A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Képzeljétek, a manóm életében most először magától elaludt! Letettem a kiságyba, amíg teregettem, nagy csönd...alszik!!!! :lol:

Pelus: én egyesével zacsizom, naponta ledobom, így nincs büdi. Persze egy-egy olyan bugyornál a ledobóig futok vele azonnal :roll:

Köszönöm a fürdis válaszokat! Kipróbálom mától az olajozást fürdi előtt. Meg esetleg a Babét fürdetőebn is, samponban bevált. Van egyáltalán a Babénak babafürdetője? Szereztem egy Babé katalógust, de a manóka megette, mielőtt átnézhettem volna :?

Még egy kérdésem lenne :oops: Van valakinek összecsukható járókája? Ha igen, hol, mennyiért? Egy percre sem lehet a kisasszonyt magára hagyni, ma is beverte a padlóba az orrát :? Köszi előre is!

Te jó ég, ilyen szinte nem is volt 4,5 hónapja, hogy nincs dolgom. Mitcsináljak???? :shock:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziszi: gyere hozzánk vasalni :wink:
Saci is magától aludt el délben, pedig ő sem szokott :)

Kriszti: nekünk volt olyan kuka a légzésfigyelőhöz, 1,5 hónapig volt elég a kazetta, amit adtak hozzá, azóta nem vettünk újat... nem tudom, lehet, hogy az én orrom nem érzékeny, vagy szintén "zenész" :) szeretem az anyatejes kaki szagát, de nekünk egyszerű billenő tetejű kukában van a használt pelus a hálószobában, és nem érzem, nem zavar :roll: pedig nem is zacskózom egyesével... lehet, hogy majd újra veszek kazettát, ha már mást is eszik :roll:

Csöre
csöre74

Felébredt :lol:

Vasalni nekem is kellene, de sztrájkolok :roll:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziasztok.

Mi sem használunk külön kukát a pelusnak.
Mi kertesházban lakunk,a kakis pelussal csak kiszaladok a nagykukához.

Szilvi,Csöre,GRATULA az egyedűl elalváshoz,Kitti szokott néha egyedűl eleludni,de nem ma :wink:

Na végre evett vilmoskörtét tegnap,meg ma,nem volt nagy zabálás,de ízlett neki szerintem. :lol:

Patrik nagyon husi kiskrapek,tetszik nekünk :wink:

Lilla is csodabogár kiscsaj,azok a szemek.............!

Na és persze Eszter baba,hát,nem semmi.

Ági baba is egyedűl felűl???

Hihetetlen,lassítsatok,nagyon hamar megnőttök :cry:

Kitti még nem űl egyedűl,igaz kapaszkodik a babakocsi oldalába,és húzza fel magát.

Kép
Kép
Kép
regina74

Kriszti: nekem is AC kukám van, én szeretem. Igaz, én kazettát nem vettem bele (nekünk 3 hét alatt elfogyott, amit adtak hozzá :shock: ), hanem sima kukazacskót teszek bele. Egyáltalán nincs szaga, igaz, még Bálint is csak anyatejet kap.

Csöre, Sziszi: grat. az egyedül alváshoz!

Képzeljétek, ma este moziba megyünk Apával kettesben, itt van nagyi-nurse, ő babysittel :D (de szép szót találtam :D )

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Mági:Eszter is azt tízóraizott! :D :o De ő csak a felét ette meg,bár ahhoz meg trutymákoltam pluszban 2db.őszibarackot.Úgy hígabb volt egy cseppecskét :P :wink:
És kipróbáltad már az utángyártott zacsit?Én is vettem,de még nem volt alkalmam hozzá,mert még tart a kazetta.Majd legközelebb azt teszem bele.De az,ha megtelik,úgy egyben kuka,mi?Nekem nem büdi cserénél sem.A pelenkázó mellett van és általában mindig nyitva,mert oda dobom a pisiset és csak azután megy a kukába! :oops: :roll:
Eszter mostanában egész nap maga alszik el.2napja minden kaja után.Berakom az ágyába a hátára,berreg egy kicsit,köpköd,majd hasra teszem,cumi és alszik is.
Összecsukható járóka?Az az utazó ágy nem?Nekünk van,de mi örököltük.A múltkor abban aludt,mikor haza utaztunk a hosszú hétvégére.
Regina:Hát ezaz!Olyan hamar megnőnek.Én úgy babáznék vele mindig,örökre.De ennek is megvan a maga szépsége... :wink:

Eszter

Kép
eszterem

A járóka hasznos dolog...főleg amikor már kúszik mászik és anyának dolga van pl a konyhában, wc-ben. Olyankor jó berakni a biztonságba. SZét kell nézni használtak közt és már most el kell kezdeni beleszoktatni ha még nem késő.

Petra ma szilvát tízóraizott egy egész üveggel. Kezd ráérezni az ízekre....
Ő mindig egyedül alszik el. Szeret kézben lenni, de ha fáradt akkor inkább le kell tennem mert nyűglődik. Kicsit magyaráz, cumizik, magához gyűri a nyulat és már alszik is:)
katuska79

Sziasztok!

Nálunk sincs külön kuka a pelusnak, csak bezacsizom és megy az udvarra a kukába. Mondjuk csak heti egyszer viszik el, és annyira nem irigylem a kukásokat mikor kinyitják a kuka tetejét, de engem nem zavar...
Vsziszi: Lilla nagyon édi a békás cuccban!
Eszter: neked nagyon ügyes lánykád van!!! és nagyon szép is!
Katuska: az én fiam is madárcsontú... pont ma mondta a dokinéni, hogy milyen törékeny fiúcska... remélem tényleg csak ennyi...
Vilmoskörtét lehet neki adni? és sárgabarackot? még nem mertem eddig...
és írt a doki Sinlac-ot, azt mondta, ahhoz is lehet keverni gyümölcsöt. lehet estére megpróbálom, hátha nem ébredne fel olyan gyakran ha jóllakik.
Egyébként én se vasalok... csak ha nagyon muszáj valamit.

Szilvi
Kép
xania9

Kérdeznék :)

Akinek van ovis gyereke:Benedeket felvették ősztől oviba, kaptunk róla írásban értesítést, de nincs semmi infó arról, hogy még szeptember előtt lesz valamiéle szülői, vagy felvilágosító...vagy ez majd az első nap lesz?A barátnőm fia is most kezdi, Pesten, nekik nemrég volt szülői, ahol hosszú listát kaptak arról, hogy miket kell beszerezni, meg elmondtak mindent...
Szerintetek menjek még be az oviba megkérdezni, vagy nem olyan sok és fontos dolog van, hogy hónapokkal előtte kelljen gondolkozni rajta?

benci

Anna cuccait még vasaltam, aztán Bence ruháit is egy darabig. Úgy kb. 2 hete jöttem rá, hogy bármennyire is szeretném, ha vasalva lenne, be kell látnom, hogy nem győzöm... Csak gyűltek a vaslni valók,és soha nem volt rá időm.. Így lejjebb adtam az elvárásaimból, nincs vasalás.. :)

Eszter:
nem próbáltam még az utántöltőt, nem fogyott ki az eredeti. De a Brendonban is láttam már ilyet.

xania:
sárgabari mehet nyugodtan :) A Vilmos is (gyümi formájában.. :wink: )

Bálintanyu:
mit néztek?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Próbálok vissza olvasni, de olyan sokat írtok, hogy mire a végére érek már megint egy csomót írtatok.
Ma olyan fülledt meleg van egész nap, hogy alig lehet kinn megmaradni az udvaron.
A Joelnek is úgy látom, hogy nemsokára jön az első foga, most leég nyűgős gondolom az idő miatt.

manocskak

benci:
én bemennék. Itt augusztusban szokott lenni szülői, azért mégis csak be kell szerezni egy csomó dolgot, nem mindegy a pénztárcádnak sem, hogy egyszerre kell-e.. Vagy telefonálj be...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eszter! A palacsinta receptednél egy csésze kb. mekkora mennyiség? Gyümölcsszószt készítenék hozzá, nincs esetleg vmi egyszerű recepted? Köszi! :)

Köszönjük, a békás rugiban brazil pompomlányok lettünk :lol:

De hát itt annyi szép lányzó van, hogy Lilla csak úgy versenghet a sok-sok nagyon jóképű fiúért :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Mági,
köszi, én is így gondolom...Csak olyan furcsa, hogy itt nem gondolnak erre...

benci

nálunk a váltócipőn -ruhán kívül SEMMI nem kellett az oviba, de sztem ovifüggő

Csöre
csöre74

Benci! Bizony, futás be, mert nekünk is megvolt már a szülői! Sőt a héten be kell fizessem a szeptemberi ebédet. :shock:

Nekünk is van járóka, mert Pötyi is olyan volt, hogy WC-re sem mertem nélküle kimenni... :lol: Aztán meg mi földszinten lakunk és télen hideg a padló, így abban játszott, amíg nem mászott.

Basszus, egészen megkívántam a gyümiket, annyi finomságot írtatok. :lol:
Na léptem az oviba kölökért.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti, Csőre, köszi Nektek is!

benci

Na, szopizott, hányt... na jó, csak bukott... most, hogy ilyen látványosan nő a foga, eszméletlen sokat bukik :( és minden szopi közben-végén sír :cry: szegénykém...

Szóval nagyon ovifüggő. Elvileg semmit nem kellene vinni az óvodába, mert az jár, de sok helyen még törölközőt, ágyneműt is kérnek :shock: nekünk is kellett először ágyneműt vinni, aztán vett az óvoda, és azt használtuk. De ilyeneket, mint WC papír, fogkrém, fogkefe, stb... nem kérhet az óvoda!!! Erről volt is egy cikk valahol a napokban. Azt nem értem, hogyan kérhetik 3 hónappal előre a kajabefizetsést, amikor szeptembertől általában nő az ára :roll: nálunk folyó hó 10-ig kellett befizetni. Szóval nagyon függ az óvodától, fenntartótól, mindenképpen menj be, és érdeklődj utána, mik a helyi népszokások! Egyébként nálunk augusztusban szokott volt lenni a szülői, vagy szeptember elején.

Elalvás: na ja, a cumi nagy fegyvertény :D Mesi is könnyebben aludt el egyedül, és könnyebben nyugodott meg, csak szájába a dugó, aztán kész. De sem Zazának, sem Sacinak nem kellett, hát így jártunk :wink: Nem baj, mert Saci nyugis baba, de Zaza nem volt az.
Regina, Edit, köszi a gratulát, nem tudom, lesz-e belőle szokás, vagy egyedi eset, amit be kell vésni az ajtófélfába :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Itt még mindig nincs az ovis elvételről semmi hír... Az egyik csaj a házban az egyik oviban irodais, és mondta, hogy majd jövő hét végén várható levél.. Ahhoz képest, hogy május végéről volt szó... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sétáltunk egyet.

Csöre: WC papírt, folyékony szappant stb. azért kérnek, mert egyszerűen nincs rá pénz. A sulikban ugyanez a helyzet, plusz a fénymásolópapír. Az azért mégsem várható el az óvónőktől, hogy ők vegyék meg, miután elfogyott az önkormányzati keret. Sajna ez a helyzet.

krisz78

Mágnes: a Terminátor 4-et. Első kettő nekem tetszett, aztán a harmadik sztem bűn rossz volt, most már kíváncsi vagyok, mit találtak ki folytatásnak. Tesóm szerint nem túl jó, de ha már láttam az első hármat, csak nem hagyom ki a negyediket sem :D

Itt van anyósom, ő pelenkáz, altat, stb. én meg nem tudok mit kezdene a fene sok szabadidőmmel :shock:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Krisz: nem tudom. Az óvónőktől nem várható el, ez tény, a fenntartó feadata. Nálunk sem az óvónénik veszik, hanem a fenntartó. Komolyan, a suliban is ilyeneket kérnek? Meg vagyok döbbenve. Nem mintha nem tudná az ember azt a pár tekercs wc papírt bevinni, nem arról van szó, csak tényleg fura, hogy helyenként a fenntartó szó nélkül adja (sőt, nálunk botrány volt belőle, mert egy időben kevesebbet adott az önk. és a szülőktől kértek, az önk. meg kiakadt, hogy miért nem szóltak nekik, szükség esetén többet adnak).
Mindegy, ezekbe a költségvetési katymaszokba nem szívesen megyek bele, inkább le sem írom a véleményem.
Inkább meghallgatom az"Aranka szeretlek"-et, hátha attól jobb lesz a kedvem :D

Csöre
csöre74

Ífógy van, ahogy Krisz mondja.. Napköziben nálunk is szedtük be a wc papírt, szalvétát, papírzsepit, szappant... Ettől függetlenül rengetegszer volt, hogy a saját pénzemen vettem meg a szalvétát, és egyebeket, mert a szülők nem küldték, és elfogyott. Na és ugye pl. orrot fújni csak kell valamiben..
Napköziben nálunk pl. sokáig nem volt keret semmilyen kellék vásárlására. Nem volt színes ceruzánk, szíens papír, ragsztó, olló,semmi... :cry:

Bálintanyu:
Küldd már át Anyósodat is! Megbecsülöm,esküszöm :lol:
Azt mondják, hogy a Terrminátor 4-nek köze nincs az első 3-hoz, direkt így csinálták.

Kép
Kép
Kép
mágnes

A terminátor már a negyedik résznél jár? :shock: Én csak kettőt láttam :roll: inkább a star trek-re neveznék be :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Mágnes: anyósomat nem adom, nagyon szeretem :D Tényleg egy kincs, nagyon sokat segít nekünk. Épp ma mondtam, hogy a talira is jöhetett volna, mert lesz sok nagyobb gyerkőc is (óvónő :D ), de csüt. reggel mennie kell haza.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Ismerős, amit Mágnes írt. Osztályfőnökként számtalan dolgot vettem saját zsebből, meg osztálypénzből, mert nem volt rá iskolai keret. És mi egy jól felszerelt suli vagyunk. Persze a fenntartó dolga lenne.... De csak lenne. Kis településen biztos több pénz jut az isire, ovira, de nagyvárosban....

krisz78

Edit: neked mesebeli anyósod van. Ilyen is van?

krisz78

A bal oldali cikk épp erről szól, hogy nem kérhetnek iylen dolgokat az ovik...

Barti! Te hogy tudtad felvetetni Pötyit oviba így hogy otthon vagy???
katuska79

Kriszti: Hát, ezek szerint igen :D Nekünk csak esküvő-szervezéskor volt nézeteltérésünk, kicsit nehezen fogadta anyósom, hogy ez a MI esküvőnk és bizonyos dolgokat másképp szeretnénk, mint ami náluk szokás. De aztán ezt is megoldottuk és már amúgy is olyan régen volt, hogy ki emlékszik erre :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

vsziszi:Én 3decis bögrét vettem elő,de teljesen mindegy,lehet 2 decis is,csak mindent azzal mérj.Milyen receptet szeretnél?
Kirántottam 3 nagy karfiolt.Most azt burkolom befelé... :oops: :roll: :P Meg főzettem anyósommal karfiol levest,hogy elfogyjon.Ócsó volt,ezért vettem 5-öt... :D
Mági:Én a brendonban nem láttam még olyat.Egy csajtól vettem a vateráról.
Na felébredt már kicsIcsillag.Ja és köszöni a dicséreteket :!: :wink: :D

Eszter

Kép
eszterem

Mági!

Hivatalosan értesíteniük kell 30 napon belül, a beiratkozást követően...mi a 29.napon kaptuk meg.És még tavasszal, egy másik oviból, ahonnan elutasítottak, szintén megkaptuk kb. ugyanígy.Nem lehet, hogy elkallódott a levél?

És, ha már ovi:még valami a régi motoros ovisok szüleitől...vagy a pedagógusoktól :) -én is az lennék, csak mióta gyerekem van, valahogy változnak az addigi meggyőződéseim :lol:
Szóval, Szerintetek mennyire fontos, hogy milyen oviba jár a gyerek?Most kimondottan az ovit, közösséget, körülményeket kérdezem, nem az óvónénit, tudom, hogy az a legfontosabb...
Mert Benedeket egy egyházi oviba akartuk iratni-nem a vallás miatt, nem vagyunk gyakorló vallásosak-, mert a Szentendrén működő kb.15! :roll: óvodából itt az számít a legelitebbnek, hagyományörzés, szemlélet, körülmények szempontjából...6x-os volt a túljelentkezés, hátszelünk nem volt, sajnálták nagyon...Amúgy mindenki azt mondta-mint Máginak-hogy sehova nem fogják felvenni, mert csak 5 éves kortól kötelező, és rosszpont a kistesó itthon...ehhez képest mégis felvették a közelben levő tagovodába, aminek mostmár örülök, mert muszáj már neki a gyerek közösség, de azért ott bújkál bennem a kétség, mert eredetileg katergórikusan úgy gondoltam, hogy ide biztos ne...voltam ott a nyílt héten, iszonyat háttérzaj-zsivaly-merthogy nem kötelező az irányított foglalkozás, így mindenki gyakorlatilag egész de.játszhat, bármivel, az óvónők félrehúzódva pletyóztak, csak vegyescsoportok, és mindegyikben 1-2 nem idén barnult is...Szóval nem tudom, kalitkába sem akarom zárni a gyereket, szokja a gyűrődést, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy az önállóságon kívűl itt bármit is tanulhat...Pár éve még azt gondoltam, az óvoda azért kell, hogy a gyerek játszhasson, minél többet, minél tovább, nem, hogy felkészüljön az iskolára, de amikor most láttam, hogy az itteni gyerekek nagyrésze még beszélni sem tud helyesen-nem a 3 évesekre gondolok-hát elgondolkodtam kicsit...Lehet, sőt biztos, hogy elfogult vagyok, de ki nem az, ha a saját gyerekéről van szó? :lol:
Tényleg érdekel a véleményetek!

benci

Én sem adnám az anyósom senkinek.Pláne az apósomat nem!Miért kinek van baja az anyóspajtiával?

Eszter

Kép
eszterem

Benci: én úgy tudom, kötelezően kell lennie mindenhol irányított foglalkozásnak minden oviban. Hiszen nem gyerekmegőrzőről, hanem oviról van szó. Sajnos a "nem idén barnultakat" nem tudod kiküszöbölni. Ha nem veszik fel őket, meg sem állnak az ombudsmanig.
Most nagy divat a vegyescsoport. Én kérdeztem egy óvőnő barátnőmtől, hogy ez jó? Azt mondta, igen, mert a nagyok húzzák a kicsiket. (amúgy én is szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban)
Elit óvoda (v. iskola) kontra nem elit: most azt mondom, nem ezen múlik, kiből milyen ember lesz. (ezt csak iskolai tapasztalataim mondatják)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.06.16 15:33-kor.

krisz78

Eszter!

Nekem van :twisted:

benci

Óvoda: én bizony megnéztem azt a 3 óvodát, ami itt van, és kiválasztottam a nekem tetszőt. Kaptam visszajelzést, hogy felvették, majd egy telefont, hogy mégsem... na, akkor kivertem a balhét rendesen (mert egy olyan gyereket vettek volna fel a helyére, aki nem oda jelentkezett, csak hm... jobban számított, mint mi...). egyébként nekem fontos szempont volt, hogy az óvónénik ne pletyózzanak, hanem a gyerekekkel foglalkozzanak idejük nagyobb részében. Nem idén barnultak mindenütt vannak, az nem volt szempont.

Csöre
csöre74

Benci: mondjuk az már fura, ha a nyílt napon is pletyóztak az óvónénik a szülők előtt.

krisz78

Mai kedvencem:

Kép

Na, húzok dolgomra!

krisz78

vsziszi: a babé hidratáló testápolót használjuk mi (az is rá van írva: oat bath gel) . Nekünk nagyon bevált, mint már írtam, a kórházban ajánlották, és bár túlhordtam 9 nappal, gyönyörű sima volt a bőre első pillanattól. A nagy flakonosban még mindig van, pedig már 4,5 hónapja használjuk. 2-3 nyomásnyi nálunk eléggé felhabosítja a vizet. A haját is ezzel mossuk, és koszmó még nem volt. Jó érzés lehet mikor magától elalszik. Nálunk is szokott sikerülni néha.
nboglárka

Krisz, Csőre,

fura volt, mert azt gondoltam, pont ezért van a nyílt hét, hogy valami foglalkozást lássunk, amiből sokminden kiderülhetett volna, még akkor is, ha ezek általában kirakat-foglalkozások, nem pedig a vizesblokkokat, meg az udvart mutogassák...ezért rá is kérdeztem-meg annak kapcsán is, hogy minden gyerek ordított, rohangált-és erre kaptam azt a választ, hogy törvény van rá, hogy nem kötelezhetnek semmilyen foglalkozáson résztvenni egy gyereket sem...nyilván ezt minden óvoda vezető, és óvónő másképp értelmezi, és nyilván a könnyebb út erre hivatkozva beszélgetni, miközben a gyerek azt csinál, amit akar...
Ami a kisebbséget illeti, ne értsetek félre, nem előítéleteim vannak, hanem rengeteg borzasztó tapasztalatom velük kapcsolatban, és valahogy nem tudom elképzelni, hogy mit éreznék, gondolnék, tennék, ha egy jól megtermett példányuk mondjuk megcsapná a fiamat...később meg majd a lányomat...erre mondom, hogy az elit, egyházi, alapítványi óvodákban bizony nincsenek...

benci

Tényleg nem egyszerű ovit választani. Nekem elsődleges szempont, hogy közel legyen. Ez a legelső...majd a suli választásnál is az lesz. Nekem fontos, hogy ne kelljen órákat utazni és mivel oda járnak a környékbeliek így a barátok is itt lesznek a közelben. Az iskolánál meg majd el tudom engedni egyedül is.
Az ovinál fontos, hogy vigyázzanak rá erkölcsileg, fizikailag egyaránt. Szóval ne legyen verekedés, tanuljanak sok sok verset, játékot, legyen sok sok móka és kacagás. Legyenek fontosak az ünnepek, az emberi értékek. Nem baj ha van egy két sérült is a csoportban. Gondolok itt fogyatékos gyerekekre mert így megtanulja, hogy ők sem mások. Legyen nagy kert ahol kint lehetnek és szabadon futhatnak stb stb. Az ovónő legyen kedves és határozott, ne legyen mézes mázos, hanem inkább karakán. (ahogy apukám mondta annó: karikírozott:))
Legyen gyakorlatias az egész ovi, szóval ne angolt meg latint tanuljon meg atomfizikát, hanem tudjon játékot készíteni magának, tartsa fontosnak a környezet tudatos nevelést.
A gyerek tanulja meg hogyan kell közösségben viselkedni stb stb.
Az óvoda ne egy mini iskola legyen, szóval a gyerekem vidáman menjen és élményekkel telve jöjjön haza.
Írni, olvasni, lovagolni meg idegen nyelvet (nem is tudom még milyen különleges ovi van) majd megtanul a suliban.

Ja és vegyék fel....
Én ide szeretném beíratni az egyházi oviba mert tetszenek a nevelési irányelveik. első a szeretet, a család, a kapcsolatok, a hagyományok.
katuska79

Sziszi: naná, talizunk félúton- vagy pl. nekem kedvencem a kertészet- bár szép virágok között nagy a kísértés. De már a Rákosfalva megálló környékén tök szép családiházas rész van- nyugi, fák stb... később meg a panelek között sok a játszótér... szóval vannak lehetőségek :D És gratula az elalváshoz is :D

Eszter: Iszonyú ügyes- és szép- a Kiscsaj!

Krisz: nagyon cuki az a kockás gatyó- nekem fáj a szívem, hogy a lányoknak nem gyártanak szép kék kockás gatyót... néha kedvem lenne venni egyet Viónak, de olyan ciki lenne.

Csöre: gratula (és kitartás) a fogacskához!

Erika: Mindig megcsodálom Zsófi gyönyörű szemeit- és ez a lábfogócska ismerős :D

Edit: de irigyellek a mozi miatt- nem a Terminátor fáj... de olyan jó lenne már mozizni egyet. Jövő héten viszont végre koncertre megyek- kezdődik az esti szabadság lehetősége nekünk is :D

Enikő: jó a kép, nagy huncut a fiad- és az a WC kütyü tök jó :D

Egy üveg gyümit megesznek a többiek?! És semmi bajuk tőle? Mi egy két kanálkától hánytunk :cry: :cry: Kétségbe vagyok esve :cry:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

OVI: amikor mi Érdre költöztünk Pestről Soma 3 éves volt. Októberben jöttünk nyáron volt három. SEHOVÁ nem vették fel....fő indokok: miért nem írattam be májusban (szeptermberben találtuk ki hogy költözünk és 2 nap alatt eladtunk a lakásunkat ) a másik pedig hogy 3 éves. 5 éves kor alatt nem veszik fel mert nincsen hely..............minden önkormányzati oviból elhajtottak!!!

ÍGy elkezdtem végigjárni a magánovodákat. Úgy voltam vele, hogy jobban járok ha dolgozom és fizetem az amúgy méreg drága magán ovit mintha itthon vagyok és vigyázok a gyerekre...anyagilag is jobban járok meg a gyerek is jobban jár...
Hát azóta odajár...mostmár utolsó évre felvennék az önkormányzatiba mert kötelező nekik de 1 évre nem akarom rángatni...inkább fizetek :roll: :roll: .
AMúgy szenzációs az ovi, tizen vannak a csoportban, 2 szuper óvónéni, dadusok, gyönyörű környezet, járnak úszni, lovagolni, van angol, néptánc...nagyon sok irányított foglalkozás, iskolafelkészítés..szuper a kaja is...de egy vagyon!! A kicsit be fogom iratni akárhogyis államiba...ha kell rájuk döntöm az iróasztalt!

ÚGyhogy a hozzászólásom annyi, hogy örülnék ha megúsznám havonta 1 szappannal meg 1 csomag wc papírral az ovi költséget... :evil: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép
peni

Én nem tartom jónak a vegyes csoportokat....vissza is fejlődhet a gyerek....
Szerintem meg igenis kellenek a kötelező foglalkozások főleg a nagy csoportban különben a suliban elég arcul csapás lesz a fegyelem.
Háááát én nem bánnám ha nem lenne kisebbség....sajnos az elmúlt időkben nem találkoztam pozitív tapasztalattal velük kapcsolatban :evil:
katuska79

Zitocs! szerintem nem gáz ha "fiús" gatyót adsz rá. valami fidres fodros csajos felsővel szerintem csinos.
katuska79

Nektek mi a véleményetek az oldal cikkben a családi napközikről?
katuska79

Katuska: nekem is ez az aggályom a vegyes csoportokkal. Ez kb. olyan, mintha egy 2. osztályost összeraknánk egy 5.-essel. Őrült nagy különbségek vannak. És azt meg nem hiszem el, hogy differenciáltan foglalkozni tudnak velük. Ahhoz az kellene, hogy ne legyenek többen 10-nél.

Zitocs: szerintem nyugodtan adjál rá kockás gatyót. Ki mondta, hogy a lányoknak csak rózsaszínben lehet lenni? :wink: Nálunk a hugi (ha az lesz) biztos örökölni fogja Ádám kantáros gatyóit.

Igen, megeszik egy üveggel. Ha hagynám, még több is lecsúszna.

Vettem olyan körtés-almás fruttapura-t, ami a DM-es kuponok közt volt. Baromi drága anélkül. (640 Ft 4 db) Mondtam is Ádámnak, hogy jól jegyezze meg, mert nem kap ilyet gyakran. Na, uzsira lecsusszant, és utána nézett rám nagy szemekkel, hogy ennyi?

krisz78

Benci, most esett le, amit írtál? Nem kötelezhetnek egy gyereket sem foglalkozásra? Ez komoly??? Könyörgöm, ez nem kívánságműsor!!!! Meg, hát ez mind játékos fejlesztés. Na, akkor tényleg nem lepődöm meg azon, hogy némelyik kölyök milyen hozzáállással kezdi az iskolát.

krisz78

Zsófi Babának Boldog Hófordulót!

Vickybabe - táblát ha elküldöd szívesen frissítem

Csöre - Lehet, hogy a foga jön, de akkor nagyon rejtve :lol: nem piros, duzzadt az ínye. Igaz tegnap volt hasmenése ami akár a fogzástól is lehet, de ma meg nem. Rág mindent, de nem extrém módon. És ma is ordított és tolta el a cicit. Na majd meglátjuk lesz-e belőle most fogacska.

Zitocs - ma megevett Zille egy fél üveg sütőtök-almát kb 100 g és egy nagyon kicsi kb 3 kiskanálnyi visszajött. lehet Viola pocija még nincs felkészülve rá, hogy befogadja.
Én is szoktam néha venni fiús cuccokat Zillének nem kell mindig rózsaszínbe lennie!!

üveges-saját kotyvasztás - Én ha bejönnek az idény gyümik kotyvastok, de az alma egyelőre kilőve, mert attól bukik sokat a sav miatt,m ég az üvegestől is. És ha nem fogja elfogadni, akkor majd keverem az üvegessel és szép fokozatosan csak kotyvasztottat kap, aztán ez csak elmélet, majd ő eldönti mit szeretne, de szerintem még az elején csak nem romlanak el ha nem hónapokig kapják az üvegeset.

Biga.csiga én is láttam azt desszeretetm hoggy 4 hóstól van, de én még nem adnék ilyen sok összetevőset.

Tényleg én eddig még nem mertem narancs és ananászlevet inni mióta szoptatok, szerintetek lassan bepróbálkozhatok, hogy rajtam keresztül kezdje megszokni? És ugyanígy vagyok a puffasztó zöldségekkel is már kéne valamit újjítanom a hús-krumpli rizs- répa- tészta ebédemen

Ovi témához nem tudok hozzá szólni csak nosztalgiázom. Én a TV- oviba jártam nagyon szerettem. 10 csoprot volt 2 csoportnak volt egy játszótere, temérdek játék lego!! bicikli, tricikli, volt külön pálya ahol lehetett tekerni, 2 medence, nagyon kedves óvonénik, ünnepekkor mentünk bábszínházba, moziba (Nov 7-én No megálj csak-ot nézni!!! :lol: ) Volt ovi busz ami hozta vitte a gyerekeket Pasarét Moszkvatér TV útvonalon! Szóval meg volt szervezve minden, nem tudom megvan-e még ma is?!

Mági - lehet nálatok 1/2 3-ig maradni? mert engem hoznak visznek és így tudom megszervezni. Ha nem az se baj, akkor majd sétálunk Harasztiban még ugyse látttam.

Kép

Kép
lucus16

Nos, azok az óvónénik nagyon tágan értelmezik/félreértelmezik a törvényt :evil: nem kötelezhetik (Zazát sem szokták kötelezni, ezen én rendesen kiakadtam), de attól még lehetnek foglalkozások, ha valakinek van kedve, akkor vegyen részt rajta. Zaza a foglalkoztató füzeteket nem szerette, de rajzolt, szőtt, font, üvegfestett, faragott, stb... nyelv szerintem korai még a legtöbb ovisnak.
Vegyes csoport: nekem jók a tapasztalataim. Mindkét gyerekemnek jót tett, egyik sem fejlődött vissza, sőt, felelőséget tanultak nagy fejjel. Az én nagy baba fiam szépen elirányította, segítette a kicsiket, jó volt látni :)
Etnikum: nagy az óvónő felelősége, hogy ne legyen agresszivitás a csoportban... persze, ha pretyózik, akkor erre kicsi az esélye :?
Az oviban tényleg az utolsó év kötelező csak, és simán lehet hivatkozni rá, hogy nincs hely... főleg az ilyen helyeken, mint Érd, ahol az infrastruktúra nem követte a népesség növekedését, elég inkorrekt módon.
Szóval Enikő, én nem biztos, hogy vinném oda a gyermekem :roll:
Családi napközi: hát, én Zazát ilyen helyre hordtam, persze akkor még nem volt formalizálva, támogatva a dolog... szóval ott, ahol nincs állami intézmény, ott erre szükség lehet. Nekem nem volt bajom a rendszerrel, aranyos lány vigyázott Zazára, foglalkozott a gyerkőcökkel, Zaza jól érezte magát.
Zitocs: ne viccelj már, Saci ruháinak 70%-a fiúruha :lol: :lol: :lol: hát, nem mondom, néha megkérdik, hogy fiú-e, vagy lányka, főleg ha nagyon fiús a mez, de különösebben nem érdekel :wink:

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: