A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Hú lányok, nagyon sokat írtatok, délután jövök reagálni, csak apa estére lebetegedett, egész éjjel lázas volt, külön alukáltunk, nem akarom elkapni, vmi vírus a doki szerint.
most meg gépezik, szóval majd ha ideférek...

Addig is néhány kép a kocsiról:

Kép Újszülöttnek így kell...

Kép Ha már tud ülni...

Kép A kapott Navettával(mózes) is kompatibilis...

Remélem jó vásárt csináltunk

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata jó a babakocsi!! :D

Van egy babaruha áruház pirinyo.hu nem a legolcsóbb / közép kategória árban / de nagyon jó minőségü cuccok.Nekem már elég sok mindenem van onnan.

Kép

Kép
krisztinaa

Kata, nagyon tetszik a babakocsi :-)
Párodnak javulást. Reméljük, nem kapod el.

Dorka, ha nem múlik a hasmenés, inkább menj orvoshoz, biztosan van helyettese a tiednek, amíg szabin van.

Ervick, örülök, hogy minden rendben. Sok embernek fájdogál itt-ott, ezek szerint egy kis fájdalomnak bele kell férnie.

Edina? Rég írt már, ugye minden OK vele?
Fleur?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Zsuzsi, ahogy állunk, nekem is sanszos a december, de Mikulásra itthon kell lennünk Blanki miatt, egész évben várja a mikulásbulit.
Tetszik ez a beazonosítás :)
Kár, hogy csak most olvastam, mert vásárolni voltunk, így a pászkát nem néztük meg.
Móni, a neve ismerős volt még valamelyik gyerekkori olvasmányból...Ábel, vagy valamelyik Sütő A. könyv :) és én is kenyérre asszociáltam.

Persze, hogy megéri :) Olyan édes, hogy megzabálom, amúgy meg teljesen elégedett vagyok az előző szüléssel, csak apróbb részleteket szeretnék most másképp.

A dokimat még nem hívtam, mert háziorvost is intéztünk (tp papír), megkérdeztem a keményedésekről...állítólag az ő idejében még konyakot ittak a nők. Ennyit a háziorvosról.
Amúgy igen, nem a keményedésekkel van bajom, hanem ha rendszeres időközönként van, mert akkor tutira nyílik a méhszáj. Mondtam Bíborkának, hogy még bent kell maradnia, de az esetleges fekvésre ítéléstől is nagyon parázok.

Kata, szép a babakocsi. Főleg a nagy vastag kerék tetszik :) A színe is unisex. (Blankié is pont ilyen színű, de sajna olyan városiasan sportos, nem bírja a terepet) A teljesen döntöttről a képet nem látom, remélem, hogy később még bejön.

Dorka, van valami hasmenős vírus. Igyál nagyon sokat.

Edinát már én is hiányoltam, remélem, hogy csak a parkettázás, v. a szedrezés utómunkálatai miatt nem jön.

Pussz, vigyázzatok magatokra!
R

Kép
Kép
34372

Kata

Nagyon szép a babakocsid! Tényleg jó vásárt csináltál! :) A férjednek meg jobbulást! Csak nem kapod el!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, örülök, hogy a doki mindent rendben talált nálatok!Jaj de jó, hogy a lányokbnak tetszik az ovi, egy gonddal kevesebb így gondolom a szakdoga meg szülés mellett.
Na ezt a cumisüveget én is megnézem, bár kaptunk kb 10 arabot ajándékba,a zért akarok 1-2őt én venni.

Reni, nem te mondtad a 300 Ft-os darabárat szerintem, vmi fórumon kívüli ismerősöm(akkor nem írtam volna, hogy hiszem, ha látom,te!).Karácsonyra bevásárlás, pelenka és pipereakciók viszont nem hangzik rosszul, lehet mégiscsak kinézek/zünk apával.
Hát nem csodálkozok rajat, hogy a hálóinged nem volt utána használható.
Tényleg, ha bugyiból gyártanak 1x használatosat, hálóingből miért nem? :lol:
Császár említése:A doki azt mondta, ha nem fordul át,nem akar kockáztatni, így hogy 1 babát már elvesztettem tavaly, örüljünk hogy most egészséges és a biztonságra törekszik, mondjuk így érthető sztem.

Zsuzsi, ha pindúrka lányod lesz, majd átpasszoljuk neked a mini méretű cuccokat, ha a mi babáink nagyobbak lesznek :D
Láttam, licitáltál egy hálózsákra! :lol: Közös az ízlésünk!

Szilvi, gratula az évfordulóhoz, mi 16.án ünnepeljük majd a 3.at!

Krisztina, jó az oldal,én is szeretek netről rendelni!

Dorka, vigyázza hasmenéssel nagyon!Majd küld át, melyik hálóing/pizsi tetszik, én majd csak jövő héten rendelem meg.

Móni, voltál a kínaiban?Végül hány hálóinget vettél?

Sztem is megfele olcsóbb is a kórházba, de azért legyen 1 vagy 2 normális, ha látogatók jönnek hozzánk, Reninek igeze van.

Köszi a babakocsidícséreteket!

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Dorka, nálunk a cég fele lebetegedett ilyen hasmenés influenzás izében. Tényleg igyál sokat, és esetleg kérdezd meg a patikában, hogy mit lehetne szedni ellene.
Házidokit nem helyettesítik???
Kata, jobbulást a férjednek.
Tényleg nagyon király a kocsi!!!
Így most már értem a császár emlegetését (meg jogosnak is gondolom), de hát még sokszor megfordulhat addig.
Drukkolunk ezerrel.
Abba belegondoltam azért, hogy ha nekem farfekvéses lenne, nem biztos, hogy örülnék neki, ha a dokim azért megpróbálkozna a természetes szüléssel..mondjuk tudva, hogy jó eséllyel császár a vége, hosszú, bonyolult, nagyobb gátmetszés stb.
Csak írtam, hogy akkor betervezek egy olcsó hálóinget (kínai), nem vettem meg... max 2-t veszek, azt hiszem. tényleg jó lenne az eldobható:)

Reni, csak nem kell már feküdnöd... elég para lenne, főleg egy kisgyerek mellett. Egyébként mennyire rendszeres időközönként?
Nekem akkor van (vagy akkor érzem) ha állok/járok, fene tudja, hogy ez mi. Most már húzzuk ki valahogy azt a pár hónapot:)
Fleur nem ír minden nap, gondolom, van elég más dolga is (pl. "Lili baba", ahogy Blani mondta:)
Edina meg remélem, a szederszüretet piheni ki.

Vick, te varázsló lehetsz... mégis MIKOR írsz szakdolgozatot? éjszaka? Vagy most kezdesz bele, hogy elkezdődött az ovi?
Kitartást hozzá!!! mi a téma?

Üdv
Móni
monke

Móni

Már elkezdtem, 16 oldal megvan belőle, de még majdnem ennyi lesz. Akkor írom, mikor a csajok alszanak délben, este, meg mostmár akkor is, mikor oviban vannak.
William Byrd miséi a téma (ha valakinek van egy ilyen témájú szakdogája szívesen veszem :D )

Kata
Befordulhat még akármikor, a barátnőmnek szülés előtt 3 nappal fordult meg! Amúgy ha császármetszés, akkor sincs semmi, csak egészséges legyen. Én már tudom mlyen, nem túl kellemes a felépülés, de ki lehet bírni! És megéri, de nagyon!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Kata, nagyon tetszik a babakocsi! A férjed minél előbb jöjjön rendbe...

Hálóing ügyben megnézem a MDF piacot is szombaton, aztán majd meglátjuk.

Babóca ma agyonrugdosott!!!!!!!!!! :lol:

Szép estét mindenkinek, megyek pihizni....
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Kata, megértem az orvosod, fő a biztonság. Inkább legyen programozott császármetszés, minthogy küzdj órákon át és aztán végül mégis császár. Simán megfordulhat még Márk, ne aggódj.

Ez az első licitem életemben, a Te hatásodra. :-)

Dorka, hol van az a piac?

Babu is egyre elevenebb az elmúlt napokban. Mindig azt hiszem, hogy valaki meglátja, ahogy izeg-mozog.

Ervick, kitartást a szakdolgozathoz, mindjárt kész vagy vele.

Móni, pihenj sokat!

Na, megpróbálom összerántani a lakást, illetve pakolok, hétvégén megyünk Anyukámékhoz, most lesz a 2. esküvő, aztán két hét múlva még egy.

Szép estét!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Ezt találtam ma a neten:
http://hordozas.hu/hordozashete2009/?page_id=15

szept 20-27-ig lesz. Szerintem érdemes lesz kinézni. Van még valakinek kedve?

Kata: tök jó a babakocsi. Én megpróbálom rábeszélni a páromat, hogy hétvégén menjünk babakocsit nézni. Hátha megvesszük mi is...
Csak azt nem tudom, hogy hová tesszük... :lol: :cry: Mert amúgy annyira nem kicsi a lakás (55 nm), és mégis centizni kell, hogy minden beférjen :cry:

Jó éjt

Szilvi
huszilvia

Kata
Jajj az nem kevés pénz..:(
Cumi: időben el kell tőle venni amíg nem nagyon szokik rá. De kicsi korában tényleg nagyon jól jött sokszor.
A tej valóban eláll fél évig fagyóban. Csak majd fel kell címkézni. Viszont, ha a korai időkből származó tejet sokáig tárolgatod, lehet később nem issza meg, mert változik az összetétele. Amúgy Lili sosem itta meg a kiolvasztottat. Minek is mikor ott volt a friss :lol:
Elvileg kaptál egy várandós anya könyvet és abban a kupon.
Laptop: részlet fizetést nem próbáltatok kérni??? sztem abba belemennek mgr engedéllyel.
Csomagok: 1 pakk a mamának és egy a babának. Ha a kórház olyan, h be kell vinni dolgokat akkor az a mama csomagba. És apának is összekészíteni, h mit hozzon be mikor mentek haza.
Hálóing: 1 volt amiben szültem (Istvánba vinni kellett) és 2 a kórházba. Szóval nyugi. Nem kell nagyon drága (kínai is tökéletes) csak elöl gombolós legyen.
Nyugi még befordulhat. Van valami technika, majd megkérdezem és leírom.
gratula a kocsihoz.

Ervick
Nyugi, ilyenekre nem is szabad gondolni sem. Nekem is eszembe jut néha, de ezeket a gondolatokat el kell hessegetni.

Zsuzsi
A 125 ml elég lesz kezdetnek. A cumisüveg melegítő meg ráér. Ha tudsz szoptatni nem lesz rá szükség.
A Kata laptop témájához szólva...én is annál a cégnél dolgoztam ahol az ő férje és itt a rámenősség nem segít. Nagy multi cégről van szó és nagyon komoly szabályok vannak. Az ilyen esetekre már előre meg van mondva, h a te felelősséfed. Tehát, ha előfordul akkor viselned kell a következményeket. :(
Klassz az ágy és a pelusozó
UH-nak örülök

Reni
Blani :lol:

Móni
Érdekes a bolti csajnak a felvetése...:? először is nem nézik a vizeletet, másodszor nekem nem festette meg :? ez nekem elég üzleti fogásnak bizonyult. Nem lepődnék meg, ha 2x annyiba kerülne.

Enikő
Szilva v szilvalekvár?

Szilvi
Nektek meg boldog házassági évfordulót!

Utazás: nekünk is messze laknak a szülők, de télen tuti nem kelek útra a 2 gyerekkel.

Én is hidegfrontos vagyok. :?

Eldobható bugyi: jól jön, de én lényegében csak első két nap használtam, szóval nekem 1 cs elég volt (még maradt belőle a mostani szülésre is). Ami szintén igaz a Tena betétre is, szóval nekem 1 csomag elég volt. Utána Always ultra plus vagy 6 hétig és normál bugyik.
Istvában nem adtak mamának betétet és a Dél Pestiben sem fognak sztem.
Pelust babának meg kell kérdezni. Általában mindenhol adnak, de azért egy kis csomag nem árt, ha van, ha mégis kifogynának.

Köszi a köszöntéseket édesek vagytok :)
A tegnapi nagy nap alkalmából elmentünk 4D UH-ra. Nagy élmény volt, mert egész jól látszott Dani és olyan édes kis pufi volt. Hát nem lesz kicsi már most 1500 g felett van.
És 1 héttel nagyobbak a méretei, mint a kora. És hosszú a lába. Meg amúgy minden más rendben van vele és inkább rám hasonlít. Egyelőre tök más mint Lilla így UH alapján :)

És valóban sok minden van azért nem jövök olyan gyakran. Találtunk egy jónak tűnő csanát Lilinek, heti 2 napot fog járni.

És a szülésznőnél is voltunk múlt héten. Mindent megmutatott és egy tündér volt :) megnyugodtam szülő szobák normálisak voltak.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Christina Moda pizsiket én is megnéztem kíváncsiságból. Hát sztem ezek túl szépek. Nekem itthon 3/éjszaka volt a termés a tej miatt. Állandóan folyt minden felé.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Kata, tényleg nézőpont kérdése...ha a baba egészsége a tét, persze, hogy mindegy, milyen a szülés, csak nem írtál részleteket, így furinak tűnt, hogy csak úgy előhozakodott a doki a császárral. Amúgy én teljesen érzem, hogy még mindig keresztben fekszik Bíborka. Jövő hétre kérek majd időpontot, kíváncsi vagyok, hogy mit mond.

Hálóingben én sem tobzódom, mert alapban nem hordok, így sokat gondolkodtam, hogy vegyek-e, végül úgy döntöttem, hogy inkább valami klassz pizsit vennék, amit utána is szívesen hordok. Amit Blani születésére vettem, azokból egyet sem tudok hordani, mert vagy hálóing, vagy pizsi, de túl meleg.

Móni, ismerem azt az érzést, amikor hoszabb állásra, vagy lépcsőzésre keményedik a pocak. Ha pár percen belül elmúlik, nem gáz. Nekem alapban nincsenek nagyon ilyenek, és elég jól bírom a lótás-futást, viszont ha jön a hidegfront akkor éjszaka kb. 10 percenként rendszeresen keményedik, ami kis görcsölésekkel jár. Azért ijesztő, mert olyan, mintha beindulna a szülés.

Dorka, nem gondoltam, hogy még létezik az MDF piac.

Zsuzsi, akkor megvársz a szüléssel? Legalább kényelmesen végigvárjuk, hogy kinél hogy alakul a szülés, tejelválasztás stb...:)
Jó kikapcsolódást és szórakozást nektek a hétvégére! Majd mesélj :) Rád fér a pihi is egy ilyen hét után.

Vick, ehhez a szakdoli témához nem tudok hozzászólni, így inkább csak szorítok, hogy mielőbb elkészüljél.

Szilvi, megnézem a linket, amit küldtél, de szerintem nálunk pont akkor lesz az átalakítás. Ne aggódj, a baba cuccai úgyis ellepik majd az egész lakást, és úgyis mindent el tudtok majd helyezni :)

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Fleur, most láttam, hogy jöttél :) Grat a baba méreteihez :) Majd írjál a csanáról, ha lesz egy kis időd. A fronttal vigyázz!

Csajok, ráálltam a mérlegre és +8-nál tartok, pedig úgy érzem, hogy egész nyáron alig ettem és egész nap rohangáltam. Most még ráadásul jó étvágyam is van...
Blani pedig vigyáz az alakomra. Futtatna egész nap, ma meg hozott nekem egyetlen szem asszott mazsolát. Ünnepélyesen átnyújtotta: Tessék nassoljál! :) és ellenőrizte, tényleg megeszem-e :)

Hát, ha már így dícséritek a CM pizsomákat, megnézem én is:)

Jó éjt!

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Reni, szerintem megvárlak. Bár az az igazság, nem igazán hiszem, hogy meg lehetne becsülni, melyik baba meddig szeretne bent lenni. A barátnőmnek 4 héttel a kiírt időpont előtt azt mondták, hogy bármikor jöhet, aztán túlhordta és úgy kellett megindítani...
Szerintem nyoma sincs rajtad a +8 kilónak. Biztosan rossz a mérleg :-)

A hétvége sajnos nem lesz pihenős, 260 km utazás oda, majd vissza, közben esküvő. De biztosan jól fogunk szórakozni!

Már én is +6 kilónál tartok :-( Meg sem merem mondani a dokinak jövő héten. Meg fog szidni. Csak azt tudnám, hogy minek szedtem fel ennyit, ha Babu "csak" 1 kiló?

Blani, nagyon tündéri, egy szem mazsola, igazán nagyvonalú. Nekem is kellene egy ilyen őrangyal :-) Bár a párom is figyel rám, hogy ne nagyon egyek össze-vissza.

Szilvi, hasonló problémánk van nekünk is. Hova tegyük a babaholmikat egyelőre? Persze, aztán majd úgyis elférünk, mert muszáj lesz. A párom mondta, vegyük meg elsőnek a kádat... Mondom, jó, de hova tesszük? Ráérünk később kerülgetni, nem? Ha találunk kocsit, azt azonban megvesszük. A szobabiciklit a húgomhoz átköltöztetjük egy időre.
A linket megnéztem én is, tényleg vannak jó programok, majd ha aktuális, beszéljünk róla, mert egyelőre még nem igazán tudom, hogy mikor merre leszek.

Fleur, persze, tudom, sok dolgod van és Lilla is lefoglal. Milyen a csana? Szerintem jót fog neki tenni és te sem leszel leterhelve annyira. Gratulálok a szép uh eredményhez, örülök, hogy tetszett a szülőszoba!

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Fleur, meggyőztél: inkább a szülésznőre hallgatok majd betét-ügyben, nem a bolti eladókra:) Már ha lesz szülésznőm.
Gratula a hosszú lábú Dani babához!
A Dél-Pesti kórház biztos király, voltam egyszer a Bábaszövetség egy rendezvényén, nagyon pozitívan beszéltek róla.

Reni, köszi, kicsit megnyugodtam ezzel a keményedéssel kapcsolatban... tényleg nem rendszeres időközönként jön, hálistennek. Vigyázzatok magatokra hétvégén... bár most lehűlést mondtak, de külön erős fronthatást nem (vagy még nem hallottam)

Blani kis cuki az egy szem mazsolájával:)
Most, hogy kezd lehűlni az idő, nekem is jobb az étvágyam - megpróbálom gyümölccsel meg joghurttal csillapítani. Meg pászkával:)

Vick, muszáj volt utánanéznem William Bryd-nek:) hát, nem hiszem, hogy hemzsegnének róla a neten a kész szakdolgozatok... viszont a 16 oldal az már nagyon jó, szóval gondolom, már belelendültél, és innentől még gyorsabban megy majd.

Zsuzsi, jó utat és jó szórakozást a lagzihoz!!! te mire licitálsz éppen? :P

Szilvi, engem érdekelne ez a hordozás hete, de csak hétvégén érek rá - milyen programokra gondoltál? szívesen csatlakoznék.
(elsősorban hordozás érdekelne, nem pl. az, hogy lehet újszülöttet pelenka nélkül tartani - mert az elég agyrém.)

Lányok, egy kérdés: kellene valami köntös/fürdőköpeny ilyesmi a kórházba (amit azért később is fel tudok venni, és lehetőleg sötétebb színű) - hol lehetne ilyet venni Budapesten? Kerestem, semmi.

Üdv,
Móni
monke

Sziasztok,

Móni, egy macis vastag, paplanos hálózsákot néztem ki, újnak írják.

Hát, ha tovább emlegetitek a pászkát, kénytelen leszek venni és rágcsálni.

Köntöst kerestem én is, de még nem ruháztam be. Sötét színűt árulnak szerintem elfogadható áron a Jyskben. A páromnak vettem ott Karácsonyra még tavaly és tényleg jó minőség. Láttam a Triumphban is, de az elég drága volt. Érdemes még a KIKA-t megnézni, ott is szokott lenni, vagy Aranypók üzletben. Az Újpesti Áruházban (régi Skála) van többféle árkategória is egyébként, de tudom, hogy az Neked nem esik útba.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Fleur, örülök, hogy jöttél megint!Gratula Dani eredményeihez!Lillus mikortól megy csanába?Az jutott eszembe, hogy Dani és Márk majd járhat akár egy bölcsibe, egy csopiba is, tök jó lenne :lol:
Laptop fejlemény:szerencse a szerencsétlenségben, hogy sorozatszám alapján 3 és fél éves volt és 3 év után elévül az értéke(ezt a npaokban tudtuk meg!), elvileg 0 Ft, csak vmi büntetést, kb 30-40 ezeret kell kifizetnünk, hála a jó égnek!

Fleur említetteda tejcsorgást, tényleg, gyakorló anycik, éjszakára is kell majd emiatt melltartót vennnünk, meg betétet berakni tejcsorgás ellen, vagy ez hogy működik?
Bár így, hogy szinte semmit nem nőtt a cicim, én örülnék a legjobban, ha éjjel-nappal csorogna :lol:

Reni, remélem nem lesz nagy fronthatás, én eddig nem nagyon éreztem meg még szerencsére.Márk is még mindig kerseztbe van, érzem én is!
Milyen az amikor átfordul amúgy?Megérzem szted?
Balni tényleg egy igazi kis Őrangyal!
És nem sok a 8 kg!Én is 7-nél járok!És állandóan éhes vagyok!

Móni, egy köntös tuti elég, van egy Röltex bolt a Keletinél, fehérnemű(triumph, sariana is van), meg hálóing és asszem köntös is.Ha amúgy is metróztok, szerintem nézzetek be.az Arzenál üzletház mellet van a Tökölin, régebben minden fehérneműmet ott vettem!

Zsuzsi, remélem meglesz a hálózsák neked!Én most aventos sterilizálóra vadászok...
Köntöst én néhány éve anyáéktól kaptam karira, Balck rose a márkája, igaz vajszínű, de csíkos a széle, nem túl vastag, nagyon szeretem, ha kimososm hamar szárad, kis helyen elfér és csak térd alattig ér.
Nagyon vigyázz magadra hétvégén, de azért mulassatok jól a lagziban!

Szilvi, jó ez a program sorozat, bár azon a héten még nem tudom, mit csinálok majd...

Puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na, megint jól félregépeltem, látszik hogy sietek....

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

ZSuzsi, jó szórakozást a hétvégére.
MDF piac: A vörösvári úti rendelő előtt van minden szombaton. Már biztos más a neve, de nekem ez maradt. Nem rossz, én szeretem.

Fleur: gratulálok az UH-hoz!

Én +7 kg-nál tartok, ez nálam sajnos sok, nem tudom mit kéne csinálnom, majd megkérdezem a védőnőt...... :?

Blani nagyon aranyos lehetett!!!!! :lol:

vick, hajrá azzal a szakdolgozattal, remélem mihamarabb befejezed!

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Kép Kép Kép
Sziasztok.
Bocsi a zavarásért,gondoltam Nektek is hasznos lehet.
Közvetlenül a gyártótól rendelhető ágyneműgarnitúra
3-részes:5500Ft.+postaköltség
4-részes:7000Ft.+postaköltség
Valamint jövő hétvégétől ismét lesznek kismamapárnák 4500Ft.+postaköltség.
Ha valakinek kérdése van vagy vásárlási szándéka írjon privit és válaszolok megbeszéljük.
További jó babavárást és szép napot.[/img]

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1

Sziasztok,

Kata, nagy mázli ez a 3 és fél év a laptopnál!!!

Köszi a tippeket köntös-ügyben.
Zsuzsi, eszembe nem jutott volna lakberendezési áruházban keresni magamtól:D
Megnéztem a Jysk-öt, és azt hiszem, annál maradok, a képek alapján tök jók, és az ár is ők, ráadásul dán... - szóval azt hiszem, megéri kibuszoznom a külső Bécsi útra érte.

Mondjátok itt a 6-8 kg-okat, hát mit mondjak..

Nekem +9 kg (lehet, hogy már 10?)... eddig nem "szólt be" a védőnő se, a doki se (utóbbi meg se kérdezte soha). ismerőseim szerint mintha fogytam volna:D (az arcom). Pedig hát az én babám se lehet több másfél kilósnál... szóval izé. Talán át kéne állnom a MagneB6-ról a sima magnézium pezsgőtablettára, bár annyira nem érzem, hogy zabálnék tőle.

Milyen érzés az, amit írtok, hogy keresztben van a baba? én azt hiszem, azt éreztem, hogy fordult egyet tegnap este (nem volt egy kellemes érzés), de hogy honnan hová fordult, fogalmam sincs.

M.
monke

Hali!!!

Ne is mondjátok a kg-okat ,én 10 nél tartok,de teljesen máshogy hízok mint rég.Most tényleg a pocak és a csípő köré ment,bízom benne hogy nagyrésze lemegy szüléskor.A doki megkérdezte hogy megállunk itt??? :D :D :D Szerintem hülye kérdés volt mert most olvastam hogy heti fél kg hízás várható a végén.

Köntösöm nekem van bőven,még régen turiztam egy párat,sötét ,világos,vastag, vékony.Hálóing sem okoz gondot,mert nálunk adnak a kórházba és bizony az első két napban tényleg nem érdemes a sajátot használni,mert bizony minden óvatosság elenére is átázik.
Nálunk látogató nem mehet a kórterembe,a folyosóra meg úgyis köntösben megyek.Persze azért viszek :)

Ma reggel beparáztam egy picit,mert nagyon feszült a pocak,keményedés és görcs nem volt.De biztos ami biztos ma fekszem.

Én most éppen a hőmérőn tötöm a fejem.Eddig sima digitális volt tervben.De tegnap megnéztem a szomszéd csajnál ,a fül-homlok hőmérőt és nagyon egyszerünek tünt és gyorsnak 1mp.
Igaz 10.000 de lehet megéri,hogy nem kell kínozni a babát.
Találtam egy online boltot ,ott 4200 Dimarson márka.Ráadásul debreceni cég,így ingyen szállít ki.
Szerintetek melyik a praktikus a sima vagy ez?

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti
Szerintem mindegy, nem nagy kínlódás a babának akb. 2 perces digitális sem. Remélhetőleg nem kell hetente használnod majd.

Kata
Mondhatni szerencse ami veletek történt, hogy elévült.Ez még inkább kibírható összeg, mint megvenni egy újat, bár gondolom ennek is lett volna más helye.
Melltartót meg én hordtam éjjel is, meg tettem be olyan kis párnácskát is, nagyon folyt.

Móni
Sajnos egyáltalán magyar nyelvű anyag sincs túlzottan Byrdről, ezért Amerikából rendeltem egy könyvet, ami kifejezetten a miséiről meg motettáiról szól, azt fordítja a férjem, én meg dolgozom belőle.
Csak poénnak szántam, hogy ha van valakinek... Tudom, milyen ritkaság lenne találni egyet.

Én 8 és fél kilónál járok, de a lányokkal 22 kilót szedtem fel, úgyhogy ez még ahhoz képest semmi. Minél kisebb súllyal kezdi valaki a várandósságot, annál több a megengedett felszedési lehetőség. :D

Blani egy kis tündér! Olyan jót kacagtam rajta! :D

Gondolkodtok pelenkatartó szerkezeten? Tudjátok az a Captiva vgy ilyesmi, ami szagtalanul tartja.Én ezen töröm a fejem,hogy mivel egy szobában leszünk a picivel, így lehet, hogy érdemes lenne venni.

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, bocsi hogy kihagytalak az előbb...Sok sikert a szakdolidhoz, sok-sok kitartást.
Szóval akkor éjjel is kell melltartó,jaj...

Én Canpol babies digitális lázmérőt vettem 2ezerért,szerintem elegendő lesz.
Ha belegondolok, mennyi újdonság van, a mi gyerekkorunkban ehhez képest mi volt,mégis felnőttünk...

Vick, én ajándékba kaptam ilyen captivás szemetest, de az utántöltö kerül igazán drágába(Brendonba hogy meglódítottam a gurikákat,mi Zsuzsi,Móni ...).Elkezdjük használni,aztán majd meglátom,mi lesz.Max éjjjel dobom bele a pelust, amikor már nem vinném ki az udvarra a nagykukába...

Móni,rákérdeztem hétfőn a védőnőnél,hogy a MagneB6-tól eszek-e ennyit, azt mondta, elvileg a B6 nem csinál étvágyat, hanem a B12.Hm,nem értem, pedig én is erre gondoltam...

Késő délután/estefelé megyünk haza szülőkhöz, de külön alszunk apával, mert még mindig nincs túl jól és féltem babókát nagyon...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Vick, én is vicceltem:) elhiszem, hogy nem lehet magyarul anyagot szerezni hozzá...
Én sima digitális lázmérőt vettem, szintén remélve, hogy csak nagyritkán kell elővenni...

Szerintem én kirakom az előszobába a kukát, és amikor csak tudom, ürítem... nem hiszem, hogy megéri egy ilyen cuccot külön beszerezni.

Kata, akkor szedem tovább a B6-ot nyugodtan tovább - és próbálok ezután is figyelni, hogy mit eszek és mennyit.
monke

Hali!!!

Kata igaz hogy felnőttünk,de miért ne lehetne egyszerübb az életünk :D

Nagyon sok babás,gyerekes ismerősünk van és mostanában mindig azt látom hogy szinte csak nyüg nekik a gyerek.Talán akinek könnyen jön nem tudja úgy értékelni....
Én mindenben keresem a praktikus megoldást ami leegyszerüsiti a hétköznapokat.

A pelenka tartó vödörnek nem látom értelmét,nekem van egy édes rózsaszín kukám és azt fogom kinevezni .Szerencsére fsz-en lakunk,pár méter a kuka :D :D

Kisollóból pl azt ajánlották hogy jobb minőséget vegyük,mert nem nem mind vág rendesen.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

A hordozásnál azt írják, hogy minden nap van tanácsadás, (meg szoptatási tanácsadás is) és hétvégén meg hordozó eszköz börze. Mármint péntektől vasárnapig.
Szóval Móni, én is inkább hétvégén mennék ki. Jössz holnap jógázni?

Lányok, nagy újság van: megvettük a babakocsit. Cam Cortina X3 babakocsi, ilyen:
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/cam?cid=18699

a narancssárga-fekete színűt választottuk.

Meg már megvan a légzésfigyelő a kukával, meg az utazóágy, meg még egy csomó apróság. Ma egész nap vásároltunk a párommal. Szegény, a végére teljesen kifáradt. De most már csak apróságok hiányoznak!!! :lol: :lol:
Amúgy a nappalink kb most tele van babacuccal, holnap majd pakolászhatom el. Érdekes lesz... :shock:

Szomszédasszony ígért babakádat, meg mérleget, azt nem kell vennem.

Na megyek pihenni, mert én is kész vagyok.

Jó éjt,
Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Lázmérőből én is sima digitálisat vettem, egy ismerős patikus szerint a fülhőmérő nem az igazi.

Pelenkatartót a vaterán szereztem, szerintem utántöltő is így fog menni.

Szilvia, nagyon tetszik a babakocsi!

Elvileg a hétvégén elhozzuk a kiságyat az uram nővérééktől, úgyhogy jöhet a kisszoba takarítása! :D

Legyen jó hétvégétek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Móni, én meg sem néztem, hogy várható-e hidegfronti hatás...automatikusnak vettem. Ha jön a hideg, akkor = hidegfront. No de szerencsére úgy tűnik, hogy nem...:) Szóval egyelőre nem volt semmi tűnet. Kopp, kopp, kopp....
Rengeteg jó fürdőköntös van, nagyjából azok jutottak eszembe, mint Katának, de van szerintem az összes fehérneműsnél. Nekem mondjuk kínai van, mert amúgy nem hordom, de ha vennék, valami kalsszat...:)

Zsuzsi, hát sejtettem, hogy nem pihizős lesz a hétvége, jó kikapcsolódást nektek!

Kata, örülök, hogy alakulnak a laptopos dolgok...még egy picit faraghatnának az árból ;)
Nem tudom, hogy megérzed-e, ha Márk átfordul...Én Blaninál nem vettem észre, hogy mikor történt. Mostanában nagy rendezkedést érzek odabenn. Gondolkodtam mi lehet ez az érzés, mert nem rúgás, vagy kopácsolás volt, az tuti. Kizárásos alapon arra gondoltam, hogy a köldökzsinórt húzgálja.

Mi a teraszon tartjuk a szemetet, igaz pár lépéssel több, plussz ajtónyitogatás, de ez vált be.

Megnéztem a Christina Moda cuccokat, a szopis pizsi nagyon tetszik. Lehet, beruházok rá, mert praktikus darabnak látszik.

Megnéztem a kismamafüzetben, ott a 8 kg hízást ebben az időszakban pont átlagosnak írja. :)

Szilvi, csak most néztem meg alaposabban, hogy miket tudnak ezek a kocsik, tényleg nagyon szupi. Ilyet én is elfogadnék :) Az árát nem mertem megnézni. Megnéztem a hordozásos hét progiját is, van 1-2, amit megnéznék, a szopis infókat is szerintem érdemes meghallgatni szakembertől. Valami hordozóeszközt még vennünk kell, egyelőre a hátihordozóra voksolok, de még gondolkodom. Legjobb lenne olyan, amit hátul is és elől is lehet hordani. A hátit főleg itthonra szánom házimunkához.

Kriszta, ha beteg a baba, mindenképp stresszes lesz, de ha te úgy érzed, persze vegyél mindent, amit praktikusnak gondolsz. Én már nagyon sok mindent nem vennék meg, amit Blaninál megvettünk, de ezt utólag látja az ember.

Dorka, milyen magas vagy, hogy soknak tartod a kilókat? Jó szobarendezgetést!

Szép napot nektek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Hogy vagytok ebben a jó időben??
Nekem tegnap és tegnap előtt iszonyat sokat keményedett a hasam.....nem fájt meg semmi egyszerűen csak összehúzódott:(
Na estére itt is volt az okozója............olyan vihar volt egész éjjel:((( nagyon féltem a szomszédunk kéményét beborította az udvarunkra:( nálunk nem lett semmi komoly 2-3 cserép elindult lefelé.

Dorka!

Nekünk is volt Annánál pelenkatartó vödör mert a 4.en laktunk és ott jó volt. Mára már én is eladtam. Az eleén mindig vettük bele a betétet aztán már csak sima kuka zsákot raktam bele és így is jó volt, igaz gyakrabban le kellett vinni!!

Hőmérő én is úgy hallottam hogy a fül nem az igazi nekünk is sima digitális van. Nem volt vele gond soha mikor pici volt most hogy nagyobb inkább:((

Hú csajok én nagyon le vayok maradva most a vásárlással . csak rucik vannak igazából, jó túl sok minden nem is kell már mert megvannak az Anna dolgai, de pl a pléd most jutott eszembe, hogy csak rózsaszín van...... meg lehet még csomó dolog kiment az agyamból.
Előszedtem én is már a mellszívót bimbóvédőt betéteket. De kórházi pakkot még nem csináltam. Nem is tudom itt mi a szokás pl hálóing ügyben. Remélem adnak mert nem szeretnék venni egy sorozatot én mindig pizsibe alszok.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!!

Képzeljétek Anna ma kapott a keresztmamitól egy Jane pihenőszéket,nagyon édes,és nagyon könnyü.

Végre sikerült a babaszobáról rendes kép,holnap felrakom mert most vettem észre hogy ezen a partición nincs olyan progi amivel le tudom kicsinyiteni,újrainditani meg nincs kedvem.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok csajok,

Szilvi, örülök, hogy sikerült megvenni a kocsit és többi nagy dolgot, gondolom megnyugtató érzés volt letudni ezeket.-légzésfigyelőt újan vettél?milyet?
Remélem sikerül elmenned párjó előadásra és akik nem tudunk, azokkal megosztasz itt a fórumon pár hasznos tippet/tanácsot :oops:

Reni, milyen érzésből gondoltad a köldökszínór húzkodást?Miben volt más?
Örülök, hogy nem jött be a hidegfronti hatás nálatok!
Én is inkább lehet egy pizsit veszek, mert anyától tegnap kaptam 2 hálóinget, így van 3 szinte vadiúj és a pizsi meg jó lenne otthonra.
Meg szerintem még a kismama bugyik és szopis melltartók is jó áron vannak a CM oldalán,nem?Nekem egy melltartóm már van tőlük , még egyet akarok,aztán majd meglátjuk...

Enikő, nem semmi vihar lehetett arra felétek, örülök, hogy nem okozott a ti házatokban kárt.
Hálóing azért ttui kell majd, de szerintem te is kerresss valami kínait a közelben, mert ha azután nem használod,tényleg nincs értelme befektetni.
Én is pont arra gondoltam, ha kifogy a captivás utántöltő. kukászsák is megteszi
:D
Szerintem Renivel azért lépéselőnyben vagytok bőven 1-2 éves babakelengye terén, amit meg elfelejtesz, anyud vagy a férjed segít beszerezni tuti, ne izgulj!

Dorka, na milyen a kiságy?Remélem tetszik majd és illik az általad elképzelt bababszobába.

Légzésfigyelőt+bébiőrt elvileg novembertől kapunk mi is sógornőméktől kölcsönbe, barátnőm meg ad digitális mérleget, így azt se kell kölcsönözni.

Krisztina, várjuk a képeket!

Edina, merre jársz?Remélem nincs baj...

jó éjt,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Apa kártyázik, Blani nem aludt egész nap, most korán kidőlt, úgyhogy most van időm netezni. No nem azért, lenne más intéznivaló is, de kedvem ilyenkor már nem sok van hozzá.

Ma lehoztam a babacuccokat a padlásról, 2 nagy zsáknyi. Ruhát tényleg nem vehetek, mert felesleges lenne. A légzésfigyelő és kiságy nekünk is kölcsön van adva, még várjuk vissza.

Kata, próbálom itt magamban megfogalmazni ezt az érzést, de nem nagyon megy. Kb., mintha valamit ott rakosgatna, rendezgetne ott bent a baba, ezért gondoltam, hogy a köldökzsinór. A lábával ügye, ahogy rúg, az egyértelmű. A kezével kicsit gyengébben ütöget, vagy kaparászik. Sokszor érzem, ahogy a fejecskéjét fordítja, vagy a kis karjával hadonászik, de azért vannak olyan mozgások, amit nem tudok beazonosítani. Ja, és mostanában csuklik is a kicsi, ez olyan rendszeresen, gyorsan ismétlődő kis rázkódás. Állítólag ilyenkor nőnek nagyot.

A fehérneműket még nem néztem, szopis melltartó még nekem is kell kettő. Először az Auchanban terveztem megnézni, a múltkorit ott vettem és bevállt. Egyébként hordtam szopis melltartó helyett a Triumph elöl csatos sportmelltartóját. Azért visszamegyek az oldalra és átnézem... a pizsi szerintem is jobban kihasználható, én a kórházban is abban leszek.

A mérleg még kérdéses, mert anno kölcsönkaptuk. Mérésre vinni biztosan nem akarom télvíz idején. Jó, hogy eszembe juttattad :)

Edina tényleg rég volt, remélem, hogy nincs baj.

Enikő, tényleg ijesztő lehetett, hogy odadőlt a kémény :( Egyébként jól vagytok? Képzeld, Blani egy hete nem hord pelust nappalra. A kisdolog tökéletesen megy, viszont a nagydolog még nem az igazi, mert nem mer, és visszatartja. (van, hogy 2 napig is) Á, ez olyan rossz.

Kriszta, kíváncsi vagyok a szobára. A pihenőszék is ott lesz a képen?

Csajok nekem baromi nehezen ment a szoptatás, és elég sokat szenvedtem. Fájt és lelkiismeret furdalásom volt, hogy tápszerrel kellett pótolni, szóval javaslom az ilyen jellegű felkészítőt, plussz itt is kibeszélhetjük ;)

Ti terveztek v.milyen homeós gyógyszert a szülésre, vajúdásra?

Én még mindig a szülésznőn agyalok. Az első szülésnél nem volt fogadott, de az ügyeletes szülésznő tökéletesen együttműködő volt, nagyon kedves. Ha ez a szülés is ilyen rövid és komplikációmentes lesz (a kórházi vajúdás meg szinte nulla) akkor fölösleges, viszont nem lehet tudni...hosszú vajúdásnál nagyon sokat tud segíteni.
Apa összeszámolta a várható nagyobb költségeket és elég húzós...a doki eleve 100 e ft. + szoba (ebbe a további vizitek nincsenek is benne) A szülésznő + 20-25 lenne.

Jó éjt mindenkinek!
Pussz,
R

Kép
Kép
34372

Jó reggelt!!!
Megint randa szeles éjszaka volt:( remélem, hogy mindenki gond nélkül átvészelte!
Enikő, te hogy vagy?

Szilvi, nem voltam jógán, most azt hiszem, pár hétig nem megyek, és majd a "finishben" újra (kicsit megijesztett a méhszáj-nyílás, és inkább próbálok pihenni hétvégente, amennyit csak lehet).

Viszont: újra megnéztem a linket a hordozós hétről, és mit szólnál/mit szólnátok szeptember 27. délutánhoz? akkor van egy szoptatási tanácsadás (amit Reni is említett, hogy megérné), és utána gyerekorvosok beszélnek a hordozásról. Ja és hordozókendő-vásár.

Többiek nem akartok jönni?

Kata, ez a CM ugye rendelős? tehát házhoz viszi a dolgokat?
és mi van a méretezéssel, vissza lehet küldeni, ha nem jó? Pl. melltartó esetében azért lehetnek különbségek...

Krisztina, a pihenőszék aranyos lehet:) tegyél fel róla képet, ha tudsz majd! tervezek venni, mert a barátnőm kislánya naponta órákig boldogan pihengetett-nézelődött egy hasonlóban.

Reni, nagyon jó kérdés a szülésznő... szerintem ha megnyugtat, és még belefér valahogy a költségvetésbe, inkább fogadj. Ha meg nem lesz rá igazán szükség, mert megint ilyen gyorsan megy:) az csak külön öröm, nem?
Viszont a szoptatástól én is tartok (szerintem mindenki), és annyira jó lenne, ha sikerülne (viszonylag zökkenőmentesen). Nagyon-nagyon számítok a tapasztaltabbak tanácsaira

Mindenkinek további szép hétvégét,
Pussz
Móni
monke

Hali!!!

Reni,jó neked hogy így meg tudod különböztetni a mozgásokat.Amit én tutira tudok az a csuklás,napi 2,3x is van,nekem inkább nyomni szereti magát.

A phiszékről majd csinálok képet,azt a fényképezés után kaptuk :D

áááááááááá

:shock:

még mindig nagy a kép

Kép

Kép
krisztinaa

na végre sikerült..
lefényképeztem a pihiszéket is
a bölcsőbe beleszerettünk a hugommal,sok értelme nincs de nagyon édes

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt mindenkinek!

Kriszta!
Nagyon szép kis szobátok lesz!jók a színek, nekem nagyon tetszik.
Lassan én is szeretném már látni, hogy hogy férnek el a dolgok, meg túl lenni a festésen, de még mindig nem jöttek megcsinálni. :(

Szerencsére nekem sem volt semmi bajom a vihar éjszakáján, örülök,hogy mindenki átvészelte gond nélkül!

Renihez hasonlóan szoptatás nekem sem ment és pótolni is kellett, és ugyanúgy mélységes lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem szoptatok! Szóval most kitartó leszek és ha kell fél óránként próbálkozunk majd, míg rá nem jön manócska, hogy kell!

Nálunk egy olyan adjunktusnő próbálta magyarázni a szoptatást, akinek nincs gyereke. Olyan pózba rakta rám a gyerekeket, hogy azt hittem kitörik a nyakuk.
Totál kiakasztott!
( Könyvből én is okos lennék)

Vincém is csuklik legalább 10 percig egyhuzamban, és minden nap, van, hogy többször is! Úgy sajnálom ilyenkor, mert néha érzem, hogy már zavarja és mocorog, hogy hátha elmúlik. :D

Megjártuk tegnap az utat, voltunk a szülőknél, elég fárasztó volt, de már a szülésig nem megyünk többet. Ma pihenés meg dogaírás.

Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Krisztina: nagyon-nagyon tetszik a babaszoba!
Jó izlésetek van! :D

Nálam azért sok a kiló, mert +10kg-al kezdtem.
Úgy volt, hogy nem lesz könnyű összehozni a babát. Az orvos is azt mondta, próbálkozzunk 3 hónapig, aztán mennyünk vissza hozzá. PCOS. Nekiáltam tisztító és fogyókúrázni, két hét múlva teherbe estem. Hát ezért kezdtem túlsúllyal. Ha csak a minimumot szedem fel a gyerekkel, nincs nagy baj, de elszállni nagyon nem kéne.... :?

Megszületett egy ismerősömék kisfia!!! Jól vannak mind a ketten. Tegnap volt koedukált tejfakasztó parti, de csak a párom ment, mert a hasam még mindig nincs rendben, ráadásul egy szép nagy tömésem kiesett tegnap a fogamból. Azóta hajkurászom a fogorvost. Nem vagyok túl boldog, mert ez az egyetlen fogam, ahol érzéstelenítőt szoktam kérni, mert akkora a luk. Szerintetek lehet bele ideigleneset rakni, aztán a szülés után megcsináltatni rendesen?

Elvileg ma hozzuk el a kiságyat, majd beszámolok.

Mindenkinek szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Dorka

Én rendszeresen járok fogorvoshoz, van olyan érzéstelenítő kombináció, amit kismamáknak is lehet adni. Én is azt kapom mindig. Pont mostanság értem a végére a kezeléseknek, mert olyan pancser dokim volt előtte, hogy ez a dokinő kb. 10 fogamat kellett, hogy megcsináljon.
Szóval kérhetsz nyugodtan érzéstelenítőt. Ilyen szempontból mindegy, hogy ideiglenest kapsz vagy véglegest, mert előtte ki kell hogy pucolja fúróval, és az szokott fájni, nem maga a tömés.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Krisztina!

Szépek a bútorok és a pihenőszék is nagyon édi!!

Kata!

Tényleg nem tudom kell e hálóing, mert nyiregyen ahol nnát szültem egyáltalán nem kellett. De lehet itt kell mert itt elég szegényes minden:(

Tényleg nem ér panaszkodnom a lépés előny miatt :lol: :oops:

Reni!

Nálunk már rég nincs pelus nappal csak ha megyünk valahová, de balesetek azért vannak :cry: mivel szólni nem hajlandó, én meg néha elkések!! Mióta volt ez a csipős vizelet dolog nem ült bilin, de most egyenlőre tetszik neki a wc. Nagydolog nálunk se megy:(( vagy bugyiba vagy megvárja az esti pelust. De ezt nem is erőltetem, mert tényleg hajlamosak visszatartani és az nem jó!
Blanit mikor fogod oviba vinni??

Szoptatás nekem is nehezen ment........ill a végén nem is ment mert egyzserűen kínzás lett volna Annának annyira nem akart :cry: De pótlás nem kellett mert volt tejem bőven úgyhogy 9 hóig fejtem neki de utánna már úgy se kérte :cry: Remélem most egyszerűbb dolgom lesz, mert az borzasztó fárasztó volt, fejés etetés sterilizálás fejés stb...

Móni!

Köszi elvagyok :D Bár azért már gyakrabban keményedek mint eddig, de most nem parázok úgy tőle mint Annánál. Persze nagyon félek a csütörtöki doki látogatástól míg ki nem mondja, hogy milyen a méhszáj..........
Te hogy vészelted a frontokoat??
Kicsit több mg-t vettem be meg ittam egy pici vörösbort is(igaz a konyak lenne az igazi orvossá, de most megteszi ez is)

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő

Mindegy, mit isztok, nem a konyak a lényeg, hanem az alkohol, az segíti a lazulást, úgyhogy ha a bor jobban ízlik, idd azt! :D

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

csak gyors helyzetjelentés,mert nincs időm most visszaolvasni... :oops:

szóval velünk minden ok,holnap reggel megyünk a 30 hetes uh-ra,hát bízom a legjobbakban! :)

Meló van ezerrel,de már csak pár nap és vége...
holnap jövök,és megpróbálok visszaolvasni,mert jól lemaradtam....

addig is pussz mindenkinek! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Jó sokat írtatok, alig győzök visszaolvasni.

Velünk minden rendben, jó mozgalmas hétvégénk volt, de nagyon jól bírtam, meg is lepődtem rajta. A lagzi nagyon jó volt, 3 után értünk haza. Ezúttal készültek képek, este feltöltöm őket és mutatok párat.

Néhány dologhoz hozzászólnék:

Kilók, Ervick, nekem meg éppen azt mondta az orvos, hogy minnél kevesebbről indul valaki, annál jobban kell vigyázni. Szóval nekem vigyázni kell :-)

Pelenkaszagtalanító: mellettünk van a szemétledobó, szerintem majd mindig kidobom a pelust.

Krisztina, gyönyörű a szoba, nagyon jó ízlésetek van.

Szilvi, gratulálok az új szerzeményekhez, nagyon tetszik a kocsi.

Kata, de jó, hogy a laptop dolog így alakul! Azért ez a változat így sokkal jobban hangzik.
Mégis kölcsönadja a sógornőd a légzésfigyelőt? De jó!

A volt főnöknőmet látogattam meg a múlt héten, és felajánlotta a légzésfigyelőt+bébiőrt, ill. még számos apróságot. Nagyon jól esett és nagyon rendes volt tőle, mert tényleg nem számítottam rá.

Dorka, várjuk a képeket a kiságyról.

Nálunk vásárlás terén semmi fejlemény, szétnéztem otthon, de a babaruhák drágábbak mint Pesten. A kiságyat, pelenkázót megrendeljük a héten, a kocsira is jó lenne pontot tenni, a többi meg csak meglesz.

Móni, a Te hordozókendőtök elasztikus?
Egyre inkább gondolkodom rajta, mert mindenki dícséri, főleg akkor hasznos, ha valamit csinálnom kell és Babut nem tudom letenni.

A volt főnöknőm javasolta a fürdetővödröt? Ti hallottatok már róla?
Szintén ő mondta, hogy neki annyira folyt a teje, hogy szétvágott egy textilpelenkát és azt tette be.

Na, majd jövök még!
Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Tényleg nagyon szép lett a babaszoba, Krisztina! Gyönyörűek a napsütötte színei.
Vick, a bor finomabb, de a konyak jóval erősebb:)

Dorka, tényleg csináltasd meg a fogad, a doki tudja, milyen érzéstelenítést használjon, és újszülött babával se lesz könnyebb fogdokihoz menni, sőt... ha meg szoptatod, úgyis kap az érzéstelenítésből akkor is.
Enikő, most egész jól bírtam a hidegfrontot (tényleg, állítólag vége, le is kopogom...), megúsztuk:)

Illetve egész lent, egyik oldalt nagyon nyilal a nem tudom mim, és kisugárzik a derekamba, csípőmbe, medencémbe, sőt farcsontomba is:( mondjátok, hogy ez valami ízületi panasz és a méh növekedése miatt van!!!
Mindenesetre nem tűnik méhgörcsnek, az tuti.

Zsuzsi, sajnos nem rugalmas a kendőm, utólag azt hiszem, talán jobb lett volna azt venni, egyszerűbb kezelni.
Én már láttam is fürdetővödröt, sima átlátszó műanyagvödör, állítólag a magzati pózt imitálja.
Szerintem semmi pláne nincs benne, illetve kb.annyira formatervezett, mint a sima mosdókagyló :) (a tesómék eleinte mosdókagylóban fürösztötték a kisfiukat, és nagyon szerette)Szóval nekem nem tűnik akkora nagy eresztésnek a vödör, a baba úgyis gyorsan kinövi, meg hát nem is lehet lubickolni benne igazán. Viszont mondanom se kell, egy sima vödör többszörösébe kerül.

Edina, várjuk a híreket az UH-ról!!!

Képzeljétek, este (már ágyban fekve olvastam) kimásztam WC-re, és észrevettem, hogy a hasam kb. 10 cm-vel feljebb csúszott!!!
nagyon durván nézett ki:) hová tud ennyit mászkálni az a baba...

Pussz és szép napot mindenkinek,
Móni
(+Dávid, kb. 31. hét:)
monke

Hali!!!

Olvastam valahol hogy a légzésfigyelőt olyan kiságyban aminek rácsos az alja nem lehet használni / de szinte mindnek rácsos /mert nem pontos.
Szerintetek?Tapasztalatok????

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok lányok,

hazajöttünk tegnap d.u, az allergiától még mindig kegyetlenül szenvedek, babóka miatt amúgy is felkelek éjjel, de orrfújás, tüsszögés és fulladás miatt még legalább 3x egy éjjel, már nagyon unom!
Apa jobban van, úgy tűnik megúsztuk és nem kaptuk el, le is kopogom...
Hétvégén megvarrattuk a gyerekszoba függönyét, jövő héten megvesszük a kiságyat, még egy szőnyeg kell meg apróságok.
Zsuzsi, igen, képzeld rákérdeztem a héten, hogy számítsunk-e a légzésfigyelőre, mert akkor veszünk egyet.Nem hinném, hogy egy 2és fél éves gyereknek még szüksége lenne rá!
De jó, hogy annyi mindent kapsz kölcsön a kolléganődtől, nagyon rendes tőle.
Örülök, hogy jól sikerült a lagzi, jól bírtátok nagyon, le a kalappal!
Képet várunk!

Móni, a CM oldalról én az eredeti méretemmel megegyezőt rendelek, ami van tőlük szopis melltartó, még üzletben vettem, de az is egyezik méretre.Árban tök jó szerintem!
Ez a hasmozgás, igen, fura, nekem a köldököm "helye" mozgott furán a hétvégén, az egész család azt kémlelte, öcsém meg is kérdezte, nem-e fáj!
De be még nem fordultunk, keresztbe van a kis zsivány.
Örülök, hogy elkerült a front!

Edina, várjuk, hogy visszatérj az éterbe!
:lol:
Posta közelébe még nem jártam, de fel fogom adni a csomit, ígérem, csak 1,5 km tőlünk, ha gyalog kell mennem...
Írj, hogy alakultok!Remélem jó híreket hozol az uh-ról!

Krisztina, szép a szoba, tök jó, hogy ti már ennyire vagytok, ez azért egy nagy megnyugvás.

Vick, hol laknak a szüleid?Mennyit haladtál a szakdolival?Örülök, hogy téged is megkímélt a front a hétvégén!

Fürdetővödör:Hm, biztos nem rossz.De a káddal kapcsolatban is azt hallottam, jobb a hagyományos fajta, nem a kényelmesen formatervezett, mert a baba úgyis azt szereti, ha apa-anya keze érinti és érzi a biztonságot.Amúgy meg egy barátnőm szerint 5-6 hónapos kora után lehet már nagykádban is füröszteni.
Mi kapunk kölcsön egy ilyen hiper-szuper formatervezettet, amúgy eszem ágába se lenne ilyet venni, pl.az ikeás babakád is tökéletes szerintem.

Móni, Szilvi, tök jók a progik, de én sajna nem tudok elmenni, innen Miklósról elég nehéz a bejutás, így nagy pocival minél kevesebbbet akarok hévezni, ha apa nincs itthon, kocsi sincs.

Reni, szerintem jó ötlet a szülésznő, mi majd szerda este megyünk elbeszélgetésre a szülésznőnkhöz, nagyon jó lelki támaszt nyújt a fizikai segítség mellett.De rákérdzek, mennyit kér, bár én is kb annyira gondoltam, amit te írtál.
Blani nagyon ügyes, ha már a kisdolog így megy, nem sok idő szerintem és teljesen szobatiszta lesz!Ősztöl neki már tuti nem kell pelus.

Enikő, nálad is nagyon ügyes Anna, gratula!Szerintem is jobb, ha nyíltan rákérdezel, mit adnak a kórházban, mintsem váratlanul érjen.

szép napot,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Ma megint megpróbálom elérni a fogorvosomat, ha nem sikerül keresek valakit a környéken.

A kiságyat hazahozta az uram, de csalódott vagyok. Nem olyan, mint amit mondtak, nem tudom mit csináljak. (Én ilyet nem adnék senkinek, csak kiraknám lomtalanításkor.) :(

Babóca igen aktív, ez csak nekem nem mindig jó pihenés szempontjából... :D

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Kriszti, nagyon szép a szoba :) A légzésfigyelőt lehet rácsos ágyra is tenni. Én párszor teszteltem, és jól működött. Elég sokat kell állítgatni, mire rájön az ember, hogy hogyan a legmegfelelőbb. Azt vettem észre viszont, hogy a forgó kisebb mozgásait is érzékeli, így lehet, hogy én mégsem teszek fel forgót a kiságyra.

Edina, gyere, várunk.

Dorka, van olyan érzéstelenítő, ami nem megy át a lepényen, így a babát nem érinti. Én is olyat kaptam. Mi a baja a kiságynak? Lestrapált? Esetleg lefesteni, vízbázisú festékkel (amivel gyerekjátokokat is festik)?

Zsuzsi, kíváncsiak vagyunk a képekre :) Szerintem a sima anyagú (nem elasztikus) kendő megbízhatóbb. Fürdetővödröt én sem vennék, bár első látásra tényleg nagyon cukinak tűnik. Mi Blaninak kaptunk kölcsön kádat, de visszaadtuk. Most az Ikeásat néztem ki, teljesen jó, nem foglal nagy helyet. Blani 6 hónapos korától a nagykádban fürdött.

Kata, mennyibe került a postaköltség a CM-nél, és kb. hány nap volt a kiszállítás?

Majd este jövök még :)

R

Kép
Kép
34372

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: