarosan zavarja-e a babát. :?
kisbogacs

Xania: én beadatom igen. Éppen tegnap váltottam ki az oltóanyagot....

KépKép
peni

Nekem is volt vagy 2 zsák ilyen habtapim Somával, folyton ragasztgattam hátulról celluksszal mert a betük belsejét folyton kiszedet és ette... :roll: beragasztás után jó volt. VIszont nem találom őket sehol........néha úgy elteszek ezt-azt "jó helyre", hogy azt sem tudom utána merre keressem.........
A végén meg vennek kell habtapit. Tuti akkor fogom megtalálni a másikat amikor megvettem az újat :roll: :roll: .

KépKép
peni

xania:
én beadatom, Anna is megkapta. Egy éves kor alatt viszont még két oltásból áll. Ha betöltötte az 1-et ,akkor egy oltással meg lehet úszni.

Sziszi:
habtapival vigyázz, én úgy jártam anno, hogy volt számos tapink, ésvettem hozzá állatosat, hogy bővítsem. Az állatos nem passzolt tökéletesen a számoshoz, más a szabása... :evil: Tegnap vettünk a tescoban betűset, ezt nem kell bővítenem, eleve 26-os :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Kriszti: igen, a cirusfélék valóban allergizálhatnak, ezért nem lehet a babáknak adni.... de hogy mértékkel ne lehessen inni, enni, azt én nem hiszem :roll: persze tévedhetek is akár. Nekem mindenesetre a védőnő nem mondta, hogy nem ehetem, sőt, ugyanazt mondta, amit Katus írt fent, hogy BÁRMIT lehet enni, persze kivéve, ami a babát látványosan zavarja. Én ittam már narancslevet, sőt, Mesi citromot is kapott ennyi idősen, mert akkor még szó nem volt arról, hogy allergizálhat.

Szilvi: én eddig nem adattam be a meningococcus elleni oltást, meg akartam kérdezni a védőnőt, hogy ajánlja-e, de elfelejtettem :? majd a 6 hós kontrollon.

Peni: hát, nálam úgy kezdődött a lovaglás, hogy a sógorom megkérdezte, hogy felülnék-e a fiatal lovára... mondtam, hogy persze (előtte egyszer ültem gyerekkoromban egy nagyon szelíd igavonón). Erre nézett kerek szemekkel, kimentünk, mentem pár kört a lovon, persze sétálva, semmi vagány, erre a végén közölte, hogy én voltam az első felnőtt, aki ráült... :shock: :shock: :shock: mondom kösz, hogy velem tesztel :roll: de alapvetően jó élmény volt. Utána többször lovagoltam rajta, de azóta már foglalkoztak vele olyanok, akik értenek is hozzá :roll: Iszonyatosan megmozgatja az izmokat, komoly koncentrációt igényel, tuti sokat használ a gyereknek, de drága mulatság, időigényes, szóval nem véletlenül nem lovagol minden második ember :roll:

Lementem a pincébe vajat csipegetni....
Saci szereti a török mehemedet, cinege cipőjét, kiskakas gyémánt félkrajcárját.... mindegyiket énekelve (illetve a kiskakasban csak a szívd fel begyem részt)

Családi bölcsi: ott nem elvárás a felügyelőtől, hogy dadus legyen? Enyém Zazára dadus vigyázott... Illetve ezt a foglalkozást a bölcsiben talán gondozónőnek hívják, ugye?

Ma megint mobil napom lesz, rohangálunk, mint pók a falon :? :lol:

Csöre
csöre74

Szép napsütése jó reggelt mindenkinek.

xania
Nekem a Joel jövőhéten szerdán fogja megkapni. Bár nekem a 4 hónapos oltáson szólt a dokinéni, hogy most már a 2-3 hónapos oltásokkal kell beadatni, de mivel még amikor a Joel volt akkora, így még nem volt kötelező így későbbre kértük neki.

manocskak

Jó reggelt!

Este 8tól reggel 7ig! :)
Ha harmadjára is "megcsinálja", az már ugye tendencia, nem véletletlen? :)
Csőre,
nagyon jó, hogy Zazának bejött a vegyes csoport, én is csak ezt remélem, hamár ez az új irányzat, hogy nekünk sem lesz majd hátrány, de minden kutatás ellenére a legtöbb szakértő-és ha jól láttam itt is a többség-ellene érvel...Általánosítani meg nem lehet, pont ez a jó, hogy Nálatok pl. már igazolta az idő, hogy bevált :)
Peni,
azon most ne vesszünk össze, hogy kinek mi a sznob sport, ez is annyira szubjektív, én sem lennék ellene, hogy a gyerekeim majd lovagoljanak, ha ezt szeretnék-tőlem személy szerint távol áll-de azért azt lássuk be, hogy egy magánovi, az teljesen más tészta...ott a pénzedért a Holdra is felviszik a gyerekeinket :lol: De itt is az a lényeg szerintem, hogy Soma élvezi, és akkor bármekkora anyagi terhet megér.. :wink:
Az angol nem sznobizmus, de véleményem szerint szükségtelen az ovódában...de ebben biztos van itt nálam kompetensebb...ha én választhatnék, hogy az oviban angolra, vagy úszni, focizni vigyék a gyerekemet, biztos az utóbbit választanám...

Habtapi, nekünk is volt az elsőszülöttnél, de én úgy utáltam, hogy egyfolytában szétesett, aztán ragasztottam, akkor meg takarítani nem lehetett rendesen, szóval kb.1 év után kidobtam az egészet...Most viszont megint gondolkozom rajta, mert kétségtelen, hogy a legjobb ahhoz, hogy a gyereket mozgásra ösztönözze...

benci

A babáknak nem lehet adni citrusféléket,nem nekünk nem lehet enni,inni...Nekem csak annyit mondtak,mikor megszültem és vedeltem a narilevet,hogy vigyázzak,mert belángolhat tőle a baba popsija...De nem volt semmi különös.A keresztlányom állandóan citromozott csuklása miatt és ő 3 éves.Akkor még nem allergizált?Én is adtam pár cseppet 1x2x,mikor csuklott picinek...
Én már nagyon régen nem lovagoltam...Még utoljára gyerek koromban :roll: De szerettem.Kerilányom eddig pónizott,vittük mi is,mert nagy pónimániás,de már nagy lovon is ült!Imádja!
Melyik a meningococcus?Ezt még nem mondta se a védőnő se a gyerek orvos.A pneumot kapta egyszerre a kötelezővel.A rotát sem mondták,de azt nem is akartam...Majd rá kérdezek,de már csak júliusban megyünk. :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Én is vagyok, csak zugolvasó lettem. Éjszaka már nem volt erőm írni.

Üdv az új Anyukáknak, Babáknak!

Csajok! Aki tescos pelust használ, az mennyibe kerül most?
Mert akciós a Liberó és nem tudom, melyikből tankoljak fel.

Mági! Mennyibe került a tapi?

Na, rohanok..

Hétfőtől már leszek aktívan, csak most esküvőre készülünk.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: már hiányoltalak! Minden oké? Olivér?
Tescos pelus, ha jól emlékszem 2700 Ft körül van a nagy zacsis. Nekem is vennem kell. Nappal ezt adom rá, éjjel Libero-t. De most akciós lesz a Libero a DM-ben, ha jól láttam.

MOFFLI: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!! :lol:

krisz78

Alszik...most lapítok, pedig főznöm kellene :roll:

Haptapi: köszönöm a tippeket! Mági, te melyik Tescoban láttad? Mi a Fogarasi útiba járunk, de itt még nem látott Apa. Biztosan becarok, ha az állatos meg a betűs nem fog passzolni :shock: A 26-os mennyibe került?

Most azon filózok, hogy járóka helyett lerakok a lánynak az egyik sarokban egy nagyobb rész habtapival és valami kerítéssel körbekerítem. Egyáltalán van ilyen babakerítés? :roll:

Családi napközi: olvastam róla egy cikket a Kismamában, ott az volt, hogy vmi képzést el kell végezni a gyerekvigyázóknak, de sztem az nincs köszönőviszonyban sem egy daduséval vagy óvónőével. Persze nem mondom, hogy nem lehet ugyanolyan jó...én mindenesetre a séták alkalmával végiglátogatom itt a környéken a családi napköziket, kíváncsi lettem, aztán referálok :wink:

Versek, mondókák: köszönöm. Jól meggugliztam őket,találtam párat. Lillának folyamatosan bővülő repertoár kell :shock:

Pfff, kikódorgok a konyhába, hátha magától megfőtt a kaja. Csöre, ha kivasalok nálatok, megfőzöl nekünk? :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Hanna, Te nem az Örs körül laksz véletlenül? Nehari, ha nem jól emlékszem :roll:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Szia Hanna!Hogy van Olivér?És te?Bele olvastam a blogodba,remélem már nincsenek ilyen depis gondolataid...Jó szórakozást az esküvőn!
Én a Múlt héten tankoltam fel a következő méretből Libero-ból,meg vettem egy nagy pamperst is.Azt nappalra szoktam ráadni,meg vegyesen...De még mindíg van az előző méretből.Mióta megszületett és beruháztunk egy nagyobb pelusmennyiségbe,azóta most vettünk először... :roll: Csak elfogy és nem növi ki. :roll: :P

Eszter

Kép
eszterem

Vsziszi:Van olyan kerítés amit össze rakhatsz járókának is,jó dolog sztem,csak mi későn vettük észre.Van a vaterán is többméretben :!: :D

Eszter

Kép
eszterem

Hanna, a Tescos pelust először próbáld ki. Nekünk nem vált be, kijött belőle a tartalom. Eddig a legjobb a Libero volt. Az még em eresztette át a kakit. Még a Pampers sem vált be nálunk.
Hogy vagytok? Olivérnek kibújt már a foga?

Nálatok a fogzásos sírás egyik percről a másikra indult?
CSak azért kérdezem, mert tegnap miután Zsófit lefektettem egy óra múlva hatalmas nagy ordításba kezdett.
És persze úgy mint akinek fáj valamije. Persze azonnal a fogára gondoltam. Remélem nem másért sírt, mert ma reggel megnéztem, és egyáltalán nem duzzadt az inye még mindig.
Kb negyed óra alatt meg tudtam nyugtatni, és visszaaludt hajnalig. Akkor evett és ment minden mint eddig. Szóval nem tudom, hogy ez a foga miatt volt-e vagy más bántotta ennyire nagyon.

Kép
Kép
cs_erika

Krisz! Köszi! Minden oké.
Most a rossmannban 3400ft a 68-as Libero.

Moffli! Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!

Kép
hanna30

Sziszi! Blahánál lakom.

Eszterem! Vannak gondolataim, de Csörével jól kitárgyaltuk. :wink:

Erika! Nekem bevált. Nem folyik ki. DE! 2 féle van ám! Nem mindegy melyiket vetted.

Kép
hanna30

Hanna:
jó hogy jöttél végre :)
A habtapi 3700 volt (26 db-os). Én az itteni (Haraszti ) tescoban vettem.

Pelus, ami még nekünk tutira bejött a lidl-ös :)

Na rohanok, mert leég a lecsóm!

Ma fogcsinálás, és nődoki, így egymás után... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hú, Mágnes! Halmozod az élvezeteket? :wink:

krisz78

Mági! Köszi szépen! A lidl-s mit kóstál?

Csak azért kérdezem a pelus témát, mert több csomag vásárlásánál nem mindegy.

Kép
hanna30

Hanna:
az 50 db-os 2390 ft.

Krisz:
Ahogy barátnőm mondta: na akkor legalább minden lukba belenéznek... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jo napot lanyok!Olyan mozgalmas itt az elet,hogy megertem egy orat csak olvasni.

Tetyk& a fiúk
tetyk

Azta, ezt a tempót még a tegnap egész nap alvó gyerekem melett sem bírom csajok!!! :lol:
Mágnes! Hát én is biztosra vettem, hogy nem veszik majd fel, főleg mivel nem árultam zsákbamacskát és elmondtam, hogy átjelentkeztünk lakcímileg...
DE: 1. az óvónők sem hülyék, az hogy itt a kistesó nem mindig hátrány, mert pl. nyáron, meg amikor tanítás nélküli nap van, akkor nem mehet akinek otthon a kistesó, ilyenkor összevont csoportok vannak, kevesebb a melójuk
2. Ha kicsit is beteg, akinek otthon a kistesó tutti nem viszi...
3. Enyim gyerek bölcsiből jön, vagyis be van szokatva, totál önállóan pisil, eszik, vetkőzik, öltözik, fogat mos, stb... nincs vele gond. Érted már? :wink:

Amúgy mi is magánoviból jövünk most. Én is abból a megfontolásból irattam be tavaly, hogy AKART menni, állt a játszi melletti ovi kerítésénél és motyogta, hogy ovis akar lenni. Életem egyik legjobb döntése volt a Kuckó ovi (mini csoport, csak ők vannak az egész épületben, ez egy kertes ház, ketben játszi, homokozó, lombos fa, olyan mint álmaimban). 16-an voltak és 4 óvónő volt rájuk. Akkor ő még 2.5 évesen kicsi lett volna egy NAGY bölcsibe, ahol szintén "elvész a gyerek". Itt ha igényelte, mellette aludt az óvónéni. Ha rossz kedvű volt, ölben volt egész délelőtt. Minden nap készítettek valamit, a faliújságra kitéve milyen dalokat, mondókákat vettek (ünnepekkel, mindig az aktuális napra, évszakra vonatkozóan). A lányom kinyílt, megtanult nagyon szépen alkalmazkodni, beszélni, mondókázni. MInden hónapban mentek bábszínházba, koncertekre, úszni, stb. Imád oda járni.

A pénztárcánk viszont már nem bírja, így gondoltuk megpróbáljuk az állami ovit. Ha nem vették volna fel, akkor maradunk. MOst egyik szemem sír (nem is igaz, mindkettő sír), mert féltem őt az államiban, ahol nem fognak annyira figyelni rá, olyan, mintha egy befőttes üvegből jönne. Most azzal nyugtatgatom magam, hogy nekem nehezebb lesz átállni, mint neki.
A magáovi amúgy nem csak azért jobb szerintem, mert jobban odafigyelnek rájuk (mert ez az óvónőtől függ), hanem a szülőnek kényemesebb. Basszus, ide az államiba minden szarra figyelni kell: melyik nap van ebédpénz szedés (ha nem fizeted be, akkor buktad másnap nem lehet, viszont akkor ne mehet a gyerek, mert nincs ebédje!!!!!!!!!! :shock: ). Mikor vagy Te a soros gyümit vinni, szalvétát, papírzsepit, WC papírt, csoportpénzt beadni... Nekem ez rémesen hangzik, mert én állandóan elfelejtek mindent.. :roll:
Na jó hagyjuk...
Még egy hétig van ovi, aztán jön a nehéz búcsúzás. :( :( :(
Még jó, hogy Pötyi nem fogja fel, neki nyaralás következik. :roll: :wink:
Megyek vár a vasalás,már megint.... :evil:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: