A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Visszaolvastam. Hát jól eldumáltatok a motorokról,autóstalikról. Nekem egyszer volt kismotorom,azon szerettem járni. De nagyra nem ülnék fel. :D

Kép
flóra 11

Timi, ha én 59kg lennék én lennék a legboldogabb ember. :lol:

Kép
flóra 11

Na, elfáradtam ma.A sok főzés,sütés, befőzés után még elmosogattam mindent, felsöpörtem,felmostam az előszobát, konyhát.
Párocska most borotválkozik, aztán jön hozzám.

Jó éjt mindenkinek.
Szép álmokat! :wink:

Kép
flóra 11

Jó reggelt! :D :D :D :D :D

Tancsu, akkor ma különösen tartsd be a szabályokat, tényleg csak verebeskedj, ha nincs meg a bácsid és a kórházad! Oksa? :D :D :D :D :D :D Tancsu, a te férjednek is nagyon jó motorja van! És örülök, hogy lement a láza! :D :D :D :D :D Mi a fene lehetett vele? :shock: :shock:

Timi, királyul nézel ki a motoron! Nagyon menő vagy! Bár, azt hittem először, hogy fiú vagy, én is bírok ilyen szerkókban is járni. :D :D :D :D :D :D

Flóra, ügyes vagy, hogy ennyi mindent megcsináltál tegnap is. Neked iszonyod van már a baracktól, de nekünk azért küldhetnél!

Nem egyezünk meg abban, hogy ha valakinek le kell lépnie, akkor megmondja (kivéve, amikor nem tudja megmondani, pl. bedöglik a net)? Sokszor keresgéljük egymást. :roll: :roll: :roll: :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára benó 2008.08.02 06:57-kor.

KépKép
benó

Jó reggelt és szép napot mindenkinek! :D :D :D

Kép
flóra 11

Szia Benó.
De,megegyezünk. :wink:
Én most pl. csaklassan írok,mert még fekszem,csak várom,hogy teljen le az egy óra a gyógyi utánés addig nem keleek fel, nehogy véletlenül igyak,vagy egyek.

Kép
flóra 11

Egyedül is lehet varázsolni, nem kell hozzá társ.

Egy kis lelki gyógyír, amiben végül is nincs semmi varázslat, csak szép és igaz:

Hajlás a törés helyett: A fák bölcsek. Magas, karcsú örökzöldek nőttek a szülői ház udvarán, ahol felcserepedtem. Egyszer egy vad téli viharban annyira meggörnyesztette őket a hó súlya, hogy csaknem kétrét hajolva ráfeküdtek a hátsó tetőre. Meghajlottak, de nem törtek el, hiszen a tavaszt várták. Nekünk is követnünk kell a példájukat, amikor testünket betegségek támadják meg vagy megsérülünk. Törődjenek bele, hogy nagy teher súlya nehezedik önökre, majd ahelyett, hogy ellenállnának a nyomásnak, engedjenek. Ha egy ritmusra dobog a szívük a természettel, hamarabb meggyógyulnak.

KépKép
benó

Oké, írj lassan, pihenj.
Ma nekem elmaradt a 30 perces polcolásom :cry: , mert a Gy. nagyon korán indult íjászversenyre. De ma még biztos nem lesz pé. Majd holnap reggel bepótoljuk.

Mégsem jön a Detti barátnőm (úgy volt, hogy jön), úgyhogy valószínűleg anyuékkal elmegyek valahová.

KépKép
benó

Érdekes ez amit írsz.

Kép
flóra 11

Tényleg Bnó,ez a polcolás.Mit, hogyan és miért pocolsz?Én ezt valahogy elkerültem és nem tudom.

Kép
flóra 11

Helló, Flóra! :D (kis fáziskéséssel :lol: :lol: )

Türelem: A gyógyuláshoz idő kell. Maga az idő is gyógyulást hozhat. Igenis igaz a közmondás: lassan járj, tovább érsz. A türelmetlenség, a harag és a csalódás hátráltatják a gyógyulást. Várják ki a végét. Várják a tavaszt (az életükben).

A betegségekre adott lelki válasz fokozatai:
tagadás (nem én!)
harag (miér éppen én?)
alkudozás
depresszió
elfogadás

Ezt csak érdekességképpen írtam ide, mert szerintem tök igaz.

KépKép
benó

Itt olyan dög meleg van! Egész éjjel meg sem rezzent a levegő. Tárva az ablak,ajtó és semmi.

Kép
flóra 11

Hát, az úgy van, hogy rádió után alámgyűr a Gy. egy vagy több nagy párnát stb., és úgy maradok fél óráig. "Kicsit emeljék meg a fenekét" - ezt mondta a doki. Egye fene. Ha már nem hőmérőzök. Ezért nem volt a múltkor reggelije a Gy.-nak, mivel nem akartam felállni, de másnap ügyesebb voltam, és már a "polcolás" előtt megcsináltam a szendvicseit. :D :D :D :D

KépKép
benó

Nekem éjszaka volt melegem.

Vegyék kezükbe az irányítást: Saját életükről, testükről, betegségükről, állapotukról vagy lelki gondjukról van szó, mindez elsősorban önökre tartozik, nem a doktorokra. Nem adhatják magukat idegenek kezére. Legyenek partnerek a gyógyulás folyamatában. A tudás hatalom, ezért tudjanak meg mindent panaszaik hátteréről. Ha úgy érzik, urai maradnak a helyzetnek, a hangulatuk is javulni fog. Legyenek nyitottak az alternatív gyógymódokkal szemben, de ne üljenek fel a sarlatánoknak. Amennyiben lelki támaszra van szükségük, keressék meg a megfelelő embert.

Benneteket? :D

KépKép
benó

Irtóra kezd a fejem fájni.

Kint meg egy kutya ugat. de ha rendesen ugatna! De olyan,mintha egy idegbeteg kutya be lenne rekedve és minden ugatását szaggatottan hallanád. Rémes.

Kép
flóra 11

A gyermekek választják ki szüleiket, nem fordítva. Készítsenek helyet az újszülöttnek a szívükben, az otthonukban és az életükben. Tegyenek konkrét lépéseket a kis jövevény fogadására: vásároljanak játék mackót, szokjanak le a dohányzásról, vegyék elő gyermekkori játékaikat, írjanak verset, rendezzék be a gyerekszobát - ahogy a szívük diktálja. Bízzanak önmagukban. :D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Ú, a fejfájást utálom! :twisted: :twisted: Nem veszel be valami gyógyszert?

KépKép
benó

Ja értem apolcolást. Erre gondoltam, csak azért mégis megkérdem.
Ezt én is csináltam, de most felesleges...

Kép
flóra 11

Tehát nem hülyeség,hogy én már most vásárolnék! :lol:

Nem vehetek be. Még nem telt le az egy óra,amit várni kell a bigyóm után.

Kép
flóra 11

Mikor készen állnak lelkileg, forduljanak a mindenséghez. Szóljanak az újjászületésre váró lelkek seregéhez. Mondják el, hogy felkészültek egy lélek befogadására, s ígérjék meg, hogy csodálatos szülei lesznek annak a kicsinek, aki önöket választja. Töltse el önöket szeretet a megszületendő baba iránt, mert a szeretet minden akadályt legyőz.

Várjanak türelemmel, s ne mondjanak le egykönnyen céljukról. Meglehet, egy lélek már önöket választotta, s most csak a planéták olyan együttállására vár, amely összhangban van a karmájával.

Varázslatokat majd később keresek, az hosszasabb, előbb tanulmányozni kell a könyvet.

Egyet találtam csak:
Ajánljanak fel leveles zöldségeket :lol: :lol: :lol: Hathornak (ő a gyermekek anyja nevű istennő), a következő fohász kíséretében: Gyermekek anyja, légy jó hozzám!

KépKép
benó

Jó,felajánlom neki és mit csináljak vele. Tegyem ki egy tálba? És aztán megehetem? Vagy mi legyen vele?

Kép
flóra 11

Nem hülyeség, dehogy hülyeség. Ki fogok találni valami jó szöveget, és eldobolom, miután fel van avatva a dob. És akkor kívánom mindannyiunknak a szép, egészséges gyermeket!

KépKép
benó

Ezt már nem írják. :lol: :lol: :lol: :lol: Szerintem megeheted, én is megenném. :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Nektekis kék csíkos lett az oldalatok?

Ha már a teszt nem csíkos,legalább az oldal az. :lol:

Kép
flóra 11

Igen, kék csíkos, nem tudom, miért. :roll: Ja, ja, legalább ez legyen csíkos. :D
Mint tegnap a tesóm a pendrive-ra azt hitte, hogy teszt. Vittem le pendrive-on a pp-t, és mondtam, hogy na, gyertek, nézzük meg, milyen lett, ő meg azt hitte, a tesztet viszem. Egyébként egyáltalán nem ért meg a tesóm engem. Nem is mondok magamtól neki semmit, csak ha kérdez, de akkor is minek. :roll:

KépKép
benó

Ja, bocs, hogy mindenkinek üres fájlt küldtem, nem direkt volt. A bemutatót meg majd szétszabdalom, és elküldöm, csak még lehet, hogy egy kicsit finomítok rajta. :roll:

KépKép
benó

Felöltözöm. Közben itt vagyok.

KépKép
benó

Ilyen korán lelépsz ma?

Kép
flóra 11

Én ma éjjelálmomban már vásároltam babaholmikat. :lol:

Kép
flóra 11

Anyuék hívtak, hogy menjek velük Pestre hajóval (Battáról indul), hogy ne dögöljek itthon. Én még sose voltam hajóval Pesten, úgyhogy elmegyek, bár, ez olyan vénkisasszonyos lesz. :roll: Le van tojva. És anyuékhoz menet fel kell töltenem a telefonomat is, hogy fel tudjam hívni a Tündit, hogy nem megyek táncra, ma is lenne. Anyuék meg azt mondták, 9-re érjek oda, ha akarok menni. Inkább előbb megyek.

KépKép
benó

De aranyos vagy! :D Nem is foglalkoztat nagyon a kérdés, ugye? :lol: :lol:

KépKép
benó

Na,letelt az egy óra. Hozok ide reggelit,mert szerintem az éhségtől fáj a fejem.Tegnapis csak barackot ettem egész nap. Nagyon éhes vagyok.

Kép
flóra 11

Halad azért ez a ciklus, egész gyorsan elment 16 nap megint. Nem szép dolog, hogy csak ehhez tudom viszonyítani az időt. És közben lehet, hogy elsuhanok az élet szépségei mellett.... Bár, azt sem hiszem. :lol:

KépKép
benó

Már hol, egyáltalán nem foglalkozom vele, áá dehogy!!! :lol: :lol: :lol:
Csak a szomszédlány is bármelyik napmegszülhet,már bevitték a kórházba,mert belázasodot. Neki is venni kéne valamit, de mit,mindene megvan.

Kép
flóra 11

Egyél, lehet az az oka a fejfájásnak, szerintem is.

KépKép
benó

Itt vagyok. Hoztam kaját.

Kép
flóra 11

Még gyorsan festek valamit magamon, aztán megyek.

KépKép
benó

Jó étvágyat! :D
Te mit fogsz csinálni ma?

KépKép
benó

Paprika,pár szelet felvágott, hermelin sajt,pohánka kenyérés kapuccsínó.

Kép
flóra 11

Hermelin sajt? Az milyen?

KépKép
benó

Megyek piacra, aztán főzök ebédet. Gépelek,mert két napja nem gépeltem egy sort sem.Le vagyok maradva. Háromra jön a F. haza munkából.Aztán meglátom, neki mi aterve.

Egyébként a barátnőmmel készülök ki vagy ma vagy holnap délután.Elmegyünk kicsit szórakozni,traccsolni.

Kép
flóra 11

Kívül vékony fehér penész borítja,bévülpedig finom puha és krémes.

Kép
flóra 11

Jól teszitek. :D :D :D :D :D Menjél is. :D
Én is elindulok, akkor további szép napot neked is és a többieknek is! Puszi :D

KépKép
benó

Jó kirándulást. :D

Kép
flóra 11

Sziasztok jó reggelt...:)

Hajnali 5-től fent vagyok,6-kor bekavartam a palacsintatésztát,fél7-től fél9-ig sütöttem...
Undorom van tőle!!!!
De inkább reggel, mint a déli 40 fokban... :wink:

Közben lejárt a mosógépem is,menek teregetni, aztán reggelizünk...

Párom jobban van, csak gyengének érzi magát, mégsem megy délelőtt a heverja motorosboltjába.

Na csak bejelentkeztem, később majd jövök...

Cupp...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Szia Tancsu!

Örülök,hogy a párod átvészelte az éjszakát. Hát talán tényleg vírust szedett össze. Ápolgasd őt, csak elnekapd te is. Maradjatok otthon,pihenjetek,gyógyulgassatok.

Szép napot! :D :D

Kép
flóra 11

Csajok , kezdek gépelni. Időnként benézek,hátha jön valaki. :wink:

Kép
flóra 11

Zsuzsi, a hormonjainkról találtam:

A női ciklusban alapvetően két, petefészek eredetű hormon vesz részt: az ösztrogén(ek) és a progeszteron. Ezek egy bonyolult agyi szabályozás alatt állnak. Ösztrogén a ciklus teljes ideje alatt termelődik, progeszteron csak a ciklus második felében, és csak akkor, ha peteérés-petekiszabadulás (ovuláció) történt. Ilyenkor van mérhető progeszteron szint, laborfüggő, hogy mit tartunk alacsonynak, de, ha alacsony az azt jelzi, hogy a petefészek működése nem kielégítő, nem alakult ki kellően hatékonyan a sárgatest. Ezt kívülről bevitt progeszteronnal alig lehet javítani, inkább a peteérést kell serkenteni. Általában a progeszteron szint nem ok, hanem következmény ( a terhesség alatt is), ezért nem tüneti (progeszteron adás), hanem oki (a peteérés elősegítése) kezelést kell folytatni. A teherbe esés és a progeszteron szint között NINCS direkt összefüggés, a progeszteronnak a korai beágyazódásnál van szerepe, de az sem csak ettől függ. Azaz lehet alacsonyabb progeszteron szint mellett is terhes, de kicsit kisebb az esély a terhesség kihordására, mint magasabb értékek mellett.
A méh nyálkahártya a ciklus alatt végig "vastagodik és érik". Ha elér egy bizonyos vastagságot (érettséget), akkor lelökődik: ez a menstruáció. Definíció szerűen menstruációról csak akkor beszélünk, ha a vérzést peteérés (ovuláció) előzte meg. Vérzés enélkül is lehet, ezt peteérés nélküli (anovulatios) ciklusnak nevezzük.
Normálisan a ciklus azért tart 28 napig, mert a peteérés a 14. nap körül van (13-15) és a progeszteron szak mindig 14 nap! Azaz, a normális ciklus tart a menstruációtól a peteérésig +14 nap! Az elsõ fázis lehet hosszabb, néha rövidebb is, de az ovulációt követő időszak meglehetősen kötött.
Rendszertelenek az anovulációs ciklusok (ezekben teherbe esés nem lehetséges) és azok a ciklusok, ahol az elsõ (ösztrogén) fázis valamiért (agyi szabályozás pl) megnyúlt. Ezekben a ciklusokban lehetséges a teherbe jutás, csak az ideje nem jósolható meg elõre. Mivel ezekben a típusú ciklusokban a méhnyálkahártya érése sem szabályos, ezért a vérzés sem jelentkezik (nem mindig van így) szabályos formában: elhúzódik, elején-végén barnás folyással zajlik. Az okok megkeresése segíti a megszüntetést.
Tehát szabályos az a ciklus, mely 28-34 napos (és kimutatható benne peteérés, de ez már csak vizsgálatokkal). 42 nap felett már majdnem mindig baj van.

Kép
flóra 11

benó, Flóra!!
Nem szégyenlitek magatokat! A pokolba fogtok jutni, ha megeszitek a Hathornak felajánlott eledelt!!!!!!!!! :D

Akkor én rossz ember vagyok, mert 20 éve várom a kis lelket hogy belém költözzön!!!!!!!!!

Flóra,mondta a doki hogy azért nincs prog. hormonom mert nincs peteérés!

Kép
muzsuzska

Tavaly télen vettünk egy pandamacit!!!!!! Vagy panda nem jó?

Vegyek kisbaba ágyat is a szobába?
Ha valaki meglátja bevitetnek a zárt osztályra!

Hitetlen vagyok! :oops: :oops:

Én ma ezt halottam: Ha a tűz és víz elemek egymás mellet vannak a konyhában sok a veszekedés! Sorolhatnám, de sírva fakadnátok!

Kép
muzsuzska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: