A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gremese: kiköpte? Érdekes, mert általában szeretik a babák. A levét próbáltad már adni? Én krumplit és almát is szoktam bele keverni.

Irina: remélem túl vagytok a nehezén!!!

Kép
Kép
timi26

Emese a Szentkirályinak nagyon jó a sütőtök itala :-) ha gondolog próbáld ki. Én először azt adtam Péterkémnek, és ő imádja a sütőtököt :-) Az Univeres amúgy a legjobb (alma.sütőt., alma-barack-sütőt.)

Irina egész nagy drukkoltam!!!!!

K.Timi aranyosak a gyerkőcök:-) Már most zongoráznak?

Silka nagyon jók a fotók!!!!

Regi pedig az este gondoltam rád, hogy biztos te is nézed, mert ugye te is nagy rajongó vagy, de sebaj, majd bepótolod DVDn.

Era boldog szülinapot!!!!

Sense én botmixert használok.

Nektarin jobbolást a kisfiadnak!!!!

Amúgy ne irjatok má ennyit!!!! nem győzöm követni!!!!! :oops:

Heni
KépKép
heni81

Irina: jelntkezz, ha Ádi alszik, légyszi!!!!
Nektarin: mi Emeséékkel szemben hetente vezetünk be új ízt (nem számítva a korábbiak keverését). Eddig volt alma, őszibarack, krumpli, sütőtök és meggy. Hétfőn jön a répa, aztán egy hét múlva a gesztenyét tervezem.
Maggie: Neked szerettem volna már írni, hogy tegnap hajnal óta nem szopiztunk. :( Lett volna pár csepp ma hajnalra, de annyira éhes volt a Drágám, hogy nem akartam "megszívatni" pár apró cseppecskével. Biztos ordított volna velem. Jogosan. Talán még ma este megpróbálom, de ár nem hiszem, hogy érdemes... :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

Juba! Sajna ezt a videót nem teszem fel nyilvános oldalra… :(

Szeli már megint sírva aludt el. Mi ez az új szokás??? Valszeg altatja magát… mégse aludt el… Kihoztam… :?

A babakocsiban meg hasra kellett tennem, mert már unta hanyatt (alvás után 1/4 óráig bírta). :shock:

Képzeljétek, a Nagytesó meg benyalt valami vírust. Azután, hogy innen hazament, vasárnap estére 41,5 fokos láza lett, most kórházban vannak az anyjával… Szegény! Remélem, Szeli nem kapta el… :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Köszi a tippet! Majd kipróbálom a Szentkirályit is!

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina!!! Remélem, mihamarabb jelentkezel! Nagyon izgulunk értetek!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Nagyon kiváncsi vagyok mi van veletek,hogy viseltétel a beavatkozást? Remélem minden rendben ment!!!
Ha már sikerült valamennyire megnyugodini kérlek írj!!

KépKép
juba

viseltétel=viseltétek :oops:

KépKép
juba

Csajok mi eddig már megkóstoltuk az almát, őszi-, sárgabarackot, szilvát, banánt, sütőtököt.
Szerintem a sárgarépa lesz a következő, majd a krumpli.
Eddig mindent megevett :-)
Sőt még kapott Hipp barackos tejpépet is, hát azt nagyon behamzsolta.

Viszont nekem úgy tűnik egyre kevesebb a tejci, vagy csak gyorsan jóllakik??? 10 perceket szopizik csak. Éjszaka 2x :-(
Szaporit még valaki???
Szerintetek kezdejek el megint teázni?

Heni
KépKép
heni81

Regi azért majd megpróbálom még egyszer hátha sikerül!

Én már tényleg nem tudom mi van de őrület mennyire nyügös Berta mostanába,de nem tudom kitalálni az okát.Annyira rossz egész nap a nyügit meg a sírást hallani! :cry:
Remélem hamarosan változni fog mert ez nem állapot.Most apa próbálja szórakoztatni de SEMMI nem jó neki!! NEM ÉRTEM!!!

KépKép
juba

Juba,
nem a fogacskája kíntatja szegény kis Bertát?

Tegnap totál ledöbbentem, h milyen árkülönbségek vannak pelus téren. Tecósiban majd' 4400 ft-ért adnak egy 3-as méretű jumbo csomit, a DM-ben meg uez 3600 körül van. :shock: És ebből még lejön a 15 %! Nagyon durva a különbség!

silka
silka

Regi nem tudom megnézni a videót:-(

Heni
KépKép
heni81

Silka! Nem látok neki semmit hiába tapogatom az ínyét nem lehet érezni,hogy jönne neki valami :cry:

A pelenka nagyon durva jól meg kell nézni az embernek hol veszi meg!

KépKép
juba

Halihó!

Délben akkorát sétáltunk, persze Vacakocska felébredt közben, az utolsó 20 percet végigüvöltötte. Próbáltam cipelnni a popóját, de úgy meg nem haladtunk. Most meg édesdeden alszik.

Regi! Huhuhú, mennyire élvezi a vizet ez a kislány! Egyelőre még csak a képeket láttam, a videót nem tudtam megnézni, de majd hátha apának lesz v.mi ötlete és én is megtekintem a kis sellőt.
Milyen sűrűn méred magad? Hogy állsz?

Silka! Nagyon szépek vagytok! Hogy koncentrál Lizi! :D

Robesznek és VikDaninak gyógypusszancs! Gyógyuljanak meg gyorsan a kis vasgyúrók!

Kiskolbi! Bocsi, a véleményemet tudod, nem változott semmit! Szerintem, ha fertőzés lenne, uolyan állagú lenne mindegyik kaksi. Sajnos nemigen van további ötletem.

Emese! Nem ííízleeeett?! :cry: :wink: Majd a kövi!

Irina! Kilyukad az oldalam!
Most az jutott eszembe, Lányok, hogy ha altatásban volt a beavatkozás, akkor utána még egy kicsit megfigyelik Ádámot szerintem. Ne is nagyon csodálkozzunk, hogy még nem jelentkezett a Drága.

Juba! Neked, Nektek meg kitartást. Szegénykém! Nagyon rossz lehet.

Pusszancs: Maggie
dmaggie

Jaj lányok, köszönöm a segítséget, hát ma kapott alma levet 4-5 kanálkával, de szopi után, a doktor néni, azt mondta úgy adjam, hát majd meglátjuk.
Még egy kérdés, először csak pár kanál, aztán egyre több, Zsófi, Máté és persze a többiek, mennyit esznek meg egyszerre, addig adjam ameddig kéri?

Most voltunk egy nagyot sétálni, végig aludt, egész nap nem aludt, én meg jól elfáradtam.

Kiskolbi, Fleur akkor majd privien a jövő hetet.

Regi, lehet, h így altatja magát.

Juba, minden lehet, fog, időjárás, bármi, én is tanácstalan vagyok néha.

Silka, nagyon durva ár különbségek vannak, én is meg szoktam lepődni, én ezt nem is engedném.

Heni, én teázom, és csak estére érzem, úgy, h kevesebb, de lehet, h csak ő lustább szopizni, meglátjuk bejön-e ez a nappal többször szopi.

Köszönjük, a gyógyulást, remélem hamar, hamar.

Robesz is folyton új dolgokat produkál, a doktornő pont akkor készült menni, mikor csengetett a postás, így kettesben maradtak pár percig, míg kimentem a kapuhoz, visszajöttem, teljesen meg volt rökönyödve, hogy 3 perc alatt, ez a gyerek ennyit fordul.
Azt mondja még jó, h éhes, aki ennyit mozog.
Kösz, csak én nem alszom.

Na bocs, rendesen még vissza sem olvastam.

Kép
Kép
nektarin

Még eszembe jutott, bocs, almapépet reszelőn csináltatok? Én eddig a gyümicentrugán, az almalevet.
Barackból üveges bébiételt vagy fagyasztottat használtatok.
A héját mindig mindennek le kell húzni (alma, körte, barack, meggy)?
Gondolom majd a banánk, alma stb, mehet turmixban is.
Kicsit kétségbe estem, h hogy fogom megcsinálni, mert nem akarok mindig üveges bébikaját venni, persze azt is fogok, de amíg csak pár kanállal eszik addig mi legyen a többivel?

Na nincs több kérdés bocsi lányok.

Kép
Kép
nektarin

Pelenka: mi pelenka diszkontból vesszük. 1 db 27 Ft-ba kerül így. Egyszerre megveszünk százat, az jó darabig betart. Jó a minősége, olykor találok némi szépséghibát, de a pisinek, kakinak megfelel. Én már Gergőnél is ilyeneket használtam. Év eleje óta egyébként már maxiban nyomjuk. Éjszakára meg Libero. Mire rájöttem! Addig volt úgy, hogy kétszer is átöltöztettem éjszaka is.
Hopsz, menni kell.
dmaggie

Sziasztok!

Nektarin, jobbulást Robinak!
Az almapépet én üvegreszelőn szoktam csinálni (fémreszelőn nem szabad, de azt nem tudom, miért nem.... tán nem reszeli annyira pépesre).
A barack lehet fagyasztott is; ha az nincs, akkor bébikajás üveges.
Igen, mindennek le kell szedni a héját! (ez a meggynél úgy oldható meg legkönnyebben, ha összeturmixolod a kimagozott mirelit meggyet, utána átpaszírozod egy szűrőn).
A banánt én vagy turmixolom pl. a barackkal, meggyel együtt, vagy ha almával együtt adom, akkor azt is az üvegreszelőn pépesítem.

Emese, lehet, hogy sütve még túl "fojtós" Zsófinak a sütőtök, szerintem próbáld meg párolt változatban először (én a párolólével szoktam kicsit higítani, hogy kb tejföl- vagy mézsűrűségű legyen - krumplit, párolt almát, céklát ugyanígy).

Kép
dotildi

Fleur, reméljük, az anyós tartja magát a megállapodáshoz, és tényleg sikerül új korszakot kezdenetek!

Silka, nagyon jók a balcsis képek! Lizi nagyon édesen koncentrál :D

Regi, jobbulást a nagytesónak! Te jó ég, 41,5 fokos láz!!!

Timi, ezek szerint VikDaninak is bejött a cékla :wink:

Egyébként a Kismama babakonyhája c. könyvben olvastam, hogy állítólag a cékla párolt gesztenyével keverve nagyon fincsi. Lehet, hogy kipróbáljuk.
Szerintetek hol lehet kapni fagyasztott, pucolt, párolni való gesztenyét; találkozott már vele valaki?

Kép
dotildi

Nektarin,
én pl ősziléből vettem egy 0,2-es üvegeset. A címkéje szerint felbontás után 2 napig jó, tehát 3 napra tudtam elosztani, így: 35-65-90 gramm. Holnap kipróbáljuk a pépes barackot is, azt 1 napig lehet tárolni, tehát 2 napra próbálom elosztani. Ami megmarad, azt meg kikanalazom :oops: :lol:

Dotildi,
nem jó, ha fémmel érintkezik a gyümi. :lol: (mondjuk a szűrő is fémből van :roll:,na mindegy)

silka
silka

Drága Lányok,
nagyon köszönjük a sok drukkot és ránkgondolást, végtelenül jólesett mindenkitől, hogy szorít nekünk!
Nemrég értünk haza, Ádika túlesett a műtéten, ami valóban vagy 1-2 perces volt. Az altatás mellett döntöttünk az apjával, de mint számomra a műtőben kiderült (az altatás alatt bent lehettem), egyáltalán nem egy lájtos bódításról volt szó, mert direkt rákérdeztem, idézem az altatóorvos válaszát: "elég mély altatás, egy sérvműtétet is el lehetne alatta végezni". :shock: De ekkor már nem volt visszaút. Hadd ne mondjam, milyen érzés volt látni, ahogy Ádira tették a gázmaszkot, inkább ki is jöttem... Aztán alig sétáltam 3 kört a folyosón, hallottuk, hogy sír, és a szívbaj jött ránk az apjával, mert azt hittük, hogy felébredt műtét közben... de nem, csak azonnal magához tért (mely tény az apja szerint azt mutatja, hogy milyen kis stramm legény ;-)). Ezután a kórtermek egyikében kaptunk egy kiságyat, mert az etetésig meg kellett várnunk az ébredéstől számított egy órát. Ádi szegény nagyon sírt vagy fél órát, szerintem az éhségtől, mert kapott egy fájdalomcsillapító kúpot felérkeztekor, aztán elaludt egy negyedórácskára. Amikor felébredés után megetettem, nem fogjátok elhinni, annyira jó kedve lett, hogy rögtön kokettálni kezdett a nővérekkel, elkezdett énekelni...
Nem tudom, milyen éjszakánk lesz, remélem, nem lesznek erős fájdalmai, azért a fájd. csillapítót készenlétben tartjuk. Kötözésre holnap délelőtt kell mennünk.

Drága Juba, írtad, hogy 7-én ti is mentek a piciddel beavatkozásra. Mi lesz ez??? Altatás lesz?

Kép
Kép
irina

azonnal magához tért = mármint az ébresztőgáz után

Kép
Kép
irina

Irina! Jaj, de örülök, hogy minden rendben volt!!! :D Szorítunk, hogy az éjszakával se legyen gond!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Basszus, mire én elkezdek hozzátáplálni, semmire nem fogok emlékezni... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie! Minden reggel mérem magam, és még diagrammot is készítek :lol: (ha jól számoltam, és ilyen tempóban haladok, 13 kiló fog elvileg (!) lemenni). Persze én többet terveztem, de sebaj! Egyelőre viszont stagnálok sajnos, még mindig -3,5 kg.

Kép

Kép
regcsiken14

Irina!
Nagyon örülök,hogy minden simán ment
és szorítok hogy éjjel se legyen gond.

Regi!
Nagyon jók a képek és avideó is.
És milyen ügyes Szelina.

A többi kép is nagyon-nagyon jó és szépek a babyk.

Én a pelenkát vagy a rossmannban vagy pennyben veszek.
Elég jó mindkettő.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina, büszke lehetsz Ádira, hogy ilyen stramm kissrác! :D És hogy a beavatkozás után rögtön szerenádot adott :lol:
Megy a drukk az éjszakára is ++++++++++++++++++

Regi, ez a diagramkészítés.. khm....valahonnan ismerős.... :D
csak az a baj, hogy sosem olyan alakzatot vett fel a "görbe", mint szerettem volna...

Kép
dotildi

Irina büszkék vagyunk Rátok!!!! Szoritunk, hogy az éjszaka is jó legyen!!!!

Heni
KépKép
heni81

Irina, nagyon örülök, hogy túl vagytok rajta, és minden rendben!! Az éjszakáért még szorítunk :) .

Regi, nem tom megnézni a videjót :cry: :cry: ! Azt írja, hogy már biztos le volt töltve 10x, és többször nem lehet! Csinájjá valamit légyszi'!!! :wink: Meg akarom nézni!!! :D

Jelentem, életemben először muffint sütöttem (most vettem sütőformát :D )!! Nem kis nyomozásba telt, míg megtaláltam Gremese-Nigella féle receptjét... :shock: :lol: :lol: . Köszi, Mesi, a fiam azt mondta, ISTENI!! :wink: :D . Viszont már alig várom a honlapot, hogy egy helyen legyenek a cuccaink (pl. receptek mamáknak és babáknak). :D
dettyk

KÖSZÖNJÜK! ;-)

Kép

Kép
Kép
irina

Irina! Jaj de örülök, stramm kislegény tényleg ez az Ádi! :lol:

Silka! De helyesek vagytok a Balcsi partján :lol:

Regi! Köszi, megkaptam a pancsis képeket, gyönyörű ahogy csillog a víz és Szelike meg boldogan lubickol :lol: Sajnos a videó elakadt, az írta a citromail, hogy óriásfájl, és már nem található :(
Viszont tegnap rajtatok felbuzdulva mi is a nagykádban fürödtünk együtt, Nolek is nagyon élvezte :lol:

Sütötököt Nolka is csak banánnal ette meg, és utána lett egy kis szorulása, meg pocifájása, úgyhogy egyenlőre lefagyóztam, majd később jó lesz...
Szerintem azért nem jó a fém reszelő, mert at almával reakcióba lép, de pld sok gyümit raknak fémdobozba: ananász, őszibarack... azokkal nincs gond, különben nem árulnák.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jógáról kérdeztetek Maggie :lol: , és Fleur :lol: ! Most szombaton lesz a 3. alkalom :lol: próbálom terjeszteni a szórólapot, mert ott a környéken nem igazán van kismama (Parlamentnél, V.kerület, nem is nagyon laknak arra, inkább irodák vannak), egyenlőre 2 kismama jár...

na mék, mert még hajat akarok mosni, aztán Noel is csinosítom 8) , elvégre holnap megyünk Zsófkáékhoz :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina, de örülök, ügyes fiú ez az Ádám :D

Kép
Kép
nektarin

Irina,
szuper, hogy már múltidőben beszélhettek róla! Büszke lehetsz Ádira, hogy ilyen jól viselte. Nagyon laza csávó ebben a satyeszban :lol:

silka
silka

Irina! ÉLJEN ÁDÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Nektarin! Egyelőre mindenből csak pár kanállal adjál. Csak kóstoltass! Zsófi is enné a fini gyümiket, és adhatnám addig míg ki nem pukkad, de ugye nem ez a cél. Meg kell várni azt is, hogy okoz-e allergiás reakciót, melyik étel milyen hatással van a babára (meghajtja, szorulást okoz, kiütést kap....)
Mikor megismert nagyon sok ízt, és már kezdődik a hozzátáplálás, szerintem akkor adj neki annyit, amennyi jólesik!

Dettyk! Ha mondtad volna..... Leírtam volna a receptet. Egyébként a nyári terasz-talira ezzel a muffinnal (is) készülök! :wink:

Anitja! Ne aggódj, gyűlni fognak a kismamák szép lassan!!!

Mi is készülünk a holnapi minitalira! Ma hajat is mosunk, szépen megfésülöm, hogy jól álljon (bár úgyis elaludja :lol: ), holnap reggel körmöt vágunk, szépítkezünk... :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma megint fordult a hasára! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj Csajok! Nem is írtam, lehet, hogy benne leszünk a TÉVÉ-ben :lol: Péntek reggel az RTL-en Babás-jóga lesz téma, meghívták a Nórit (Asram vezetője), Ő meg engem, illetve minket Noelkkal, de még nem biztos, elég korán kellene indulni, egyenlőre azt mondtam ha nincs más Babás Mama megyünk :roll:

Emese! Na holnapra forog Zsófi mint a ringlispiel :lol: hátha Nolek is kedvet kap :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Irina! Drága, nagyon vártam én is a jelentkezésedet! Fantasztikusan helyt állt ez a kis tündérmanó! Szegénykém, annyi órán át étlen, szomjan! Igazi kis hőőőőőőőőőőőős!

Anitja! Majd hírét viszik a jó kis óráidnak! Védőnők nem tudnak segíteni a terjesztésben? Hova szépíted még a Csillagszeműt? Ez vonatkozik Zsófi babára is! Nagyon kíváncsi vagyok az élményekre! :D :D :D

Puszi: Maggie
dmaggie

Irina!
Ügyesek vagytok nagyon, hatalmas puszi nektek!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Anitja! Én biztosan nézem majd, nálam mindig be van kapcsolva a tv, jó kis háttérzaj, ráadásul reggel ilyen jó kis témákkal is foglalkoznak. Ez a rész nem 9 után lesz, a CScs-ben?
Ezen a héten Beja asszony a társműsorvezető. :D :D :D
dmaggie

Irina: remélem most már minden rendben lesz!!! Nagyon jól kezdődik az oldal!!! :D

Anitja: nem tudod pontosan hánykor lesz??? Mert vinnem kell Rebekát az oviba, de akkor úyg időzítek, hogy még, vagy már! itthon legyünk!!! :D

Kép
Kép
timi26

Anitja! Jaj, de jó! Rá fogok tapadni a tívíre! :lol:

Dmaggie! Ezen a héten Beja asszony, következő héten Tímeja asszony! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina: Nagyon örülök, hogy jól vagytok, kívánom, hogy az éjszakátok is jó legyen!
Sok gyógypuszi Ádinak!

KépKépKépKép
meryke

Irina! Nagyon örülök,hogy végül minden jól végződött,Ádika egy hős te pedig nagyon erős,és szuper anyuka vagy!!!
Nekünk 7.-én egy csövet vezetnek fel Bertus hugycsövén keresztül mert nem tudják eldönteni,hogy a veséjében szükület vagy tágulat van.És ha nem tud nyugodtan feküdi(hogy tudna már egy négy hónapos baba)akkor altatják! :cry:

A másik ami miatt KO vagyok mert ma Bertusnak nagyon sokszor volt széklete(már csak napi egy szokott lenni)és nagyon csúnya zöldes színü,emésztetlen tejdarabokkal,és büdös is volt és észrevettem,hogy icipici vérdarab is volt benne!(egyszer már volt ilyen azt mondta a védőnő,hogy a sok széklet marta ki neki mert elég hig is volt)Az a baj,hogy fáj is szégénynek amikor kakil mert ahogy kijött neki azonnal elkezdett sírni,szerintem marja neki a kis seggét.Tudom magamról ha nekem is hasmenésem van a sokadik után már igen kellemetlen maró tud lenni.Szóval megint elkezdtem adni neki a normaflore-t! Remélem gyorsan fog hatni mert úgy sajnálom szegénykét!!!

KépKép
juba

Ja!Holnapi mini talisoknak jó szórakozást!Képet pedig sokat-sokat!!

KépKép
juba

Sziasztok!

Meryke segítségével van avatarom! Hurrá!!! :D KÖSZIIIII

Köszönjük a 4 hónapos, hófordulós üdvözleteket is, Levi nevében.

Forgás: Levi nagyon próbál, gyakorol. Néha sikerül neki hátról hasra is, de az egyik karja alatta marad és azzal még nem tud mit kezdeni. Nem adja fel!

Irina: ne haragudj, lemaradtam az elmúlt héten. Mi történt Ádámmal? Miért műtötték meg?

Muffin:
hallottam Emese féle, szuper csokis receptről. Én is megkaphatom? Kipróbálnám!

Felteszek pár fotót magunkról és az elmúlt hétről, amikor apa észrevette, hogy van neki egy fia. (Őt idézem)

KépKép
becka

Úgy látom a májusiak is tettek fel ilyen volt-ilyen lett képeket. :wink:

Fú... Ők már husiznak, meg olívaolajoznak, meg olyan klasszul hangzó főziket kutyulnak.... Na majd néha átsandítok egy-egy klassz receptért. :)

Már ülnek, és kúsznak a babáik (8 hónaposak). Jó látni, hogy ők hol tartanak.

Én meg még csak igyekszem ehetővé tenni (életem első!) sütőtökjét. Finom lett, mert én ettem, de szerintem Dotildinek lesz igaza, mert szálas lett és nem ehhez van szokva.
Majd átvariálom, hogy méz-sűrűségű legyen. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Ádiról csúcs szuper a sapós kép,annyira vagány rajta!!Nagyon szép kisfiú!!!!!!!!!

KépKép
juba

Gremese: he-he!!! :evil: Az még odébb lesz!!!

Juba: bízom benne, hogy veletek is minden ok-s lesz és túl lesztek rajta!!! Majd szorítunk nagyon!!!

Kép
Kép
timi26

Juba! Sok-sok gyógypuszi Bertusnak!!!!! Szegény! Ez nagyon rossz lehet neki! Csúnya hasmenés! Fúj-fúj! Nektek is jutnak gyógyederdzsik!

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: