Sziasztok!
Vica, részvétem a dédi miatt, tényleg irigylésre méltó kort élt meg... És nagyon sajnálom a nyügiket. Bulcsú meg elvesztette a picibaba státuszát a családban, lehet, hogy ez bántja és ezért viselkedik így Nimróddal. Bár ki tudja... Most olvasom a "Tesvérek féltékenység nélkül" c. könyvet, az úgy kezdi, hogy a tesók ellenfélnek tekintik egymást. Ez van, ez az alapfelállás. Hisz' egymással kell megküzdeniük a szülők kizárólagos figyelméért, szeretetéért, stb. Ezen a szülők persze tudnak jelentősen javítani, de az alaphozzáállás sajnos ez... Szóval nem egyszerű.
Katka, nekem is szokott szórakozni a babanet... Bár mostanában elég stabilan müxik. Szállásügyintézést köszi! És hova utaljam a pénzt, amit be kell fizetni? Nem szeretném, ha emiatt plusz kiadásaid lennének. Szóval ha adsz egy számlaszámot, akkor a mi 5000 HUFunkat utalom még ma (akár neked, akár a szállásnak, ahogy egyszerűbb).
Bográcsozás: igen, arra gondoltam, h mi viszük az alapanyagot. És azt mondjuk vállalom is (mármint a bevásárlást), aztán szétdobjuk a költségeket a fogyasztók között

Tuti alatta lesz a szállás által kínált 2000Ft/főnek.
Szóval ki szeretne résztvenni a bográcsozásban? Vicáék (teljes létszám?), Katkáék (teljes létszám?) - persze a gyerekek által fogyasztott adagok általában nem annyira szignifikánsak, de azért a kalkulációhoz kell. És majd este jövök konkrét menüötletekkel

De nagyjából az alábbiak közül lehet elképzelni a vacsit: a klasszikus bográcsgulyás (sok krumpli, sok hús, sok zöccség), vagy babgulyás, lvagy palócleves (húsos, krumplis, zöldbabos, tejfölös, citromos), vagy pörkölt (pl. borjú), esetleg paprikáskrumpli (ez nagyon hamar készen van). Hirtelen ennyi
Ja, és a szállást majd felhívom, h milyen bográcsozó apparátusuk van, bár Katka, ebben lehet h tudsz segíteni (nem a telefonálásban, hanem a helyismereteddel). Pl. Fedett a bográcsozóhely? Tudnak adni bográcsot?
Bababi, nagyon szép a kisfiad, igazi pasis ő is! és egy napon született Katababával

Miért kellett pihenned a várandóság elején?
Nálunk küzdés van az ovival, mégsem olyan zökkenőmentes a beszokás... Samu ezen a héten minden reggel tiltakozott az ovi ellen, sőt tegnap és ma sírt is... Szerencsére nagyon hamar abbahagyta (kint megvártam, h mi lesz), és az óvónők azt mondják, hogy napközben felszabadultan játszik a többiekkel, részt vesz mindenben, alapvetően jókedvű. De az első napokban repült be a csoportba, most meg nem...
Nem tudom, mi lehet a baj. Illetve nyilván tudom: új közösség sok új gyerekkel, akiket még nem (nagyon) ismer, viszont közülük sokan már ismerik egymást. Egy hét után másfél hétig itthon volt, most újra kellett kezdenünk...
Szokott mesélni az oviról, többnyire pozitív dolgokat, de mesélt már rossz élményeket is (pl. h az egyik kislány nem beszél vele, meg az egyik nagyfiú nem engedte játszani). És azért hozzátartozik a dologhoz, h a bölcsibe sem ment mindig szívesen, de sírni azért nem szokott. Nehéz ez, na.
Remélem, h javul majd a helyzet.
Kata sír, megyek.
RÉ