A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

kumpi semmi baj :lol: :lol: elnézzük. puszi smile

Gabcsi én megyek juni 10-ke tájékán 4dre és akkor lecek 16 hetes.

akíra nekem se lett volna az szimpi és sőt kizáró ok nekem ha a családtagjaim nem jöhetnek be és nem foghatják meg a babát. Ezt a fiaimra meg a páromra értem a családtagokat. :lol: De itt az ajtó elé kitolhatod a babát épp ezért kérnek egy kis sapit meg plusz takarót. Az istvánba maga a szobába mehetnek be és most már visszagondolva nagyon rossz volt hogy mindig teli volt látogatókkal szóval ez a része nem hiányzik és azt díjjazom itt hogy nem a szobába jönnek be. És viszont messzemenően szuperebb a tisztasága a szépsége a gyerekágyas osztálynak itt az uzsokiba. Az istvánba bizony van némi kivetni való. Felújítást érdemelne már. A szülőszoba viszont az istvánba szebb bár az uzsokiba is totáll új csak olyan műtőjellegű de ott töltöd el a legkevesebb időt így ez nem zavar.

harivera
Budapest XXI. kerület

Bea!
Sajnálom, hogy ilyen magas lett a cukrod! Márkkal is inzulint kaptál? Szerencsére nekem elég a 160 CH-s diéta. Van otthon cukormérőd?
Az én Sebim is nyafis az elmúlt pár napban. Ő is alig alszik. Tegnap 2órán keresztül altattam délben!

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka
Márknál csak az utolsó hónapban lettem inzulinos, előtte én is 160-ast csináltam, de nagyon éhes voltam és nagyon határértékes volt az eredményem ezért inzulint adtak. Most tuti lesz inzulin: azért mert magas+nem bírom 6 hónapig a 160-at mert éhen halok:(
Én is próbálom az altatás: mellé fekszek, aztán bekeményítek ott hagyom de semmi, csak akkor ha leviszem sétálni, a babakocsiba bealszik, de erre nem akarom rászoktatni, mert nyáron nem megyek ki délben az utcára+én is szeretnék pihizni. Most, hogy cukros lettem, 7-kor ébresztő neki is, így talán aludni fog délután is.
kumpibogar

Bea!
Én elcsúsztattam az egészet 2 órával. Sebivel terhesen7kor keltem, de úgy megtehettem, h. visszaalszok. Én viszont éjjeli bagoly vagyok és nem bírom a korán kelést. Most vissza sem tudnék feküdni, mert tuti a fiam is felébredne. Így áttettem a reggelit 9-re, stb. Azzal, hogy kaptál inzulint, többet is ehettél?

KépKép
KépKép
hangolka

Hello!

Köszike a dícséreteket.
Hangolka és Bea én tuti éhen halnék ennyi kajától, nagyon sajnálom. Bár mostanában elgondolkodtam, hogy lehet esetleg azért nagyobbacska babucim, mert lehet cukros vagyok? Az állítólag növeli a gyerek súlyát, vagy a nagyságát is?

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Én is megvagyok, de annyi minden volt a napokban, hogy csak olvasni tudtam beugrani. Ráadásul estére Lili totál befulladt, éjszaka is alig kapott levegőt, szinte nem is mertem aludni, pedig magunk közé vettük. :( A doktornő szerint allergia-gyanús, mert láza nincs és a torka is szép. Jó lenne, ha mégsem, de már a múlt hónapban is szenvedett ilyesmitől, bár akkor valami gyulladást találtak. Ennyit arról, hogy a szoptatás megvéd az ilyesmiktől, hiába szopizott Lili úgy látszik 20 hónapig. :?

Lovani, én is sajnálom a dokis dolgot. :( Szerintem is jobb, ha még most az "elején" váltasz, mert szerintem túl sok jóra a későbbiekben sem számíthatsz tőle.

Orsi! Remélem Apukáddal minden rendben azóta is. Jobbulást Neki!

Macsiv! Szépek a képek és gratula a jó eredményekhez! 8)

Klarissza! A Te képeid is szuperek! :D Nekem sajna még nincs is képem a bébiről, mindig akkora káosz van az UH-n a kórházban, hogy nem merek kérni :oops:

Kornéliusz! Ha jól látom, mi egy napra vagyunk kiírva, de én csak 22-én megyek AFP-re. Az most hogy lehet? Vagy Neked az ikrek miatt másképp van ez? :?: Nekem az a nagy szerencsém, hogy a munkahelyemen van orvosi rendelő és ott mindenfajta vérvizsgálatot megcsinálnak. Így sosem kell várnom, pedig itt Szfváron is nagy a káosz a laborokban, szerintem tuti megőrülnék. A terheléses cukrot meg a védőnőm megcsinálja, házhoz is jön. :)

Én a jövő héten megyek egy csomó helyre, háziorvos (EKG), vércukor, nődoki (sajna UH nélkül :cry: ), AFP. És az is lehet, hogy a dokim visszaenged dolgozni. És most olyan izgulós korszakban vagyok, mert UH csak 4 hét múlva lesz és még nem is nagyon érzem a Picurt mocorogni, szóval remélem minden rendben odabent...

Ja, és tegnap a DM-ben vettem krémet terhességi csíkokra. Saját márka (babylove) és nekem nagyon tetszik az illata, árban is egész elfogadható a többihez képest. volt egy olaj változata is, de szerintem a krém hamarabb beszívódik.

További szép napot és jó hétvégét!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok! Nem tudom, hogy mitől van, de leszakad az egész derekam. Körbe minden nagyon kellemetlenül "fáj". Szerintetek ez normális? Oka lehet, hogy nem szabad jönnöm- mennem, és az izmok lustulnak? Vagy csupán a növekedés okoz ilyen kellemetlenséget? Vagy nem szabadna fájnia?
Hétfőn kell felhívnom időpontért a dokit, remélem utána már közlekedhetek, mert teljesen leamortizálódok itthon.

Olvasom, hogy nálatok a cukros dolog már most ilyen komoly figyelemmel van kísérve. Ez függ valamitől? Az első mért érték miatt van? Vagy lemaradtam valamilyen vizsgálatról. Én 7 hetesen voltam egyszer vérvételen, és 26-án megyek legközelebb, de az AFP-re.

Csináltam volnalzót, de kevesebbet mutat néhány nappal a ténylegesnél...

Jó látni, hogy azért többé-kevésbé mindenkinél minden rendben! :-)
Vigyázzatok magatokra! És ne dolgozzatok túl sokat! Csak amennyi kényelmesen megy.
almi

Sziasztok
Hangolka
igen többet ehettem inzulin mellett. Most 175 -tel kezdünk de én már most éhes vagyok:( ráadásul a MÁrk most ledobta vércukor tollam és nem tudom jól összeszerelni így most külön szúrom magam de az sokkal jobban fáj, remélem meg lehet csinálni.
Almi
Normál esetben kb 26 héten van terheléses cukor vizsgálat, nekem azért lett előre hozva, mert előző terhességnél terhességi cukrom lett.
Derékfájás:
nekem nem is annyira a derekam, szinte már a csípőm fáj és az is már csak bal oldalon, de iszonyúan, állandóan minta ideg csípődne be, a pelusozás után nem tudok megmozdulni a wc-ről alig tudok felállni...remélem gyorsan elmúlik.
SZép napot, jó hétvégt.
bea
kumpibogar

Hangolka
ezt még elfelejtettem: Márkhoz többször fel kell kelni, vizet adok neki aztán visszaalszik, de 5-kor kéri a tejét és egy csomószor pisis lesz a ruhája, akkor még át kell öltöztetni nagy hiszti közepette, és mire én visszaalszok az kb. 6:15, viszont nem vagyok éjjeli bagoly se,na mindegy vaal nem bírnám, hogy éjfélkor egyek még utoljára, ez most így problémás lesz, főleg, hogy nem akar napközben aludni MÁrk.....nA mindegy valahogy megoldjuk:)
kumpibogar

kumpibogar!

Csak hogy megnyugtassalak nekem Kyrával végig ilyen becsípődés volt, de terhesen még hagyján volt, de mikor megszületett és rendeződtek vissza az dolgok, tényleg mintha becsípődött volna valami állandóan! Volt olyan, hogy ügyeletet kellett hívni hozzám éjjel mert meg se tudtam mozdulni! Meg nap közbe is, volt, hogy gyerekkel a kezembe sírtam mert mozogni nem bírtam, és volt, hogy így álltam fél órát is mire kicsit jobb lett és legalább le tudtam ülni....
És most megint elkezdődött....előre rettegek, hogy fogom végig csinálni ezt a terhességet....
Én kaptam rá gyógyszert, és ezért nem is szoptathattam tovább Kyrát, de bármennyire is sajnáltam muszáj voltam ilyen áldozatot hozni 4 hónapos korába, mert már élni se tudtam....
Hogy most mi lesz ha megint így járok.... :shock: Kyrával már nem lehet csak úgy leülni és úgy maradni egy fél órát.... :shock:
Ugyhogy ha lesz megoldás, szólj nekem is! :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Megpróbálok képet felrakni remélem sikerül! Kép

12 hetes és 2 napos volt ekkor.

Sziasztok!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Klarissza!
Ha valaki cukros és nem diétázik, akkor igen, lehetséges hogy a baba is nagy lesz. Nem csak hosszú, inkább pufi. Sebim 49 cm és 3010g-mal jött világra, úgyhogy jól diétáztam. A két fiúval nem volt gond a cukroddal? Családban van cukorbeteg? Ha ezek nincsenek, akkor inkább elszámolás, vagy genetika, hogy nem pici a Kismackód! :)

Katinka!
Jobbulást Lilinek! Küldtek kivizsgálásra vele? Jól be van táblázva a jövő heted! Én is jövő héten megyek AFP-re, 20-án!

Almi!
Inkább a növekedés okozhatja. Az izmok lustulása kellemes érzés inkább, a feszülésük, nyúlásuk fájdalmasabb sajnos.
A cukor nálunk azért van ennyire figyelve, mert az előző terhességnél már problémák voltak vele. Neked majd csak később csinálják meg. Addig is ugyan étkezz egészségesen, de egyél sok-sok finomságot is, amit megkívánsz! :)

Bea!
Neked milyen kütyüd van mérésre? Nekem külön van ujjszúróm és úgy cseppentek tesztcsíkra a gépre. De azért egy ujjszúró sem kis pénz. Remélem, hogy nem lett nagyobb baja a gépednek!
Márk nagyon hasonló a fiamhoz! Sebi éjjel min.4x felkelt kb. 3 héttel ezelőttig! Gondolom a szopi miatt erre szokott és ez kellemes volt neki. Mióta leszokott a szopiról és csak inni kap, fokozatosan tovább alszik. Most kb. 2x kel csak fel inni! Ennek én már nagyon örülök! Igaz, úgy rászokott az ivásra, hogy napi min.1 liter folyadékot megiszik. Kész vizierőmű lett! Így nálunk is sokszor mostanában reggelre szinte leszakad róla a pelus és átázik! Öltözni, pelusozni is utál! De mostani új trükköm, hogy ha ihat közben, akkor nyugiban van. Ő este kb. 10-től reggel 8-ig alszik, nappal pedig nagy duzzogva 1,5 órát.

SzakmarineKati!
Ez ám az UH felvétel! :) Szép felülnézeti kép a babáról! :)

KornéliuszE!
Mi ez a naplózásos dolog??? Van valami jó tanácsod, hogy végezhetnék gyorsabban?
Úgy emlékeztem, hogy nem lesz AFP-d, mert ikreid lesznek... Így mit mondhat meg az eredmény?

KépKép
KépKép
hangolka

Szép hétvégét mindenkinek!!
Tegnap este megláttunk egy kukacot :-) Majd megpróbálkozok képpel is. Amint lefekszek a vizsgálathoz fél perc is alig kell, máris összegubancolódik picire, kezek a szem elé, lábik a magasba, és meg sem mozdul. Néha beint, hogy hahó, pihennék, tessék nyugton hagyni!!!

Hangolka! Én is gondoltam erre, de valahogy nem az a húzódás fájt igazán. Délután már egy kemény csomót is ki lehetett tapintani hasfalon keresztül, ami nem a baba, a beleim meg nem arra járnak :-) Ezt is megláttuk tegnap este: szép nagy mióma nőtt oda. Ezek a fránya hormonok. Remélem nem nő tovább, és nem kell túl sokat feküdni miatta. Bár a vele járó fájdalom tényleg beparancsol az ágyba :-)
Lehet már tényleg nem megyek vissza dolgozni??!!
almi

Kati! Hatalmas a pocija! Szépséges! Nekem nem terül ki így, ha fényképet akarok róla :-)
almi

Kép

Kép

Kép
almi

Akira
Hát remélem nem járunk így most mint Te Kyrával. Márknál az első harmadban volt hasonló problémám, de ott igazán estére jött ki, de az alvástól rendeződött, most viszont semmire nem javul. Tegnap pelusozás után nem tudtam felegyenesedni le kellett feküdnöm, este meg a székről nem bírtam felállni, először térdeltem aztán nagy nehezen felálltam. Ez így nagyon ciki, még gyerek nélkül is, de kisgyerek mellett.....Remélem nyilvános helyen nem járok úgy, hogy nem tudok felállni. pl. leszállni idpben a villamosról:(

Márk rengeteget iszik, nemrég elkezdtem használni inkontinencia betétet a pelusba, először bevált de az utóbbi napokban nem jött be, félre ment a pisi (valószínű én vagyok a béna). Tegnap vettem 15-30 kg liberot, óriási méret, ma reggel sikeresek voltunk vele:)

Hangolka
Akku chekem van.
szép napot
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Mindenkinek szép hétvégét!

Mi a héten voltunk kombinálton, ha sikerül teszek fel képeket.
Látom már mindenki az AFP-re készül... én épp hogy csak kifujtam magam a kombinált miatt ,azt máris készülhetek a következő izgalomra. AZ AFP-t amugy meddig lehet megcsinálni?

Ja és azt szerettem volna még kérdezni, hogy az EKG-ra ki utal be? Haziorvos? mert amikor voltam nala nem mondott semmitse...

No jok legyetek!

Kép Kép [/img]

Kép
pipal

Sziasztok,

Képzeljétek, voltam az új dokimnál :D , és teljesen pozitív élmény volt. Mindent elintézett, hogy megcsinálják a kórházban a hivatalos 12 heti UH-t, meg vérvételt, utána mentem hozzá.
Ő azután nagyon alaposan mindent végignézet a kis manón, mindent megmért. Ez a 4D UH egy csoda...majd megpróbálok képet felrakni. A kis Drágám 83 mm, tarkóredő 1,8, izeg - mozog, befogta a kis fülét és a fenekét mutatta nekünk...biztos pihenni szeretett volna :D
De mindene megvan, és megfelelő méretű. Még a gyomrát és a rekeszizmát is láttuk, le is mérte a doki, azt mondta tökéletes súlyu és méretű, és, ha így fejlődik, akkor kb 3kg 60 -al fog születni. Meghallgattuk a szívhangot is...ez csodálatos élmény volt...és az egészről kaptunk egy DVD-t is.
Ja, a nemét még nem akarta megmutatni, de azt mondta az orvos, hogy Ő úgy látja kislány, de azért babaruhát még ne vegyek... :D
Hátha majd legközelebb megmutatja, ha meg nem, akkor hagyjuk magunkat meglepni.
Szóval most visszatért a bizodalmam az orvosokba.

Szép hétvégét mindenkinek.
Lovani

Kép
lovani

harivera,
háát..ez elég messze. A doki Gyulán van, és szülni is itt fogok. Ezért is csináltak meg nekem mindent szombaton, mert amíg dolgozom, csak hétvégén tudok hazajönni. De ez nem baj, azt mondta a doki, hogy ő mindig elintézi a hétvégi vizsgálatokat. Aminek nagyon örülök, mert így nem félidősen kell dokit váltanom.

Lovani

Kép
lovani

Almi!
Grat, hogy kukacot láttatok! Ahhoz képest, hogy pasi, elég szemérmes! :lol: Ezzel a 4D-s képpel pedig jól megleptél! Már most nagyon éretten néz ki a fiad! Azt hittem, hogy ebben a korban még nem ennyire látványos látni őket! :)
Ha nincs a méhlepény útjában, akkor a mióma nem okoz gondot talán, szülés után pedig össze is mehet. Nekem is van 2 is, de szerencsére egyik a méhfalban, a másik pedig a méhből a hasfal felé nőtt, így egyik sem bántja a méhlepényt, még ha nőnek is. Az viszont nagyon vacak lehet, hogy ennyire fáj is. De most, hogy említed, akkor lehet, hogy nekem is az fájhat néha elég cudarul? Nagyon dolgozni akarsz még? Olyan hamar eltelik ez a pár hónap! Meglátod, hogy mikor mész szülni, akkor rájössz, hogy huhh még mennyi mindent meg szerettél volna csinálni "2in1"! :)

Bea!
Nekem mikor többet ülök, akkor vannak olyan érzéseim, mintha letapadnának az izmaim és nagyon lassan tudok felállni. Mintha elveszítette volna a rugalmasságát és csak lassan nyúlnak ki felálláskor. Elég rossz érzés. Más miatt van szét a csípőm és a derekam, de teljesen egyet tudok érezni veled, ha ennyire nehéz felegyenesedned! :(
Hány kilós Márk? Gondolom a méret alatt van. De így nem folyik ki a lábánál? Én Pamperst (kukacosat) használok (4+) és azért többnyire több, mint 1 kilót magába szív és csak a derekánál szivárog ki, ha kifelé hajtódik. 2 napja jöttem rá erre, így már jobban figyelek arra, hogy inkább szorosabbra húzom.

Pipal!
Nekem és sok mindenkinek a háziorvos csinálja meg az EKG-t. Jól össze van kuporodva Manókád! :)

Lovani!
Jó volt olvasni, hogy milyen boldogan írsz az új dokiról! Ilyen dokik kellenek a kismamáknak, akikben bízhatunk és nyugtatnak csupán a jelenlétükkel is! :) Szép nagy a Pocaklakód a mérete alapján! :) (Nekem sok rokonom van a Viharsarokban! :) Gyulán is, de a család nagy része sarkadi :) )
Várjuk a fényképet is! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Először is: nagyon aranyosak a babyk, akikről most raktatok fel képeket! Hihetetlen, hogy már egyre csak nőnek, és nőnek.

Észrevettétek, hogy egyre több kukacosunk van? Talán azért, mert őket könnyebb biztosra mondani már ilyen korán is...hehe. :D Azért én remélem majd a puncisok táborát erősítem. Most hétvégén el akartam menni 4D-re, mert már iszonyatosan türelmetlen vagyok a nemét illetően. Szerencsére fullon voltak már, úh csak jövő héten tudnánk menni. Akkor meg már nem érdemes, mert 5.-én megyek haza pár napra, és otthon el megyek töredékéért a Baross utcába (itt 150font, 45e ft). Akíra rakott fel nagyon jó linkeket az ősziekhez, aki még tervezi elmenni, nézzétek meg, mert nagyon jó helyek. Nálam fontos szempont volt, hogy legyen genetikai szűrés is, ne csak babamozi, mert egyre kezdem elveszteni a bizalmamat az itteni rendszerben.

Na és erről kicsit bővebben...az elején tök jónak tűnt, hogy itt lazán veszik az egészet, és nem betegként kezelnek. De már kicsit elegem van, mert az kicsit túlzás sztem, hogy fogalmam sincs mi jön ez után, hogyan fogom megtudni a következő időpontomat. A midwife annyira sietett, h nem tudtam kihámozni, h mit mond ezzel kapcsolatban, már nem is figyelt rám. Nem a nyelvvel van gondom, értettem én mindent, csak azt nem, hogy most akkor mi van?! Holnap kellene mennem a vérteszt eredményeimért egy másik központba (hozzáteszem a vérvételes néni azt mondta, h nem kell nekem elmennem érte, hívnak, ha gond van). Meg vm olyasmit is magyarázott a midwife, hogy tán ez lenne a következő találkozóm is....foggggalmam sincs. Szépen állok. Most legszivesebben hazamennék, és otthon is maradnék, míg pár hónapos lesz a baby...de nem tehetem. :? Ja, és holnap meg nem is tudok menni, mert elfelejtettem megmondani a főnökömnek időben, és neki már tárgyalása van 10-kor. Éljen! Afp-m sem lesz, amit nem értek miért, mert van itt is, mindenhol olvasok róla. Talán lehet azért mert a 12 heti uh alkalmával csináltak már nekem tesztet, ami down-kórra, meg még 2 másik kromoszómabetegségre szűrt...az negatív lett. Szerintetek ez lehet az, amit az Afp-vel is szűrnek?

Azt hiszem most már bátran állíthatom, hogy érzem mocorogni a babyt. Eddig csak buborékokat éreztem (mint a bélmocorgás, de mégis más), de most délután azt a pillangós szárnypörgetést is....meg reggel feküdtem az oldalamon, és éreztem, hogy balra lent vm keményedik, meg kidudorodik. Úúúgy megijedtem, hirtelen a hátamra fordultam, meg odakaptam, h mi ez....éreztem a kemény dudort. Kár, hogy nem maradtam úgy, kiváncsi vagyok mit produkált volna kicsit hosszabb távon. :) Ti éreztek már vmt? Ha igen, akkor pontosan mit?

Ja és vk meg tudná mondani, hogy 16 hetesen most kb hol van a baby? Nincs vm ilyen oldal, ahol szemláltetik képekkel az arányokat? Érdekelne, hogy igazából hol kéne most éreznem...lehet hogy nem is őt érzem. :oops:

Na most még vissza olvasok kicsit, és jövök...de nem igérek túl sokat. :oops:

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi!
Szerintem amit neked csináltak a 12. héten az olyan lehetett, mint itthon a kombinált teszt, az is down+2 másik kromoszomarendellenesség, de azok közül egyik sem az, amit az AFP-vel mérnek. De persze lehet h nálatok masként van, de esetleg a leleteden rajta van, hogy mit néztek akkor.

No én közben megnéztem a leleten: down, 13 és 18 triszómia, amit néztek a 12. hetin. Az AFP meg a nyitott gerincet szűri, ha jól tudom.

Amugy de jó neked, hogy már érzed a picit... Jó lenne már ha én is érezném (néha olyan mintha, ilyen izomrángásokat éreznék a hasamban, mint amikor magától mozog az ember izma, néha azon gondolkozom, hogy az már lehet, hogy a baba, de mindnehol az olvasom, hogy az még korai lenne:(((((

Kép
pipal

Almi!
Hát nem tudom, az uhus nő ámult csak, hogy na ez a gyerek idősebb már, 3 nap lett végül az eltolódás. Az igazság az, hogy fogalmam sincs mikor keletkezett…lehet a számolás szerinti mai kor 16+1, és igen, max 3 nappal is lehet idősebb. És kettővel is…ezeken a napokon tuti adtunk neki esélyt. :D De mivel a kis kukacok eléggé túlélőek, így 1 nappal is lehet idősebb, amikor is nem volt konkrét akció…és az igazat megvallva én ezt tartom a legvalószínűbbenek…nem tudom miért. Na végülis tökmindegy, úgysem a kiírt dátumon fog jönni, akár hány naposnak számolom…csak a vonalzó miatt érdekelne a dolog, hogy most akkor hogy vegyek a számokat. :D
A kiírás dátuma attól is függ, hogy hány naposak voltak a ciklusaid…ezért lehet különbség a látszólag egyidős babyk között.
Leírnád, hogy mit érzel a derékfájás alatt? Mert asszem szerdán nekem is volt ilyen. Egészen reggeltől estig annyira fájt a gerincemtől jobb oldali rész, lent a fenekem teteje, dereka körül, azt hittem megőrülök. Amikor dél körül egy órán keresztül tetőzött a fájdalom, már majdnem többször elbőgtem magam, és már majdnem azon voltam, h átmegyek a kórházba, hogy csináljanak vmt. Később rájöttem, hogy olyan fájdalom volt ez, mint mikor tizenéves koromvan eszeveszettül fájt a lábam a növéstől. Nem lehett vele mit csinálni, minden helyzetben fájt. Na ez dettó. Ezért gondolom, hogy esetleg már helyezkednének a dolgok odalent…de ezt azért korainak tartom. Na mesélj majd, h nálad milyen volt.

Szakamrinékati!
Örülök, hogy minden rendben van!

Rborsi!
Remélem jobban vagy már!

Klarissza!
De jó neked, hogy te már ilyenkor Thaiföldön lubickolsz! Jók a képek! :) Na meg 2 gyerkőc után már biztos tapasztalt vagy az ilyesmiket illetően, hogy hol a baby, meg hogy mit kell érezned. Szerinted amit az előző hozzászólásban írtam az már ő lehetett?

Gabi!
Az én dokim egyből rávágta, hogy az úszást semmiképp sem ajánlja. (emailezek a magyar dokimmal) Most meg itt ülök nagy kérdőjelekkel a fejem felett. :? Mert itt meg amint már írtam, ezt ajánlják elsősorban.

Kumplibogár!
Örülök, hogy nálad is minden rendben! Látom neked is óriásbébid lesz. :D Te hogy állsz a derék fájdalommal? És nálad konkrétan milyen érzés?

Sclara!
Hát igen….néha el tudok rugaszkodni a földtől vásárlás terén. Nem szoktam meg korábban, hogy van mit költeni, úh most meg kell tanulnom megfogni a pénzt, és spórolni. Mert az a szerencse, hogy itt van miből. (mármint spórolni) De hogy büszke is lehessek magamra, 3-4 hónapja már tényleg nem költekeztem, csomó pénzt megspóroltam…és csodálkoztam már, hogy huhh, mennyi pénz van a bankszámlámon. Aztán persze ez elment a lakásra, mert azt cska én fizettem, daddynek épp nem volt munkája…de nem az a lényeg, hanem hogy igenis tudok spórolni, ha akarok. :) A mostani költekezés szükséges volt, mert már 3 napja elkéstem folyamatosan amiért reggel csak álltam a szekrény előtt, és semmi nem jött rám…végül kínkeservesen rántottam magamra vm idióta kombinációt. A nadrágok alapból már nem jók, így vennem kellett összesen 4et, a felsőim meg hülyén néznek még ki terhes gatyával, mert kivan a dereka, meg a hasam és ez így még idétlen, még nagyon nincs mit mutogatni. Már hatalmas a hasam magamhoz képest, de külső szem még sztem nem veszi észre. Na ennyi. :) Remélem jól éreztétek magatokat! Mire ezt olvasod, már úgyis túl vagytok rajta.:)

Macsiv!
Örülök, hogy nálad is minden ok!

Kornéliusz!
Nem semmi volt ez a kálvária! :?

Katinka!
Remélem Lilivel minden rendben lesz, és nem lesz allergiás!Szerintem a vége felé már olajat vegyél, mert igaz, hogy nem szívódik be jobban, de sokkal hatásosabb. Én már most is azt használok, Mummylicious a neve….otthon gondolom nincs ilyen. (ez gondolom a delicious szóból jött, ami finomat jelent) A végén pedig majd Bio oil-t veszek, ami itt elég drága már egy pici üveg is. Na de mindent megteszek a csíkok ellen, mert ez az egyik legnagyobb félelmem, nem akarom őket!!!! Persze aztán lehet, hogy a sok kence ellenére is szép zebrás leszek. :(

Akíra!
Te jó ég! Én is ettől rettegtem azon a bizonyos napon, hogy ugye ez nem fog végig kitartani? Mármint a derék fájás. Már előre parázok, hogy mi lesz később, amikor majd a baby a mérete miatt feszíti szét a dolgokat…meg fogok halni. :( Nálad is olyasmi fájdalom volt, mint nekem?

Pipal!
Neked is örülök, hogy minden rendben! Köszi, hogy leírtad a tesztet. Igen, akkor valszín nekem is a kombináltat csinálták. De akkor miért nem mondtak semmit az Afp-ről? Áááááá, na erről beszéltem. Holnap úgyis fel kell hívnom őket, hogy nem megyek, majd rákérdezek. Lehet, hogy most csinálták volna az Afp-t is? Pfff….

Lovani!
Gratula az új dokihoz! :)

Na asszem megvan minden, amihez volt hozzászólni valóm. Most kérdeznék pár dolgot.

Van egy kis gyanúm, hogy lehet, hogy felfáztam. Írjatok légyszi, hogy mit lehet vele csinálni. Gyógyszert nem nagyon szeretnék bevenni…vagy muszáj lenne? Igazából nem vészes, csak néha érzek ilyen kicsit bénító pár másodperces fájdalmakat egészen lent…gondolom a húgyhólyagnál. Sokat is kell pisilnem, de igaz rengeteget iszom, tehát erre nem alapozok. Meg én alig bírom sokszor kipréselni a pisit…olvastam valahol, hogy valakinek a bébije ráült a vese vezetékére, és ezért lett gyulladás, mert nem jött ki rendesen. Talán nálam is ez lenne?

Hmm….a többit elfelejtettem, hogy mit akartam kérdezni. Na sebaj, majd jövök, ha eszembe jut.

Vigyázzatok magatokra!

Ja és asszem most kicserélem a vonalzómat arra a korra, amit legutóbb állapítottak meg….aztán majd látjuk a következő uhu után….bár akkor már sztem napra pontosan tuti nem tudják megmondani. (19+2-n megyek)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Lányok, most csinálom a táblát, és holnap tenném fel, de iszonyat hiányos...van olyan ahol egy adat sincs! Pl.: Kiara28, Dalal, Pipal, Angelo2, Makmacs....
Nem lehetne, hogy küldtök nekem adatokat? :roll:
Nem akarok én senkit se olyanra rávenni amit nem akar, szóval aki nem akar a táblába benne lenni nem kötelező, csak szerintem jó lenne! :roll:

És mindenki más is küldheti nekem az adatokat!

Tényleg nagyon kevés időm van mostanság Kyra miatt is meg a doki keresés miatt is, ugyhogy továbbra is privibe várok minden adatot!

Most felteszem a holnapi táblát, hogy esetleg még legyen időtök gyorsan megírni új adatokat, vagy küldeni nekem új uh képet!
Előre is köszönöm :)

Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok
Hangolka
múlt hónapban 12,2 kg körül, de most is annyi, tegnap volt a hónap forduló, de annyira fáradtak voltunk, hogy nem volt erőnk fürcsi után megmérni, de kb most is annyi, tehát nincs 15 kg. Jó hír, hogy még mindig pisis mentes a ruha reggelre:)Nálunk a pampers egyáltalán nem jött be.
Sensi
Derékfájás: ugyanolyan amit mondtál, csak nekem bal oldalon. Abban reménykedem, hogy elmúlik, mert a MÁrknál csak az elején volt. Óriás bébire van esélyem a cukrom miatt is, ezért keményen fogok diétázni minél tovább bennem maradjon:) Hétvégén férjem nagybátyjánál voltunk egy panzióban, és annyira fincsi kaják voltak+bármikor levehettem volna a polcról csokit v. jégkrémet, üdítőt...hát nagyon kemény volt még így is túl léptem a megengedett határt...iszonyú édesszájú vagyok.
Más:
Hányni meg mindig hányok:(
szép napot mindenkinek.
bea
kumpibogar

ó, milyen rosszul fogalmaztam, hibákkal tele....bocsi:(
kumpibogar

Sziasztok!
Hátfájás nekem is volt, de nekem emúlt, illetve elviselhető lett amióta heti 1x megmasszíroztatom. Csak 10 perc, de nagyon jó.

Sensi, de jó neked, hogy ennyire érzed már! Én továbbra sem érzek semmit.

Illetve de. Most szorongok, mert holnap bőrgyogyihoz megyek.Le kell vetetnem egy bazi nagy szemölcsöt. Még sose voltam ilyenen. :shock: :oops: :( (Meghát eléggé intim helyen van....) :oops:

Ma védőnő. Már csak 1 hét és lehet megtudom mi van a lába között!!!! :D

Kumpibogár, remélem gyorsan elmúlik a hányás!!!

Akíra, lassan meglehetne jelölni- már aki tudja-, hogy fiú vagy leány lesz a gyerkőc!

Almi, gartula a kukachoz!!

Kép
Kép
gabi82

sziasztok!

Képzeljétek most tanulmányoztam át a down kor eredményemet és ott azt írja, hogy a terhesség napja vérvételkor 12 hét 2 nap, pedig én 11 hét 3 napon voltam. kicsit visszaszámoltam akkor ezek szerint Kismacikám akkor készült amikor nekem még megvolt a mensim :roll: elmondanám kizárt!!!

Hátfájás nekem minden nap fáj kicsit a derekam.

Gabi nem próbálkoztál még azzal, hogy elkötöd? nekem párom kötötte el amikor elég rossz helyen kinőtt egy nagy dudor, damillal. :lol: Kb. 3 nap múlva leszáradt.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Kép Kép

Megjelöltem Alminál, hogy kisfiú lesz, de másnál nem tudom...van még valaki aki már tudja, hogy ki lapul a pocakban? :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Csajok van egy kényes kérdésem. Szerintetek lehet most sikosítót használni? Nem ártalmas? :oops:

Klarissza, nem. Ezt nem próbáltam Nem merném. Ez a szemölcs már 7 éves. Azt se tudom micsoda. Ezért csak akkor leszek nyugodt, ha elküldi szövettanra és kiderül, hogy csak egy bőrcafat. :?

Kb mennyi idő a várakozás 4D-re?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Légyszi segítsetek mert be vagyok szarva!

Tegnap szex volt, (14. hét vége, eddig meg no szex), persze csak gyengéden.

Erre most kemény, zselészerű anyaggal találtam szembe magamat, de átlátszó, nem véres. Totál be vagyok szarva, ugyanis az elsővel a 24. héttől nyílt a méhszáj, onnantól fekvés volt.
Beszéltem a dokival, azt mondta, hogy ha nem is érzek görcsököt, attól még apók lehetnek. Szedjek 3x1 Magne b6-ot, holnap megnéz.

Van valakinek valami megnyugtató hozzáfűznivalója?
Szerintetek ez másnál is előfordul, és normális dolog, vagy nem abszolút nem az?
Köszi aki válaszol!

kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Kati sajna nem tudok segíteni, de ha nem görcsölsz akkor ne izgulj, mert soha nem jó ha a kismama ideges. Még az is lehet, hogy apuka kiskatonái folytak ki kicsit később? :roll:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok,

SEnsi, sztem a 12. heti vérvétellel ugyanazt szűrik, mint afp-vel, csak, ha az afp(pluszban) magas, akkor az gyanús nyitott gerincre, amit viszont uh-n látnak. Biztos ezért nincs Neked afp-d. És itt azt mondják, megbízhatóbb a 12. heti, mint az afp.

Kati, remélem, minden rendben lesz. De mire gondolsz, mikor azt írod, hogy zselészerű? Nekem a nyákdugó véres is volt. Sztem is az, amit Klarissza írt. :oops: Nem mondták, miért nyílt ki a méhszáj a múltkor? Keményedtél?

Gabi, le is veszik terhesség alatt? Nekem azt mondta a doki, én is voltam hasonló esettel egy hónapja, azt hittem, anyajegy, és azt mondta, hogy terhesség alatt csak akkor nyúlnak hozzá, ha gyanús.

Katinka, nem az ikrek miatt voltam már most afp-n, hanem azt a betöltött 15. héttől lehet csinálni (pontosabban a tripla tesztet), és a dokim már a lányommal is 15+ valamikor küldött. Nem tudom, miért van, de ha jól belegondolok, talán azért, mert ha rossz az eredmény, hamarabb lehet magzatvízvizsgálatot csinálni.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Gabi!
Én egy héten belül tudtam időpontot kapni. Nem igen volt várakozási idő. A Baross utcában azt mondták hétfő, szerda, péntek 14-20-ig, de szükésg esetén szombat is megoldható.

Síkosító: én úgy tudom nem javasolt. (Bár nem tudom melyik "részen" szeretnétek használni :) )

szakmarinekati!
Szerintem nem kell megriadni, mástól is hallottam már erről a dologról. Még szeretgetés nélkül is jöhet. A lényeg, hogy ne legyen pirosas, ha igen, akkor doki.

Én ma voltam ellenőrzésen. Mondtam a dokinak, hogy hol fáj a hasam, mire ő keze bent, enyém a hasamon kint, és hát igen, amit én kitaláltam, hogy eddig nem volt ott... :D szóval a baba a cuccal körülvéve :oops: Ki hitte volna, hogy ilyen méreteket ölt.
A hátfájás ilyenkor rendben. Porcosodás, tágulás... És ez csak fokozódni fog :shock:
almi

SzKati
írtam privit!! :wink:

Kép
katica_75

Sziasztok,

Remélem mindenki jól van ezen a hülye esős napon. Tegnap vettem magamnak egy olyan kismama övet a C&A -ban, amiről a múltkor írtatok, és szerintem nagyon jó. Bár nekem még nincs pocim, vagy legalábbis nem látványos, de a nadrágok már nagyon nyomják. És tényleg nem esik le a naci rólam, ha nincs begombolva, akkor se...meg tök jól melegít. Nektek nő már a pocakotok? Én már türelmetlen vagyok... :)
Hát...ez a szerelmeskedős téma...mi még nem mertünk, pedig már 14+2 napos :oops: Szerintetek tuti nem zavarja a picit???

Ja, és még valami...a hétvégén eléggé nagy viták voltak a családban, és tökre felidegesítettem magam, most meg aggódom, hogy nem ártottam-e a picikének ezzel? Szerintetek?

Szép napot mindenkinek.
Lovani

Kép
lovani

Lovani
nekem is van ilyen övem én a barnát választottam és én is nagyon szeretem. :D
Minket pénteken kiraboltak...elvittek mindent amit csak értek.Én jöttem haza elsőnek,gondolhatod milyen sokkot kaptam. Egész 7végén gyomoridegem volt a stressztől.A doki azt mndta nem árt a babának ha nem tartós stresszről,feszültséről van szó! Ugyhogy biztos nem ártottál/tunk a Kismanóknak! :)
Nekem pénteken afp és kukileső v. nemkukileső uh. :wink: (sztem kuki :lol: nektek vannak megérzéseitek a nemével kapcs.? )

Kép
katica_75

Katica,

sajnálom, hogy ilyen rossz dolog történt veletek, de azért szerencse, hogy nem volt otthon senki...
Nekünk a doki azt mondta, hogy szerinte kislány, de még nem látja rendesen, mert nem mutatja meg magát :?
Majd legközelebb...megérzésem nincs, nekem tényleg mindegy, ez az első Picikénk, nem is terveztük, csak megtörtént, de a boldogság elveszi az eszünket, minden mindegy, csak jöjjön már, és egészséges legyen :D :D :D

Most rohannom kell egy meetingre, de ha visszajöttem leírom mit olvastam erről.
Lovani

Kép
lovani

Kati: szerintem ne izgulj, de azért próbálj meg pihenni! Sajnos én sem tudok túl okosat mondani, de annyi biztos, hogy néha nekem is szokott lenni ilyen zselészerű anyag (inkább pisilésnél veszem észre mindig). A terhesség előtt is volt, de most mintha szilárdabb lenne. Én nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, mivel folyásom, vérzésem egyáltalán nincs.

Amúgy engem is érdekelne, hogy ez mi lehet...???

Szerelmeskedés:
mi a kezdetektől összebújunk, de persze visszavettünk a tempóból ;) A legfontosabb szerintem az, hogy milyennek érezzük: ha kellemetlen, vagy végig szorongja az ember, akkor szerintem nem szabad erőltetni.
Ha viszont jó, akkor ... ne hagyjuk abba ...nehogy kijöjjünk a formából :D ;) :D

Lovani: a baba biztos nem érzi jól magát, ha idegeskedünk. De sajnos néha elkerülhetetlen. Szerintem ne aggódj, csak próbálj sokat lazítani. És ha látod, hogy olyan szitu kezd kialakulni, amibe érzelmileg nagyon bevonódnál, akkor jobb az elején arrébb állni. Persze néha ez lehetetlen. De ne izgulj, a baba biztosan jól van!

Judit
Kép
sonny

Étvágy: kicsit aggódom, hogy alig bírok enni. Csak nagyon ritkán eszem jóízűen. És persze még mindig nagyon fáradékony vagyok, és ha sokat mászkálok, gyakran szédülni kezdek.

Ugye ezek normális dolgok? Vagy szerintetek érdemes lenne elmenni a háziorvoshoz?

Nem-kérdés: szerintem kisfiunk lesz. De csak amolyan megérzés, és abszolút nem elvárás. De nem is mondtam senkinek, mert még belebeszélnék, hogy fiút akarok.

Judit
Kép
sonny

Sonny
én is pont így érzek kuki ügyben! :lol: Abszolute mindegy mind a 2nek (apa gyakrabban emleget kislányt,így kiegyenlítjük 1mást,de nem igény a fiű csak vhogy azt érzem)
Étvágy miatt sztem ne aggódj én sem eszem úgy mint elötte, kisebb adagok és nagyon válogatok...továbbra is szinte csak gyümi.
Viszont híztam már 1 kg-ot..Ti hogy álltok? :P

Ekg-n nem voltál még? Ott mérnek vérnyomást is, lehet kicsit alacsony...

Kép
katica_75

Katica
nekem továbbra is -3, -4 kg a terhesség kezdetéhez képest. Viszont a pocakom már nagyobb, be is szereztem egy csomó kismamás rucit :)
EKG-n még nem voltam (az orvosom még nem is említette), de mindig nagyon alacsony a vérnyomásom, szóval az lehet a gond szerintem is.

Judit
Kép
sonny

Sziasztok Lányok!

Kicst eltűntem, de azért olvasgattam a leveleket, hogy nagyjából képbe legyek. Bent is sok a meló, kolléganő szabadságon van, sokszor egyedül vagyok, és azt se tudom hol áll a fejem. Munka után meg rohanás a kórházba apuhoz. Szerencsére jobban van már egy kicsit, 3 napja már nem altatják. Reménykedünk!

Én is vettem övet a C&A-ban, teljesen jól szuperál, megtartja a nacit, de azért biztos ami biztos én befőttesgumival rögzítem a gombjaimat. (áthurkolom a gomblyukon és ráakasztom a gombra) :)

Összebújás.... hát én megmondom őszintén, hogy első perctől kezdve puszilkózunk, én úgy tudtam, hogy a lényeg, hogy ne legyen nyomva a poci. Arra figyelünk. Most kicsit megijedtem, hogy lehet, nem is szabadott volna? Nekem a dokim nem mondott ilyesmit. Remélem nem ártunk, ártottunk a manónak.

Nekem nincs érzésem a nemét illetően, talán azért gondolok inkább kislányra, mert a peteérés előtt 2 nappal voltunk együtt a párommal és úgy tudom a kislányok több ideig megtapadnak a nyálkahártyán. Hát, én legalábbis ezt olvastam, meg hallottam, aztán lehet, hogy kisfiú lesz. A nővérem tegnap tudta meg a pici nemét és újra fiúcska jön a családba. Már van egy édes Ádikánk és most jön az újabb rosszcsont!

Május 26-án megyek tarkóredőmérésre, ez lesz a következő vizsgálat és ha minden igaz, akkor holnap a védőnőhöz. Először. Remélem nem vagyok lecsúszva még róla.
Lányok! A tarkóredős vizsgálatért kell fizetni? Nekem a kórházban fogják megcsinálni, nem a magánrendelésen. Illetve erről szoktak felvételt adni, vagy lehet kérni dvd-n? Nem tudom hogy készüljek! 0 forinttal vagy 20 Eft-tal. Mert nem mindegy! :)

Hízás
Ha minden igaz, akkor eddig csak 1 kg ment rám plusszba, de lesz ez több is, biztos vagyok benne. Én inkább átrendeződtem, mint híztam volna.

Most rohanok, természetesen meló van!

Ui:
Nagyon szépek az uh fotók! Irigykedek is rendesen! :)

Orsi

Kép
rborsi

Sonny!
Az EKG-t nekem sem említette a dokim, sőt a fogorvost sem, de én kértem beutalót a háziorvostól. Persze a leleteket kérte a nődoki, pedig az első laborra sem ő küldött.

Katica! Én "híztam" 4 kilót. A poci is nő. 58 cm volt a kerületem, most meg 78 cm :-) Igaz, hogy nem vagyok hatalmas méretű.
almi

Hello!

Sonny szédülés ált alacsony vérnyomástól lehet, én ahogy betöltöttem a 12 hetet és elmúltak a rosszulléteim a vérnyomásom is leesett, ma már ha nagyon fáradt vagyok napközben is bekapok egy kávét. Tegnap én is szédültem vérnyomim: 99/53 volt, de még mindig jobb mintha magas lenne.

Házasélet: nálunk nuku, az előzmények miatt.

Én fiút akarok!!!!!!!! Apuka meg van győzödve róla, hogy kislány és az anyukája (2 éve halt meg) reinkarnációja.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok,

amint látjátok, ma nincs kedvem dolgozni...egész nap itt lógok nálatok, pedig a két lebetegedett kolléganőmet is nekem kell helyettesíteni...de legalább végre hazamentek... :?

Én még nem híztam, az első hetekben a sok hányás miatt fogytam 2-3 kilót, és azt a súlyt tartom...de a doki azt mondta, hogy ez nem baj, és ezután is csak havi 1-2 kiló jöhet fel.
Én sem tudok jóízűen enni, de nem is bánom, így eszek egy nap ötször, keveset, és jobban is érzem így magam...bár már nem hányok, de sokszor érzem, hogy olyan instabil bent minden :shock:
Sonny, az én vérnyomásom elég alacsony - az EKG tökéletes volt - ezért, ha nagyon szédülök, akkor megiszom 1dl kólát, amiből kikavartam a szénsavat, ez állítólag jobb, mint a kávé, és kicsit emeli a vérnyomást.Sajnos ez ilyen, sokat szédülök én is.
Szerintem próbáld többször mérni, hogy tudd milyen, és, ha csak alacsony, nem lesz baj...tuti nem kapsz majd agyvérzést :D
De azért ha megnyugtat, beszélj az orvosoddal.

Lovani

Kép
lovani

Orsi!
Ha problémamentes a terhesség, akkor nem ártottatok a babának :-)
A kórházban végzett vizsgálat ingyenes. Kötelező. Nálunk nem volt lehetőség rögzíteni. Képet mindig ad a doki, de ha nem egyedül mész, akkor pl. telefon kamerájával is fel tudjátok venni, amit a monitoron láttok.
Remélem apukád állapota tovább javul!
almi

Huh, pont most beszéltem anyuval (ő reggeltől estig apu mellett van már 2 hete), és csupa jó híreket mondott apuról. Szuper! Sokkal jobb lett a kedvem! :lol:

Már nagyon várom az uh-t, remélem apuka is bejön velem és ha más nem, de akkor felveszi a telefonjával! Ez jó ötlet volt Almi, köszi!

Lovani! Nekem sincs kedvem melózni! Fogjunk össze! :lol:
Én is helyettesítek, de már nagyon unom! Menjünk haza!

Orsi

Kép
rborsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: