Sziasztok!
Ritkán jövök ugyan, de ezek szerint érdemes, mert mindig olvasok újdonságokat amit hasznosítani tudok.
Nálunk az a helyzet, hogy megy a hiszti ezerrel a cicin amikor szopizik (vagyis próbál). Szerintem most tudatosodott benne, hogy a cumisüvegből könnyebben , gyorsabban jön a kaja...

Én próbálok kitartani, mindig erőltetem a cicit is, de sajna egyre hamarabb kezd el hisztizni. Úgyhogy kénytelen vagyok utána lefejni. Érdekesnek tartottam viszont, hogy éjszaka egy cici is elég neki, nem hisztizik (gondolom könnyebben jön a tej) után ahang nélkül alszik tovább.
Lorca!
Én azért nem fejtem ki a másik (kidurranás szélén álló

) cicim éjjel, amiből nem evett, mert nem voltam biztos benne, hogy amennyit evett, az tényleg elég volt neki, és nem ébred fel fél óra múlva, hogy megint éhes. Akkor meg adhattam volna neki cumisüvegből, amit ugye kerülni szeretnék. Csak azt a mellemet fejtem le amiből ciciett, és még 40 et ki is tudtam fejni belőle. De akkor én is megfogadom a tanácsot, lefejem a másikat is. Köszi!
Dodi!
Az a helyzet, hogy én sosem tudom csutkára kifejni, mert egy pici , ha csak pár csepp is, de mindig jön. Vagy erre gondoltál, hogy a lehetőségek szerint üresre? Ez már üresnek számít?
Nyuszi!
Én teljesen megértelek, ugyanezekkel küzdök, mint te. Én viszont nem értek egyet a többiekkel, (és ezzel nem elkeseríteni akarlak, vagy okoskodni) de ha nem elég a tej akkor kell neki a tápi és kész. Én is a végsőkig kitartok, de az én tapasztalatom az, hogy ha csak tejet kap, akkor nem sír utána, hogy nem volt elég, csak fél óra múlva, amikor megint éhes. Ha elalszik, akkor is felkel, mert éhes. Ne nekem legyen igazam, mert minden baba és mama más, de én elkezdtem "gyarapítani" a tejemet, ahogy Dodi is csinálta, de nem gyarapodot...

Sőt, először ekkor kezdett el hisztizni, gondolom nem termelődött hamar a tejem, ő meg éhes volt, én nem adtam pótlást, úgyhogy nem jött be. Most meg már jött ez a cumizavar... Elkezdtem vezetni egy füzetet, amibe mindent feljegyeztem ami az etetéssel kapcsolatos. Javaslom mindenkinek, aki szoptatással küzd, mert sok minden kiderülhet belőle, ami amúgy nem tűnne fel.
Az a baj, hogy engem is frusztrált, hogy tápit adok, meg az hogy elvárás, hogy csak anyatej, és tegyünk meg mindent hogy ne kelljen más. Itt a fórumon is olvasom, hogy sokan inkább egész nap szoptatnak, hogy ne kelljen tápi, és lelkifurim volt, hogy ezt én miért nem tudom megtenni. Aztán rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg ők szerencsésebbek, nekik csak átmeneti problémájuk van, meg nekik bejött ez a tejgyarapítási módszer, nekem nem. Úgyhogy szerintem meg kell hallgatni a tanácsokat, aztán kipróbálni, de nem szabad ostorozni magunkat, ha nem jön össze a dolog. Én mindig arra gondolok, hogy van aki egyáltalán nem tud szoptatni, és ha elapad a tejem, akkor meg annak örülök majd, hogy eddig tudtam szoptatni, meg hogy egyáltalán van babum akiről gondoskodhatok.
Na, jó sokat okoskodtam

, de már nekem is annyira elegem van ebből a szoptatási gondokból (ne értsetek félre, a saját gondaimból, jó lenne, ha nem kéne, vagy tudnék nem ezzel foglalkozni...

)
Az biztos, hogy a következő babámnál sok mindent teljesen másképp fogok csinálni, már a kórházban is. Például ez a cumizavar tényleg valós, én meg csak legyintettem rá, hogy a kórházban is kapott tápit és simán cicizett is mellette. Később sem volt gond, még azután sem, hogy 2 hétig csak cumisüvegből kapta a tápit, simán cicizett tovább amikor már lehetett. Most meg...ahogy fejlődik az értelme, úgy jön rá a dolgokra... És most már nem adhatom neki kanálból sem, meg pohárból sem, mert szereti ha dől belé a kaja. Próbáltam a kanalat, de nem bírja türelemmel a kis adagokat... megyek is, mert felébredt.