A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011 októberi babavárók

Sziasztok csajok!Kicsit eltűntem a színről.Kórházban voltunk,mert bekeményedett a hasam és bentartottak!kaptam infúziót.Azt mondták,hogy sokat kell pihennem meg rengeteget innom.Amúgy jól van a pici teljesen,zárt a mészály is.
Mostanában nagyon lennt érzem őt monzogni,szerintetek az normális?
Remélem mindenkivel minden okés!
judo86
Vizslás

Sziasztok!

Megvagyunk! Minden ok. Szombaton anyuéknál voltunk du-án apum meg tesóm névnapját ünnepeltük, aztán Emma este ott aludt, mi meg "buliba" mentünk. 2 ig maradtunk. Jót beszélgettünk, iszogattunk...én persze alkohol mentes koktélokat! :-)
Vasárnap meg anyósnál voltunk és próbáltuk behozni a kimaradt alvásidőt..:-)

Ma takarítottam, jó kemény a pocakom..és nőt vagy 3cm-t. :shock: Most megint nagyon érzem a szemérem csonto, a hátam is fájdogál néha ..biztos nő a gyerkőc..:-)

Remélema héten sikerül annyit félre rakni hogy el tudjunk menni 4D-re. :-) vagy jövőhéten. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,

Olyan gyorsan eltelt a hétvége észre sem vettem és már kedd van :)
Szombaton kimentünk anyuékhoz, de olyan jól sikerült a házi hamburgersütés, hogy ott is maradtunk, vasárnap bográcsozás a szélviharban, de isteni lett :) este haza, addigra jól elfáradtunk, szóval tök korán már aludtunk is :)
Tegnap suliban voltam 9től 5ig, 6ra hazaértem olyan fáradt voltam mint akit elkábítottak... Nem is nagyon volt erőm semmit sem csinálni :) Bezzeg ma, jó korán felkeltem, a párom elindult dolgozni én meg nekiláttam a lakásnak és a-z-ig kitakarítottam mindent. Be kell vallanom, hogy egyre lassabb vagyok és sokkal többször meg kell állnom pihizni, mert a hasam is bekeményedik viszonylag kis megerőltetéstől szóval óvatosnak kell lenni. Kaqk, úgy látszik ez egy ilyen takarítós nap :D De amíg lehet, kergetem a porcicákat, nem hagyom békén őket! :D
Törpi rengeteget mocorog, egyszer a hasam alján, egyszer meg a köldököm fölött érzem, bukfencezik jobbra meg balra, fúú lányok már nagyon várom, hogy megszülessen!!!! :) :oops:
Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje!!! Pihenjetek sokat, szép napot!!! :wink:

KépKép
buuni
Budapest

Sziasztok!

Csajok, csak óvatosan ezzel a nagy takarítási kedvvel, aki október elejére van kiírva, már nagyon közeledik a 3. trimeszterhez, szóval csak lassan, a kosz az megvár :D :D :D :D

Judo

Ne aggódj, hogy nagyon lent mozog a baba, az a lényeg , hogy mozog. Neki most biztos ott kényelmes :D Én is egyszer lent érzem nagyon, utána meg a köldökömnél, biztos kis tornász lesz :D :D

Nektek mi a véleményetek a Dianatal szülészeti gélről? Csupa jó dolgot hallottam róla, mondjuk elég drága, de szívesen szánok rá ennyit, ha kevesebbet kell szenvednem :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest

Sziasztok!
Eltűntem én is, de olvasgattalak, csak mindig épp bekukkintásra volt időm. Örülök hogy mindenki jól van, jók az ujabb eredmények, és édi pocis kép is volt jópár :))
Jól vagyunk, a hasam nagyot nőtt még amióta fényképet tettem fel. Ádám is egyre jobban kötödik a kistesóhoz, multnap azt mondta: jöjjön már ki, mikor jön ki...és nagyon vigyáz már a hasimra:)
Nagyon jól esik ez az esős, hideg idő.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

zsanka, pont ma beszéltem a dokimmal erről a kérdésről, ő azt mondta, hogy a dianatal iszonyú drága és semmi hatóanyag (legalábbis tényleg hasznos) nincs benne, viszont létezik a veleda-nak is gátmasszírozó olaja, amit állítólag ha a 35. héttől minden este a megfelelő módon használunk, sokkal könnyebben fog tágulni a méhszáj. Ja és nem is kerül annyiba!!!! Kérdezz utána te is, de én hiszek neki :D :oops: :P

KépKép
buuni
Budapest

KépKép
buuni
Budapest

Sziasztok

Két dolgot hoztam nektek. Kedves chat-társam engedéjével. Nemrég a hordozásról volt itt szó. Gondoltam ajánlom nektek őt, ill. a blogját. Már nem egy hordozótanfolyamot elvégzett, és tartott is tanfolyamokat. Ha vmi kérdésetek van szóljatok továbbítom neki, biztos vagyok benne,hogy szívesen segít.
Itt találtok sok hasznos dolgot.
www.hordozokendo.freeblog.hu

A másik a szülést könnyítő olajok(én is ki fogom próbálni szerintem)Szintén ugyanettől a lánytól másolva:

Szülésfelkészítők - olajok, bogyók, gyógynövények

Többen kérdezték, hogy pontosan miket használtam a szülésre való felkészülés során, ill. a szülés alatt, így most összegyűjtöm ide egykupacba.

1. Olajok. [Gátmasszázshoz és vajúdás alatti derékmasszírozáshoz.]

Gátmasszázs.

Nagyjából már 6-8 héttel a szülés várható időpontja előtt elkezdhető. Célja a szövetek táplálása, puhítása (különösen az E-vitaminnal!). Az E-vitamint ételek formájában is célszerű bevinni a szervezetbe (pl. mandula, mogyoró, margarin, spenót).

A keverék elkészítéséhez szükséges:

Az alapolaj: búzacsíra- és az orbáncfűolaj.

Búzacsíra: magas az E-vitamin tartalma, ami táplálja és lazítja a bőrt, növeli a szövetek rugalmasságát.

Orbáncfű: antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Idegerősítő.

Az illóolajok: muskotályzsálya és rózsaolaj.

Muskotályzsálya: lazító és fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat; segít a szervezet belső fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában).

Rózsa: görcsoldó, a nőiesség egyik alap-olaja.

A két alapolajat fele-fele arányban keverjük össze, ebbe kerül 3-4 csepp muskotályzsályaolaj, és 1-2 csepp rózsalaj.

A muskotályzsálya a terhesség korai szakaszában kerülendő! Szagolgatni a későbbiekben sem ajánlott, mert erős összehúzódásokat idézhet elő. Így csak kenegetésre használjuk a 34. héttől.

Gyógynövény.

Málnalevél tea (rubus ideaus)

A várandóság alatt fogyasztható egyik legbiztonságosabb gyógynövény.

Fragarint tartalmaz, ami tonizálja és ellazítja a méhfal izomzatát. Mivel enyhe hatású szer, kockázat nélkül fogyasztható. Előkészíti a méhet a szülésre, valamint segíti a vérzés megszűnését és a méh szülés utáni helyreállását. Ellazítja a kismedence tájékának izomzatát, aminek következtében az szüléskor tágulékonyabb lesz.

A terhesség korai szakaszában nem ajánlatos inni, mert egyes nőknél serkentheti a méhösszehúzódásokat, ami vetéléshez vezethet. Ugyanakkor van olyan természetgyógyász, aki napi 1 csészével már a terhesség elejétől javasolja a fogyasztását, mert így elkerülhető a terhesség alatti rosszullét. Szóval mindenki döntse el, hogy kinek hisz. :)

Adagolás.

A neten nagyjából kétféle variáció lelhető fel, az egyik szerint napi

•1 bögre (2-3 dl) forró vízbe 1 kanál teafű
•1 liter vízhez 2 kanál teafű.
Gyógynövényboltokban, bioboltokban és patikákban is beszerezhető. Fogyasztása a 34-36. héttől javasolt.

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Szijasztok :)

Jó sokat írtatok, alig győztem visszaolvasni!

Ez a dianatal nem tudom, mire jó, de a weleda olajjal engem is vesztegettek, basszus, az nagyon drága :shock: bioboltban 800-1200 Ft-ért lehet venni orbáncfű-, búzacsíra olajat, összecsepegtetitek a kettőt, garantáltan használ, ahogy Reni is bemásolta, és töredéke ezeknek a drága olajoknak! Van olyan is, aki az oliva olajra esküszik, kis kiszerelésben még olcsóbb...

Ami a dokikat illeti, hát nekem is ezt mondta a szülészem a gyógynövényekről és a homeopátiáról, hogy semmi hatóanyag nincs benne, így kár is, de ha szeretném, hát lelkileg támogat, ha hiszek benne, én nem hiszem, hogy nem lenne benne hatóanyag és a hivésen múlna, nekem akkor is segített, amikor még nem hittem benne... na mindegy :)

Judo, sajnálom, hogy kórházba kerültél :( Samu nekem is teljesen lent mozog, mindig, de minden oksa vele, szóval szerintem nincs semmi baj veletek sem :)

Dalma, jobban vagytok? Szédülés elmúlt már?

Kaqk, akkor mozgalmasak a napjaitok nektek is :)

Millió bocsánat az előző oldalasaktól, de már nem emlékszem mindenkire, hulla vagyok én is :( a férjemnek baja lett a gerincének, 24 órás ügyeletben ültem itthon, meg alapból is hülyére aggódtam magam, mert úgy volt, hogy műtik, de végül megúszta, vagyis úgy fest :)

Találtam egy jó kis könyvet, felteszem közösbe :)

Mi jól vagyunk, de itthon annyi meló van, hogy bennem egyre lankad a fészekrakó vágy :D most elhúzok főzni, délután el akarom pakolni a kismosott babarucikat, meg a kiságyat is kicsomagolnám ugye, legalább megnézni, de szerintem ehelyett alszom inkább egyet :)

Blogom: http://eletemnemetben.blogspot.com/

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Sziasztok!

Köszi benireni a blog címet, meg fogom nézegetni, engem nagyon érdekel!

Dianatal: több helyen olvastam már róla. A múltkor pl azt, hogy ugyanilyen összetételű síkosító anyagokat használnak az állatgyógyászatban évtizedek óta, hogy megkönnyítsék a kitolást. Csak azt nem értem, hogy akkor az embereken miért nem kezdték már el korábban használni. Én is meg fogom kérdezni a dokimat, hogy mit mond, mert rohadt drága, de nagyon hasznosnak tűnik. ( Bár az én terhességem+szülésem már így is egy vagyon :roll: )

Judo: Nem semmi amin keresztülmentél, de a lényeg, hogy a méhszáj zárt. Az én fiam is sokat mocorog egészen lenn, néha ijesztő, de máskor meg a bordáimat ütögeti, az se jobb :)

Gátmasszázs: Én nem fogom csinálni. Tudom, hogy sokaknak nagyon beválik, de nekem ellenérzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Az a parám, hogy valamit hosszú hetekig masszírozok, hogy ellazuljon, kevésbé feszes, puha legyen, akkor az, hogy nyeri utána vissza az eredeti fesszességét, keménységét. De én tele vagyok ilyen dilikkel :oops: :lol:

Akinek már alakul a babaszoba nem akar képeket feltenni róla? Imádom az ilyeneket nézegetni!

Jeanner, párodnak jobbulást!
Vendég

Anita, én még nem merek, mert nagyobb a kupi, mint a babaszoba :D

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Ha ez megnyugtat, mi a babaszobát nemes egyszerűséggel csak kupiszobának hívjuk :D
Vendég

Sziasztok!

Judo, örülök, hogy jobban vagytok! Lehet tudni, hogy mitől keményedett be? Megerőltetted magad?

Jeanner: Még korábban írtad, hogy jársz úszni. Megkérdezhetem, hogy hová? Én is szeretnék majd járni valahol a közelben.

Pénteken voltunk UH-n. Szerencsére minden ok. Botond már 1 héttel nagyobb a koránál méretei alapján:) Viszont a doki és az UH-s nő is rácsodálkozott, hogy még mindig harántfekvésben van. Ti mit tudtok, mikor szoktak nagy átlagban a babák befordulni szülés előtt a helyes pózba?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
szilda5
Budapest III. kerület

A 26 hetes Botondunk:)

Kép

szilda5
Budapest III. kerület

Szilda, úgy a 30-32. hétig fordulnak fejvégűbe, aztán már kevés az esély, mivel egyre nagyobbak.

Majd még jövök, szép babavárást mindenkinek.

Lilypie Maternity tickers
zsebbi

Anita, dettó :D

Szilda, én a pünkösdfürdői strandra terveztem járni, na azóta még nem jött össze, múlt héten borult az életem, ma ugye car idő is volt, meg a férjem is ápolásra szorul még egy ideig :( te is óbudai vagy?

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Jó reggelt!

Végeztem a vizsgákkal :lol: :lol: :lol:
Most már csak a munka van a készülődés mellett :wink:

Szülésfelkészítő
DOTE-n is van. A portán lehet bejelentkezni...
Kicsit átmeneti most a helyzet, mert azt az épületszárnyat, ahol a szülőszoba is van, éppen felújítják- Remélhetőleg októberre kész lesz :wink:

Zsanka
Tesóm szerint az ára és az értéke nincs arányban :cry: :evil:

Reni
Köszi :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilda
Nagyon helyes Boti!
Elvileg a szülés megindulásáig megfordulhat...
Vendég

Sziasztok!
Csajok ti hogy bírjátok ezt a frontot vagy ha nincs is de ezt az időt?Nekem ez a 3. nap,hogy görcsöl a hasam estére jósló fájásaim is lettek.Persze nem vészes de azért volt.Éjjel 3 szor keltem szintén arra,hogy nagyon fáj a pocakom és most reggel is.Igaz enyébb de....N a mind1 remélem nem lesz semmi probléma.Pihenek amennyit tudok.
Nekünk kész a Milán szobájának a nagy része.Ki van festve bordűr a helyén(nagyon édeset találtunk a Bricostore-ba.Micimackós de még babyk rajta :D ) A kiságy a pelenkázós a helyén.,a rucik is :D a függüny lóg. Már csak a szőnyeg és a fali dekoráció hiányzik na meg a Milán persze nem idő előtt. Kinéztem a babkocsit is. Nekem nagyon tetszik és olcsó is.Most bolygós kerékkel csak 29900.-Ft.
carotta: Gratu a vizsgáidhoz :D Te mit dolgozol amúgy?
Szilda: Édes Botond :) ez sima uh-n volt vagy 4d-be?
Mi most voltunk ugyebár a 23.héten 4D-n de a nagyobbik lányom már nyaggat,hogy mikor megyünk megint :lol: Lehet,hogy a 30-32.héten meglessük megint. Már egyre jobban be vagyok sózva én is.Itthon lassan már csak ő a téma :roll: :oops: :lol: Vivim kifejezetten nagyon várja.Ha megyünk vásárolni akkor mindig levesz valamit megmutatni,amit meg is kell venni. :lol: Ja,a Tescoba most elég jó akciók vannak. Mi is vettünk pár dolgot jó áron.
Szép napot mindenkinek :)

vivi a nagylány :-)
Lilypie Kids Birthday tickers
Dorina a kis középső :-)
Milán baba
Lilypie First Birthday tickers
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Sziasztok!

Huh vki már ennyire előre haladt?? szoba berendezve, ruhácskák kimosva bepakolva?????

hát én úgy tervezem hogy kb 2 hét múlva ( ovi szünetben) átmegyünk de-nként anyuékhoz és lehordjuk a babaruhákat ( amiket Emma kinőtt) és kimosom és ott a teraszon szépen megszárad...+ kiválogatom..ott lesz neki hely...:-)aztán majd hazahozzuk. + a babkocsit, hordozót gyerekülést szeretném rendbe tenni....:-) mikor 100 fok lesz..és percek alatt megszárad..:-)

A hátam iszonyatosan fáj!!!!!!!!!!!!!!!!

Emmával nem fájt. Tegnap előtt kezdődött. javasolta a dokim az úszás. Carotta Te hova jársz? mikor? bérlet van vagy napi jegy?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Csajok!

Szilda5:Hát igen megerőltettem magam,meg kevés volt a napi folyadékbevitel,de már jól vagyok!
Kiválasztottuk a kislányunk nevét is Vivienn lessz!Itt elég cudar idő van,esik az eső!!Júlis 22.-én lemegyünk siófokra 2 napra,lennt lesznek a barátok is remélem jó idő lesssz.
Többen mondják,hogy szülésnél inkább a szülésznőn múlik a dolgog,mint az orvoson,azon gondolkodom hogy fogadni kéne szülésznőt!Nektek mi a véleményetek?Puszi mindenkinek!
judo86
Vizslás

szülésznő! én is agyalok...Carotta: Tesód csak miattad fogy bemenni ugye mert egyébként gyes-en van. Lehet jó lenne ha ajánlana vkit..aki Székely Péterrel ( I.) jól kijön..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok

Babaszoba. Nekünk egyenlőre nem lesz kialakítva. Velünk lesz egy szobában a pici. Viszont a tetőteret most alakítjuk ki,és a lányom most fog külön menni. De a szobák amúgy fennt csak alvószobák lesznek, egyébként a nap többi részét úgyis lent fogjuk tölteni, hiszen a lányommal foglalkozni kell majd, vagy kimegy az udvarra. Nekem meg csinálni a dolgom :)

Babaruhák, babacuccok. Én eddig annyit csináltam,hogy kiválogattam a lányomról megmaradt,unisex ruhákat,plédeket. És beraktam a szekrénybe. Nekem még olyan korai most kimosni. Ráérek augusztusban is. De ez magán vélemény :)
Egyébként mi még semmit nem vettünk a kicsinek. Majd 25 hetesen megyünk legközelebb dokihoz, és 4D-re talán majd akkor veszünk egy-két dolgot.

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Ja és a szülésznő .
Én nem fogok fogadni. egyrészt mert nincs pénzünk egyszerre 2 helyre fizetni, másrészt meg amikor Martina született se volt, és megvoltam nelküle :) Meg ne legyen ilyen :!: De szerintem ha vmi komplikáció lépne fel úgyis a doki szava a döntő. aszülésznő max. addig kell amíg beköti az infúfiót, meg ad beöntést meg ilyenek. Ha meg már fájásaim vannak abszolút nem érdekel,hogy ki van ott körülöttem :lol:
Ja és nem utolsó sorban,remélem,hogy most is olyan gyors szülésem lesz mint Martinával és max. 4 óra alatt letudjuk :lol:

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

reni: nekem is 4 órás volt a szülés mindenestől.:-)

mosás: át olyan csinálhatnékom van + ha már 1x kiválogatom, kezembe kerül , kimosom, + látni szeretném hogy mi van és mi kellene....

mi sem vettünk még semmit! :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Szülésznő
Szerintem érdemes fogadni, főleg az első gyereknél, mikor az ember azt sem tudja, hogy mifánterem a szülés. Az ember nagyobb bátorsággal hívja fel a szülésznőt minden car bajával, mint a nődokiját. Meg ha szemetek a kórházban és hagynának vajúdni akár 18 + órán át, akkor legalább van valaki az ember mellett, aki tesz is valamit annak érdekében, hogy jobban haladjanak a dolgok, és ne szivassanak feleslegesen. De ez az én privát véleményem.

Babaszoba. Nálunk a dolgozószobából lesz kialakítva, egy kis lyuk az egész, de nem is kell nagyobb egyelőre. Egy ágy, 2komód kényelmesen elfér benne. Szeptember elején fogok mosni és átalakítjuk a szobát. Kiságy már van, majd akkor megvesszük a komódokat is. Optimistán úgy gondolom, hogy kihúzzuk a 35. hétig, addig nem is akarok csinálni semmit.

Sejtbankot viszont a 32. héten elintézzük, mert jobb túl lenni rajta. Még megkérem az ajánlatokat, fogalmam sincs, hogy mennyit kóstál a köldökzsinórvér-megőrzés. :roll:

zsebbi

Jeanner: kösz a kérdést, most már jól vagyok, azóta nem ájuldóztam :)

nagyon ügyesek akik ilyen jól haladnak a babaszobával, ruhaválogatás - mosás, ...én sem tartok még sehol. pont ugy tervezem mint Kaqk irta...várom a meleget, h kimossam a babaágyat, babakocsit, etetőt, hordózót...stb, valamikor juliusban elmegyek a barátnőmhöz, emlitettem régebb, h kölcsönadja a ő kislánya ruhácskáit, majd akkor nekifogok mosni, vasalni.
Szobája nem lesz spéci, nekünk is fennt vannak a hálók, Ádám szobája, de első hónapokban itt lennt is van egy "dolgozószoba" vettünk egy kihuzhatós kanapét, én itt gondoltam, h leszek + kicsiágy, h ameddig gyakran szopizik éjjel...stb ne költse fel a nagyot, meg mi is napközbe szinte mindig csak lennt vagyunk vagy kinnt az udvaron..aztán majd visszaköltözök apa mellé + kiságy...aztán majd ...külön...vagy inkább Ádámmal egy szobába ajaj hol van az még...megvan a kiscsj szobahelysége is...de az most raktárszoba :))

Reni, kaqk: de jó nektek...gyorsan szülő anyukák!! :lol:
Ma voltam a dokinál beteglapot hosszabitani, majd 28 hetesen kell csak menjek uh-ra...most nem nézett meg

Dalma
KépKép
Kép
biceboca

Sziasztok!

Vagyunk mi is... :wink:
Vizsgaidőszak végeztével egy hétig nyaralni voltunk egyetemi csoporttársakkal... tengerpart, napfény, pihenés... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon jó volt!

Most jön a nyár, de nem tétlenkedek... vállaltam oktatást... lesz 3 tanítványom, akiket fel kell készíteni nyelvvizsgára...

Ti már a babaszobát rendezitek? Én majd októberben fogom... 4 hónapig nem akarom, hogy helyet foglaljon az egyébként is kicsi lakásomban... :oops:

Kaqk
Én most azon gondolkozom, hogy Katát hívom el a szülésemhez...
http://www.katadula.hu/szolgaltat.html
Vendég

Sziasztok!
Sophi: de jó neked,merre voltatok?Ja és persze Graula a vizsgákhoz :)

Zsebbi:Pont tegnap hívott fel egy cég aki a sejtbankokkal van szerződésben adott egy elég jó ajánlatot.Ha érdekel elküldöm majd neked emalbe (még én is várom a pontos ajánlatot emailbe) de elég jól hang zott és nem köteleznek 20 éves tárolásra hanem úgy van,hogy van egy egyszeri levételi díj amit nem is előre kell fizetni hanem majd csak a levétel utáni vizsgálat után.(mert azt ecsetelte a csaj,hogy van olyan,hogy nem is érdemes elrakni valamiért csak nem szólnak mert előre kell fizetni alt.mindenhol és pénzt nem szeretnek visszaadni)tehát ha érdemes eltenni akkor kell fizetni xy összeget.Aztán évente 10.000 Ft-ot.Ami azért jó mert nem egyszerre fizetsz ki több 100 ezret hanem évente egy 10-est.Azon kívül most az az akció van,hogy ha velük kötöd a szerződést akkor ha bármi baj lenne és szükség lenne a beültetésre akár melyik országba csinálják akkor azt ők állják ami normál esetbe milliós költség.
Na nekem kb.ennyit mondott el a hölgy.Szerintem egész jó.

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

anyamci: engem is érdekelne ez az ajánlat.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

anyamci, az minket is mindenképpen érdekelne, ha elküldenéd nekem is, nagyon szépen megköszönném!!!! priviben leírom a mail címem :)

Babarucik nálunk is ki vannak mosva, ma terveztem kivasalni és elhajtogatni őket, mert egyszerűen nem férünk :? most már a kiságy is megvan, ha egyszer végre ideérne a jó idő, augusztus vége felé kitenném a matracot átszellőzni :) amúgy szívem szerint már csak a kis takarócskákkal törődnék, amiket a bölcsőbe készítek, meg a kötött cuccokkal, de egyelőre pont azokra nincs időm :(

Párom viszont szerencsére jobban van, pontos eredmény még nincs, de talán nem kell műteni...

Na, lépek is almás bélest csinálni, ha már ilyen szuper hűvös idő van :)

Vigyázzatok magatokra, csak semmi koraszülés! :D

o.O Jeanner O.o

Kép

Kép

Kép
jeanner

Sziasztok!

Anyamci. Sima uh-n voltunk és ott csináltak egy pár perces 4d-t. Sajna ez nem sikerült olyan jól, mint a 18 hetes. majd lehet elmegyünk egy 4d--s helyre a következő kötelező uh-n.
Örülök, hogy találtatok jó árban bordűrt:) a babakocsit hol fogjátok megvenni?

Jeanner: Igen, óbudai vagyok. Itt lakunk az auchan-nal szemben, szerintem egész közel hozzátok.
A férjed gerincsérv gyanús?

szilda5
Budapest III. kerület

Anyamci, köszi szépen az infót, írtam is neked privit.

Jeanner, ez a gerincsérv nagyon gázos. A férjemnek is van, nem engedi műteni, én sem engedném. Bocs, de nagyon rizikós. Ha van arra lehetőség - még nem néztem utána -, akkor a denevérpadot érdemes lenne kipróbálni (eddig csak eladásra láttam), avagy úszni járni, azt tutira ajánlja az orvos. Xy-nak meg csontkovács segített... szóval vannak más alternatívák, én nem javaslom a kést!

zsebbi

Kép
Kép

Ha valakinél valami nem stimmel, szóljon!!!! A vizsgáim miatt most annyira nem tudtam követni a fórumot :oops: :oops: :cry:
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.11.16 20:00-kor.
Vendég

szép poci :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.11.16 20:02-kor.
Vendég

Sziasztok!

Carotta: nem tudok magamhoz térni a képeid láttán, ti nagyon fiatalok vagytok a tesóddal :D és ráadásul egyszerre vártok babát, szuper lehet, irigyellek :) Köszönöm, hogy bevettél a táblába, ami még hiányzik: 30 éves vagyok (pont a héten töltöttem be, kicsit be is depiztem miatta :oops: ) és Budapesten, a Szt. János kórházban fogok szülni. Babanevünk még nincs, illetve van egy, de kicsit utána olvastam egy nevünkben a sorsunk típusú könyvben ( nem ér kiröhögni) és csupa számomra rosszat írtak róla. Úgyhogy most dilemmázunk a férjemmel, hogy mi legyen...

Szülésznő
témához: szerintem jól jöhet a fogadott szülésznő pl.: egy frontos napon, amikor sokan szülnek és az ügyeleteseknek csak annyi idejük van, hogy fél óránként rád nézzenek. Nekem sokat jelentett, hogy végig ott volt a szülésznő, az elején még szórakoztattuk egymást, aztán amikor durvult a helyzet diktálta a tempót, hogy lélegezzek, pózokat javasolt, hogy könnyebb legyen elviselni a fájást és bíztatott. Komolyan, a bíztatás nagyon jól jött, hogy valaki, aki már sok szülést látott azt mondta jól csinálom, ügyes vagyok, sok energiát adott a továbbiakhoz.

Szerintem a babaszoba, ruha témában azért is vannak nagy eltérések mert van aki már a 26. héten jár és van aki meg a 22.-en. Minél jobban telik az idő én annál jobban be vagyok sózva, hogy csináljuk meg ezt is azt is, de legalább a képet rajzolja fel a férjem a falra, hogy nekieshessek kifesteni :lol:
Vendég

Anita
A tesóm, akivel a képen vagyok 26 lesz, komoly doktor néni... és a 2. gyerekét várja... :wink: (10 nappal van előbb kiírva, mint én :wink: )
Van egy 28 éves nővérem is, ő a szülésznő (3 gyerek anyukája)... és van egy 20 éves hugim is, aki a 2. évét fejezte be az orvosin...
Vendég

sziasztok!

hát gondoltam én,hogy nem lesz időm lépést tartani veletek....de zért belógok olvasni néha:)
időközben kiderült,hogy a 2éves fiamnak hugicája lesz,Lénának fogjuk hívni.
:D
mindenki vigyázzon magár és szép pocakosodást kívánok továbbra is!!!

Kép
nilabali

carotta. Csinosak vagytok :) Egyébként nekem a táblázatba be lehet írni, hogy Levente lesz a kisfiúnk neve :)

Szülésznő. Úgy tűnik szinte csak én írtam, hogy nincs rá szükség :? :lol: Egyébként velem ott lesz a párom, rá nagyobb szükségem van,hogy ott legyen, mint egy idegen. Másrészről nem ismerek egy db szülésznőt sem, így nem tudok választani. Remélem nem fogom megbánni, de mondjuk az 1. szülésnél se kellett...
Nektek csajok apás szülés lesz?

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

kaqk: Küld el priviben majd az emiled és átküldöm neked is,.

Zsebbi,jeanner:Nektek már elküldtem,majd szóljatok,hogy átment-e vagy nem.
szilda: A neten rendelem meg a babakocsit.Pontosabban a vaterán. Ilyet:
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ba ... 69834.html

Lehet kapni belőle bolygós kereküt is.(én olyat veszek)az valamivel drágább.Most pl:akcióban csak 29900.amúgy 35 körűl van.

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

Szia Carotta2011!Szép a pocakod!Én a Salgótarjáni Szent Lázár Kórházban fogok szülni,a kislányunk neve Vivienn.25 éves vagyok.Gondoltam írok egy kis segítséget!
Puszi nektek!
judo86
Vizslás

Carotta, nagyon helyesek vagytok.

Nilabali, szép név nagyon a Léna!

Anyamci, tetszik a kocsi. Bolygósítható kerekű a legjobb :lol:
Nektek nem maradt az előző srácaidtól babakocsi? Mi a régit fogjuk nyúzni :)

Anitakel, ne viccelj már! Ha nektek tetszik, nem mindegy?

Mi még azt várjuk, hogy kisporonty megsúgja, mert nagy a választék :)

zsebbi

Sziaszok!

Anitakel! Boldog szülinapot!!!! :)

Carotta! Cépek vagytok a tesóddal!!! :) az én pocakom is hirtelen úgy megnőtt... kérdezik is az ügyfeleim, hogy meddig dolgozok még, meg hogy bírom, meg ilyenek. Pár hete meg még alig látszott szemből, csak oldalról.

Én a héten akartam intézni az apasági nyilatkozatot, el is lógtam a munkahelyemről, de nem volt ügyfélfogadás :( van ennek valami határideje szerintetek, hogy meddig kell megcsináltatni??

benireni! nálunk egyenlőre úgy tűnik hogy apás szülés lesz. szerintem csak miattam jön be a kedvesem, nem tudom hogy fogja bírni :)
nálatok?

Kép
ativerus
Budapest III. kerület

Ja, nevek... Én még azt sem tudom, kisfiú vagy kislány a kis élősködőm :)
4d-re mostanában készülök, csak nehéz összeegyeztetni Apával, hogy mindketten ráérjünk :(

Képzeljétek, itt voltak a tesómék, szülinapoztunk... unokaöcsém kapott egy villogó lámpát, amit bingázás közben lehet használni, a végén pedig van egy síp. A lényeg, hogy a tesóm megfújta a sípot, és a babám szerintem meg úgy megijedt, hogy egy akkorát ugrott, hogy én meg attól ijedtem, hogy mekkorát rúgott a gyerek :)
Már most ijeszteget... :) És már akkorákat rúg, hogy rendesen fáj, és Apa is érezte már, mert ő is kapott belőle.. Kis kung-fu Panda :)

Kép
ativerus
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Jó lett a terheléses vércukrom. Kezdetben 4,4 majd 4,6 lett.
Szinte tökéletes. :) Én bevallom őszintén rosszabb eredményre készültem.

Anyamci: elküldtem neked privátban az email címemet.
Érdekelne engem is a sejtbank ajánlata.

Úgy döntöttünk, hogy fogadunk szülésznőt. Én igazából ellene vagyok ennek a rendszernek, de szerintem akkor nem is foglalkoznának velem ha nem fizetnék. Nálunk csak én leszek benn a szülőszobán, ezért is jobb, hogyha van mellettem egy tapasztalt. A férjem nem szeretne bejönni, én meg nem fogom erőltetni. Ő addig kinn vár majd a folyosón. :)

Mi mindent az utolsó pillanatban fogunk megvenni. Lakásvásárlás kellős közepén állunk, így egyenlőre nem tudnánk a baba dolgait elhelyezni a kis lakásunkban.
liza80
Budapest VI. kerület

Carotta!

A képen olyan, mintha a nővéred lenne a fiatalabb :shock: :lol: . Babaarcú família :wink: :lol: :lol: .
És hogy mondtátok meg egymásnak a nagy hírt? :P A másik topicomban sógornőknek lett babája tizenpárnap különbséggel, és mindketten írtak is hozzánk :lol: .

Babaszoba!

Mi jövő héten ugrunk neki Botond új szobájának, a kicsi meg megkapja az övét. Azon nem is lesz vmi nagy átalakítás, csak alaposan kitakarítom, és ennyi :oops:. Elsőre is bevált mint babaszoba :wink: :lol: . Amúgy ugyanolyan nagy, mint amibe Botond költözik, csak ez a hálónk mellett van, a másik meg messzebb, de pont ugyanolyan a kétszoba, még kialakításra is :wink: .
Botondnak már igazi fiús gyerekszobája lesz, az egyik falon egy hatalmas 3D-s fotótapétával (autósat választott :lol: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok

anitakel. boldog szülinapot:)

ativerus.
Nálunk is apás szülés lesz :) Amikor a lányommal voltam terhes, akkor a párom 9 hónapon keresztül hajtogatta, hogy ő bizony nem lesz bennt a szülőszobában, merthogy ő nem bírja ezt. Aztán mikor bekerültem a szülőszobába és várnia kellett fél órát, közben semmit nem tudott rólunk, inkább úgy döntött,h bejön mert így legalább tudja, hogy mi történik velünk éppen. Úgy beszéltük meg, hogyha nem bírja kimegy. szerencsére nem ment ki. És mikor megszületett Martina egyből azt mondta, hogy ő bizony a másodiknál is bennt lesz :lol: szerencsére szép emlék ez neki. :)

liza.
gratula a jó eredményhez :)

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
benirenata
Szerencs

Nálunk is apás szülés lesz :D Mármint apa majd áll a műtő ajtóban és várja,hogy pici fiát odaadják neki.Mind a 2 császáromnál bent volt és bírta is és nagy élmény volt neki.Na persze a műtátből semmit nem látott csak hallotta az eseményeket és mikor kivették őket azt rügtün láthatta ahogy a szülésznő átvette.Amúgy Dorcsinál előszőr kint volt a folyosón de kicsit komplikáltabb volt az érzéstelenítés és eltartott jó pár percig.Nem is szóltak neki,ő meg az előző tapasztalata szerint csak annyit várt Vivinél,hogy épp beöltözött és hívták is.Na így szegény nagyon aggódott,hogy mi van.Most rögtön jön is majd velem :) Nekem megnyugtató érzés lesz,hogy tudom,hogy ott van.Persze csak ha nem akar a programozott előtt jönni és véletlen hétvégén.Mart hááát Vivim azt mondta,hogy ha otthon lesz pont akkor ő bizony jön apával és a folyosón akar várni. :shock: (lebeszélhetetlen..ragaszkodik nagyon hozzá)Na de majd ügyesek leszünk apával.Amúgy Vivi most lett 9 éves de hírtelen olyan nagylány lett.Olyan okos és figyelmes hogy csak naaa :) Mindenben segít magától kérdezget,hogy jól vagyok -é nincs-e szükségem valamire.kiveszi a kezemből a seprűt,stb-... nagyon meglepett,hogy ilyen lett.Na és persze a baba álladó téma neki .Még egy cumit is vett a kis pénzéből amit a sport eredményéért kapott egy kitüntetésen.
:)
zsebbi:Hát sajna nem volt meg már nekem semmim az előző babákról.Nem hittük,hogy még lesz gyerekünk (a férjem betegsge miatt.Fagyibabát meg nem akartunk) úgyhogy mindent eladtam. :? Rucik maradtak de az meg mind rózsaszín szinte meg egy ágynemű.

liza: küldd el újra mert nem jött meg :S

Milán baba
anyamci
Budapest XXIII. kerület

benireni, nem csodálom, hogy a párod először nem akart bent lenni. Némelyik pasi még látogatóba is utál kórházba menni, nemhogy még részt is vegyen egy szülésen. Szerintem jó nagy bátorság kell hozzá. (nálam ez a tapasztalat, de persze minden pasi más) Az én párom is először azt mondta, hogy ő biztos nem jön be :D de szerintem ott lesz :D jó érzés lehetett, mikor azt gondoltad hogy egyedül leszel bent, és mégiscsak megjelent :) pasik.... :D :D :D :D :D

Kép
ativerus
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: