A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Peni! a vicces akkor lenne ha mondjuk apeh napon lett volna mindez...:) egyébként bárhol bármiylen rendezvényre elmész és vásárolsz az árusoktól tuti nem kapsz számlát, nyugtát akármit...pedig az ilyen helyen nagy merészség mert akár mehetnek ellenőrök is.

A betörés után nálunk sem történt semmi...szépen elsinkófálták a dolgot.
katuska79

Peni: :evil: Szolgálunk és védünk, na hiszen... emlékszem, hogy amikor eltünt a mobiltelefonom, mert valószínűleg ellopták, a rendőr megkérdezte, hogy láttam-e, hogy ki vitte el, mert különben nem tesznek semmit. Mondtam neki, hogy ha láttam volna, hogy valaki ellopja, akkor nem hagytam volna :roll: Persze tényleg az legjobb az egészben, hogy nem lett bajotok...

Cumisüveg: ma fél óra könyörgés után (Manó, edd meg szépen, más babák Afrikában éheznek, vagy keserű tápszert esznek, vagy savanyú és furi szagú fagyasztott tejet...) drága gyermekem elfogyasztott cumisüvegből 80ml lefejt tejet (előző napi maradvány, nem volt szívem kidobni), de csak nagy üvöltés közepette. Legalább nem 2 órát könyörögtünk, hanem csak felet... ez most vagy fejlődés, vagy csak éhesebb volt. Én már ott tartok, hogy végigkóstoltam mindent: friss anyatej (finom édes, enyhe fémes mellékízzel), fagyasztott anyatej (savanykás, iszonyú erős fémes mellékízzel), 1 napos anyatej (kevésbé édes és erősebb fémes íz- valószínűleg bomlik a tejcukor belőle), tápszer (BEPA HA Start Aktív- édes, de égetett cukorhoz hasonló kesernyés utóíz van benne- nekem nem zavaró, de én már többet ettem belőle mint Manó, aki az egészet promt visszaköpte)) Próbálom kitalálni, miért nem eszi meg a cumisüvegből. Nem tudom, mi lesz ebből, hamarosan rendes kajákat kéne próbálgatni?! Lökött gyerek, kaja mellett hal éhen... :roll: :roll:

Baba-mama torna:
Jár valaki? Szerdán voltam először- a Duna Plázában. Manó egész jól bírta 40 percig, utána viszont "ölbebabó" akart lenni- úgy gondolta, hogy a fenék és hasizom gyakorlatokra anyának nincs szüksége :roll: Az volt a vicces, hogy amikor egy másik, hasonló korú elkezdett sírni, mert éhes volt, Manó is pár másodperc múlva rákezdett (pedig nem volt éhes)- szépen felbiztatták egymást :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs:
hát reménykedj benne, hogy a rendes kaja más lesz, azt nem cumisüvegből kapja.
Még egy érv, hogy Bence udvaroljon Violának! Az én fiam nagy zabás, legalább nem kell azon aggódnia, hogy kieszi a nője a vagyonából :)

Képzeljétek, teljesen meg vagyok hatódva! Írtam, hogy le kell állnunk az idegen tejjel. Megkérdeztem a csajszitól, hogy issza-e a szoptatós teát, és kiderült,hogy igen. Mondtam neki, hogy ez esetben nagyon sajnálom, és köszönjük az eddigi tejcsit, de nem tudom adni tovább, mert Bence nem bírja. Ő pedig azt mondta, hogy úgyis iszik elég folyadékot, akkor leáll a teával, és próbáljuk ki úgy! Hát komolyan, én nem tudom hány e,ber lenne hajlandó egy vadidegen gyerek miatt megtenn iezt agesztust! Annyira jólesett, el sem hiszem, hogy vannak ilyen emberek !

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Apus témához - nálunk is hasonló a helyzet reggel megy este 8- 1/2 9 körül ér haza akkor fürdés ha nem nyügi még Zille akkor szórakoztatja egy fél órát aztán én altatok. De hétvégén legalább itthon van és kapok egy óra kimenőt. :)
Nálunk anyum szokott jönni egy napra hetente és ő mindig elküld hogy menjek kikapcsolódni, ezen a héten nem jött (Párizsba ment helyette, nem is értem ott miért jobb :D ) és hiányzott is az a két óra!

Hanna - Olivér 5-től egyáltalán nem alszik fél órákra sem? Azért az nagyon fárasztó lehet. Nagyon jól bírod!!

Katuska- én is jót nevettem a történeten. Nálunk is van hogy szanaszét marad egy-két pelus meg játék, és már ezen is ki van mostanában akadva! mi lesz később?!

Mi ma voltunk magán gasztrósál, még szigorúbb tej diétára lettem fogva ami azt jelenti, hogy tejpor/tejsavópor sem lehet a kajában (Eddig ettem kekszet, meg nápolyit, ez volt a desszertem) most mi lesz, azt nem tudom. Pékáruból sem lehet csak vizes zsemlét, meg kenyeret, szóval eddig se ettem sok mindent, most már szinte semmit, így főzni sincs kedvem :cry:
Ja és ezt azért, mert Zillénél a bukás összefügg a tejallergiájával!

Baba-mama torna - én szeretnék de itt Ráckevén nincs semmi, ha nem lenne messze a Dunapláza elmennék amiikor Ti jártok!

Kép

Kép
lucus16

Jó reggelt!

Jó régen voltam megint. Szerda óta nem az biztos, mert akkor kaptunk oltást.

Hát most nem bírta olyan jól szegénykém mint a múltkor. Valószínüleg azért, mert pont akkor zavartuk meg egy oltással, amikor már éppen aludni akart volna. Így lett egy nyűgös délutánunk, és egy nyomott másnapunk. De most már minden rendben.

Most van egy apja, akit ápolhatok. Tegnap lézeres szemműtéten esett át szegénykém. (volt nekem is 9 éve így tudom mit él át) Lesz még a maival együtt 3 rossz naőja, de utána jobban lát mint valaha. :D Így kicsit szétszakadok. Mert ordít a kicsi, és a nagy is. (persze a nagy csak átvitt értelemben)

Na megyek visszaolvasok.

Kép
Kép
cs_erika

Lányok én feladtam, elolvastam 3 oldalt, és még volt ugyan ennyi.

Odáig mnden esetre eljutottam, hogy Moffliékkal gond van. :cry: Nagyon sok erőt kívánok neked a rendezéshez, tudom milyen nehéz külön élni a párodtól.
Az én férjem másfél évet élt kint Brüsszelben 2007-től tavaj áprilisig. És nálunk nem is volt még gyerek, csak babaprojekt. És tudom, hogy rengeteg türelem, és kmpromisszum kell mindezek elviseléséhez. Igazából okosat nem is tudok írni ezzel kapcsolatban csak anyit, hogy ha bármiben tudunk segíteni akkor gyere. Már ha kiírod magadból a gondokat az is segíthet.

Csajok én meg kihalok a gyerekemen. :lol:

Esti fürdés: két napal ezelőtt fürdeti az apj, és amikor a hasára fordítja, hogy hátat mossunk neki olyan irtózatos ordításba kezdett, hogy csak néztünk egymásra, hogy akkor most mi a baja. Elsőre nem tudtam, vizont másnap amikor ugyan enél a műveletnél ismételten rákezdet rájöttem. A fürdés vége jön, és ki kell szállni a kádból. Akkor visszaültettem még pár percre és azonnal megnyugodott. Tegnap már a hátmosással kezdtünk, akkor is elkezdte a nyüszit, de utána tudott még pancsolni. Szóval gyakorlatilag át kell vágni a gyerekem, hogy ne ordítson a fürdés végén. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Szeretném megmutatni mit űvel a fiam a csörgőkkel alig 4 hósan! :lol:

:lol: http://www.youtube.com/watch?v=hp-uUK3YeA0

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Szép jó reggelt.

isarenikő
Megnéztem a videót, hát egy tünemény a Milán rajta. :D :D

A Joelnek van föl téve az a macis zenélő játék.
Bár zenélni már nem zenél, mert vagy túl lett húzva vagy a Joel ahogy forgatta kiakasztotta, nem tudom.
Ő is hasonlókat csinál vele mint a Milán, csak azzal a különbséggel, hogy ő olyan erővel rángatja a macikat, hogy egyszer véletlenül egy kicsit megütötte vele a homlokát.
Egy kicsit sírt csak, de folytatta tovább.

manocskak

Enikő:
nem semmi a pali! :) Mit össze küszködik! :lol: Nagyon ügyes!!!

Erika:
Ennyire szereti Zsófi a fürdést? vihetitek majd starndolni :wink:

Én ma szívbajt kaptam kissé.. Reggel Bence már fél 6-kor fent volt, de kiabált hangosan, hőbörgött, és unatkozott. Alig láttam ki a szememből, gondoltam, hogy ne unatkozzon, leteszem a játszószőnyegre, hadd játsszon. Néha lementem alfába, aztán csak azt láttam, hogy az én fiam annyira rázta a játszószőnyegen a csüngőbüngőket, hogy az ív fölötte összeomlott. :lol: Kissé megijedtem, mert fejbeverhette volna egy csörgő, de nem volt gond szerencsére :) Hihetetlen milyen erő van bennük!

Apa megint nincs itthon.... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Enikő: szuper édes Milán baba és NAGGGGGYYYYON ügyes :) .

KépKép
peni

Milán nagyon édes! Azért nem tudom azt észrevettétek-e, de közben keresztbe feküdt az ágyban. :lol:

Az én lányom már nagyon ülni szeretne, hiába magyarázzuk neki, hogy az egyedül még nem megy, és nem lehetek ott vele és fogom a kezét egész nap, mikozben ültében nézelődik. De az az arc miközben ül, ..... hát az fergeteges. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Enikő! hú miylen erős Milán! nem semmi hogy hasizmozik!

Mágnes! jót nevettem....nem semmik ezek a palik. Romokba dönti a játékát Bence is.
Petra oylan kis finoman játszik mindennel. Megfogja, nézegeti. Neki most a break a kedvence. Körbe körbe forog a hátán ha leteszem az ágyába.

Zitocs! próbáld meg kiskanállal etetni ha nem tetszik a cumisüveg neki! Egy kis gyakorlás és gyorsan megtanulja! Érintsd oda a kanalat a szájához, majd amikor kidugja a nyelvét (mintha ki akarná lökni a szájából) akkor a kanalat tedd a nyelvére és szépen elkezdi beszopizni róla a tejet. Petra azt a 20milit ha kér még a cumisüvegből fél óra alatt tudja csak megenni...ezért inkább kanalazom neki.
katuska79

hehe :lol: Apa hazajött, és elvisz az Ikeába húsgombit, áfonyaöntetet és mandulatortát enni,miután egész héten ezt kívántam!!! Érzi ő, hogy vaj van a füle mögött.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na Mágnes örülök, hogy apa rájött, hogy hozna kéne a figurát kicsit erőteljesebben....remélem jót ettetek :wink: .
Egyébként lányok, anélkül,hogy bárkit minősítenék (távol álljon tőlem) rá kellett jönnöm, hogy a férfiak nem hülyék annyira mint amennyire mi hisszük, hogy azok. Valószínüleg raffináltabbak mint mi és korán rájöttek, hogy jobban járnak ha mi azt hisszük, hogy hülyék mert úgy kevesebb az elvárás...........
EZt a -szerintem- minden férfiban meglévő genetikai csökevényt már az 5,5 éves SOma fiamban is feledeztem.....nagyon okos de úgy csinál mintha zizi lenne...azt hiszi akkor nem kell megtennie dolgokat. AZ apja is ezt csinálja nagyban.....sőt az apukám is ezt csinálja mégnagyobba......azért gyakran hálát adnak a sorsnak, hogy nőnek születtem..................

KépKép
peni

amikor visszaolvasom látom mindig milyen bakikat vétek....bocs :roll:

KépKép
peni

Sziasztok!
Pénteken lagziban voltunk Patrik egész jól bírta, de viszonylag korán mentünk aludni úgyhogy a desszertnél már nem voltunk jelen. Nem baj úgyis annyi édességet zabbantok :roll:

Enikő: nagyon ügyes Milánod hihetetlen milyen erő van a kicsikben.
Az enyém éppen a járókát püföli a kiskakassal :D

Mai menü: tojásos nokedli fejessalátával

Mágnes: amikor megyünk az Ikeába én is mindig elcsábulok. Múltkor a shopban megvettem a hozzávalókat és otthon csináltam meg de az Ikeában enni azért mégiscsak jobb :)

sahli

Megkostoltuk az almalevet- benyakalta az egészet :)

sahli

Enikő, csak ámulok és bámulok, hogy Milán milyen ügyes! Ezt már a talin is bebizonyította és hát a mostani videó se piskóta.

Peni, szerintem igazad van a pasikkal kapcsolatban. Ma én is zsörtölődtem egy kicsit: délelőtt én főztem, míg Apa lustálkodott, majd elmentünk együtt sétálni. Séta közben mondtam, hogy a teraszon lévő virágok helyére újakat kellene ültetni, mert tönkrementek. Erre a drága férjem közölte, hogy akkor nosza, csináljam meg :evil: Meghogy én mindig csak osztom neki a munkát :evil: Mintha annyi mindent csinálna itthon!! Erre most délután én teszem rendbe a konyhát, meg nekiálltam végre a sütő kipucolásának (már ráfért...), mikor Bálintka felébredt, mondom Apának, hogy menjen már fel és altassa még vissza. 2 perc múlva jön, hogy ő nem tudja visszaaltatni, biztos nem álmos. Érdekes, ezt követően nekem 10 perc után visszaaludt, azóta is húzza a lóbőrt... Csakhát drága párom szívesebben passziánszozott volna a számítógépen..... Komolyan mondom, ilyenkor fel tudnék robbanni!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit! ez ismerős....nálunk ez úgy megy, hogy mondom neki altassa már vagy fürdesse meg Mátét. Erre a számítógépnél ülve odakérdez Máténak, hogy: megyünk aludni/fürdeni? persze a gyerek füle botját sem mozgatja...Ő meg gépezik tovább nyugodtan. Na ekkor szoktam bepipulni, hogy na azt várhatod mikor mondja, hogy igen menjünk aludni!!!! És akkor jön a szöveg, hogy sírni fog. ééééés??? Nehogy már felnőtt létedre apjaként ne bírj el vele!!!!

Mágnes! az a mandula torta oylan finom!!!!! Szoktunk venni de én úgy fagyasztottan szeretem...nem is tudtam, hogy igazából ki kéne olvasztani. Mindig azt hittem jégkrémtorta.... :oops:

Sahli! úúú lagzis desszertről lemaradni????? áh iylen botorságot:))
katuska79

Manócskák, Mágnes, Peni, Erika, Katuska, Sahli, Edit! Milán köszöni szépen a dicséreteket!

Erika! Rendszeresen keresztbefordul már az ágyba. Néha be is szorul, mivel az ágy csak 60 cm széles ő meg már 70 cm. :lol:

Mágnes: De jó! Annyira örülök! Remélem sikerült kicsit kikapcsolódni!

Peni! Nagy felfedezést tettél! :lol: Melyikük bukott le először?

Sahli! Jó buli volt? Tánc, meg minden?
Képeket elküldtem, megkaptad?

Edit, Katuska! Kitartást! Nem könnyű ezekkel a pasikkal, de olyan jó hogy vannak. Igaz én most nem panazkodhatom, mert 24 órában segítségem van!
Katuska! Hol veszel mandulatortát fagyasztottan?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jaj Katuska: ez a fürdés kontra számítógépnyomkodás mintha nálunk történt volna....pontosan ez van itt is!!!!

SOma 9-kor megy aludni minden este....tegnap elvállalta az apja hogy megfürdeti a gyerek este fél 9-kor még a tévé előtt az apja meg bőszen nyomkodja a számítógépet! Mondom nekik nem kéne már elkezdeni a fürdést: erre válasz, hogy ne idegeskedjek majd elkezdik.....én meg dehogynem idegeskedek ugyanis hétőn reggel nekem kell valahogy kioperálnom az ágyból a totál kómás gyereket és nekem kell elvonszolni az óvodába..........
Természetesen a 9 órás lefekvésből lett fél 10-es...én meg ezt nem szeretem! 9-kor megyünk aludni és kész passz.....nincs lazaság :lol: .

KépKép
peni

Vasárnapra megfőztem Kisbogács Kriszti csikós tokányát aminek a receptjét feltette a másik topikba! Nagyon finom volt, ajánlom mindenkinek! Köszi a receptete Kriszti, felvettem a repertoáromba :lol: !

KépKép
peni

Sziasztok, ma már vagyok :)

Hétvégén ünnepeltük Zaza szülinapját, itt voltak Anyósék, meg Apus két unokaöccse (ők itt is aludtak), meg idejöttek a szüleim és az öcsémék, Zaza meg meghívta az ovis barátait (2 db). Egész szombat délelőtt sütöttem, délután parti, vidámkodás. Vasárnap búcsú a faluban, Saca kendőben, a gyerkőcök dodgem-eztek (így írják?), meg ugrálócsúszdáztak (mi sem kaptunk blokkot).
Most az a harci feladatom, hogy a megmaradt romokat eltakarítsam. Voltunk a decathlonban is vasárnap, ami még kell a túrázáshoz (a héten megyünk), azt bevásároltuk.

Enikő: köszi a viszeres kommentet, megpróbálok a héten benézni a dokimhoz. Nem tudom, hogy mi ez, nem dagadtak az erek, de fáj, és maga az ér, mert ha megnyomom, érzem. Jó lenne, ha a túrázásra helyrejönne, vagy legalább nem fájna, mert nem tudom, hogy fogok hegyet mászni nyakamban Sacival, fájó lábbal :?

Munkamegosztás: érdekes, egy másik topikban is ez a téma :D szerintem szokás kérdése. OK, igaza van Peninek, hogy eljátszák a tudatlant, és még a kispasik is, hátha... de ha kialakul egy rend, akkor képesek követni (többé-kevésbé). Összességében én úgy látom, hogy nálunk jól működik a dolog, és annak ellenére, hogy Apus napi 12 órát távol tölt, sokat segít. Persze vannak ilyen ejráérünkarramég dolgok néha nálunk is, de nem mondanám, hogy jellemző.

Zitocs: legalább megette :roll: én akár a fejem tetejére állhatok, akkor sem eszi meg a lefejt tejet :?

Moffli: örülök, hogy rendeződnek a dolgok :)

Bocsi, hogy nem reagálok mindenre, most elhúzok takarítani, pakolni, van mit :?

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Nahát, milyen kedves hozzászólásra érek haza :D
Peni, köszi, örülök, hogy ízlett!

Még nem olvastam vissza, remélem mindenki jól van. Az utazásunk hosszú volt, és Ágnes utálta az egészet (s ettől én sem kedveltem annyira a dolgot), de majd szépen kipihenjük magunkat. Most futok hajat szárítani (odafagy a hajam a fejemhez, olyan hideg van itthon :shock: ) aztán jövök még....
kisbogacs

Kriszti: itt 20 fok van :shock:
Ma csupa hármasok a lányaink :D
Nem aludt el Ágnes út közben? Saci nagyon hamar beájul, igaz, ha ébren van, ő is elég nyűgös szokott lenni, hacsak a tesók nem szórakoztatják...

Csöre
csöre74

sziasztok,

én is jelen, Manóm alszik (kopp-kopp)...ha hirtelen eltűnök, akkor felébredt :lol: :wink:

Ercsi, édi lehet Zsófi, ahogy ülni próbál! Levi is imád ülni, állandóan úgy akar lenni és ilyen fejet vág közben:
Kép
Kisbogács, sajnálom,hogy Ágnesnek nem jött be az utazás...az autót nem bírta? Vagy az idegeneket?

Csöre, hová mentek túrázni? Kíváncsi vagyok, Sackó hogy bírja majd!

Zitocs, tetszett az elemzésed a tejcsiízekről :lol: Levi mindent megeszik, ami tejcsi, a fagyasztottat is, viszont mindent kiköp, ami nem az :roll:

Enikő, én is megnéztem Milánt, nagyon édi a csörgőivel! :lol:

Lucus, hogy derült ki a tejallergia? Sajnálom a diétát, de persze mindent Zilléért :wink:

Peni, akkor alakultok Apjukoddal? :roll: :lol:

Moffli, örülök, hogy jobb a kedved és alakul a helyzet Nálatok! Csak így tovább!!!!!

Levente a rota oltástól már megint 1,5 hétig hányt. Most kezd rendbejönni a pocakja. Ha ezt tudom, biztos nem adatom be neki :roll:

Ti gondolkodtatok már a bölcsin? Pesten mostanában kell beíratni sok helyen, hogy jövő szept-től legyen helye... :roll: Nálunk még gázosabb állítólag, a héten utánajárok...inkább legyen helye, mint ne, aztán még mindig meggondolhatjuk :roll:

Más: mindenkinek megjött már, csak nekem nem???? :roll: Mert akkor futok tesztet venni :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.04.27 10:44-kor.

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Tegnap lehozott tesóm Vásárhelyre. Eladtuk a nagymamáméktól örökölt házat, és ma mennünk kell az ügyvédhez. Pénteken jön értünk a férjem, így addig nyaralunk.
Délelőtt bementünk anyukám munkahelyére. Ádám bírta a kiképzést. Nagyon szereti a nyüzsit, az új arcokat, helyeket.

Visszaolvasok.

krisz78

Vicky: nagyon szép kisfiú Levente. :D
Bölcsi: én nemsoká listára vetetem jövő szeptemberre. (még májusban) Sajnos nem engedhetjük meg magunknak a GYES-t. Aztán, ha jön a tesó, akkor persze nem megy, de muszáj jó előre helyet keresni. Szeretném a suli melletti bölcsibe adni, csak az nagyon népszerű, de dolgozik ott ismerős anyuka. Hátha...

Enikő: Ámulok Milánon. Hatalmas, erős kisfiú. Már a talin is nagyon ügyi volt.

krisz78

Bölcsi: hiába nem engedhetem meg magamnak a gyest (ami vagy lesz, vagy nem), nincs nálunk bölcsi :( máshová meg nem viszem Sacit, amikor itthonról dolgozom.

Viki: nagyon édes Levente :) sajnálom a hányást :( én végül nem adatom be, sem a védőnő, sem a doki nem javasolta.
Zemplénbe megyünk, hááát, én jobban tartok attól, én hogy bírom, mint attól, hogy Saci hogy bírja. Kendőben nagyon édesen elnézeget, jól elvan egy ideig. Ha meg elfárad, pihenünk. Tegnap este Apussal rágyúrtunk a túrára :D Megnéztük az MTV videótárból az Egymillió lépés Mo-n első részeit :D már vagy 5-ször megnéztük az utóbbi egy évben :D
Mensi: Zaza születése után a 8-ik hónapban jött meg először. Most 2,5 hónaposan, most kéne másodszor, de semmi, egyelőre. Remélem, nem túra közben köszön be :? Szóval nem kell sietned azzal a teszttel. Egyelőre nálam sincs para, majd pár hét múlva, ha nem történik semmi.

Ülés: Saca is nagyon szeret, ügyesen felhúzza magát, ha az ölemben van, hogy ő bizony teljesen függőlegesen akar ülni, mert úgy lát jól :shock: :lol: :lol:

Már két órája alszik. Nem tudom, hogy megyünk így el Zazáért az oviba :? Közben azért sikerült felporszívózni, kiteregetni (ott figyel még 6 adag ruha mosatlanul :?), ebédelni, tízóraizni...

Csöre
csöre74

Nos, nem jutottunk el Zazáért az oviba... már lassan 3 órája alszik Saci... de nem ébresztem fel. Legalább Zaza is alszik egyet, vagy legalább fekszik.

Csöre
csöre74

Vickybabe! nagyon édes levente ahogy kuporog vigyorogva!
Igen nagyon sz.r a bölcsi helyzet...a 17. kerületben meg egyenesen siralmas....ja és ha nem szeptemberben kezdesz bölcsit akkor be sem adhatod májusban a jelentkezést, hanem majd az aktuális hónap előtt egy hónappal kell leadni a papírt. Ergó hiába jelentkezem most a szolgáltató házban (mert nekünk ott kell) élből elutasítanak mert nem idén ősszel adom be a lányt. Ja és hiába van felsorolva a papír alján az összes bölcsi, csak egyet jelölhetek meg. Ha oda nem veszik fel akkor szívás van...nem lehet, hogy bejelölöm az összeset és lesz ami lesz. Mátét is beírattam tavaly amikor még nem is tudtuk, hogy lesz tesó. Odaírtam indoklásként, hogy a munkahelyemen visszavesznek, a 90 ezres hitelt huszonezres gyesből nem fogom tudni kifizetni, a párom szintén dolgozik és nincsenek sem nagyszülők sem rokonok akire rábízhatnám. Az első nap adtam le a papírt de kapásból utasítottak el túljelentkezés miatt. Ilyenkor elgondolkodom, hogy de jó mindenkinek van munkája!!!!
Most az ovival megint csak ez lesz...mivel itthon vagyok Petrával így az esély nullával egyenlő bekerülni. Persze simán le fogom tagadni....Itt építenek új ovit de oda majd csak szeptemberben lehet jelentkezni mert még a tetőt ácsolják rá.
Ha nem veszik fel valami oviba akkor rövid úton diliházba fogok kerülni...
katuska79

gyorsan,mert rohanunk az udvarra, majd visszaolvasok

Voltunk ma a gyerekorvosnál Bencével,kiderül,t ohgy nem egyszerűen lukas a szíve, hanem neve is van a betegségének: infectiv endocarditis profilaxis.... Azt mondta a doki néni, hogy ez egy nagyon ritka elváltozás, és valóban nagyon figyelnünk kell majd, a legsarkalatosabb pont a fogászati kezelés, mert ilyenkor antibiotikumot kell kapni a kezelés előtt fél órával. Azt mondta, a kiskönyvére nyomtassuk rá a betegsége nevét, hogy rögtön lássák, bárhová ,bármiért is kerül . A műtétek is hasonlóan rizikósak, de mondjuk egy mandulaműtétnél előtte az anesztes kikérdez.
Azt mondta, ő óvatos ezzel, hogy benőne a luk, mert ritkán szokott, de a beavatkozások rizikóján kívl más hátránya nem származhat ebből..
Hát az tuti, hogy az én fiam majd nem fog iskola, meg ovifogászatra járni. Meg lesz tiltva.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes,- infectiv endocarditis profilaxis- ez nem a betegség neve, hanem amit tenni kell, hogy ne történjen baj a miatt, hogy lukas a szive. infectiv=infectio=fertőzés
endocarditis=szívbelhártyagyulladás
Profilaxis= megelőzés

Na megyek, mert kislányom úgy döntött, hogy a tiszta pelusba hajlandó csak trottyolni.

Kép
Kép
cs_erika

[quote="mágnes"]
írta:
mágnesVoltunk ma a gyerekorvosnál Bencével,kiderül,t ohgy nem egyszerűen lukas a szíve, hanem neve is van a betegségének: infectiv endocarditis profilaxis.... Azt mondta a doki néni, hogy ez egy nagyon ritka elváltozás, és valóban nagyon figyelnünk kell majd, a legsarkalatosabb pont a fogászati kezelés, mert ilyenkor antibiotikumot kell kapni a kezelés előtt fél órával. Azt mondta, a kiskönyvére nyomtassuk rá a betegsége nevét, hogy rögtön lássák, bárhová ,bármiért is kerül . A műtétek is hasonlóan rizikósak, de mondjuk egy mandulaműtétnél előtte az anesztes kikérdez.
Azt mondta, ő óvatos ezzel, hogy benőne a luk, mert ritkán szokott, de a beavatkozások rizikóján kívl más hátránya nem származhat ebből..
Hát az tuti, hogy az én fiam majd nem fog iskola, meg ovifogászatra járni. Meg lesz tiltva.

Mágnes
Doktor :evil:
Infectiv endocarditis profilaxis... ez nem egy betegség neve... ez egy eljárásmód...
Mindenkinek, akinek valamilyen szervi szívhibája van (billyentyű-betegség, pitvari vagy kamrai sövényhiány), annak mindenféle beavatkozás előtt egy adag antibiotikumot kell adni a fertőzés megelőzésére... ezt jelenti ez a hangzatos latin kifejezés...
Vendég

Na látom vickynek is fennakadt a szeme azon amit a dr mondott. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Erika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Viki: Levente nagyon édes!!! Zétény is imád ülni....néha egy bizonyos idő után elkezd "beremegni" a feje a nyakán olyan aranyos, nagyon koncentrál, hogy tartsa magát!
Apussal....hát alakulunk, tudod mint az a bizonyos púpos gyerek a prés alatt....elég nyögvenyelősen. Össze kéne szednünk magunkat ...a fiúk miatt dehát ami egyszer már ilyen ócska lett azt marha nehéz összekalapálni....és egyre inkább kezd meggyőződésemmé válni, hogy azért a probléma kezelhető tudati szinten. Érzelmileg nem. De kezeljük tudatilag......mondhatnám úgy is, hogy projekt szinte emeltük a házasságunkat :roll: :roll: :roll: .

KépKép
peni

Csöre! Merre mentek kirándulni?
Még mindig fáj a lábad? Az nem túl jó, bár a mozgás nem árt neki (sőt), de fájós lábbal nem lesz könnyű.

Vickybabe! Levente nagyon édes! Ez a felülős mosoly ismerős! Más perspektívából nézni a világot! :lol:

Mágnes! :( Sajnálom, hogy ez nem kinövős fajta lyuk. Azért az mégiscsakmegnyugtatóbb lenne, ha eltünne.

Peni! Projekt szintű házasság? Van még vonzodás valamelyikötök részéről a másik irányába?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Képzeljétek! Kaptam választ a szoptatási tanácsadótól. Azt írták, hogy térjünk vissza az éjszakai szoptatásokra és fejjek (ezt nem igazán értettem, mert írtam, hogy a fejéstől begyullad a mellem). És még azt is, hogy Bianka fél éves koráig ne szedjek fogamzásgátlót. Hát... Manócska példájából okulva lehet, hogy ezt a tanácsot nem fogadom meg.
Pedig én már örültem, hogy Bianka végigalussza az éjszakákat. Őt biztos nem fogom felkelteni, inkább fejek, de még megvárom, míg válaszol a fejéssel kapcsolatos problémámra.
Viszont ha én majd éjszaka állandóan kelek fejni, akkor viszont kialvatlan leszek, ami ugyebár szintén okozhat problémákat. Vagy tévedek?

Kép
jandrea

Jandrea: én magam nem vagyok igazán otthon a szoptatás témában 2 gyerek után sem.....de ez a tanács amit kaptál...hát :roll: :roll: .
Ennek a tanácsnak egy baja van, az anyát sehol nem veszi figyelelmbe. Nagyon fontos a tej de az is, hogy a mama közben jól érezze magát (ne gyulladjon be a melle a fejéstől, ne legyen kialvatlan az éjszakázástól, stb) mert ha a mama nincs jól, fáradt, ideges, fájdalmai vannak abból nem lesz tej.......legalábbis szerintem dehát én nem vagyok szoptatási tanácsadó...MÉG :lol: :lol: .

Mágnes: biztos írtad már de nem találom (próbáltam visszaolvasni), hogy derült ki, hogy ez a gond van Bencénél? Te vettél észre valami "furát" vagy a gyerekdoki szúrta ki?

KépKép
peni

Vicky,Erika:
remélem elhisztek, hogy nem én vagyok hülye, hanem tényleg ezt mondta a doki, hogy "e betegség nevét írják rá a kiskönyvre, itt van a papíron" és erre mutatott.... :? Akkor a többiet se nagyon higgyem el neki?
Köszike :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nekem is oylan fura ez az egész állandóan szoptatni és attól lesz több a tej....nekem inkább kevesebb tőle. Amíg 3-4 óránként szoptattam addig mindig volt elég tej egy mellből. Amikor igény szerint szoptatok akár óránként is akkor meg állandóan éhes és alig van tej. Én tuti nem ébrednék fel fejni. MOndjuk olyan is régen volt, hogy feszüljön a mellem a tejtől. Nekem mindig tök üres...amikor elkezd szopizni akkor telítődik. De addig hol van a tej? Az agyam helyén? :D

Mágnes :cry: vigyázzatok nagyon magatokra.
katuska79

peni:
A házidoki nénink vette észre a 2 hós oltásnál, hogy elég erős zöreje van... Egyszerűen nem értem, hogy a klinikán ezt hogy nem vették észre... :roll:

JAndi:
A tanácsot a La Leche ligától kaptad?? Mert nagyon olyan szaga van.. Nem tudom, nekem is valahol az a gondom a szoptatási tanácsadásokkal, hogy abszolút egyoldalúan néz mindent. Igen, persze, a bab az első, de egyszerűen nem akarja elfogadni azt a tényt, hogy nem megy mindenkienk, sőt, nem mindenkinek válnak be a tanácsaik.Persze vannak jó tippkeik is, de a hozzáállásuk nekem nem nagyon jön be..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Engem a szoptatási tanácsadók löktek a depressszióba :evil:

Mágnes
Én azzal értek egyet, amit a kardiológus mondott (néztem a blogodat)
Alexnek is van egy nyílás a szívén. :wink:
Neki az a nyílás nem záródott még tökéletesen, ami a magzati életben összeköti a szív jobb és bal pitvarát.
Vendég

Vicky:
nekünk a szívizomnál van luk..
Akkor most mi a fenét írjak a kiskönyvre? Ráírjam azért az endocarditist?? :roll:

Szoptatás:
Nekem már alig van tejem... Bal cici továbbra is defektes, ez még inkább betesz a tejemnek... Napi szinten 300-max. 400 ml....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andrea: háááát, nem tudom. Három gyereket szoptattam, kettőt 2,5 éves koráig, remélem, a harmadikat is sokáig. De hogy éjszaka keljek fejni :shock: vagy ébreszteni a gyereket, amikor az alszik?! Nem tudom. Én nem tenném.
Én annyit teszek, hogy igény szerint szoptatok. Hol több, hol kevesebb a tej, de ha kevés, max. hamarabb lesz éhes...

Enikő: sajnos még fáj :( a dokihoz persze nem jutottam el :( a Zemplénbe megyünk hegyet mászni :)

Képzeljétek, a falu másik kendőző anyukájának a gyereke együtt jár oviba a fiammal :D ezt most tudtam meg :) mutatta, hogy kell hátra kötni. Próbálkoztam Sacival otthon, akinek annyira tetszett, hogy hangosan gurgulázva kacagott :D :D Apus bejött, hogy mi történik, még nem hallotta ennyit kacagni Sacát :D

Végre vettem muskátlikat :) El is ültettem, felpakoltam az ablakba, most sokkal hangulatosabb a ház :D

Elbúcsúzom mára, jó éjt!

Csöre
csöre74

Mágnes
Ne tedd beteggé Bencét!
Kardiológusra hallgass!
Kardiológiás papíron levő diagnózist írd rá inkább a kiskönyvre, ha akarod.

Szoptatás-tej-tápszer
Én már túlléptem ezen a problémán. Alex kapja a tápszert, fejlődik rendesen és egy hellyel-közzel kiegyensúlyozott anyja van...
Vendég

Mágnes, egyáltalán nem gondoltam azt hgy hülye lennél. Mi Vickyvel csak helyesbítettük a dr. hülyeségét. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Mágnes: ez a doki :shock: Közben nagyon okosnak mutatta magát, mi?

Jandrea: én ezekkel a szoptatási tanácsadókkal nagyon szkeptikus vagyok. (sőt megkockáztatom, hogy szinte elvakultak a szoptatással kapcsolatban) Szerintem alkati dolog az egész. Ha belegebedtem, akkor sem lett több tejem. Ez van. Engem egyszer a patikában oktatott ki egy ősanya, amikor kiváltottam a tápszert, hogy talán próbálkozni kellene a szopival. Gondoltam egy szépet. Próbálkozunk is, de ha kevés? Engem nem érdekel, ki mit gondol. Látom, hogy Ádám jól fejlődik. Szereti a tápszert, anyatejet is kap mellé, amennyi van. Akinek ez nem tetszik, elmehet.... Andi te se stresszelj ezen, és főleg ne készítsd ki magad az éjszakai fejéssel!

krisz78

Jó reggelt :)
Dobok egy olvasóSacát, fogomanyuszikezételnemengedemSacát és egy hátiSacát :D

Kép Kép Kép

A hátiSaca minőségéért bocsi, kicsit homályos :oops:
Rólunk: 3/4 8-kor kelt Saci, de már alszik fél órája :shock: jó az alvókája mostanában...

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: