A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Könyves csajszi engem is keres, háromszor próbálkozott be, harmadjára, ahogy meghalottam a nevét, szó nélkül kinyomtam a telefont.. :twisted:

Barti:
nem csináltál újabb tesztet?

Én nem tudom mi van Bencével, de olyan nyugtalanul alszik hajnalban... 4 körül már dobálja a lábait, rudossa a forgóját, közben nyöszörög. ma kipróbélom, hogy lehúzoma redőnyöket, lehet, hogy a világos zavarná?... :roll:

Ja és tegnap a lányom beégetett.... Itt volt párom unokaöccse este. Először Anna odajön, megsimogatja a tegnap leborotvált lábamat, majd közli, hogy szúr!! Aztán pár perc múlva az arcomhoz ér, és megállapítja, hogy szúr az állad.... :evil: és hogy ha égek, akkor minél jobban: a papucsomhoz guggol, és elkezdi birizgálni a lábujjamat, majd hangosan kiabálja többször is: gomba! :twisted: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Gyors bejelentkezés, míg alszik a törpém:
Itthon ismét béke van, és ígéretek százai. Meglátjuk mi valósul meg belőle majd...

Móni, nekem csinált a doki UH-t többször is a 12 hetes UH előtt is, csak még hüvelyen keresztül!

Lucus, nagyon köszi a képet! Úgy feldobtál vele :D :D :D
Nagyon csini voltál (és jó ízléssel választottál ruhát :wink: :lol: )

Katuska, olvastam hogy Máté belázasodott, jobbulást nektek, remélem hamar túllesztek rajta!

Zillének csodás a mosolya (látom muszáj leszek képeket rakni a leánykámról, mert még a végén elhappolják az udvarlókat ezekkel a sztárfotókkal a vetélytársak :wink: )

Moffli
: válság: üdv a klubban. Depi: üdv a klubban! Szóval gyere csak, nem leszel egyedül :wink: Majd jól kigyógyítjuk egymást :)

Most rohanok reggelizni, aztán visszaolvasok/reagálok bővebben is (a privire is!)
kisbogacs

Jó reggelt!

Kriszti, Moffli: sajnálom a válságot! Remélem, ügyesen megoldjátok!!! (Nekem a fejemben van csak káosz :( )

Katuska: gyógyulást Máténak és a fogadnak! Pontosabban a helyének!

Mágnes: Anna :D :D :D :D (Képet küldöd majd?)

Lucus: gyönyörű Zille! Meg Ti is!

Manócskák: jó, hogy pozitívabb vagy! Nem szeretnék károgni, de a helyedben én elmennék nagyon gyorsan orvoshoz, pláne, hogy a 6 hetesen se jártál!!! Egy terhesség azért eléggé megviseli a női szervezetet és nagyon hamar jött a következő! Nézesd meg magad minél hamarabb, most az legyen a fontos, hogy az orvos mit mond!!! Ne haragudj, remélem nem bántottalak meg!!!

Krisz: nagyon jóképű Ádi! Jöhettek ide is udvarolni :D
magdolnasz

jandrea: azt még nem próbáltad, hogy 1-1 etetést csak táppal oldasz meg? Nekem ez bejött, mert így több ideje van a cickómnak termelni, ha kihagyok etetést. Szerencsére Nórát nem érdekli, hogy mikor miből jön a kaja, csak jöjjön :D
magdolnasz

magdolnasz
Nem bántottál meg, sőt mindenkinek köszönöm, hogy lelket öntöttetek belém eléggé magam alatt voltam.
És a páromnak is hálás vagyok, hogy segített nekem eléggé mélyre zuhantam, nem is igen voltam még ennyire magam alatt talán akkor amikor apukám meghalt 5 évvel ezelőtt.

A dokimat előtte föl kell hívnom telefonon, már előre látom az arcát.
Beszélgettem vele, hogy szeretnénk még egy babát, de szerintem ő se gondolta, hogy ilyen hamar megint találkozni fogok vele.
Amikor a Joellel voltam terhes és mentem az utolsó előtti NST-re, mondtam a dokinak, ha előbb nem de egy hét múlva találkozunk, de előbb jött a Joel.

manocskak

Mágnes! behalok Annán:)

Én iylen szerencsétlen nem lehetek!!! Hetek óta ódázom a fogászatot. Hol fáj a fogam, hol nem...(de inkább hol fáj) szóval a mai álmatlan éjszaka után végre elmegyek ééééés ma délelőtt 3-ig áramszünet miatt nicns rendelés!!!! Jövő hét keddig én nem bírom ki, főleg hogy a párom holnap hajnalban megy ki Kolozsvárra és hétfőn jön haza.Megpróbálom délután hátha a másik dokinő kihúzza, úgyis megy a szomszéd srác hozzá. Legalább lesz aki izgul velem.
katuska79

manócskák: ne halogasd!!!! Hívd fel a dokit és futás!!!! Pláne, ha az ikerterhesség is esélyes, nehogy valami gondod legyen!!!! Biztos minden rendben van, de jó, ha szakember is alátámasztja!!!!

Katuska: :(
magdolnasz

magdolnasz
Köszi a biztatást.
Csak az a helyzet, hogy most rögtön nem fogom megtudni, hogy iker terhes vagyok-e, mivel már az előbb írtam, hogy csak 12 hetesen csinálnak uh-ot nálunk, előbb nem.
Bár lehet, hogy most csinálnának előbb is.
Majd beszélek a dokimmal és egyeztetek vele, hogy mikor tudok hozzá menni.

manocskak

Jó reggelt!!!

Mágnes: olyan jót nevettem Annán!!!

Katuska: szerintem is fuss neki mégegyszer. Az ilyesmin jobb hamar túlesni.

Manocskak: ikrek????? Áááá.... csak nem babrál ki veled ennyire a sors!!!! Iwiw-meghívóval mi legyen????

Kaja: a fürcsi utáni etetés csak tápszer, mert vigyáznom kell, lefekvés előtt legyen még a ciciben, mert ha nincs, balhé van, alvás nincs. :P

Kép
jandrea

Jó reggelt!

SZia Moffli! Jó, hogy előkerültél! Kérünk képeket is a nagylányról!!! :)

Magdolnasz, én is azt vettem észre, hogy ha éjjel csak egy ciciből eszik, vagyis egy etetés kimarad, akkor több a tej... A fene sem érti ezt. Ja és tök furi, de ha kidől este a fáradtságtól akkor nincs ereje nyüszögni azért mert nem dől a ciciből a tej, szép komótosan szívja, bele-bele aludva és így több van este... :roll:
Jövő héten kedden anyák napi ünnepség van, megpróbálom megoldani hogy Ádit ne vigyem és végre TELJESEN a lányomé legyek, szóval azt hiszem lefejt tejet kap uzsira. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor hagyjam benne a tejcsit? Vagy fejjem le? De lefejni csak 6 körül tudnám és 8-ra nem tudom termelődne-e új, ha a cicim 4-5 órához van szokva. Vélemény???

Na lebeszéltem a keresztelőt, nekünk május 17-én lesz, Debrecenben, a régi gyülekezetemben. Legalább ott ismernek engem is, meg én is a lelkészt. :)

Mágnes, cuki a lányod!!! :lol: Teszt ma reggel is negatív, máshol keresendő a probléma. :(
Na megyek, ma jön anyósom, egy csomó mindent el kell ma intéznem, rohangászok egész nap, és pont ma van ilyen trutyi idő. :evil:
És egy bónuszkép a példaképről:
Kép
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: én a helyedben lefejném a tejet. Ha nem elég neki annyi, amennyi még termelődik, akkor odaadod neki a lefejtet. Csak azért gondolom így, mert az én mellem legalábbis gyorsan reagál arra, ha nem kell a tej, szinte azonnal kevebbet termel, bezzeg arra nem akar reagálni, amikor több kéne.
Debrecenben lesz a keresztelő??? Összekötitek egy kis wellness-hétvégével??? És az egész család leutazik oda??? :lol:
Nagyon édesek a gyerekek!!

Kép
jandrea

jandrea
Nem haragszol, ha inkább mégsem kérem. :?
Megbeszéltünk mindent a párommal azzal kapcsolatban is.
Ő is belátta, hogy azzal a nővel kapcsolatban igazam lehet ezért inkább jobb a békesség.
De tényleg nincs harag? Nagyon kellemetlen ez számomra. :oops:
manocskak

manocskak: jajj!!! ne viccelj!!!! Nem került ez nekem semmibe! Dehogy haragszom!!!! Nehogy kellemetlenül érezd magad emiatt!!!!

Kép
jandrea

Magdi:
Íme a ruci, ez 62-68-as :) Annán fél évesen volt, de ez semmit nem jelent, ruciknál meg pláne

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240476180.5118.jpg[/img]

[/img] Kép háta

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tejcsi krízis:
Nálunk az vált be, hogy a hajnali etetés (2-3 körül) tápszer. Így 5-6 körülre már van annyi a ciciben, hogy nem kell pótolni, és akkor reggel csak szopizik, sőt, az utána következő etetésnél is általában elég. Bér most lehet,hogy változtatnom kell ezen, mert most meg annyira sok termelődik reggelre, hogy már lepattannék a falról, ha cicivel nekirohannék.. Így viszont a teli ciciből Bence nem tud szopni. Próbálok kifejni belőle, de akkor sem kell neki.... Egyszer az a baj, ha kevés, máskor ,ha sok.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: ez nagyon édes! Megmutatom férjemnek, aztán szólok. Mennyiért adod?
magdolnasz

Magdi:
ha jó úgy nektek, akkor 1500-ért

Kép
Kép
Kép
mágnes

jandrea
Köszönöm szépen aranyos vagy. :D
A párommal most beszélgettünk arról, hogy mivel egyenlőre mi még csak a Gyüliben házasodtunk össze (annak már októberben lesz 2 éve), hogy polgárilag is össze kellene házasodnunk.
Eddig azért nem hátasodtunk csak össze, mert azt hittem, hogy a szocpolt föl tudom venni, de sajnos én nem tudom.
Mivel abban a lakásban ahol anyukám még lakik abban van 1/3-ad tulajdonjogom. :(
De most inkább úgy érezzük, hogy jobb lenne, ha ott is össze lennénk házasodva.

manocskak

Visszaolvastam...

Elsőként elolvadtam Milántól! Ilyen angyalian aludni...

Ezt a kontyos fejet nem értem, de jól hangzik :)

Barti, pedig már készültem egy jó kis gratulációval... Jobbulást!

Tesco: a bécsi úton jártam hét elején, pólót kerestem Ágimanóra, és kirakós-szőnyeget (amilyen Picuranyunak meg mégvalakinek van). Teljesen le volt rabolva, üres kézzel jöttem haza :(

Ez a satyi tényleg csúcs! Meg aki benne van az is :D

Andi, bátran fordulj a tanácsadóhoz szerintem is!

Petne, nekem is ugyanez a módszer válik be tejkrízis esetén (már volt 1-2). Cicire tenni Ágit ahányszor csak lehet. (és rengeteget aludni)

Móni, hajrá-hajrá esküvő! :) Olyan romantikus dolog, babával a pocakban... Nekünk is így volt...
És fontos, hogy a gyerkőcök (meg az egész kis család) jogállása tisztázott legyen.
Aztán tessék minket elárasztani képekkel a nagynapról majd :D
kisbogacs

Helló!

Manócskák: mi az, hogy nem csinál uh-ot? Hüvelyi uh van a 12.hét előtt. Nagyon fontos, hogy már akkor is lássák, hogy mi a helyzet. Nekem már 5 hetesen is csináltak, mert vérezgettem. Aztán 7 hetesen nézték a szívhangot. Szóval, ha nem csinál, akkor keress másik dokit! És nem csak a magándokik csinálják. Nekem az SZTK-ban csinálta a dokim mindkét hüvelyit. Igaza van Magdinak, ez nem játék most, mert a szervezeted még regenerálódni sem tudott. Ezért még fontosabb, hogy lássák, oké - e minden.

Mágnes: haláli csaj Anna. :lol: Engem egyszer a barátnőm lánya égetett, a "lyukas a zoknid" felkiáltással.

Magdolna: nekünk is bejön Nóri! Szentendrén készült ám a kép. :D Közel voltunk.

Katuska: gyógypuszi Máténak!

Andi: nincs meg az ortopédia száma.Kissé szétszórt vagyok. Írd már meg légyszi!

Könyves csaj: épp most ráztam le.

krisz78

Kriszti: jogra jársz? Mert lenne egy jogi kérdésem, ha nem gond. Eladtuk nagymamámék örökölt házát, ami után már örökösödési illetéket fizettünk, amikor 5 éve meghaltak. Most az eladás után kell még valamit fizetni? Csak, hogy úgy készüljek.

krisz78

Krisz: 369-2333

És néhány kép e keresztelőről:
Kép

Kép

Kép

Bocsi, hogy sok voltam!!!

Kép

Kép

Kép
jandrea

Tényleg fontos az első UH, hogy kizárják a méhenkívüli terhesség esélyét is! Nekem is megcsinálták az SZTK-ban.

Valaki szed MG-ot?? Mert elmentem venni Magne B6-ot de arra rá van írva, hogy szoptatás alatt nem szabad!
katuska79

krisz
Az uh-ot nem az én dokim csinálja, hanem egy másik.
De ezt a védőnő is mondta amikor a Joellel babás voltam, hogy nem csinálnak csak a 12. héten uh-ot.
Elég érdekes, mert, ha esetleg valakinek méhen kívüli terhessége van akkor mi van?
Majd azért beszélek a dokimmal, hogy kérjen egy uh-ot még előbb nehogy tényleg valami gond legyen.
manocskak

Andi: köszi. Nagyon szépek a képek! Cuki a ruha és a kiscsaj is!

Katuska: nem lehet? :shock: Nekem meg a védőnő javasolta. Mondjuk nem vettem még, mert nem éreztem fáradékonynak magam.

krisz78

Katuska: nem lehet? :shock: Nekem meg a védőnő javasolta. Mondjuk nem vettem még, mert nem éreztem fáradékonynak magam.

krisz78

krisz78

Behalok ennek a Babanetnek. Vagy nem küldi el az üzit vagy duplázza, triplázza.

Manócska: oké, értem, nem minden dokinak van uh-os végzettsége, de ez nálunk úgy működik, hogy a más dokikhoz járó kismamákat az én dokimhoz utalták uh-ra. Kértek időpontot, és megcsinálták nekik. Szóval ne hagyd magad lerázni. Nagy felelőtlenség a dokitól, hogy Joellel nem küldött. A méhen kívüli terhesség halálos is lehet, ezért kell a korai uh. Legyél határozott, és kérd! Mert nem igaz, hogy nem csinálnak.

krisz78

Csajok!
A ti gyerkőceitek hogy állnak a nyáltermeléssel? Mert kezdem azt hinni, hogy elkezdődött bencénél a fogzás.... komplett nyáltócsákat ereget, rágja a kezét, meg bármit... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: férjem is elolvadt a rucitól :D Kérjük szépen!!!! A mikort, hogyant priviben megbeszéljük!!! És köszi!!!!
magdolnasz

Magdi:örülök, hogy tetszik :) Na és annak, hogy visont láthatom a rucit, Annán csak egyszer volt :) (mert ugye fényképet teszel majd fel? :wink: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

jandrea: nagyon édes!!!!

Krisz: kár, hogy nem szóltál, itt jártok, leszaladtunk volna a városba :)
Én nem vagyok jogász, csak lakás eladás-vétel volt. Úgy tudom, ha eladod és nem veszel azon az összegen másikat, akkor adóznod kell. (mert jövedelemnek számít)

Mágnes: persze!!
magdolnasz

Magdolna: csak hirtelen ötlek volt a szentendrei kiruccanás. Mióta kész a Megyeri híd, 15 perc alatt kiérünk. Legközelebb szólok.

Aha, sejtettem, hogy adózni kell. És mi a helyzet akkor, ha a már meglévő lakásunk törlesztőrészleteibe fizetem be? Tud valaki segíteni? (mondjuk jövő héten megkérdezem az ügyvédet, csak olyan rohadt dolog, hogy mindenért adózni kell. Nagyanyámék dolgoztak érte, a haláluk után örökösödésit fizettünk, most meg az eladás után is az állam zsebel be egy rakás pénzt)

krisz78

Sziasztok!!!

katuska:sajnálom a fogad! Remélem délután kihúzzák, ha már egyszer ki kell! Máténak jobbulást!!

jandrea:olyan szépek a képek! Ha jól látom nem is sírt?

Olyan cuki minden baba!!!És azok a srácok egy csokorban! Hmmm. Noéminek figyelmébe ajánlom. Bár bizti nehezen tud majd választani. :lol:

manócskák:pont a múlt héten gondolkodtam el azon, hogy ha vki most még teherbe esik, akkor egy év alatt 2 babát is szülhet. Erre tessék... :) Mióta olvastam ,azóta ezen jár az agyam. Annyira szeretném én is újra átélni a terhességet, de a példád után elgondolkodtam, hogy na jó, talán még várhatnék vele. :lol:
Most bizti nagyon nehéz lesz az elején, de sokan állnak melletted. És igazuk van a csajoknak:lesz játszótársa a kis Joelnek. És hajrá esküvő!!!!Én sok erőt és persze örömet kívánok. A kezdeti sokk után most próbáld csak a jó dolgokat látni benne, ha már egyszer így alakult!
A dokit mindenképpen hívd fel! Kötelező a 12. hét előtt min. 1 UH-ot csinálni! Addig nem is adhat ki igazolást a kiskönyvhöz, amíg nem látható szívének pulzálása.

Jajj, annyi minden szerettem volna írni, de régen volt a visszaolvasás, most meg már nincs erőm hozzá. Ne haragudjatok!!

Röviden annyi, hogy besokalltam a sok magánytól, hogy most már szinte senki nem nyitja ránk az ajtót. Elmúlt a babavarázs. :cry: Elegem van, hogy ki vagyok szolgáltatva, ha nem találok senkit, aki bevásárol nekem, vagy esetleg elvisz, akkor azt kell ennem, amit itthon találok. Az a szívás, ha a pékes autó nem jön. Már jártam így párszor, és volt, hogy már 6 napos kenyeret ettem. Nálunk ugyanis nincs bolt. Busszal nem tudok bemenni a városba, mert se kendőm, se kengurum, se olyan babakocsi, amit fel tudnék tenni buszra. Sajnos nekem az első kettőt nem is ajánlják, mert eleve a hatalmas melleim miatt mnár púposodom, már most fáj a hátam, és nekem már sok lenne még a 7 kilós gyereket is cipelnem. Így az ortopédus lebeszélt róla. Marad a babakocsi, de fogalmam sincs van-e olyan, amit össze lehet kicsire csukni, és fektethető is.
Elhatároztam, hogy megpróbálom a házasságunkat rendbehozni, bár elég nehéz, hogy 2 hetente 2 napot van itthon párom. De igyekeztem. Erre azt kapom, hogy hazaér szombat reggel, este 6ig alszik, majd beszél 1 órán keresztül telefonon anyjával, és fél 8kor már menni akar hozzá. Akkor még nyeltem nagyokat, nehogy elrontsam a hanghulatot, és megkértem, hogy legalább a fürdetést várja meg. Mondanom se kell, mihelyt befejeztük, ő húzott az anyjához, és hajnali 1-kor!!! jött haza. Én meg már dühöngtem. És még ő volt megsértődve! Persze aztán olyanokat vágott a fejemhez, amik már rég megoldódtak, így vissza tudtam vágni. De nem tudtam aludni, utána mentem, és eljutottam oda, hogy tények elé állítottam:vagy változtat, és nőként, feleségként kezel, és végre foglalkozik au új családjával, vagy másnap összeszedem a cuccainkat, és lelépek a gyerekkel, mert én ezt így nem csinálom tovább. NA, úg ynéz ki ez hatott, mert azóta próbálkozik. DE nagyon kevés az a pár nap, amit itthon van. És sajna a szexre hiába igyekszem, így nem tudok ráhangolódni.Mert mire végre ráállna az agyam, vagy a gyerektől nem lehet, vagy már megy is. :cry:
És ami most megint felhúzott, úgy volt, hogy holnap este végre hazajön. Erre ma megint variálnak, és még holnap estig dolgoztatni akarják Belgiumban, ahonnan 12 óra az út a cégig, onnan még 2 óra haza. És ha nem indulhat el holnap reggel, nem fér bele a vezetési időbe, és a kamionstopp miatt kint ragad 7végére, és akkor már 3 hete nem lesz itthon. :cry:
Annyi mindent el kéne intéznünk szombat délelőtt. .......

NA jó, kidühöngtem magam, bocsánat mindenkitől!!!

Kérdésem lenne! Mi a különbség az utazóágy és a járóka között? A járókát össze lehet úgy csukni, hogy beférjen a csomagtartóba?

A másik kérésem, hogy akik már "túl" vannak a keresztelőn, pár mondatban leírná, hogy is zajlik ez? 10 éve voltam utoljára...

És hogy kicsit mi is csábítsuk ezek a kis legényeket, néhány kép:

Kép belenőttem! Kép alakulok Kép na mizu? Kép hmmmm

Kép
moffli82

Basszus! Egy csomót írtam és elszállt a babanet. Mindig ki szoktam jelölni másolásra, amit írtam, bezzeg most....

Na akkor újra:
Moffli: sajnálom a problémákat! Nem lehet így egyszerű, hogy ilyen keveset van otthon a párod.
Gyönyörű a kis Noémi!!!! Minden elismerésem, hogy így bírod egyedül.
Keresztelő: Bianka az elején egy kicsit nyűgösködött, de kapott egy kis kaját üvegből, utána jobb lett a helyzet. Amikor leöntötték a kis fejét, akkor hagyta abba teljesen, amin nagyon meglepődtem, mert fürdésnél utálja, amikor lelocsoljuk a kis kobakját.
Egyébként maga a keresztelő ahogy látom, mindenhol más.
Nálunk az elején a pap beszélt egy kicsit a keresztségről, majd megkeresztelte Biankát, gyertyát gyújtott, amit a páromnak kellett tartani. A keresztszülőnek végig oda kellett vinnie a babát a jelenlévőkhöz, akiknek kereszttel meg kellett jelölnie Bianka homlokát. Rárakta a keresztelő inget és imátkozott. Majd át kellett vennem a babát, előre állni a férjemmel és megáldott minket.
Utána még elmondott egy történetet az evangéliumból és vége is lett. Kb. 20 perc volt az egész.

Hanna: most néztem meg a képeket a keresztelőről. Nagyon szép volt! És nagyon megható, ahogy a pap felemelte Olivért (nálunk ilyen nem volt). És az a ruha....

Nyálzás: nálunk is megy, nagyon! És Bianka is, amit lehet, a szájába gyűr. És újabban rászokott az ujjszopira. Na... ez akartam elkerülni, de a cumi nem kell neki. Hát igen.... szülő tervez....

Kép
jandrea

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1240490182.4183.jpg[/img] Kapaszkodom.. :) [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok! Vagyok én is...
Moffli: örülök, hogy újra itt :) Annyira édes Noémi mosolya :D Sajnálom, hogy a párod sokat van távol :( hogy bírtátok a baba előtt? Vagy ez új munka?
Móni: nekem a 12. hét előtt is hasi uh-t csináltak, minden tökéletesen látszott. Szerintem is hajtsd ki a dokiból!
Katuska: megy a drukk a fogad miatt. Máténak jobbulást!
Barti: én is a fejésre szavazok :wink:
Mágnes: Saciból egy hónapja ömlik a nyál, az alsó ínye kisimult, én úgy érzem, kint a csücske (a cicim is úgy érzi :? véraláfutásos :?)
Rólunk: délelőtt kitakarítottam a nappalit, szombatra vendégeket várunk, valahogy nézzen ki, meg a szőnyeget is felvizesporszívóztam... ne tudjátok meg, mi jött ki belőle :shock: pedig szárazzal hetente kétszer átmegyek rajta... jó, hogy rászántam magam, mert Saci rendszeresen lemászik a játszószőnyegről. Voltunk Zazáért az oviban, és jól összevesztünk :evil:
Moffli: Aldi, Lidl, Spar stb... helyeken lehet kapni elősütőtt, vákumcsomagolt pékárut. Csak 10 percig kell sütni. Ha ilyen helyen jársz, érdemes betankolni, elvan hónapokig, és csak akkor kell kisütnöd, ha nincs pékkocsi :wink: Az íze sem gáz.
Barti: édesek a gyerekek :) de jól elvannak :D

Csöre
csöre74

Mágnes: mint a buszon :wink: :lol:

Andrea: nekem is elszállt a babanet az irományommal :evil:
Bianka nagyon édes a képeken :) szép lehetett a keresztelő :) a református (legalábbis nálunk) még sokkal visszafogottabb :wink:

Csöre
csöre74

MÁGNES:NAGYON ÉDI EZ A FOTÓ!

Képzeljétek, már ma is mindkétszer 1edül aludt el a lánykám!!Annyira jó érzés!!!

Kép
moffli82

Sziasztok!

Én is kész vagyok a Babanettől, mikor épp lenne időm jönni, vagy percekig homokórázik, vagy rosszabb esetben be se jön :evil: Na mindegy, végre sikerült visszaolvasnom, de annyit írtatok, hogy esélytelen mindenre reagálnom.

Csöre: megtaláltam a túrótorta receptjét, köszi, a közeljövőben valamikor ki is próbálom.

Katuska: menj el szerintem is minél előbb, jobb ezen hamar túlesni. Nekem van egy nagyon jó fogorvosom, amióta hozzá járok, azóta nem félek a fogorvostól :D

Moffli: sajnálom, hogy ennyire egyedül vagy és nem igen számíthatsz a párodra. Tudom, hogy most válság idején nagyon nehéz, de nem tudna valami másik munkát keresni, ami nem jár ennyi távolléttel? Ebben a nehéz helyzetben meríts erőt a gyönyörű kislányodból!

Nyáladzás: valahol olvastam, hogy nemcsak a kis fogaktól (fogcsíráktól) nyáladzanak ennyire erősen a babák, hanem kb. ilyen idős korban fejlődnek ki véglegesen a nyálmirigyek, így ez is fokozza a nyálelválasztást.

Voltunk ma tanácsadáson, fiacskám 6330 gr és meg lettünk dícsérve, hogy milyen szépen fejlődik :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Mágnes: nagyon édes!!!!!

Moffli: gratulálok hozzá!!! Az én kislánykám még csak kétszer produkálta. Remélem ő is rá fog szokni. :-)

Kép
jandrea

csöre:baba előtt minden 7végén itthon volt!És azért azt még lehetett bírni. Mióta megszületett a baba, azóta küldik el Belgiumba, azóta jár 2 hetente haza. :cry:
Köszi az ötletet! HA végre megint eljutok 1.5 hét után boltba, akkor megnézem!

jandrea:köszi a beszámolót! És a szülők ilyenkor hol állnak? Mikor adják át a babát a keresztszülőknek?
7végén kellene intéznünk nekünkis, mert pünkösdkor szeretnénk, de annyira be vagyok tojva, már most! Annyira bunkó a papunk, öreg ember, minden baja van, de nem megy nyugdíjba. :( Már az esküvőkor is tök bunkó volt, s mivel a nagybátyám plébános, ő adott össze minket, egy másik templomban, de alig akarta kiadni az elbocsátót! És akkor is ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a keresztelőt ott kell tartanunk. :(

Kép
moffli82

Csajok, olvastam egy másik netes fórumon egy tejserkentő teakeveréket, ott páran isszák és esküdöznek rá. Leírom, hátha valakinek bejön (én még nem próbáltam, de szerintem ha sikerül beszerezni a hozzávalókat, teszek egy próbát):

Kecskeruta, csalán, görögszénamag, ánizsmag 50-50g mindegyikből. Ezt összekeverni és 1 liter vízbe 1 evőkanál keverék kell. 15 percig állni kell hagyni, aztán leszűrni és várni a hatást :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

bálintanyu:sajnos hiába keresne, az újonnan jött embereket rúgják ki először. Most teljes gőzzel nekiállok németet tanulni-újra, mert szó szerint írtózom ettől a nyelvtől, és így nem is sikerült elsajátítanom 10 év alatt. Ha hazaér párom, szomb. d.u-án megyek a barátnőmhöz. Ő lesz a tanárom. Remélem sikerül megszerettetnie. És ki tudja, lehet, hogy otthoni szótanulás közben Noira is ragad vmi. :lol: Ezzal az a célom, hogy felhagyok a tanítással, bár úgyis reménytelen lesz elhelyezkednem, és kimegyek Ausztriába melózni, ha mást nem pénztárosnak, vagy takarítani. Így többet keresnék, és párom is bizti keresne közelben melót. Most sajna a pénz motíválja, emiatt sem akarja abbahagyni. Kell a banknak a törlesztés. :cry:

Kép
moffli82

Moffli! Nagyon-nagyon sajnálom, hogy így alakulnak a dolgaitok! Igen, sajnos a kapcsolat rendezéséhez 2 ember kell. :(
Noémi viszont gyönyörű, mutatom is fiaimnak, ha felébrednek.
Tudom milyen rossz, ha az ember sokat van egyedül.

Krisz! Tök jól áll Ádámnak az a sapi!

Biga-csiga! Milán Tündéri, ahogy bealudt! Hiába, a név kötelez! :lol:

Katuska! Máténak mennek a gyógypuszik, neked meg drukkolok, hogy könnyen megszabaduj a rossz fogadtól. Én már nem is emlékszem mikor húzattam fogat.

Bocs, ha valaki kimaradt, csak épp fejés közben, emlékezeből írok.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote="krisz78"]K írta:krisz78riszti: jogra jársz? Mert lenne egy jogi kérdésem, ha nem gond. Eladtuk nagymamámék örökölt házát, ami után már örökösödési illetéket fizettünk, amikor 5 éve meghaltak. Most az eladás után kell még valamit fizetni? Csak, hogy úgy készüljek.

Krisz, az ingatlan eladásakor az eladási ár bevételnek minősül, így adóköteles. Ebből azonban le lehet vonni az átruházás költségeit, így
1. a megszerzésre fordított összeget, és az ezzel összefüggő kiadásokat
a megvásárláskori vételár, a csereszerződésben rögzített érték, a bírósági határozatban megjelölt érték, ill. ajándékba kapott vagy örökölt ingatlan esetén az az összeg, amit az illeték kiszabás alapjául figyelembe vettek. Mindezeket is csak akkor tudod levonni, ha ezeket igazolni tudod. Ha objektív okok miatt nem állapítható meg a megszerzésre fordított összeg, akkor ez a bevétel 75%-a. (ez nem választási lehetőség!!)
2. az értéknövelő beruházások összegét
felújítás, ha a komfortszint emelését célozza; ill ráépíés- hozzáépítés, ami úgy növeli az ingatlan területét, hogy legalább egy lakószobával több van. Mindezt számlával igazolni kell!!!
3. az átruházással kapcsolatos kiadásokat
ügyvédi munkadíj, értékbecslési díj, hirdetés díja, ingatlan közvetítő jutaléka

ami mindezek után marad, az a "számított összeg", (vagyis a bevétel mínusz a bevételcsökkentő tételek,) ami után adózni kell.

Ha az ingatlan megszerzése után a 6. évben kerül eladásra az ingatlan, az SZJA csökkenthető 10%-kal (de ennek a számítási módját, hogy mikor kell miből 10%-ot vonni, nem tudom), majd ha még később adod el az ingatlant, ez a kedvezmény nő. 15 év után nem kell adót fizetni.

A lakásszerzési kedvezmény mikor tanultam, még úgy volt, hogy az számított, hogy az eladással szerzett bevételt az eladást megelőző 12 hónapban, vagy az eladást követő 60 hónapon belül kellett ingatlanvásárlásra fordítani (erről írt Magdi). Viszont ez a szabályozás azóta változott, nem olvastam még utána, hogy hogyan :oops: De a vastagított szövegrész a hivatalos neve, úgy biztos találsz róla valamit a neten.

FONTOS: mindezeket évekkel ezelőtt tanultam... azóta fakult a tudásom, és folyton változnak a szabályok... szóval beszélj igazi szakemberrel is!
kisbogacs

Moffli, beruházni egy kenyérsütő gépre? Vagy rendes sütőben is finom krumplis kenyér vagy legalább kalács süthető... De amit Csöre írt, is szuper ötlet szerintem!

Bár tudom, mindez a magányon és a kapcsolati válságon nem segít, de legalább enni tudnál rendesen... Élelmiszer bolt által vállalt házhozszállítás nincs? Tudom pl. Pesten vállal ilyet a GRoby...
kisbogacs

kisbogyacs:7végén elhozzuk anyós kenyérsütőjét! Úgyhogy ha valakinek van fehér kenyérre receptje, amit el lehet készíteni benne, várom a másik topicba! :lol:
SAjna nálunk nincs ilyen házhozszállítás. :(

2 videó manóról, ha érdekel vkit esetleg. Nem nagy szám, de olyan édes. :lol:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/e ... ZfBs4DJavO

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/n ... uSuESGK3Wz

Kép
moffli82

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/e ... tMzczOdWiY
Ez megy 5 napja, fürdés helyett....Ez most már mindig így lesz??? :(

Kép
moffli82

moffli: nem lehet könnyű Neked, de kitartás!!!! Édes Noémi, ahogy heverészik és eszi a kezét! :D
magdolnasz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: