A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Jaaaaaaaaa,Boboka,ezt nem tudtam,de hát akkor mi van a fürcsinél,bemehettek és akkor ott kezelgetitek a köldökcsokot,meg ilyenek????Vagy odaadod,megcsinálják,és ennyi??????Azért egy soteról nem gondoltam volna,ha az uzsokinak futja!!!!

sutimano76

Jároka, pihenőszék: nekünk is van egy 120x120, 3 szintben emelhető, gördíthető, de Lillának nem volt járókája ... és van pihi szék is (új fajta, de én sem szívesen tettem bele Lillát 3 hós kora előtt, lehet Lottit bele fogom tenni :) ....

szóval: csak azt akarom kinyögni: a lényeg, hogy mire akarod használni ...

45 nm panelben nekem nagyon jól jött a PIHISZÉK, mert a pihiszékben tudtam kivinni magammal a konyhába, ő ott elnézelődött, amíg főztem ... hely nem volt a járókára .... most viszont nagy étkezős nappalink van, középre beteszem a járókát, és abból szépen körbelát majd, és én is szemmel tarthatom a csajokat ... a pihiszék hátránya a járókával szemben: a járókába szabadon mozoghat, a pihiszékbe be van kötve, ezért sem teszem bele hosszabb időre ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Akkor csak anyum butuska, de a hálós járóka ugyanolyan mint a gyerekágy, szerintem!!! Annak nincs értelme ilyen csöppke korban, neeeem???

Kép
babcika

Igen, ahogy Bibi írja, úgy már van értelme a járókának!!! Bocs :oops:

Kép
babcika

Süti, a fürdetést szerintem ők megcsinálják (gondolom három másodpercnél nem fog nekik tovább tartani a művelet :) , szerintem ott nem is nagyon ápolnak köldökcsonkot.
Szerintem majd a pelenkázásoknál tisztogatunk mi a szobában.

Tényleg, köldökcsonkot hányszor kell ápolni egy nap?

Védőnőm azt mondta, hogy minél többször, annál hamarabb leesik (kb. 10 nap alatt). Ez tényleg így van?
Vendég

Bébikomp :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Olyanunk nem lesz!!!!!

Boboka
Ha ilyen a rendszer, akkor már a te nevedre írhatták volna azt a receptet!
Popsikrémet, fürdetőt lehet venni recept nélkül is :wink:

Babcika
A diabetológus az akkori eredményeid alapján mondta, hogy nem vagy cukros, nem kell diétáznod. Diabetes bármikor kialakulhat!!!!!
Vendég

Na, tiszta lap: :D

Szóval én úgy gondolom, lehet, h tévedek, h ahogy Mabe képein is látom, van olyan, amibe bele lehet tenni rögtön, ugye?

Illetve nem sokkal utána már ülni szeret, mert nézelődik. Egy hálós járókában csak feküdni tud, ülni nem, jól sejtem? Amíg magától nem ül, úgy értem.

Bébikomp, neeeem! Olyat nem szeretnék! Meg kellett nézzem képen, mi az :D

Egy pihenőszékben meg fel tudom tenni pl az asztalra, ha valamit csinálok, ő is lát engem, én is őt, ilyenek miatt gondoltam (pedig az elején járókát akartam én is).

Pihenőt is azért nem akartam, mert gondoltam, a hordozóban ellesz, de rájöttem, hogy egy háromajtós kocsiból nem fogom állandóan kivenni, még ha nem is megyünk gyakran kocsival az első időkben.

floranan

Bébikomp: no bébikomp, nálunk nem volt, és biztos nem is lesz ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="boboka"]K írta:bobokaöszi a receptes infókat.

Süti, nekünk Floranannal + Mókával azért kell rögtön a baba születése után kiváltani a receptet, mert a kórházban nem adnak semmit, sajátot kell vinni.

Erre mondta a védőnőm, hogy megszületik a baba, apa, nagyi, valaki rögtön elrohan a patikába kiváltani a recepteket és hozza be majd nekem.

Kiváltani mindenképp csak akkor akartam, csak a dátummal meg a többivel nem voltam tisztában, de akkor oda sem írok semmit, ahogy a születési dátumhoz sem, és majd nagyi nagy izgalmak közepette kitöltheti :)
A többi infót ráírtam :)

Flora, ezek szerint ahány védőnő annyi féle szokás a receptekben is :)
Névhez, lakcímhez a pici neve, a ti címetekkel, TAJ számhoz: a te taj számod úgy, hogy az első számjegy helyett mindig 8-ast írsz, és a te aláírásod alulra.

És akkor már csak a születési dátum maradt, meg a kiállítás dátuma, amit anyudnak vagy párodnak kell kitöltenie.
Szerintem, ha első nap nincs is kiváltva tuti, hogy adnak a szobatársak kölcsön.

Na erre holnap rákérdezek!! :D Kíváncsi vagyok az ő verziójára. (Nem neked nem hiszek, csak kíváncsi vagyok, mit mond.) Télleg nem adnak a Soten?? Ezt nem tudtam.

floranan

Boboka
Mollinak egy hetesen esett le... elvileg minden pelenkacserénél kell...
Nem mondod, hogy fertőtlenítőt se adnak a kórházban????? :roll: :evil:
Vendég

Andi,sztem babycomp jó,mert sok eséstől kíméled meg amikor már járna de még egyedül nem megy.
egy kép róla:
http://www.expressz.hu/jatek/baba/egyeb ... -11175870/

A hálós járóka szerintem retro,már nem hiszem hogy lehet olyat kapni.

sutimano76

Nem tudom mi lehet Vikivel Kép .Írtam neki sms-t.A mai babáinkat is megírtam,de nem kaptam választ :(

Kép
v.andi

Pihenőszék
Kicsit feljebb lehet állítani a fejrészét (olyan lejtős az egész), így kevésbé bukik a baba, könnyebben büfizik... :wink:
Vendég

Nálunk volt bébikomp, mert kaptuk ajándékba, kb .2 *volt benne a gyerkőc, szerette volna, csak én nem!!

Kép
babcika

Süti, Anna, nagyon szép pocakfotók, csinik vagytok :)

Anna, ha Andi elvesztette a ctg szüzességét pár hete, akkor te a pocakfotó szüzességedet vesztetted el most :) :)
(Hú de pihent vagyok ma 8) 8) 8) )

Andi, nagyon szép Junior szobája :)
Vendég

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76ndi,sztem babycomp jó,mert sok eséstől kíméled meg amikor már járna de még egyedül nem megy.
egy kép róla:

De lehet még, hajaj!
Nekem is retrosnak tűnik, és jobban tetszik a rácsos, de lehet kapni!

floranan

Cukor gyanú, toxémia gyanú, magas pulzus a tököm tele van, itt a dokim szüljünk máááááááááááááár, és akkor már szombaton itthon is lehetnénk!!! :D

De inga azt mondta szept 15. :(

Kép
babcika

Süti, a bébikomp a gyerek mozgásfejlődésének kialakulásában a lehető legrosszabb,amit tehet.
Elnézést,aki használja,de "lusta" szülők játékénak hívom.Egyszerű csak beletenni a gyereket,telerakni játékokkal,és azt gondolni,el van benne.

Kép
v.andi

Nos találtam képet Annának a megemelt járókáról:
Kép
Ez a hálós,ami szerintem nem jó,mert míg pici,addig mélyre kell hajolni érte,amikor meg feszegeti a felállást a háló nem elég stabil!!!Nagyon szép,de ilyet nem vennék!!! Kép

sutimano76

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76ndi,sztem babycomp jó,mert sok eséstől kíméled meg amikor már járna de még egyedül nem megy.
egy kép róla:

Bébikomppal nagyokat tudnak esni!!!
http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/1152

Hálós járóka ma is van :lol: :lol: :lol: (szinte minden babaáruházban láttam)
Vendég

Babcika,még jöhet Blanka hétvégén :wink:

Kép
v.andi

[quote="floranan"]N írta:floranana, tiszta lap: :D

Szóval én úgy gondolom, lehet, h tévedek, h ahogy Mabe képein is látom, van olyan, amibe bele lehet tenni rögtön, ugye?

Illetve nem sokkal utána már ülni szeret, mert nézelődik. Egy hálós járókában csak feküdni tud, ülni nem, jól sejtem? Amíg magától nem ül, úgy értem.

Bébikomp, neeeem! Olyat nem szeretnék! Meg kellett nézzem képen, mi az :D

Egy pihenőszékben meg fel tudom tenni pl az asztalra, ha valamit csinálok, ő is lát engem, én is őt, ilyenek miatt gondoltam (pedig az elején járókát akartam én is).

Pihenőt is azért nem akartam, mert gondoltam, a hordozóban ellesz, de rájöttem, hogy egy háromajtós kocsiból nem fogom állandóan kivenni, még ha nem is megyünk gyakran kocsival az első időkben.

(Hálós, fakeretes) járókában nem tud ülni, de szabadon mozog, hasra tud fordulni, huzza magát előre, nyomja hátra = jobb neki mozgásfejlődés szempontjából ... szerintem ..

és mivel én ilyen pici korban nem szívesen tettem bele, mi nem sokáig használtuk, mert mire a pihiszékbe került, addigra már jobban szeretett szabadabban lenni .. ezért nálunk a pihiszék kimerült a főzés erejéig, jaaaaaaaaaaa, és akkor még nem volt dönthető etetőszékünk, ebben kapta az első szilárd falatokat :)

mivel nálunk nem fért be normális méretű járóka, vettünk egy hálóst, de a legkisebb méretet, és keresztben nem fért el a gyerek benne 4-5 hósan kényelmesen, így gyorsan eladtam, és onnantól a földön készítettem neki hempergőt) .... VISZONT: folyamatosan attól rettegtem, fel ne fázzon ... ezért sokkal jobb a fakeretes, állítható aljú járóka :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Andi, na ehhez most nagyon szőke vagyok, nem értem :oops:

Anna, nem estem el szerencsére, csak a közelítő combizmaimat fedeztem fel újult erővel :? Egy élmény volt :D

Babcika ugyanmáááá mit mirigy!!!! Róúzsa Sándor!!!!!!!! :D :lol: :lol: :lol:

pihiszék szerintem jó. bébikompot nem szeretem, nem is volt, nem is lesz. Egyes vélemények szerint /én ezt osztom/ a csípőnek, izületeknek nagyon nem tesz jót, ha a babó úgy "járkál", hogy gyengék még hozzá a csontijai. más vélemények szerint nincs ilyen hatása, de szerintem ez csak önnyugtatás, magyarázás. Szóval én nem pártolom.

Járóka: kb 3-4 hónapos kortól szoktam /he-he, mekkora arc vagyok :lol: :lol: / használni, most valszeg előbb, Luca testi épségének megőrzése érdekében ;) Ebbe gondoltam beletenni a játszószőnyeget... Persze nagyban függ Ati viselkedésétől.

vicger

Én egyébként a járókákat se értem igazán... az is csak rács a gyereknek, amikor már igazán mozogna... :roll: :?

Nem egyszerűbb a gyereket letenni a földre akkor már? (és ha valami olyant csinálsz, ami veszélyes, akkor az ágyába... )
Vendég

[quote="vicger"]h írta:vicgerjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaj , ha tudnátok milyen fess az Uram egyenruciban!!!!!! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: Hoppá, nem is lesz jó, a nővérek majd ráugranak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Há csak az,hogy mi nem akarunk ráugrani,csak képet szerettünk volna,és tényleg jól néz ki a Zurad NA!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

ja, nekünk nem fakeretes van, hanem hálós és jóóó nagy... he-he és rózsaszín :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mást nem lehetett kapni vagy x hétig, s nekem adj Uram de rögtön! kell általában minden :D Na, de most milyen jó , h csajos :lol: :lol: :lol:

vicger

egy kép róla:

Csak csendben jegyzem meg: amikor járni tanul, nem kell az eséstől kimélni, mert akkor sosem tanul meg járni :lol: :lol: :lol: :shock: ... és ortopédiai szempontból nagyon sok rosszat olvastam a bébikompról ... :oops: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Anno nekünk is volt járókánk,és játékokat tartottam benne.Soha nem raktam bele Danit.Nekem kicsit börtön jellegű.
Én is inkább a földre pokrócra,körbebástyázva,amikor meg elindult,mászva,állva,akkor mindig ott voltam.Nem igen hagytam magára Danit.

Kép
v.andi

Vicger, Zurad-kép jó, csini, már Picasán is néztem!!! 8)

floranan

Jaja, igaz amit a kompról írtok, szerintem is, de én anno milyen nővel találkoztam??? A 7 hónapos gyerekem felállt az ágyon és a karfánál járkát, szaladt, szinte, és azt mondta a nő, ne engedjem neki, hát kössem le vagy mi a picsa?? Erről mi a véleményetek, ha magától jár ilyen korán az nem baj szerintem!!!

Kép
babcika

Na most jól megvagyok kavarodva :D

Járóka kontra pihiszék kontra egyik se :D

floranan

Szerintetek ha elmegyek most fürdeni,mire visszajövök hány oldalt kell visszaolvasnom???? :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Babycomp(nem ehhez kapcs.),csak erről jutott szembe....... fejlődés vagy nem fejlődés:

barátnőmmel beszélgettem és hát van egy 2 éves lánya,mivel majd egy hónapig kórházba volt a születés után,így gyógytornászhoz,neurológushoz vitték,barátnőm otthon is tornáztatta,Nos megbeszéltük,hogy szerintünk fejlettebb a kortársainak,már kis mondókákat szaval,érthetően, teljesen kimondja a szavakat,(sokszor hallottam a telefonba is),stb és hogy ez a tuti a gyógytornának köszönhető.

sutimano76

Andi, nyugodtan pancsizz :D van még zero? :D

floranan

Andi jaaaaaaaaaaaaaaa... értem :) jóvanna :)

Mabe, valahol igazad van, a rács az rács, akárhogy is hívjuk, de én pl az ágyba csak alvásra tettem bele mindegyik lurkót. Így az ágy nem a játékkal kapcsolódik össze a buksiban, hanem az alvással. /egy bizonyos korban ez meglehetősen jól jöhet még ;) Így aztán amikor úgy gondolja az ember, hogy biztonságosabb egy elkerített helyen tudni a lurkót, akkor marad a járóka, vagy egy földön, erre célszerűsített eszközzel elkeríteni egy részt a gyerkőcnek, ahol nyugodtan lehet, míg mondjuk Anyuka pisilni megy, vagy rántott husit süt.

vicger

Nem vagyok normális... :evil:
Gyerek alszik, én meg nem... hajnalban azt hiszem, bánni fogom... :cry:
Inkább magamhoz veszek egy kis boldogságot... (Milka csoki) :lol: :wink:
Vendég

[quote="mabe86"] írta:mabe86n egyébként a járókákat se értem igazán... az is csak rács a gyereknek, amikor már igazán mozogna... :roll: :?

Nem egyszerűbb a gyereket letenni a földre akkor már? (és ha valami olyant csinálsz, ami veszélyes, akkor az ágyába... )

Mabe: feltéve, hogy nincs egy tettre kész, 2.5 éves tesókája a közelében :):):)

Az 120X120as nagyon nagy,abban akkora helye van, hogy szuperül tornázhat, és Bibikém sem éri el !!! ... nekem is abban lesz a játszószőnyeg :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Babcika,szerintem ha magától fejlődik a mozgása,az nem baj.Vannak erősebb babák,és kevésbé sietősek.Arra érdemes odafigyelni,hogy bizonyos mozgások ne maradjanak ki,például a mászás jó ha van,de ha épp átugorja a fejlődésben a gyerek,nehéz neki megmagyarázni,hogy most nem ez jön :lol:
Egyébként a mai gyerekek nagyon gyorsan fejlődnek,főleg ha foglalkozva van velük.Elképesztő,milyen okosak tudnak lenni.

Kép
v.andi

Babcika, ha magától, saját erőből, s nem segédeszközzel /bébikomp/ kezd el járni, akárhány hónapos, attól az ég világon semmi baja nem lesz, sőt. Akkor van gond, ha az ember hátráltatja, vagy éppen siettetni akarja a gyereket, mondván az a bizonyos NAGYKÖNYV ezt meg ezt írja. :twisted: :twisted:

vicger

Süti,biztos jó a gyógytornász,de szerintem nem attól függ.Szerintem a szülőn múlik mennyire tudja lekötni a gyereke figyelmét,és igenis meg kell tanítani a gyereket játszani.Ami nem abból áll,hogy körbe rakom ezzel azzal.
Dani 8 hónaposan mindenkit a nevén szólított,1 évesen tő mondatokban beszélt,és másfél évesen szobatiszta volt.Írt,olvasott,amikor elsőbe ment.Nem zseni,de rengeteget foglalkoztam vele.

Kép
v.andi

Babcika
Ha magától csinálja, nincsen semmi gond...

Bibi
Nálunk nincs testvér, de a családban sok a gyerek... általában sose kellett annyira félteni a picit a kicsitől... (sokszor alig másfél-két év van a testvérek között) :wink:
Vendég

A keresztfiam 2 évesen összetett mondatokat tudott mondani... az öcsije meg 3-4 évesen kezdett beszélni... ugyanabban a családban... lényegében ugyanolyan hatásoknak kitéve... :wink:

És ez se jelent semmit... öcsi a szobatisztaságban volt erősebb...
Keresztfiam most 6 éves, de a kelekótyasága miatt nem javasolták iskolába... most fejlesztésre fogják majd hordani...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.01 21:09-kor.
Vendég

Flora, most elbizonytalanodtam, visszanézem a jegyzeteket.

Valahova felírtam, hogy popsikrém stb. mindent nekünk kell vinni (mintha a szülőszoba látogatáskor mondták volna)

Mabe, Molli nagyon ügyi volt akkor :wink:

Akkor minden peluscserénél először alkoholozunk, utána kis hintőpor a csonkra és kész is?

Bébikompról én is csak rosszat hallottam, állítólag gátolja a babákat abban, hogy maguktól megtanuljanak járni, mert a hintával marha könnyű.

Pihiszék vagy pihi hinta majd nekünk is lesz, vagy amit Dorka is írt, az adamo hinta, de azt majd csak a születés után vesszük meg (vagyis majd déditől megkapja Niki :) )
Vendég

[quote="v.andi"]B írta:v.andiabcika,szerintem ha magától fejlődik a mozgása,az nem baj.Vannak erősebb babák,és kevésbé sietősek.Arra érdemes odafigyelni,hogy bizonyos mozgások ne maradjanak ki,például a mászás jó ha van,de ha épp átugorja a fejlődésben a gyerek,nehéz neki megmagyarázni,hogy most nem ez jön :lol:
Egyébként a mai gyerekek nagyon gyorsan fejlődnek,főleg ha foglalkozva van velük.Elképesztő,milyen okosak tudnak lenni.

ezt kiegészíteném azzal, hogy általában a kimaradt nagy mozgásokat előbb utóbb maguktól pótolják. Pl Ati is előbb járt, s aztán mászott, a mászást nála a seggencsúszás helyettesítette a megfelelő időben.
A nagy mozgások esetleges kimaradása, tehát pl a mászás, vagy a kúszás kimaradása lehet oka egy későbbi olvasási zavarnak. Ugyanis a váltott kéz-láb mozgáskombó az agy olvasásért felelős területét fejleszti. S meg van minden területnek a maga nagy mozgása.
Éppen ezért a fejlesztő pedagógus pl terápiaként gyakoroltathatja a mászást, vagy a kúszást az oviban, adott esetben iskolában is.
Éppen ezért van a státusz vizsgálatoknak olyan szinten fontossága, hogy lehet visszanézni, h esetleges iskolai problémánál nincs e a háttérben pl a kúszás hiánya.
Na kussolok :oops:

vicger

Andi egyet értek!!! Én egy beszélőgép vagyok mindíg mindent elmondtam a gyereknek az utcán is beszélgettem vele, nagyon pici korában is és 2 évesen tudta Petőfi : Anyám tyúkját, mert már hogy ne unatkozzon azt mondta el neki, meg a könyvet amit együtt olvastunk ha az oldalt megmutattam elmondta mi van oda írva, ja és a poén mikor a " hogyha nékem sok pénzem lesz felülök a jepüjője".... dalt adta elő a bölcsiben, azon mindenki becart, és ez tényleg a foglalkozás kérdése, mert mióta nincs rá annyi időm ,mert másodállás, stb, azóta a társai utólérték.... sajnos, de ház is kell, tehát másodállás is :(

Kép
babcika

Mabe,
[quote] írta:Bébikomppal nagyokat tudnak esni!!!
uncsiöcsémnek nem sikerült,még a küszöbökbe se!!!!!

Andi,menj csak fürcsizni,egy párat biztos!!!!

Kérdés :járóka és babycomp ellenesek.Főzni akarok,nincs nagymama se senki a közelben ,édes kettes a gyerekkel,nincs járóka,nincs babycomp,gyerek meg már jön megy,kiságy meg a fönti szobában(amibe ha otthagynám valszeg üvöltene)konyha nappali egyben még ráccsal se választható le,hova tegyem a gyereket,hogy mondjuk ne essen el,ha még csak kapaszkodva jár.

Uncsiöcsém használta a babycompot(megjegyzem nem éjjel nappal,csak mikor anyukának dolga volt) és ez lett belőle(tehát a mozgásszervi deformáció megcáfolva!!!):
Kép

sutimano76

Kriszti!

Van egy unokahúgom aki pici korában bárhogy is erőlették nem tudott mászni és most diszlexia gyanús !!! Akkor valószínű ezért ha jól értem!!

Kép
babcika

Látom, jó kis témát indítottam el megint :D

Boboka, én is megkeresem majd!

Lányok, kidőltem, teljesen tompa vagyok, köszi az infókat, reggel jövök!!

Jó éjt, pusz!!!!

floranan

Bárcsak már a köldökcsonknál tartanék..... :)

Egyébként teljesen jól meg vagyok a pocakommal, csak az a frusztráló nekem, hogy minden arra hajaz, hogy akár 3 perc múlva is beindulhat Luca /méhszáj nyitottsága, lepény érettség, pocak leesés stb/ erre a kiscsaj vígan szétrúgja a hasfalamat, s esze ágában sincs kijönni, pedig ugye az a bizonyos Nagykönyv :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
szóval értitek...
Talán pszichésen jobb, ha az ember mondjuk még zárt, vagy 2es lepénnyel vigéckedik, s egyszer csak bumm, megy szülni :D Nálam csak bumm van, de szülés nincs :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Süti
A nővérem, a sógornőim úgy főznek, hogy a lábaik között cikáznak a gyerekek... :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: