A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Alakulnak a pocakok :lol: :lol: :lol: :lol:

Vásárlás
Vettünk Petinek egy nagyfiús ágyat...
Tominak meg egy Römer autóba szerelhető babahordozót veszünk és kész...
Vendég

Manka
Babakocsi... attól függ, hogy milyen terepviszonyoknál, mennyit közlekedtek...

Nekünk egy Retrus kocsink van... nagy batár, de imádom... nekem nem kell emeletre cipelnem, sokat közlekedünk babakocsival, a nagy kerekek jók a kavicsos úton is
(Debrecenben én csak nagyon ritkán, a nagybevásárlásokhoz használok autót... inkább gyalogolunk).
Vendég

Sziasztok!

Orsitigris: szép pocakfotó!!!!!!!!

Nemrég jöttünk meg, voltunk dokinál és utána tescoztunk. Kicsit megdöbbentem, mert most nem volt UH hanem csak vizsgálat. Mindent rendben talált. Rosszul írtam, ez a 16. heti jelenésünk volt kicsit csúszva és 14. körül kell időpontot kértem a genetikai UH-ra az Istenhegyire. Ja, megjött az AFP eredménye: teljesen jó lett, 49,12 ng/ml, 1,27 MoM.

Csajok szed valaki közületek vasat? Ha igen mennyit kell? Ti még szedtek terhes vitamint?

Gigi: szerintem én is gyalogos kismami leszek, szóval strapabíró kocsi kellene, azt hallottam, hogy jobb a felfújható kerék, mint a műanyag. Ez igaz? Ja és mi az elsőn lakunk, bár liftes a ház, de azért lesznek küzdelmek szerintem a lépcsőkkel.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Akkor olyan kocsi kell, ami könnyű...
Pesten babakocsival közlekedni... katasztrófa...

Vasat nem szedek (tökéletes a vasam)... vitamin, ha nem felejtem el beszedni... most éppen DM-s multivitaminom van...
Vendég

Mankabi! Sajnálom,hogy nem volt uh,már vártam a jelentésedet!
De sebaj,majd legközelebb!
Nem késünk le semmiről!
Én az Elevitet szedem és valószínű fogom is végig.
Azt mondják külön vas nem kell.

Kép

Kép
ibm

Mia növögetsz :D
Orsi te meg tök jó vékony vagy,na te vagy az a tipikus:csak a hasa nő eset...a striáidat meg sose szégyeld.Akinaek olyan bőre 1 terhesség is elég....

Vitamin:vasat nem szedek de az elevitet még igen,szerintem attól is vagyok olyan sertés :lol: és megpróbálom természetes uton is ami nekem igen nehéz mert utálom a gyümölcsöket,napi 3 grapefruitot megeszek...és még mellé ami jön :D

Babakocsi:nekem olyan kell ami megy uttalan utakon térdig érő porban is mert mi olyan helyeken szoktunk sétálni,tolni sokat nem fogom arra van jelentkező :D :D
Vendég

Bárány, Ibm: Nekem a vasat szednem kell (2*2-t), mert túl alacsony.

Az elevitet minden nap szeditek? Én csak minden másnap veszem be, de gondolkozok, hogy átállok minden 3. napra.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én úgy tervezem télen minden nap szedni fogom,hátha jobban kibirom majd a salamon szigeteki influenzát...tavasszal,és nyáron majd csak 3-4 naponta...
Vendég

Amilyen kevés gyümit eszek, lehet, hogy nekem is naponta kellene. :oops:

Van tényleges összefüggés az elevit szedése és a babák mérete között?

Manka

Kép

Kép
mankabi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára montana 2009.01.18 21:50-kor.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Sziasztok!

Hát akkor én is felrakok egy pociképet, bár kicsit közeli, szóval nem rémüldözni!
Kép
Tegnapi pocakfotó

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Montani Jewi tuti jól néztek ki ti is :D :wink:

Én a napokban olvastam egy cikket mi szerint az elevit nem befolyásolja a szültendő magzat súlyát.Aztán,hogy igaz-e vagy sem.... :shock: De az anyuka súlyát befolyásolja szerintem :oops:

Van valaki a csapatból rajtam kivül akinek nem az első terhessége és RH negazív a vércsoportja???
Vendég

negazív=negatív
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jók a pocifotók :) Orsi, hogy te milyen vékony vagy!
De a többiek sem panaszkodhatnak!
Bárány, én RH negatív vércsoportú vagyok és volt egy 10 hetes terhességem, ami vetéléssel végződött, akkor kaptam anti-D-t. Rákérdeztem a védőnőnél, azt mondta, most a 16. hetes vérvételnél nézik a vércsoprtot és mostmár fogják nézni fogják majd a vérben amit nézni kell ilyenkor, már nem emlékszem, mit. :oops:

Kép

Kép
[/url]
stella40

Hello!

A barátnőm végig szedte minden nap az Elevitet, és teljesen normális súlyú gyereke született, szerintem ez hajlam kérdése.

Örülök, hogy azért nem mindenkinek van óriás hasa, én is kezdtem aprónak érezni magam az előző oldalon feltett néhány kép miatt.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!
Stella elvileg minden negatívos nőnek minden vetélés abortusz szülés után kell kapnia anit D-t,de beleémbújt a kisördög,hogy én vajon minden szükséges esetben megkaptam-e!!!Soha nem kérdeztem rá,és nem is emlékszem :oops:
Megpróbálom elhesegetni a rossz gondolataimat,mert a 12 hetes ellenagyagvizsgálatom negatívlett remélem a többi is az lesz....
Hihetetlen,hogy minden napra kitalálok valami ujabb rettegnivalót magamnak :oops:

A has méret semmit nem befolyásol!!!!!Láttam és már óriás hasból 2 kilós gyereket születni!!!
Vendég

Vitamin
Nem hiszem, hogy attól lesz nagy a gyerek, vagy a mama...
Én mostmár 2 éve szinte folyamatosan szedek vitamint, végigcsináltam 2 lombikot, terhesség, szoptatás... és nem híztam...
(terhesség alatt igen... :oops: )
Petim meg pocakon kívül hízott inkább... nagy gyerek... sokan olyan 2 évesnek hiszik... pedig még másfél...

Bárány
Nyugi... ha gond lenne, azt az ellenanyagszűrés kimutatja...
Vendég

Vendég

1199537547.2997.doc

Egy kelengye-lista... zárójelben odaírtam a véleményemet... hátha segít az első babás mamiknak...
Vendég

Gigi,jó hosszú a lista,és jó sok lóvé kell majd,az biztos :?
Én légzésfigyelőt,babapihenőszéket,szobahintát,kiskádat,kapok kölcsön
Lehet,hogy már írtam :oops:
Amúgy eggyiknél sem volt még légzésfigyelőm,de manapság mindenkinek van(nehogy lemaradjak :oops: )
Ha tudtam volna,hogy lesz 3. gyerekem akkor nem ajándékoztam volna el mindenemet,egy zokni nem sok annyi nem maradt róluk,pedig rengeteg cuccom volt,járokám is kettő volt ,meg minden... :roll:
Vendég

Bárány
Nem kell mindent a Brendonban megvenni... :wink:
Kínaiban nagyon jó, pamut bodykat, rugikat vettem...

Amire a legtöbbet költöttünk, az a babakocsi és az autósülés...
Vendég

Jevi.Mankabi!

Szép a pocitok! Nem is rémüldözünk!

Elevit: Nekem azt mondta a dokim,hogy elég hetente 2-3 szemet bevenni,hiszen ezt a gyereket meg is kell szülni... :shock: :roll:
Az első gyerekemet (akkor tényleg vékony voltam) 3850 grammosan,és 54 cm-sen hoztam világra 20 óra vajúdás után,és végig szedtem a Maternát.Akkor többen mondták,hogy a vitaminok miatt lett ilyen nagy baba (hozzám képest).Igazából nem tudom.
A kicsivel nem szedtem végig a vitamint,és ő fiú létére -túlhordással- lett 3580 g,és 50 cm.
De szerintem ez nem vitamin,hanem genetika kérdése...

A légzésfigyelőről mi a véleményetek?
Nekünk a három gyerkőccel nem volt légzésfigyelőnk,(akkor még nem is lehetett kapni),de most erősen gondolkodom rajta!
De nyilván úgy érne valamit,ha párhuzamosan elvégzünk egy tanfolyamot,ahol elmondják,megmutatják,hogy mit kell tenni,ha tényleg beriaszt a készülék.Egyébként semmit nem ér.
Valahol most azt olvastam,hogy egy pár vett légzésfigyelőt (első gyerekhez),tanfolyamot is végeztek,minden rendben volt.
És egyszer a csöppség félrenyelt.De annyira,hogy majdnem megfulladt.És akkor rájöttek: lehet bármilyen kütyüjük rengeteg pénzért,de úgysem lehetnek az életnek-halálnak urai! Érdekes... :roll: :roll:

Kép
orsitigris

Légzésfigyelő
Szerintem ez a dolog nagyon túl van lihegve... a gyártóknak jó üzlet... és melyik szülő az, akinek bemesélik, hogy milyen fontos és nem veszi meg?
Vendég

Gigi!

Ti is vesztek majd?

Kép
orsitigris

Orsi
Légzésfigyelőt? Nem...
Én a hanyag-anyák közé tartozom... :oops: :wink:
Vendég

Sziasztok!
Szerintem is a gyártóknak jó üzlet a légzésfigyelő...eggyetértek.
Ha nem kapnék ingyen és bérmentve akkor most sem lenne,mint ahogy eddig sem volt.
Na jó az én gyerekeimim időre születtek nagy súllyal,állitólag azért akis súlyuak,koraszülöttek,okrek nagyobb veszélyben vannal...állitólag,nem szerintem...
Úgyhogy azért drukkolok,hogy most is ,időre, szép nagy súlyú gyereket szüljek...
Én úgy is császáros vagyok,nekem lehet nagy is :wink:

Gigi.Brandon???Én életemben nem voltam ott :oops: kínaibolt ,auchan,de jelenleg olyan csórók vagyunk,hogy azt is meg fogjuk érezni :oops: De ez nem panasz,bevállaltuk :D
Vendég

Nekünk nem volt babamérlegünk, nem sterilizáltam mindent a gyerek körül... (10 hónapig, amíg szoptattam, adtam is le anyatejet, semmi kifogás nem volt...)

Viszont, Peti mindenféle védőoltást megkapott... a barihimlős maradt ki csak, mert mire azt kaphatta volna, volt barikás...
Vendég

okerk=ikrek,
Vendég

Gigi: nagyon jó kis lista, részemről köszönöm. :)
a nagyobb dolgok, ahogy már írtam, megvannak, a többit, ami külön-külön nem drága, azokat meg úgyis részletekben akarom megvenni, mert akkor nem olyan nagy kiadás, egyszerre azért húzós lenne. lehet, hogy már írtam, mi múltkor vettük 5 db 100% pamut bodyt az auchanban, 62-es volt ott a legkisebb, de kisebb, mint az a 62-es amit karácsonyra kaptunk (az c&a-s). így már meg is van 7 db body. :D

Kép

amúgy találtam egy érdekes cikket:
http://www.origo.hu/noilapozo/eletmod/20080105-a-terhesseg-elott-depresszio-letezo-jelenseg.html
az azért szomorú, hogy ezt valaki így éli meg/így tudja megélni. :(

mia_snow

én babamérleget szeretnék, de lehet hogy nem is olyan fontos, csak én gondolom úgy.

amúgy meg úgy gondolom, hogy a szüleink minden gond nélkül felneveltek minket légzésfigyelő és sterilizáló nélkül... nekünk miért ne menne? ráadásul alapból jobb dolgunk van, mint a 25-30 évvel ezelőtti szülőknek - értem ezalatt a terhes/csecsemőgondozást, úgy egyáltalán az egészségügyi ellátást, felvilágosítást, egymással való kommunikációt, stb.

mia_snow

Kösz a cikket,sajnos ez vagyok én!!!!
Vendég

Petim koraszülött volt (35. hétre született), mielőtt hazajöttünk, megkérdeztem a kedvenc gyerekgyógyász professzoromat, hogy kell-e szerinte légzésfigyelő... azt mondta, hogy olyan kisbabáknál van értelme, akiknek nagyon fejletlen a tüdeje, vagy idegrendszeri, vagy szívbetegsége van...
Vendég

Bárány
Mi a babakocsinkat vettük a Brendonban...
Auchan... olyan a környékünkön nincs is...
Vendég

Tőlünk 5 perc auchan és cora is.Én már kinéztem egy babakocsit,nem vagyok babonás de még korainak tartom..de szivem szerint most indulnék megvenni.
Imádom a babakocsikat én akkor is mindig megnéztem amikor még szó nem volt 3.gyerekről
Vendég

Cora... kocsival 10-15 perc... vagy több... forgalomtól függően... egy Tesco és egy Interspar van a közelben... C&A meg nincs is...

Babakocsi
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... tid=156203
Ilyen a miénk...
Megláttam, beleszerettem és meg kellett venni... és akkor még nem voltam 4 hónapos kismama Petivel...
Vendég

nézegetem a listát, és lenne egy kérdésem.. az van írva, hogy cumisüveg 1 db, etetőcumi 2-2 db teás és tejes... vagyis összesen 5 db? mi a különbség a cumisüveg, és az etetőcumi, ill. a tejes és teás között? bocs, ha értetlen vagyok, de még sose vettem cumit. :D

mia_snow

Gigi,nagyon szép kocsi :wink: tetszik

Mia:sajnos én sem tudom mi a külömbség :oops:
Vendég

Mia
A lukméret a különbség...
DE... ez, ami nem feltétlenül kell... teáztatni felesleges a szopizó babát...
Vendég

áháá, értem. köszönöm. :)
bemásoltam egy excel táblába a listát, kipipáltam azt, ami már megvan, a többi mellé meg odaírom, hogy mennyibe kerül kb, és akkor haladunk majd szépen sorban. hmm szuper ez a lista :D

mia_snow

Vendég

Mia
Örülök, hogy tetszik... :lol:
(Szilveszterkor Vörösváron voltunk :wink: )
Vendég

Montana, Jevi: szép pocakfotók! :lol:

Gigi: Köszi a listákat! Hasznosak lesznek!

Orsitigris: szerintem is úgy van értelme a légzésfigyelőnek, ha a tanfolyamot is elvégezzük és persze sajnos még így sem 100%-os a biztonság. Mi első babások vagyunk és persze minket is beparáztattak, szerintem mi veszünk. Persze azzal egyetértek, hogy tényleg a gyártó jár jól ezzel és mi is felnőttünk annak idején.

Egyébként akkor tényleg nem volt ilyen sterilizálás, de azért ők is kifőzték a ruhákat és a cumisüvegeket. Szerintem én egy mikrós sterilizálót lehet, hogy veszek, persze árakat még nem láttam. Azt biztosan tudom, hogy nem szeretnék műtő steril körülményeket teremteni a gyerek körül, hiszen mi lesz így az immunrendszerével. Mi is felnőttünk és főleg vidékiként tudom mennyit számít ez (pl: az állatok közelsége...stb). Légzésfigyelőt, amit néztünk elég drágán találtam 40 ezer körül, igaz ez gyógyászati segédeszköz bolt volt, remélem találok olcsóbban is. A babamérlegre pedig nekünk azt ajánlották, hogy bőven jó, ha kikölcsönözzük amikor kell.

Mia: aranyosak a rucik!!!!!!!

Gigi: Szép kocsit választottatok! Mi ezügyben még elég tanácstalanok vagyunk. Érdemes márkára törekedni, vagy a névtelen is lehet ugyanolyan jó? Mi a jobb, ha egyben megveszem a többfunciósat vagy inkább külön-külön? Egy kérdés: nem úgy volt, hogy nyílik Debiben is C&A? (kicsit összeszedetlen vagyok, de sorban olvaslak benneteket visszafelé)

Van valakinek szoptatós párnája? Ma voltunk a babyoutletben és nézegettem, mert elég rosszul tudok a derekam miatt aludni, de mikor megfogtam olyan furcsa volt én azt hittem olyan a töltetük, mint a paplannak, vagy ilyesmi, szóval a kérdésem, hogy mindegyik ilyen babzsák jellegű, vagy csak amik én néztem? Egyáltalán tényleg jó?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Babkocsi
Nem csak szép, strapabíró is... másfél éve használjuk... :lol:

Én hordozóban nem tudom vinni a gyereket... :oops: , nem vagyok súlyemelő...

Lehet, hogy nyílt az új bevásárlóközpontban C&A... de az nagyon kiesik... :cry: :evil:
Vendég

Sziasztok!

Én még nem vásárolgatok. Nem babonából, csak egyelőre se időm, se energiám erre.

Van viszont pár dolog, amire biztos nem fogok költeni.

Mérleg: ha kapunk kölcsön, lesz, ha nem, nem lesz. Bízom abban, hogy az anyai ösztöneim megsúgják, hogy minden rendben, szépen fejlődik, vagy sem. A csecsemőtanácsadás itt van tőlunk két háztömbnyire, legfeljebb leviszem néha megméretni.

Légzésfigyelő: ha kapunk kölcsön, elfogadom, de ezért sem adok ki pénzt. Csak akkor, ha valami komplikáció miatt nagyobb a veszélye a bölcsőhalálnak. Én optimista vagyok és hiszem, hogy minden rendben lesz.

Sterilizáló: ez még kölcsönbe sem kell. Először is remélem fogom tudni jól szoptatni, akkor meg nem kell cumisüveg sokáig. Utána meg.... vajon mennyivel "koszosabb" az alaposan kimosott és leöblített cumi, mint a földön mászó kisdedem keze, amit utána jóízűen úgyis a szájába töm. Nahát ezért szerintem tök felesleges sterilizálni.

Nem akarom nagyon túlparázni ezt a "jajcsaknehogyvalamibajlegyen" dolgot, mert szerintem megérzik a babák, ha a mama állandóan aggódik és nem fogja biztonságban érezni magát mellettem.

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

montana: na a sterilizálóval én is így vagyok... ha jó alaposan el van mosva, akkor is elég tiszta... nem beszélve arról, hogy ha már a tiszta, de nem steril kezeddel hozzáérsz a steril cumisüveghez, már buktad... akkor meg mi értelme?

mia_snow

Sterilizálás
Nem egyszerűbb a gyereket sterilizálni és üvegbúra alatt tartani :wink: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Megint jó sokat írtatok!

Mérleg: kölcsönözni fogok

Sterilizáló: ha kapok elfogadom,ha nem majd kifőzöm,venni tuti nem fogok

Légzésfigyelő: Tutira veszünk,pontosan nemtudom minek hívják tán inkább bébiőrző
A barátnőmnek van és nagyon jó célt szolgál légzéssel kapcsolatban is,egyszer volt probléma és ennek segítségével vették észre!
Illetve ugye minden hangot közvetít,ha felébred és sír,nyöszörög stb.
Barinőmnek ikrei vannak és sokszor volt nyáron kertiparty náluk este,teljes nyugalommal kinnt ült velünk és mikor sírtak bement és intézte a dolgát!
Úgyhogy nekem ilyen kell!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Nem találom a listát amit írtatok!!!!!!!
Segítség!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Ibm: a listák Gigi írásainál vannak egy word, illetve egy excel file van becsatolva (sok szám.doc/xls), ilyet keress!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszi Mankabi,megtaláltam!!!!

Mia! Szuperek a bodyk, ilyet én is vettem volna! :cry:

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: