A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Bévi,
hát igen férfiak. Nehéz velük. Biztos mi is nyűgösebbek vagyunk, de nekem már tele a csukám azzal, hogy én megértő vagyok, idáig nem piszkáltam, mondván csinálja a dolgát, de nekem is szükségem volna szeretgetésre, hogy levegyen a vállamról dolgokat. Félre ne értsd, segít Ő, de még többre volna most szükségem. Ilangom is hisztis, én is fáradt vagyok 1 hete alig alszom a meleg miatt, ömlik rólam a víz, nem kapok levegőt és még sorolhatnám. De ezt itt mind ismeritek, nem untatok vele senkit.
Na de nem megyek bele, mert csak fölhergelem magam és az meg nem jó. Te nem tudsz a pároddal a fiúkról beszélgetni? Vagy ez mindig hasztalan?

Na megyek teregetni, meg befestem a hajam, meg elugrok a védőnőhöz.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Clárika!....Biztos örülne neki, de ha végeztél az NSTvel hívd fel, hogy itt vagy és rád ér-e? (Szoptatás, vizsgálat?????)

Eszembe jutott valami, nem azt mondták itt a szülésfelkészítőn, hogy 2 ujjnyi tágulásnál adják az EDA-t, mert később már nem érdemes? Tudom ez a 2 ujjnyi ami van, még nem = azzal a 2 ujjnyival, de lehet, hogy beelőzöm magam?? :? és már nem is adnak???
limo73

Sucer én is így vagyok megértő meg minden,csak annyit megy sokszor,hogy már arra sincs ideje,hogy nevelje a gyerekeit,ezt mind értünk teszi,mert ő dolgozik egyedül,de a munkahelyén is mindenkinek ő nyalja ki a seggét,mert mindenki ezt várja tőle,nem könnyű,beszélni a fiúkról sokat szoktunk,csak nagyok és már szinte nevelhetetlenek,sajnos próbálkozik vele,de néha sikertelen a szép szó máshoz meg nem akar folyamodni,de majd csak rendeződik,nehéz ez mert tudtam ez lesz majd ha mindent ráhagy a volt feleségére mert ő nem kér se gyerektartást,semmit és majd ő megy inkább 3 műszakba csak megéljünk,ő nagysága meg mereszti azt a bizonyost,és leszarja a két nagyfiúval mi van mit esznek stb,ez a helyzet fura,mert számomra nincs megoldás rá,de nem írok már többet erről mert a többiek nem biztos,hogy örülnek majd neki,hogy ezzel telítem a topikot!Nektek is megoldás kell rá mert te sem bírod egyedül és nem is fogod,értem én,hogy törődik veled meg a családdal de én nem tudom némelyik férfi ilyen az enyém is és a tied is!!!

Limo sajnos amit kérdeztél ahoz nem értek,nálunk nem is csinálnak EDA-t mert nem tartanak bent ezért altatóst az volt a válasz rá!!!Képzeld nálunk leszakadt a szekrénybe a válfás rész,ez ilyen hónap mindenkinél tönkre megy valami!!!!

Kép
bévi

Sucer, nekem írj nyugodtan, ha indultok!!! :-)

Én Diára és Bekrire gondoltam, ha lehet ;-) Bár Bekrivel lehet, hogy egyszerre leszünk szülőszobán ;-) A dokink meg rohangálhat ide-oda...

szilvás76

Sztem Csillag örülne neked Clárika. Ilyenkor már nem nagyon vizsgálgatnak... :-) Én bemennék, legalább pár percre...

szilvás76

Évi
Macsekok ivartalanítottak nálunk. Így sokkal nyugisabbak!!!!
DRukkolok, hogy az öcsédnek összejöjjön valami munka!

Barbi
Nem reagáltam, mert nem vagyunk fogadóképesek :wink:
Férjedet én már régen kiraktam volna... :? :cry: :evil:
Dolgozik valamit? Munkájával elégedett?
Vagy van valakije???? :roll: :roll: :roll: :roll:

Brik
Hajrá!!!!! :lol: :wink:

Clárika
Nincs lehetőség másik munkahelyre??? Buszozni???
(Szaporodtak most pl. a Pécs-Bp járatok is)
Kérdezd meg Csillagot a látogatásról!

Vanilla
Szép a pocid!

Woody
Milyen jó lesz, ha közel lesz hozzád az anyukád! :lol: :wink:

Bekri
Jobbulást Kristófnak!!!!

Babaimi
Jó, hogy rendben vagytok!!!!

Bévi
Naná, hogy egyre nagyobb Katus! Eszik rendesen... és annyit nem áztatjuk vízben, hogy összemenjen! :lol: :lol: :lol: :lol:
19 évesen lehetne annyi esze, hogy csinálja a dolgokat... vagy ha nincs, akkor elő kell venni az apai szigort! Nincs zsebpénz, nincs bulizás, ha ezt-azt nem csinálja meg! (elvileg nagykorú, nem vagytok kötelesek eltartani!!!!)

Sucer
Beszéljétek meg nyugodtan a dolgokat!

Limo
A 2 ujjnyiból elég sokára lehet 5 ujjnyi... EDA hatásbeállásához kb. 20 perc kell...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

A cervix hosszát és a nyakcsatorna tágasságát szokás négyjegyű számmal kifejezni (cervicogramm, CG). Az első szám a cervix hosszát, a második a külső méhszáj, a harmadik a nyakcsatorna, a negyedik a belső méhszáj tágaságát jelenti cm-ben kifejezve.

(dr. Illei: Klinikai alapismeretek és szakápolástan szülésznők számára)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Elkényeztetés.
Nekem azt mondták Bendénél, hogy 2-3 hónapos koráig biztos nem kényeztetjük el, ha állandóan rajtad lóg. Na utána viszont kezdenek fifikásak lenni...:-)

szilvás76

Nyákdugó
Normális esetben a méhnyak zárt (egy kicsi rés van---amin a mensis váladék is kiürül). Ezt a kb. 3 cm hosszú, pár mm átmérőjű rést tölti ki a nyákdugó.
Akinek tágult már a méhszája, annak már nagy valószínűséggel nincs is meg...

(nem kell nagy dologra gondolni :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

A hős Katus... Átmosta a doktor a könnycsatornáját... egy csomó genny kijött...
Remélem, most már jobb lesz a szemecskéje! :wink:
3260g :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!

Csak egy kicsit sikerült visszaolvasnom...
Hatalmas gratula Csillagnak! Gratulálok gergő érkezéséhez, remélem mindketten jól vannak!!!

Katus még mindig tünemény...:)

Megakadtam lustanyu blogjánál, aztán Gábor nem értette, mit zokogok itt a gép előtt, csak azt nem látta, hogy próbálok nevetni is, de nem jött ki hang, mert a könnyeim előbb ömlüöttek már...de aztán itt szakadtam vagy 10 percig...:)

Pocim tök lement...már mások is mondták de én is észrevettem már mára...Manó mondjuk sokat sokat mocorog (szegénykét ma be is vertem a gyógyszertárba...na nem nagyon, de olyanokat kaptam utána tőle...:P )

Görcsölgetek is szinte már minden este, de csak kb. fél órát, és nem rendszeres, úgyhogy ezzel, meg a hasleeséssel együtt úgy gondoltam nem árt sietnem kicsit, két nap alatt kimostam miondent, ami kellhet (már kis is vasaltam)

Tegnap egész nap elvoltunk, délelőtt Tropicariumban (ez volt az évfordulós ajink), aztán meg családokat látogattunk...lábam persze bedagadt (a jobb oldali), estére már nagyon fájt, alig bírtam ráállni, de reggelre szerencsére elmúlt...reggel mentem védőnőhöz, szerencsére szabin volt az enyém, ez egy kedves harmadik védőnő volt...megállapította, hogy két héttel előrébb vagyok, amit én tudtam, meg a dokim, csak az eddigi védőnőknek nem tűnt fel, pedig már elég hamar megvolt ez az eltérés...

Szépen lassan majd utolérem magam a visszaolvasásban...addig is kitartás...megint melegszik a lakás nálunk...:(

Ilus

KépKép
badzsulka

Bévi! Nyugodtan írhatsz nekem sms-t!!! Szívesen elvállalom, hogy tudatom a többiekkel. :wink: :wink:

Pihenek, most ébredtem fel, aludtam egy órácskát. Olyan érzésem van, mintha Bence nyomakodna a kijárat felé, már lépés közben is feszítő érzést érzek odalent. Ezt csinálja már napok óta. :roll: Hát majd meglássuk, mi lesz. :wink: Szerintem készülgetünk, edzünk, de még nem az igazi. Hiszen szombat éjjel is elmúltak a fájásaim, mikor már örülni kezdtem...

Bmaas Barbi!! Egyáltalán nem nyavalygás, amit írsz, azért vagyunk egymásnak, hogy megpróbáljunk segíteni!!! Férjed :evil: :evil: :evil: huuu már fejbevágtam volna vagy nem is tudom... :? Írtam pü-t a g-s jelszó miatt. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Ircsi! Az jó, ha Katus hősiesen tűrte! Nekem is csináltak könnycsatorna átmosást baba koromban... :roll: Biztos jobb lesz, nekem is megjavult utána a szemem! :wink:
Szép súlya van!!! :)

Kép

Kép
barbcsi

Na halihó!

Most tudtam jönni.....

Ircsi szegény Katus....remélhetőleg most már jól lesz neki a szeme. Súlya: :lol:

Bamass én azért kiutalok a drága férjednek egy fejenrúgást. Nem kell, hogy tőled kapja, szívesen kivitelezem :wink: Nagyon ráér magával foglalkozni, ez az ő nayg baja! :twisted:

Nem én szeretnék lenni a következő, úgyhogy tessék csak beelőzni....

Clárika csörgesd meg Csillagot holnap ha végeztél. Szerintem örülne neked :wink:

Évi tesód :? Soha nem azon múlt.....persze én is adnék a helyedben neki, főleg, mert az összeg vállalható, aztán hátha pont most jön be neki az élet....

Várom az sms-eket, köszönöm a megtiszteltetést. Örömmel elvégzem a feladatot.
Én majd annak küldök aki még nem babázik éppen akkor :wink: Szilvás, Évi, Sucer, Bekri....

Holnap mennem kell a kórházba a papírokért, 10-re meg a belgyógyászatra.... :roll:

Enyém lábam kicsit dagad csak de nem fáj, nem feszít, igaz szedem a homeós bogyeszt. Egyéb bajom nincs. Fájásom sem (még), keményedés sem (még).....aludni is tudok (még) :lol:
Ma reggel gondoltam arra, hogy oké, jó lesz ha meglesz, de mikor is fogok én aludni? :lol: Jutott volna eszembe előbb... :lol:
Vettem ma egy kiscsomag újszülött pelust, ezt viszem a kórházba. :lol: Azért van még egy-két dolog amit be kell szerezni....

királylány

Sziasztok!

"peeeeeeeersze! a fiatalság könnyen veszi az akadályokat!!! mi má' annak is örülünk, ha 1 összejön... az is csak öregesen... ugrabugra nélkül.. - Tündi" ---> tegnap éppen api mondta nekem, hogy a felállított kerti medencében kellene sexelnünk, mert ott a vízben talán könnyebb, meg annyira mozogni sem kell és rámászás is egyszerűbb :) ---> talán ki van éhezve a drágám?? :)

Néztem képeket gmail-en, olyan kis édes mindenki pocója!

Évi: babafotózáson hol voltatok?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Dia! Akkor be is írtam a g-s táblába, hogy neked üzenek! :roll: :wink:
Alvás: :D :lol: Ezen már én is gondolkodtam, úgyhogy most már napközben is alszom egy kicsit. Meg hát ha beindulna a szülés, előtte legyek már kipihent. Csak nem tudom mikor fog, egész nap meg nem alhatok. :D :lol: :lol: :D
Még mit kell venned? Nekünk már minden megvan. Úgy döntöttünk, mivel mikor múltkor bent voltam és mindegyik szülésznő foglalkozott velem, és nem tudjuk, szüléskor vajon mi lesz (pl. ha csak mi leszünk, lehet megint mindegyik ránk fog nézni), hogy nem pénzt adunk a szülésznőnek, hiszen ahogy előbb írtam, ha már 2-3 ráér velünk foglalkozni, nem adhatunk mindegyiknek pénzt.... És nálunk szülésznőt nem lehet fogadni. Így (barátnőm is ezt javasolta) vettünk egy nagy nagy mercit, aztán amikor szülés után 2 óráig még megfigyelnek, azt adjuk oda nekik hála képpen. Mit gondoltok? :roll: Szerintem jó ötlet... Dokit meg még meglássuk...

Kép

Kép
barbcsi

Ircsi: Katus nagyon édes :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Barbi teljesen jó ötlet. Én is csináltatnék egy ajándékkosarat. mondjuk én már fogadtam, így pénzt kap.
Hát még pelust, cumit meg nem is tudom mik kellenek még. Már így második babánál nem viszem túlzásba a dolgokat és mindent az utolsó pillantara hagyok. Végül is nem gáz ha hiányzik valami, apa vagy anyukám is be tudja szerezni. A cuccom is csak nagyjából van meg.....tegnap tudtam meg, hogy nincs kórházi hálóing, mindenki a sajátjában szül :shock: Válság van oké, de ennyire? Lehet a varráshoz is nekem kell vinnem a cérnát? :shock: :lol:

királylány

Sziasztok

A 2010 szeptemberi topicból vagyok . Most lett kész a babaszobánk, amit Iparművész sógornőm festett. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! Szívesen vállal akár egész szoba, akár csak egy falkép festést is, fantáziája határtalan, legyen szó előre kitalált motívumról, vagy elég számára egy ötlet is , aminn elindulhat Ha érdekel valakit a dolog, privátban tudok további infókat adni. Bocsánat ha zavartam! Szép napot mindenkinek

http://indafoto.hu/balintka/meseszoba

Kép
epike

Clárika szerintem nyugodtan nézz rá Csillagra, föleg, ha elötte be tudsz nála jelentkezni. Biztos nagyon meghatódna az érdeklödéstöl és boldog és büszke lenne! Ha látod öt, ölelgesd meg a nevemben is légy oly szíves!

Lányok tudom én mindig csak nyavalygok, pedig annyiótoknak van még az enyémnél is nagyobb keresztje, csak ugye mindenkinek más a teherbírása és mástól akad ki. Én pl. azt a 19 éves láblógató srácot rég kioasztottam volna, ha a saját apja nem képes erre. A páromat is kiosztom rendszeresen, de nem nagyon hatja meg. Ma reggel egy kuncsaftjához kellett mennie sürgös szállítmánnyal, még mondta is elözö este, hogy korán kell kelnie. Felhívta az embert, hogy mikor van a koncert, mert ö mindjárt jönne. Aztán közbejött ez és az, nem érezte jól magát, tusolni kell, stb, felhívta még egyszer, hogy akkor most indul. Aztán eltelt megint két óra, mert még mindig közbejött valami. Lehet, hogy a kuncsaftja helyében egy kicsit kiakadtam volna, ha kétszer is felhív a szállítom, hogy 20 perc múlva jön és helyette 4-5 óra is beletelik. Nekem is mondta, hogy 40 perc múlva itthon lesz. Na hiszem, ha látom és jól gondoltam, majdnem 3 óra telt el, mert neki rohamja volt és meg kellett állnia a kocsival, hogy sétáljon egyet. Jó. Nekem mindegy, hogy mikor jön.

Ircsi nem úgy értettem, hogy akkor most felpakolom az egész bandát és a nyakadba szakadunk, hanem annyira foglalkoztat Katus, hogy veletek álmodtam. Ne aggódj, nem törjük rád az ajtót, nem is tudnánk melyik lenne az abban a városban, hívatlanul sose megyünk sehova. Párom itthonról dolgozik, kottákat forgalmaz open airekhez, koncertekhez, stb. Föleg szimfónikus zenekarok, karmesterek a kuncsaftjai, dolgozik éppen aktuális vagy leáldozó csillagokkal is a klasszikus zene egén (Villazon, Netrebbko, Domingo). Valaha az egyetem mellett hobbiként kezdödött, de aztán túl jól keresett és mivel a szülei nem támogatták, nekiállt a dolognak rendesen. Azóta ezt csinálja. Volt egy idöben irodánk, de nem kerestünk annyit, hogy onnan dolgozzunk, hazaköltözött az egész cuccal és azóta itthonról megy a buli. Már rég nem örül ennek a kenyérkereseti módnak, sok a stressz, magasak és kiszámíthatatlanok az elvárások, kevés és kiszámíthatatlan a pénz, de kényszerpályán mozog, hiszen csak egy érettségije van és máshoz hivatalosan nem ért. Ugyan isteni technikai érzéke van, nem él vele, mint pénzkereseti forrás (tölem elvárja, hogy átlássam egy autó elektronikáját, de én nem így születtem...), kishitü. Mindent 200 %-os biztosítással csinálna legszívesebben, mielött valamiröl dönt, napokig túrja a témát minden irányból, aztán vagy jó a döntés, vagy nem, de legalább szerinte megalapozott.

Lassan én is összerakom a kórházi pakkot, megjött az új - használt 1 Euro - pelenkázótáskám és abban rakom össze. Barbcsi köszi a mailt, én még nem tudom, hogy kinek sms-ezek, de vagy Csillagnak vagy Évinek, mert az ö számukat ismerem, persze csak ha nincs ellenükre.
Most vasaltam, közben Eni csinálta a háziját, Regö bealudt, Imi gyakorlókönyvvel viaskodott, Dönci meg sertepertélt körülöttünk.
Kíváncsi leszek, ha a párom elmegy a postára, elviszi-e a gyerekekböl párat magával, vagy mint mindig pont erre sajnos nincs ideje ill. kedve. Ha nem muszály, ma nem mennék ki, mert a hétvége engem is lefárasztott egy kicsit.

Ircsi visszatérve a kérdésedre, nincs kapuzárási pánik, nem vadászik más nöre (az más kérdés, hogy még egy olyan marhát, mint én nem is találna), ö csak ilyen a természetéböl fakadólagosan.

Megyek én is, mert dolgom számtalan.

Barbi
Vendég

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba
Clárika
Nincs lehetőség másik munkahelyre??? Buszozni???
(Szaporodtak most pl. a Pécs-Bp járatok is)
Kérdezd meg Csillagot a látogatásról!

Csak buszra nincs jogosítványa.....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Na akkor ennyit a hiú reményekröl. Elment a postára, de nem vitte ki a gyerekeket, mert ugye arra nincs ideje. Még a legkisebbet se a babakocsival, hiszen odafelé mindegy, hogy tolja-e maga elött, a nagyok tudnak biciklizni vele és nem lassabbak, visszafelé meg lehet nyugiban haladni. De nem. Neki erre nincs idege. A postával szemben Lidl van. Megkértem, hogy ha majd megy, gondoljon az olajra, de mivel nem visz babakocsit, bevásárolni se tud, föleg nem hüteni való dolgokat. Ja. Mert a babakocsi nem vitte volna el, vagy a liter olajat és a 200 gr felvágottat nem tudta volna kézben hazahozni. Kérdezte, hogy mi kell, de mire válaszoltam volna, becsukta maga mögött az ajtót. Majd holnap neki motorolajjal fözök ebédet, az van elég itthon. 8)

Kissé pipa vagyok. Most nekiállok hát a gyerekekkel barkácsolni valamit, mert élik az idegeim és egyedül nem akarnak kimenni a mögöttünk lévö játszótérre...

Elegem és melegem van. Olyan jó lett volna egy nyugis óra, de nekem az sose jár.

Barbi
Vendég

Clárika sztem Csillag nagyon örülne, ha beugranál... ha magamból indulok ki, ez nem kérdés!!! :wink: :lol: én biztos nagyon örülnék Nektek! :lol:

Kép
gtunde75

Maress hancúr a medencében??? öööööööö.... csak óvatosan! :roll:

mai menü: ablakpucolás, függönymosás... még jó, hogy pici a lakás... :?

Kép
gtunde75

Sziasztok sík ideg vagyok majd felrobbanok olyan ideg van bennem :x
Vendég

Képzeljétek kicsi fiam belázasodott a nyaraláson és fáj a feje és kinél volt az első héten ?? Hát az apukájánál !!!!!!!!!!!!! :x ez volt ősszel is vese medence gyulladást kapott nála most meg fáj a feje és lázas nem hiszem el 1 évben nyomorult 2 hetet van nála az a szerencsétlen kisgyerek és akkor is lebetegíti hihetetlen ez már........
Vendég

most elvitte a húgom magához és próbálja helyre hozni alig akarták képzeljétek elmondani hogy már tegnap is lázas volt csak hát a húgom lelkis és felhívott és megkérdezte nem e allergiás valami gyógyszerre és hogy milyen lázcsillapítót használok mert a panadol nem használ .Éreztem lányok épp mondtam páromnak 3 napja nem tudok róluk semmit valami baj van erre tessék !!!
Vendég

Bmaass, tudom, semmi közöm hozzá, de nekem is az ugrott be, ami Ircsinek... Hogy nem lehet valakije a férjednek? Az meg a másik, hogy amikor arról volt szó, hogy házasélet, meg jaj de jó, akkor kell gondolkodni, hogy baba jön/jöhet, az felelősség. Mi az, hogy kiégett basszus? És ha te is kiégnél (persze nem, csak most elvi síkon mondom) akkor mi lenne a gyerekekkel? Hmmm? Ez az Ő felelőssége is, pont annyira, mint neked... Ez hihetetlen...
Mostani Baba előtt is ilyen volt Veled/Veletek?

Én erre nem találok felmentést, ne haragudj...

szilvás76

ircsi neked akartam írni hogy húgom kisfiának is ez a baja a szemével sajnos születése óta kb így ahogy szegény kis Katusnak. Rendszeresen kell hordania kimosatni és még mindig a mai napig is sokat kínlódnak ez miatt pedig most 22.-én lesz már 2 éves Bálintkám. Remélem Katusnak helyre jön előbb a szemecskéje mert sajnos én tudom milyen rossz dolog ez és remélem szerencsésebb lesz mint a Bálintkám :(
Vendég

na most megyek mert bár mikor robbanok és isten mentse aki a közelemben van ilyenkor :x :x
Vendég

Vanilla, Orvos látta már a fiadat? Több szempontból sem lenne kár!!!

szilvás76

Azt mondta az uram, hogy azért nem vitte a gyerekeket, mert így ki tudott kapcsolódni. Ja mert nekem sose kell egy kis pihenés és a gyerekeknek napi egyszer a mozgás. Most itt rohangálnak fel és alá a lakásban, mert nincsenek ledolgozva a feles energiák. A párom elöbb kiment a teraszra joghurtot enni, én a lányokkal az iskolatölcsért (tudjátok a beiskolázás napján az a csodatölcsér, amit visznek magukkal) fabrikáltam éppen, persze az egész banda egy-egy joghurttal a nyomában, hogy akkor ök is. Kértem, hogy segítsen Döncinek, de nem tette, Dönci egy fél óra múlva jelent meg a joghurtpakolásával, még szerencse, hogy csak pelenka volt rajta. Azt hiszem ha ez így megy tovább, akkor nem a kórházi pakkot rakom össze, hanem vagy az ö, vagy a mi motyóinkat. Próbáltam vele beszélni, de nincs vételen, mert még dolga van. Még egy hét suli, azt ki kell bírni.
Nagyon régen nem mondta és mutatta ki a szeretetét vagy a megbecsülését. Nekem is egyre nehezebben megy így.

Megyek, mert nálam is eltöröben van a mécses és nem szeretem, ha a a gyerekek sírni látnak.

Barbi
Vendég

szilvás76 nem akarok én másokról itt vitázni, de az én idegeim sincsenek kötélből... :arrow: azt, hogy ki kinek szül, mindenki maga dönti el... nyilván ha Barbi bevállalt egy ötödik csemetét ennek az embernek, annak oka van! felnőtt nő, tudja mit csinál! ha meg nem, az meg az ő baja!!! ahogy ő is megmondta, a férje eccerűen ilyen természet, ezt már látta a mostani várandósság előtt is! én nem elsősorban a férjet hibáztatom... :roll:

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]szilvás76 nem akarok én másokról itt vitázni, de az én idegeim sincsenek kötélből... :arrow: azt, hogy ki kinek szül, mindenki maga dönti el... nyilván ha Barbi bevállalt egy ötödik csemetét ennek az embernek, annak oka van! felnőtt nő, tudja mit csinál! ha meg nem, az meg az ő baja!!! ahogy ő is megmondta, a férje eccerűen ilyen természet, ezt már látta a mostani várandósság előtt is! én nem elsősorban a férjet hibáztatom... :roll:

Hmmm? :shock:

Az ő dolga, hogy hány babát szül, illetve az ÖVÉK. Nem Barbit minősítettem.
Témát lezártam, más magánéletén nem fogok csámcsogni.
De ez a kiégés dolog nekem nem jön be, egy nagycsaládnál NINCS, nem lehet ILYEN. :shock:
Közös gyermekek, közös öröm-közös gond.
És ez más nem az első eset.

Ha Barbi nem lenne kíváncsi arra, mit gondolunk, nem írta volna le, gondolom.

És itt tényleg befejeztem.

szilvás76

[quote="szilvás76"]
írta:
szilvás76Közös gyermekek, közös öröm-közös gond.
És ez más nem az első eset.

aki erre az ügyre egyáltalán reagál, az nem tud mást írni, csak azt, hogy mit tenne egy ilyen emberrel :arrow: ez evidens, hisz az ő verzióját senki nem ismeri és ezért nem is reagálhattok másképp...

csak azért fűztem ezt még hozzá, mert Te magad is beleszerkesztettél az írásodba... de én sem kívánok tovább foglalkozni vele... már bánom, hogy nem tudtam türtőztetni magam... ha nem reagálsz ilyen gyorsan két perc múlva törlöm a hozzászólásom...

Kép
gtunde75

:) :) Csajok! Ne vitatkozzatok! :D :D :D

Amit valaki ide beír, nyilván vállalja, hogy esetleg rendesen ki van vesézve! A véleményeink meg annyira különbözőek ahány féle emberkék vagyunk. Sőt még a magunk életén belül is rengeteg változást élhetünk meg. Csak magamból indulok ki :arrow: :arrow:

Majd' 10 évig éltem egy szar kapcsolatba, amiből alig tudtam kilépni, ne kérdezzétek, hogy miért. Nem tudom megindokolni. Hazudnék ha azt mondanám nem voltak szép pillanatok, de így visszagondolva tényleg csak pillanatok voltak. És a mai fejjemmel teljesen hülyének gondolom az akkori önmagamat!!!
limo73

Limo tök igazad van, csak feleslegesen hergelem magam!!! erre aztán végképp nincs szükség! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Tündi!....Én is sok mindenen nagyon feltudom húzni magam....de jobb ha "kitombolod-kitomboljuk" magunkból.....néha tényleg az is elég ha pl. itt kicsit elfüstölgünk!
limo73

Betelt a kiskönyvem "várandós gondozást végzők bejegyzései" oldalak :arrow: a köv. oldal a szülés :wink:
limo73

Nagyon sokszor szó nélkül hagyok dolgokat. MERT nem az én dolgom, nem tudok érdemben mit mondani, vagy nem akarom megbántani az illetőt. Véleményem attól még van.

De ha a panasza nem egyedi és egyszeri, és tök gáz, akkor úgy fair szerintem, ha már beírt (nyilván azért hogy mit reagálunk, mi a véleményünk) hogy leírom, mi az én véleményem. Nem biztos, hogy hasznos neki, ez is igaz. De nem azért van a fórum, hogy beszélgessünk, kérdezzünk, feltételezzünk és megbeszéljük, ha máshogy van?

Tudom, az éremnek két oldala van. Itt csak az egyiket ismerjük.
Problémázunk más dolgán, ami lehet, hogy egy "jó" kis vita következtében pl már meg is oldódott. Nekik kell megoldani, ha kéri a véleményünket, mindenki megírhatja a sajátját, NEKI. Ő meg vagy átgondolja, vagy átfutja. DE hogy egymásnak miért kell esni, azt nem értem.

Nekem is vannak az életemben dolgok, amit ideírok, de ha olyan téma van, amit nem akarok, szeretnék, tudok megosztani Veletek, akkor nem teszem. Vagy ha pl a mostani lelkiállapotomban nem tudnám elviselni, ha más vélemények érkeznének, mint amit "várok". Akkor megbeszélem pl a Férjemmel, a tesómmal, Anyuval aki a legrégebben ismer, vagy a legjobb barátnőmmel.

Ha mégis ideírom, akkor annak oka van, akkor kaphatok ezt is, azt is.
Nekem is volt már olyan kapcsolatom, amiből nem tudtam kilépni. 176 cm-es magassághoz 49 kg voltam, és csak fogytam. Ő köszönte, jól volt, minden baját a vállamra pakolta, kivirult, aztán csajozni is kezdett. És én sokáig képtelen voltam kilépni. És nincs rá magyarázat...

szilvás76

Sziasztok

Először is Csillagéknak hatalmas gratula Gergőhöz. Valahogy sejtettem, hogy ő lesz a kövi. :D :D Sok tejcsit és egészséget kívánok.

Ircsi! Kata baba továbbra is gyönyörű. Szépen hízik, a szemecskéje meg biztos helyrejön hamar.

Kicsit rólunk: azért voltam eltűnőben, mert intéztük (volna) az apasági papírt, de vhogy sose jutottunk előrébb, mindig hiányzott valami, és ide- oda küldözgettek minket. Aztán apa mondta, ha ez ennyire macerás, akkor feleségül vesz, mielőtt megszületik a pici. Na mondom jó vicc. Van rá egy hónapod... Egy hétre rá férjhez mentem :shock: :D :D fel se fogtam mi történik. De nem volt semmi felhajtás, ekkora pocakkal már nem is hiányzott. Csak tanúkkal elmentünk, aláirtunk, aztán egy szűk családi vacsi. Templomi, meg lakzi majd tavasszal lesz. Akkor majd bepótoljuk ami most kimaradt.

Babucink rendben van, ma voltam nst-n, tökéletes lett. A héten megyek még vérvételre, aztán uh, egy hét múlva meg újra nst.

Táblázathoz nem tudom hirtelen milyen adatok kellenek, de aug 16-ra vok kiírva, 2. baba, fiú (Máté lesz), Tatabányán fogok szülni (elvileg), sms-t kinek küldhetek? :D
kell még valami?

folyt.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Elmentem aludni, ma éjjel még nem szeretnék lebabázni.

Limo
, nekem a dokim nem ír a kiskönyvbe, viszont egy maroknyi leletem van mellette. :-)
Védőnő nem győz adminisztrálni, bár ha én nem tolakodom oda hozzá, nem hív, vagy jön terepszemlére. :-)

Akkor ha neked a szülés rublika jön, holnap Rólatok szólak a jó hírek? :-)

szilvás76

Limo, ma az én kiskönyvem is "betelt" :D

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Hű, Szamóca, ez igen... :-) Hoppá! Gratulálok Nektek! :-)

szilvás76

Bmaas, hát nem semmi "helyzet" van nálatok. Remélem rendeződnek a dolgok. Nálunk is voltak hullámvölgyek régebben :( Üljetek le beszéljétek meg a dolgokat. Sajnos jobb tanácsot nem tudok

Vanilla, jobbulást a fiadnak. Megértem, hogy aggódsz, én is tiszta parában vok, ha nem velem van Kristóf. A frász kerülget mi lesz, amíg kórházban leszek.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Szilvás, köszönjük :) majd teszek pár képet a g-re.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Sziasztok!!

Évi remélem jól vagytok,mert nem jelentkeztél,tesód sajnálom,de megértelek én is ilyen vagyok!!

Barbcsi köszi,hogy szólsz ha tudsz ha nem egyszerre szülünk!De van még Dia és Szilvás akire gondoltam,majd aki épp nem lesz szülészeten!

Ircsi Katusnak jobbulást hős kislány,kis imádni való és igen annyit nőt szem láttomást anyucinak garatuláció ügyesen neveli!!

Amit most írok nem akarok megbántani senkit és nem is fogok többet ilyen témát ide írni meg reagálni sem hasonló dolgokra esetleg pü-ben!!
Barbi!!!Tudom azt,hogy a gyerek 19 évesen a lábát lógatja,és nem így kellene viselkedni és azt is tudom a párom nem elég kemény vele,de mivel elveszítette az anyját mert nem foglalkozik vele lehet egy lelki világa a gyereknek és mivel a páromnak saját gyereke és neked is fontos a sajátod,így érezheted ő mit érez,én még csak nem sokára fogom érezni,bosszant a dolog,hogy neveletlen,de nem ő tehet róla,hogy nem nevelték meg,apja próbálja rá hallgatnak is de én nem is próbálok tőle kérni semmit,mivel nem akarok nekik parancsolgatni,de úgy gondolom,nem a legrosszabb gyerekek,nem drogoznak nem lopnak nem csalnak nem kell utánnuk szégyenkezni.Most ILUS a te hugodat hozom példának ,remélem nem haragszol meg rám,nem bántani akarom őt,de ő egy lány és mennyit kilódnak vele a szülei,azért mi itt nem tartunk,néha fel boszantanak és leírom ide,de akinek teher ne reagáljon rá,mint ahogy te nem is nagyon szoktál semmire és senkire.A férjed egy meglett ember aki felelőséget válalt a nagy családjáért úgy gondolom,és úgy ugráltat téged mint egy szolgát,neveld a gyereket ő magányra vágyik stb,ne haragudj ha te a 19 éves fiút fenékbe rugnád a párodat már rég nem tudom mit kellett volna csinálni,ezzel befejeztem nem fogok reagálni semmire lehet támadni és lenézni,amiért ide leírtam a véleményem,ha kizártok a topikból akkor nem jövök többet,de azért a két dolog nem ugyan az,és Szilvásnak teljesen igaza van,és Barbi ez a te hibád is mert hagyod magad,és azt hogy ugráltasson és kihasználjon!!Olvashatod itt nap mint nap kinek mit csinál a párja,Évinek Miki takarított,Barbcsinak miket csinált vagy Ilus vagy Dia vagy Ircsi pl képeken láttjuk mennyit segít Katus nevelésében,de neked csak azt olvassuk ilyen,ezt teszi veled,ezt csinálja alszik stb!!!Ezért reagált mindenki úgy rá,az én párom se tökéletes,és vannak hibái talán az,hogy sokat dolgozik,hogy nekünk meglegyen minden,és maszekol és 3 műszakban megy csak nekem ne kelljen idegeskedni minden embernek van hibája!!!
Nem akarok vitát és nem is az volt a célom!!!!

Kép
bévi

Hüha lányok, nem akarom, hogy vita legyen belölünk, mindkettötöknek igaza van, aranyosak vagytok a törödésetekkel, jól esik. Biztos mindannyiunk idegeit megviseli a közelgö szülés, én is tartok töle, nem hagy a félemem nyugodni, hogy utolsó napjaimat élem, mert megreped a méhem szülés közben, de ilyen hülye gondolataim is csak azért lehetnek, mert depissé tesz ez az itthoni hangulat. Most tudtam vele pár szót váltani, megkértem, hogy ne nézzen engem mumusnak vagy ne lássa bennem a lápi boszorkányt, mert ezek a szerepek már régen elkeltek, de nem itthon. :)
Próbálom megértetni velem, hogy én mit érzek és hogy élem meg a helyzetet, ö meg próbálja az ö álláspontját megértetni velem. Például azért nem vitte ki a gyerekeket, mert neki teljes kikapcsolódásra volt szüksége a mai stressz miatt a munkájából adódóan és ha kivitte volna a gyerekeket, esetleg megszidta volna öket jogtalanul valami apróságért, amire nem szolgáltak rá, így inkább maradt egyedül és akkor nem csinál felesleges bajt.
Jó, ezt eddig értem, csak hát nekem sosincs kikapcsolódásom, amióta együtt vagyunk, húzzuk az igát és ez a következö 70 évre így is marad.
Na de majd csak lesz valahogy és ha rendszeresen ki tudom adni magamból a mérgemet, mint a beteg a meg nem emésztett táplálékot, akkor sokkal jobban érzem magam. Nem a párom a legrosszabb ember a világon, különben tényleg nem szültem volna neki nemhogy 5, de gy gyereket sem, imádja a gyerekeit, és közös döntés volt a család ilyen mértékü növelése, csak öt jobban megviseli a mindennapi túlélési harc, mint másokat, mert valahogy érzékenyebben reagál rá. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint a vaddisznó, ami bármit elvisel és vele szemben a pietrain hústeljesítményre kifejlesztett, de extrém stresszérzékeny disznó, ami már egy egyszerü áttereléstöl egyik karámból a másikba is szívinfarktust tud kapni. Én a vadmalacot, ö a pietraint alakítja... Ugyanaz a környezeti hatás mást és mást vált ki egyikünkböl és másikunkból.
Mindenesetre ha kell neki, hát menjen, nem más karjába megy, azt biztosra tudom. Szerintem magába száll és összeszedi magát kis szerencsével. Bocsánat még egyszer, hogy a nyügjeimmel kínozlak titeket mindig, de már bírjátok a strapát, mert nem csak én küzdök gondokkal.
Így a végén még lenne egy fontos kérdésem: ki hogy éli meg, mi teszi a párkapcsolatot széppé és élvezetessé és ha bepöccen a párjára, mi váltja ki és hogy rendezi a konfliktushelyzetet?

Barbi
Vendég

Ugyan már Bévi, dehogy zárunk ki a topikból. Szerintem Barbcsinak abban igaza van, hogy sokkal nehezebb kifejeznünk magunkat közérthetöen úgy, hogy nem látjuk egymás mimikáját. Az sokban árnyalja a kifejeznivalót minden szempontból.
Ha a fiú elvesztette az édesanyját, lehet, hogy profi segítségre lenne szüksége, mert senki se gondolt még rá, hogy nem tudja feldolgozni a helyzetet és lereagálja a maga módján. Tényleg ö se a legrosszabb, ahogy leírod, de neked akkor is teher a jelen állás valamennyire. Abban is biztos igazad van, hogy én nagyon elnézö vagyok a párommal szemben és magam is hibás a kialakult helyzetért, de adott esetben nincs más választás, valamilyen halált halni kell. Ha a helyzet annyira kiélezödik, nem segítek neki, hagyom a képzeletbeli vesztébe rohanni, mert nem ö az atyaúristen és mindent ö se engedhet meg magának. Nehezen építettük ki a veszekedési kultúránkat, korábban én kimentem a lakásból, ha elegem volt, nem tudtam kezelni a konfliktusokat, ö meg a földön landolt és sírt, mint egy megvert kisgyerek, míg vissza nem jöttem. Engem ez a látvány nagyon megviselt mindannyiszor. Ö retteget, hogy én elhagyom, én rettegtem a látványtól. Lassan megtanultunk veszekedni, kibékülni és megbeszélni, de ez mitsem változtat az alaptermészetén. Én reméltem, mint az is, aki egy drogosba szerelmes, hogy meg tudom változtatni, de csak én lettem dezilluzionista és keményebb menyecske öáltala, ö nem nagyon változott, hacsak annyiban nem, hogy legalább a beszállítóival nem ordibál már, ha nem tetszik valami. Lassan tanul, kb. 10 év, mire belátja azt, amit egész idö alatt papolok. Régen azt hallgattam, hogy az autó nem közlekedési eszköz, az igazi a repülö ill. a vonat. Aztán mellettem sokat autózott és megváltozott a véleménye, azóta csak az autó létezik és úgy viselkedi, mintha ezt sose látta volna másképpen. Hát így vagyunk.
Összességében befoghatnám végre a számat, magamnak kerestem a bajt ill. kapartam ki pont ezt a gesztenyét, nem bánt minket, nem szórja el a pénzt, nincsenek rossz szokásai (nem iszik, cigizik és társai), nem jár el itthonról, max. a postára, kuncsafthoz vagy autót szerelni, szóval minden relatív, és mégis hiányzik valami, ami az embert boldoggá teszi...

Na eldugultam mára.

Barbi
Vendég

Ne haragudj Barbi én még egyszer ilyen témához nem fogok hozzá szólni és leírni sem,a sajátomat csak baba téma és azzal kapcsolatban kérdések!!

Évi remélem jól vagy nem szoktál ennyi időre eltűnni!!!!

Szamóca jó,hogy jelentkeztél már hiányoltunk,és garatulálok az esküvőhöz!!!!

Kép
bévi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: