A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

sziasztok
sírós kép: még kért volna almát... :lol: :shock: Kép

most már a lurkó is beteg, úgyhogy egyszercsak majd visszatérek

nagyon jók a képek!!
makadu

Sziasztok! :D

Mi is találtunk egy sírós képet abból a korszakból, amikor még nem járt könnyekkel a sírás! Kép

rizsimami

Boniko! Elküldtem a recit! :)
Sziszka! Adsz meg e-mail címet? :wink: Jól van már Domi szeme szerencsére, hát cseppenteni nem volt egyszerű mutatvány :? A képen én vagyok, csak pár nappal a szülés után, és hát eléggé bevizesedtem a terhesség végére, meg a drága hormonoknak köszönhetően a hajam totál besötétedett :evil: Valahogy nem tudtam megbarátkozni azzal a hajszínnel, ezért festem most.
Apró! Hát ilyen elütést nekem is csinálhatnának a tescóban, tuti én sem reklamálnék :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Columbine Ági kért meg, hogy köszönjem meg a nevében a névnapi jókívánságokat! Vacakol az internetje, ezért nem tud jönni.
Vendég

GYönyörű a két sírós baba :lol:

Dadomi nem kaptam meg :cry:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon édesen a sírós képek!

Ildi: Mail cím: tegzes.szilvia@gmail.com

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Mi is jol vagyunk, csak nem nagyon volt idonk jonni a heten. A jogas kepek nagyon jok - megprobalok en is bemenni valamikor mostmar, csak eppen a koltozessel vagyunk elfoglalva.

Nekunk a szerda nem jo, esetleg a kedd nem lenne jo nektek a setara? Jo lenne majd megint talalkozni. Talan mar jo ido lesz jovo heten.

A siros kepek is nagyon jok, en is probalok keresni majd egyet.

Etetoszek: a Dadomi altal kuldott szeket most az Intersparban is lehet kedvezmenyesen kapni - 10.000 Ft korul van. Es az Auchan-ban is babahet van, eleg jo dolgok vannak.

Kellemes hetveget mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Anna, bocs, tegnap elfelejtettem írni, hogy nem voltam mostanában az Erzsébet szálló felé, de majd megkukkantom ;-)

yuyu79

Katica, rég jártál erre! Jól vagytok?

Nektek nem Philippo ülésetek van? Vagy Pierre Cardin?

Megnéztem ma a paksi választékot autósülés ügyben... Hát 0-18 kg-ig csak egyféle volt, Philippo kid Remi, vagy valami ilyesmi... igaz hogy csakk 15990, és nem is néz ki rosszul, de nem tudom hogy be lehet-e kötni háttal. Eladó azt mondta igen, de a neten azt írták, hogy nem... Nem tudja valaki?

yuyu79

Nyugodalmas jó éjszakát, és kellemes hétvégét kívánok :!:

yuyu79

Vendég

Jó reggelt!

Yuyu ezt találtam.. egy hirdetés de gondolom nem a habokra írta Philippo Kids Remi+ 0-18kg-ig autósülés eladó. Újszülött kortól használható, szemben és háttal is beköthető, széles, kényelmes, dönthető, 5 pontos övvel, automata övfeszítős, levehető kék huzattal, alig használt, garanciás.

fiam
régen Képmost KépKép
Vendég

Hali!

Szép hétvégét, még próbálok jönni majd hétfőig, aztán irány-surány Parádsasvár! :lol:

Ja, már akartam kérdezni, főleg, illetve csakis fiús anyucik: Nálatok is szokta olyan nagyon nagyon jól érezni magát az gyermek, hogy annak látható jelét adja? Mert nálunk a habokból a fürdetés alkalmával csak a feje, a kezei és a fütykös áll ki, aztán persze meg is találja és a köldökéig felhúzza. :lol: :lol: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Enikőnek kijött a jobb alsó foga :!: :shock: Múlt éjjel fent volt vagy 5x, és csak most jöttem rá, hogy ez volt az oka :oops:

Köszi az autósüléses reagálásokat. Akkor talán nem vágott át a hapi a boltban ;-)

yuyu79

Aproo Parádsasvárra mentek? a kastélyszállóba? ott voltunk tavaly augusztusban a házassági évfordulónkon :lol:

ZSigmond is szokta ezt mívelni.. mi már költözünk át nagykádba, mert a szoba merő víz :lol:
Vendég

Mi is nagykádban fürdettük tegnap Enikőt, először kicsit meg volt illetődve, de tetszett neki :-) A kiskád fölé a lába felől meg törölközőt szoktam odatartani, amíg Apa fürdeti, különben mi is úszunk ;-)

yuyu79

Kilátás PArádsasváron a toronyból Kép
Vendég

yuyu majd holnap bezsámolok én is hogy viselte :lol:
Vendég

Boni, mi egy külön házba megyünk, nem szállodába, de ott csak mi leszünk! :lol: Meg egy NAGY SAROKKÁD, ezt külön kiemelném! :lol: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ja emlékszem már :lol: és ott fog veletek Levi együtt fürcsizni :lol:
Vendég

Akiknél már van fogacska, azoktól kérdezem, hogy Nálatok hogy volt, mire készüljek? Továbbra is nyűgös lesz és rosszul fog aludni Eni, vagy addig fáj igazán neki, amíg áttöri az ínyét a fog? Múlt éjjel sokat fent volt, illetve ma még csak egy fél órát aludt, 3/4 1-től... De már áttörte, alig látni, de érezni, és kocog is a kanálon ;-) Így utólag, lehet hogy a nátha is a fogtól volt, nem?

yuyu79

Amúgy most nyugi van, Apa levitte Enit sétálni, hogy aludjon még egy kicsit... Aztán én is megyek utánuk, megyünk az egyik dédihez. Olyan szép napos idő van most itt nálunk :-)

yuyu79

Hello Lányok!

Ősök úton haza, mi meg punnyadunk a fáradtságtól. Ma is voltunk uszizni, hihetetlen mennyire lefáradunk utánna és még is mennyire jól esik. Később jövök addig egy kép a mai napról.
Kép
Apa tornáztatta a törpét ma :D

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Yuyu! Ha már áttörte az ínyét akkor a nehezén túlvan! Gratula az első fogacskához :lol:
Boniko! Nem ment át az e-mail? Megpróbálom a másik címemről küldeni, a freemail sokszor szórakozik... :evil: Zsigi Thomas-os szerkója nagyon tuti! Csak Danikám meg ne lássa, most éppen Thomas-mánia van nálunk, a Noddy-mánia már lecsengett.
Sziszka! Neked is küldöm mindjárt!
Apró! A napokban olvastam valahol, hogy a fiúk már a pocakban is játszanak a kukijukkal :wink: Nálunk apjuk szokott hülyéskedni Domival, hogy "hol a lányok öröme?" és ilyenkor Domi vigyorogva mutat a fütyire :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

Elküldtem a reciket az e-mail címekre! Ha nem kapnátok meg szóljatok! De remélem odaér!

dadomi

Sziasztok!

Nagyon jók a képek, a sírósak is édesek!

Nekünk ez az elmúlt hét szörnyű volt, de talán javulóban van Virág. Voltunk dokinál, kakitenyésztést csinálnak,eredménye jövő hét eleje/közepe felé lesz meg. Viszont észre vettem amit a doki irt a papírra mint vélt diagnózis:enterocolitis. Ez egy súlyos bélgyulladás, ami bélelhaláshoz vezet.Már annyi mindent olvastam a net-en róla meg hasonló betegségekről,hogy már teljesen kivagyok! Persze még nem biztos hogy az, de nagyon sok tünet egyezik vele. Annyira de annyira félek, már rosszul vagyok ha csak belegondolok, hogy szegénykémnek komoly gondjai vannak már most a kis beleivel. Viszont az elmúlt 2 napba tudott enni többet, olyan 120-150 között mozog, a többit meg teával egészítem ki, mert a doki ragaszkodik a testsúly kg-onkénti 150ml-hez. Azt mondta hogy ez 1 éves koráig érvényes. Akármi az eredménye a kakitenyésztésnek, elakarom vinni gasztroenterológushoz, majd kérek beutalót, de ha ott is úgy bánnak velünk mint szegény Pöttöm-el, akkor megyünk Veres Gábor-hoz, feb 5-re kaptunk időpontot.

Yuyu,
Gratula a fogacskához! Igen, már túl van Eni a nehezén, de lehetséges, hogy a nátha attól volt, mivel legyengül ilyen az immunrendszer. Szokták is mondani, hogy 'egy fog, egy betegség.' Sajnos nálunk ez idáig be is vált. :cry:

Kép
Kép
dia123

Ja, ma meg voltunk ortopédián, 4 hósan kellet volna menni kontrollra de a betegségek miatt csak most tudtunk menni. Hát a nő nem látott semmi gondot, viszont mondtam neki hogy Virág nem nagyon fordulgat, és erre csak nézett rám hogy miért nem. Mennünk kell vissza 1 hónap
múlva, és ha addig sem fordul akkor vinni kell gyógytornára. Szuper, csak hab a tortán. Szóval most a következő 1 hónapban nagyon szigorú anyuka leszek, és igenis sokat leszünk hason, akkor is ha nem tetszik! :?

Kép
Kép
dia123

Szegény Virág, gyógyuljatok. De mik a tünetek?
A házidoki írt ilyen diagnózist a papírotokra, minden tenyésztés tükrözés és vizsgálat nélkül?
Mert ha igen, akkor rosszabb a dokitok,mint a miénk, pedig ahhoz aztán nagy baki kell. :? Bocsánat, ha szeretitek, de sztem oltári nagy felelőtlenség ilyet leírni, mert ez csak egy tipp, amivel rátok a frászt hozza és persze lehet, hogy bingó ötöse lesz (bár ne legyen) de ilyen alapon lottóznia kellene, nem gyógyítania. :? :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na, utánakérdeztem Dia, mert nagyon utálom, ha egy csöpp beteg, illetve, ha feleslegesen riogatnak. Amikor Karácsony előtt egy héttel közölte a dokink, hogy a gyerek tbc gyanús és küldött volna a felnőtt tüdőgondozóba.....na, szóval totál megértem, hogy felmegy az ember adrenalin szintje:
Szóval, visszaszívom, mindenképp kell írni vmilyen diagnózist a papírra a dokinak, ez meg egy általános vírusos bélgyulladás, ami magától elmúlik, ha tényleg vírusos eredetű. Visszamaradhatott a múltkori betegségetekből.
Igazándiból csak akkor adnak rá antibiot, ha baktériumos eredetű.

Amúgy én nem mérem, mennyit eszik Levi, de az tuti, hogy a tankönyvi normális adag töredékét. Néha az az érzésem, hogy nem is eszik. Pluszban nálunk már jónéhány hete a tea sem kell, szóval a tejen kívül semmit sem fogad el semmilyen etetőeszközből.
A homeos bogyók pár csepp vízzel még lemennek, de nagyon nehezen, úgy kell megnevettetni és bedugni a kanalat a szájába.
:oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aki már youtubera töltött fel....nekem kiírja, hogy uploading, de közben nem csinál semmit. Van vkinek ötlete, hogyan is kell?
Előre is nagyon köszike.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo,
Nagyon aranyos vagy, hogy utána kérdeztél! Sajnos igen, a védőnőnk mondta utólag, hogy kell valamit írniuk a dokiknak, hogy egyáltalán megcsinálják a tenyésztést, de akkor is, gondolom nem ír oda csak úgy valamit, ha nincs is gyanú. A tünetek: hangos bél/hasmorgás evés közben (miután már evett olyan 80-90g körül), morgást követően cici kiköp és hátat befeszít és sír, láthatóan fáj vagy görcsöl a gyomra, kevés evés (gondolom a fájdalom miatt), enyhe hasmenés ami nyálkás, ja és piros a végbélnyílás (kenegetem sudokrémmel). Na és ha visszagondolok, ezek a tünetek születése óta vannak, de hol elmúlik és azt hisszük minden rendben van, aztán megint előjön. Viszont most volt a legdurvább.
Azt nem értem, hogy állandóan fertőtlenítek, tiszta környezetben élünk, alig mozdulunk ki vele, honnan szedi össze szegénykém ezeket a bacikat/vírusokat (ha ez attól van)??

Kép
Kép
dia123

Aproo,
De ha Levi csak a töredékét eszi amit kellene, akkor hogy nem szárad ki ha még inni sem szokott mást utána?

Kép
Kép
dia123

Dia - Jobbulást Virágnak! A forgolódásra meg annyit, hogy Emma mindig hason van, és így sem fordul át, láthatóan nem is akar. Egy barátnőm mesélte, hogy az ő kislánya (most 3 éves), szintén nem akart forogni. Ők csak várták. Lilike már ült, de nem fordult át. Már kúszott-mászott, de még mindig nem. Már járt, akkor meg már mindegy volt :) Szóval emiatt ne izgulj!

Aproo - Szerintem tölt, mikor kiírja, hogy uploading. Ezek a videók nagy file-ok, nekem pl. több mint fél óráig töltötte fel, és utána is még várni kellett valamire.

Ne megyek, ma egész nap vendégjárás volt, ki vagyunk ütve :)

sushy

Dia, sajnálom, és jobbulást Virágnak. Remélem kiderül majd, hogy nincs semmi komoly baj :roll:

Jók a képek, mindenkié :-)

yuyu79

Na mi is ismét itt;) talán most már jó a gépünk;)

nagyon jók lettek a jógás képek, meg lehet őket kapni emailben is? ;) előre is köszönöm!!! sniky@freemail.hu

tetszettek a sírós képek is;) nekünk azt hiszem nincs is, legalábbis nem emlékszem, de majd megnézem;)

dia, remélem semmi komoly nem lesz Virággal, jobbulást neki és jó lenne ha Ti is jönnétek talira, mert már rég nem láttalak és biztos jót tenne a kimozdulás Nektek is, Boni, ti is jöhetnétek!!! nem ér bezárkózni;)

Velünk egyébként minden oké, Barnus meggyógyult és képzeljétek, most először tegnap este már 3/4 8-kor aludt;) persze 1/4 12-kor felébredt enni, aztán 3:40-kor és utána 7-kor;) ilyen sokat még soha nem aludt egyszerre. Nem bánnám, ha áttérnénk a korábbi lefekvésre, mert ez a éjjel 11 körüli elalvás elég nyűgös tud lenni;)

Yuyu, gratulálok a fogacskához, szerintem is, ha már áttörte az ínyét, akkor a nehezén túlvan Eni, de innentől kezdve már egyik fog követi a másikat, szóval biztos lesz még nyűglődés, jobb, ha felkészülsz rá. Nálunk egyelőre most csend van ezen a téren, még mindig nem bújt ki a fogacskánk.

Pöttöm, nagyon sajnálom, amit át kell élnetek Nonókával, mielőbbi gyógyulást kívánok neki!!!

Apró, elég sok időbe telik, amíg feltölti a videót a youtube, én is vagy fél órát vártam rá... szóval kitartás ;) és jó pihenést nektek (irígykedem, már én is úgy mennék vhova;))

mecsi, örülök, hogy ilyen jól érzitek magatokat az úszáson, jók a fotók;) tegnap mi is voltunk végre megint úszni Ritusékkal!

sniky

Ja... Szuszu, nagyon tetszett az 55-ös útmutató nőknek;) cikked;) Ferci azt mondta, hogy a szalagot kihagyhatom a hajamból, a többi viszont tetszene neki;))))

na persze....;)

sniky

Csak gyorsan elköszönni jöttem, sztem már reggelig nem lesz időm bekukkantani, szép hetet, gyógyulgassatok, okosodjatok babák!
Mamáknak is szép hetet, sok napsütéssel, a meteorológiai előrejelzés ellenére!

puszi

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

JA, Dia: amit a babakönyvek írnak, az egy optimális fogyasztási szám, ennél több már sok, de ennél kevesebb is bőven elég. Nézd csak meg Dorcát, napokon keresztül 400ml-ket evett egy nap. Persze ez nagyon kevés tényleg, de mégsem lett tőle semmi baja...
Nem tudom mennyiket eszünk, nem mérem és igény szerint néha napi 10x is kér cicit Levi, főleg éjjel vannak hosszú szopik, akkor meg nem ébresztem fel méréssel, így is ritka pocsékul alszik, szóval csak tippelem hogy annyit nem ehet, mint kéne.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apro! Ha esetleg mégis bekukkantasz: Jó utat, érezzétek jól magatokat! Jól gurul a kerék. :)

Dia! Remélem én is, hogy semmi komoly. Jobbulást!

KépKép
jazmin2005

sziasztok!

én is itt. inkább csak olvasóban!

ezen a hétvégén végre nem mentünk semerre, így tuti jó volt hármasban itthon! délelőtt párom dolgozgatott picit, délután meg nagyokat sétáltunk! ;)

Aproo, remélem, hogy még bekukkantasz... jó utat nektek! pihenjetek nagyon jól! nem tudom, hogy mikor tudunk már összefutni végre, lehet, addig kinövik a gyerekek a tesco-s body-t, szóval, ha esetleg Levinek éppen kellene, akkor nyugodtan használd fel, úgy ég ígyis a pofám, hogy hónapokat parkoltattam nálatok, és sosem jött össze a talink, szóval, ha kellene esetleg, nyugodtan használjátok! és bocsi mégegyszer!

Dia, jobbulást Virágnak és természetesen gratula az első fogacskához! ;)

Niki, üdv újra itt! örülök, hogy minden rendben nálatok! jó lenne már talizni, ha mindenki úgy akarja, akkor jövő héten tranzitolok veletek, csak tényleg nagyon nehéz összeszervezni! :(

Cs-andi, köszi a jó kis linkeket babaülés fronton! ;)

Julcsi, igen, Katicáéknak van Philippo Kid's, nekünk a hordozónk ilyen márka! ;) a 0-18-ig kategória mindenképpen két irányba beköthetős, hiszen azért jó 0 kg-tól, vagyis újszülöttől, az már más kérdés, hogy én nem ültetném bele még ilyen piciként.

Boni, nagyon édes Zsigi a Thomas-os szerkókban, picinek is, nagynak is! ;)

Mecsi, szuperek az uszis képek. én is mennék már vízbe Benivel, alig várom a nyaralást is pl...

tényleg, ti hova tervezitek a nyaralást? vagy mentek egyáltalán valamerre a picikkel?

jók a sírós képek... mentem folyamatosan! rakjatok fel minél többen!

sophie27

mecsi, nagyon frankó lett az uszis összeállításod
zsóf, szívesen :wink:
Vendég

kérdés:
a munkáltatós gyedigénylőn van egy olyan pont, hogy kér-e adójóváírást?erről tud valaki bővebben valamit?gondolom keresetfüggő...
köszi előre is
Vendég

cs-andi egy kis segítség egy másik fórumról

GYED papírt töltök ki.
-Az SZJA tv. 40§(2) bek. alapján családi kedvezményt kívánja-e igénybe venni?

kérdésre ugye NEM a válasz? Úgy tudom, az csak 3 gyerektől jár, ugye?
Nem et kell 3 gyerek alatt

-Utolsó kérdés benne, hogy ...% adóelőleg levonását kérem.

Ide ne írj semmi ha a munkáltató tölti ki

36%-ot kell beírni, vagy a mhely állapítja meg, aki meg 18-at ír be, ha béna a könyvelő és akkor bizony fizethetsz...

-Adójóváírás ha igénybe veszed akkor havonta több pénzt kapsz.. ha nem akkor adóbevalláskor egyben kapod meg...valahogy így..asszem én nem vettem igénybe...

:roll:

Aproo remélem csodás időtök lesz!

Szuszu megyünk szeretnénk! :lol: remélem jó idő lesz! nem zárkózom ám be :wink:

sajnos ma hajnalban elveszíttettem nagybátyámat, eléggé megviselt :cry: és mivel fiam előtt nem akartam sírni szétrobban a fejem...de megérezte,mert olyan csendben eljátszott egész nap...
Jó éjt!
Vendég

köszi boni ,
nagyon sajnálom ami történt, de szerintem sírd ki magad, talán segít egy kicsit a nehezén...
Vendég

Boniko! Részvétem... :cry:

rizsimami

sziasztok

Betegeknek jobbulást, Apróéknak jó pihenést!
Édesek a sírós képek! :lol:

kérdés:
van még valakinke olyan gyerek,mint az enyém:sír autóban, babakocsiban. Mi a baja? Megőrülök,már depressziós vagyok.h ennyit ordít a gyerekem... :shock: :cry: :cry: :cry:
nem tudom kivinni sétéálni max 20 perc különben ordít, autóban is max 5 perc és üvölt....
tippek? ötletek?
makadu

Kitti,
Nálam volt párszor ilyen, nincs túlöltöztetve esetleg alulöltöztetve? A kocsiban általában kigombolom teljesen az overált és a sapit is leveszem róla, nálunk ez bevált. Ha melege van azért sír, ha fázik, azért... tudom nem könnyű;) de ne legyél depis és ha érzi rajtad a feszkót, ő sem lesz nyugodt, szóval csak lazán;)

A babakocsiban mózessel sétáltatod vagy esetleg hordozóval/sportüléssel?! Nálunk mostanában a mózesnél van hisztizés, valószínű nem lát ki belőle annyira, amennyire szeretne, így lassan el is pakolhatom. Volt olyan is, hogy 2-3x egymás után ki kellett vegyem a babakocsiból séta közben, amíg megnyugszik, nézelődik kicsit, majd azután tudtam csak visszatenni. Illetve itt is szerintem sokat számít, hogy mennyi cucc van rajta....
Őszintén én az öltöztetéssel szenvedek még mindig a legtöbbet, hogy mikor mit és mennyit adjak rá, nekem ez a legnehezebb kérdés;)

remélem segítettem picit, illetve megnyugtattalak, hogy nem egyedi a probléma;)

na megyek lubickolni, aztán alvás;)

jók legyetek, nyugodalmas jó éjszakát...

+ elfelejtettem én is;(
Ági, boldog névnapot Neked kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel;)

sniky

Boni, most olvastam csak, őszinte részvétem, nagyon sajnálom!!!
Szerintem se fojtsd el az érzelmeidet, az csak rosszabb...

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: