A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mági az már a szülőszobán volt, csak ilyen családias az előtere. Bár szüls előtt 3 és fél órával indultunk otthonról:)))

Tankini: mi az?

Mindjárt utánanézek :oops:

Kép
Kép
cs_erika

Sejtettem hogy szülőszoba, fura lett volna egy nappaliban a nagy ballonos víz :D De én is háromszor megnéztem a képet, hogy jól látom-e. :D :D

Felelőtlenség:
Még hónapokkal ezelőtt sétáltunk hármasban, Ágnessel és a férjemmel. Velünk szemben egy tucat ... asszony, focicsapatnyi gyerekkel. Hátul lemaradt egy fiatalabb, épp akkora leányka volt a karján mint Ági volt akkor (vagyis nem lehetett még három hónapos sem). Épp balatonszelettel etette a gyereket! :shock: :shock: :shock: Mikor megláttam, a döbbenettől lefagytam egy pillanatra, a férjem ráncigált tovább, nehogy észrevegyék és belénk kössenek. :evil:
kisbogacs

Kriszti: Balaton szelet???? :shock: Nem lehet, hogy idősebb volt? Ezek a cigó kölykök 1 évesen is akkorák, mint a mi 3 hónaposaink.
Az a durva, hogy ahhoz, hogy örökbe fogadj, mindenféle alkalmassági teszten át kell menni, ezek meg!!!! Annyira fel tudom magam rajta idegesíteni! :evil: :evil:

krisz78

Jó is a balatonszelet... :shock: :? :lol:
Még se hat rajtuk a cián se... :twisted:
Én meg a buszon láttam pár éve,hogy egy cigumamó szoptatta a gyereket,picike volt még...és mikor befejezte a szopást elkezdett ordítani a gyerek és betömte a száját valami ronggyal.zsepi,vagy zokni...nm tudom.Aztán meg megetette lay's chips-el! :shock:

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Krisz: nem felejtettem el! Megyünk! Bár megint pont az etetési időben. :twisted:

Tali: mi oltásra megyünk csütörtökön, megint lemaradunk.

Kép
jandrea

[quote="krisz78"]K írta:krisz78riszti: Balaton szelet???? :shock: Nem lehet, hogy idősebb volt?

Tuti kisebb volt mint a lányom.. Még nyeklett a fejecskéje, nem bírta megtartani. Fogacskái sem voltak, csak nyalogatta a csokit.. :evil:
kisbogacs

Hát.. bizony sok szülő felelőtlen.
Ismerek olyat, aki 4 hónaposan töltöttkáposztát adott a babának és tehéntejet.

Figyu Csajok!
A talival mi legyen?
Én tudok biztosítani 25 fokos lakást, játékokat, a közelben parkot, zárt modern játszóteret a nagyobbaknak, anyukáknak. Jó?
Vagy! Legyen máskor, igaz, mi Csörével talizunk akkor is, mert Olivér már csábítani akarja Sacit (is).

Szóval???????????

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna! Nekünk egy zárt játszótér nagyon király lenne....közel laktok a metróhoz? Mert nem akarok csak az örsig menni kocsival, onnan metró.Elég nehéz a teherautóval parkolni:(
Na és délelőtt vagy délután?

Cigumamo:) egyébként meg ahhoz, hogy le legyenek százalékolva mindenféle nyavajával már huszon évesen, érdemes elkezdeni a leépülést egész korán....
4 hósan töltött káposzta???? Petra még az ici pici almalét is úgy köpte ki, mint ha valami borzalmat adtam volna neki :wink:

A balatonszelet meg...hu. CSokit elviekben egy éves kor alatt nem is ajánlott.

ERika! tán elmentél tankinit venni??? igazából csak egy trikó szerű bugyival....a vaterán épp néztem, tök jókat árulnak nagyon olcsón.
katuska79

Katuska! A metrótól 10 perc séta.
A játszótét is 10 percre van hozzánk.
Máté tuti élvezni fogja. :)

Kép
hanna30

Nos, ilyet sem tud bármelyik gyerek: Bence az előbb diszkréten belebukott a nadrágzsebembe... :shock:

Erika:
N most visszanéztem, és tényleg, így már lejött, hogy nem otthoni kép :) (én nem sétálgathattam egyikkel sem... :cry: )

Trikini???? Hát mindjárt olajat hugyozok!! AZ meg mi??? :shock:

Nálunk Anyós és családja szereti osztani az észt, minden alkalommal elmondják, hogy bezzeg a gyerekeik már 3 hónaposan kapart szalonnát kaptak, meg paprikás krumplit, és minek ezt úgy túllihegni, hogyhogy még almát sem adok neki??? :twisted: Naja, és nem hiába ég mindentől a gyomruk, meg lettek ekcémások, aszthműsok, immungyengék... :twisted:

Hanna:
csábító a tali... Úgy mennénk...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tankini: én azért szeretem jobban, mint a bikinit, mert kecses pocakom nem villan akkorát, és mégis, külön van, ami egyéb praktikus okból jó :roll: Azt amit a túl oldalon írtatok, nem ismerem :roll: de majd rákeresek :D

"Korai hozzátáplálás" :evil: :evil: :evil: én fagyival láttam :evil:

Tali: ó, Hanna, szerintem már egész jól meglesznek a picik :D egymásra másznak, rágják egymást :lol: :lol: :lol: :lol: legalábbis Mesiről ilyen emlékeim vannak :D

Csöre
csöre74

Mágnes! :lol: :lol: :lol: :lol: ezt hogy csinálta????
a trikini oylan, hogy össze van kötve az aló meg felső rész, jótékonyan takarva az alhasat de azért mégis kétrészes...

Hanna! küldj címet priviben! ha van füves rész a játszón akkor oda akár vihetünk valami plédet is...

Szerintem is jól meglennének már a törpök. De Ágnes babát (ha jön) külön kell tartani mert úgy láttam a blogon, hogy harapós :lol: :lol: :lol: olyan jót nevettem rajta!
katuska79

Mági! Én is kapok hasznos tanácsokat, de már lecarom...

Katuska! Pad az tuti van, de délután arra sétálok és megnézem.

Akkor mikor talizzunk Csajok???????

Kép
hanna30

Nekünk bármikor jó. Ha délután akkor csak 3-4 után mert ha Máté nem alszik minimum 1-2 órát akkor nincs az az ember aki elviseli....
katuska79

Katuska:Erre a trikinire gondoltál?Az menőőőőő :D
http://blog.acrochet.com/wp-content/upl ... eleste.jpg
Mágnes:Ollllyatt hugyozook! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Olajjjjatt... :lol: :o

Eszter

Kép
eszterem

Eszter uhhh tényleg menő:) mondjuk 17-18 évesen még patentul is állt volna rajtam....
katuska79

Katuska!Most meg mit szerénykedsz?Bomba nő vagy!! :D

Eszter

Kép
eszterem

Eszter! igazad van építsünk egót :lol: :lol: :lol: :lol:
katuska79

Bence a diszkrét :lol: :lol: :lol:

Katuska, a kis harapósom ma is alkotott: :D
Kép

Csipke trikini: még laza 10 kg mínusz, és rajtam is pengén áll majd... már csak percek kérdése hogy hordhassam :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

Kriszti! a következő talira amit a strandon tartunk ebben megyünk!!!!

elolvastam a tavaly ilyenkori írásokat. SOKan rosszullétekkel küzdöttek, párna még dokinál sem voltak és még kételkedtek :) Emlékeztek még Eperfagyira? azt hiszem Ő volt az aki kiborult mert fia lesz...

VAjon mi van Mofflival?

Sahli! tök jó van közös ismerősünk!!!! csacsognak ám a kozmetikusok :wink:
katuska79

Hozzátápi: Én 5 hónaposról hallottam, hogy túrórudi málnaszörppel, az sem rossz!

Tali: Hát én még "mozgásképtelen" vagyok és ezen a héten apus nagyon sokat dolgozik,szóval egyeztetni sem tudok vele! Pedig én vetettem fel és már úúúgyyy találkoznék veletek!!!!!

Kép

Kép
lucus16

Kisbogács,Katuska:ÉN is pont így gondoltam! :lol: :o :D :wink: :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Csajok! Én akkor nem megyek veletek egy darabig strandra. :(

Lucus! Mikor talizzunk akkor??? Tessék mondani. :)

Katuska! Én is gondolkodtam Eperfagyin. Lehet, hogy beregisztrált más névvel. :)
Vajon Mofflinak milyen volt a hétvégéje?

Kép
hanna30

Az biztos, hogy Eperfagyi törölte a nickjét, névtelenként szerepel a régebbi írásoknál..

Katuska:
Most én is visszaolvastam. :) Éppen egy éve írtam, hogy én tudom, hogy fiam lesz :lol:

Kriszti:
ezek a szemek.... :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Huh, Csajok, eszetlen meleg van odakint :? voltunk a faluban Mesiért, meg ügyintézni (meg venni nekem egy halászgatyót, ami jó a sejhajomra :oops: 8))

Visszaolvasás :D én azt hiszem, 9 hetesen kapcsolódtam be :D most nem tudok visszaolvasni, de jó ötlet :D

Csipke trikikini: :lol: :lol: :lol: sajnos én alkalmatlan vagyok a viselésére, de megnézem rajtatok, Csajok :D

Mágnes: zsebbekaki :D :D "okos tanácsok" :evil:

Csöre
csöre74

Strandolni kizárólag csadorban vagyok hajlandó! :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Csatlakozom hozzád.

Kép
hanna30

Nehéz ám a csador, Csajok, ha vizes lesz :wink: Majd a negyedik gyerek után fel sem veszitek az alakváltozásotokat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

:lol: Kár,hogy az én méretemre ilyesmit nm gyártanak...sőt!mostanában mindenhonnan elhajtanak,hogy nincs ekkora méret :!: :oops: :cry: :lol: :?

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok. Vagyok ,csak délelőtt vérvételen voltam, meg elintéztük, hogy szülés után az elkötést.
Próbálom vissza olvasni amit eddig írtatok, de mire a végére érnék, már újabb 1 oldalt írtok tele. :D :D
Így feladom a vissza olvasást.
A hasamon már lassan kezd látszódni, hogy babás vagyok, bár még eddig egy dekát sem híztam.
Kint az udvaron nem lehet megmaradni, mert olyan meleg van.

manocskak

Bakker, ha be akarok jelentkezni, tuti összeomlik a babanet, vagy Manó dönt úgy, hogy inkább nála jelenkezzem be...

Tegnap mi nem hisztisek, hanem mélyalvó Csipkerózsikák voltunk- kivéve este, amikor meg nyilván ellentétes volt a műsor... :roll:

Jók ezek a fürdőrucik- már csak a víziszonyom kéne legyőzni, vagy idevarázsolni egy tengert, mert a strandvizet nem szeretem :(

Ez a képsorozat ötlet szuper! Mindjárt összeszedem én is a ránk vonatkozó részt.

A babák és a cicák szupercukik :D

A koszmókaparós ötletek bejöttek, Viola fejecskéje sokkal szebb!

A tali tervek milyen időpontra vonatkoznak? Próbálok visszaolvasni, de a mikor még nincs meg :oops: , vagy még nincs fixálva?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket! Esztereknek, Ritának én is sok boldogságot kívánok utólag.

A képek fantasztikusak, én is igyekszem összeszedni és feldobni őket kronológiában.

Kaparászás: nálunk is van, élvezi a hangját. Én nem hiszem, hogy aggódni kellene miatta.

Kép
petne

Zitocs: csütörtök

Csöre
csöre74

Mági, kb annyit sétáltam amit éppen láttál a képen. Akkor éppen a szülésznőre vártam már az előkészítés után.
Ez után feküdtem fel az ágyra, és Zsófi nélkül már le sem jöttem. Igaz nem is volt kedvem sétálni.

Nem mentem tankinit venni, de megnéztem mi az.

csajok én idén már bikiniztem. :D Április elején szülés után nem egészen 3 hónappal. Kicsit büszke voltam magamra. Persze nem úgy néztem ki, mint szerettem volna, de nem széhyenkeztem.

Úgy emlékszem, hogy én valamikor nyár végefelé jelentkeztem be itt. Addig csak olvasó üzemmódban voltam. Ilyenkor én rendesen aluszékony voltam, és totálisan ki voltam akadva a miatt, hogy a párom ezt nem értette.
Rosszulléteim nem voltak, csak ez. De a fáradtság az rendesen, 12. hét után pedig mintha elvágták volna.

Móni irigyellek ám nagyon!!
Még mindíg kétségbe esnék, ha kiderülne hogy most vagyok terhes, de már nem annyira mint ha akkor derült volna ki, mint neked. Úgy veszem észre már nálad sem a kétségbeesés dominál. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

Elfogadták a GYES és családtámogatási rendszer módosításait.

Nemrég rájöttem, hogy mi az az illat, amit mindíg érzek Zsófin. (nem akkor amikor betrottyol) És ezt éreztem a barátnőm lányain is. Hát anyatej. :idea:

Megvilágosodtam :roll:

Kép
Kép
cs_erika

Hanna: bocsi, kint teregettem

Csöre
csöre74

Hát lányok....ezek a trikinik vagy mi a szöszök..........újra kéne születnem, hogy ilyet magamra húzzak....
Majd a következő életemben amikor topmodellnek születek :lol: .
Hát az én Zétényem olyan iszonyat hisztis ma is mint tegnap. HOgy mi a fene baja van...esküszöm nem értem. Mindent csinálunk, játszunk, sétálunk, levegőzünk, eszünk, iszunk...mégis nyekereg!!!
Nem érzem, hogy jönne a foga.......bár ömlik a nyála......
hm...szóval ez nem a mi napunk. Vagy mondom úgy ez sem....

KépKép
peni

erika
Már nincs kétségbe esés, végül is néztem az érem jó oldalát is.
De több babát már nem tervezünk ezért is döntöttünk az mellett, hogy szülés után elköttetem magam.

Szerintetek mire van szükség kompetencia felmérésre?

manocskak

Csajok, Hanna most telefonált, hogy van játszótér, fű piknikezni, miegymás, a sokgyerekesek ezzel is számolhatnak :wink:

Kompetencia felmérés, Móni? Az, ami negyedikben van? Szerintem a kisfiad koponyájára :D Nem hiszem, hogy erre lehetne készülni, de vannak itt nálam hozzáértőbbek is.

Peni: sajnálom a nyűgit, Saci sincs a toppon :(

Csöre
csöre74

Nagyon szép babaképeket láttam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lassan rend lesz nálunk... még kicsit tart a káosz...
Vendég

Móni: igen, akkor az, amire gondoltam.

Vicky: már az új házban laktok? Milyen? Jól vagytok?

Csöre
csöre74

Móni: azt hiszem, azt mérik fel, hogy milyen az oktatás színvonala az egyes intézményekben, illetve ehhez hasonló nemzetközi felmérés a PISA nem tudom, milyen korban, ott meg az egyes országokat hasonlítják össze.

Csöre
csöre74

Móni: kompetenciamérés: úgy van, ahogy Csöre mondja. A magyar gyerekek szövegértési, matematikai készségére kíváncsiak. A hátulütője, hogy a magyar oktatás zömében még mindig nem kompetenciaalapú. 2-szer 45 perc alatt szövegértés feladatokat, 2-szer 45percig matematikai feladatokat oldanak meg. Gyakorló tanárként mondom, hogy őrületesen megterhelő, főleg hőségben. A kiagyalókat is leültetném egy 30 fokos panel iskolában egy kis mérésre. Aztán arra is használják, hogy az egyes intézményeket összehasonlítsák, és ahol rossz az eredmény, ott odakoppintanak. (bár tök igazságtalan, mert egy borsodi suli összemérhetetlen egy budai elit iskolával)
Eredmény: az majd csak jövőre. A legtöbbet nem is a tanáraik javítják, hanem továbbküldik az OKÉV-nek.
Mit kell vinni: toll, ceruza, és talán számológép (6.-ban, 8.-ban, 10.-ben)

krisz78

SAjnálom a nyügi babákat. Petra még soha nem volt nyűgös. Komolyan mondom Ő egy angyalbogyó. Vigyorog vagy alszik. Ha éhes kicsit nyikorog, hogy mi lesz már, de egyébként tök jól meg van magával elégedve:) ÉS nagyon szereti Mátét. Akkorákat nevet neki ha meglátja.

Móni! már alig várom, hogy gyere az UH képekkel és lássam a MI babánkat:)
katuska79

Ja, és ne készüljön semmit a fiad. Erre nem lehet. De biztos csináltak hasonló feladatokat. (én rengeteg ilyen típusút szoktam velük gyakoroltatni egész évben, hogy ne legyen meglepetés számukra)

krisz78

Egy iylen felmérésen tuti elbuknék. Eleve nem bírnék ennyit koncentrálni....csodálom a gyerekeket, hogy végig ülik az órát! Nem is tudom hogy bírtam ki...
katuska79

Sziasztok!

Én is jelen...csak nagyon néha vagyok,akkor is olvasó üzemmódban,de rengeteg a lemaradásom.... :oops:

Üdv az újaknak,alkikkel még nem rtalálkoztam itt!!!! És utólag is nagy gratula a babákokhoz!!!

Rólunk,röviden: Martin túlesett múlt hétfőn a szurin,annyi volt a fejlődés az eddigiekhez képest,hogy legalább arra nézett,amerről a szuri jött,de nyikkja nem volt :D :D Szépen gyarapszik a kis Hógolyó és nagyon jó fiú! Majd hozok képeket!!!

Szerintem (illetve a dokinéni megerősítette) nálunk is fogzás van,igaz még csak a kis ínye alatt dolgozik,de szegénykém néha minden átmenet nélkül keservesen sírva fakad, pár percre...aztán elmúlik hamar!

Most láttam a tankini témát: én tavaly vettem kettőt,abban nyomultam,meg bikiniben. Tényleg hálás darab,simán felvehetem idén is. Hála,a bikinim is jó (de még én sem nézek ki benne úgy,mint szeretnék :oops: )

Móni: mitagadás,kicsit irigykedek :wink: Én is vágyom már a kistesóra,de az új GYES rendszer,no comment....

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: