A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Vagyok ám, csak a hétvégén rendeztünk egy kis festést a lakásban, és még a romokat számolom fel + Apa újratelepítette a gépemet, így nem tudtam netezni pár napig.

Köszönjük szépen a névnapi köszöntéseket! :D
Boldog hófordulót Ádinak, Emmának és Máténak!

Nagyon édesek a képek minden babáról!!! És a tesókról is!

KTimi: próbáld meg a krumplit felturbózni egy kis párolt almával (Dorka nem ette meg magában a krumplit, de almával keverve kifejezetten szereti)

Kiskolbi: én sem nem szoktam mérni, hány ml főzeléket eszik Dorka. Egy étkezéshez egy Avent-pohárnyit melegítek neki, és annyit eszik belőle, amennyi jólesik. Amíg nem kapott teljes adag főzeléket, utána mindig megkínáltam tápszerrel is.
Egyébként még az jutott eszembe: amikor 1 óra múlva Máté megiszik még 100 ml tápszert úgy, hogy előtte elvileg belakott főzelékből, nem lehet, hogy csak szomjas?

Fleur: Gyors felépülést Anyukádnak!

Gremese: megy a drukk, hogy Zsofka mielőbb leszokjon a cici-rágásról! Néha én is érzem Dorka egyszem fogacskáját is. Mi lesz később? :roll:

Dorka továbbra sem forgog, de annál inkább "izmozik", hogy ülhessen. És most már pelusban is meg tudja fogni a lábacskáját, és az én nagy örömömre mindig lehúzogatja a zokniját... Komolyan mondom, egyik nap össze fogom számolni, hányszor adom rá vissza a zoknikat :roll:

Voltunk tegnapelőtt Ikeában, és felavattam a hordozókendőt. Nem is értem, korábban miért nem használtam (bonyolultnak tűnt megkötni, pedig valójában nem az)! Dorka 1,5 órát egy mukkanás nélkül elnézelődött benne, pedig elvileg alvásideje lett volna. A végén a pénztárnál való sorbanálláskor egy hang és cumi nélkül bealudt benne, úgy, hogy az ujját szopizta :shock: Mostanában sosem aludt el így, az ujját szopizva, szerintem a méhen belüli állapot idéződhetett fel benne (az uh-n sokszor láttuk, hogy ezt csinálja).
Voltunk ma babamasszázson, megtanultuk a lábak és a pocak masszírozását. Nagyon élvezte :D Pénteken jön a folytatás.
Holnap pedig dokinénihez megyünk, megkapja végre a 4 hós oltást.

Kép
dotildi

És jobbulást minden beteg babának!

Kaqk: nálunk is nagy nyűgösség van 1-2 napja. Szerintem a következő fogacska készül kibújni, mert Dorka állandóan az ujját harapdálja, sokszor felsír álmában, és érzem is az ínyén, hogy jön felfelé a foga.

Kép
dotildi

A hordozókendőről akartam még írni:
itthon is tök jól jött valamelyik nap. Még nem készültem el teljesen Dorka ebédjével, aki korábban ébredt, és mindenáron kézben akart lenni. Fogtam, magamra kötöztem a kendővel (tulajdonképpen ekkor vettem elő a szekrény mélyéről), és "együtt" befejeztük az ebédjét; így már nagyon türelmes volt :D

Kép
dotildi

Jó reggelt! :D
Asszem ma sem leszek százas, 5 óra óta sütök, éjfél után feküdtem, fél 3-kor szoptattam... :roll: .
Most megyek Borosbocskorozni a konyhába, majd gyüvök valamikor 8) .
dettyk

CSAJOK DRUKKOLJATOK NEKÜNK,HOGY MINDEN RENDBEN LEGYEN MEGYÜNK A VIZSGÁLATRA. KÖSZI!!

KépKép
juba

Jó reggelt!
Köszi, lányok, én is arra voksolok, hogy legközelebb leviszem Ádit, de igazából nagyon szíven ütött ez a bunkóság, mert jobb szót nem tudok rá. Szólni már ezerszer szóltam, egyszerűen nem értik (meg). Rendszeresen felszólnak pl., hogy "leveled jött" (közös postafiók, a szüleim szokták elhozni a postát), mintha az nem lenne elég, hogy leteszik a lépcsőfordulóba. A legkiábrándítóbb az, hogy miközben 31 éve hallgatom nonstop anyámtól azokat a történeteket, miszerint én rossz alvós gyerek voltam és amúgy is sok gond volt velem, valahogy nem jutnak el odáig, hogyha beszámolóim szerint Ádi keveset alszik (tényleg) és azt is nehezen, akkor csöndben vagyunk. Szerintük alkalmazkodni itt csak nekünk kell. A húgomnak sem kell, mert van rá "mentsége" vagy tudomisén.
Tegnap is megkaptam, hogy mindig mindenért szólok. Úgyhogy sajnos arra jutottam, hogy betartok egy kicsit, és amíg Ádi nincs respektálva (mert nincs), addig nem viszem le a szüleimhez, jöjjenek fel megnézni, ha akarják. Elegem van, hogy Ádi addig édes, amíg gügyögni lehet neki, ha azt kérem, hogy legyen csönd az alvása miatt, az már hú, de nagy teher, én meg egy háklis anyuka vagyok.
Timi26: a számból vetted ki a szót, nekem sem világos, hogyan lehet kisbabás családot zavarni, ezek szerint mi itthon nem számítunk családnak vagy nem tudom. Halál elegem van az egészből. De hogy a saját unokájukat/unokaöccsük érdekében sem tudnak viselkedni... mintha magam miatt kérném a csöndet, úgy van beállítva... mintha valami hákli lenne...elkeserítő...

Gremese, Kiskolbi
: szétolvadoztam magam a minitalis képeken!!! :D

Kép
Kép
irina

JUBA, ezek szerint meglesz ma Bertus vizsgálata? HÁT AKKOR HATALMAS DRUKK NEKTEK! ++++++++++++++++++++

Kép
Kép
irina

Heni81: garzon: ja, én is azon töröm a fejem már jó ideje, hogy lehet innen elmenni... de amíg én gyeden leszek, a férjem munkahelye meg elég instabil, nagyon nem ugrálhatunk (meg amúgy sem). Mindegy, szerintem jövőre legkésőbb lelépünk innen. Egyszer már elmentünk albérletbe 1,5 évre, akkor végig azt hallgattam, hogy "kellett nekünk ezt a nagy házat megépíteni, nem tudjuk fenntartani", most, hogy itthon lakunk, most meg az elemi alkalmazkodás is óriási teher. Nem népszerű leírni, de csalódtam a szüleimben. Nem először és valszeg nem utoljára.

Kép
Kép
irina

óriási teher = mármint a szüleimnek

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!!!

Juba: ++++++++++++++++++++++++++++++

Dettyk: próbálj meg alukálni napközben!!! :D

Irina: ez nagyon elkeserítő! :(
Tudnék mit írni, sajnos az én anyám se a toleranciáról híres!!! De nekem csak akkor kell elviselni ha ott vagyunk!!! Viszont laktunk vele 9 hónapig....hát inkább nem kommentálnám. Rebekával gyakorlatilag azóta nem bírok!!!

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt!

Nem tudtunk ma tornázni :( , mert Szeli álmos volt és sírt, így 3/4 8-kor le kellett tennem aludni (pont olyankor kezdődik az úszás). Pedig olyan jól haladtunk, erre most kezdjük elölről az egészet... :roll: Bár az igaz, hogy fél 7 helyett 6-kor ébredt, de ilyen szombatonként is előfordulhat... :?
Na, mindegy, majd csak lesz valahogy.

Este meg megint csak 10-kor tudtam letenni. Lehet, hogy ki kéne hagyni az utsó alvást (6-7 óra között). Csak akkor meg lehet, hogy nagyon álmos lesz, és azért nem fog tudni elaludni... Dilemma! :roll:

Elkezdem a visszaolvasást...

Kép

Kép
regcsiken14

mármint nem tornázni, hanem JÓGÁZNI! :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur! :lol: Én bízom Máté hűségében! :wink:
És persze, hogy sír Lilla, ha horror mesét báboztok neki! :lol:
Jaj, de édes lehetett, ahogy elhúzta a hálóingedet! A kis ravasz!!! :lol:
Hátrafelé mászás? Mik vannak?! :shock: Majd dobjál képet a szökésekről! :D

Irina! Nagyon sajnálom, hogy csalódtál a szüleidben! Szörnyű érzés lehet csukott kapukat döngetni, és azt érezni, hogy feleslegesen "téped a szádat".
Ők ugyebár egyféleképpen gondolkodnak, gondolom abból indulnak ki, hogy ha felkiabálnak, az nem olyan zavaró, hiszen nem a füledbe üvöltenek, és ezt bármikor megtehetik, hiszen Ádi alszik, "úgy sem" hallja.
Én még azt is javaslom, hogy vidd fel a szüleidet Ádi szobájába, Te menj le, és kiáltsd el magad, hogy "leveled jött!" szerintem amíg nem tudják, ez hogy hangzik fent, addig úgysem fogják abbahagyni.
Azt mindenképpen jól teszed, ha kicsit betartasz, és Ádit nem viszed le, látogassák ők, ha kíváncsiak rá. Valamit valamiért.
De egy igazán üvöltős pillanatában levihetnéd...
Talán így nevelhetőek.
És attól, hogy a hugodnak problémái vannak, az még nem mentség arra, hogy hangoskodjon, és felverjen egy kisbabát! Csendben is lehetnek problémái...

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina, teljesen megértelek, és nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok :cry: . Nem tudom, hány éves a hugod, és milyen problémái lehetnek (csak sejtem), de nem tudom elképzelni, hogy előtérbe helyezzék egy pici babával szemben :shock: .
Azt sem értem, a szüleink generációjának nagyobb része miért gondolja úgy, hogy mindenkinek hozzájuk kell igazodniuk :? . Még tizenévesen rendben van, de harminc felett :evil: ?!
Az a borzasztó, hogy sokkal jobb lenne külön élni, de nagyon sokan nem tehetik meg, és ezt az állapotot előbb-utóbb csapdaként élik meg :cry: . Biztos vagyok benne, hogy köztetek sem lennének konfliktusok, ha külön élnétek- bár tudom, hogy borzasztó nehéz, sokszor lehetetlennek tűnik :cry: . És a párod hogy éli ezt meg? Neki sem lehet könnyű.

Juba, nagggyon szorítunk neked és Bertusnak!!!!!!

Fleur, nagyon édes lehetett Lilla cicivadászat közben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ! Ti sem vagytok apával infantilisek :wink: :D !
Egyébként a kisbaba arra is jó, hogy az infantilizmusodat legálisan kiéld/kiéljük :twisted: :twisted: :wink: !

Térd, nekem is a jobb térdem kééész. Bár elég régóta fáj, a terhesség alatt elmúlt :shock: . Most duplán visszakapom :cry: . Néha lenyúlom apa térdvédőjét, és akkor jobb, de nekem is fáj éjjel is, főleg, ha egész nap megyek :cry: . Ja, Rubint Rékás torna kitörésekkel és guggolásokkal :? , biztos jót tett neki :evil: ...

Kolbi, Mesi, hihetetlenek vagytok :evil: :evil: :wink: ! Suttyomban leszervezni egy talicskát, aminek esküvőszervezés lesz a következménye... :lol: :lol: :lol: !
Ti is nagyon jól néztek ki, nénik :lol: , de a gyerekek...valami zabálnivalók!!!!!!!! (És ne feledkezzünk el az újabb fenomenális kommentárokról sem :wink: :D !!)

Ágica, jobban vagy már? Vérnyomás, vércukor, időjárás? Néha én is szédelgek, de én általában a melegfront és az alacsony vérnyomás miatt :? .

Emese, biztosan el fog tartani egy darabig, míg Zsófi leszokik a cicirángatásról, de okosak ők!! Bencének is volt 1-2 próbálkozása, aztán 17 hónapig szopizott...egyébként nagyon sajnállak, mert Pankának még nincs foga, és néha (a szopi vége felé, amikor elkezd nézelődni) úgy összecsippenti az ínyével, hogy sikítani tudnék :cry: . Már most próbálom leszoktatni róla, mert ha már foga is lesz...pedig ő nem iszik cumisüvegből, de lehet, hogy azt tényleg száműznöd kellene...

Haj- és fültépés: megvan!! Ez is életkori sajátosság lehet :lol: :lol: :lol: !!
dettyk

Juba! Csak nyugi!!!!!! Bertusnak semmi más nem kell, csak az, hogy Te nyugodt legyél, és akkor Ő is könnyebben viseli a vizsgálatokat!!!! Drukkolunk nagyon!!!!

Irina! A végső megoldás azonban persze az elköltözés. Ennek is majd eljön az ideje! :wink:

Regi! Szerintem nem kell elölről kezdened, nagyon szépen haladtatok! Csak ez a mai nap így jött ki. Szerintem jól csinálod, hogy lekötöd mindennel. Tegnap, mikor Máténál voltunk - ha jól emlékszem -, 2 órája fent volt már, és pont aludnia kellett volna. Kolbi le is tette, de Zsófikám kurjongatására felébredt. Lényegében nem aludt semmit.
Utána még két óráig fent volt. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Napsütéses jó reggelt kívánok! Pont most megy az időjárás jelentés, hát nem lesz túl napsütéses, inkább szeles :( !

Viranka, küldtem privit!

Rengeteg jegyzetem van a visszaolvasottakról, de ha mindent leírnék, akkor oldalt kezdő, oldalt záró lennék egyszerre, annyi lenne! Meg egy csomó azóta aktualitását is vesztette!

MIndenesetre a képeket muszály megdícsérnem, mert megint gyönyörűségesek!
Gondolok itt Zsófi arcaira, pózaira, aztán a Mátéval való szerelem megörökítésére! Aztán ott van NOel a gyönyörűségesen hatalmas szemeivel! És Gréta, hát olyan szép, és nagylányos! Almás Robesz :D !
Maggie! Mennyire hasonlítanak a fiaid egymáshoz, nagyon jó így összehasonlítani a képeket, én is szoktam! Albert sem lóg ki ám a csini fiúk sorából itt a topikon!
Bencét és Dominikot sem hagyom ki, Tünde, büszke lehetsz a fiaidra!
Aztán ott a bájos, kedves kicsi Panka és a kis vigyorgó Bálint! Persze Mira most is nagyon aranyos, mindig olvadozok tőle!

Juba, már biztos csak utólag olvasod, de sokat gondolok rátaok! Ma reggel amikor felébredtem, rögtön az jutott eszembe, hogy vajon mi lehet veletek! Szurkolok, gyere jó hírekkel!

Fleur, örülök, hogy anyukád túl van a nehezén és most már egyre jobban lesz biztosan!

Taknyos Lillácska és Gréta cica jobban vannak?
És Vikdanival mi a helyzet? Minden betegeskedőnek jobbulást!

Emese, téged még mindenképpen kérdezni akartalak, hogy mi a helyzet szopi ügyben! Komolyan minden szopinál eszembe jutsz!

Na még jövök, és ezt vehetitek fenyegetésnek.... :lol:

KépKépKép
bongyi

Zsófi és Máté tündéri!!! :D
Petráék is cukik! :D

Irina!

Hát ez szörnyű, hogy nem tartják tiszteletben a családi életeteket! :evil: Ilyenkor azon agyalok, hogy házirendet kellene írni, és azt betartatni! Ha már egyszer szívből nem jön az odafigyelés!

Én megmondom őszintén, hogy Apával megcsináltam valami hasonlót (amit Emese írt). Ugyanis 2 percet nem volt képes megfogni Szelit (míg felöltözöm fürdés után) inkább üvöltve betette a járókába. Hangsúlyozom, hogy vörös volt a feje, tehát nem csak nyöszörgés volt. Közölte, hogy hagyjuk sírni. :shock: Erre épp kapóra jött, hogy pont akkor éjjel Szeli felébredt, mert éhes volt (aznap kapott csak 4x enni), és én nem igyekeztem visszaaltatni (amúgy is nehéz volt). Így Apa is felébredt … Mondtam neki, hogy tessék, hagyom sírni. Így jó? :twisted: :twisted:
Na, én képes vagyok ilyenekre! Ne féljetek, azóta nem csinál! :wink: :lol:

Piros pöttyök: Szelinek is van néhány a szája körül, de általában akkor látszik, mikor a játékait tömködi a szájába, utána meg elmúlik (pedig a játékokat le szoktam mosni). Úgyhogy ez a fajta pirosság szerintem is a nyáltól van. 8)

Fleur!!! (játék a kádban) :lol: :lol: :lol:
Majd Móni akkor Neked küldi a DVD-t!!! :wink:
Jaj, de jó, hogy nem rosszindulatú!!!!!!! :D :D :D

Dotildi! Jó is az a babamasszázs! :D

Juba! Megy a drukk! +++++++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok, köszi a tanácsokat, igazából erre nincs megoldás. És őszintén: szerintetek az ALKALMAZKODÁST kíván a családom tagjaitól, hogy ne kiabáljanak? Mert ha mondjuk arról lenne szó, hogy sokat kell várni egymásra a fürdőszoba-használatot illetően vagy ilyesmi, de nekünk EGYETLEN kérésünk van a családhoz (és nem ezer dolog, amiért anyám szerint szólok, csak 1, azaz EGY darab), hogy legyen viszonylagos csönd (ehhez képest este is akkora rajcsúrozás megy, ha a húgom -- 27 éves, jegyzem meg csöndben, nem egy tini -- itthon van, hogy még...). Szóval csak azt kérjük, hogy ne legyen felszólás-felkiabálás, és ebbe akarnak belehalni...
A húgom problémáiról annyit, hogy ezeknek ugye semmi közük nem lenne ahhoz, hogy fél 9-kor felordibál-e hozzánk vagy sem, csak anyáméknak sikerül(t) úgy nevelniük, hogy a problémáit jogalapnak tekinti a sokszor minősíthetetlen (alkalmazkodásképtelen) viselkedésére. Nem mintha "amúgy" nem tudna alkalmazkodni, mert másutt ő olyan, mintha egy másik személyiség lenne, csak a családot tekinti a levezető szelepnek úgy kb. 15 éve. Mondván itt aztán lehet csapkodni, ordenárénak lenni, mert ez az "otthon". Az, hogy itt is emberek élnek problémákkal, az smafu.
Na jó, abbahagyom, ez egy mély probléma, és tényleg csak az elköltözés segít, de hol vagyunk attól még... mindegy, ezentúl minden erőmmel azon leszek, hogy el tudjunk innen menni. Csak akkor majd hallgathatom a fent említett "mit csináljunk egy ekkora házban" siránkozást.

Bongyi: gyerekek hogy vannak?

Kép
Kép
irina

Jajj, Irina, most olvasom a tegnap estét!
ez nagyon elkeserítő lehet! Szerencsére mi magunk lakunk, ennyire közelről nem érintett még a dolog, de emlékszem, sokszor volt olyan, hogy mi voltunk valahol, vagy nálunk voltak vendégek és csodálkztak, hogy ilyen mértékben alkalmazkodok a gyerekhez! Hát persze, hogy a gyerek az első! A kedves sógornőm az, aki kijelentette előre, hogy az ő gyereke biztosan jó alvó lesz, nem fog cumizni, alig fog sírni, sttb... mert majd ő olyannak nevel. Na persze, majd egy pár hónapost! MIndig csak mosolygok rajta, hogy majd ha saját gyereke lesz, akkor fog megérteni sok mindent, addig én hiába is mondom neki, nem hiszi el. Persze nálad nem ez a helyzet, a szüleidnek már van gyereke és ahogy mondod, már a rossz alvó gyerek esetét is átélték, szóval így aztán igazán nem értem, hogy miért nincsenek tekintettel az unokájukra!

KépKépKép
bongyi

Emese! Azt mondod? Akkor jó! :D Remélem!!!!!!!!!!!!!! 8)

Hát én ma nem tudom, hogy lemenjünk-e. A sétával nincs bajom, csak ezek a fránya lépcsők… Szelivel (7,8 kg) a harmadikra… :shock: De szerintem úgysem bírom ki!!! Sajtkukac a seggemben! :wink: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Nem baj Irina! Inkább: "mit csináljunk egy ekkora házban" , mint ez... :(

Bongyi! Sógornőd mennyire ki fog borulni.... (bár ezen nem tudom, hogy nevessek-e, vagy sírjak) :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

REgi, szerintem se kell elölről kezdened, hagyj neki több időt, egyrészt meg kell szoknia, másrészt mi sem egyformán eszünk, alszunk minden nap, hát még egy ilyen pici csecsemő! És ahogy egyre nagyobb, változik is az ő igénye is, egyre kevesebbet fog magától is aludni, egyre többet bír egyfolytában ébren lenni!

KépKépKép
bongyi

Irina, köszi az érdeklődést, egyelőre használ az elszigetelődés a külvilágtól, bár tegnap a két kicsinek volt egy pici takony az orrában reggel, de aztán semmi egész nap, szóval csak gyógyulunk! És alssan csak vége az influenza járványnak is!

Regi, és képzeld, a sógornőmnek 10 óra alvásigénye van éjszakánként! A tesóm otthon dolgozik, úgyhogy már látom, hogy ő többet lesz a gyerekkel...... ne legyen igazam, de szerintem az apja többet lesz vele, mint az anyukája! Amúgy most dolgoznak a bébi projekten!

KépKépKép
bongyi

Dettyk, mit sütsz te hajnalok hajnalán?

KépKépKép
bongyi

Sziasztok,

Tegnap itt volt a barátnőm a 19 hónapos kislányával, hát Robesz le sem vette róla a szemét, nagyon helyesek voltak, ééés egyszerre aludtak, így tudtunk dumcsizni.

Kiskolbi, Emese, jáj én is gondoltam, h valami ilyesmi lehetett a készülődés hátterében :D
nagyon helyesek voltatok, mindeki

Emese, Apával mi is szoktunk szórakozni, tegnapelőtt Apa azt játszotta, h ahogy Robesz bekapta a lábát, mellette ő is, és keze lába kalimpált, hát besz...tam a röhögösétől.
Amúgy igeeen, Robesznak a kék szemében sötétebb kék foltok is vannak.

No már jövő héten tényleg talizzunk lányok, nagyon szeretnéééénk

Irina, hát nem egyszerű az ember családja, tudom, kitartás, mindenkinek vannak rosszabb időszakai.
Ádinak ++++++++++++

Fleur, örülök Anyudnak, és Lillának is, h jobban van, alz alma bejön neki, ma lesz először barack:)

KTimi, Ádi nagyon édes, mekkora szemek

Regi, sajnálom, h rosszak lettek az eredményeid, térded remélem javulni fog, hamar. A DVD-t én is szívesen átvenném.

L.móni, Grétike édes, javulást nektek

K vitamin, mi hetente 1x és addig amig szopik

Dorottya boldog névnapot!

Ádi, Máté, Emma boldog hófordulót nektek

Juba, nagyon megy a ++++++++++++++energia Berutsnak, minden rendben lesz.

Dettyk, mit sütsz te 5 óta, miért nem pihensz????

Bongyi, de jó, h gyógyultok.

No én is megyek, adóbevallást csinálok :(

Kép
Kép
nektarin

Bongyi! Hát kíváncsi vagyok. Tényleg jó hír a leendő babának, hogy az apukájára számíthat majd!!! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Muszály leírnom, annyira örülök neki, képzeljétek, megvarrtam a mei-tai-t, vagy hogy is írják!
Majd próbálok fotózni is!

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt!

Tényleg elég durva ez a szél, de nekünk muszáj kidugnunk az orrunkat, mert tegnap se voltunk lent, és egy csomó mindent el kéne intézni. :(

Irina: nem irigyellek a családod miatt. Elég sz@r, hogy az embernek pont a családjában kell csalódnia. Szorítsd össze a fogad, kérlek, míg nem tudtok elköltözni. Remélem, utóbbi mihamarabb sikerül. :wink:

Regi: sajnálom a rossz eredményeidet, de tökjól tetted, hogy utánajártál a dolgoknak. Minden problémát lehet kezelni, és egyik se olyan rémisztő. És akkor lehet, hogy tényleg a pajzsmirigyed miatt volt csak kevés tejcid?

Viranka, Dmaggie, és mindenki: nagyon aranyosak a Babók! :D Viranka, mintha javulna Bálint arca, nem? Míra pedig cukipofa, aranyköpéseket még-még-még!

Dotildi: én is gondoltam rá, hogy olyankor Máté szomjas, csak azért hezitálok mégis, mert amikor csak szomjas, akkor sírva-dühöngve ellöki magától a tápszeres-üveget. Tényleg nem értem néha a saját gyerekem étkezési szokásait , de el kell Őt fogadnom ilyennek, ha már "beszabályozni" nem hagyja magát.

Fleur, Emese: össze ne verekedjetek máááá!!! :shock: Azért elég kínos szitu, kicsit úgy érzem, Máté ül itt a babérjain, és sorban tálcán hozzák Neki az újabb fogásokat, hogy válogasson kedvére. :oops: Robesz, Noel, Fiúk! Valami haveri pacsi esetleg Mátéval? HELP! :shock: :shock: :shock:

Fleur: kérünk videjót a rákleányról!!! Fürdőjáték: totál-brutál szülők! :shock: :lol: Legalább Lilinek van némi igazságérzete és érzékeny lelke!!! Majd megnevel Titeket, remélem! ÉS jobbulást Neki.

Juba: pozitív enerdzsi fénypostázva!!!! :wink: Írj, majd kérlek, hogy mi volt!

Térd, boka: de jó, nem egyedi a problémám. Én is szenvedek egy ideje, jól be is beszéltem magamnak, hogy biztos reumás leszek. :shock: Ezek szerint tényleg normális. Jó lenne, ha hamar elmúlna, mert elég pocsék. Főleg, mióta Máté is nődögél, még a derekam is rátesz egy lapáttal. :? Nem is merem felvenni a kengurut, az Apáé lett.

Hmmm... dolgozniom kéne? :roll: Nem akaroook!!!!! :evil: :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

Bongyi! MUTIMUTIMUTIMUTI!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi! Akkor lehet, hogy nekem meg emiatt fáj JOBBAN a térdem... Mert eddig is fájt, de általában a mozgás helyrehozta, de most katasztrofális!!! :cry: És az zavar a legjobban, hogy korlátozva vagyok a mozgásban :evil: (pedig mentem volna tornázni, de így nem merek)... Úgyhogy gyorsan helyre kell jönnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PONT!!!!!!!!!!!! :wink: :D

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi! Hát akkor lehet, igen, hogy emiatt nem volt tejcim... :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, az a baj, hogy úgy, hogy rajtam van, megpróbáltam a tükörben fotózni, de vakuval a tükör baromira bevilágosít, középen csak egy nagy fénycsóva látszik, vaku nélkül meg nagyon sötét meg még homályos is lett, úgyhogy apára kell várnom. Pedig tök jó, úgy is kipróbáltam, hogy Zita elől van, szembe velem, meg Ákossal is, ő 12 kiló, őt mág a hátamra kötöttem, mint egy hátizsákot és kimondottan élvezte, alig tudtam leszedni magamról!

KépKépKép
bongyi

Dettyk szerintem Bencének süt szülinapi tortát :)!

Bencének boldog szülinapot :)

Irina!
Költöztessük össze húgainkat légyszi légyszi 8) Mintha az én húgomról írtál volna :roll: annyi a különbség h. Ő most épp válni készül. Vmelyik nap megmutatta Robi az iwiwes oldalán a képeket amiket feldobott.Sík ideg lettem :evil: mintha az ő gyerekei lennének :evil: Ja s most kitalálta h. szül gyereket :shock: Szerintem 2 nap után már nyugtatozná magát.
Mi együtt is lakunk Apuékkal(bár lakhatnánk Pesten is de 2 gyerekkel eszünk ágában sincs visszamenni a belvárosba),szerencsére velük lehet együttélni,de ha húg hazajön :evil: Míra meg rajong érte,és már most sok mindenben hasonlóan viselkedik :( előbb-utóbb csak eladjuk a pesti lakást aztán költözhetünk :)

Bongyi!
Mindjáért meglesem :) Úgyis hazajárok már a postára ha szab.mintát kell feladni akkor azt még ma megteszem :) (Apjuk teszveszen seftel és én járok a postára,jutalékot is kapok 8) )

Emese!
Valld be hogy Te háremet szervezel Zsófinak :) Egyik héten Nolka,aztán Máté... Ki lesz a következő?
Nagyon aranyosak különben a taliképek :)

Fleur!
De jó h. Anyud túl van a műtéten és nem rosszindulatú :) Gondolom hatalmas kő esett le mindenki szívéről.Gyógyuljon gyorsan :)

Juba!
mennek a drukkok,minden rendben lesz :)[/size
]

KépKép
viranka

Halihó!

Ha megengeditek nem írnék külön-külön mindenkinek, inkább csak az aktuálisak kerülnek terítékre.

Utólagosan ugyan, de én is gratulálok Máténak és Emmácskának!

Baba-képek!!!!!!! Már megint és mindig óriásiak!!!!!! :D :D

Mini-tali: látszik, hogy nagyon jó lehetettt. Úgy gondolom ezek után, hogy Mimózalelkű Zsófi babának inkább a felnőttekkel van problémája, nem a gyerekekkel. Eddig csak fiúkkal találkozott, kíváncsi vagyok mit csinál a rivális lányokkal? :wink: :lol:

Fleur! Nagyon jó hírek! További gyors felépülést kívánok édesanyádnak. Ciclilla is gyógyuljon meg gyorsan! Ez a történet nagyon édes. Én Gergővel jártam így. Majdnem 19 hónaposan azért kellett elválasztanom, mert nem érdekelte, hogy éppen hol vagyunk állandóan vetkőztetett, tépte le a ruhámat cici, cici felkiáltásokkal. Kicsi Albertnek is fülig ér a szája már, ha látja, hogy kezdem kikapcsolni a m.tartómat. :lol:

Térdfájósok táborába én is belépek. Bár nekem inkább hátul a térdhajlítónál fáj és úgy gondolom, hogy inkább a visszereim miatt. Meg kell sürgősen szabadulnom a +-aimtól!

Regi, szerintem is csak átmeneti az állapot!

Irina, Drága! Nem is tudom, hogy mit mondjak szegénykém. Együttérzek Veled nagyon és egyértelműen jogos a felháborodásod. A többiek már jó ötleteket adtak. Kitartás, mi itt vagyunk Neked. Naná, hogy ugrik az ember lánya, ha a gyermekéről van szó. Én is hadakoztam itt a társasházban a felettünk lakókkal. De ők megértették. Bár volt abból is probléma, hogy megkértem az egyik lakót, hogy ne nyolc után locsoljanak a kertben, mert nagyon hangos a szivattyú. Nyár vége volt, az ablakok nyitva. Jól megsértődtek, majd ezzel riogatták az újonnan ide költözőket. Pedig csak egyszer fordult elő. Mivel nyáron tovább lehetnek fenn a gyerekek előtte nem szóltam, de akkor már az iskola közeledtével próbáltam hamarabb ágyba dugni őket. Nagyon igyekszem figyelni, hogy a gyerekek pihenjenek eleget, így nyolckor már ágyban voltak. Most már egy kicsit tolódott. Én sem értettem, hogy mit nem lehet ezen felfogni?! :roll:

Bongyi, de jó hallani Rólatok!

Dettyk, ez Rátok is vonatkozik! Rubint Rékára tornázol? Te hőőőős! Az marha nehéz!!!!!!!! Tényleg mi ez a hajnali robot?

Regi, nagyon ügyesen trenírozod apát is. :lol:

JUBA! ++++++++++++++

Betegeskedőknek mielőbbi jobbulást, gyógyulást!

Képzeljétek, most amikor elaludt Albert, álmában hangosan nevetgélt! Olyan ari volt!!!!!
dmaggie

Bongyi válaszoltam :)

S mennyit írtatok míg kisregényemet megírtam... :shock:

Kolbi!
Igen javulgat a bőre,de mondta a dokinéni készüljek fel arra h. ha oltást kap vagy fogzik akkor újból fellángolhat :( De kaptam ötletet homeos bogyóra is azt is kipróbálom,remélem nem csinálok rosszat :)

Ja s Apuka farsangról hamar eljött(mert nem mondta senki h. maradjon :evil: néha annyira szőke :evil: ) s Míra Tigrangó-vá mutálódott :) (másik anyuka később érkezett és csinált képeket )
Kép
Kép

KépKép
viranka

Viranka én ismádom a Míra-dumát! Írod őket? Én sajnos nem tettem meg, bánom is cefettül!
Ha megengeditek, elmondok én is egyet, amit érdekes módon mindkét nagyobb fiú elsütött.
Zuhanyozás közben bejöttek a fürdőszobába, rám néztek, majd csodálkozva kérdezték. Anya, hol a fütyid, letört?
dmaggie

Tigrangó!!! :lol: :lol: :lol: Akkora fazon ez a kiscsaj. Mennyi báj!!!! Nagyon örülök, hogy Bálint királyfinak javul a bőröcskéje.
dmaggie

Viranka, megint írtam!

Bencének boldog szülinapot!!! Kép

KépKépKép
bongyi

Sajnos én sem írtam eddigi aranyköpéseket és még most sem, pedig annyira jó lenne.
Ez nem a legjobbak közül való, de nagyon aranyos volt, ahogy komoly képpel előadta: Levi jött tegnap, hogy anya, beteg volt Ákos, megvizsgáltam és vérkeringése volt. De már megszüntettem neki, meggyógyítottam, most már nincs neki.

KépKépKép
bongyi

Tigrangó! :lol:

Maggie! Ez jó! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Bencének boldog szülinapot! Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Bence, boldog szülinapot!
Kép
dmaggie

Bongyi, ez tündéri! Én most biztosan írni fogom. Annyira szeretik a fiúk, ha azt a keveset, amire emlékszem felidézzük. Most is állandóan kérdezgetik, főleg Gegő, hogy nála is ugyanígy volt-e, mint most Albertnél.
dmaggie

Sziasztok!

Nagyon-nagyon aranyosak a babyk és a tesóka képeken,
Zsófka és Máté tündériek :D

Boldog Szülinapot kívánunk Bencének!
Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Irina Igazán sajnálom, hogy ilyen a családod hozzá állása Ádikához :cry: :cry: Nagyon nem tudok neked mit írni, hisz csak a többieket ismételgetném. A panaszkodás segít feldolgozni a negatív dolgokat és itt azt mindig megteheted.

Dettyk Bencének boldog szülinapot Kép

Bongyi Ügyes vagy :lol:

Emese, Kiskolbi Nagggggyon jók a képek :lol: :lol: Teljes az összhang Zsófi és Máté között :lol: :lol:

Térdfájás Nincs de derékfájás annál inkább :cry: Volt már olyan, hogy apa segített kiegyenesedni mert egyedül nem ment :oops: Mikor mondtam a dokinak azt mondta majd elmúlik. Kismama betegség :roll: :cry:

Kezd hatni Gréta cicára az energiázás :lol: :lol: Az éjszaka már jó volt, 6-kor kelt akkor átvittem a hálószobánkba és még 1/4 8-ig aludtunk. És ma már kevésbé taknyos mint tegnap :lol: :lol: Éljen :lol: :lol:

Fleur Remélem Lillácska is a javulás útjára lépett és már sokkal jobban van.

Viranka Mira tüneményes kis csajszi. Nagyon kell majd rá vigyáznotok mert tuti kapós lesz a pasik körében. Az aranyköpései meg...... :lol: :lol: :lol:

Bongyi Vérkeringés :lol: :lol: :lol:

Maggie Fütyi :lol: :lol: :lol:

Keresztfiam együtt fürdött az anyukájával és nézte a pocakján az anyajegyet. Megkérdezte, hogy mi az. Mondja neki Nővérkém, hogy anyajegy. Erre Ő nagy komolyan rámutat a saját pocakján lévő barna pontra és megszólal: Nézd anya, Viktorjegy

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lányok, köszönöm MINDENKINEK a lelki támogatást, ezért (is) jó nagyon ide jönni, közétek! :)
Nekem továbbra is a gyerek az első, és aki ebben akadályoz, hááát megnézheti magát! ;-)

Regi, nagyon sajnálom, hogy a pajzsmirigyed túlműködik, remélem, csak nagyon enyhe fokon. Mit mondott rá az orvos, gyógyszert szedsz? A térdfájás is rémes dolog, kezet foghatunk (nekem 16 éves korom óta fájnak a térdízületeim... bár a terhesség alatt egy sor bajomat alig éreztem, úgyhogy nincs mese, megint terhesnek kell lennem! ;-)). Jobbulást mielőbb!!!

Fleur: szívből örülök, hogy Anyukád jól van!!! :D

Viranka: Míra a legeredetibb kiscsaj képek alapján, akit eddig láttam! ;-) Nagy fazon!
Húgok: tudod, engem az zavar, hogy a húgomnak akár boldog élete is lehetne (s ezáltal nekünk is javulna): rendkívül szép, értelmes és tehetséges, de tele van függésekkel és rossz választásokkal (pasik, munkahely, "személyek, akikhez igazodunk"). Így aztán mindig a családját bántja, és ami a legrosszabb, ehhez még önigazolást is talál (mert aki keres, az talál ugye...). Fel kéne nőnie, de nem látok rá sok esélyt.

Kép
Kép
irina

Fú, Ádó fél órája a fog zár-réshangokat gyakorolja... ;-)) Nagyon édes. Gyönyörűen ejti az angol és német számunkra nem (könnyen) kiejthető hangjait. Hiába, a gyerek még mindent tud! 8)

Bencusnak hepi börszdéj!!!

Kép
Kép
irina

Heni! Ha még mindig keresek játszószőnyeget! http://www.tulli.hu/product_info.php?cP ... ts_id=1207
dmaggie

Bocs, valaki kérdezte, láttam-e a tegnapi Embergyereket -- nem, de felvettem, majd megnézem! :D

Kép
Kép
irina

Mármint, keresel!
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: