A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!
Gratulálok a legújabb anyukáknak és nagyon sok boldogságot kívánok!:)

Rövid életjel:

Tabati:
Nekem is begyulladtak a melleim két nappal a hazajövetelünk után. 39,7-es lázamat egy egész nap tunningoltuk lefelé. Két orvossal is folyamatos telefonos kapcsolatban voltam és már le volt zsírozva, hogy várnak a szekszárdi kórházban. Aztán éjszaka csoda történt és lement 38,5-re. Folyamatos hideg vizes borogatás , óránként fejés és óránként zuhanyzás. Mindenki vígasztalt közben, hogy ne aggódjak, mert tejem már úgysem lesz. Hát még van. Szegény Danikám még az első nap szopizott itthon, azóta cumisüveg. Először a vérző, kisebesedett melleimet ápoltam, utána pedig a fent említett történet következett.
Azóta fejem 2-3 óránként és tápszerrel egészítünk. Étvágy szerencsére van bőven, már meghaladta a kisfiam a 4 kg-ot.:) Újabban viszont azt veszem észre, hogy a tápszerrel elcumizgat, az anyatej meg igen gyorsan leugrik. Remélem nem gondolja egyszer csak meg és nem fogadja el a tápot! Akkor nem tudom, mi lesz.

A has fájósok táborához is csatlakoznék. Próbáltam mindent, aztán beletörődtem, hogy kinövi. Szörnyű végignézni egy ilyen aktust. Nekünk talán most a kamilla teás verzió jött be egy kis köménnyel. Bűn rossz és utálja is a gyerek, de két étkezés közötti nyűgös órákban bele tudom csempészni a szájába.

Boo:
Nekem elektromos Avent mellszívóm van és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem fájdalmas és jól kitakarítja. Persze akkora vákuum nincs, mint amit a gyerek tud…nade

Norka:
Naaagyon széépek vagytok! A védőnéni meg a saját súlyával törődjön. Jó, hogy nem vezeted be Jázminnak a Norbi diétát.
8) :twisted:

bertina

na, elkiabáltam...
ébredezik..
Vendég

Sziasztok! :)

Majd jövök, most csak egy kis okosság azoknak, akik vízben fertőtlenítik a cuccokat: ha egy ici-pici citromlevet tesztek a vízbe, akkor nem lesznek olyan hülye matt, tapadósak (és az edényen sem látszik meg :roll: ) :wink:

sillia! :)

Na végre már! Már hiányoltalak, hogy mi van szopival és a fürdetéssel. De látom beelőztél! Helyes. :wink:

Kép
Kép
200907?

bond

ezt a citromleves dolgot már írtad egyszer és én ki is próbáltam, de nem nagyon jött be...matt maradt minden és olyan enyőkés..
lehet az üveges citromlé az nem is citromlé?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

sillia! :)

Nekem mindig bejön és üvegeset használok. Az edényem pedig sima zománcozott.
Tied?
(Ej, de jól esik, hogy valaki így figyel arra, amit írok. :P 8) :D :D :D )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Norka!

A "titok": tegnap elég kevéske tejem volt (magamhoz képest), ezért többször is pótolnom kellett korábban lefejt tejcsiből. Enyémfiam meg hajlamos rá, hogy addig eszik, amíg ki nem pukkad, így most a cumisüvegből úgy bekajált, mint egy kismalac :lol: . Szóval nincs titok, csak többet evett, mint szokott és így kitartott reggelig :wink: . Ehhez azért illik tudni, hogy már 4600g felett van, és jócskán 100 fölött evett :roll: .

Gyönyörűek a képek :D (irigyirigyirigy :lol: )!
Jázmin dagi?! Mit szólna a védőnéni a fiamhoz? Vagy Brekiéhez?!

Breki!

Ármin továbbra is tündérszép baba! És továbbra is tiszta Botond :shock: . Csak a szájuk nem egyforma, meg Minóka tekintete valahogy lágyabb, sztem ezért is nézik kislánynak, Botond valamivel kispasisabb :D .
Jaaaj, ez a pancsiimádat, meg a hajmosás valahonnan ismerős :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo, Medela bimbóvédőm van, meg Mam. De a Medela szerintem jobb.

Én ecetet szoktam vízbe rakni és úgy sem lesz matt. Csak pár cseppet, és nem lesz ecet íze mindennek!!!!

kispiskóta

boo! :)

Nálunk 2x is megnézték a kórházban, hogy nem kapott-e sárgaságot Hugi. Sötétebb a bőre, így nem olyan feltűnő. De úgy engedtek haza minket, hogy egy kicsikét van, ÉLETTANI, mehetünk haza. A leggyorsabban a sok folyadék fogyasztástól műlik el.

"Mindegy így is lehet használni, csak hiányzik a közepe"
Lehet, csak büdös lesz. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ezt is akartam már kérdezni -az Isten le nem mossa rólam, hogy csak kamuzok, mert mindig mindenre ezt írom :oops: :oops: :oops: -, csak itt nem olyan sok mindenkinek van: másnak hogy vált be az ilyen veder?

Kép
Kép
200907?

Az enyém még egyben van és szeretem is. Bűz nincs, egyszerű használni. Egy negatívum - de lehet, hogy csak nálunk van túl sok pelenka csere - sűrűn kell cserélni az zacsit benne. Konkrétan 3 hetet bírt most ki.

bertina

bertina! :)

Részemről 3 hét teljesen jó. :wink:

Szopihoz.
Manó sokkal ügyesebben csinálta, mint Hugi. Ő van, hogy egy csomót "fagyizik": össze-vissza nyalogatja a mellbimbómat, mire nagy kegyesen bekapja (és nem is nyitja ki jóóóóóóó nagyra a száját :? ). Manó egyből azt mondta, hogy "hammmmmmmmm" és teljesen okés volt. Szóval, ezt nekik is tanulni kell és úgy látszik, hogy ez is gyerekenként változik.

Ezt most tabatihoz címzem, de tulajdonképpen mindenkinek szól.
A népi hiedelem(?) szerint a tejtermelést leginkább serkentő dolgok:
-rántott leves
-madártej
-búzasör
Valójában a sokliternyi folyadék fogyasztés a lényeg és kerülendő a bubis víz és társai. :!:

:idea: Bimbóvédőből is több méret van! :idea:

Kézi Avent mellszívó.
Ha alulról -a cumisüveges része felől- nézzük, akkor az első alkatrész egy kis fehér, köralakú alkatrész. Az egyik oldala sima, a másikon pedig csillag alakban vannak rovátkák. Ezt úgy kell betenni, hogy sima fele van alul -a cumisüveg felé-, a rovátkás pedig felül -a mellszívó többi része felé néz. :!: Ha fordítva teszitek be, akkor tényleg null lesz a szívóerő! :!: De ha jól csináljátok -és ruha sem szorul a fej alá illetve aki használja azt a kis szilikon párnácskát, az rendesen illeszkedik-, akkor bizony van szívó ereje! Néha még én is ilyen fejet vágok (leginkább az elején, amikor még nagyon kemény): :shock: :shock: :shock: :shock:
Az elején óvatosan használom, mert azt hiszem, hogy mindjárt letépi illetve mindenkinek mások az elvárásai, az érzékenysége és egyáltalán minden más. De aztán nyomatom ezerrel és jól ki is szívja. (Bár lorcától tudjuk, hogy sosem lehet teljesen kiüríteni :wink: )

Kép
Kép
200907?

Boo!

Sajna Anyumnak sem volt teje sokáig....úgy tűnik a fránya gének nálunk érvényesültek :cry: ! Remélem, hogy Neked lesz tejed! Az a baj, hogy sajna ellustulnak egy kicsit, ha tápit kapnak üvegből, utána nagyon ideges tud lenni Ármin, ha nem akar jönni a tej a ciciből! Sajnos a legtöbb 60 volt, amit tudott szopni :cry: :cry: ! Viszont éheztetni nem szabad! Szorítok, hogy ha meggyógyulnak a melleid, akkor faszán beinduljon a tej! Kened akkor valami mellregenerálóval, meg a tejeddel???! Te milyen tápszert vettél??

Dodi!

Igen tényleg eszméletlen a hasonlóság a Srácok között :wink: :D !! Már akartam kérdezni, hogy Te mérted már Botond cukrát??? Én tegnap megmértem Minóét, kaja előtt 5 volt, de a legkisebb döfőerőnél is úgy vérzett, hogy kaja után nem mertem :evil: :oops: :cry: ! Néha 3-4 havonta azért szerintem meg fogom Neki mérni! Anyukád erre mit mondott, kell mérni, vagy nem????

Bond!

Nekem bejött a vödör! De a betét nem éppen "occsó" és 2 hét alatt tele lett. Így most már csak a kakis pelus kerül ebbe!!!

Apa ma dódozik, így elvagyunk kettecskén...nagyon édi egyenlőre....na majd kíváncsi leszek este!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Bond!! A gondolataimban olvasol.... Pont kérdezni szerettem volna,hogy aki így meg van elégedve a kézi Avent-el,az mondja már el nekem,hogy hogy műkszik,mert nekem sem szív semmit,így vettünk egy gépit is. De egyszerűbb lenne éjjel csak előkapni a kézit,nem "szerelgetni" hulla fáradtan. Ki fogom próbálni,köszi :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Apropó Boo!

Pont tegnap emlegettelek a Páromnak, hogy biztos tök fasza képeket fogsz csinálni Zsiriről....meg közben lecsesztem, hogy alig csinált még Minóról képeket...pedig Ő is jól nyomja...mondjuk az én gépem, az nagyon eccerű, az Övé meg már nincs meg!!! :cry:

Tickerplayground.com
breki76

breki76! :)

Nem tudom, hogy nektek milyen van. Nekünk Angelcare. Csak ( :? ) a Brendonban lehet hozzá kapni utántöltőt és létezik mulipackos kiszerelésben is. Azaz 3 darabjával occsóbb.

Ja! Amúgy azért irogatok ennyit, mert éppen fejek. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo!

Botond is baromi aluszékony volt az első itthon töltött napokon, aztán beindult :twisted: :lol: :lol: . Szóval te se éld bele magad túlzottan :wink: !
Nálunk is volt élettani sárgaság, és mivel kreol bőre van, gyakorlatilag narancssárga volt a gyerek :lol: :lol: :lol: . Két hetes korig ez normákis, onnantól gáz. De azért nyilván, ha rikít a gyerek a kiságyban, érdemes megnézetni :lol: .

Bond!

Kakiveder ( :lol: ): nekünk tökre bejött, pedig nem is akartunk venni, csak kaptunk, de nagyon fasza :D ! Csak g*cidrága a zacsija, de hát evvan :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sárgulás:
A csecsemőknek (jó esetben) mindig élettani sárgaságuk van. A nem élettani az a hepatitis.
Elsősorban a kajával oldódik és segít a napfény.

Boo,
A mellszívónak alapból nem szabad fájdalmat okozni. Semmi, amit csinálsz, nem szabad, hogy fájdalmat okozzon. (Az megmarad Zsirinek :twisted: ) Pláne masszírozással lehet jó kis mellgyuszit okozni magadnak.
Mielőtt használod a mellszívót, lehet meleggel tusolni, óvatosan masszírozni. Először csak piciket szívsz vele, szaporán. Utána pedig kicsit erősebbeket és amikor elkezd csorogni, csöpögni, fel kell tartani a vákumot, amíg csak csorog. 5 napos babával, szopi után 40 ml teljesen jó!

Hol vérzik a mellbimbód?
Ha a vége, akkor a kemény szájpadláshoz dörzsölődik. Valószínűleg nem kapja be rendesen, nincs bent eléggé a szájában. Próbáld kivárni, amíg jól kinyitja, utána kb a torkáig belenyomni. :twisted: Ahogy nő majd a szája, ez rendeződik.
Ha olyan, mintha alul szépen bevágták volna, akkor lehet, hogy rosszul veszed ki a szájából vagy szopogatja, mint a spagettit. Ha túl gyorsan jön, akkor is sokszor ráharapnak, hogy egy picit lelassítsák a folyást.
Még van egy csomó dolog, de így neten ezt elég nehéz "látni".

További ok a kisebesedésre:
Cumi, cumisüveg - más a technika, egyenlőre még tanulja, hogy kell. Ha cumi üzemmódban szopizik, akkor kb lerágja a mellbimbót.

Milyen bimbóvédőd van? A kórházban láttam elég bénakat, amivel nem lehet szoptatni. Az aventnak jó van. Méretből a legkisebb kell. A baba szájához kell igazítani, nem hozzád. Ha nagyobb, akkor küzd és egyébként is több levegőt nyel, amitől meg fájni fog a pocija.

Alvás: úgyis hamar meg fog változni és egy csomót lesz ébren. :lol: Visszasírod te még ezt az időszakot.

Kiszáradás: Hülyeség. Persze ki tudnak száradni, akkor a kutacs úgy néz ki, mintha egy ping-pong labdát a fejébe nyomtak volna, annyira be van esve. Azt meg ki nem veszi észre?!

Csuklás:
Viszonylag gyakran, nem figyeltem, de szerintem minden nap legalább 1x.

Mellgyulladás:
Ez is erősen egyénfüggő. Ha hajlamod van rá, lesz. Növeli ennek az esélyét a rossz masszázs technika és a kisebesedés, mivel visszafertőződik, főleg az veszélyes, ha a gyerkőcnek szájpenésze van. Ha nem vagy rá hajlamos, akkor lehet sebes mellel is szájpenészes gyereket szoptatni, akkor sem lesz belőle semmi. (hetekig csináltam gond nélkül. Csak b...mira fájt.)

Sillia,
Az üveges az többnyire tényleg nem citromlé, de citromsav, ami a vízkő ellen kell, az van benne.

Na, bébike hív...

Kép KépKép
lorca

További trükk az Aventhez :idea: :wink: :
Rendszeresen ki szoktam venni belőle a cicit, amit alapból az ember középre tesz. De én át szoktam helyezni máshová is, hogy más tejcsatornákat is megnyisson. Csak arréb vagy más "szögből" teszem be. Jelentem: teljesen jól működő képes. :wink:

Ez itt a reklám helye :oops: :oops: :lol: :lol: 8) :
azért szeretem az Aventet, mert ez egy komplett rendszer és minden mindennel kompatibilis, jól csatlakoztató, variálható és ugyanaz az elem többféle funkciót is be tud tölteni. :shock: :D :D :D :D :D :D (Na jó. A 250 ml-es nagy üvegnek a talpa szélesebb, mint a kisebbeké, ezért nem illeszhető bele a fehér tartóba/takaróba. :roll: :lol: )

Egyébként rájöttem a vizslafül jellegű (magyarul:lógó) mell egyetlen előnyére: simán bele lehet lógatni a gyerek szájába, nem kell magadhoz emelned. Bezzeg annak, akinek olyan melle van, mint ronmay-nek...az gyúrhat bicepszre. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Amúgy, ha pasi lennék tuti kivonulnék a szobából, ha az asszony nekiállna tejet fejni mellettem. Annyira libidó romboló, ahogy ottan szippantyúzza a mellét...brrrr..... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

lorca! :)

Téged elég csak felütni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kár, hogy fényképekkel nem tudsz szolgálni

Ping-pong labda: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Még egy a fejéshez.
Ha ohne semmi, egyetlen csepp sem jön, akkor sem szabad azonnal abbahagyni! Még próbáljatok 15-20-at rányomni. Ugyanis lehet, hogy menet közben nyílnak meg más tejcsatornák és akkor egyszer csak azt veszitek észre, hogy: "jééééééééé, tej!" :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo!
Nekem utána már nem sebesedett ki, de én egyrészt megvártam, hogy teljesen leessen a seb, másrészt nagyon sokáig kenegettem Garmastannal, aminek a lényege, hogy nagyon vékony rétegben kell bekenni. És ha van rá módod, akkor sokat levegőztesd a ciciket (én nem túl sokat levegőztettem, mert bár abszolút nem vagyok szégyenlős, elég furán éreztem magam, hogy rövidnaciban, kicsapott mellekkel járkálok itthon). Én fejni sem fejek Apa előtt. Ő emlékezzen csak a nőies mellekre, az ő számára nem baj, ha továbbra is a szexualitást sugározzák.

Mérleget én nem vennék a helyedben, inkább kérdezd meg a védőnőt, hogy lehet-e tőlük bérelni. Ha nem, akkor a Minimanóban tudtok bérelni azt hiszem, hogy 2 ezer forintért havonta. Nekünk második hónapja van itthon a mérleg, és a hónap elteltével már viszem is vissza, mert már csak hetente mérjük, van, hogy azt is elfelejtjük.
De javaslom, hogy ne szokjál rá a méricskélésre, mert frusztrálni fog.
Inkább figyeld Zsiri jelzéseit, ő úgyis szól, ha éhes még.

És egyáltalán nem mérvadó, hogy ki mennyit eszik. Dodi Botondja pl. fele annyi idősen többet eszik, mint a Petra, pedig a Petra is 25-30 dekákat hízik hetente, ami több, mint elég.
És ennek ellenére tegnap is csak 70 ml tejet ivott, amikor én nem voltam itthon, és az apja etette meg. Még a 70-et is úgy kellett belediktálni.
Az egyik babának elég kevesebb, mert jobban hasznosít, a másiknak több kell. De ők jeleznek úgyis.

(Petra akkorát tüsszentett, hogy felébresztette vele saját magát. Most rajtam fekszik és sírdogál.

Kép
katy76

Szemetes: mi is a Brendonba vettük és nagyon bevált,de igaza van Dodinak,hogy eléggé drága bele a zacsi,de ez van,viszont egyáltalán nincs büdös.

Csuklás: Lili is elég gyakran csuklik,ilyenkor egy korty vizet szoktam neki adni,mert a cicis trükk nálunk nem jött be :x

Apával ma egy kicsit összebalhéztunk,úgyhogy nem mentünk anyuékhoz. Nagyon nyűgös volt a gyerek,így a férjem közölte,hogy mi a f@sznak megyünk egy 2 hetes gyerekkel,csak a gond van igy is,hogy mennyi mindent be kell pakolni,és különben is,ha ne adj'Isten történik most valami,azt soha nem bocsátjuk meg magunknak,úgyhogy én bedurcáztam,a gyerek az ott ordított,és maradtunk. Azóta szent a béke.

Ja!! Nem is meséltem,összetörték a vadiúj autómat még múlt héten. Egy idióta Suzuki-s(bocsi,akinek az van) belém jött a Lágymányosin. Mentem a besoroló sávban,ez mögöttem,amikor hirtelen kivágott mögülem,erre én persze lefékeztem,mire ez a vadbarom is,így őt telibe verte egy mentő,a Suzuki meg engem. Mondjuk az én autómnak "csak" a hátsó lökhárítója meg a felnije,de a Suzuki és a mentő totálkár lett. A csávó nem akarta elismerni,hogy ő volt a hibás,de rosszabbul járt,hogy rendőrt hívtunk,mert ők is egyből azt mondták,hogy ő volt a hülye. Úgyhogy most megy szervízbe a kis kocsim :x

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond! én is így trükközök fejés közben. :wink:

Kép
katy76

Ééééééééééssssssss igennnnnnn!!!!!!!! "Szívasd, ahol éred!" jeligére pont akkor ébredt fel Hugi, amikor elindultam volna ledőlni a kanapéra. :x :x :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy naponta többször is csuklik, általában kaja után, de még elalvás előtt. Manó volt olyan, mint a 7-es busz: ő sokat csuklott. Nem kell vele semmit csinálni, elmúlik magától, gondot nem okoz. (Én ezt imádtam legjobban meg amikor tüsszentett Manó :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: )

(De akit nagyon zavar: egy kis kanálnyi citromleven annyra "ledöbbenek", hogy még csuklani is elfejtenek. :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

Csuklás: Jázmin is sokat csuklik, dokinéni azt mondta, akkor is előfordulhat, ha kicsit túleszi magát, mert ilyenkor nyomja a pocakját. Figyelgettem és tényleg lehet összefüggés.

Mérleg: Mi 1 hónapra kölcsönöztünk, az utolsó héten direkt edzettem magam, hogy észrevegyem a jeleket amiből tudom, hogy jól lakott. Visszavittük a mérleget, azóta nincs mérés, de úgytűnik működik a dolog. Én örülök, apa kicsit aggódósabb. :shock:

Nyuszi! Sajnálom, hogy a szép új autód szervízbe megy. De szerencsére neked nem esett bajod!!! Én akárhányszor autóba ülök, megfordul a fejembe, nehogy valaki béna belém jöjjön, mert engem otthon vár a kislányom.

Szemetes: Mi kölcsönbe kaptuk, de nem tudtam még hozzá zacsit venni, így beleszerkesztettem a sima szemeteszsákot, gondolván addig kitart, míg veszek belevalót. Azonban így is működik a dolog, nincs budi, csak sűrűbben kell levinni a szemetet, mint 3 hét. Ettől függetlenül szeretném kipróbálni a beleillőt.

Kérdés: Milyen lázmérővel fogjátok a bébik lázát mérni? Mi kaptunk ajándékba olyat ami fülbe és halántékon mér, de dokinéni közölte, hogy popsiba mérünk. Na, de én ezt nem tudom bedugni a gyerek popójába, mert túl vastag. Vegyek másik lázmérőt? Mi a tapasztalatotok?
Ezt csak azért kérdem, mert lassan jön a 2 hónapos oltás és akkor belázasodhatnak a babák, nem?
Vendég

norka81! :)

A legjobb bizony még a jó öreg higanyos a popsiba. :shock:

Kép
Kép
200907?

Bond!

Azt hogyan tartod bent a popójában legalább 2 percig? Van valami trükkös lefogása a babónak? Nem tudom elképzelni hogyan marad nyugiban addig a gyerek úgy, hogy van valami a popójában. Vagy pont attól nem mer megmozdulni?

Nem jó az a lázmérő aminek flexibilis a feje?

Na, azthiszem nekem ez lesz a gyenge pontom. :oops: Már most tartok a dologtól. :(
Vendég

Itt minden megtalálhattok a lázról és a lázcsillapításról:

http://nurofen.hu/

(Bevallom, engem csak összezavart, mert megpróbáltam a digitális használatával együtt értelmezni :oops: :oops: :oops: Mi olyat vettünk, mondván hamarabb megvan és nem nyűglődik közben annyit, de nem jött be...)

Kép
Kép
200907?

norka81! :)

Na, ez az...! Én is itt akadtam el. :? De mégis jobban viseli, mint a fülében. El kell terelni a figyelmét bohóckodással, énekléssel, játékkal vagy bármivel, amit szeret.

Biztonsági figyelmeztetés: ezt a módszert szokták alkalmazni szorulás esetén is! Úgyhogy, ne csodálkozzon senki, ha (jó esetben nem közben, hanem) a végén előbújik a maci a barlangjából. :shock: :shock: :shock: :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond

Hagyományos zománcos edényben főzöm ki a cuccost, az az edény szerintem egyidős velem :)

Boo

Az, hogy jól szív az Avent, az nem azt jelenti hogy ömlik a tej. Bizony, nekem is csak cseppenként jön, néha egy-egy spricc..és nekem is ide-oda kell tennem és billentenem közben hogy mindenhonnan kiszívja. és így sem jön össze több 30-40-nél szopi után.
Szóval te teljesen jó vagy :)

Amikor Lócit hazahoztuk, Áfonya először észre sem vette. Hanem amikor először meghallotta sírni!! Éles és hangos ugatásba kezdett :? És ez így ment egy darabig, nem volt elég hogy ordít a gyerek még a kutya is sivalkodva ugatott mellé :evil:
Nem agresszióvól ugatott hanem félelmében, egyszerűen nem tudta elképzelni mi az. A maga módján nem ismerkedhetett össze a babával (szagol-szagol-letüsszent), azt azért nem engedtem, így beletelett néhány napba amíg megszokta. Mostmár nem ugat, bár láthatóan féltékeny picit...
Vendég

Minap apa nézte nézte pici fiát majd így szólt:

"azért nem szeretnék ennyire pici lenni. Amit eszik a nyakába folyik amit kakál az meg a golyóira.."

Megvígasztaltam apát hogy mindehhez nem kell ennyire picinek lenni, ezt az állapotot ő is megérheti még...
Vendég

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Basszus csajok!
Nyomát még nem látom, de a bal oldalamban olyat érzek, mint amikor megjön. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :?

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:51-kor.
Vendég

czigka! :)

Üdv otthon! :D
Tegnap mentetek haza és még nem olvastál vissza mindent, a gyerekre hivatkozva. Már sokan ellőték ezt előtted... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ha mégis sikerül átolvasni a dolgokat, akkor majd meglátod, hogy gyakorlatilag mindenkinek akadt több-kevesebb gondja a szopival, úgyhogy kérdezz (és ess kétségbe bátran :wink: ), szerintem már nem tudsz olyan kérdezni, ami már ne fordult volna elő valamelyikünknél. És nem mellesleg meg is oldódott. :wink:

Kép
Kép
200907?

Katy
Hason már teljesen kinyomja magát és megtartja elég hosszú ideig, és a fejét is nagyon szépen tartja rövid ideig. És állandóan nézelődne
Ügyes! :lol: :lol: :lol:

Ronmay
Mi kinyomjuk magunkat, s ma reggel is arra ébredtünk, hogy hasról háton figyeltünk Terminátor lesz ő is
Ilyeneket Iringó is csinál. Akkor ő mi lesz? :lol: :wink:

Breki
Ármin frizurája :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo
Én azt hallottam, hogy sima lanolinnal érdemesebb kenni a cicit, mint Garmastannal és egyéb kenőcsökkel, mert ezek pörköt képeznek a seb felszínén, az merevebb, könnyebben bereped újra...
Nekem egy gyógyszerész ismerős hozott...és még azt ajánlották, hogy kis anyatejjel kenjem be a bimbit és környékét, itthon szellőztessem, meg jó lehet még a hajszárítóból ráfújt meleg levegő is...
Mikor mi hazajöttünk, azt mondták a klinikán, hogy 3 óránát többet ne aludjon nappal, éjszaka is kell legalább egyszer ennie... a sárgaságot okozó bilirubin a széklettel ürül... ahhoz meg kaja kell :wink:

Kicsidodi
Botond nem aprózza el! :lol: :wink:

Norka
Nekünk sima higanyos és digitális lázmérőnk van. Ismerősök a higanyosra esküsznek....
Remélem, nem sokszor kell használni :wink:

Sillia
"azért nem szeretnék ennyire pici lenni. Amit eszik a nyakába folyik amit kakál az meg a golyóira.."
Tied apa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czigka
Üdv itthon!
Vendég

Szopis gondolknál
Érdemes kapcsolatba lépni valamelyik szoptatási tanácsadóval!
A www.lll.hu és a www.szoptatasert.hu oldalon vannak elérhetőségek!
Vendég

Most felteszek két képet és ha a gyerkőcök engedik, akkor reagálok is.

Hugi after fürdés:

Kép

Azt hiszem, hogy a sydnie-i olimpiai után készült egy fotósorozat (naptár?) vízilabdás fiaiankról, ahol a női nemet izzasztották össz-vissz egy vízlibadával takarózva. Azt hiszem, ezt a képet én is eladom valamelyik felnőtt magazinnak (vagy inkább a Dörmögő Dömötörben lenne a helye? :roll: :roll: :roll: :roll: ) :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

Bond: az állandó lakcím szerinti oep üfszolgálatot hívtam, ott mondták. De hétfőn megcsörgetem a győrit is, hátha más lesz a leányzó fekvése :lol:

hendegabi: nagyon sajnálom a kutyusaitokat :cry: Remélem, Nóci nem jön rá, hogy valójában mi történt :(

boo: nagyon helyes "kis"legény Zsiri! :lol: Üdv itthon nektek! :lol:
Az én lánykám is sokat csuklik, ilyenkor ha cicire teszem, az segít- vagy esetleg ha ordít valamiért... :twisted:

skrisz: Szívből gratulálok! :lol: :lol:

norka: nekünk fülhőmérőnk van, teljesen jó :lol:

czigka: neked is üdv itthon! :lol:

norka: Jázmin gyönyörű! :lol: :lol: A képek meg.... szóhoz sem jutok :lol:

Kép
agi125r

Bond,
"Csak a Brendonban lehet hozzá kapni utántöltőt"
Naná, miért adták volna különben ingyen? :lol:

Ha elég peches vagy, tényleg megjöhet, végülis a 6 hét az majdnem letellt.

Katy,
Amikor Szabit csípőszűrésre vittük, nekem is meg kellett szoptatni, mert nagyon elkeseredett. Nem tudom, miért kell ilyen kivetkőzve csinálni, simán lehet úgy is, hogy nemhogy semmi nem látszik, de aki nem figyel, észre sem veszi. :?
Ma Danival is megvolt az első nem itthoni szopi. A kocsiban, de ott nem lát senki. Csak épp kényelmetlen volt hátul, mert a nem épp óriási kocsink hátsó ülésén két gyerekülés is van.

Dodi,
"elég gyakran esnek le az együtt alvás során a babák"
A megoldás egyszerű. :wink: A baba közötted és a fal között alszik. Szerintem a pelenkázóról sokkal több baba esik le. :?

Boo,
"Meddig csinálhatom ezt "bűntetlenül"??? "
Kérdés az, hogy az együtt alvásnál mit tekintesz büntetésnek. :lol: Én együtt alszom az adott legkisebb gyerekkel, évek óta. Natival még küzdöttem a kiságyért, majd nem erőltettem. Sokkal kipihentebb vagyok és a gyerkőc is nyugisabb. De az, hogy tudsz-e a babával aludni, az teljesen egyénfüggő, van akit meg az merít ki, ha együtt alszik a minimanójával.

A sárgaságotok meg a kép alapján egyáltalán nem vészes. Amikor nálunk nagyon magas volt, az orruk jelezte a legjobban. Nagyon jól elkaptad a különböző arckifejezéseket. Ha én fényképezek, akkor bármit csinál előtte, a képen tuti a szokásos kifejezéstelen arcát mutatja Dani. :lol:

Czigka,
Hogy-hogy nem sikerült levenni az őssejteket? :shock:

Sillia,
"Amit eszik a nyakába folyik amit kakál az meg a golyóira.."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Norka,
A popóba dugdosós lázmérést én sem szeretem. Ha baj van, azt lehet látni anélkül is, hogy pontosan tudnád, mennyi a láza. Én simán hónaljban mérem, ott is viszonylag pontos értéket ad. Ahhoz meg csak simán magamhoz kell ölelnem. Meglepő módon viszont a babákat egyáltalán nem szokta zavarni a matatás.

A lázmérőt bekrémezted, mielőtt dugdosni próbáltad?

Ha lázas a baba, akkor sokszor beesik egy kicsit a kutacs, sőt még lüktetni is tud, emellett zihál, elsápad és izzad. Nagyon ijesztő tud lenni. :roll: Ami meg csúcs döbbenet, hogy reggel úgy ébred, mintha ezeket éjjel nem is produkálta volna. :roll:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

En vilagga megyek nemsokara!!!!!!!!!!Az en gyerekem olyan szinten van elromolva,hogy kotel idegzet kell hozza!
Amikor nem sir,akkor egy tunder pofa,de ez nem surun fordul elo :( ez max. csocson fuggve tortenik,es ezt eleg nehezen tudom kivitelezni mar,mert folyamatosan enne,vagy csak cumizna rajta.Tejem beindult,van boven,taplalo is,nem ez a baj.A doki szerint Hangi egy ilyen tipus es kesz.Akaratos,kovetelozo,es nem bir nelkulunk elleni...en meg mar nem tudum hogy mitevo legyek...semmire nincs idom igy.
Buntibol kesztyuben nyomjuk,mert meg karmol is ezerrel ha nagyon beduhodik,es a kormet keptelenseg levagni ebren,almaban meg azert,mert orulok hogy alszik vegre,es akkor ott nincsen eleg feny hozza....
A bal mellem nekem is sebes,pedig mar szoptatasi tanacsado is volt kint,jol rakom a szajaba,nem ez a problema.....akkora erovel szopik,hogy a szemem kette all tole...
Volt marrengeteg sirasom is,azert is mert elolvadok tole,annyira imadom,de a sok fajdalomtol is bogtem mar...biztos ekkor tavozott a sok-sok viz a testembol :wink:
Az izuleteimmel azota semmi baj!
Ma ejszaka volt az ELSO!!!elfogadhato ejszakank a szuletese ota.
En 10-kor elaludtam,addig apa altatta a duhongo kisoroszlant,mert en mar nem tudtam mitevo legyek...aztan Hangi is bekerult az agyba,es 1/4 1-kor,majd 1/4 4-kor,es 1/4 7-kor ebredt enni,es vegre mindenfele siras nelkul visszaaltattam!
Aztan reggeli 9-kor,mert igy kerte,es azota szinte nem lehet elaltatni,pedig mellefekudtem,cici a szajaba....semmi.Jatszas...semmi....apa probalja nyugtatani,de hiaba...nehany percig okes,aztan megya musor tovabb.Immaron delutan 3 ora van,es semerre sem haladunk....Mar felkotottem magamra hordozoban,az tegnap bejott 1,5 orara,ma sajan nem....
A doki szerint nincs felpuffadva,kaki-pisi van rendesen,egyszeruen ez van,majd kinovi.Hat koszonom!Azert 2 hetesek elmultunk...en mar a veget jarom nagyon.....
Ezert sem tudok jonni,mert estig egyedul vagyok itthon,meg olvasni sem tudok,aztan apa jon,maris furdetes van szinte,es aztan a szokasos esti kuzdelem.....azert dedanyaink korabol a hazipaleszba martott cumi nem volt egy hulyeseg...de ez a gyerek meg a cumit sem fogadja el!
Na ennyit rolunk,bocsi hogy kizarolag rolunk szolt,de erre jutott idom!

Azert nagyon imadom,es szetszorongatom a husat,de embert probalo ez az idoszak szamunkra....Most csend van 3 perce....de se kaja,se semmi a lathataron....nem baj,igy gyorsan leperegnek a kiloim....meg szerencse hogy dinnye van itthon!!Tejet is a zsirparnaimbol teremtek :lol:

Pusza csajok!

Kép
Kép
ancsurti

Dodi!

Csak egy nap ettem rántott levest, ugyanis eddig tartott anyósom lelkesedése. :roll: :lol:

Boo!

Igen, nekem is sebes mellbimbóval kezdődött a mellgyuszi, plusz nem fejtem a kórházban, ugyanis azt hittem, hogy nincs elég tejem, mert a csecsemősök nem mondták, hogy fejjek, csak adták pluszba a tápit. :evil: Egyik éjjel fejték ki nekem kézzel, de az egyik olyan brutálisan, hogy potyogott a könnyem.(de később a doki is megmondta, hogy csakis óvatosan lehet masszírozni és fejni, nehogy eltörjenek a tejcsatornák, gondolom Lorca is erre célzott, amikor azt írta, hogy a masszírozástól is lehet mellgyuszi) Ennek ellenére én mindenféle mellszívót kipróbáltam és ahogy Katy is írta, a saját két kezem a legjobb. Pedig tényleg elég fárasztó, de tegnap rátettem megint az aventes kézit úgy, hogy előtte masszíroztam, és nem fej ki annyit, mint amit én kézzel ki tudok. Ráadásul a mellbimbómat sem irritálja.
látom a tápszerkérdés már megoldódott, megjegyzem szerencsésen, ugyanis én sokáig lelkiztem a tápi miatt, volt hogy anyósommal is összevesztem, pedig csak jót akart, mert látta, hogy szopi után még totál éhes maradt Noé, én meg szenvedek, hogy megnyugtassam, megkérdezte, hogy csináljon e tápszert...MOstanra már elfogadtam, hogy ezt dobta a gép, mert Noé szépen fejlődik, csak picit kemény volt a kakija amikor csak tápit kapott. De most, hogy anyatej is jut mellé, minden oké.

Kispiskóta!

Én leírom miért vagyok bimbóvédő ellenes. :wink: Nekem a kórházban első blikkre rámondtaák a csecsemősök, hogy nem jó a mellem a szopihoz, vegyünk bimbóvédőt. Párom azonnal rohant. Aventes 1est vett, ami elég jó márka, mindenki esküszik rá, úgyhogy ezzel a részével nem volt gond. Viszont Noé alatta rosszul szívta ki a mellem, valahogy nem középen vagy mi, és attól iszonyúan kisebesedett. Szóval én egy percig nem szoptattam bimbóvédő nélkül...bimbóvédővel sebesedett ki brutálisan a mellem... :roll:

Norka!

Fotók szupik! :D Csak a bőröndös kicsit morbid nekem, de lehet, hogy azért, mert elsőre koporsónak néztem és már nem tudok elvonatkoztatni... :oops: :shock:
Amúgy a fotós megvárta, míg elalszik, vagy hogy csináltátok? :shock:

Mi digitális lázmérőt vettünk, az megy a popsiba. Aztán tényleg kérdés, hogy bírjuk ott tartani annyi ideig...majd meglátjuk... De sokkal humánusabb megoldásnak tűnik amit Lorca írt, hogy hónaljban. Viszont azt nem értem, hogy ha ez beválik, akkor miért mondja minden doki meg védőnő, hogy popsiban kell mérni? Meg asszem a digitális mérőn is úgy van beállítva a csipogás, hogy popsiban jó. Ha hónaljban méred, akkor csipogás után még várni kell egy picit. (amúgy ennyi erővel a szájába is dughatom, aztán szopizza míg nem csipog az is ugyanaz, mintha popsiban mérném nem? )

Ronmay!

Noé is ezt csinálja, nappal alig alszik, éjjel meg sokat. Nappal ha alszik is, alig egy órát, vagy még kevesebbet is, mert 2 órán kresztül altatjuk.. Éjszaka felkel, eszik és azonnal visszaalszik.De én sosem aggódtam e miatt, szerintem nem gáz. Ha téged ez zavar, akkor menjetek sokat sétálni. Én is viszem ha már azt látom rajta, hogy aludna, de mégsem teszi és azért nyügi. Akkor sétálok vele 3 órát a következő etetésig. :wink:

Katy!

Nekem nincs tapasztalatom, és abszolut spirálellenes vagyok. Egyrészt megfogan a baba, csak a beágyazódást gátolja meg... Másrészt sok ijesztő sztorit hallottam már, és nem másodkézből, hanem akivel megtörtént. Sillia begyulladt méhről írt, én azt is hallottam, hogy konkrétan felcsúszott a méhbe a spirál. :? Persze ezek biztos szélsőséges esetek, de tény ami tény: sok negatívumot hallani a spirálról. Másik topicban is felrakatott egy lány, de megbánta. Nagyon görcsölt tőle.

Breki!

Zselépárnát jó, hogy írod, lehet én is kipróbálom, már nézegettem, hogy van ilyen is. :wink:
Tápszert látom még senki nem írta, mi a Bebe HA Start Aktívot esszük. Nem tudom, hogy más jobb lenne e, mert hasfájósak vagyunk. Én nem variáltam, nem próbálkoztam, mert nem annyira gáz, és lehet nem is a tápitól van, hanem alapból. Annyi volt, amit már írtam is, hogy amikor csak ezt kapta, akkor bekeményedett a széklete, de talán más tápszertől is ez lett volna, mert senki nem kérdezte milyet használunk, de mindenki mondta, hogy a tápitól kemény a kaki. :(

Bertina!

Sajnálom, hogy neked is ez volt. :( Nekem még tályog is lett utána, ami már csak hab volt a tortán, de az már szerencsére múlófélben, már csak egy nagyon pici csomót érzek. Amúgy nekem konkrétan jegelnem kellett naponta 4x 5x a tályogot, és nem apadt el a tejem. Persze csökkent a mennyiség, de nem biztos, hogy a jégtől, hisz amíg jegeltem is kellett fejjek, és elég sokat lefejtem. Utána kezdett apadni. a gyógyszerek is szerepet játszhattak ebben...

007!

Nekünk nagyon bevált a Captiva! :D (köszi Heni :D Tényleg, Heniékkel mi lehet? ) Bár a belevaló tényleg elég drága, ebben egyetértek mindenkivel. :evil: Én szerintem ki fogom próbálni azt a sima szemeteszacsi megoldást, ami Norka írt, vagy amit Breki (fénylik a fejed, nekem eszembe sem jutott volna :idea: ), hogy csak a kakisat rakom bele.
Csak halkan jegyzem meg, hogy nem csak a Brendonban lehet kapni utántöltőt. párom egy "szimpla" bababoltban vette a 13. kerületben, de meg nem mondom, hogy hol a neten kerestem egyet ami közel van a melóhelyéhez. Mert - és ezt is halkan jegyzem meg, mert ciki :oops: , amikor már elfogyott a zacsi, akkor jöttem rá, hogy mi az a piros vonal rajta... :lol:
Ja! És nekünk is kb. 3 hetet bír ki, de szerintem ez egyre jobb lesz... :roll:

Rántott leves hízlal (mint ahogy Dodi is megjegyezte) meg amúgy is csak muszájból ettem, mert szerintem semmi íze nincs :roll:
madártejet nem szeretem, a sört sem. Ásványvizet iszom sokat, meg mellé leveseket, kompótot.

Mensis fájdalmat már én is éreztem, de nem jött meg, és nem is várom, legalább egy évig még...aztán meg jöhet a következő béb... :oops:

Tényleg! Ki mikor szeretne kistesót? (persze aki szeretne még)

Lorca!

Jó, hogy írod ezt a kutacs dolgot, mert én is olvastam, hogy ha folyadékra van szükségük, akkor besüpped. Én sűrűn látom süppedtnek Noé kutacsát, de nem vagyok biztos benne, hogy csak ezért lehet süppedt. Van, hogy evés után. A tápszer nem számít folyadéknak? Mert nekem a védőnő is azt mondta, de a csapból is ez folyik, hogy az anatejen kívül nincs szüksége folyadékra még a legnagyobb melegben sem.Védőnő tudja, hogy tápizunk, de így is azt mondta, hogy max 1-2 korty forralt vizet adjak neki két etetés között. na most egy két korty semmire nem elég neki szerintem, ha szomjas. Párszor adtam, de akkor azt ugyanúgy vedelte, mint a tápit. 20 millit megivott, de szerintem még többet is ivott volna. Anyuék szerint mi is vedeltük a teát ilyen melegben az anyatej mellett. Tudom régen volt, de mi is felnőttünk nem?
(Ja! És nem is lázas tuti...nem azért süppedt a kutacs)

Nyuszi!

Sajnálom az új autódat. :( Dühítő lehet. :evil: de az a soför tényleg nem tudhat vezetni, ha még azt sem tudta, hogy nem ő volt a hibás. biztos elismerte volna rögtön, ha tudja, mert akkor megegyeztek és nem hívjátok a rendőröket. Balek! Na persze gondolom ott dekkoltatok sokáig, baba meg otthon várt rád. :evil:

Iringó!

Kisebesedett mellbimbóra tényleg az anyatej a legjobb, nekem is pár nap alatt rendbehozta.

http://www.ibclc.hu/elerhetoseg

Ez is egy tanácsadó link, egy jóakaró babnetes lány írta nekem ismeretlenül :D , én fel fogok hívni valakit innen mindenképpen, remélem tud segíteni. :wink:

Ancsurti!

Kitartás!!!Tényleg semmi gond, a bébik már csak ilyenek, sírnak. (ezt párom szokta mondani, hiába türelmes egy lény. :lol: )
Azért enni próbálj meg valahogy, nehogy elfogyjanak azok a zsírpárnák, aztán a bébi majd az éhségtől fog bömbizni. :wink:

Kép
Kép
tabati

ancsurti! :)

Ha nem tudsz vissza olvasni, akkor lehet, hogy ez nem jut el hozzád, de azért megpróbálom (priviben is) :roll:

Tippjeim:
-Nyomasd (vagy nehezített verzió: énekelj neki) ÁLLANDÓAN valami babazenét vagy gyerekdalt. Nem árt, ha sokszor ismétlődik ugyanaz - pláne lefekvéskor (Tegnap este én is vagy tízszer eléneltem egy dalt, ami igazán nem több, mint 3 perc. Hát mit mondjak...? Legalább anyira élveztem, mint Kossuth Lajos gramofonon rögzített beszédét :? )
-vess be levendulás vagy egyéb alvást elősegítő fürdetőket stb.-t
-kapcsold be a porszívót (EZ NEM VICC!!!). Te lehet, hogy meghülyülsz tőle, de ő aludni fog :wink:
(-kötélből fonj ideget magadnak
-gondolj arra, hogy hányan cserélnének veled, akiknek nem lehet babájuk (vagy gondolj rabbe1-re vagy stikére)
-add fel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
Kép
200907?

007!

még annyit a 6 hetes hirtelen változásokról, hogy már ütögeti kezével a függő játékokat, olyan édi, mert a térérzékelése még kezdetleges lehet, mint egy részeg, aki próbálja eltalálni, de nem tudja mindig. :lol:
Ééééés, amint látjátok, most, hogy apa nincs itthon este nyugis és napközben nyűglődött. (így tudtam kisregényt írni, és végre mindenkinek reagálni :D ) Amúgy mindig akkor kezd rá, ha apa hazajön a munkából. :P

Kép
Kép
tabati

Tabati:Én szeretnék kistesót,egyet még tuti,de inkább kettőt!Mikor?Ha a Lotti 3 éves lesz,beszokott az oviba,a Lili akkor kezdi az iskolát,ő is megszokja,tehát 2012-ben szeretnék teherbe esni.Persze,ha addig sikerül "véletlenül",mint most... :oops: Akkor úgy is jó.Igazából szeretnék hamar szülni újra,mondjuk jövő aug-ban szívesen lennék terhes,DE nem bírom ki mégsegyszer,ha kórházban kell feküdnöm,és a lányok meg itthon,főleg az akkor 1 éves Lotti.Na,ezért várom meg a 3 éves kort.

Boo:Sajnálom,hogy még fájdalmakkal teli a szoptatás,meg sebes,és fejni kell.Ha óvatos leszel,szépen meggyógyul,és reméljük visszatér Zsiri a cicire.Tanácsot nem adok már senkinek,de tudom a Lilivel megszenvedtem,mert 1 hétig inkubátorban élt,lélegeztetőgépen,fejében egy csővel,úgy táplálták.Nem szopott.Én fejtem,sok tejem lett,ment a csapba,aztán később cumisüvegből megkaphatta,majd kikerült hozzám a gyerekágyra,és elkezdtem szoptatni.Szegény 2 nap alatt tönkretette,véres lett.De folyamatosan fejtem,és üvegből megkapta.Nem is fogyott,sőt!Aztán itthon elkezdtem szoptatni,és újra kisebesítette.Sírtam.És fájt.1 hét pihi jött,addig csak fejtem.(Avent kézim volt,egész nap fejtem,8-szor is.A kezem megfájdult,nagyon sok tejem volt,így most gépit vettem,sokkal jobb,de drága(33).Most csak kétszer használtam eddig érdemben,de 8 perc alatt fejtem vele 100 ml-t.Ez a Lili miatt is fontos,mert örülök,ha kivár egy szoptatást,20 percet kb,nemhogy még további 30-at a fejés miatt.Most éjjel fejek,ha kell,nem naponta,de csak picit,20 ml-t,azt kiöntöm.Így nem fáj a cicim,gyorsan visszaalszom.)

Fejés apa előtt nem érdekel,de a Lili előtt,nem túl jó.Mondjuk egyszer látta,és millió kérdést tett fel,de olyanokat,hogy szégyelltem magam,de meg kellett válaszolni. :D

Szoptatás nyilvános helyen?Szoktam,de háttal,vagy letakarva,vagy olyan helyen,ahol inkább nők vannak,vagy távolabb...Pl:játszótéren padon,barátainknál a kertben,télen másik szobában(persze valaki mindig nézni akarja,aztán szépen lassan mindenki becsordogál abba a szobába),templom odalában,strandon,zenebölcsiben,gyerekorvosnál oltás után,kórházban.Ma meg a nagymamámnál voltunk az otthonban,és ott a konyhában.
Vendég

Spirál:Rokonunk most 60 éves,a hasa fájt egy jó ideje,de dolgozott,unokák,gyerekek,elhanyagolta magát,csak ezen a téren.Most nyugdíjas lett,több az ideje,elment nőgyógyászhoz,belgyógyászhoz,uh,mindenféle vizsgálat,kiderült:A spirál elmászott,ami nagyon gyakori,és a belében van!Azonnal műtét,eltávolították,láz,fájdalom,hasán vágás.1 hétig nem múlt a láz,stb,újra kellett műteni,begyulladt a bél,kivágtak egy darabot belőle újra.Nem javult,pár nap múlva a 3. műtét,és akkorra már jól sikerült.Szóval 1 hónapig volt kórházban,műtötték 3-szor,nagy fájdalmai voltak.Egyszer úgy nézett ki,nem biztos,hogy túléli.De szerencsér nem így lett,most már semmi baja.Az orvos mondta,hogy nagyon sok esetben össze-vissza elmennek a spirálok,és évek múlnak el,mire észreveszik a nők.
Olvastam,hogy ez nem spirál,hanem méhen belüli fogamzásgátló 40000-ért.Én tudok 11000-ért egy kicsi készüléket,ami mutatja a peteérést.Így tudod,mikor nem kellene hancúrozni.Későn tudtam meg,egy lány ajánlotta egy másik fórumról,ahol senkinek nem sikerült a baba.Neki igen,ennek segítségével,azóta többnek,nekem is,barátnőmnek is.Pedig,he előbb tudom,már nagycsaládos lennék.Lilire 8 évet vártam,most ezt használtam,hogy ne legyek terhes az államvizsga előtt,persze egy hónapban nem néztem,egyből terhes lettem,és most ott szuszog a Lotti az ágyban.milyen jó,hogy elfelejtettem használni! :D :wink:
Szóval http://www.mivelle.hu/product_13.html Nekem bejött.Nem hormonális,nem zavar szex közben,...
Vendég

Kép szundi :)
Vendég

Boo:Nem írtam a lényeget... :roll: :oops: Nos,1 hét pihi után ismét megpróbáltam a szoptatást,és már ment,a gyerek addigra 3 hetes volt,cumizott,cumisüvegezett előtte,és végül 9 hónapig tudott szopizni.Adj neki meg magadnak egy kis időt,és ha majd megy,az tök jó,ha meg nem,akkor sincs semmi baj.Jók a mai tápszerek,nem lesz semmi baja! :D Mos :D t pihenj,vagy írj szüléstörténetet! :wink: :D

Mi jól vagyunk,Lotti eszik-alszik,ha fent van,nézelődik,kezd beszélgetni,öööö- ezt mondja. :D 4730 gr.
Vendég

Ancsurti,
Vannak amolyan többemberes babák. Úgy tűnik, Hanga ilyen. Tényleg nem tudsz mást tenni, mint várni, hogy elmúljon ez a szakasz. Iszonyat hosszúnak tűnhet, mert minden nap egy újabb küzdelem és hónapokig is eltarthat.
Nekem a 2 óránkénti evést kellett túlélni Natival, annyiban könnyebb volt, hogy ő nem volt sírós. De megküzdöttem a magamét az első fél évben. Aludj szopi közben, aludj, amikor apa hazaér és átveszi, aludj, amikor ő is alszik.
Nálunk zűrösebb napokon szokott menni a rádió. Nem lesz tőle halkabb a gyereksírás, de legalább kevésbé hallod.
A porszívó mellett a hajszárító is jó. :lol:

007,
"gondolj arra, hogy hányan cserélnének veled, akiknek nem lehet babájuk"
Meg azok is, akiknek pont egy kés áll ki a hátukból. :twisted:

Tabati,
Ha a kutacsa egy kicsit süppedt, az belefér, Szabinak is többnyire pár mm-rel beljebb volt.

Ha szopizik a baba, nincs szüksége semmi másra. Persze akkor, hogyha el tudod fogadni, hogy akár óránként is szopizgat egy kicsit, mivel akkor nem kajál, hanem csak iszik.

Igaz, hogy azok is felnőttek, akik tápit kaptak. (én is) De az, hogy nem sikerült, köszönhető volt annak a merevségnek is, hogy csak 3-4 óránként volt szabad szoptatni és le kell szokni az éjszakai felébredésről. A korai tápszer később nagyobb valószínűséggel okoz allergiát. Nem véletlenül emelkedik az allergiától szenvedők száma. Ráadásul egyre több a potenciális allergén, nem úgy, mint a mi gyerekkorunkban. Igy nem ugyan az a helyzet, mint 10-20-30 éve. :? A későbbi allergizáló anyagok szerintem sokkal károsabbak, de azt sem olyan egyszerű kivédeni. :roll:

Bimbóvédő mellett sebesedtél ki? :shock:

Kistesó? Majd ha kitalálják a saját gyerek terhesség és szülés nélküli verziót :lol:

Spirál:
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Kép KépKép
lorca

Tabati

[quote] írta:n azt is hallottam, hogy konkrétan felcsúszott a méhbe a spirál.

A spirálnak konkrétan ott a helye.. a méhben

Ancsurti

A porszívót én is ajánlom. Tegnap pl. letettem Lócit, azzal a gondolattal hogy legfeljebb bömböl egy kicsit de én most akkor is porszívózok!
Elég nagyteljesítményű, ezzel egyenes arányban nagyon nagy hangú a porszívónk. Amellett úgysem hallom akárhogy ordít a gyerek :evil:

Nekikezdtem a munkának de persze néhány perc után szükségét éreztem hogy ránézzek Lócira.
Nyitott szájjal ájultan aludt :shock: :)
Körbetakarítottam a bömbölő porszívóval és nem ébredt fel

Boo

Jól emlékszem hogy Rúzsa Magdi albumot kerestél? Nekem megvan mindkettő. Janis Joplin is megvan mindkét dal amit kértél, de csak az eredeti, a Megasztáros változatot nem sikerült mp3-ban megszereznem.

Ha még érdekel a dolog és időd (energiád) is van ilyennel foglalkozni akkor keressünk egy időpontot amikor mindkét zsiráfbébi szundít és hajrá MSN :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: