Dodi!
Csak egy nap ettem rántott levest, ugyanis eddig tartott anyósom lelkesedése.
Boo!
Igen, nekem is sebes mellbimbóval kezdődött a mellgyuszi, plusz nem fejtem a kórházban, ugyanis azt hittem, hogy nincs elég tejem, mert a csecsemősök nem mondták, hogy fejjek, csak adták pluszba a tápit.

Egyik éjjel fejték ki nekem kézzel, de az egyik olyan brutálisan, hogy potyogott a könnyem.(de később a doki is megmondta, hogy csakis óvatosan lehet masszírozni és fejni, nehogy eltörjenek a tejcsatornák, gondolom Lorca is erre célzott, amikor azt írta, hogy a masszírozástól is lehet mellgyuszi) Ennek ellenére én mindenféle mellszívót kipróbáltam és ahogy Katy is írta, a saját két kezem a legjobb. Pedig tényleg elég fárasztó, de tegnap rátettem megint az aventes kézit úgy, hogy előtte masszíroztam, és nem fej ki annyit, mint amit én kézzel ki tudok. Ráadásul a mellbimbómat sem irritálja.
látom a tápszerkérdés már megoldódott, megjegyzem szerencsésen, ugyanis én sokáig lelkiztem a tápi miatt, volt hogy anyósommal is összevesztem, pedig csak jót akart, mert látta, hogy szopi után még totál éhes maradt Noé, én meg szenvedek, hogy megnyugtassam, megkérdezte, hogy csináljon e tápszert...MOstanra már elfogadtam, hogy ezt dobta a gép, mert Noé szépen fejlődik, csak picit kemény volt a kakija amikor csak tápit kapott. De most, hogy anyatej is jut mellé, minden oké.
Kispiskóta!
Én leírom miért vagyok bimbóvédő ellenes.

Nekem a kórházban első blikkre rámondtaák a csecsemősök, hogy nem jó a mellem a szopihoz, vegyünk bimbóvédőt. Párom azonnal rohant. Aventes 1est vett, ami elég jó márka, mindenki esküszik rá, úgyhogy ezzel a részével nem volt gond. Viszont Noé alatta rosszul szívta ki a mellem, valahogy nem középen vagy mi, és attól iszonyúan kisebesedett. Szóval én egy percig nem szoptattam bimbóvédő nélkül...bimbóvédővel sebesedett ki brutálisan a mellem...
Norka!
Fotók szupik!
Csak a bőröndös kicsit morbid nekem, de lehet, hogy azért, mert elsőre koporsónak néztem és már nem tudok elvonatkoztatni...
Amúgy a fotós megvárta, míg elalszik, vagy hogy csináltátok?
Mi digitális lázmérőt vettünk, az megy a popsiba. Aztán tényleg kérdés, hogy bírjuk ott tartani annyi ideig...majd meglátjuk... De sokkal humánusabb megoldásnak tűnik amit Lorca írt, hogy hónaljban. Viszont azt nem értem, hogy ha ez beválik, akkor miért mondja minden doki meg védőnő, hogy popsiban kell mérni? Meg asszem a digitális mérőn is úgy van beállítva a csipogás, hogy popsiban jó. Ha hónaljban méred, akkor csipogás után még várni kell egy picit. (amúgy ennyi erővel a szájába is dughatom, aztán szopizza míg nem csipog az is ugyanaz, mintha popsiban mérném nem? )
Ronmay!
Noé is ezt csinálja, nappal alig alszik, éjjel meg sokat. Nappal ha alszik is, alig egy órát, vagy még kevesebbet is, mert 2 órán kresztül altatjuk.. Éjszaka felkel, eszik és azonnal visszaalszik.De én sosem aggódtam e miatt, szerintem nem gáz. Ha téged ez zavar, akkor menjetek sokat sétálni. Én is viszem ha már azt látom rajta, hogy aludna, de mégsem teszi és azért nyügi. Akkor sétálok vele 3 órát a következő etetésig.
Katy!
Nekem nincs tapasztalatom, és abszolut spirálellenes vagyok. Egyrészt megfogan a baba, csak a beágyazódást gátolja meg... Másrészt sok ijesztő sztorit hallottam már, és nem másodkézből, hanem akivel megtörtént. Sillia begyulladt méhről írt, én azt is hallottam, hogy konkrétan felcsúszott a méhbe a spirál.

Persze ezek biztos szélsőséges esetek, de tény ami tény: sok negatívumot hallani a spirálról. Másik topicban is felrakatott egy lány, de megbánta. Nagyon görcsölt tőle.
Breki!
Zselépárnát jó, hogy írod, lehet én is kipróbálom, már nézegettem, hogy van ilyen is.
Tápszert látom még senki nem írta, mi a Bebe HA Start Aktívot esszük. Nem tudom, hogy más jobb lenne e, mert hasfájósak vagyunk. Én nem variáltam, nem próbálkoztam, mert nem annyira gáz, és lehet nem is a tápitól van, hanem alapból. Annyi volt, amit már írtam is, hogy amikor csak ezt kapta, akkor bekeményedett a széklete, de talán más tápszertől is ez lett volna, mert senki nem kérdezte milyet használunk, de mindenki mondta, hogy a tápitól kemény a kaki.
Bertina!
Sajnálom, hogy neked is ez volt.

Nekem még tályog is lett utána, ami már csak hab volt a tortán, de az már szerencsére múlófélben, már csak egy nagyon pici csomót érzek. Amúgy nekem konkrétan jegelnem kellett naponta 4x 5x a tályogot, és nem apadt el a tejem. Persze csökkent a mennyiség, de nem biztos, hogy a jégtől, hisz amíg jegeltem is kellett fejjek, és elég sokat lefejtem. Utána kezdett apadni. a gyógyszerek is szerepet játszhattak ebben...
007!
Nekünk nagyon bevált a Captiva!

(köszi Heni

Tényleg, Heniékkel mi lehet? ) Bár a belevaló tényleg elég drága, ebben egyetértek mindenkivel.

Én szerintem ki fogom próbálni azt a sima szemeteszacsi megoldást, ami Norka írt, vagy amit Breki (fénylik a fejed, nekem eszembe sem jutott volna

), hogy csak a kakisat rakom bele.
Csak halkan jegyzem meg, hogy nem csak a Brendonban lehet kapni utántöltőt. párom egy "szimpla" bababoltban vette a 13. kerületben, de meg nem mondom, hogy hol a neten kerestem egyet ami közel van a melóhelyéhez. Mert - és ezt is halkan jegyzem meg, mert ciki
, amikor már elfogyott a zacsi, akkor jöttem rá, hogy mi az a piros vonal rajta...
Ja! És nekünk is kb. 3 hetet bír ki, de szerintem ez egyre jobb lesz...
Rántott leves hízlal (mint ahogy Dodi is megjegyezte) meg amúgy is csak muszájból ettem, mert szerintem semmi íze nincs
madártejet nem szeretem, a sört sem. Ásványvizet iszom sokat, meg mellé leveseket, kompótot.
Mensis fájdalmat már én is éreztem, de nem jött meg, és nem is várom, legalább egy évig még...aztán meg jöhet a következő béb...
Tényleg! Ki mikor szeretne kistesót? (persze aki szeretne még)
Lorca!
Jó, hogy írod ezt a kutacs dolgot, mert én is olvastam, hogy ha folyadékra van szükségük, akkor besüpped. Én sűrűn látom süppedtnek Noé kutacsát, de nem vagyok biztos benne, hogy csak ezért lehet süppedt. Van, hogy evés után. A tápszer nem számít folyadéknak? Mert nekem a védőnő is azt mondta, de a csapból is ez folyik, hogy az anatejen kívül nincs szüksége folyadékra még a legnagyobb melegben sem.Védőnő tudja, hogy tápizunk, de így is azt mondta, hogy max 1-2 korty forralt vizet adjak neki két etetés között. na most egy két korty semmire nem elég neki szerintem, ha szomjas. Párszor adtam, de akkor azt ugyanúgy vedelte, mint a tápit. 20 millit megivott, de szerintem még többet is ivott volna. Anyuék szerint mi is vedeltük a teát ilyen melegben az anyatej mellett. Tudom régen volt, de mi is felnőttünk nem?
(Ja! És nem is lázas tuti...nem azért süppedt a kutacs)
Nyuszi!
Sajnálom az új autódat.

Dühítő lehet.

de az a soför tényleg nem tudhat vezetni, ha még azt sem tudta, hogy nem ő volt a hibás. biztos elismerte volna rögtön, ha tudja, mert akkor megegyeztek és nem hívjátok a rendőröket. Balek! Na persze gondolom ott dekkoltatok sokáig, baba meg otthon várt rád.
Iringó!
Kisebesedett mellbimbóra tényleg az anyatej a legjobb, nekem is pár nap alatt rendbehozta.
http://www.ibclc.hu/elerhetoseg
Ez is egy tanácsadó link, egy jóakaró babnetes lány írta nekem ismeretlenül

, én fel fogok hívni valakit innen mindenképpen, remélem tud segíteni.
Ancsurti!
Kitartás!!!Tényleg semmi gond, a bébik már csak ilyenek, sírnak. (ezt párom szokta mondani, hiába türelmes egy lény.

)
Azért enni próbálj meg valahogy, nehogy elfogyjanak azok a zsírpárnák, aztán a bébi majd az éhségtől fog bömbizni.