A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:03-kor.
hékás

Bari - miért szedsz még Mg-ot?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Gigi - tőled akartam kérdezni, hogy milyen az amikor megváltozik az arcod? Anya mondta (sajnos messze laknak, így telefonban), hogy szülés előtt eltorzul a kismami arca. Mikor mondtam ezt a férjemnek csak kuncogott, hogy ez is valami népi babona, de te is írtad ezt, így biztos van benne valami... :roll:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka azért szedek magnéziumot mert nem szeretnék josló fájásokat.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:04-kor.
hékás

Bari - és miért baj a jósló, ha a dokid szerint érleli a tüdőt? Vagy a heged miatt nem jó?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka nem is tudom,nem is kérdeztem mega dokit,csak szedtem tovább mintha mi sem történt volna.
Lehet,hogy már nem kéne :oops:
Vendég

Hékás - lehet ma szülni fogsz tényleg? Mit akarsz a fodrásznál csináltatni? Olyan fontos lenne? nekem is kellene keresnem ma egy fodrászt, mert szombaton esküvőre megyünk ha még egyben leszek és fel kellene tűzetni a hajam. Festeni pedig apa fogja szerdán, szerencsére ügyes és meg tudja csinálni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka:te még bevállalsz egy esküvőt?Vagy tánci nem lesz?

Nekem is Apa festi a hajamat. :lol:

Kép
melike

Csak a polgárit és talán még megvacsizunk, ennyi! Tánc? Ne hülyéskedj, menni sem bírok, csak totyogok, ágyról, fotelből, kocsiból pedig úgy kell kisegíteni a férjemnek. :cry: Csak szeretnénk megjelenni, mert nagyon kíváncsi vagyok az ifjú párra és rajtuk kívül még sok kedves ismerős lesz ott.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ügyesek ezek a fiúk, hogy mi mindent meg tudnak csinálni... :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:04-kor.
hékás

Ha már itt vagyok, teszek fel egy múlt heti pocifotót, én úgy is régen raktam.

Kép

Manka[/img]

Manka

Kép

Kép
mankabi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:05-kor.
hékás

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:56-kor.
Vendég

Mi júli 26-ra és aug. 23-ra vagyunk meghívva lagziba.
Mindkettő jó barátnőm. :cry: Nem tudom elmegyünk-e,nem valószínű.A védőnő azt mondta nem kéne egy másfél hónapos babát annyi ember közé vinni.
Ha meg mamára hagyom sietni kell haza,aggódnék,hogy minden oké-e.Annyira rosszul jött ki.

Véleményetek?

Kép
melike

Kriszta - nyákdugó? De izgi!!!!!!!!!!!!! Zéti már összecsomagolt? Azt mondod Zoló is kibújik a héten? A végén még tényleg egyszerre szülünk. :wink:

Hékás - ha még vizsgálat is lesz, ott már tuti beindulnak a dolgok szerintem. Nyákdugó elment már?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kriszta:jól megnézted a babakocsidat. :lol:

Kép
melike

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:56-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:05-kor.
hékás

Teljesen abban voltam, hogy narancsosat vettünk. :oops:
Vendég

Én (tapasztalatom ugye nincs)annyira nem aggódom túl a szitut,de Apa határozottan kijelentette,hogy dehogy megyünk egy ekkora gyerekkel. :shock:

Kép
melike

xxx
hékás

Melike - amikor mi esküdtünk, volt egy nagyon kedves baráti pár, akinek akkort volt pár hónapos a babája (talán 5), ők elhozták a szertartásra, de nem jöttek be, hogy ne sírja végig a gyerek, utána hazavitték a nagyihoz, megvacsiztak, kis tánc és mentek is, ja közben a lány egyszer hazament szoptatni. Sajnáltam, hogy nem maradtak, de érthető, a baba fontosabb. Én nem mennék el kicsi babával, mármint másfél hónapossal, a tesóm diplomakiosztója is nemsokára lesz, oda sem tudok elmenni. Itt most a baba napirendje és nyugalma a legfontosabb az elején. De lehet másnak más a véleménye. Ha nem muszáj akkor majd csak később viszem ilyen helyekre, a nagyszülőkhöz csak 6 hét után utazunk majd.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jaj,nekem nem fáj semmim,de biztos beparázok ha elkezd bárhol is fájni. :o

Kép
melike

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:57-kor.
Vendég

Én annyira nem tudom eldönteni.Mindkettővel egyetértek:nem kell sokáig lenni és semmi baja nem lesz,de egy ekkora babának nem igazán erre van szüksége.Meglátjuk.

Kép
melike

Kriszta - az lehetséges. Doki mikor fog látni? Lehet utána már a magzatvíz fog jönni?

Nekem sem fáj semmi! De ez nem jelent semmit, mint tudjuk.

Manka

Kép

Kép
mankabi

:idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:57-kor.
Vendég

Melike - majd eldöntitek még, attól is függ milyen lesz a baba, és még addig annyi minden más fontosabb dolog van, majd másfél hónap múlva kiderül.

Manka

Kép

Kép
mankabi

:idea:
Vendég

Csajok!Márti megszült!!!05.26.-án 8:10kor megszületett Kristóf.3700gr. és 50 cm.,nagyon nyugodt baba.

Kép
melike

Gratulálunk Mártinak és Kristófnak!Jó egészséget és sok tejcsit!Várunk vissza!

Kép
melike

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:58-kor.
Vendég

Márti, szívből gratulálok Kristófhoz!!!!!!!!! Jó egészséget és szép babázós napokat az egész családnak!!!!!!!!!

Kriszta - én nem akartam vinni pakkot, de lehet, hogy kellene?

Tudja valaki Márti mennyi idős volt pontosan? Azt hiszem 4 nappal volt előttem, de nem bizti.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kriszta - igen jól emlékszel! Én egyébként meglepődtem a mért adatokon, kisebbnek gondoltam, bár elég nehéz az tény.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Márti júni 6-ra volt kiírva.

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:06-kor.
hékás

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:59-kor.
Vendég

Márti Gratulálok a picihez! jó egészséget nektek!

arctorzulás
állítólag már tényleg nem sok van hátra a szülésig, ha duzzadt az arc vagy a száj :wink:
legalább is nagyanyáink szerint... :D
csipisz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:59-kor.
Vendég

A terhesség idején megváltozott hormonszint sok kismamát hajlamosíthat a vizesedésre: főleg az utolsó harmadban gyakori, hogy megduzzad a boka, a kézfej és a lábfej. Ezt az állapotot a nyári meleg tovább súlyosbíthatja, de egy kis odafigyeléssel elkerülhető, vagy legalább csökkenthető az ödémásodás mértéke.

Még a nem várandósok is sokszor tapasztalják, hogy nagy melegben, vagy sok álldogálás után megdagadnak végtagjaik. A terhesség során azonban a szokottnál több folyadék halmozódik fel a testben, a vér mennyisége azért növekszik meg 1-2 literrel, hogy a magzat és a méhlepény is elegendő tápanyaghoz jusson. Az egyre súlyosabb méh azonban egyre nagyobb nyomást gyakorol a medence vénáira, emiatt lelassul a szív felé tartó vér áramlása, a többletvíz pedig a vérből a láb szöveteibe szivárog – így alakul ki a vizenyő. A terhesség alatti vizesedés szerencsére a szülés után szinte azonnal megszűnik.

Tapasztalatból sokan a gyümölcsnapot tartják a leghatékonyabb megoldásnak vizesedés ellen: ha egy napig csak almát, banánt, narancsot fogyaszt, várhatóan lelohad a duzzanat. Segíthetnek a természetes vízhajtó hatású növények is, mint például a petrezselyem, a borsó, a póréhagyma. A terhességi ödéma nem kóros állapot, ha azonban hirtelen a kéz és az arc is felpuffad, vagy csak az egyik oldal végtagja dagad meg, közben pedig felmegy a vérnyomás, mindenképp konzultájon orvosával.

Na ezért dagadunk... :D
csipisz

HATALMAS GRATULA MÁRTIÉKNAK!!!!!

Szép nagy baba!
Remélem majd kapunk fotót!

Csajok! Egyre izgalmasabb a helyzet!

Ki lesz a következő??? :lol:

Kép

Kép
ibm

Csipisz, de miért csak az egyik láb?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Elmentem a boltba meg egyik kolléganőmet is útba ejtem.Majd jövök.

Kép
melike

MÁRTI NAGY NAGY GRATULA KRISTÓFHOZ, ELÉG NAGY BABA LETT
SOK SOK TEJCSIT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET NEKTEK!!

Kép
Kép
eyi

Fogalmam sincs... nekem csak a bal kézfejem és a szám szokott bedagadni, de nem tudom miért. :roll:
csipisz

MÁRTI

Kép

GRATULÁLUNK!
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 10:00-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:06-kor.
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: