A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Krisz: nem mondod,ez a felmérés tényleg nem semmi! Nekem sem volt ilyen annak idején :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

És gyönyörűséges minden babácska,egytől egyig! Bocsánat,hogy nem ezzel kezdtem!!!!! :oops:

És még rólunk: eszünk körtét!!!! Martin imádja,úgy tátogatja a kis csőrét,mint valami kismadár a kanál után!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: halihó, örülök, hogy minden rendben :D

Kompetencia mérés: nekünk még nem volt, viszonylag új dolog.

Jó éjt, megyek fürdetni, majd rendezni Sacámat. Egész nyugodt :D édesen játszik :) fáradt volt a lelkem, de nem tudott elaludni, lehet, hogy a meleg miatt, meg elég sűrű napunk volt, sokat voltunk úton.

Csöre
csöre74

MA a földön alszanak:)

Kép
katuska79

Kata: végre rólatok is hallani! Az alma után adtad a körtét vagy te azzal kezdtél?

Nálunk az alma nagyon nyerő. Csak úgy falja.

mérés: nekünk nem volt. Pár éve van, mióta mindenáron be akarják bizonyítani, hogy szar az oktatás. Hát elárulom, hogy attól lesz szar, hogy a sok kockafejű, gyereket csak fotón látó "okos" kitalálja a sok reformot. (pl. ne lehessen osztályozni, buktatni alsóban, aztán mi meg meghülyülünk velük felsőben. Olvasni is elég csak 4. végére megtanulni stb.) De erről Magdi és Mágnes többet tud mondani, én felsős vagyok

fürdőruci: én már bikiniztem idén. Hát, nem olyan mint 18 évesen, de alakul. :wink:

Vicky: milyen az új ház?

krisz78

Krisz: galád módon én bekezdtem a körtével :oops: Pedig almázni akartam,de valahogy így alakult :wink: Almalevet már kapott,azt szereti,holnap almát kóstolunk!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: én meg kipróbálom a körtét. Üveges, vagy te turmixoltad?

krisz78

Krisz:a körte üveges volt (Hipp), mert a barátnőm esküdött rá,hogy az ikrei nagyon falták ebben a korban,az almát majd saját kezűleg :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Minden abba csodaszép, és olyan nagyon nőnek, hogy csak lesek! :)

Egésznap mászkáltunk, csak gyors esti bekukk, majd holnap jövök bővebben. Vettünk etetőszéket, kanalakat, meg gyereknapi ajándékot Manónak :D

Milán megkapta a 4 hóst, meg a második penumót, előbbi meg se kottyant neki, az utóbbit már megpanaszolta. A rotát meg nagyon ügyin benyelte, doki néni el volt ájulva. És a lényeg: 6400 gramm és 66 centi :D Hanna nemcsak dumában méretben is egyhúron pendülünk Olivérrel ;)
Védőnéninek csak kerekedett a szeme, hogy milyen hosszú, meg a doki néni sem győzte mondogatni, ahogy megvizsgálta :lol:

Talira szerintem megyünk, de még azt nem álmodtam meg, hogy babakocsival BKV-zunk, vagy kenguruban :roll: Holnap ezt is kitalálom.

Na, jóéjt! Majd jövök holnap aztán reagálok, meg teszek én is fotósorozatot ;)

biga.csiga

abba=baba :oops: :lol:

biga.csiga

abba=baba :oops: :lol:

biga.csiga

Biga.csiga: Martin is 66 cm :wink: ( És tegnap a heti mérésen 7850 g volt -- most meg azon izgulok,hogy nem sok-e? :oops: :lol: )

KépKép

KépKép
kata8110

Én Máténak tök sokáig nem mertem körtét adni legalábbis igazit....csak tudnám miért nem? Valamiért én arra emlékszem, hogy az könnyen hascsikarást okoz.
katuska79

Átkapcsoltam estére olvasó üzemmódra, valamitől hulla fáradt vagyok. :?

Kata, jó hogy felbukkantál!

Kompetencia felmérés: nem értem, megesküdnék, hogy nekem volt... :roll:

Katuska, cukik a manóid odalent a földön! :)
kisbogacs

Csütörtök nekem tuti nem jó :cry: , erről a taliról is lemaradok- talán egyszer összejön...

Körte: Rita mondta talán, hogy a spanyolok is a körtét ajánlják? Vagy a decemberi fórumon olvastam? Már én se emlékszem, de ezek szerint nem okoz hascsikarást- legalábbis nem mindenkinél!

Tök ciki, de mi kutyultat próbáltunk először: alma banán bejött, a banán-barack még inkább bejött, a sima almalé nem annyira. Úgy nézem, Viola banánfanatikus... az apja is az volt :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Én is úgy járok állandóan, hogy mire visszaolvasok, addigra újabb egy oldalt írtatok tele :cry: Bálint alig alszik újabban nappal, így olvasni is kevesebbet tudok. Viszont minket egyelőre elkerül a nyűgösség, így nem panaszkodok :lol:

Tankini: eddig azt hittem, azt csak kismamák hordanak, nagy pocakkal :D Lehet, hogy azért, mert tavaly olvastam róla először :D Én bikinizek idén is, persze nem olyan, mint régebben volt, de azért nem is olyan borzasztó. Ha meg más mégis annak látja, hát kit érdekel, van egy csodálatos gyerekem, az többet ér, mint a lapos has :D

Hanna: nálatok hol lehet parkolni? Van valami parkolóház, ahol nem aprót kell bedobálni? Még nem biztos, hogy tudok menni, de azért igyekszem.

Ma oltunk tanácsadáson és sajnos azt mondta dokinéni, hogy nincs megelégedve Bálintka mozgásfejlődésével :cry: A gond, hogy nem fordul se hasról hátra, se hátról hasra. Az oldalra fordulást nem igen értékelte dokinéni :cry: Reméljük, hogy csak lusti és nincs semmi baj, de azért rámijesztett :cry: Na, ma igyekeztem is mindenféle trükkel mozgásra késztetni Kismanót, el is fáradt estére.

Csajok, miért nincsen ma Született feleségek????

Na, és végül Bálint sorozata:

Kép 15 percesen Kép 1 naposan Kép 1 hónaposan Kép 2 hónaposan Kép 3 hónaposan Kép 4 hónaposan Kép 4,5 hónaposan

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Nagyon-nagyon szépek a babók!!! :lol: .

EDIT: szerintem ne aggódj, hogy Bálint még nem forog...nem lóverseny ez. Az orvos meg "statisztikai" alapon áll ehhez a kérdéshez, ilyenkor a legtöbb gyerek forog akkor nem tetszik neki, hogy BÁlint még nem...de ne aggódj ezen. Majd forog ha eljön az ideje!! Az én nagyfiam pl nem ült. ELőbb ment mint ült. Ha ültettem állandóan felborult még 1 évesen is...én is hallgattam, hogy a gyereknek kordinációs zavara van meg mit tudom én mi...a frászt semmi baja nem volt. 13 hónaposan felállt, elindult és szaladt mindezt 1 hét alatt aztán másfél évesen megtanult ülni...úgyhogy NO PARA. Nem minden bébi egyforma. AHogy nézem a képeket szép nagy jó húsban lévő fejlett baba Bálint lehet hogy szimplán kényelmes típus és nem akarja strapálni magát....(azt, hogy lusta csak a saját gyerekeimre merném mondani :wink: ). Ne aggódj, minden rendben lesz.

Móni: jó, hogy már jobb kedved van és egyre felhőtlenebbül örülsz a picinek a pocakban. Mennyi idős kismama vagy most? Én így két gyerek után nem tervezek többet...szóval megértem, hogy te is úgy gondolod, hogy nem lesz több baba a picid után.....Tudjátok már, hogy mi lesz a pici?

Viki: milyen az új ház, élvezitek?

Kata: jó, hogy írtál....édes lehet Martin ahogy tátikázik a körte után.

KÖRTE-KAJA: na körtét én sem adtam még Zéténynek. ENgem annyira felfúj a körte, megeszek egyet (imádom amúgy) és úgy nézek ki mint egy félidős terhes....Biztos ezért nem adtam még a kicsinek...Somának sem adtam soha, eszembe sem jutott, de ha mondjátok hogy jó akkor ki fogom próbálni!
Zétény is eszi a gyümölcsöt, annyira hangosan cuppog neki, olyan édes. Evett már almát, almát-barackkal, almát -banánnal és sima banánt is. A sima banánt rámköpködte pedig azt hittem az fog neki a legjobban ízleni mert az a legédesebb de tévedtem.
Ma először adtam neki 3 kiskanálnyi Hipp sárgabarackot...nahát olyan iszonyatot láttam utána a pelusban...olyan nagyon hasmenésgyanús volt a kaka. Remélem ettől és nem valami vírustól...asszem ezt a sárgabarackot most hanyagoljuk egy darabig. A többit megettem én, állati finom, olyan mint egy híg baracklekvár (persze annyira nem édes), de kimondottan finom.
A gyümölcslevek nagyon mennek nálunk, persze sokat nem adok neki és azt a keveset is felöntöm babavízzel...de imádja. Az almát adom neki leginkább meg ivott már 1-2 alkalommal Hipp őszibarackot is felvizezve...azt is nyeli. Nem merek sok ilyen löttyöt adni neki mert félek, hogy nem fog annyit enni ha teleitatom. A sima vizet is megissza....de nem mérhető mennyiségben. A bébiteától üvölt...mondjuk megértem tragikus az íze....elbírna egy kis cukrot meg citromot dehát azt már mégsem :lol: :lol: .

Tápszeres babáknak ti már adtatok zöldséget? Én két nap egymás után adtam Zéténynek sütőtök-alma kombinációt, imádta. De igazi Zöldséges kaját még nem adtam....viszont valamit adnom kéne szerintem lassacskán a tápszer mellé. Mert éjjel is ébred és majd éhen veszik szegényem szerintem ez a tápszer már "átfut" rajta...vagy lassan át kéne állni valami 2-es tápszerre, szerintem ennek már nem elég a kalóriatartalma.-legalábbis úgy érzem. Az én fiam 6 kiló 80-90 deka körül ingadozik...nem nagyon hízik de nagyon kiegyensúlyozott úgyhogy gondolom nem gond.

ÉN még nem is hallotta ilyen kompetencia vizsgáról...pedig isten bizony kijártam a 4. osztályt :lol: :lol: :lol: igaz nem tegnap volt :roll: .

KépKép
peni

Jaja, kompetencia mérés van... Százalékban adják meg az értékeket, de ami ennél is jobb: Van olyan felmérés is (az is kompetencia féle),amikor nem az egész osztály ír. Kijön a Minisztériumból a feladatsor, mellé egy papír, hogy az osztálynaplóból a 2. 5. 11.. 15....stb.. sorszámú gyerekek írják meg... Ebből pedig szintén átlagolnak. Ezután az iskolák kerületen belül elkezdenek versengeni, hogy kinek lett jobb a felmérése. És ami a legdurvább, nálunk nem egy olyan eset volt, hogy azt mondták az osztály leggyengébb láncszemének, hogy azon a napon maradjon otthon, nehogy már véletlenül az ő sorszámát küldjék ki, és levigye az átlagot... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Peni:
én még csak most kezdtem el az almát, 2 napja megy, így a zöldség még szerintem minimum 2-3 hét nálunk :roll: ....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na benézek még utoljára még én is.Lent voltam a pinyóba a férjemmel,biliárdoztunk egy kicsit...Már nem is tudom mikor játszottunk utoljára.. :roll: De jó volt egy kicsit...Én is adtam már körtét,fini volt..neki és nekem is :roll: :wink: :lol:
Peni:A tök-alma,meg a sima sütőtök nagyon ízlik a lánynak.Krumplit még nem is adtál neki?Vagy répa és ez a kettő kombinálva?Aztán mehet a krumpli-alma is,brokkoli-krumpli,finifőzelék...
Tényleg nm volt szülifelcsi :lol: :?
Kata:Édes lehet a fiad...Láttam már még régebben és nagyon tetszett... :roll: :wink: :D
Na jó éjt mindenkinek!Reggel 6-7-ig fel se ébredjetek! :D :!: :!: :!:

Eszter

Kép
eszterem

Mennyi szóismétlés :oops: :oops: :oops: :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Tali: Nekem legkorábban két hét múlva lenne jó, :shock: , szóval tartsunk akkor is! És Zitocs nyilatkozz, hogy Neked mikor jó, hogy Te is el tudjál jönni!!, meg persze a többiek is

Krisz: a 2009-es Picasa albumba, hogy tudok feltölteni? Mindig a sajátomba teszi :?

Szóval addig ide teszem:
Kép 5 percesen Kép 1 hónaposan Kép 2 hónaposan Kép 3 hónaposan Kép 4 hónaposan Kép majdnem 5 hónaposan

Kép

Kép
lucus16

Jó reggelt!

Gyönyörűek a gyerekek!!!

Tali: Akkor holnap legyen? Mikor?
Az időkép szerint ne szervezzünk kinti talit. :(
Eső...eső..eső...

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: Szerintem most nem megyünk. A kocsit elviszi a férjem. Hordozóval a 3 átszállást esőben kihagyom. Legközelebb...

Lucus: olyan szép ez a lány!!!

Edit: most én is megijedtem. Az én fiam sem forog. Mit mondott, miért baj ez? Én eddig meg voltam nyugodva, hisz a kiskönyv is a 6.hónaphoz írja a hasról-hátra, hátról-hasra forgást. Csajok, csak a mi fiaink nem forognak? (Edit, Barti, én) Nyúl a játékokért, átveszi egyik kezéből a másikba, nagyon figyelmes, állandóan az oldalán van stb.

krisz78

Edit: Született feleségek - nyári szünet :evil:

krisz78

krisz
Pesten volt egy szomszédunk akinek már nem emlékszem, hogy mennyi idős volt a lánya, de csak hanyatt feküdt semerre nem akart fordulni. Elvitték a kislányt orvoshoz, mert azt hitték talán valami baja van neki, a doktor néni megnyugtatta őket, hogy nincs semmi baja, csak egy kicsit lusta a kislány. Erre mit ad Isten másnap úgy forgolódott nekik a kiságyban mint a ringlispir. :D :D
Szerintem ne aggódj, majd ő úgyis rájön mindenre.

manocskak

Krisz! A fiúk lusták. Szóval.. nyugi!!!!!

Én zombi vagyok. Éjféltől folyamatosan felriadt O. :(

Kép
hanna30

Kösz, Móni. Mondjuk Ádám szinte a legfiatalabb a fiúk közül. (talán csak Biga.csiga Milán fiatalabb nála)

krisz78

Hanna! Ma is akartam O.-re szavazni, és valamiért nem tudok. Nem jelenik meg, hogy hol kell szavazni, csak az eredmény, meg a fotók. Nézted már?

krisz78

Krisz! Nem értem, miért nem lehet.
Innen sem tudsz?
http://poll-r.hu/poll/1012109

Kép
hanna30

Manocskák! Igen, nyűgi van. Én éjfél óta ébren vagyok. :(

Kép
hanna30

Hanna: onnan se. Sehova nem tudok klikkelni. Neked ment? Mert akkor az én gépemben lehet a hiba.

krisz78

Jó reggelt!

Lányok, nem kell még a forgolódás miatt aggódni (de persze én is aggódnék :oops: )

Szavazás: nekem sem ment tegnap. A rendszer megjegyezte hogy én szavaztam már, ezért mutatja az eredményt. Másik böngészővel (firefoxról átmentem az operára) viszont sikerült.

Zombikhoz csatlakozom. Hajnal 3-tól két órán át ébren voltunk. :?
kisbogacs

hanna
Átérzem hidd el, nálam is a Joel hiába kapott este a tápszert volt fönn éjjel, hiszen egyfolytában esett éjjel az eső, villámlott sőt még most is megállás nélkül esik.
Most nekem álmos a Joel, de nem alszik inkább hisztizik, biztos az idő miatt is és szerintem jöhet a foga, mert egyfolytában tömi a szájába a kezét.
A gyerekek elég érzékenyek a front változásra, nekem is a Joel csak akkor nyűgős, ha esni fog az eső. :(

manocskak

Nálunk szerencsére nincs nyüsz,

Megyünk ma babakocsi szervízbe. Barátnőmtől kaptuk, és a fékje lóg.
Péntekre pedig bejelentkeztünk ortopédia kontrollra.

Csöre: kiderítettem a mellék számát, mert a nélkül nekem sem igazán kapcsolták: 1046,1047

Kép
Kép
cs_erika

Mozzillával is szavaztam Olivérre. Sima explorrer nem engedte. Tegnap innen szavaztam

Kép
Kép
cs_erika

Mi tegnap voltunk ortopédián. Minden oké. Andi! Nem láttalak benneteket. Mondjuk mi már 2 után 5 perccel végeztünk is.

krisz78

Köszi Csajok!

Kriszti! Sajnálom, hogy nálatok is ez van.

Azt hiszem, most lecsoszogunk a boltba, veszünk kávéééét. Kipurcanok. 2 órát aludtam. :?

Erika! Milyen kocsit kaptatok?

Krisz! Örülök, hogy minden oké volt.

Hahó! Akkor a holnappal mi legyen?

Kép
hanna30

Erika: köszi szépen :D MEgpróbálom majd :) Gondolom, holnapra esélytelen, de majd akkor későbbre.

Nagyon édesek a babák :)

Hozzátápi: továbbra is sziklaszilárdan tartom magam, hogy 6 hónapos kortól, de Saci borzasztó érdeklődő, sőt, múltkor az ölemben ülve sikerült valahogyan kaját zsákmányolnia, már emelte is a kis szájához... alig bírtam elvenni tőle :roll: szóval lehet, hogy kénytelen leszek előbb. Mesi is ilyen volt, őt is kénytelen voltam 5 hónapos korától mással is etetni. Pedig tényleg van tejcsi, nem hiszem, hogy éhes (annak más jele is lenne).

Éjszaka: egyszer kelt, olyan 2 körül... aztán 6-kor szopizott, és aludt 8-ig. Most úgy tűnik, hogy már megint álmos. Itt csak a szél fúj, nincs eső. Csak pöceszag :? :evil: :twisted: nem tudom, hogyan, az egész faluban van csatorna :evil:

Csöre
csöre74

Peni meg mindenki! 4 hónapos kortól lehet adni tejpépet is ha a tápszer vagy a tejcsi nem elég!!!! A dokinéni HA-st is tud felírni, de bárhol meg lehet venni. HÍgabbra is lehet készíteni először és akkor könnyebben elfogadja!
A körtét szerintem én is amiatt nem adtam mert engem felfújt és szopi alatt sem ajánlották.
A sárgabarack nagyon jó hasmenésre! Ha szorulás van és épp nincs friss barack akkor az aszalt is jó. Be kell áztatni forró vízbe, majd a vizet kell oda adni a babának és megoldja a problémát:)

Krisz! Máté tök iylen volt! csak feküdt, oldalra sem fordult, nyivákolt ha nem ért el egy játékot de esze ágában sem volt megmozdulni érte.Aztán egyszer csak megfordult pont 5 hónaposan a születésnapomon. És utána már nem volt megállás, azóta is pörög....én is tökre meg voltam iyledve mert már mindenki forgott, sőt kúszott is.
katuska79

Nálunk is 2 óránként fent volt a kisasszony! Hulla vagyok...

Krisz - Köszi Zille nevében is! :D

Kép

Kép
lucus16

Tényleg tali? mi ráérünk...azt hiszem. Bár a kocsit még nem kérdeztem de ha nem lesz eső vagy hőség akkor bkv. Máté úgyis imád "huszozni".
katuska79

Jó reggelt!
Direkt írtam,hogy 6 előtt senk ne keljen!Hát sajnálom,hogy nem tudtátok betartani :!: :?
Egész éjszaka esett nálunk az eső,most megint jó idő van,csak egy kicsit fújdogál a szél...
Én sem tudtam már szavazni :!: Aszittem,már nm is lehet,egy címről csak 1x :!: Akkor nm??Megpróbálom

Eszter

Kép
eszterem

Tali: ha az időjárás engedi, megyünk (mi csak BKV-zni tudunk). Ha esik, nem merem bevállalni :(
Ha megyünk, mikorra?
kisbogacs

Hanna, Bergon babakocsink van, a lapracsukható. Most néztem a honlapját, már pontosan olyan nincs amilyen nekünk, de kb olyan.

Nálunk másfél órája megint alszik.

Érdeklődés: Zsófit a víz érdekli iszonyatosan. Amikor iszom úgy néz, hogy szinte kéri. Hozzátáplálás, lehet, hogy 5 hónaposan mi is nekiállunk, még meggondolom.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Krisz: kerestelek benneteket. Sajnáltam, hogy nem találkoztunk. Mi késtünk, mert az újpesti átjárónál nagyon megszívtuk. Vagy három vonat ment el, majd mikor már nyílt volna a sorompó, bedöglött. Kerülnünk kellett.
Szerencsére nálunk is minden rendben. Nagyon tetszett a rendelő. Szerintem nagyon barátságos lett, bár én a régiben sosem jártam.

Fordulás: nélunk Bianka eddig kétszer produkálta hasról hátra. Először szombaton, majd tegnap. Szerintem még nem volt tudatos.

Kép
jandrea

Eszter az előbb hason fekvésben maga alá húzta a térdeit,kinyújtotta a kezét és berugózott kettőt :shock: Aztán át hömpölyödött,ahogy szokott... :lol: Bes*arás
Egyébként ti mit gondoltok a holdkomp-ról,vagy mi a neve...Mert nekem eszembe se jutott,hogy vegyek ilyet,meg még régebben olvastam is róla,hogy nem tanácsos...
Tegnap a lányom keresztanyja közölte,hogy már kinézett neki egyet,nemsokára már gurulhat vele... :o
Én mondtam neki,hogy nem is volt eszembe se,hogy vegyek ilyet...
Erre ő:Az ő lányának is volt és hogy szerette.. :roll: :o
Több gyermekesek!Ti használtátok?Mármint a gyerekeitek.. :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Na, kaptam időpontot csípőszűrésre, sajnos holnapra már nem volt :( érdekes, hogy eddig órákon át próbáltam őket hívni, most meg elsőre felvették minden trükközés nélkül :? ha ez hétfőn lett volna így, most egy felutazással letudtam volna minden feladatomat :(

Babakocsi: hát, Apus arra hajlik, hogy egyáltalán ne vegyünk. Én azért szeretnék, mert szoktam tologatni Sacát. De itt nálunk az esernyőkocsi sok helyen nem megy el (konkrétan láttam, hogy anyuka cipeli a babakocsit, mert elakad a homokban), ezért nagy kerekű kellene... nemtom :? :(

Csöre
csöre74

Tényleg mikor talizzunk?

Nálunk már készül az ebéd. Zöldborsó leves lesz. A párom olyat nézett mert épp vettem ki a fagyasztóból a húst és kérdezi, hogy ebből hogyan lesz ebéd? Mondom neki, hogy ebből vacsi lesz mert diéta van. Neki még szoknia kell az "update"-et:) számára a hús a hizlaló, a kenyér meg nem....

Kép
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: