szösszenet!
szerintem startban félreértettük egymást.Ez nem túldramatizálás kérdése.
Pl,ha magamból indulok ki,igaz,hogy nincs még gyerek a csalédban,de én mint konyhafőnök,és felelős bevásárló,elemi kötelességemnek érzem,hogy a legjobb tudásom szerint töltsem meg a gyomrunkat,és az éléskamrát.(nállunk például eleve kitárva az üdítők és a nassolnivalók 99%a)Szerintem,minden nőnek kutya kötelessége,őrizni a családtagjai egészségét,ha már nem csak magára főz.(férj,gyerek)
A tóldramatizáláson,pedig azt értettem,hogy nem kell mindent a nagykönyv szerint csinálni,mert lehet,hogy többet árt,mint használ.És ezt az életmódot nem akkor kell elkezdeni,ha valaki állapotos,maximum akkor,amikor egyáltalán megfordul az emberke fejében a gyerekvállalás halvány szikrája.
Ha pedig valamit az ember megkíván,akkor meg kell hogy egye,ha állapotos,ha nem.(persze ésszerű határokon belül,nem egyik végletből a másikba)
Az a leghülyébb példa amit felhozhatok,senki ne sértődjön meg
Pl ha a kutyám hasas,nem hajlandó megenni a boltban vásárolt kész kutyatápot.inkább eszik főttet,vagy kenyeret.A természet tudja,hogy mi a jó,és a szervezet megsúgja,csak egy kicsit kell odafigyelni magunkra.
Ami pedig a feketeteát illeti,nem tudom ki issza,ha beteg.Az a legrosszabb,amit tehet,mert az hasonló,mindha kávét inna.egyik gyógynövényboltba sem tanácsolják a feketeteát betegségre,max.vizsgaidőszakra.
Tehát a félreértések elkerülése végett,nem a jótanácsokat(az egészséges életmódról pl.)ellenzem,természetesen helyük van a fórumban,hanem azt,hogy a sok sok médiafejmosás miatt,bárkinek is lelkiismeretfurdalása legyen amiatt,ha megiszik egy bögre kávét,befekszik a kádba,déligyümölcsöt eszik,vagy mézeskalácsot.
megint túl hosszú lettem.