A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

ELAN, WERA SZÍVBŐL GRATULÁLOK AZ ÉDES BABÁKHOZ, NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!

Sms-eztem Barival!!!! Jól vannak, Dávid megmutatta a hangját éjszaka mindenkinek :P :P Azt mondta BAri, hogy kicsit besárgult Dávid, de majd meglátják, mit mutat a vérvétel eredménye, annak függvénye, hogy holnap, vagy csak pénteken jönnek haza :P :P Megírtam Neki a babaesőt is :P :P

[size=12]BARI IS GRATULÁL A BABÁKHOZ ÉS A MAMIKHOZ IS!!!!![/size]
bluebox

Köszi Márti!

Akkor lassan Bari is hazatérhet a kisfiával!
:wink:

Olyan szép minden baba!!!

énis-énis-énis!!!!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

gyors bejelentkezés. Hétfőn jöttünk haza Dorinával. Jól vagyunk, nagyokat szopizunk, minden oké.
Egyelőre nem sok időm van, de majd teszek fel kéepeket.

Mindenkinek puszi!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Hogy lehet vonalzót feltölteni? Elfelejtettem

Kis hercegnőm:

Kép

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Melike
Én sose hagyom sírni Tomit... ha nem elég neki a simogatás, akkor igenis felveszem...
Aztán jön a gondolatolvasás, hogy mi baja lehet
-éhes
-melege van, fázik
-túl álmos, unatkozik
-anyára vágyik

Manka
A "Suttogó" az álometetést javasolja... még akkor elkezdeni az etetést, mielőtt teljesen felébred a baba... :wink:

Én éjszaka nem mindig cserélek pelust :oops:
Vendég

Bogi: Csodaszép kis hercegnőd van!
Vonalzót elkészít, majd a profilban az aláírásnál beilleszt ;)

Márti: Köszi az infót! Kívánom, hogy Bariék is minél hamarabb otthon lehessenek!

Én is úgy hallottam, hogy éjjel a pelust csak akkor érdemes cserélni, ha bekakilt. Neki is jobb, ha nem ébred fel annyira, meg a szülőnek is, hiszen így könnyebben vissza fog aludni. A lámpát emiatt érdemes letakarni, hogy csak egy pici fény legyen a szobában. Ráadásul ilyenkor büfiztetni sem kell, mert annyira nyugisan eszik, nem kapkod, hogy lényegesen kevesebb levegőt nyel...
Persze ezeket én is csak hallottam, nincs még tapasztalatom ;)

Kép

Kép
bettica

Betti: Kittire ez nem vonatkozik, este is olyan kis mohó... Bár inkább bealszik, így nem büfiztetem csak oldalra fordítom.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Manka
http://hvg.hu/egeszseg/20060814bolcsohalal.aspx

Légzésfigyelő tévesen riaszt az esetek nagy részében!

Betti
Valahogy meg kell tanítani a picuroknak, hogy különbség van a nappal és az éjszaka között... :wink:
Vendég

[quote="gigaboszi"]M írta:gigaboszielike
Én sose hagyom sírni Tomit... ha nem elég neki a simogatás, akkor igenis felveszem...
Aztán jön a gondolatolvasás, hogy mi baja lehet
-éhes
-melege van, fázik
-túl álmos, unatkozik
-anyára vágyik
:oops:

Ezt én is így szoktam csinálni. Bár nálunk egy kicsit (kicsit nagyon, olyan volt mint egy égési sérülés...) kicsipte a popsiját amíg a kórházban volt, így én akkor is kicserélem a pelust, amikor csak egy kicsit kakilt be, sőt éjszaka is kicserélem.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

nálunk van, hogy Kitti anyára vagy babusgatásra vágyik, szerintem még olyan kicsik, hogy igenis kell babusgatni!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

nálunk van légzésfigyelő, és azt szoktam néha megfigyelni (ekkor kezdek szívinfarktust kapni), hogy van úgy, hogy 6-7 másodpercig nem vesz levegőt. Utána egy kicsit sűrűbben veszi. Ez normális?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca: Kivételek mindig vannak ;) Szerencsére nem egyformák a gyerekek.... Szegényke, nem lehetett kellemes neki olyan popóval becsomizva... Azóta helyrejött eljesen?

Gigi: Innen is meg lehet közelíteni a dolgot... :D
Bár az enyém tojni fog rá. Már most ha vízszintesbe teszem magam, akkor élénkül be csak igazán :twisted: Előre félek, mi lesz itt az éjszakákkal ;)

Kép

Kép
bettica

Andóca
Popsi :cry:
Az újszülöttek légzése periodikus... vannak időnként szünetek...
(egyébként, ha alvó felnőttet megfigyelsz, annál is vannak hosszabb szünetek)...

Majmocska "rá van gyógyulva" anyájára... :oops:
Most is ketten írunk... mindjárt kiteszem a teraszra, szunyáljon egy kicsit....
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:16-kor.
hékás

Jaj de jó neki!
Ő is a margitba szül ugye??

Bettica neked is hajrá,aztán menjünk 3-an egyszerre!
Jaj de jó lenne....... :roll:

Olyan szépek ezek a babák!!!!
Én is akarok!!!!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Ma végre hazajöhettünk 11 nap után. Még visszaolvansi nem volt időm, most csak egy gyors bejelentkezésre jöttem. Íme egy kép Andrisról. Szegény nagyon besárgult, makacsul kitartott nála a fényezés ellenére.

nemsokára írok bővebben amint időm engedi
Kép

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

IBM: Menjünk én benne vagyok :)

Buci: Végre otthon, sejtem milyen megkönnyebülés lehet ;) Sok-sok tejcsit Andrisnak!

Wikka: Drukk! könnyű és gyors szülést!
Hékás, köszi az infót!

Kép

Kép
bettica

Elan: Gratulálok a kisfiadhoz!
bszilvi25

Mindenkinek nagyon szép babája van, remélem azért hamarosan már én is babázhatok! (már csak 11 nap, ha jól megy, vagy még annyi sem)

Egyenlőre jele, hogy kijönne, semmi! :roll:
bszilvi25

Annyira szépek a babák!Egytől egyig mind!

Gratula minden ujdonsült anyucinak és babának!

A gyerekem ma napközben olyan volt mint egy angyal!Evett,aludt.Még a melóhelyemre is el tudtunk simán szaladni,Máté meg mamival volt addig.

Gigi:én félek,hogy nagyon megszokja,ha kikapkodom és később sem alszik az ágyában.Csupán ezért nem veszem fel mindenért.

Kép
melike

Wikkának Nagy Drukk!

Buci! Andris nagyon ari! :D
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:16-kor.
hékás

xxx
hékás

Vikkának megy a drukk!!!!!!

Gigi - köszi a linket!

Buci - gyönyörű ez a baba! :lol: Sajnálom a sárgaságot! Napoztasd, ha van rá lehetőség és állítólag nem szabad hogy sokat aludjanak, illetve jót tesz nekik a sok szopi!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hékás: ari vagy!! :D :D :wink: :wink:
bszilvi25

csak egy gyors bekukkra jöttem, írok pár sort...

gratula az újdonsült anyukáknak, nagyon boldog napokat (és éveket ;) ) kívánok nekik.

Pironya, reggeli kérdésedre: 15 kg jött fel, és eddig pont a fele ment le. szóval alakulunk, de a csípőm olyan széles lett, hogy a tréninggatyám vagy a megkötős bikinik jönnek csak fel, semmi más. szívni fogok nyáron, érzem. vagy vehetek új ruhákat. :roll:

sírás: Milán nem is szokott sírni. kajcsi időben azt mondja hogy a-a-a-a és forgatja a fejét kitátott szájjal, meg hát na jó, fürcsi után szokott. nem akkor amikor vízben van, hanem utána, törölgetésnél és öltözésnél. de már bevetettünk egy új trükköt: vízből kivéve gyorsan bebugyolálom a fürdőlepedőbe, felveszem, megölelgetem, és úgy itatom fel róla a vizet. így már csak picit nyöszörög. :) éjszakai kajánál is csak a-a-a van nyitott szájjal forgolódás, akkor sem sír. védőnő szerint ez a vihar előtti csend... remélem nem. :D

na megyek, ledőlök, fél10kor kelt minket apa, mert akkor van (meccs félidejében) fürcsi... aztán 10kor még egy evés, és alvás fél4ig. aztán továbbalvás reggel fél7ig. :)

na jóéjt mamik/kismamik!

mia_snow

Sziasztok!

Betti: köszi, most már szép a kis popsija! Azt hiszem megjelöltelek iwiwen.

Lányok: aki szeretne megjelölhet iwiwen: Királyné Sándor Andrea vagyok.

Pocakosoknak: drukk, hogy minél hamarabb szüljenek.

Újdonsült Anyukáknak: gratula!

Hékás: Én is mindig felveszem Kittit, ha sír.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:56-kor.
pironya

mi már 6 óra óta fent vagyunk. kölöknek megvolt a reggeli, megy egy adag mosás, caramel nyugalomterápiája szól, én meg fejem a maradékot. de gyorsan mert már én is éhes vagyok. :D

mia_snow

mi 3/4 7-kor keltünk. Most szopi utáni pihi van! Mert nemsokára jön a reggeli robot... :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó reggelt.

Én is felkeltem már, fél 8-kor. Megvolt a reggeli kávé.

Mostanában olyan jól végig tudom aludni az éjszakákat, hogy magam sem hiszem el. 8 óra alvás megvan simán. Csak néha kelek fel éjjel (de nagyon elenyésző, talán heti 1-2 alkalom) - talán a vihar elötti csend???
Ki tudja, de nem is érdekel! Már kezdek immunis lenni az aggodalmaimmal kapcsolatban. Úgyis lesz valahogy.
Tegnap elvittük a kiskutyákat a fodrászhoz, olyan kis helyesek lettek!!! :lol: :lol:

10-re megyek CTG-re, utána apával ide-oda. Majd csak valamikor este felé jövök.
bszilvi25

szivat ez a kurva mellszívó (bocs). néha nem csinál vákumot, csak itt cuppog a cicimen de semmi. a fiamat utánozza... :roll: szétszedem, összerakom és semmi. csinált már ilyet, de szétszedés-összerakás után megjavult, de most nem. nem hiányzik belőle semmi, és már lefejtem 60 ml-t... és egyszercsak ezt csinálja. nem tudjátok mi lehet???
avent

mia_snow

na megjavult. az avent mellszívót a microsoft fejlesztette ki? inditsd ujra és akkor müködik...

mia_snow

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.19 15:57-kor.
pironya

én jelenleg inkább a format C:\ -re szavazok :twisted:

azok elfogytak. most anyatej tároló zacsikban. van már vagy 3 liter a fagyasztóban... :D

mia_snow

Sziasztok!!!

Mia: Két kérdésem lenne:
- hogy néz ki az anyatej tároló zacsi?
- hol lehet kapni, és mennyibe kerűl?

No ez már három lett :P
bluebox

Blue: http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?main_page=product_info&cPath=177_186&products_id=1787&zenid=380a1971c3d7ff277e812c9ea06c448e

bár megmondom őszintén, hogy én még nem vettem, egy komplett csomaggal kaptam egy már nem szoptató barátnőmtől. :) állítólag gyógyszertárban is lehet kapni valamilyet, majd megkérem a párom hogy nézzen be hazafelé, mert fogyóban van. 180 ml van ráírva, de én 220-as egységeket rakok be, simán belefér, alkoholos filccel pedig rá tudod írni a dátumot és a mennyiséget.

mia_snow

Sziasztok! :lol:

Köszönjük a gratukat!

Kedd du. hazajöhettünk a kórházból! Időm semmi...

Kép

Vasárnap reggel fél 6-kor felhívtam a szülésznőmet, és negyed 7-kor bent taliztunk a kórházban.
A kocsiban már olyan erős fájásaim voltak, h alig tudtam ülni. Mikor megvizsgált a szülésznő, akkor ért az első sokk: CSAK 1 ujjnyi külső, 1 ujjnyi belső, koponya illeszkedés sehol.

Nagyon csalódott voltam, mert a 2. szülésemnél, ilyen fájdalommal, (2 óra alatt, nem pedig egy egész éjjel óta, mint most) már 4 ujjnyi voltam, és rá 2 órára már a mellemen volt a babánk.

CTG-re raktak, ami mutatta, h ezek igazi fájások, de nem voltak rendszeresek és az erősségük is igen változó volt.
Kaptam 2 féle homeós szert a bábától, attól 20 perc múlva 3 ujjnyi külső, 2 ujjnyi belső lett.
De a fájásaim enyhültek, és még rendszertelenebbek lettek.

Éreztem, h vmi nem okés, nem úgy megy, mint kellene.

Közben megérkezett a dokim is, aki megrepesztette a burkot, h attól majd végre beilleszkedik a baba feje, és erősödnek a fájások.
De nem egészen így történt... a fájások maradtak amilyenek voltak, a baba feje is csak nagy nehezen vándorolt le.

Oxitocint kezdtek adagolni (sosem kaptam ilyet, írtózom a tűktől is), és sajnos az folyamatos ctg-megfigyeléssel jár együtt.
Szerencsére a baba nagyon jól tűrte, nem romlott a szívhangja. Viszont ettől a mesterségesen adagolt cucctól hamarosan olyan bitang erős fájásaim lettek, h ihajj!
Tehát innentől kezdve nem mászkálhattam, csak a labdán lehettem, de azon sem sokáig, mert még így sem haladt a dolog.

Úgy éreztem, h minden kicsúszik a kezemből, csak korlátoznak, és nem láttam a végét az egésznek.
Volt egy kép a fejemben, h ezt a babát is olyan természetes harmóniában (és gyorsan) hozom a világra, mint a 2.-at, és ez most összedölni látszott.
Sírdogáltam is, még jó, h a férjem ért a nyelvemen, el sem tudtam viselni ezt nélküle. Annyira jó volt, h velem volt, és rám figyelt!

Az egyik oldalamról kellett a másikra fordulnom, így végre beindult a dolog, éreztem, ahogya fejecske egyre lejjebb nyomul, és feszít.
A szülésznőm ekkor mondta először egy vizsgálatot követően, h azt gyanítja, h a baba nyakán van a köldökzsinór, emiatt nem tudott leereszkedni
és kellő nyomást gyakorolni a méhszájra.

Viszont ekkor nagyon felgyorsult minden, mert éreztem a tolófájásokat.
A bába segített, h mikor mennyire nyomjak/ne nyomjak, így gátvédelemmel, abszolut sérülés nélkül végre kibújt Zsombor feje, majd kicsusszant a kis teste is.

A férjem kezét szorongattam, ő pedig közben bíztatott, már látja a haját, ügyes vagyok...stb.

Az vmi leírhatatlan eufória, mikor érzi az ember, hogy a kint van a baba feje, és utána szinte játszi könnyedséggel az egész testecske előbújik.
Én bőgni kezdtem örömömben, a férjem is sírt, és hálát adtam Istennek, h túl vagyunk rajta.
Azzonal elmúlt minden negatív érzésem, nem maradt bennem egy szem csalódottság sem, ennek valószínű így kellett lezajlania ahoz, hogy ne történjen baj a kisbabánkkal szülés közben.

Mielőtt a hasamra tették, letekerték a nyakáról a 4-szeresen rátekeredett zsinórt... a férjem mondta, h nagyon ijesztő volt, mint egy sál.
Nem tudom, hogyan növesztettünk ilyen hosszú zsinórt, de mondta a doki, h 2x hosszabb volt az átlagosnál!
Gyönyörködtünk a babánkban, h milyen szép, mert igazán tökéletesnek láttuk/látjuk!

Szóval mindent összegezve pozitív élmény volt, és feledhetetlen!
A férjem azóta is a hatása alatt van, azt mondta, h eddig is a legeslegjobban szeretett, de most annyira közel érezi magunkat egymáshoz, mint még sosem. Szerinte gyönyörű voltam közben (jó dumája van!) ...

Hát, sokmindent lehetne még írni, de szerintem a lényeg benne van, időm pedig nincs több.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
zmimi

Sziasztok!

Képzeljétek NEM sírt éjszaka!Igaz kb. 4 órától alig aludt,gagyarászott magának,de olyan jól el volt.Én most az 5-6 óra alvásommal olyan jó vagyok!Pontosabban többet is aludtam,de mikor Máté nem aludt,akkor már én sem úgy aludtam.
Ettől rosszabb ne legyen.
8kor ettünk utoljára,azóta szunya van.

Mia:én is bőgtem a szülés történeteden. :lol:
Most már fejtem le én is tejcsit,egyszer már cumisüvegből kapta.Szépen megette és legalább tudom egyből,hogy mennyit.Amúgy mérem én is evés előtt-után.

Kép
melike

Zmimi! Köszönjük szépen a történetedet,sikerült megint sírnom egyet!!!
Annyira édes Zsombor baba!
Nagyon jó lehetett Apa segítrsége!

Még egyszer hatalmas gratula nektek!
Nagyon ügyesek voltatok!
Ez a köldökzsinór ijesztő lehetett!
:shock:

További sok sikert,erőt,egészséget nektek! :wink:

Kép

Kép
ibm

Zmimi: Engem is megpityorogtattál :wink:
Édesek a gyerkőceid, biztos már nagyon várták a kistestvérüket :P

Mia: Köszi a segítséget.[/b]
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:20-kor.
hékás

Wvikkáról semmi hír???????????
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 14:20-kor.
hékás

Öltözködés: mit mondjak én?????????????? Semmim sincs, ugyanis 40 kg-ra lefogytam terhességem előtt :cry: :cry: Most meg 63 kg vagyok :cry: 7 kg ment le szülésnél :cry:
bluebox

xxx
hékás

zmini: hát akkor sokszorosan gratula az átélt dolgokért. a férj jelenléte pedig... én nem szerettem volna apás szülést, apa ragaszkodott hozzá, én pedig nem zárkóztam el tőle. aztán végül úgy alakult hogy az lett, és én lettem volna a legnagyobb barom, ha kizavarom közben. mondjuk nagyon beszélni sem tudtam, csak a kezemmel mutattam hogy vizet kérek vagy legyezzen... szóval kizavarni végképp nem tudtam volna asszem. :lol:

melike: jóvanmár, tuti csak a hormonok. :wink:

Blue: nagyon szívesen. már rendeltem is 2 csomaggal. :D

figyeljetek, Apa úgy néz ki hogy ma megy be az államkincstárhoz intézni az anyaságit és a családi pótlékot. van valami extra tudni/vinnivaló, vagy amire oda kell figyelni? a 3féle papír (1 főlap, 1. sz. pótlap, 5. sz. pótlap megvannak), Milán és az én taj kártyánk, lakcím kártyánk, Milán születési akvi kivonata, én személyim, orvosi igazolás arról hogy a megfelelő számú terhesgondozáson részt vettem... asszem más nem kell. én nem leszek ott... kell meghatalmazást írnom Apának hogy eljárjon a nevemben? merthogy én vagyok az igénylő... viszont ő intézi.

mia_snow

Mia: pont most beszéltem Apával, erről, hogy a jövőhéten el kellene intéznie :P Ezért én nem tudok segíteni, de a Csiriék, már túl vannak rajta :P Ha túl vagytok rajta, akkor áruld el nekem is a titkot :P
bluebox

Megkerestem amit Csiri írt, íme:

Csiri írta:
Lányok!
Bocs,hogy belekotyogok,de nekem nem fogadták el a letöltött nyomtatványokat,nekünk ott újra ki kellett tölteni az általuk adott eredetit!
Hétfőn intéztük és jöv hét szerdáig meg kell jönnie az anyaságinak,a májusi 10 napi (május 20.-án születtünk)családinak és gyesnek és júliusban már rendesen kapom a júniusit!
bluebox

Vagyok!
És írom mindjárt,csak leteszem Zoét...és hozok papírzsepit,mert Zmimi én is sírtam a történeten.. :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: