A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Szilvánusz, iszonyat sokan eltüntek már megint! Mindjárt feltöltöm a táblázatot, hogy Ti is lássátok, hányan nem írnak már nekünk... :(

KépKép
KépKép
mni

lányok, nem tudtam, hogy ilyet is tudnak a gyerkőcök:
csuklik és közben alszik :lol: legalábbis csukott a szeme a kendőben ;)

Kép

Kép
kolyok28

Jaaj, de elmennék én is a kerti partira!!! Jó szórakozást Nektek! :D
Egyébként mi is partizunk holnap kint a szőlőhegyen. Az egész család, plusz jön az egyik dédi, a nagybátyám és az unokahúgom.
Vendég

persze közben rájöttem ez nem Máté Péter, neki egy másik dalára gondoltam... Vámosi vagy ki énekelte ;)

Kép

Kép
kolyok28

Az újak és aki hibát talál a táblázatban szóljon, hogy ki tudjam javítani! :)
KépKép KépKép

KépKép
KépKép
mni

Linocs!

Igen, néha úgy sajnálom magunkat, amikor fel kell ébresztenem. :( :(
Ráadásul akkor úgy fel kell ébreszteni, hpgy magához is térjen rendesen evéshez. :?
De hát a sok edzés, most pénteken még évvégi koncert a nagyoknak... Pénteken reggel is én viszem őket suliba...ááá
Káosz lesz az a nap. Nembaj nemsokára kitör a vakáció...... :lol: :lol: :lol:

Napközben ebben a melegben babakocsiztok????

Cumitnemadók, és ujjszopósok!
Hagyjátok, hogy a baba úgy altassa el magát? Mármint ujjacska be.....

Tényleg Linocs!
Neked Fruzsi mennyire preferálja az ujszopást?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

amúgy így hétésfélhéttel a szülés után, már nem is tűnik olyan nagyon nagy szenvedésnek :) de komolyan! ;)

és szép időt Nekteka kertipartihoz! lélekben Veletek leszünk! ;)

Kép

Kép
kolyok28

húúú, desokan vagyunk,köszi Niki a táblázatot!

Pumperka: én hagyom, sőt, örülök neki, hogy ezzel elalszik :)
én azt gondolom, nem baj ha az ujját szopja. játszani majd úgysem tud úgy, hogy a keze a szájában ;)

Kép

Kép
kolyok28

jut eszembe (most raktam le Mátét onnan)
én eddig mindig raktam a feje alá egy pelenkát, hogy ha bukik oda bukjon. De most, hogy már sokszor forgatja a buksiját meg emelgeti néha a fejét és mászkálódik kicsit az ágyban sokszor maga alá gyűri.
Én tervezem, hogy elhagyom, Ti hogy álltok ezzel?

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök!
Én is így tapasztaltam a lányomnál, hogy ahogy használta a kezét kevesebb votl az ujjszopi. Én csak arra gondoltam(de ez csak az én hülye parám),hogy így kevesebbszer szopizik és kevesebb lesz a tejem.
:?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kölyök!
A fiamnál úgyanez volt, én hagytam, és neki a pelusgyűrögetés lett az altatója. Szóval én hagynám, hagy válasszon Máté, hogy altatja el magát. De Te majd eldöntöd ahogy látod. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim! Hogy állsz a péntekkel? Nekünk jó, a nagy autót is itthagyja a párom úgyhogy mehetünk Nikiékhez.

Pumperka! Nálunk még nincs ujjacska be. Kiváncsi leszek, hogy lesz-e, mert a két nagy nagy ujjszopós volt (a kissebbik még mindig szopja, ha nagyon fáradt, meg elalváskor :evil: ). Egyébként miután Dorka ujjszopós volt és hát nagyon nehezen szokott le, úgy gondoltam, hogy Petra nem fogja szopni az ujját és ezért cumira szoktattam, mondjuk csak 6 hónapos kora körül kezdte el a cumizást... Kb. 2,5 évesen gondoltam, hogy elég már a cumiból és elvitte a nyuszi. Erre este hogy aludt el a drága? Bedugta az ujját... Azóta is ujjat szopik. Mondjuk azóta legalább nem kell éjszaka felkelnem cumit visszadugni.

Mi csak este babakocsizunk ebben a melegben. Az a baj, hogy már a kertben is dögmeleg van.

Niki! Jól összeszedted az adataimat. Köszi! Hiányzik a korom: 37 (sajna én vagyok tcis-sel a legöregebb!) :cry: , 40+2 napra született és simán.

Kölyök! Hát nem semmi ez a szüléstörténet. Gratulálok hozzá! Én mindig rakok a feje alá pelenkát, mert nem győzném lepedővel. Boróka is gyűri, de ha sokat küzd, többször meg szoktam igazítani.

Linocs! Boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
petramama

Amikor a lányom kicsit nagyobbacska lett kb 5 éves, mondtam neki egyik este:
Meddig lesz az ujjszopás????
Erre Ő:
Ez nem új, régi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Már akkor jó humora volt. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kölyök!
Közben én is elolvastam a történeteteket.
Tudom, hogy nem így tervezted, de ennek ellenére érződik az írásodon, hogy jó élmény számodra Máté világra jötte.
A kórház szupi lehetett. Egyik ismerősömnek trombózisa lett szülés alatt, tök jó, hogy ott még erre is figyelnek előre.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, ez nem is rossz ötlet, hogy a gyűrögetés elaltatás.... ;) de ugye nem akadályozhatja a légzésbe? :roll: nekem ez az egy parám van a hason fekvés alatta gyűrhető valami....
:lol: jóhumoru lányod van :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök!
Szerintem elég szellős anyagok ezek a pelusok. A hasrafektetés önmagában jelent néminemű kockázatot, de egyéleterős baba megoldja szerintem, hogy kapjon levegőt. A mieink pedig azok. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Akartam már írni, hogy nekem teljesen elmúlt a cicifájdalom szopi kezdetekor,meg úgy egyátalán :lol: Marhára örülök mert eddig mindkét fiamnál végig fájt és kín volt a szoptatás,most meg öröm :lol: :lol:
Viszont Olika hasfájása nagyon meg tudja nehezíteni a szoptatást....Naponta kb.2-3x nagyon kínozzák őt a szelek az etetés alatt és így nem tud nyugodtan szopizni,csak üvölt szegénykém :( Az Infacol némileg segít meg a Chamomilla 5 ch-ból egy db golyó.

Neked még fáj a szopi elején a cicid??

Ja és képzeljétek rekordot döntött,este fél8-tól reggel fél7-ig aludt,de akkor is már én keltettem mert iszonyat mód fájtak a melleim.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny

igen sajna fájnak még. :( szopi elején, és két szopi között.
Írtad sokat vagytok kint, hogy bírjátok a meleget?
M i is talizhatnánk valamikor. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Hát most mi se vagyunk kinnt mert ez már iszonyat :wink: Vagyis csak a fedett teraszig merészkedünk,ott még talán elviselhető...most is ott alszik Olika.

Persze,hogy talizhatnánk!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

most jöttem meg a kib....ott rendőrségről, 2 és fél órán keresztül hallgattak ki!!!!!!!!!!! Martin ott aludt mellettem, de a végére kiakadt, jogosan! Most mégjobban utálom az exemet. fúj
na majd jövök, ha lehiggadtam.

linocs: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!
Vendég

Jim!

Nem semmi... :( :evil:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

JIm!

Nem is tudom, hogy bírod. Martin azért rendes volt veled. A végén való reklamáció jogos volt naná. Lwehet, hogy előbb kellett volna eklamálnia és akkor hamarabb szabadultok. :wink:
Messze van a rendőrség? Ebben a melegben, pont délben... :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panny, tök jó, hogy Neked nem fáj már a melled. Szegény Oli :?

Pumperka, nekem is szokott a szopi legelején meg két szopi közt fájni a mellem, akartam is már kérdezni, hogy szerintetek ez normális-e. Úgy fáj,mint amikor a belövellés volt, mintha hirtelen ezermillió mirigy kezdene tejet termelni.... :roll:
de amúgy nem olyan vészes...

ezek szerint nálatok kánikula van... :) itt nincs olyan naggyon meleg, ami viszont nehézzé teszi, hogy hihetetlen magas a páratartalom... :roll:
ma veszek babanapkrémet!

Jim :shock: :shock: nem is tudom mit irjak...

na megyek, ébredezik ;) ma nincs kendő, épp szárad a kismamásat meg elajándékoztam.... ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!
Egy dologban nagyon béna vagyok. Én olyan fázós vagyok, hogy ilyen (35-40 fokban érzem jól magam). Ezáltal Levit is Nimit is állandóan túlöltöztetem.

Nimi most is kint alszik a babakocsiban (a haja tiszta víz), egy napozó van rajta, meg egy textilpelenka. (Tegnap melegítőt adtam rá, és még be is takartam, csak a fagyizóban láttam hogy más gyerekek hogy vannak felöltöztetve és akkor kapcsoltam.)

SOS!!!!
MOST NEM SZABAD KINN ALTATNI??????????????????????
Levi téli baba volt :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Linocs köszöntelek szeretettel szülinapod alkalmából!!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Igen Kölyök itt több mint 35 fok van!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja kérdeztétek hogy jobban van - e Levi. Hát sajnos egyre rosszabbul, nagyon csúnyán köhög, lázas, taknyos. Éjszaka jó nagy ramazuri volt. Üvöltött egy párszor... :cry: :cry: :cry: Szegényt úgy sajnálom....Ma viszem majd dokihoz. És már Niminek is szívni kellett az orrát az éjszaka. Remélem nem a túlöltöztetés okozta a dolgot nála. Levinél biztos nem, mert ő már rövidnaciban, ujjatlan pólóban, szandálban van egy ideje....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam, gondoltam, itt az ideje.
Először is Mzx, Linocs boldog szülinapot, az Esztereknek pedig boldog névnapot kívánok így utólag is!!!!

Petramama, megnyugtatlak, én vagyok itt a legidősebb :(

Jim, sajnálom, hogy ezzel az idióta volt férjeddel kell még mindig küzdened :x , de erős vagy, és úgyis Te fogsz győzni!

Zsu, sajnos mi kimaradtunk a fényképalbumból (ha jól láttam :oops: ), ezért gyorsan ferakok egy friss képet Zalánról.

Irigykedem a pénteki tali miatt, biztos nagyon szuper lesz.

Szilvánusz, hívtál minket is a múlkori talira. Valóban kocsival nem vagyunk messze, de mivel én nem tudok vezetni, bár van jogsim, de csak porosodik, szóval nekünk hosszú lenne az út bkv-val, megaztán az én kis csöppöm, nem szeret nagyon utazgatni, sem autóban, sem babakocsiban. Bár, nem akarom elkiabálni, javul a helyzet, már délelőttönként, amikor sétálni megyünk, szépen elalszik, igaz nem órákon át szunyál, csak kb. 1 órát. De az is valami :lol:
Ma volt nálunk a doktor bácsi, megkapta Zalán a következő oltást, és a második rotát is. Egy hangja nem volt a szuri közben,de még csak egy nyikk sem, csak mosolygott édesen. A rotát meg olyan ugyesen kiszívta a tubusból, hogy egy csepp se ment mellé.
Mi csak 9-11 óra között sétálunk és estefelé, szerintem a gyereknek sem jó a babakocsiban feküdni a forróságban, és önző módon nekem is jobb itt a hűvös házban. Ez az első nyarunk itt, és meg kell állapítanom, hogy baromi jól szigetelték a tetőnket, mert még az emeleten sincs izzasztó meleg.

Na mennem kell, felébredt Zalán.

Kép
kikó70

Kép Zalán

Kép
kikó70

JUdit!

Szerintem ez babafüggő! Attól függ mennyire bírja a meleget. A lányom 4 hónapos volt ilyenkor és ővele lehet kimenni szinte bármikor.
Zsombor sírt tegnap fél 11-kor amikor mentünk aa boltba, még a boltban is :? , de amikor behoztam tiszta happy lett, szóval gondolom a meleg miatt. Este fél 7-kor már kevésbé volt gond neki, hogy kint legyen, de gondolom ehhez is hozzászokik pár héten belül. Ő olyan kis érzékenyebbnek tűnik a hőmérsékletre szélre....
De mindenféleképpen az árnyékot kell előnybe részesíteni.... :wink:
Mi csak egy napozóban vagyunk kint is bent is. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kép

KépKép
KépKép
mni

Lillának boldog hófordulót!

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Linocs, boldog szülinapot!

Pelenkagyűrögetés: én is kiszedtem alóla, mert csak tömködi a szájába, és teljesen zaklatott lesz, mert semmi nem jön belőle :).

Kép

Kép
mzx

Linocs, boldog szülinapot! majd koccintunk péntken egy alkoholmentessel! :)

Niki mit vigyünk pénteken? nehogy megint süssélfőzzél!! nem vagyok egy nagy konyhatündér, de pl. vihetnék juhtúrós pogit azt szoktam csinálni. vagy meggyes piskótát
meg viszem a sört...

hello Kikó!
nagyon édes Zalán! merre laktok? nem tud valamelyikünk felvenni?

Kölyök, Eszter is hason alszik feje alatt már 2 pelussal, mert az egyiket hagyjuk, hogy felgyűrje, azt szorongatja, így szeret aludni....nem nagyon félek, hogy megfulladna tőle....

Iszonyat melege van Eszternek is, a hordozóban teljesen leizzadt, pedig csak napozó van rajta, de muszáj volt elvinnem a gyerekorvoshoz, ma kapta a 2 hónpos oltást meg rotát (elcsúsztunk a kivizsgálásai miatt).
hát ő sajnos nem bírta túl jól, de szerintem inkább melege volt meg álmos volt ....

azt mondta a gyerekorvos, hogy mivel kevés a 600-700 kaja naponta amennyit eszik, jó lenne ha este 11kor meg hajnalban is felkelteném enni. hiába alszik 9tól 5-6ig...
merthogy 900at kellene kb ennie, bár persze ne aggódjak amíg még gyarapodik (a héten 14 dkg-ot)....

Linocs, azért holnap mégis elmegyek a Vereshez mert kikészít, hogy nem értem ezt a fura evést, majd megírom mi volt, hátha lesz valami tanulság

a mai érdekesség - hajnali fél 5 után délig nem akart enni!!! 7,5 órán át! - ??? ha ezt magyarázza meg valaki, pedig hajnalban 140et evett, ami nem kevés de nem is olyan sok....
ja és kétszer is felsírt, hogy éhes, de pár korty után mégsem...

KépKép
judit18

Móni!
Ja, úgy lehet, hogy én is elvenném. Nekem a szájába nem tömte, csak a kezével morzsolgatta....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit, eszembe sem jutott főzni. :D Sütni szeretek, azt már ki is találtam, hogy mit... gondoltam arra, hogy rendelhetnénk pizzát... mondjuk 1300 Ft egy, de a hal sem lenne olcsóbb, csak egészségesebb. :)
Pumperka, köszi! :)
Kikó, örülök, hogy írtál! Milyen volt a hétvége? sikerült elmennetek a sportnapra?

Itt olyan meleg van, hogy a laptop sem bírja... pedig most még ki is kapcsoltam pihenni. :(

KépKép
KépKép
mni

Anyósom felajánlotta, hogy elviszik ők ma a gyerekeket edzésre.
hipp-hipp hurrá! :lol:
Férjem 4 napig nincs itthon, így most 24 órás 3 gyerekes anyuka vagyok. Ez most jól jött. Bírom anyósomban, hogy olyan dolgokban akar sgíteni, ami tényleg segítség... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit18!
http://www.iboly.hu/faq_gain.htm
Ha ezeket a fejlődéseket teljesíti Eszter, szerintem ne aggódj az evés miatt. Szerintem nem lehetne úgy felébreszteni 11-kor, hogy normálisan egyen...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Niki, nagyon jól sikerült a sportnap, de nélkülünk zajlott. Átgondoltam, és nem mertem megreszkírozni az egy órás utat oda és vissza, azonkívül nagyon meleg volt. Endre, mint utóbb kiderült, nem tudott volna velünk foglalkozni egy percet sem. Viszont úgy néz ki, hogy lesz szeptemberben is, akkor már biztos kimegyünk. Zalán is nagyobb lesz, remélhetőleg már szépen fog ülni, és így nem lesz gond sem az autózás sem az ottlét.

Judit, mi Pomázon lakunk, de még gyáva kukac vagyok Endre nélkül bárhová is menni, hosszabb időre, Zalán miatt. Úgyhogy egyelőre marad az "irigykedés" :(

Kép
kikó70

Jóvanna, szépen kikaptam, hogy csak bizniszelek... :oops: :oops:

Kikó, annyira örülök, hogy kicsit jobb kedved van. Legalábbis bizakodóbbak az írásaid. Aggódtam miattad. Gyönyörű Zalán!!!!!

Kölyök, én a kókuszmatracon nem teszek alá pelust, a nagy ágyban igen.

Judit(K.) szerintem most jobb a hűvös szoba.

Mni: 3 hónapos Lilla :shock: :shock: :shock: :shock:
Vasárnap lesz 1 éve a mensim 1. napjának. A berobbant meleg kezdi előhívnia az emlékeimet a tavaly nyári őrületes rosszullétekről. De megérte :wink:

Tietek dedek hogy bírják ezt a trópusi klímát?
Norton a szopi mellett már vizet is kap. A védőnőknél olvastam, hogy a szoptatott babáknak is kell ilyenkor a folyadékpótlás. Mondjuk nem húsleves.. :D

Mikor és hol lesz a pénteki tali? Van még hely?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Kölyök, most olvastam a történeted!
Elképesztő lehetett még nyelvi nehézségekkel is küzdeni.
Nem semmi nem (csak) az anyanyelveden vajúdni.

Habár a basszamegakurvaéletbeeznagyonfáj-t legalább nem érti a kórházi személyzet.
:lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Köszönet a további köszöntésekért!

Pumperka: Fruzska beveszi a szájába az öklét, ha éhes. Amúgy nem szopja az ujjait.

Judit18: tegnap a lánykánk délelőtt 11:40-kor evett, aztán utána 18:05-kor. Hm... ez is elég sok kihagyás. Meleg van. Barátném mondta, hogy olyankor nincs kedvük enni. De azért érdekel, mit mond a doki...

Panny: azta... jó sokat aludt a gyermek...

Kölyök: Fruzska is gyűrögeti, de hagyom a pelust a feje alatt

Jim: mesélj, ha gondolod, segít
linocs

Pati, szerintem azt is megértik, leolvassák a szájról, hogy nem verset szavalok :lol: de amúgy hihetetlen, de még ilyenkor sem sikerült egy jót káromkodnom ;)

gondoltam rá, hogy megveszem a testvérfellépőt, testvért is adsz hozzá kedvezményesen? ;)

Juditkecskemét! jobbulást a fiúknak!!! drukkolok, hogy Nimi ne legyen rosszabbul!!!

bocsi mennem kelll..... :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Pati, köszönöm, én is aggódtam magam miatt :oops: :(
De mostmár úgy érzem egyenesben vagyok, már nem szorongok, egyre bátrabban viszem ki Zalánt, sokkal jobban telnek a napok. Ahogy növöget ez a kis legény, valahogy én is úgy erősödöm. Csak a tonnáimból kellene még lefaragnom :oops:

Kép
kikó70

Pati, a tali Solymáron lesz, persze, hogy van még hely. :) Pont most mostam le a kerti bútort és elég széket számoltam. :) Időpontot nem tudok mondani, mert gondolom mindenki úgy jön ahogy tud, de azt hiszem olyan 11 körült írt Judit. :)

KépKép
KépKép
mni

[quote="kolyok28"] írta:kolyok28n azt gondolom, nem baj ha az ujját szopja. játszani majd úgysem tud úgy, hogy a keze a szájában ;)

Alexa tud! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kikó, a hiány pótolva. :D A korábbi képek az otthoni gépemen vannak, majd felteszem azokat is.

Most csak ennyi, hugicámnak kell a gép.
Vendég

Nálunk Lilla 3 óránként eszik, amit nagyon helyeslek, mert ilyenkor azért én is gyakrabban iszom és még ha nem is éhes, legalább a szomját oltja. :)
Én szoktam a feje alá pelust rakni, de Ő szerencsére háton alszik, kiterülve, mint a nagyalföld. :) Viszont két napja vándorol... úgy tolja magát a lábával, hogy délután is beraktam az ágyába és 3 perc alatt az ágy másik végéean volt. :) A kezét meg a kórház óta eszi, szegény ott annyira ki volt éhezve, hogy rászokott a praclijára. :)

KépKép
KépKép
mni

Kikó, dejó, hogy itt vagy! :) Zalán nagyon aranyos! és milyen ügyes, hogy nem sírt! utóhatások sem voltak?

Judit18 még mindig nem értem, hogy ha egy gyerek rendesen gyarapszik akkor miért kevés amit eszik? :roll: főleg egy keltegetés után kevésbé eszik intenzíven. hacsak nem éhes de arra felébrednek....
és nekem is volt már, hogy nem evett majdnem 8órán kerezstül mondjuk az éjszaka volt... viszont kánikulában lehet hogy felkelteném mégiscsak... :roll: jaj, hogy legyen igy okos az ember... :roll:

Pumperka! tök jó, hogy ilyen anyósod van ;) nem lehet könnyű 3 gyerekkel.... :roll:
olvastam a linket amit írtál Juditnak, és innen eszembe jutott, hogy megakartam kérdezni, mindenki kétmellből szoptat? mert én csak egyből ;) mármint egy alkalommal :lol: :lol:

akkor a pelus marad a feje alatt, maga köré csaknem csavarja... ;)

délután együtt vásároltunk azzal a kismamával akinek odaadtam a régi kendőm, és bár nem kértem, csak írtam neki, hogy lehethogy korai volt, visszahozta... nagy segítség... nyűgösebbek vagyunk....

Zsu: :lol: :lol: nem mondod, hogy Alexa tud???? :?: akkor megdőlt az elméletem :roll: vagy a kivételek erősítik a szabályt??? namostmármindegy...

Niki, édes lehet, ahogy vándorol Lilla!!! :) Máté még csak forog
télleg akartam kérdezni már régesrég, hogy teljesen elmúlt a hátfájás szoptatás közben?

ja, este megint 1 órán keresztül evett... :shock: én majdelaludtam közben.... (lehet hogy sikerült is... :roll: )

vidám estét :)

Kép

Kép
kolyok28

ja, ma voltam az itteni bababoltba, hogy mondanak-e valamit a CAM babakocsira.... nem is hallottak róla... szval náluk még rendelni sem lehet... :(

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök, a hátam már régóta nem fáj, a szoptatós fotelem nagyon kénylemes. :)
A CAM babakocsi olasz gyártmány. Itthon a www.matti.hu forgalmazza és itt az olasz honlap: www.camspa.it

KépKép
KépKép
mni

köszi Mni, tudom :) otthon egy csomó bltot találtam... tegnap végül írtam a campsa.it-nek és ők válaszoltak, most olvastam, csak egy boltba forgalmaznak Svájcban, természetesen az olasz határhoz közel... :shock:

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: