A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hát csajok nálam valami alakulóban van... :)
Három napja minden este 2-3-szor wc, plusz ami most jött be: legalább egyszer farkas éhesen rohanok a konyhába. Férjem csak néz, hogy mi van, de egyszerűen hangosan korog a gyomrom, nem tudok nélküle visszaaludni, és olyan nagyon jól esik... :D Hát ettől aztán jönnek majd a kilók attól tartok.
Egyébként is úgy érzem magam, mint egy kisgyerek, olyanok lettek az alvási evési szokásaim, olyan dolgokat kívánok, amiket kiskoromban ettem, kiflit tejjel, tejet magában, de a csúcs a csecsemőtápszer (ami ilyen por és banános, kekszes...), emellett jolyjoker nálam minden ami citromos, úgyhogy ebből a család lányt jósol :D. (török elképzelés: édes és citromos=lány, savanyúság=fiú)

Helyátadás: én komolyan mindig átadtam a helyem, ösztönösen nem tudok ülve maradni, ha kismamát vagy öreget, akár gyereket látok, de ezt nem sok más emrertől láttam sajnos. Annyira megvan bennem ez, hogy tegnapelőtt mikor buszoztam kétszer is majdnem felpattantam, aztán lebeszéltem magam róla, de olyan furán éreztem magam...
Most még jó idő van, de engem ez a 2 órás buszozás a városban már most iszonyatosan megterhel.

Mozgáshírek: :D Tegnap takarítgattam, aztán egy szokás szerinti pocaksiminél valaki 3-mat kopogtatott bentről a tenyerembe. Hát ha ez bélmozgás, akkor nagyon étrendet kell váltanom. :)

Na gyorsan megnézem a képeket, már nagyon kíváncsi vagyok. :)

Örülök, hogy Macsek visszatértél, mostmár megnyugszom, hogy mindenki rendben van! :)

Kép
Kép
elif

Jajj, de szép és helyes és egyáltalán mindenki :). DE a legszebbek a pocakok és legfőképp a lakóik, elnézést minden anyukától! :wink:

Kép
Kép
elif

A gyerekülésekkel kapcsolatban:

http://www.vezess.hu/magazin/hogyan_vas ... est/13841/

Itt megmutatják
egy konkrét címkén, a sok szám között mi-mit jelent, mit is kell nézni a januári szabvány-szabályok miatt :?

Kép
kangu

Sziasztok lányok. A sulis dolgon nem tudok magamhoz térni. Mert ha még buszozol, és meguszod hogy nem löknek fel és nem esel hasra. Akkor is a betegségek melegágya az iskola+a busz. Még elképzelni is szörnyü a rengeteg ember össze zárva. És valakinek bizos akkor lesz náthája meg stb....A vége felé nem biztos hogy a nátha vagy ne agy isten influenza a legjobb dolog.De lehet hogy csak én látom is és csak vész madár vagyok. :roll: Ez a cukros vizet komolyan gondolják :shock: ?? Vikivel egy szendvicset kellet meg ennem + egy pohár tejet. Ettől a cukros vacaktól én biztos rókát fogok és aztán szépen fogok kinézni. Na majd meglátjuk :wink:

Kép
háfi

Sziasztok Csajok!

Crocus: Üdv közöttünk! Ha van kedved, írjál pár szót magadról, kíváncsian várjuk.

Gjéti: Az igazgatótok tényleg nem volt túl nagyvonalú az ajánlatával, én a helyedben lehet hogy keresnék inkább egy sulit, ahol estin vagy levelezőn csinálnád legalább ezt a félévet, vagy próbálj még egyszer beszélni az igazgatóval. Mert ez így tényleg elég durván hangzik, és félek, hogy nagyon sok bántás fog érni emiatt.

Zetibeti: Nekem is mindjárt kezdődik a suli, én péntek délután és szombat délelőtt járok. Kicsit a vizsgaidőszak miatt aggódom, szerencsére nálunk már december elejétől vannak vizsgák, majd igekszem minél hamarabb menni, mert ha előbb jön a babóca, akkor nem fogok a vizsgák végére érni. :lol: Te mit tanulsz?

Macsek: Jó, hogy minden oké nálatok, már aggódtunk!!! Luca-baba nagyon édes, tök jók a képek, amiket felraktál!

Megnéztem a fotókat, és mindenki nagyon szépen fejlődik. Én még most nem teszek fel pocakfotót, mert még alig látszik valami. Tényleg, ti hogy álltok a súlygyarapodással? Én már kezdek egy kicsit aggódni, mivel összesen 0,5 kilót híztam, holott már megkezdtem a 18. hetet :? Nálatok mi a helyzet?

Ez a cukros víz dolog engem is már előre kiakaszt, a klinikán, ahova járok, ezt használják, de lehet, hogy elmegyek inkább az Istenhegyi-re, ott zsemle van, mert félek, hogy a cukros víz nem maradna bent 2 órát :lol:

Szép napot mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Crocus: Üdv. a csapatban! :lol:

Elif: Akkor nem csak nekem vannak ilyen fura étkezési szokásaim! :wink: Nálam a kakaós csiga kakaóval a befutó reggelenként! Kb. általános 1. osztályába ettem! :lol:

Kangu: Köszi ezt az oldalt! Áttanulmányozzuk a férjemmel!

Cukorterhelés: Hát nem tudom itt Csepelen hogy csinálják, de már előre kiráz tőle a hideg! :x

Zsufi: Én 56-ról indultam, lettem 54 kg, most tartok 55-nél, még mindig 1 kg mínusz! :roll:
zsu83

hali! Cukorterheléstől rettegek...XI ker. ben cukrot kelett inni, amit nekem kelett vinni, mindkét gyerekkel...Andrissal majdnem hánytam, Ágival már előre okádtam, mert tudtam mi vár rám....hát most remélem itt vácon kiflis, tejes buli lesz, mert én mégegyszer le nem tuszkolom azt a löttyöt a torkomon!!!!
Bár ha ez mindenkit vigasztal még mindig inkább megiszom, mint mégegyszer epekőműtét elcseszése után csövet nyeljek.....hát a cukrot még mindig jobb lenyelni, de hasonlít.....:)

Nekiindultam a hízásnak!!!!2, 5 kg-t szedtem fel az utóbbi 3 hétben! Ha ezt így folytatom, akkor akár 23 kgot is felszedhetek a végéig.......:(:(ez durván hangzik....főleg hogy az elsőkkel 8-10kg volt a max. hízásom!

Hol néztek ti fotókat?????Én is megnézném szivesen, ki hogy néz ki!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

elif, akkor nekem fiam meg lányom is van (jó hogy meg tudom nézni az UH-t, hogy tényleg csak EGY gyerek van rajta :lol: ), mert szerda este el kellett menni venni egy zacskó gumicukrot, amit együltő helyemben be is vágtam (tudom, hogy bűnözés, de egyszerűen muszáj volt!!!), megveszek mindenért, ami citromos, de ebédelni meg nem tudok savanyú nélkül :shock:

Macsek, most nézem, hogy tettél fel még Luca-fotókat, nagyon bájos a kisasszony :D

KépKép

KépKép
stelly

hízáshoz hozzátartozik, hogy én is folyton zabálok...főleg így egyetem időszak alatt előadásokon, előtte és utána.....
Elif! Nekem minden reggel csak kifli teavaj.....tej, kakaó....rengeteg mennyiségben....vettem a családnak 6 kiflit ma reggel, abból 4et én kajáltam be, úgy hoyg észre se vettem...vacsira meg tejfeles kenyér, kb. fél kiló...kedvenc sorozatom bámulása közben!!!!:)(Szívek szállodája)...szóval van mér jönnie a kilóknak! Amúgy nem kívánom a savanyú dolgokat! És még nem tudom mi lesz, fiú e vagy csajszi.....:) meg sütik....meg tésztakaják, bármi is legyen az.....meg cékla.....ananász már nemigen megy le....pedig első időben azon éltem! Milyen fura ez nem?

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikverus: van egy Google-es közös oldal, ott van egy táblázat, meg már egy csomóan tettek fel képeket is. írjam meg priviben a hozzáférhetőséget?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!Látom a kaja a téma.
Az első perctől kezdve netudom megenni -inni az édest!Ha véletlenül le is megy akkor olyan gyomorfájdalmaim lesznek :? .
A savanyú és minden hozzá hasonló bármikor jöhet .Nagyon figyelek most magamra mert nemszeretném,hogy a kilók elszáljanak mont annó.20-30 és még ki tudja mennyi kiló jött fel ... :oops:
Délutántól a gyümi jöhet cvsak számitásba és ha nagyon éhes lennék akkor csak rozskenyér de csak 1 szelet!
Nem azt mondom,hogy sanyargatom magam és nemeszem meg azt amit megkívánok csak kicsit jóbban odafigyelve.most nemfalok be egy fél csokitortát :oops:
Most a féligértett szilva a nyerő.

A cukros lötyitől én is nagyon félek ,és nemtudom ,hogy a mostani helyen mi is lesz!De nehezen tudom majd én is lenttartani 2 órát utánna tuti megtámadom megen a wc-t

Ma még rendezgetjük a tancuccokat kinek még mit kell berakni a tasiba és hétfőn kezdődik a suli. :wink:

Kép
zümis

Sziasztok!

Macsek, örülök, hogy megvagytok, Luca tüneményes!

Nálunk a terhesgondozáson (XIV.ker.) adtak egy tájékoztatót, abban benne van, hogy 1 zsömle + tej a terheléses vizsgálat (ez korábban is így volt), aminek nagyon örülök.

Crocus! Üdv, mikorra vagy kiírva? Hol fogsz szülni? Ha van kedved, írj magatokról.

Mi is ezerrel készülünk a sulira, én nagyon ideges vagyok miatta, de igyekszem titkolni :D .

Eddig kb. 2 kilót híztam, mivel nálam kimaradt a kezdeti fogyás :? . Jó lenne megállni az elsőhöz hasonlóan +12 kilónál, de sajnos már a kezdetkor 5-tel többről indultam, nem bánnám, ha ennyi sem jönne fel. De sajnos tudok enni, és nincs kedvem önkontrollt gyakorolni :oops: . Zümis! Minden elismerésem a tiéd az egy szelet rozskenyérért :lol: !

Kép
mist

Kedves Mist, Zsu83 és Zsufi74! Köszönöm az érdeklődéseteket és az üdvözletet. A 16.hét végén járok (az UH szerint), és ha minden igaz a Szent Istvánban fogok szülni.
Tanárkodom, így a rokonaim előre riogatnak, hogy elkapok majd a diákoktól mindenféle nyavaját. Én azért bízom az immunrendszeremben. :)
A cukros vizes témához kapcsolódva, még a múltkor a laborban valakinek ilyen terheléses vércukorszintmérést csináltak és kérdezték tőle, hogy mért nem hozott citromlevet, mert azzal könnyebb lenyelni. Hát én majd biztosan viszek magammal.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Megnéztem az új fotókat, szuperek! :wink: :D

Biztos nagy izgalom lehet a gyerkőcöknek az iskolakezdés! :D

Az előbb ettem meg egy nagy tányér pörköltet, kovászos uborkával! :P :)
zsu83

Most nézem a vonalzókat, már a 17. hetet töltjük.... Olyan hihetetlen, mindjárt a szülés-sztorikat olvassuk. :lol:

Kép
mist

Zsu, akartam kérdezni, hogy te is a Bolgárkerékben csináltatod a következő genetikai uh-t?

Kép
mist

Mist, igen ott szeretném! Úgy láttuk ott nagyon profi a technika és alaposan megnézik a babát, és így legalább látjuk 4d-be is! :D
Hétfőn megyek a dokihoz, majd megbeszélem vele, remélem nem fog rám megharagudni! :wink: :D
zsu83

Na most megyek és megszakitom magamat. Segitenem kell krumplit felszedni a konyha kertben. :cry: Már elöre örülök hogy este hogy fog fájni a derekam :shock: Az ételekhez csak annyit savanyú minden menyiségben. Edesség még véletlenül sem. És most megsúgom az én nagy bünőm a sajtos chips. Mindegy milyen márka csak sajtos legyen. :oops: Na menntem. ha este nem jövök akkor végem van..... :roll:

Kép
háfi

A francba! Most mehetek chipset enni, kockázatos dolog titeket olvasni :shock: Remélem van itthon :?

Kép
kangu

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nálam is beindult a nyáltermelés :D

KépKép

KépKép
stelly

A suli miatt én is aggódok, de sajnos az igazgatónő elég szigorú,
szóval fölösleges próbálkozni nála... Január közepéig fogok járni,
mert akkor van félév. És pont most érettségiznék, szóval nem tudom, h mi lesz vele. :cry: A beszólásoktól annyira nem félek, kezdem megszokni őket, engem inkább az időjárás zavar. Remélem egyszer sem fogok elesni... :S

Evés... Épp tegnap akartam kérdezi, h ti h álltok vele.
Én szinte bármikor, bármit és bármennyit eszek. :D
Tegnap például nutellás tésztát ettem savanyúsággal. :oops: :lol:
Elég vicces. :D Egyfolytában ennék, soha nem érzem magam jóllakottnak. Bár a baba előtt is sokat ettem, de szerencsére olyan
alkat vagyok, h nem látszik meg rajtam... Eddig csak 1 kg-t híztam.
(most vagyok 55kb, 170cm) Fél órája ettem, de szerintem megyek,
meglátogatom a hűtőt... :D megnézem a képeket is! vigyázzon mindenki magukra :)

Kép

Kép
gjéti

Crocus: üdvözlégy közöttünk! :)

Huhh, kajatéma... Többen is írtátok, hogy tejes dolgokat esztek, én előtte szinte semmi tejeset nem ettem, most pedig állandóan... Tej magában, tej ennivalóval, müzli, tejben áztatott pászka reggelire (de legalább a pászka teljes kiőrlésű, ha már kakaó van rajta :)), gríz, szóval minden efféle... Gyümölcs állandóan (mondjuk az előtte is ment), édesség nem nagyon, kizárólag gumicukor! :D Örülök Stelly, hogy van még valaki, aki gumicurot eszik, én magamtól nem mertem volna bevallani. :D

Macsek:
Luca gyönyörű! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Az evéssel kapcsolatban èn az elején voltam úgy, hogy meg tudtam volna enni mindent, amit elém tesznek, egyszerre a sósat és az édeset... borzalmas volt, hogy mi mindent összeettem.. Meg is ijedtem, hogy így a végére gurulni fogok, de az utóbbi egy hónapban ez már egyáltalán nincs. Talán csak annyi változott, hogy egy kicsit jobban kívánom az édeset, mint elötte, de megenni már nemnagyon tudom, úgyhogy az utóbbi egy hónapban már tényleg csak a hasam nött...
Viszont állandóan wc-re kell mennem, nagyon sokat fáj a fejem (pedig elötte fél évente egyszer, ha elöfodult), minden reggel arra ébredek, hogy nem kapok levegöt annyire el van dugulva az orrom, pedig nem is vagyok náthás és persze továbbra is rengeteget alszom...

Nagyon jól sikerültek az új pocakfotók! Gratulálok hozzá mindenkinek! :-)
Holnap reggel ultrahang! Már nagyon várom, olyan régen láttam már Babócát! :D
Aztán jövö héten meglesz az Afp eredmény is, már nagyon szeretném letudni, dühít, hogy ennyire megbízhatatlan :twisted: , viszont annál közelebb van a genetikai ultrahang... :D

Meg tudná esetleg valaki mondani, hogy a 4D-s videofelvételt hány hetes korban szokták csinálni?

Panna
pandusika

De jó, hogy más is ilyen kívánós :), érezhetően átléptünk a második trimeszterbe. És most döbbentem rá, hogy tényleg már jónéhányan a 18. hétben jártok... Hamarosan elkezdenek kiderülni a babák nemei.... Hát én már annyira, de annyira kíváncsi vagyok rá, hogy kinek ki is lapul a hasában?! :)

A gumicukrot én is kívánom, de még eddig sikerült lebeszélnem magam róla, de ha tovább emlegetitek... A csoki, nutella savanyúsággal már nekem is megvolt. :D

Kép
Kép
elif

Jaj és majd elfelejtettem... èn is üdvözlök minden új tagot közöttünk! :D

Panna
pandusika

Savanyúságot most már èn is nagyon ennék.... kár, hogy nincs itthon... :(
Ahogy így olvasom az étkezéssel kapcsolatos élménybeszámolókat, egészen megjött az étvágyam.... :D

Panna
pandusika

Zsufi74! Küld el az elérhetőséget!!!!Nagyon érdekel!

Nem jó olvasni, ki mit enne, vagy eszik, mert már megin ehetnékem van...nagyon sajtmániás lettem-(voltam is), viszont most halomra veszem a sajtboltba Dunakeszin a jobbnál jobb, és drágábbnál drágább sajtokat....kedvenc a camember félék, brie és hasonlók, meg a juhsajtok....hát most magában eszem nasinak, épp befalatoztam egy 600ftos adagocskát, de már megin ennék valamit!!!érdekes, hogy chipsek nem esnek jól, és nem is kívánok semmi ilyen rágcsát, csak rendes kaját, vagy sajtot!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Verus: Már elküldtem priviben.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

kösszi mindenkinek, aki megküldte a privit!!!:) Éltem is a nyg lehetőséggel, és felnyomtam a képeimet, amit hirtelen találtam! Majd csinálok frisseb hatalmas pocakképet....:)Gyerkőceimet is felraktam, csakhogy lássátok mily helyesek, meg beírtam magam a táblázatba!
Kössz! Pussz!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Húúúúú, találtam itthon paprikás chipset! :wink: :P :oops:

És nálam is jöhet bármikor a gumicukor, ha már ti is bevallottátok! :lol: :wink:
zsu83

Na ügye hogy ügye. :D A sajt még a másik nagy gyengém. Probléma az az hogy a görög feta sajtot oliva bogyoval a nyerő. A pénztárcámnak visszont nem igazán tetszik. A sajt iszonyú drága.
Megjöttem a kertből nagyon fáj a derekam :cry: Remélem holnap jobb lesz. Legyetek jók és vigyázatok magatokra.

Kép
háfi

Háfi: Jó pihenést neked!

Jó éjt lányok, és mindenkinek kellemes hétvégét!
zsu83

Üdv Crocus! :D (nagyon szeretem a krókuszt, gondolom arról van a neved, mert az az első virágom a kertben február körül, és nekem az azt jelenti, hogy vége az utálatos hidegnek és jön a napsütéses tavasz :D )

Hú, nem semmi miket esztek :lol:
Nekem az elején paradicsomleves apró savanyú uborkával és kakaóval :lol: Most nagyon rossz, mert percről percre változik. A citromfagyi nekem is nagyon ment, egyik reggel csipszet reggeliztem karamellás danettel, a tejtermékek szintén minden mennyiségben, a csoki érdekes módon nem annyira pedig nagyon szeretem egyébként. A baj az, hogy igazi étvágyam nincs, inkább csak megkívánok valami hülyeséget és akkor eszek. Tavaly 9 kg-t szedtem fel összesen (55kg-ról 64 lett a vége) ami azt jelenti, hogy tényleg csak a baba, a méhem súlya, a plusz vérmennyiség súlya, a melleim, a magzatvíz súlya, a méhlepény, szóval max 1-2kg "egyéb" többlet. Remélem most sem lesz másképp :) de azért most igyekszek majd rendes kajákat is enni, akkor is ha kényszerítenem kell magam mert a babának kell, abból építkezik.
Szociológiát tanulok levelezőn, most leszek 4. éves, ami számomra hihetetlen, leragadtam valahol ott, hogy felvettek :lol: plusz volt egy nappalim amit otthagytam, az tanító volt, azt mondják csúcson kell abbahagyni, én pontosan így tettem, még kb egy-másfél évem lett volna hátra :D A levelezőt eddig úgy néz ki meg tudom csinálni 5 év alatt (egyébként is ennyi) de ha most januárban elcsúszok és esetleg 6 év lesz akkor sem verem a seggem a földhöz :lol: a lényeg, hogy gyes végéig szeretném befejezni, ami még 3,5 év, hogy utána mehessek végre dolgozni, szerintem ennyi idő alatt biztos befejezem.
Ti mit tanultok sulisok?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Szia Zetebebi!

Hát nem semmi, hogy Te miket eszel össze, de hát ez már csak így van ilyenkor....koktélparadicsom-kakaóval szerintem a legjobb reggelire....
Suliügy: Én elsős levelezős vagyok Gödöllőn, természetvédelmi mérnökin....Nagyon tetszik még, és végre olyan tantárgyak vannak, amiket élvezet lesz tanulni....csak fárasztó, mert 2 hétig minden nap előadások, és gyakorlat péntek-szombaton 12 órás....(ezen nem veszek részt, helyette szakdolit kell írnom, és beszámolni belőle), aztán 3 hetente szombatonként csak vizsga....Szóval végzek dec.-re az első félévvel....hogy tovább hogy lesz, még nem tom. Halasztani nemakarok, mert úgy járok mint 5 évvel ezelőtt a kertészetivel....akkor a lányom született a vizsgaidőszakra, és kihagytam...aztán nem folytattam...
ami gáz, hogy már nem ingyenes az oktatás a gyes-en, gyed-en levőknek....köszönhető szép kormányunknak, így nagyon drága lesz ez nekem.....=le kell állnom a sajtzabálásról :):):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Ha megengeditek, csatlakoznék hozzátok.
34 éves vagyok, első babámat várom. A nagy nap február 3. :D
Az első hsz-tól olvaslak benneteket, végig izgultam veletek a problémákat, miközben magunkért is izgultam, mert vérezgetés nálam is előfordult. Én halasztok a fősulin, most kezdeném az utolsó évemet levelezőn, de mivel Pécsre járok, megbeszéltük a férjemmel, h nem teszem ki magunkat a sok utazásnak, stressznek.
Inkább a babára és a nyelvtanulásra koncentrálok :D !

Üdv; kreiszi
kreiszi

Megpróbálom a vonalzómat feltenni. :)
kreiszi

saziasztok!
kreiszi üdv itt és nagy gratula a baóhoz!

Lányok lenne egy cikis kérdésem napok óta gondolkodom,hogy is kérdezzek rá és ,hogy vezessem fel a gondomat de most megpróbálok belevágni.Abban reménykedve ,hogy megynyugtató szavakat kapok tölletek és azt mondjátok csak én parázom túl a dolgot!
jajj ...na ....szóval:A tisztálkodás...amióta a rosszulléteim elkezdödtek és a szaglásom is felerösödött...nembirom ki hogy naponta 2*3 akár 4 is tusoljak mert már bocsi ,de nembírom a saját szagomat.Pedig higyjétek el nemvagyok izzados,mindenféle gólyos bizgerét is használok és mégis :oops: :oops: :oops: :oops:
Van olyan napom mikor a wc látogatása után is tusolnom kell menni mert......
A párom és a gyerekek csak legyintenek már kicsuszott a szájukon ,hogy ez beteges amit csinálok.
Szerintetek is ?Jajj ez nagyon kinos........

Kép
zümis

Üdv neked is Kreiszi! :D
Zümis ne aggódj, nekem is szokott lenni ilyen...ez az egész hormonális úgyhogy ne aggódj egy cseppet sem emiatt. Ilyenkor csakúgy, mint a kamaszkorban a szgunk megváltozik a hormonok miatt, és a szaglásunk is erősödik, és a kettő együtt eredményezi ezt a hülye helyzetet. Néha én is úgy érzem mintha valami malacólból jönnék hiába fürödtem :lol: szerintem ezt csak mi érezzük így, mikor megjegyzem ezt apának azt mondja ő nem érez semmit :) tudom, hiába mondom hogy ne foglalkozzunk vele attól még érezni fogjuk, de ez tényleg csak hormonális, úgyhogy átmeneti dolog. Ha lesz tej annak tök jó illata lesz, az majd kárpótol az addigi kellemetlenségért :) szerintem most csak arra vigyázzunk hogy emiatt ne illatosítsuk túl magunkat mert azt viszont mások is érzik :) én pl csak izzadásgátlót használok, a ruháim úgyis mind öblítőzve vannak, meg a hajamra is teszek lapítót ami elég illatos, úgyhogy mást nem is merek, meg amit nagyon szeretek, és az életemet el sem tudom képzelni nélküle az a discreet lily vagy milyen tisztasági betét. Nem is tudom hogy lehet nélküle élni :lol:
Jaj lányok megvettük a festéket a vadiúj babaszobába, dulux lusta lila, és meséééééééés!!! :lol: Egyszerűen meseszép! Imádom! Remélem olyan lesz a falon mint a dobozon, egyszerűen úszok benne! Levendula-szerű, halvány, egyszerűen tökéletes! :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Verus, ezt komolyan mondod hogy nincs tandíjmentesség gyesen? B.sszus... :shock: Kérlek nyugtass meg, hétfőn felhívom a tanulmányit, ha van tandíj nekem halasztanom kell, nem tudjuk kifizetni a költözés miatt, több mint egy százas a félév... :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Csajok, én a másoddiplomámat úgy végeztem, hogy volt egy csomó kismama. És sajnos biztosan tudom, hogy már nincs tandíjmentesség... :( Kivéve, ha korábban kezdted (ez Nálad még érvényes lehet, Zetibebi) és akkor még ingyenes volt. Akkor elvileg végig ingyen lehet járni.
De persze érdemes megkérdezni a tanulmányi osztályon, hogy hogy is van pontosan.

Szép hétvégét Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hát, hétfőn az első dolgom lesz felhívni a tanulmányit, ez nagyon gáz. Kaptam már levelet a sulikezdésre, fel volt sorolva kinek mennyi a tandíj, a gyesről egy szó sem volt, se az hogy fizus, se az hogy nem. Hát ez keresztbe húzta ezt a szép napot... :roll:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Végre hazaértem... babucival apuci meccsén voltunk. :D
Képzeljétek el, a kicsi már szurkolni is tud. Amikor a nézők hangosan
kiabáltak vagy tapsoltak (szal majdnem az egész meccsen) a kicsi
meg sem állt szinte egy percre sem. Össze-vissza rugdosott meg
mocorgott. :D Tökre örültem neki, meg is dícsértem nagyon sokszor,
amiért egy hapsi hülyének nézett. :D De nem igazán érdekelt,
annyira nahy élmény volt. :D Apuci is nagyon örült neki, amikor
elmeséltem. :D :P Sajnos most el kellett mennie a könyveiért... :(
Én meg szerintem lepihizek egy kicsit, eléggé kifárasztott ez a nagy
buli a pocómban. :)

Kép

Kép
gjéti

Üdv Kreiszi! Úgy néz ki, hogy Neked van a legidősebb kisbabád! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Nemrég jöttünk haza, a sógórnőmnek a szülinapját ünnepeltük!
És képzeljétek, az anyósomék se tudták megállni, és már vettek az unokának kisruhát! :lol: A sógórnőm pedig egy pulcsit kötött a babucinak! :lol:

Én a német nyelv tanulásának fekszek neki de nagyon, jövőhéttől kezdem! :D

Kreiszi: Üdv. közöttünk! :lol:
zsu83

Kreiszi, Crocus, én is üdvözöllek beneteket!

Le a kalappal mindenki előtt, aki tanul, nagyon nagy dolgot vállaltok, én bele sem tudnék gondolni, vizsgák, bejárás, figyelés...

Őrület, hogy miket esztek össze, én úgy érzem semennyire nem változtak a szokásaim és az ízlésem, igaz, eleinte rengeteget ettem, mostanság kevesebbet. Gyakran felmerül bennem, hogy jól vagyok-e várandós, jól működnek-e a hormonjaim, és amiről a múltkor már beszéltünk, tényleg van-e babám. A mostani fáradtságon, álmosságon kívül (aminek nem is most lenne itt az ideje) még semmi"tünetem"nem volt. Csak nehogy a végén jöjjön valami feketeleves. :roll: Túl simán megy eddig!

Zsu, ne addógj a doktornő nálam is nagyon megértő volt, amikor mondtam neki, hogy nem nála akarnám a genetikai uht, hanem 4Dben.
Nem tudjátok, van-e a Bolgárk.ben hétvégén is uh, mert Édesapa csak akkor tudná megnézni.
Egyébként haladnak vele a dolgok (már apával), egyre jobban alakulnak a szülői szerepek, és az odafigyelés, az érdeklődés is. Már látom, hogy ez a csepp ember, azzal, hogy ott kucorog belül a maga tizen valahány centijével, már tanít minket, leckét ad nekünk, kemény tanulnivalót elfogadásból, kommunikációból, konfliktuskezelésből. Úgy látszik, én ilyen iskolába járok :lol:

Jó éjszakát, szép vasárnapot mindenkinek.
Örülök, hogy minden rendben Macsek, kicsit kezdtem aggódni, hogy nem jelentkeztél.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Bocsánat, hogy megint zavarok, de sorban kerülnek eladósorba babás dolgaink, és ezek mindig jól jönnek! :)

Most a következő Medela mini electric mellszívó eladó:

Nagyon keveset használt elektromos mellszívó, 2009.05.09-ig jótállással, tökéletes állapotban!

Működtetés: egy kézzel
Működtethető: hálózatról, elemről (2 db 1,5V-os AA, nem tartozék)
Pulzáló szívóhatás: automatikus
Tartozékok: 1 db tartótalp, 1 db 150 ml-es cumisüveg, 1 db zárókupak tetővel, 1 db pótmembrán, 1 db adapter
Vásárolható pótalkatrészek: adapter, motor, szívófej, szívófejhez szűkítő, komfort szívófej, membrán, szelepfej membránnal, kézi pumpa, Harmony kétfázisú pumpa, lábpedál, csatlakoztató szilikoncső, palack, tejfagyasztó zacskó

Kép Kép Kép
Kép Kép

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziasztok!

Zsuzsi: Ne aggódj, biztos minden simán fog menni továbbra is! :lol:
Köszi, akkor hétfőn én is megmondom a doktornéninek hogy a Bolgárkerékbe szeretnénk a genetikai uh-t! :D
De jó, örülök, hogy a párodba is feltörtek az apai ösztönök, mondtuk mi hogy így lesz! :wink: :lol: Mekkora élmény lesz neki majd az uh meglátod, utána madarat lehet vele fogatni az tuti! :lol:
Megnéztem a Bolgárkerék honlapját, elvileg rendel uh-s doki szombaton és vasárnap is! :roll:
De itt a link:
http://www.ultrahangvizsgalat.hu/index_ ... kt=1&sub=2
zsu83

Sziasztok!

Mi is a Bolgárkerékbe megyünk a genetikai UH-ra szept. 12-én. Már nagyon várom! :) Remélem megtudjuk a babó nemét, mert olyan érzésem van, h lány lesz, és nagyon kíváncsi vagyok, h így van-e. :D
Megvan az AFP eredményem: 1.41 MoM, tudom, h elavult módszer, de azért örülök, h jó lett. :)
Kellemes vasárnapot kívánok mindenkinek!
kreiszi

Húúú, el sem képzelitek, h ma mi történt...
Reggel felkeltem, ettem, és egyből hányingerem lett.
Gondoltam oké, ilyen már máskor is volt. Aztán olyan szinten
elkezdtem görcsölni, h azt hittem szét szakadok. Biztos voltam benne,
h el fogok vetélni... Amikor finoman vérezni kezdtem, akkor már
sírógörcsöt kaptam, h meghalt a babóm... Jött a mentő, össze-vissza
vizsgáltak, meg minden. Kiderült, h a babucival semmi gond nincs,
csak a megmaradt petefészkemben egy hatalmas ciszta nyomott.
Annyira megijedtem... Kaptam egy injekciót, és kb fél óra múlva elmúlt.
A doki azt mondta, h ha most nem várnék babát akkor egyből kivennék, de hát most nem meri... Most már megnyugodtam egy kicsit,
egész délután pihentem. Olyan rossz volt, az hittem h meghalt a babóca... belegondolni is rossz, h bármi baja lehet. Már most imádom,
pedig még meg sem született. :)
Bocsika, h panaszkodok nektek, de muszáj volt leírnom, mert tudom,
h ti értetek meg a legjobban. :) :(

Kép

Kép
gjéti

Köszi Zsu, tényleg sokat segítettetek, mikor nehéz időszakban voltunk a párommal :wink:

Mi a genetikai uh-ra valószínűleg kipróbáljuk a 4d Genesist, annyi jót olvastam róluk itt a babaneten. A honlapjukon is nagyon szimpi, amit írnak, minimum 30 perces uh, és még az ára is valamivel olcsóbb, mint a Bolgárkerék, úgy olvasom...Egyetlen hátránya, hogy nekünk jócskán messzebb van.

Kreiszi, gratula az Afp eredményedhez! :lol: Tudom, h nálam is így lesz, hogy ha jó az eredmény, örvendezni fogok, ha meg nem, teljesen használhatatlan eredménynek fogom tekinteni. :lol: :lol: :lol:

Nektek mi a véleményetek a Babazenéről (Raimond Lap)? Szoktátok hallgatni? Van valamilyen tapasztalatotok? Én pár napja hallgatom, amióta- a szakkönyvek szerint- hallja a Kicsi a kinti hangokat. Remekül tudok rajta aludni :P

Húzós nap lesz a holnapi, és az egész hét is, nem tudom, mire lesz erőm, de igyekszem majd benézni hozzátok. Mindenkinek nagyon szép hetet, és jó babanövesztést kívánok!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: