A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Boni nagyon szupi a kollázs, boldog félévet Zsiginek!

A mosolygós kép is remek!

Csabi is édes a krokodilkönnyeivel.

Dorca meg egyenesen világbajnok a mosolyával, és elképesztően ügyes.

Jó tranzitolást nektek, nagyon jó nektek :cry:

Ez a függő hinta hány kilóig jó? Bár ahogy mostanában nő Nonoka nem tartok semmilyen határtól, kivéve a 9 kg-ot :lol:

Nonoka mindig hatalmas könnyekkel sír, tiszta nedves szokott lenni a sérója.

Mostmár mi is minden éjjel 2x kelünk, nem tudom h éhes, a foga vagy a pocak miatt... :roll:

Lányok, a gyerek a szájában túrkál, de balra hátulra húzza erőszakosan a kezemet, nem elől ahol a kis foga kibújt, és jön a másik. Másnak van ilyen? Védőnő szerint talán oda sugárzik ki neki...mondjuk ezt már hónapok óta csinálja.

Másik, evés közben ezerrel csapkod a kezével, néha a kiságyban is akkorákat dübörög a matraca h csak hallgatózok a bébiőrön mi is ez, ilyet csinál még másik baba?

Néha már mindent abnormálisnak gondolok, szerintem ez a 3 hónap para az agyamra ment.

Tegnap este meg evés közben abbahagyta a kajcsit, nézett a plafonra, merthogy hanyadt fekve szopizik, és megrázta a fejét, és a szemét becsukta, aztán ki, aztán be, mint amikor az ember fel akarja magát ébreszteni...nem tudom h érthetően írtam e le... :roll: Ilyet még soha nem csinált, és egész szopi alatt ez ment, meg a hatalmas csapkodás, olyan nyugtalan volt, mint már régen nem. Most remélem nem attól h nem adom neki a laktáz tablettát.

Kaki most megint naponta van, szóval lehet h a tabi okozta a székrekedést, büdi, lekváros, és olyan szinten festi meg a popiját, h alig bírom letörölni a popsikendővel. És ilyet tapasztaltatok már?

Mazska!

Átraktuk az ágyat, mert olyan rosszak nálunk a szobák, tetőtér, alig férünk el, és így jobban oda tudok menni az ablakhoz szellőztetni. De így meg a franciaágy fele használhatatlan mert a ferde fal alá betoltuk :lol:

Ma jön anyósom nem nagyon leszek. Holnap du. meg a barinőm.
Végre nem leszek egyedül.

Tegnap este már zokogtam, amikor Nono megint ilyen furcsa volt, h elegem van, be fogok golyózni, meg lelkifurdalásom van, de annyira unom már h nem tudjuk mi a baja.

pöttömpanni

Sziasztok!

Pöttöm nyugi! Tényleg ne láss rémeket! Bár tudom, hogy megvan az oka, mert elég kálváriátok volt, de ne parázz mindenen!!!

Csapkodást (szopi közben is) Réka is nyomatja ezerrel. Mér vagy 2-3 hete.
Amit meg leírtál, hogy megrázt a a fejét, olyat is produkál az én Törpim is. De rájöttem, hogy akkor csinálja, ha fáj a pocak. Olyan, mintha azt integetné folyamatosan a felyével, hogy nem-nem...
Rászoktam arra, hogy ilyenkor én is rázom neki az enyémet, mert olyan kis aranyos, ahogy csinálja, és ezen viszont jót derül ő is. És már is nem annyira vészes a pocak.

Kaki ügyben nem tudok nyilatkozni, mert Réka már kóstolgat ezt-azt, és elvileg attól egyértelműen büdibb a kaki, mint az anyatejes. És hát igen, olyan lekvár kinézete is van...

Réka ma elképesztő, mennyit akar enni. :shock: Evett 2-kor, 4-kor. 6-kor. Ezt a tendenciát ébredés után is folytatja: 8.15, 10.30. És rendesen belakmároz 2 ciciből. Szóval nem csak úgy ímmel-ámmal. Kicsit utánanéztem, és írják, hogy 6 hónapnál is van egy növekedési ugrás. Na azt hiszem, Rékánál most ez megy.
Végül is biztos jót tesz a tejcitermelésnek, ha most belehúz egy kicsit...

Pihiszéket is kérdeztétek. Réka még viszonylag sokat használja. De be kell kötni rendesen, mert ő is felül. Sőt, tegnap, amíg gépeztem itt hajolgatott kifelé, és tépte a szőnyeget :shock: :lol:

panna1

Nagy a pangás. Gondolom mindenki jógán, meg Tranzitoltok! Itt csodaszép idő van, süt a nap. Remélem ott is.
Csajszika alszik a teraszon, én meg megyek hajat mosni, mert tegnap este már nem volt hozzá energiám, lemerült az elem.

panna1

Megkuksiztam néhányótok albumát. Eni, Csabi, Emma, Levi, Nonóka, mind mind csodaszépek! Persze a többi baba is, csak őket most nem volt időm visszakeresni.
Apró! Levidnek gyönyörű szemei vannak, szép hosszú pillákkal!

Sushy! Ugyanilyen rózsaszín overallt örököltünk egy ismerőstől, :lol: C&A-s, ugye? . Emma mekkorába igyekszik épp belenőni? A miénk még épp jó Rékára. 68-as. Próbáltam nagyobbat nézni neki, de nem volt. Így Karácsonyra Brendon-Bollaby-s drappot kapott Tesóméktól. Na az még jó lesz rá egy ideig!

panna1

Hello mindenki!

Na mi olyanok vagyunk mint a zombik napok óta f2ig fent vagyunk éjjel , aztán 3-4x kel Áron.Szegény uram nem elég hogy minden nap későn jön haza még Áron is rátesz egy lapáttal totál szét van csúszva. Semmi nem segít. Ma felhívtam a védőnőmet azt mondta a foga miatt van szte, uhogy kezdjem el adni a kamilla golyócskákat. Aki már adja neki hogy adagoljátok? Nekem azt modta elég 2golyszli /este.

Tegnap barátnőm elvonszolt a csontkovácshoz uhogy kipróbáltuk először hosszú úton a kengurut Áron, nagyon jól viselte, de elképesztő büdős volt a bkv-n . :x :x Plusz a csomag is amit vinni kell magunkkal meg utánna ott meg is etettük. Hát lányok le a kalappal aki kenguruval táskával cucokkal mászkál. De azért élveztük.

Ne haragudjatok de most nincs lelki erőm olvasni mi újság talán majd jövőhéten.
akkor sem alszom:
Kép
add már éhes vagyok:
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jazmin Andi! Nagyon szépen köszönöm! :D

Barbi
Kép
manci79

Mosolygós :) Kép Mosolygós

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

Most beszéltem a dokinéninkkel, szerinte nagyon keveseket hízik Virág, és hogy ez nem elégséges. Ezért jövő hét elején elkel vinnünk Virágot vérvételre, aztán a Klinikára ír beutalót. Hátha kifogom Veres dokit!?
Pöttöm, ti is itt voltatok? Valaki írta hogy voltak ott vizsgálatokon csak már nem emlékszem ki. Itt vajon normálisan kifogják vizsgálni??

Ja még azt is mondta a doki, hogy elkezdhetjük a hozzátáplálást, de ne gyümivel hanem egyből krumpli-répa pürével. Vissza is kérdeztem, hogy akkor azonnal ezt a kettőt együtt adjam, és mondta igen. Hátha ettől jobban fog hízni. Tehát holnap elkezdjük!!

Pöttöm,
Tényleg próbálj nem aggódni, bár tudom hogy irtó nehéz! Amellett hogy megpróbáljuk kideríteni mi a baj a babákkal, valahol a legjobbra kell gondolni, hogy nincsen olyan komoly bajuk, mert az már csak kiderült volna. De tudom, könnyű mondani :(
Viszont azt még nem írtad, hogy a Veres mit mondott erről a disymotilitasról, hogy ezt hogyan kell kezelni, gyógyszer vagy kinövi??
A szájba turkálás nálunk is megy, a fogorvosunk azt mondta, hogy ilyenkor nagyon viszket az ínyük mindenhol, mert nem csak ott viszket/fáj ahol éppen készül kinőni, hanem a többi fog is mozog az ínyek alatt. Szóval emiatt sztem ne aggódj!

Csenge,
Ma megvettem a kismamát, nagyon édes a kép! Mikor küldtem be, mennyi átfutási idő kellet?

A többi kép is nagyon édes mindenkiről!! :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok lányok!

Életjel részünkröl:

A kezdetek az infúzióval. Dönci ezt hamar kigyomlálta magából, így másnap a kezébe kapta, amit harmadnap az antenna követett a fejében, mert a kezét is kiszabadította.
Kép

Aztán felfedezte az éjjeli lámpát az ágyam mellett: Kép
Kép

Mivel az antennát is állandóan ki akarta tépni magából, keresztbe le lett kötve a kis keze. Mondjuk én nem sokat hagytam így, amint elült a vihar a személyzez részéröl, leszedtem róla és vigyáztam, hogy nehogy megint megmarkolja. Ebben a kötözött sajt üzemmódban mégis megtanult hátról hasra fordulni, amit a hét folyamán a tökéletességig továbbfejlesztett. :)

Kép

Hosszú éjszakákat hosszú nappalok követtek, mozgalmas volt minden perce, mindig pittyogott valami, mindig akart valaki valamit tölünk, ha éppen semmi se volt, bealudtunk, ha csak percekre is.

Kép

Mivel teltház volt a fertözö osztályon, átköltöztettek minket a koraszülöttre, ahol Dönci is elkezdte anno a karrierjét. Viszont mivel mi fertözö betegek voltunk, nem fogadhattunk látogatót, még a saját gyerekeinket se, mi sem mehettünk sehova, a személyzet csak beöltözve jött be közénk, szóval szobafogság 10 napig. Idönként kaptunk kaját, ahogy az állatkerti állatok is kapnak, jön a z állatgondozó és gyorsan kitakarít, aztán ennyi. Egyik este mégis besurrantak a gyerekeim, hogy legalább az ajtó üvegablakán láthassák Döncit:

Kép

Ez volt a tetthely, elöl Dönci ágya az én ágyamról fotózva.
Kép

Íme Dönci antennája. Mivel a személyzet nagyon be volt fogva, én kötöttem be a fejét, késöbb meg is lettem dícsérve az orvos részéröl. Talán tényleg neki kéne állnom gyerekkori álmom megvalósításának és orvosnak tanulni. :)

Kép
Kép

Zömmel az én ágyamban döglöttünk, átkötöttem a gépeket is az én oldalamra, ö meg játszott:
Kép

A lányaim idönként új képekkel leptek meg, azzal tapétáztam az ágyam melletti falat:
Kép

Kép

Aztán ugyebár Regö se bírta ki a kórház nélkül, ö így festett:
Kép
Csórikám napokig 40°C lázzal küzködött, amit a hagyományos szerek nem vittek le. A kórházban is a rezerv gyógyszerhez folyamodtak, attól lement másfél órára a láza, majd megint fel és így tovább. Mivel elég rossz börben van, kap oxigént, sok infúziót, antibiotikumot. Nem igazán eszik, de tegnap újra elkezdett inni, ami azért jó. A héten még biztos maradnia kell... :(
Összességében jól bírja az egyedüllétet, hiszen ismerös ott, már a doki is azt mondja, hogy családtag! A növérek meg imádják, van tehát Regönek háreme. :)
Amikor Dönci aludt, lementem Regöhöz játszani, etetni, inhalálni, mikor mi kellett és telefonálhatott is a többiekkel. Ma ök mennek látogatni, én maradok itthon, mert a lakás szana-széjjel, de holnap talán én is elmerészkedek megint hozzá.

Kép

Dönci és Regö is kapott gyógytornát, hogy a köhögés könnyebben menjen:
Kép

És végül a szabadonengedésünkkor:
Kép

Annyi szerencsém volt, hogy a szobatársam nagyon aranyos volt, szuperül megértettük egymást! Ö a 3. gyerekével volt bent szintén ugyanezért, a baba akkor volt 9 hetes!!!
Ez az RSV tüdögyuszi nagyon hirtelen alakl ki, nálunk se volt semmi elözménye. Dönci hétfön elkezdett köhögni, de másképpen, mint eddig. Nem volt különösebben lázas se, de nekem nem tetszett a köhögése. Jókor mentünk, de azzal fogadtak, hogy legalább 1 hét, inkább 2 és hogy az állapota rosszabbodni fog a következö napokban. Ez így is lett, felment 5 napra a láza, de ö végig nagyon vidám kislegény volt és mindenkit lefegyverezett a jókedvével. Regö a vírus mellé baktériumot is fogott. Hát ennyit rólunk!

Mindenkinek köszönjük a gyógypuszikat és hogy gondoltatok ránk! Ági, Niki és Csandi legyen külön is megemlítve! Nagyon jól esett az érdeklödésetek!

Most mennem kell, mert hegyekben áll a mosnivaló, takarítanom is kell és Döncivel inhalálni. A párom megy Regöhöz, neki is össze kell vadásznom a csomagot, kiteregetnem, stb. Nem unatkozok, annyi szent. Kivételesen a páromat is meg kell dícsérnem, nem volt olyan katasztrofális a helyzet, mint nyáron, aránylag rend fogadott és idönként még fözött is - csak egy edényemet égette szarrá... :) Szóval ügyesek voltak együtt, én már nem is hiányzok. :)

Igyekszem visszaolvasni, ahogy idöben befér!

Puszi: barbi
Vendég

sziasztok!

én is itt, csak éppen most mentek el a vendégek tőlem... gyerek nyügizik, vagyis aludt, de felkeltettem :oops: most meg nyüglődik :( na, sikerült elaltatnom!

Barbi, boldog szülinapot!!! nagyon édes Gergő mosolygós képe!

Pöttöm, szájban turkálás, és más tárgyak odagyömöszkölése megy nálunk is ezerrel, és nálunk is inkább a rágófogakat bizergálja Beni mindennel, nem elől, bár nekünk még nincs fognak, se híre, se hamva! :)

csapkodást én is kérdeztem pár héttel ezelőtt, az is megy még mindig nálunk is!

reméljük, hogy Nonónál minden rendben van, próbálj te sem rémeket látni, és akkor biztosan Nonó is megynyugszik, és bár gondolom, hogy fordított helyzetben én sem tennék másként, így könnyű okoskodni, de szerintem Neked sem jó, hogy folyton stresszelsz valamin, nehogy nálad is valami gond legyen... :(

amúgy az ébredéstől számítva Beni is kb. 1,5-2 óráig bírja, de én sosem gondoltam, hogy ez gond lehet, hiszen éjjel is csak felkel, meg, ha szopizva is alszik, az sem egy mély alvás, szóval lehetnek ők is fáradtak szerintem simán!

Dia, szerintem JázminAndi volt a Veresnél a klinikán, vagyis nem nála, csak ott találkoztak... és Virágnak is jobbulást, reméljük, hogy semmi gond nincs poci fronton nálatok sem, csak most épp ilyenje van a kisasszonynak!

kollázsok... eddig a sírósakat gyűjtöttem, de látom, hogy abban a kategóriában nincs sok jelentkező, szóval akkor íme a végeredmény sírós fotókból,

Kép

és akkor gyűjtöm a mosolyalbumosokat! hajrá lányok, jöhetnek a szép mosolygós babafotók!

Mecsi, nagyon jó lett Áron ágya! amúgy a másik az kölcsönbe volt nálatok? vagy hogyhogy lecseréltétek? és nagyon nyomja a kajcsit, édes kis babóca! :) és milyen sokat változott már... de tényleg! én ismerem őt személyesen a kórházból is, hát tényleg egy kis csomag volt, most meg már kész fiatalúr!

Lili baba is rengeteget komolyodott! és szupi a rugós hitátok Ági! nekem is nagyon tetszik, lehet, hogy rá is keresek a vaterán, vagy teszveszen... azt nem is feltétlen kell fúrni azt hiszem, mert van ilyen karmantyús felakasztója ajtófélfára... csak azt nem tudom, hogy hány kilóig bírja!? nálunk a 9kg már múltidő...

mindjárt visszaolvasok az előző oldalról...

sophie27

Barbi, de jó, hogy írtál, de sajnálom, hogy Regő még kórházban... :( nagyon durva, hogy ez a betegség, így hatalmába kerítette a skacokat! és a lányok hogyhogy nem kapták el, ha fertőz? vagy időben mentetek a kórházba? annyira durva látni szegénykéket az infúzióval, jó, tudom, hogy az kell, hogy nehogy kiszáradjanak, de akkor is nagyon szívszorító! :(

sok sok puszi nektek, és a fiúknak! reméljük, hogy most már egy jó ideig (mondjuk évekig) nem lesztek betegek!

sophie27

Kitti, a Sinlacot dokinéni írja fel nekünk, és patikában! így lényegesen olcsóbb, mint amúgy, és bár nem akarlak elkeseríteni, de nem valami finom a cucc, szóval enyim gyerek mostanában öklendezik tőle, pedig először megette... mondjuk gyümivel felturbózva határeset! :)

lányok, a Felicitas csomagot a rendes postás hozza, vagy a csomagos postás?

Adri, örülök, hogy felvetetted a mosolyalbumos kollázst, szívesen megcsinálom, Dorca képét és Zsigiét, na meg Geriét már mentettem is! mindenképpen írj, hogy hogy áll Dorca kezelése, reméljük, hogy jól halad, és nektek is sokat számít a drukkunk!

Cs-andi, nem én voltam a Felicitas-os, hanem Mecsi, de megkerestem neked: http://felicitas.qwertynet.hu/hu/index. ... ba_csomag/

boldog 6 hót Zsiginek, és csodajó a kollázsotok Boni! ;)

Mazska, kedvenceket úgy tudsz hozzáadni, hogy amikor megnyitod valakinek az albumát, jobb oldalon van egy olyan, hogy hozzáadás kedvencekhez, és arra kattint! ;) szenzációsan édes Laura baba is! jó lenne már egyszer találkozni élőben veletek is...

Boni, Aproo, mennek a drukkok nektek a nőgyógyászhoz! amúgy szerintetek mikor éredemes a rákszűrést úgy amúgy megcsinálni!? nekem 2007. augusztusában csináltak utoljára...

Aproo, köszi a BEBAs dolgot, mikori lejáratú? csak azért, mert többféle van a patikákban, és az egyik, amikben narancssárga a kanál, nem tudom, hogy miért, de az nem jó Beninek... az olyan 2010. augusztusi lejáratúban már kék a kanál, attól nem fáj a poci... megbeszéljük aztán a részleteket, bár most vettem egy jó adaggal, de szerintem, ha másnak nem kell, akkor átvesszük!

Panna, tehetnél Rékáról ide is képet... :)

na, asszem mindenkinek maradéktalanul válaszoltam... ha nem, akkor bocsi... :oops:

sophie27

dia
küldtem privit
megköszönném ha elolvasod és válaszolsz

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Sziasztok!

Jo volt a mai joga es utana a seta a Varosligetben. Anna, koszi a vendeglatast! :) Aranyosak voltak a kiscsajszik egyutt. Laura jol ki is faradt, ma nem aludt tul sokat nap kozben, ugyhogy mostmar megfurodtunk es alszik is.

Zsofi - postai futarral jott a csomag. A rakszurest pedig a szules utan fel evvel javasoljak - azaz lassan idoszeru. Nekem azt hiszem holnap el kell mennem, mert egy kicsit faj az alhasam - szerintem felfaztam, vagy valami gomba. :(
Valamikor jo lenne talalkozni veletek - kivancsi avgyok mar nagyon Beni babara eloben! Koszi a picasas dolgod, megprobalom.

Pottom - irok neked privit. Kitartast - nem lesz semmi baj!

Kepeket en is keresek majd a kollazsokhoz.

Jo ejszakat!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Zsófi! túlvagyok rajta! eredmény 2 hét múlva...van szép méhszájsebem, kaptam rá kenőcsöt...

Citológiai vizsgálat
érdemes minden évben elvégeztetni! de várandóság miatt nekem is 2007 szeptemberben volt

szülés után ha megjött az első menzes, mert különben fals eredményt hozhat

szoptatatás is befolyásolhatja az eredményt

érdemes elvégeztetni a HPVszűrést is, mert ezt nem nézik a citológiával együtt sajnos... viszont mint tudjuk a HPV korai felismerése esetén könnyebben kezelhető! és kivédhető a méhnyakrák...

én minden évben járok rákszűrésre... ...a férfiaknak prosztatavizsgálat kellene ugyanígy...

BArbi könnybe lábadt a szeme... drága kicsi gyermekeid.. de örülök,hogy már jobban és hogy jöttél! és tuti szükség van rád

:wink:

Áron és Gergő is tünemény!

ma megjött az etetőszék is! pont időben :lol:

köszi kollázs-gyerek dicsérette.. csupán fél év kellett, hogy végre meg tudjak egyet csinálni :lol:

Dia én is burgonyával sárgarépával kezdtem, imádta ZSigi

ma kapott ünnepi ebédet sárgarépapüré csirkehússal.. lapátolta

:lol:

fürdetőkarika egyenlőre nem jött be...viszont nagykádba lubickoltunk..ééédes volt... :lol:

Pöttöm ölelem Nonot !

Dia Virágnak is ölelés

Aproo hogy áll a pipivágástmegúszó testrészed :wink: :lol:

na megyek alcizni
Vendég

Zsófi 2010 szeptember. Akkor már pont jó, igaz?
Illetve azt akartam kérdezni, hogy mennyire kell komolyan venni ezt az 1-2 beosztást itt a tápiknál? tehát az egyes meddig adható. Még 6 hó után igen?
Én még sohasem adtam Levinek, lehet, hogy kipróbálnám, de amennyire semmi sem kell neki, lehet, hogy csak felbontanám, kivennék két kiskanállal és a többi meg kuka....na ezért akkor már nem is érdemes kinyitnom.

Betegeknek jobbulást!

Andi, holnap felhívlak a dokitok miatt, mert a mienk megint tett egy nagy lapáttal a tűzre... :twisted:

Dia, tudom írtad, de totál kiszállt: mennyit is hízik Virág?
Amúgy azért ne ess kétségbe, rengeteg doki azt mondja, hogy amíg 1 gr hízás is van, nincs gond, csak ha stagnál, vagy fogy hetekig....

Képzeljétek, Levi ma szokásosan négykázláb himbálta magát, aztán átfordult a feneke és hopp, felült....azt a meglepődött fejet látnotok kellett volna. Cukkancs volt, de mire visszaértem a fényképezővel már visszahasalt. Na ami késik, nem múlik. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsofi, Nekem azt mondta a doki, hogy az 1-est 6 honapos koraig, de ha szepen fejlodik tole, akkor lehet 1 eves koraig is, mert a 2-es az csak kaloriaban tobb.

Levi nagyon ugyes! :)

Kezed hogy van?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Aproo :lol: :lol: :lol: várjuk majd a képet! hajrá Levi!
Vendég

Aproo,
A keveseket hízás nálunk azt jelenti, hogy December második hetében volt 5950g és most 6610, ami azt jelenti hogy durván 600g-ot hízott 2 hónap alatt. Persze ebben az időszakban volt a hányás-hasmenés, aztán nátha stb, szóval sokat volt beteg szegénykém. De a dokinéninek nagyon nem tetszett hogy csak ennyit hízott. :(
Ja, és gratula a felüléshez! Nagyon ügyes Levi! Amúgy miért akarsz tápszert adni neki, csak hogy kipróbálja? Ezen már én is gondolkodtam, hátha jobban hízna tőle Virág...?

Boni,
Köszi az ölelést, átadom Virágnak :D
Te milyen arányban adtad neki a burgonyát/répát? Anyatejet kevertél hozzá?
A kollázs nagyon szuper!

Barbi,
Nem semmi, min mentetek keresztül! Örülök, hogy jobban vannak, kitartást!! És még a kórházban is hogy feltalálod magad, csak csodálni tudom ezt benned!! :wink:

Mazska,
A holnapi randink áll még ha mész dokihoz?

Kép
Kép
dia123

Dia ennyi idősen min.300g hízás még normális havonta... :roll: de persze dokinéni tudja

burgonya egy kcsi darab sárgarépa pedig egy negyed.. (mert azt annyira nem szeressék) én saját lével hígítottam... de tejcivel is lehet, bár én úgy csináltam meg most is,hogy 50ggyümi vagy főzi +szopi utána! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.05 22:24-kor.
Vendég

Boni,
Köszi a receptet!! Mi még csak néhány kanálnyit fogunk egyszerre enni, az 50g még messze van!! Mikor fogod kiváltani az egyik szopit egy nagyobb főzi/gyümi evéssel?

Hát igen, ahány orvos annyi vélemény! A miénk úgy látszik hízás párti! Jajjj de utálom ezt, akkor most feleslegesen fogják megszúrni a kis húsát a vérvétel miatt?? Persze lehet hogy egy alapos kivizsgálás nem árt mert bármire fény derülhet, de akkor is utálnám, ha feleslegesen tenném ki szegényt mindenfélének, főleg ha még fájni is fog neki! :cry:

Kép
Kép
dia123

Dia! mi voltunk nála a klinikán még nyáron Cintussal. Nálunk hasnyomkodás és vérvétel volt. Jövő hét szerdán megyünk hozzá megint.

Barbi jó, hogy jelentkeztél. Legyetek minél hamarabb egészségesek!

Apro! Ügyes Levi! Hívjál nyugodtan. Ha sikerül 11:30-tól zeneovizunk egy órát, egyébként jó.

Bocs, de másra nincs energiám. Jó éjt!

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Zsófi, Köszi a hiányolást! Sajna most én is csak olvasóban, és ezidáig is csak kedd délig jutottam, a reggeli kávé ideje alatt engedélyezem magamnak.
Mi hála az égnek jól vagyunk. Voltunk doki néninél 8200 grammal méreckedtünk. Jön a fogunk doki néni szerint, ezt is jelzi, hogy szegénykémnek tiszta piri pötty a szája körül, mert ugye tocsogunk a nyálban. Habár én még nem látok semmit a szájában, de mikor a doki néni a spatulával megnyomta az inyét, akkor tényleg látszott valami? Lehet hogy a borostyán lánctól bírjuk ilyen jól? Akinek még van, hasonlóan jó a helyzet?

Csengém mióta már tud mászni nagyon jól el van egész nap, de fél szemem mindig rajta. Már több buksi beverésünk volt nem semmi ordítással, de hamar megnyugszik, és megy tovább felfedezni a világot. Már feltérdel, és leül a sarkára ha van miben megkapaszkodnia! :shock: Az egész nappalit átpakoltam, de hihetetlen, hogy mindig talál valamit, amire nem gondoltam. A dvd-k leszedegetése a legizgibb dolgok. :)

Mecsi! Én is a kék szobában szültem, habár előtte voltam kb. 2 órát az alternatívban. Ott a kádban ücsörögtem egy ideig. Egész jó volt.

Na, ma megpróbálok kedd déltől eljutni a pénteki hozzászólásokig.

rizsimami

NA, sikerült visszaolvasnom is:

Barbi, annyira édes "gömböly-Ded" Döncid a képeken, és tényleg még betegen is jó a kedve!
Nagyon sajnálom ezt a betegséghurrikánt és hamar-hamar menjetek haza!
Ezt a feneséget amúgy vki hazahozta, vagy nagyjából be tudjátok lőni, hogyan tört ki?
Illetve ugye jól tudom, ez a mostani influenzajárvány? Mármint hogy tüdőre megy azonnal....

Panna, nagyon köszi, apukája érdemes, mármint a szempillák. :lol: :wink:

Boni pipikivágásmentes terület javulgat szépen, tegnap már sétáltunk is nagyot.
Soha ne kérjetek protekciós ellátást.... :wink:
Párom is jót nevetett, mondta, hogy ez orvosi körökben elfogadott álláspont, mindig az ismerős-kezelésnél van szövődmény, ez murphy: nekem a tetanusz injekcióm úgy bedurrant, hogy rá sem bírtam ülni a popeszra tegnap előtt. :wink: De ma már az is jó, szóval majdnem minden a régi és ez a lényeg.

Mazska köszi a választ!

Andi, akkor jelentkezem.

Dia, sztem is tök jó ennyi hízás. Nekünk sem több sokkal. Azt hiszem Sziszkáéknál meg átlagosan 100gr/hó és arra is rábólint a dokijuk. De persze, egy kivizsgálás nem árt soha, csak ne parázd túl a dolgot, mert azt Virág is megérzi á nagyon! Drukkolok hogy minden okés legyen!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

zsóf, köszönöm a linket!

Barbi, előszöris nagyon boldogat kívánunk neked nagy szeretettel!!
a kiskrapekokról nagyon alapos beszámolót készítettél így olyan mintha mi is ott lehetnénk és jól megölelhetnénk a kis betegeket, hogy ők meg jól meggyógyúljanak!!de milyen jó, hogy legalább te bent maradhattál Döncivel ez biztos rengeteget jelentett a felépülésében...sokat gondoltunk rátok+++++++++++

mecsi,
nem olyan gáz kenguruzni mint gondolod...
előszöris jobban átgondolja az ember, hogy mire is van szüksége és az lehet-e kisebb valahogy...plussz, hogy edzésben maradjunk a nikivel meg a verával ha rábírom venni őket akkor a kosztolányiról a gellérthegyen keresztül gyalog jövünk haza és bár végére elfáradunk, de mire hazaérünk jó sok tejci van a ciciben és kellemesen elfáradva, de a "tettünk a testünkért" tudatában pihenhetünk.szóval még mindig nem láttunk se jógán se a tranzitba!! :twisted:

Menekül a csiga az erdõbõl. Találkozik a rókával.
- Mi van csiga, belõttél, hogy így tepersz?
- Á, dehogy! Itt az APEH, vagyonvizsgálat lesz.
- Na és?
- Hát tudod, nekem is van egy saját házam, az asszonynak is, meg a
gyerekeknek is. Gondolhatod!
Elgondolkodik a róka, majd õ is futni kezd. Találkoznak a gólyával.
Megszólítja a ravaszdit:
- Mi van róka, hova futsz ilyen gyorsan?
- Nem hallottad? Kiszállt az APEH az erdõbe, vagyonvizsgálatra.
- És akkor mi van?
- Hát nekem is drága bundám van, az asszonynak is, a gyerekeknek is.
Gondolhatod!
A gólya nagyon csodálkozik, majd kis gondolkodás után magabiztosan rákezdi:

- Hát fiúk nekünk ezen a ronda fészken kívül aztán igazán semmink sincs. Az
is mindig össze van szarva, tehát csúnya is, olcsó is - szóra sem érdemes.
Mire a csiga loholás közben visszaszól:
- Nana gólya! Fél év itthon, fél év külföldön - mibõl?!!
Vendég

Aproo!

Én azt hiszem, hogy az RSV és az influenza vírus nem ugyanaz, noha az utóbbinak is lehetnek tüdöre vonatkozó szövödményei.
Ma Imivel támadom meg a gyerekorvost, egyre jobban köhög, étvágytalan, bágyadt és erösen vérzett az orra, amire eddig még nem volt példa. De jó is nekem!

Mentem inhalálni Döncivel!

A többi betegeskedönek is jobbulást, visszaolvasni még nem volt idöm, a képek - mint mindig - nagyon édesek! Rizsike nem semmi, Dorcával elsöként fognak fogócskázni! :)

Puszi: Barbi (milyen megkülönböztetö jelzést tegyek fel? csak az új barbi végett kérdezem, akit ezúttal is üdvözlök)
Vendég

Csak egy gyors bekukk - Dia, delelott megyek dokihoz, ugyhogy 1 korul tudunk menni.

A mi vedononk min 200 gram hizast mondott egy honapra egyebkent.

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Jó regeglt!

Aproo akkor jó :lol: sajnálom az protekciós puklidat :lol: :lol:

Dia 50 g az kb 4-5 kiskanál (javítva : 8 kanál) ... nem olyan sok ám... :lol: de ha beteszed hűtőbe, másnap is jó :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.06 11:04-kor.
Vendég

Jaj, és a legfontosabb:
Még lemaradott:
Boldog Névnapot a Csengéknek utólag!
Barbi (eddig bújkálós Barbi :wink: ) ugye Neked volt tegnap szülinapod? Isten éltessen sokáig!!!!!

Boni, nálatok mekkora a kiskanál?
Mondjuk mi mokkáskanállal, vagy műanyaggal nyomjuk, de én az edénykébe mérem és 50 gr legalább 15 kiskanál a miénkkel.

Barbi, a régi, akkor majd utánanézek, mert erről az RSV-ről még nem hallottam.....szegény Imi, keresztbe tett ujjakkal szurk-szurk, reméljük hogy semmi komoly!!!
Az viszont jó, hogy biztosítanak szülőknek is ágyat a kórházban, bárcsak itt tartanánk itthon is... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

dia: én igazából még nem akarom elhagyni, így mindig evés után cicizés jön.. :lol:
Vendég

Még szerencse, hogy nálunk senki sem aggódik Zsombi súlya miatt. Eddig biztos fogyókúráztatták volna :) most meg... másfél hete volt 8960, tegnap 8870g. De olyan húzós volt ez az időszak mindkettőnknek, hogy nem fogok aggódni emiatt, Szerencsére szépen gyógyulgat, eszik is (néha érzem, hogy kevesebbet, de nem szoktam mérni), jókedve is van. Sajnos tegnapra már megcsappant a tejem :( a napok óta tartó láz és fekvés nem kedvez neki, úgyhogy kapott pótlást a fagyasztóból este. Ma éjjel már nem rázott folyamatosan a hideg és nem izzadtam, mint eddig, úgyhogy remélem, hogy megmaradok :)

Barbi örülök, hogy írtál, remélem hamarosan Regő is hazamehet hozzátok.

Kismama: 11.28-án küldtem be Zsombi fényképét, a februári számba került be. Pont tegnap küldtem be egy másikat, mosta Zéti egy régi alvós képét, az alvósakat tegnapig lehetett, de játszik a baba jeligével még egy hónapig lehet beküldeni képet babafotó-pályázatra.

Erről jut eszembe, ilyen kollázsok is készülhetnének: alvós, játszós a nevetős mellett.

Apró, a Tűzoltó utcai gyerekklinikán én is kaptam ágyat! Meg fel is vettek fekvőbetegnek, szóval van ilyen is, az mondjuk kis szépséghiba, hogy csak este 8-tól reggel hatik lehetett használni az ágyat, napközben szépen megvetve üresen kellett tartani az esetleg napközben bejáró kis betegeknek. De akkor is, éjjel ágyban aludhatam és az nagyon sokat számított.

ennyire volt most erőm... ja és köszönöm a Csenge köszöntéseket én is, de ugye tudjátok, hogy Andrea vagyok :lol:
Vendég

[quote="aprooka"]J írta:aprookaaj, és a legfontosabb:

Boni, nálatok mekkora a kiskanál?
Mondjuk mi mokkáskanállal, vagy műanyaggal nyomjuk, de én az edénykébe mérem és 50 gr legalább 15 kiskanál a miénkkel.

normál babakanál.. tupperes.. 8 kanál..most mértem le... :oops:
Vendég

Anya ne fényképezz aggyá enni Kép

Éhes vagyook! Kép

jó, akkor megeszem az etetőszékemet! Kép

jó vicc volt mi? Kép
Vendég

Jazmin Andi! Nagyon Boldog születésnapot kívánok! :D

Barbi
Kép
manci79

És én is nagyon köszönöm még egyszer a köszöntéseket!

Barbi
Kép
manci79

csengeandi, már akartam is írni , mert én tegnap vettem észre a zsombi képét az újságban :D :D
barnuska ,meg tegnap ünnepelte az első félévesfordulóját, anyukája ennek örömére evett egy somlóit :D :D
Vendég

Barbi bocsi, tévedtem és akkor pontosítok:
MANCIBARBI NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!
egyébként honnan tudjátok, hogy ki mikor született?
Vendég

Az én szüléstörténetem a következő.

2008. augusztus 24-ére voltam kiírva. 8-án még végigtáncoltam egy esküvőt és megbeszéltem Gergővel, hogy a szombatot pihenéssel töltjük, de vasárnap előbújik. Elkezdődtek az NST-k, amik egy szál fájást sem mutattak. Elérkezett 27-e, szerda, mikor is a dokim úgy döntött, hogy befektet. Egyedül voltam a szobában, az NST még mindig semmit nem mutatott. Már nagyon el voltam keseredve, mindenki babázott, láttam a boldog anyukákat én meg még mindig kint tévéztem az előtérben a nagy pocakommal. Kétszer kaptam oxytocin próbát, hátha elindul valami, de semmit nem reagáltam rá. Pénteken még uh-ra kellett menni, áramlást néztek, minden rendben.
Fura érzésem volt, kicsit fájdogáltam, de nem volt vészes. Aztán délelőtt megvizsgált a dokim, vigyorogva mondta, hogy megnézi miért nem akar jönni ez a kisfiú. Kicsit kellemetlen volt a vizsgálat, utána vérezgettem is, ő megnyugtatott, hogy ez teljesen normális. Az esti NST-t már megvárta a párom is…és csodák csodájára már némi fájásokat mutatott, de nem volt vészes, csak nevettem rajta. Jó, hozzáteszem, hogy ezek is csak 60-ig ugrottak fel maximum, de rendszeresek voltak.
9 körül hazaküldtem az apukát, mondván, felesleges, hogy itt legyen, úgysem történik semmi megint. Közben lett egy szobatársnőm is, aki természetesen már megszült péntek hajnalban. Ott csodáltuk a kislányát, közben folytak a könnyeim, hogy én is akarok babázni!!! Lezuhanyoztam, majd fura érzésem támadt. Wc-re kellett rohannom. Többször is, egymás után, nagyon rossz volt. Megint zuhany, majd ismét megpróbáltam aludni.
¾ 12-kor kaptam egy sms-t a páromtól, csak egy kérdőjel volt benne. Írtam neki, hogy nyugodtan aludjon, semmi nem lesz, én is alszom. Pontosan 0.14-kor iszonyú fájdalomra ébredtem. Pont jött a szülésznő, kérdezte mi újság. Mondtam, hogy nagyon fáj. Megvizsgált, mondta, hogy lesz valami, de pihenjek, aludjak, mert lassan szülünk. Ráadásul a szülőszoba csak 2 férőhelyes, természetesen pont ketten szültek. Megpróbáltam visszamenni a szobába, de nagyon sűrűn jöttek a fájások és nagyon erősek voltak. Inkább bementem az uh helyiségbe, de az elég barátságtalan, műbőr székkel, kemény ággyal…
Apás szülésre készültünk, de annyira rosszul voltam, hogy nem akartam senkit látni, hallani magam körül. Kb.1 óra múlva erőt vettem magamon és hívtam a párom, mert tudtam, ha kihagyom az egészből, nagyon nagy balhé lesz. 10 perc múlva megérkezett, hozta anyukámat és anyósomat, akkora vigyor volt a száján, amilyet még sosem láttam. Kérdezte: cicám, végre meglátjuk a kis drágánkat?
Mikor jöttek a fájások bementem a szobába, míg a többiek kint várakoztak, a szünetekben beszélgettünk. Anyósom mondja, hogy szóljunk valakinek, mert nagyon gyorsan jönnek a fájások, 2-3 percenként. Végre jött a szülésznő, mehettünk a szülőszobára. (addigra szerencsére mindkét baba megszületett) Nagyon felgyorsultak innentől az események, átöltöztettek, vizsgálat, burokrepesztés. Aztán felfektettek az ágyra. Kellemes volt a hangulat, halkan szólt a zene, kedves volt a szülésznő, párom is muris volt a kórházi szerkójában, ráadásul állandóan hülyeségeket beszélt, hogy milyen filmet nézett és, hogy mi történt vele az elmúlt napokban. Mikor fájt szorítottam a kezét, téptem a mellkas szőrzetét és azt hittem meghalok.
Egyfolytában nyomni akartam, de a szülésznőm figyelmeztetett, hogy még kicsit tartsam vissza, nincs sok hátra. Közben írogatott valamit, nézegette, hogy tágulok, de nem mondott semmit, csak, hogy ügyes vagyok, nemsokára meglesz a baba. Egyszercsak megérkezett a dokim, a lábaimat kikötötték, páromat átküldték a másik felemre, majd közölték, hogy most már nyomhatok. Azt az erőt, ami akkor kiszabadult belőlem…hát nem tudom honnan szereztem, de írtó erősnek éreztem magam. 3 nyomásra meglett Gergő, szombat hajnal 3.30-kor. 3600 gramm és 56 centis szép, nagy baba., 10/10-es Apgar-ral. Gyorsan zajlott az egész, kicsit több, mint 3 óra alatt történt minden. Nem nézhettem meg egyből, mert már belekakilt a magzatvízbe, így gyors vizsgálatra volt szükség. Pár perc múlva hozták, gyönyörű volt és én annyira nagyon zokogtam, mint még soha. Egyfolytában azt ismételgettem, hogy : ez a mi kisbabánk, úristen, végre itt van, anya lettem, CSALÁD lettünk…annyira gyönyörű.
Ez az érzés leírhatatlan, ha rá gondolok, könnyes a szemem…most is .

Kép Gergő pár másodpercesen

Barbi
Kép
manci79

bocs, kicsit hosszú lett, pedig rövidítettem rajta :D

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

Örülök, hogy a jobban lévők jobban vannak, és a betegeskedők gyógyuljanak!

Minden baba csodaszép :) . (Ugye ez már mindenkinek a ctrl+v -n van :D ?)

Zsuzsi - Persze, hogy ismerjük egymást (apósom üdvözöl :) ), csak óvatosan fogalmaztam :wink: .

És egy megjegyzés, ami vitát kavarhat - sértődést szülhet: nekünk kérték/javasolták (amikor elkezdett picit jobban mozogni), hogy ne vegyünk bébikompot, mert visszaveti a piciket a mozgásfejlődésben. Tapasztalatom nincs, de ehhez tartani fogom magam, így is elég lusták vagyunk :? .

Kép
Kép
csutak33

Na, nagyjából visszaolvastam a termést! Nem semmi, amit pár nap alatt termeltetek.

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a névnapi köszöntést! :D

Barbi! Szegény kicsi család! Gyógyuljatok hamar-hamar!

Mi súlyunk sem nőtt sokat az elmúlt hónapban. Januári méricke: 8120 g, februári 8200 g. Nem sok, de a doki néni azt mondta, hogy mivel ekkora a súlyunk nem baj. Lehet, hogy a sok mozgás! Mindjárt teszek fel pár képet!

rizsimami

Mászok
Kép

Edit Nagyival pózolok
Kép

Elfáradtam, leülök egy kicsit

Kép

rizsimami

Andi, Isten éltessen Téged is!

Barbi, szuper kis történet, jó gyors voltál!

Rizsi, mintha Levit látnám, tök ugyanez. ÉS himbálja előre hátra a popeszt ha négykézláb van, ugye, olyan falatok....

CSutak, persze, igaz, rengetegen vannak a komp ellen, de ha egyfelől iszonyú sírós, nyűgös, többemberes a baba (utál már feküdni, pihiszékből 20 mp után kiugrik) és ott elvan napi 2-3x 10 percet hidd el, aranyat ér. (Tudod néha kell pl. wc.re is mennie az ember lányának.... :oops: :wink: )
Nálunk már megy a négykézláb meg minden, szóval lusták nem vagyunk, de soha nem hagyom benne negyed óránál többet. Mint mindenből, ebből is megárt a sok, de mértékkel szuper dolog. De megértem az ellenzőit is. :wink:

Zsigi is de édes!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok lányok!

Gyors helyzetjelentés etetöszék témában: találtam egyet 10 euroért. Íme egy kép, kb. így néz ki.

http://cgi.ebay.de/Hochstuhl-Treppenhoc ... dZViewItem

Annyi a különbség, hogy még az a kis bördarab is megvan hozzá, ami az ülöfelületet a keresztpánttal összeköti.
Holnap de.-ig gyors választ kérek, hogy kinek kell, mert du. hoznám el és vasárnap már utazna is haza...

Puszi: Barbi
maass

Sziasztok!

Mecsi! Kitartás, majdcsak jobb lesz! Mindjárt itt a tavasz, járjon ez az eszedben :)

Barbi! :D :) Én is üdvözöllek! Jó hallani rólatok, nagyszerű fiaid vannak, hogy ennyire jól tűrték a kórházasdit! Le a kalappal! :) Akkor legyek én Manci, hogy meg lehessen különböztetni minket? :)

Zsófi! Nekem a felicitas csomagot a postás hozta.

Aproo!De ügyes Levi, hogy felült! Legközelebb ha tudod fényképezd le, olyan édesek ilyenkor :)

Boni! Édes az etetőszékes sztori Zsigivel! :)

Rizsi! Csenge tünemény! Megzabálom annyira édes! :D

Barbi
Kép
manci79

Barbi köszi én megnéztem élőben, így lemondok más javára..(pont nem voltál amikor beírtam fórumba)

rizsi nagyon drága a kicsi lányod!

Aproo kérünk LEviről mászós képet!

:lol:
Vendég

Gergő drága szüléstörténeted még nem volt időm elolvasni bocsi, de este pótolom :lol:
Vendég

Sziasztok!!

Bő 3 hét után újra előkerültünk. Julcsi, Feluca, köszi a hiányolást. :)
Örülök, hogy mindenki jól van, vagy jobban van. Nagyon klassz képek vártak ismét. :) Rengeteget változtak a babák, nagyon édesek. :)

Nálunk minden okés, gyönyörűen fejlődünk, el sem merem mondani miket eszünk. :) Forgunk, ülünk, próbálunk mászni, és kijött egy fogunk, napokon belül kint lesz a második is. :) szóval nagy vonalakban ennyi.

Julcsi, a Philippo ülést kérdezted vagy 10-12 oldallal ezelőtt. :D Szóval, vigyázz vele, mert nem minden autóba lehet ám bekötni háttal, pl. a Mitsubishi-be biztosan nem, de apukám Passat-jába be lehet, szóval változó.

Etetőszékkel kapcsolatban is tudok ajánlani Nektek 2-t is.

Én ilyet szerettem volna, hasonló a peg perego prima pappa-jához, csak feleannyiba kerül.

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... cikk=RT002

És végül apa ilyet vett, mert megunta, hogy hetek óta vadászunk és nem találunk teljesen jót, ezért elment és hazajött egy ilyennel, hozzáteszem először nagyon dühös voltam, de végülis jó választás volt, könnyen magunkkal vihetjük, kényelmes, stb. szóval jó. :) Pocak szereti és ez a lényeg.

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=I

k.a.t.i.c.a

Majd teszek pár képet is, de most megyek, mert rengeteg dolog van. :)

k.a.t.i.c.a

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: