A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Asszem, azért én most megpróbálok elaludni!
Így hát elköszönök a virrasztóktól!
Eseménydús hétvége után jó éjt mindenkinek, holnap találkozunk! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jó éjt kakti! aludj helyettem is.

Edit

Kép
ézsóné

Én közben teszek-veszek,teregetek....
A férjuram pék és szolidaritást vállalok vele :lol:
No de én nappal birok aludni,amikor Fruzsi is alszik :D

Edit még mindég itt? :wink:

Kép
Kép
szintus

én sem szunya! Nekem azért szar,mert 2szoba van. Mind2ben alszanak igy én fekszem a kussban,sötétben az ágyban és mutyizok a telefonnal...
Vendég

ja és reggel 8ra viszem Lucit bölcsibe és addig a havat le kell takaritani a kocsiról.
Vendég

itten...jaj lyányok. rossz ez a finish. semmsenemjo. állandoan veszekszünk az urammal is. mért nem tudnak kicsit megértőek lenni????

Edit

Kép
ézsóné

enyém is szarik a fejemre... De azért szeret. Bár most is szekál,h ne nyomkodjam a telt mert nem tud aludni! :(
Vendég

enyém is szarik a fejemre... De azért szeret. Bár most is szekál,h ne nyomkodjam a telt mert nem tud aludni! :(
Vendég

Há én magam vagyok,nincs aki szekáljon 8)
Csak a kislányom de ő olyan jót durmol! :wink:
Bár gondolom ha megszületnek a babák sem fogunk többet
aludni....

Nóri te elképzelted már magad 2 gyermekes anyukának?
Bizti szép lesz meg nehéz is.....

Én most nem is sokat veszekszem a zurammal,keveset látom
rengeteget melózik és ha itthon van,akkor igyekszem normális lenni hozzá :wink: 8)

Kép
Kép
szintus

az enyim is biztos. büdös életben nem volt még ilyen jó dolga, mint mellettem. pont ezért várnék kicsi valamit most. vmi pluszt. több odafigyelést. megértést. több velem töltött időt. de semmi. megkérdi mi bajom. én elmondom ezeket. közli,h igazam van. aztán ugyanugy szarik rám. csak akkor minek kérdezi?! továbbra is ül a laptop előtt,oszt szevasz. tele a hócipőm. nincs egy önálló ötlete. pl. te barom gyere elviszlek cukiba,v vmi. semmi.vávááváá

Edit

Kép
ézsóné

gyerök meg kirugja a ház oldalát. akkorát küldött a bordámba jobb oldalt, h a könnyem is kicsordult. :shock: :shock: csüt ota szinte állandóan kemlnyedek. én már nem is számolom. fele-fele arányban fájdalmas, illetve nem fáj.

Edit

Kép
ézsóné

Látom Edit te már nagyon várod a végét..... :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
szintus

ahan...tudom égő...csak sok ez már, volt összesen 6 jó hetem. 26hétig hánytam mint állat, hormonok miatt mindennaposak voltak a fejfájások, stb. 26-32hét között viszonylag ok. utána vizesedés, dagadás, nagy pocak miatti dömperség. de ha sok a nyafi sikitsatok, és kussolok :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Geri, Jocó
Hatalmas gratula Ábelhez:)

oyitocin: tényleg a szervezet termeli és kell a szüléshez. viszont a stressz kinyírja. pl én mind2-szer tök ideg voltam amíg beértünk a kórházba (ami elég hosszú út ) és el is bizonytalanodtam mire odaértünk, mert nem éreztem a fájásokat. 2-szor pl a kórház előtt üldögéltünk a kocsiba hogy akkor bemenjünk vagy sem. aztán bementünk és valóban már 1 ujjnyi volt és akkor mondta a szülésznő, hogy ez természetes hogy most nem érzem annyira a stressz miatt.
szóval no para. tudom könnyű mondani....

málnalevéltea. 36. héttől lehet inni, de én úgy tudom hétről-hétre fokozatosan növelve a mennyiséget.
asszem felpuhítja a méhet?
viszont én nem merek sokat inni. Gergőnél vedeltem az utsó hónapban, és nem mondom hogy ettől, de valami miatt nem érezte már jól magát, nem is gyarapodott semmit az utsó hónapban. tiszta ráncos volt s bőre. mondjuk a szülés valóban pikk-pakk volt.
így másodjára csak néha ittam 1-1 csészét.
szóval inkább kérdezzétek meg a dokit/szülésznőt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

kaja: étvágyam nekem is megjött :roll: :roll: mai reggelim kakakós palacsinta :oops: :oops: remélem csak Blanka gyarapszik ezerrel :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggelt!

Ha nem is Sláger Rádió, de Bumeráng az van! Emiatt hajnal 6 előtt óta szendergek csak, mert az ágyban hallgattam a ráidót! :) Még jó, hogy Apa 5:20-kor elment melózni. :) Viszont a szakadó hóesésben kell mennem kutyát sétáltatni meg havat sepregetni a járdáról... :? Aztán meg elballagok a Lidlbe is. MA zöldborsólevest és gofrit gyártok ebédre. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

morgen, ahogy Nóri mondaná 8)

kakti: gofrit küldjél.....kiskoromban mindig azt ettem a strandon, csoki-és tejszínhabosat, fuuu de betolnék egyet most, kettőt.....hármat :oops:

ja, és éjszaka megint k*rva szarul voltam :shock: szinte semmit nem aludtam. állati erős fájásaim voltak. mármint ahhoz képest, amik eddig voltak...és beálltak 18-22percesekre 3 órán keresztül. de végül abbamaradt. de én fujtattam, mint a gőzmozdony. olyan nem is tudom elmondani hogy fájt. nem görcsölt a hasam...mintha ki akarnék tépni belőlem az alsó felemet....izzadtam rendesen :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Hú Edit ez nagyon olyan mint az igazi jósló!
Én erre mondtam, hogy ne keverjétek össze a jóslót a keményedéssel, mert nem ugyanaz. Nekem a kocsiban minden bukkanó után bekeményedik a hasam, mégis zárt vagyok.
De ne csodálkozz, ha ez már hatásos volt. Mikor kurkásznak legközelebb? Hátha mozdult valamit a dolog! 8)
Vendég

ja, és csajok, azt már akartam mondani, itt többen is keresgéltek otthonról végezhető kiegészítő melot, ha valaki tud valami jót, az dobjon már nekem egy privit legyen szíves...sajna mégis kénytelen leszek keresni vmit.

Edit

Kép
ézsóné

Én REGGELIRE csinálok most császármorzsát... Nyami. :lol:
Vendég

Nóri: ma kurkásznak, délelőtt. izgi 8) de hallod röhögni fogsz...fájás közbe bezzeg már k*rvára nem akartam szülni!!!!

Edit

Kép
ézsóné

Télleg, Ábelről nincs képünk? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Geri-Jocó Gratulálok Ábelhez!

Kép

Edit, köszi a választ. akkor nem tudom nekem mitől vörösödik így be a lában amikor feldagad :shock: :shock: szinte ég...

Kép
csipike09

Ábelről még csak annyi a hírünk, amit Jocó közzétett. Még a hosszát sem tudjuk, de reméljük, hamarosan lesz minden!

Edit:
elég ijesztő, ahogy leírtad az éjszakai élményeidet! Annyira drukkolok Neked, hogy mihamarabb kibújjon Csani! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csipike!
elég gyanús, hogy vérkeringési gondjaid vannak! Én mihamarabb felkeresnék egy dokit! Házidokit, hogy küldjön el érsebészetre!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

És már mi is a 30 nap alá csúsztunk! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nincs kép. De majd lesz, ha hazajönnek! :lol:

Egyébként ez így van, amikor élesben megy, az ember nem annyira akar már szülni... Illetve nem olyan nagy a szája, hogy mennyire szülni akar. Majd meglátod, ha jönnek az igazi fájások, akkor meg majd úgy szaladsz a szülőszobára, mint a kisnyúl.
Akkor ugyan sz@r szembesülni a ténnyel, hogy SEMMIT nem tágultál. De remélem itt mindenki nyílik majd szépen, ahogy kell!
Hé, Anitáék akkor ma már jönnek is haza?
Mert Zsolti keddet mondott Eszterre. Akkor lehet, hogy ők már ma? Hátha! :D
Vendég

Csipi!

Igen, a szívprobléma okoz elszíneződést a bokán. Mennyi most a vérnyomid?
Vendég

sziasztok.

Gratulalok a babakhoz.

meg egyben es pentekig igy is kell maradnunk.aztan felolem johet Noci.

ezsone ,probaltal fekhelyet valtani?lehet azzal van a gond.nalunk az egyik agyon tudok aludni a masikon meg nem,hiaba a parnazas meg minden.

lanyok van olyan akinek nyilal a mehszaja?olyan mintha belulrol kessel vagdosnanak,nagyon rossz erzes.

kivancsi vagyok ki lessz a kovetkezo anyuka. :)

Kép
monyo83

Kakti, Nóri, a vérnyomim rendben. A lábam pedig kb 3 napja produkálja azt, h hosszabb állás után kegyetlenül bevizesedik és pirosas lesz és ahol behajlítom ott mintha égne, de nem ez a jó szó rá :shock: De, ha felpolcolom akkor rendbe jön.

Kakti, nem tudod véletlenül a terhesgondozó tel számát a Jánosba? Már vagy 3 féle számot hívtam, de sehol nem veszikfel azt a qva telefont és most oda kell ctg-re bejelentkeznem szerdára.

Kép
csipike09

Sajna nem tudom!
Én nem járok oda. Nekem ma is a dokimat kellett hívni, és vele beszéltem meg, hogy első CTG csütörtök reggel (meg labor, meg talán UH is).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

El kéne indulnom a Lidl-be, és nincs kedvem! Hideg van, és nem lehet semmi járgánnyal menni, csak gyalog - kocsi apánál. :?

óóóóóóóóóóóóóóóóóó! Basszus! a kutyákat becsuktam a fürdőszobába, és ottmaradtak! Megyek, kiszabadítom őket! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Hű, csak úgy potyognak a babák!!!

Geri, Jocó! sok szeretettel gratulálok a pici fiatokhoz! Egészséget, boldogságot Nektek és a kis Ábelnek meg sok tejcsit Kívánok!

Csipike! Küldöm a telószámot, mert megkaptam a dokimtól:06-1-45-8500. Remélem jó lesz.

Kakti! Te is csütörtökön mész a ctg-re? A kórházba? Mert akkor ott is találkozhatnánk... :D Kedden mindenképpen menni akarok a szülésfelkészítőre meg előtte az előadásra. Ugye 4-kor kezdődik?

Na, megyek, mert a drágám itt nyüstöl, hogy kell neki a gépem. Grr...

Kép
Kép
molmar

Nálunk hatalmas hó van... :roll:
Vendég

Geri-Jocó! Nagyon nagyon gratulálok nektek Ábel babához!!!
Eddig csak fiúink vannak, mostmár kislány is kellene a csapatba!

Kakti, Nóri, köszi, akkor első körben rápróbálok a patikában.

Keményedések, jóslók: tegnap direkt számoltam, kábé 30-szor éreztem. Ez nem túl sok, ugye? Az orvos azt mondta, hogy napi 10 alatt semmi gond…de ez a 3-szorosa, de szerintem ez még nem olyan sok, nem?

Zsófi! Komolyan mondod? Nincs látogatási tilalom? 2 hete még azt mondta a dokim, hogy nem engedik az apás szüléseket. Akkor

Csipi, te mire vársz még a málnalevél tea ivásával? Ha a 36.héttől lehet, akkor mostmár ideje elkezdeni, igy a 39.héten, nem? :D:D

Oxi: nálam az oxitocintól nem folytak egybe a fájások, másodpercre lehetett tudni, hogy mikor lesz vége és mikor jön a következő. Nálam olyan hatása volt, hogy sokkal sokkal jobban fájt, mint oxi nélkül. Ezt azért tudom, mert szültem már oxi nélkül is. Összehasonlithatatlan.
Ha most akarnak majd adni, akkor el fogom utasitani és várunk…ha a végén úgy alakul, hogy muszáj, akkor muszáj, nincs mese, de csak nagyon alapos indokkal engedem.
lara

Ohh, Nóri!
Szerencsés ember vagy, hogy nem kell havat lapátolnod! Én már túl vagyok rajta! Mert ha mi (Apa vagy én) nem csináljuk meg, akkor másnak nem nagyon jut eszébe! De hamarosan visszaköltözik az egyik szomszédunk, akinek legalább eszébe jut, hogy segítsen a kertrendezésben! :)

Amúgy a mentőakció sikeres volt! :) Kutyák kint, már meg is reggeliztek! :)

Molmar!
Mi megyünk holnap a felkészítőre, és csütörtök reggel 7-re a kórházba. Odafele kocsival, visszafelé ki tudja, hogy... :) És ott lesz csütörtök reggel Barbi is! :)
Mondjuk nekem az osztályon kell kezdenem, aztán labor. De nem tudom, hogy utána az ambulancián vagy a szülőszobán csinálják-e a ctg-t. De ettől még találkozhatunk, semmi nincs kizárva. :)
Holnap meg szintén jön Barbi és Juciék is! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Geri, Jocó szívből gratulálok Nektek Ábel babához! És természetesen várjuk a beszámolót!

Én ezt a hetet programokkal tábláztam be. Minden délelőtt torna, aztán meg baráti talik - ki tudja, mikor lesz legközelebb -, vacsora, színház, mozi, hordozókendős oktatás, a hétvégén meg Hévíz. Addig megyek, amíg tudok.

Málnalevél: úgy tudom, a szülés után két hétig még érdemes inni, mert ahogy segít a méh tágulásában, ugyanúgy jót tesz a regeneráció során a visszahúzódásnak. Nem tudom, a méhnek használ e, de a székrekedésem elmúlt, mióta iszom.

Nóri, a császármorzsát grízből vagy tészás alapból csinálod?

Kép
juci-77

Molmar, köszi. Sajna ezt a tel számot sem vették fel. Felhívtam a dokimat, és holnap reggel nála kezdek az UH-n azt mondta, akkor kiváltjuk a CTG-t egy UH-val. Nem is bánom, mert így legalább megnézi a méhlepényemet is. Kicsit ideges vagyok miatta...

Lara, magam sem tudom, h mire várok :D :roll: Te is iszogatni fogod?

Kakti, azért az elég érdekes, h a házban elnézik ahogy egy pocakos kismama havat lapátol :roll: :roll: Már csak hab a tortán,hogy így kinézve nem sok értelme volt a lapátolásnak (nálunk sem) mert már megint minden havas.
Jó türelmesek a kutyik, ha csak most szabadítottad ki őket :D :D

Kép
csipike09

GERY, JOCÓ GRATULÁLOK A KIS ÁBELHEZ!!!! Fantasztikus, hogy végül nem is császározták!!! Várjuk a részletes beszámolót!

Monyo: nekem gyakran van ilyen. Tényleg mintha belülsől késsel szúrkálnák a méhszájam . :( De elég régóta és teljesen zárt vagyok
zuzmooo

Csipike!
A kutyák max. 6-8 percet voltak bezárva, és legalább leolvadtak a lábukról a kis hógolyócskák!
A lapátolásról meg annyit, hogy jelenleg rajtam kívül egy lány van itthon a házban, akinek egy 10 hónapos kislánya van. :) Szóval melyikünk lapátoljon? Amúgy Apa biztos megcsinálná, ha hazajön (nyilván ismételni is fogja, mert tényleg nem sok látszatja van - engem meg jól le fog baltázni), de minél nagyobb a hó, annál nehezebb takarítani, ráadásul a bakancsokkal úgy összetömörítjük, hogy a hólapát sem szedi fel! Pluszban: viacolor van lerakva, amin minden kockánál megakad a hólapát! :? Sózni meg nem szeretem, mert a cipőknek sem tesz jót, a kutyalábaknak meg pláne nem. :)

Na, nekivágok a túrának! Nemsoká jövök vissza! :) Gondoljatok rám, hogy ne taknyoljak nagyot - kicsit se!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csipi, a héten veszek és csütörtöktől akkor elkezdem inni lassan emelve az adagot, mondjuk kezdem 3-4 decivel és 38 betöltött héttől meg mondjuk 6-7 dl…
Az első kettővel nem ittam, igy legalább majd el tudom mondani, hogy van-e hatása tényleg…Mondjuk az első kettővel gátmasszázst sem csináltam, úgyhogy most minden kiderül! :lol:

Jaj lányok, megint várakozik rám 3 adag mosott ruha, hogy kivasaljam…már nem tudom tovább húzni, neki kell állnom, illetve ülnöm :?
lara

Jó reggelt!

Micsoda hírekre jövök :lol: : Geri, Jocó! Szívből gratulálunk!!!!!!!!!!!!! Várjuk a beszámolót meg a képeket.

Monyo. Nekem is van ilyen és cx:1100: Nem biztos, hogy ettől - látod Zuzmoonak semmi ilyen nincs - de szerintem nekem olyankor nyílik a méhszájam amikor olyan van. :?

Megjártam már ma a védőnőt is. Képzeljétek összesen 30 dkg-ot híztam 2 hét alatt :shock: Remélem babóka rovására nem megy ez a dolog. Amúgy minden rendben vérnyomi is meg az ő kis szívverése is tökéletes. :lol:

Na megyek teregetni, mert kimosott a gép...

Naaaaa? Ki lesz a következő? Tippek? :lol:

bellerreni
Eger

Volt a Felicitasos csomagban egy homeopátiás kiskönyv. Ebben írják szüléshez az ARNICA-t és a CAULOPHYLLUM-ot. Ti is ezt szeditek? Már most, vagy csak a vajúdás közben?
Aranyér miatt szed valaki ilyesmit? Az ARNICA-t arra is írja, de még 7 másikat is. Ma vagy holnap mennék bevásárolni a patikába és akkor ezeket is megvenném, ha tudtok segíteni.
zuzmooo

Kakti, azért csak óvatosan! Miután én anno a lányommal pocakosan lepattogtam a csúszos-havas lépcsönkön, havat mentem lapátolni, nem lapátolok így pocakosan. Engem az sem érdekel ha nyakig gázolnak a hóban a ház elött. Majd jön apjuk és lapátol... :wink: Lapátolok majd én még eleget :roll:

Lara, én sem ittam eddig, meg nem is gátaztam. Bár szerintem akkor még ez nem is volt divat/szokás. Na akkor most megyek és csinálok egy teát...

Kép
csipike09

Zuzmooo. Leírom, hogy nekem mit adott a szülésznőm:

36. héten
5 napig 1-1 adag (5 golyócska) Caulophyllum
2 napig 1 adag Arnica

37. héten
5 napig 1-1 adag Cimicifuga
2 napig 1 adag Arnica

38. héten ua. mint a 36. héten

39. héten au. mint a 37. héten

40. héten ua. mint a 36. héten

41. héten ua. mint a 37. héten

Szülés beindulásakor
1 adag Arnica majd Caulophyllum és Cimicifuga felváltva fél óránként. A szülőszobában is folyamatosan a szülésig.

bellerreni
Eger

Zuzmoo, én sajna nem értek ezekhez a cuccokhoz... az aranyérre én a patikában kértem krémet kismamáknak. Nekem az bevált.
Nekem ezek a homeos dolgok kicsit macerásak. Evés, ivás előtt- után, fogmosás után - előtt ennyivel vedd be, nem lehet mobil a közelébe, ne érj hozzá stb. A gyerekeknél próbálkoztam, de az osscillon kívül szinte semmi mást nem használunk már. Bár lehet ha valaki jól elmagyarázná/megtanítaná mi is többet használnánk, de így mi maradunk a gyógynövényeknél.

Kép
csipike09

Bejelentkezem én is…Most értem haza az NST-ről

Eszterék, Geriék! Szívből gratulálok a fiúcskákhoz, kívánok Nektek egészséget és sok-sok tejcit!

Nálam a helyzet a következő: Jázmin ugye anyuéknál, a szívem megszakad, most nagyon nehezen viselem. Igyekszem pihizni, fekszem, ücsörgök. Hétvégén végignéztem a Gyűrűk ura trilógia bővített verzióját…:lol: :lol:
Szombaton meghozták végre a szekrényt Jázminnak, de még mindig szellőztetem, iszonyatos rumli van a lakásban. Próbálom visszatartani magam, hogy elkezdjek takarítani, de egyre inkább nehezemre esik. A férjem persze folyton lecsesz bármibe is belefogok…Azért a héten apránként rendbeteszek mindent, ha Mira is úgy akarja. NST-n folyamatosan 50 körül voltak a fájásértékek, s a doki is állandóan úgy beszél, mintha kb. holnap szülnénk. Még min. ezt a hetet kéne vhogy kihúzni, aztán elvileg nincs gond – ma is ezt mondta.

Mielőtt elfelejtem:
Bea,
Megnéztem Mino kiskönyvét és – bár mi nem a nagy súlyunkról voltunk/vagyunk híresek – 1évesen volt 76 cm és 8600g, jelenleg 97cm 13kg.

Szülés,
Nem tudom írtam-e már, hogy nálam hogy zajlott. Túlhordás miatt burokrepesztéssel indították, s közölték, hogy mindjárt jönnek a fájások. Persze semmi nem történt, ezért kb. 45 perc múlva visszasétáltam a kórterembe. Na ott azonnal 3percesekkel indítottam, a férjem alig bírt visszavonszolni a szülőszobára. Nem akartam EDA-t, de a szülésznő rábeszélt egy idő után. Onnantól kezdve az égvilágon semmit nem éreztem. Tartottam is attól, hogy mos tuti leállt a folyamat…de egy kis idő múlva megnézett a szülésznő és közölte, hogy 8cm, mindjárt szülünk. Csak lestem, na addigra visszatértek a fájások is, mármint éreztem őket, kaptam még egy EDA-t, de olyan szerencsétlenül sikerült, hogy akár be se kellett volna adni, mert ugyanúgy éreztem mindent. S a kitolás az vmi szörnyű volt nálam, mondjuk Mino azt hitte ő Superwoman, mert a kezét is a feje mellé tette. Szóval nekem az nagyon nehéz volt, és teljesen magamon kívül voltam. A férjem már majdnem sírt, annyira egyértelműen rám volt írva a fájdalom. Ki is küldték… :lol: Amúgy csomó mindenre nem is emlékeztem utána. Persze volt gátmetszés, repedés… Szóval nekem nem volt vmi nagy élmény, mondjuk akkor nem volt fogadott orvosom, és sajna kifogtam egy olyan ügyeletest, akit tuti eszembe nem jutott volna felkérni…
S igazából nagyon gyors volt az egész, mert kb. ¼ 8-kor volt a burokrepesztés, és 12.53-kor született Jázmin.

Nóri, megnéztem a lakást és nagyonnagyon Szuper!!!! Kár, hogy mi most csórók vagyunk…A férjemnek is mutattam, ő is teljesen odáig volt.

Kép
Kép
szana80

Na, hazaértem a lidlből.
Odafelé csak ballagtam, lassan, óvatosan. Aztán ott kolbászoltam a sorok közt, amikor is összetalálkoztam egy sráccal innen, a lakóparkból, és kiprovokáltam, hogy felajánlja: hazahoz kocsival. :lol: Szóval egész ügyesen megjártam. :)
Neki is állok lassan az ebédnek, bár talán ráérek még. A gofri frissen finom, a leves meg hamar kész van. Apa úgyis kettőig dolgozik, aztán meg az Auchanba. 1/2 3 előtt nem ér haza. :)

Zuzmoo!
Feltettem a g-mailre korábban egy levelet, amit a szülésznő küldött. Abban is vannak homeo-s praktikák.

Reni!
Szerintem a súlyod miatt ne aggódj! Nézd meg pl. Vicky-t. Ő kevesebb súlyra, mint mikor kezdte a terhességet, és Barbus mégis rendesen fejlődik! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csipi, mihez hasonlit a tea ize? Tényleg finom?

Nóri-lakást hol lehet megnézni???
lara

Lara!
A Nóri féle kecóról a g-mailen keresztül tudsz meg több infót. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: