A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Eszter! kompot, rugós felakasztós hintát sose!!!!!!!!

HA venni akar valami akkor inkább valami mást....

nézd meg ezeket a videókat a mozgásfejlődéssel kapcsolatban.
katuska79

http://www.youtube.com/watch?v=kK7WZy80VJQ

http://www.youtube.com/watch?v=7XFY2b03 ... re=related

A második videóban beszél a kompról....és van benne igazság, hogy az izomfejlődést nem segíti sőt....ráadásul a mozgásfejlődés során nincs olyan lépcsőfok amiben ilyen eszközökre lenne szükség! Játéknak meg annyi minden jobb dolog van! akkor már inkább tologatós játékok!
MI egyébként hozzá járunk tornázni és valami fantasztikus a csaj!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katuska79 2009.05.27 09:59-kor.
katuska79

Halihó!
Mi is éjszakáztunk.. De nem Bence miatt. 11-kor megetettem, fél 12 -kor Anna sírva ébredt: orrszívás. Aztán 3-kor Anna már lázas volt, Panadol, orrszívás, fél 4-kor Bence megéhezett, a nagy éhségben 30 ml tápszert evett... :twisted:
Nem is értem, felébred, éhes (legalábbis ezt gondolom), és 30-40 ml után kiköpi! Ezért felkelni! :twisted:

A komptól a mi Dévényes nénik óva intett. A lábtartása nem olyan a kompban, mint önálló járásnál, így helytelen tartást vehet fel.
A járássegítőt, bébitaxit ajánlotta helyette. Nekünk járássegítőnk van, és Anna imádta, azzal indult el :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Áááá el is felejtettem!!!

Bence ma megevett egy fél almát! Semmi sem jött vissza, olyan tisztán eszik, nagyra nyitja a száját. Ráérzett a babám :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! de ügyes!!!! Petra a két csepp almalével küzd:)

És igen a kompban akaratlanul is lábujjhegyen közlekedik, egyensúlyozni egyáltalán nem kell....
Sőt sétáltatni sem szabad mert az sem segít. Ha két kézzel fogva sétáltatjuk ugyanúgy rossz lesz a tartása, továbbra sem fog egyensúlyozni, ha meg egy kézzel sétáltatjuk az meg még rosszabb....ha menni akar akkor majd szépen feláll, elkezd oldalazni, majd tologatni ezt azt vagy ha elég bátornak és erősnek érzi magát akkor megteszi önállóan az első lépéseket.
katuska79

Én sem javaslom a bébikompot. Mi kaptunk annak idején, de bele se tettem Mesit. Amellett, hogy egészségtelen, veszélyes is. Batár nagyot lehet vele esni :(

Mágnes: jobbulást Annának!

Csöre
csöre74

Köszönöm a hozzászólásaitokat,erre voltam kíváncsi!Akkor továbbra is tartom magam ahhoz,hogy ilyen eszembe sem jut!!! :D
Ja és egyébként melyik,vagy milyen a rugós hinta?

Eszter

Kép
eszterem

Ez a sétáltatás dolog,meg sztem is hülyeség és az a bolond sógornőm(a lányom kerianyja)váltig állítja ,hogy a keresztfiát az segítette a járásban,mert nagyon későn csinált mindent.Például 3éves elmúlt,és még most sem beszél... :shock:
Az én keresztlányom meg másfél évesen a lagzinkban énekelte nekem az esztike-tike-tike....... :lol: :D

Eszter

Kép
eszterem

[quote="lucus16"]
írta:
lucus16Krisz: a 2009-es Picasa albumba, hogy tudok feltölteni? Mindig a sajátomba teszi :?

Lucus, Picassán keresztül szoktál feltölteni? a jobb felső sarokban mutatja, hogy melyik google account-tal vagy épp bejelentkezve, és ott tudsz átjelentkezni is.

Zille álomszép!!!!!!!!!!!!!

Bence pedig nagyon ügyes! Én egyelőre tartom magam, hogy csak 6 hónap után kezdek hozzátáplálni ...
kisbogacs

Bébikomp: többgyerekes kolléganőim is ugyanezt mondták, azaz sose!!!

Katuska: Máté főzi az ebédet? :D :D Én ma tegnapi maradékot eszek, lusta voltam főzni. Estére viszont kellene valami gyorsan elkészíthető, nincs valami jó ötletetek?

Mágnes: jobbulást Annának és gratula az almához. Én csatlakozom Csöréhez, hogy szeretném kivárni a 6 hónapot a hozzátápival. egyelőre Bálint semmi jelét nem mutatja, hogy az anyatejcin kívül másra is vágyna, átalussza az éjszakát, így gondolom akkor sem éhes. Persze mikor mi eszünk, akkor néz nagy szemekkel, de azért ez még számomra nem elegendő jel :D :D

Nálunk csak kis eső volt, most meg őrülten fúj a szél. Nem is mentünk most sétálni, Bálint most inkább a szobájában alszik.

Fordulással kapcsolatban köszi a vigasztalást, én is úgy érzem, hogy csak lustaságról van szó, mert látom rajta, hogy fizikailag képes lenne rá, csak épp neki sokkal kényelmesebb feküdni a hátán. És Bálint is ugyanazt csinálja, mint Máté, ha valamit nem ér el, vagy keres egy másik játékot, ha nincs más, akkor elkezd nyöszörögni. Vagy kényelmesen fekszik a hátán és nézeget.
Krisz, amúgy dokinéni mondta, hogy lehet, hogy el kell majd vinni a dévényesekhez, de ezt azért én még nagyon korainak érzem.

Tali: nekem holnap csak a délelőtt lenne jó. Van már időpont?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Off: nosztalgiázom. Most jöttem rá, épp egy éve (és három napja) jártunk az anyakönyvvezetőnél bejelenteni az esküvőnket :) :) :)
kisbogacs

Kriszti: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tali: nincs még semmi konkrét... én elvileg elég korán eljutok Hannáékhoz, hacsak nem lesz giga problémás az ügyintézés a dolgozóban. Oda 1/2 9-re megyek, gondolom egy óra alatt végzek (vagy naív vagyok?), Hanna meg gyalog 20 perc.

Csöre
csöre74

Alap esetben én is a 6 hónapot preferálom. Csakhogy semmi tejem nincs, már a mellszívót is elcsomagoltam, nincs szopi sem, utolsó zacskó anyatejet vettem elő a fagyiból.Ennyi volt a szopis történet. :cry: Mostmár azt sem mondöom, hogy majd a következőnél, kezdem azt hinni, nekem a kizárólagos szoptatás sosem adatik meg...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! sebaj...Bence gyönyörű nagyfiú!!!!

Az előbb Petra megevett egy kanálnyi alma-áfonya keveréket. a következő falatot több liter nyál kiséretében paterolta ki a szájából:) Annyira én sem erőltetem a dolgot, csak Máté meglátta az üveget és ugye juszt fel kell bontani...

A délelőtt nekünk is jó.

Edit milyen jellegű kajára gondolsz? HA gyorsat akarsz főzz valami tésztát. PL túrós csusza?

Eszter! a három évest meg el kell vinni hallásvizsgálatra és utána fejlesztő tornára pl. Mátét is viszem hallásvizsgálatra bár egyre többet utánoz és mond de inkább csak én értem mit akar. AZt tanácsolták nézessem meg hátha nem hall jól. Elég ha csak az egyik fülére rosszabb a hallás máris félre értheti a szavakat ezáltal hibásan ejt. Úgyhogy most figyelnem kell, hogy a háta mögött kiejtett halk szavakat megérti-e. Naná...csak szelektíven. Elsusogtam a háta mögött Petrának, hogy szerinte vegyünk-e túró rudit Máténak és abban a pillanatban ugrott a gyerek, hogy akkor menjünk a boltba pedig előtte el volt merülve a játékban...
Most is el van merülve a szekrényben a kukacával :oops: :oops:
katuska79

MÁgi :( Már épp akartam kérdezni, sikerült-e visszahozni a tejet mert az éttermezés után írtad, hogy alakul valami... Katuskának igaza van, ne bánkódj rajta, Bence így is csodás nagyra nőtt!

Kaja: a férjem megint sültcsirkecombot rendelt. Nincs vele bajom, de ez már a harmadik alkalom minimum a hónapban. Ki kéne találni valami új elkészítési módot legalább, hogy ne ugyanazt az ízt együk megint. Valakinek valami ötlet?
kisbogacs

Na Katuska!Szerinted foglalkozik a gyerekével a csaj?Három gyereke van 3 férfitől,most meg egy 21 éves fiúval él,akinek a szülei nem tudják hogy a fiú 32éves barátnője többgyermekes anyuka...Majd mikor kiderül :shock: Egyszerre 3 unoka... :shock: :lol:
Erről ennyit...Sajnos egyikük sem egészséges..A nagy fiú vérzékeny,és most verte meg a suliban egy cigufiú,tehát most a kórházban fekszik :cry: :x
A középső epilepsziás,a harmadik a legkisebb meg...Nem vitte el sehová megnézetni,pedig már mondtuk neki... :?
És ilyen és egyéb dolgok... :evil:

Eszter

Kép
eszterem

Mátét elképzeltem :lol: :lol: ..A kukkacával... :lol: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Kriszti, én kipróbáltam a Maggi sütőzsákot (a fokhagymást) és isteni! egy csepp olaj se kell hozzá, én csak besózom a csirkecombokat (ált. előző nap este), aztán bele a zacskóba, rá a fűszerkeverék és mehet is a sütőbe. Én kb. 60-80 percig szoktam sütni (a leírásban 50 percet írnak, de sztem az kevés) és krumplipürével tálalom. Olyan fincs, szaftos! Csak sajna férjem nem eszi meg a csirkét :cry:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Bálintanyu:És nagyon omlósz! :D

Eszter

Kép
eszterem

Lányok, nem tudom milyen hormontúltengésem van ma, de egész nap nosztalgiázom. Végigolvastam magunkat jan 2-3-4-én. Ahogy írogattam hogy már megint nem szülök, aztán a párom hogy elfolyt a víz és megyünk, aztán titeket a rengeteg drukkolással, közben Csöréről a híreket és a drukkokat és újabb hírt és gratulákat, aztán megint a férjem hogy túl vagyunk a császáron és kint a leány, és végül a rengeteg gratulát... Röhögjetek ki, de itt ülök és zokogok :oops: :oops: :oops:
kisbogacs

Kriszti:
Jajj, ha tudnád, én már hányszor olvastam vissza Anna és Bence születése napját, a híreket... És annyira szeretnék megint babát várni, ami hülyeségnek tűnik, de akkor is :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nosztalgiázás: ugyebár nekem 1 nappal korábban be kellett feküdnöm a kórházba a császár előtt. Éjszaka nem tudtam aludni és zenét hallgattam. Amikor azokat a számokat hallgatom most, mindig pityergek. Teljesen előjönnek azok az érzések, amiket akkor éreztem. Nem hinném, hogy ez valaha is meg fog változni, legalábbis remélem, hogy nem.

Kép
jandrea

Nemár Csajok! :cry: :lol: össze kell szednem magam, megint húzós délutánunk lesz :D

Csöre
csöre74

Ti aztán nagy nosztalgiázók vagytok4 :D Bár,nem mintha én nem nézegetném meg néha-néha a 4d-s dvdket róla!A napokban előszedtem a lagzis dvdt is.Jó nő voltam :cry: :oops: :D Nem ekkora mint most :cry: Én imádtam a terhességet,és szeretnék is az lenni meg egy jópárszor!A szülés is nagyon jó volt,köbö 20 percig tartott.Mi 5 gyereket szeretnénk :shock: :) De 3 szép babám legalább lesz! :wink:

Eszter

Kép
eszterem

Na, én is jelen.
Eddig csavarogtunk. Esővédővel, mert brutálisan fúj a szél. :(

Akkor holnap 10 körül kinek jó?

Csöre! Mikor jöttök megint Pestre? Mert lehetne az egy másik időpont!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna, nekem jó! Írsz címet?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Csajok! Aki jön, küldöm a címet.

Milyen kaja legyen?

Kép
hanna30

Hanna :
Mi Anna náthája miatt kihagyjuk... :cry: Remélem lesz megint nemsokára:)
Kaját azért küldjetek :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! :(
Jobbulást Annának!

Kép
hanna30

Hanna! nekem is jó. ha nem lesz eső:( írj címet nekem is!

hmmm ezt a maggis omlószat én is kipróbálom. Igaz karajt vettem ki de gondolom ez nem ront az élvezeti értéken:)

Eszter! szép kis csapat lehet...szegény gyerekek!

Kriszti! én már attól elpityeredtem ahogy leírtad mik történtek januárban...bár én még Petra születését nem tudom magamban lerendezni mert valahogy nem oylan volt, mint szerettem volna... lehet előtte az egy hét kh vagy a fájdalom és utána a sokáig kínlódás nem tudom de nagyon vegyesek az érzéseim. Máté születésekor azt mondtam rögötn jöhet a következő most meg nem szeretnék már többet. Mázlija van a tökinek, hogy Ő volt az első:)
katuska79

Gyógypuszik Annának!!!

Rendeljünk pizzát ha már ott vagyunk:)
katuska79

Hanna: mi most nem tudunk menni. Majd rakjatok fel sok-sok képet!

Kriszti: sajtos-tejfölös cirkecomb? Csak összekeversz egy nagy tejfölt fűszerekkel, majd zutty a besózott combokra. Jó sok reszelt sajt a tetejére. Fóliával be a sütőbe. Amikor puha a comb, leszeded a fóliát, szépen rápirul a sajt, és kész is. Rizzsel, krumplipürével szoktam. (meg kovászos ubival)

Andi: szerintem is jó lett a rendelő. A másik lepratelep volt.

krisz78

Csajok! Van valakinek olyan torta, vagy sütireceptje, aminek a tetejére zselatin kell?
Apa olyat akar enni, jövő héten lesz a névnapja, gondltam csinálok neki....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz, tök hasonlót főztem a hétvégén, csak pulykamell-sertéscomb vegyeshúsból :)

Azt hiszem gyömbéres csirke lesz... most néztem ki neten a receptjét, egyszerű és különlegesnek tűnik. Csajok, citromot mernétek úgy enni, hogy bele van főzve mártásba?

A lányom közben gondoskodott róla, hogy a nosztalgiából visszatérjek a jelenbe. Előbb lehányt, majd akkorát termelt a pelusba, hogy öltöztünk át :lol: :lol: :lol:

Annának jobbulást!

Hanna, ha az időjárás engedi, ott leszünk 10 körül (a lányom ébredésétől függ az érkezés)
kisbogacs

Akkor holnap:
Csöre
Katuska
Bálintanyu
Biga.Csiga
Kriszti

Többiek?????????
Vikiék nem jönnek, ő írt nekem.

Kép
hanna30

Mágnes! süss neki gyümölcs tortát. Igazából bármelyik tetejére tehetsz zselatinos kocsonyát. Nekem rengeteg torta receptem van, milyet szeretnél. Gyümiset, krémeset, diósat stb....
katuska79

Én is szívesen megismernélek titeket, főleg a babáitokat :!: De sajna nm tudok menni,mert hétvégén nagy buli lesz.Anyósom szülinapja.Jönnek föl anyukámék is vidékről.Aztán sütök,főzünk,szervezkedünk...Na meg ki kéne takarítani is addig itthon meg segítek anyóspajtásnak is ablakot puceválni és hát nagy a hááz...Meg a vendégeknek ágyneműt húzni...stb... :roll: :D

Eszter

Kép
eszterem

Hanna: jövő csütörtök 14:20-ra kaptam időpontot :( előre izgulok a redőnyösök miatt... de remélem, nem ütközik. Viszont lehet, hogy akik holnap nem tudnak eljönni, akkor sem tudnak :( szóval nem biztos, hogy jó, ha hozzám igazítjuk.
Szerintem is jó a pizza rendelés, akkor nem kell főzéssel, kajakészítéssel pepecselni.

Kriszti: szerintem nyugodtan mehet bele a citrom. Én ittam bodzaszörpöt, abban is van. Ezeknél az allergéneknél az a fontos, hogy ne vigyük túlzásba. Az más tészta, hogy pl. Saci az olajos magvaktól továbbra is kikattan, így nagyon kerülöm.

Mesi ma vizsgázik furulyából :D Megyek a "koncertre" :D drukkoljatok neki :D

Csöre
csöre74

Katuska:
Gyümiset, és krémeset....

Jajj úgy várom a névnapját már, végre sikerült olyan ajándékot szerezni, aminek tuti örül. Elviszem a tuningshowra... :lol: Olyan nehéz neki ajándékot venni, hát remélem ez találni fog :wink:

Csöre:
Mesinek mennek a drukkok! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre! Drukkkkkkkkk Mesinek!
Szerintem akkor is talizhatunk újra! Nem Csajok???

Mági! Ne írogass már itt nekem sütiket. :)

Ja, aki kocsival jön, a házunkkal szemben nyílt egy parkoló.
150Ft/óra.

Kép
hanna30

Erika!

Kolléganőmnek van eladó etetőszéke:
Kép

Vagy akit érdekel.
Nálunk üvegasztal van, úgyhogy kilőve.

Kép
hanna30

DRukk Mesinek!

Mágnes! találtam egy férfinek való eper tortát! annak most úgyis szezonja van. dobom a másikba!
katuska79

Hanna, engem érdekel az etetőszék (és a barátnőd véleménye is róla. Miért adja el?), és a címed is. :D

Mi ráérünk.

A pizzában benne vagyok! Szerintem olyan dél körül érnénk oda, pont ebédre.

Azért mondtam a pizzát, mert pont nem tudok szerintem vásárolni, így vinni sem tudok semmit. :oops: Szóval a pizzarendelés a legkézenfekvőbb. Szerintetek?

Kép
Kép
cs_erika

Ma megyünk vacsorázni. Sógoromból dr. lett a héten. Ünneplünk. Sikerült a polgárjog államvizsgája.:))

Kép
Kép
cs_erika

Katuska:
ez jó recept :) :) áttört eper??? Azt mennyire kell áttörni? hogy pépes legyen? :shock:

Erika:
Gratu a sógorodnak :lol:

Nah Apa hazaért doki rendelés előtt fél órával, elvitte a lányt orvoshoz. Lehet, hogy ki is vágják, hogy miért az utcsó pillanatban esik be... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erika!

Írok privit. Küldöm Zsu elérhetőségét.
Hivatkozz rám. :wink:

Kép
hanna30

Gyors bekukk :) A Lányom nagyon ügyes volt :) Mesi, mert ügyesen játszott, Saci meg mert ügyesen végigülte a több, mint 1 órát :!:
Most megyek teregetni, meg rendezni a viszonyokat a nappaliban (iszonyú felfordulás van, kerestem egy papírt :oops:

Csöre
csöre74

Mágnes! igen annyira kell áttörni mert akkor tudod szépen elkeverni és majd felkenni a tortára! Egy villával átnyomkodod és jó is!

Szerintem is a legjobb a pizza rendelés. Én is a világ végéről megyek én sem tudok nagyon felcuccolni...a két gyerek már bőven felér egy málhával. Na meg ugye Máté turó rudi és kubu szállítmánya:)
katuska79

sziasztok,

próbálom tartani a lépést, de nehéz, még read-only módban is :oops: :lol:

Tali miatt irigy, én délután dokihoz kell, hogy menjek, így kilőve...na majd legközelebb...

Csöre, gratula Mesinek!

Ercsi, jó ünneplést!

Mági, sajnálom a tejcsit...de ne stresszelj rajta, tényleg gyönyörű nagyfiú így is Beni!

Hozzátápi: mi is kóstolgatunk, heti 1-2 alkalommal gyümikből pár kanállal. Levente imád mindent eddig ! :lol:

A nosztalgiázás engem is elkapott, főleg, hogy ma este 11-kor leszünk 5 hónaposak :lol: :cry: Egyik szemem sír, a másik nevet...nagyon repül az idő...megyek is visszaolvasni :D

Kép
vickybabe

krisz
Írd le légyszíves annak a sajtos-tejfölös húsinak a receptjét nekem privibe, köszi.
Jól hangzik a neve kéne majd valami újdonságot főnöm.

Vagyok, nem tűntem el. Voltunk ma oltáson a Joelnek egy hangja sem volt, de sajnos amit mért ott a védőnő szerint egy dekát sem hízott a Joel. Így most már 3x kell tápszert adnom neki délben és délután 100 ml, estére pedig a 160 ml. :cry: :cry:
Bár ezt nem értem, mert amikor itthon elvoltunk a védőnőnél akkor 6090g volt. :shock:

A fiuk megírták a kompetencia tesztet állítólag a neten lesz majd fönn, de nem tudom mikor.

manocskak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: