A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

hat(hattal nem kezdunk mondtatot, ugye Jim :lol: ?) ezt nem akartam!!!!

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Tök jó megyünk Margitsziget! Nekem rögtön két kérésem is lenne.
1. ha lehet, ne szerdán legyen, mert akkora úgy néz ki, van másik meghívásunk.
2. Valahol középen találkozzunk, mert mi az Árpád híd felől fogunk érkezni.

Olyan vicces vagy Eszterxx, háromhetetne egyszer előkerülsz, de akkor háromszor küldesz el mindent, háromszor küldesz el mindent, háromszor küldesz el mindent...hi,hi,hi
Pati: Norton még mindig gyönyörű, de azért Gordon se rossz. Azért fura lehet, hogy miket éreztél, és meg tudod mondani, hogy mitől volt, hogy vissza kellett találnod Gordonhoz?Az újdonság, vagy hogy ő jobb baba, vagy urambocsá szebb?
Pété, Jim: ha járok felétek mindenképpen szólok és végre élőben is talizunk. De ugyanez vonatkozik a Rómaira is, ha valaki erre jön azonnal csörrentsen és repülök egy jó kis alkoholmentes sörre.

Ma voltunk koponya, hasi, csípő UH-n, szerencsére minden negatív és jó. Nagyon aranyosak voltak Marcival ők is.
Képzeld Niki, előttünk volt egy kislány hét hetes, 4750 gr és 4000-rel született, szóval ebből is látszik, hogy vannak babák, akik még kevesebbet gyarapodnak és mégis teljesen rendben van az is.

Na és akkor én is töltök egy képet, olyan nagy a kísértés.

Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jim! Töltök fel képet, bár ruhában nem nagyon hasonlítok a fürdőruhás, fürdősapkás önmagamra. :D
Egyébként érdemes elmenni az Aldiba? Mi itt lakunk Pátyon, de még nem voltam. Pedig a reklám újságban láttam, hogy van body 600 Ft-ért 2 db. Véletlenül nem nézted meg? Nagyon gagyi?

Borókám is baromi keveset eszik mostanában, így már nem is mérem, mert állandóan ideges lettem a számoktól. Esténként fürdés előtt mérlegelünk csak.

Ja! Lemaradtál a szőkítésemről. Éppen tegnap csíkoztattam a hajamat. :)

Linocs! Az oltóanyagszámát beírták a kiskönyvbe? Mert akkor biztosan megkapta.

Pati! Az usziban soha nem mutattad, hogy ilyen jó fej vagy!!!! Az építkezéshez mindne elismerésem. Ja és a többieknek is.

Eszterxx! Kiváncsi leszek, hogy tartós-e a hatás. Mert akkor én is kipróbálom. Na meg a fogyás sem utolsó, rajtam is van még 8 kiló plusz.

Andee! Sajnos (szerencsére) nem tudok segíteni reflux ügyben.

Mni! Lilla gyönyörű. Göndör a haja, vagy csak fürdés után kócos még?

Nálunk esti nyafi van újabban. Akkor semmi sem jó neki. Tegnap apa kezében bealudt 3/4 8-kor, majd fél 9-kor ébredt, ezután fürdés, evés jött, végül fél 11-kor aludt el. :(

BCG oltás! A hugom Ausztriában szült és ott sem adnak BCG oltást. De a soproni gyerekorvos azt mondta neki, hogy közösségbe csak akkor mehet Mo-n, ha van BCG oltása. Így ő itthon beadatta a kislányának.

Judit

Kép

Kép
Kép
Kép
petramama

szilvánusz, linocs, niki - szerintem mindannyian az árpádhíd felől megyünk
mit szóltok a keddhez ? tudjátok ... takarítónő :)

valaki még csatlakozik? gyertek!

KépKép
judit18

Jim, szuper a hajad! :) Ezt hogy sikerült összehozni?

Pété, ha vége ennek az építkezési mizériának, akkor én sokszor fogok az Örsre járni. Egyelőre nincs saját autóm, állandóan nyafiznom kell, hogy megkapjam a páromét, de ha átköltöztünk, és folyósítják a hitelt, akkor kapok én is, és akár minden héten találkozhatunk! :)

Pati, Eszterxx, kitartás nektek is, én már eléggé belefáradtam, de most a burkolás feldobott, mert kezd pofás lakás kinézete lenni végre. Még hátra van a parkettázás, a színes festés, a beltéri ajtók, a konyhabútor, és a villanyszerelés vége, no meg a légkondis és a riasztós. Ja, meg valakinek a szanitereket is össze kellene pakolni, a rafdiátorokról és a fűtés kipróbálásáról nem is beszélve. A beépített szekrényekről se feledkezzünk meg... Asszem inkább átalszom a dolgot, majd szólnak, ha már átköltöztünk! :wink:

Jelentkeztünk oviba (2-be is), el lettünk küldve a ...-ba, hogy mit akarok én az alig 3 évessel, miközben otthon van a másik baba. 24 helyre átlag 60 jelentkező, elsőbbséget élvez az, akinek a tesója már oda jár, így kb. 6 embert vesznek fel csak az "utcáról", négy és fél évesek is vannak a várólistán, úgyhogy lehet, hogy jövőre sem lesz helyünk. Ezen kívül kiderült, hogy a körzetes ovink, ahová a költözés után fogunk tartozni, a leggázabb ovi közel s távol... :( Lepukkant, forgalmas út melletti, ráadásul a mini kertjében (ami a főútra néz) lehasznált játékok, és nulla növényzet. Tényleg kb. 3 csomó fű volt, bokrok sem, fák is csak azért mert az utcáról behajlottak az ágak. Eléggé elkettyentem, valami megoldást kell találni, hogy hogyan vághatnánk át a rendszert... :oops:

Kép

Kép
mzx

Elég emberi formám lett, de most sem az igazi a séróm. Viszont Milánné tök menő lett. 8)

petramama: tudom ki vagy, jó az arcmemóriám :wink: Aldi nem rossz, tegnap az összes zöldséget-gyümit leárazták, mert szerdán van akcióváltás, szóval banán kilója 100 Ft volt, 1 fej saláta 24 Ft..ilyenek. Szóval nem rossz! Bodyt nem is néztem, inkább az édességekre összpontosítottam. Ma is sétáltam arra és ugyanazokkal a sötétbörű arcokkal taliztam, bakker hihetetlenek az emberek, azért a halál buszozna ide kölköstül, pereputtyostul a világ végéről.

rima: üdv újra, gyere gyakrabban!!!!

szilvánusz, hogy Marci milyen szép!!!! Meg tudnám gyömöszölni!!!!!

mzx, adok neked kamu igazolást, hogy dolgozol nálunk, a kutya se néz utána :wink: Aztán mivel nálunk dolgozol bepróbálkozol az ovinkba: tök szép, szebb mint egy magánovi -zsír új játékok, hatalmas udvar, minden ami kell - és csak havi 5 rugó :wink: A vezetőovónő helyettes cimbi lett, tök aranyos. No de neked baromi messze lenne Budakeszi....de a 12. kerületbe is tudok munkahelyes papírt adni, de gondolom az is messze van, meg az ottani ovikat nem ismerem. Sajnállak nagyon!
Vendég

Sziasztok!

Voltam ma a gyerekorvosnál K-vitamint feliratni. Meg is mérték Kristófot 4100 g. 2 hét alatt 35 dkg-ot hízott. Mondtam a dokinak, hogy szeretnék rátérni a tápszerre, mert egyszerre keveset eszik (1 óra alatt 60-at) és utána még sír mert éhes. Erre majdnem letolt, mikor megmondtam, hogy honnan tudom (mérünk evés után) és hogy minek méricskélem az evés mennyiségét. Azt mondta szoptassam ameddig tudom és igaz, hogy az alsó határon van a gyarapodása, de egyenletes. Azt nem mondtam meg neki, hogy minden evés után pótlást is kap. Ha nem írja fel akkor megveszem,max. teljes árat fizetek érte.

Egy kis panaszkodás:
Rossz anyának érzem magam és sokat bőgok is emiatt. Tornáztatni próbálom Kristófot, de nem csinálja a gyógytornász által mutatott gyakorlatokat már annyira felhergeli magát, hogy torka szakadtából ordít, folyik a könnye és (bocsánat) a taknya. Próbáltam már mindenféleképpen segíteni neki, de nem akarja sehogysem emelgetni a buksiját. :cry: Ekkor már elkezdek én is bőgni. Magamhoz ölelem, szeretgetem, puszilgatom és cicit is kap, hogy megnyugodjon. Majd leteszem és magára hagyom még akkor is ha ordít. Úgy érzem nincs türelmem hozzá, tanácstalan és elkeseredett vagyok, mert nem tudom hogyan tudnám felkelteni az érdeklődését, hogy megemelje a buksiját. Félek, hogy nagyon le fog maradni és egyéb következményei is lehetnek, mert ugye ez az alapja az összes többi mozgásnak is. Tudom nem kellene aggodalmaskodnom mert megérzi, de akkor mit csináljak? Bejelentkeztünk egy mozgásfejlesztőhöz aki majd kivizsgálja és megmutatja miket kell csinálnunk vele, de még nem kaptam időpontot.
Adjatok tanácsot, hátha ti okosabbak vagytok. Please!!!!

Üdv:EGY NAGYON ELKESEREDETT ANYUKA

Kép
cicuka78

a súlygyarapodással tényleg ne foglalkozzon senki, 7 évesen 16 kg voltam, most meg :lol: :lol: :lol: Milán is olyan gercsula, elég magas, de a súlya.....de én csípem, hogy ilyen sovi, nekem jobban tecc, mintha gurulna.

Niki, akartam mondani még, hogy szerelmes vagyok Lillába! Annyira gyönyörű, jól összehoztátok a kiscsajt!

Martin haja meg hullik ezerrel, hamarosan kopter lesz. 8)
Vendég

Margitszigetesek: mi a Margit híd felől megyünk. Javaslom a találkozót az állatoknál, az kb a közepén van. Hm?
Ha kedd, akkor valszeg védőnő után, kb fél 1 körül tudunk odaérni.
Gyertek-gyertek többen is!!!!!

Velünk a következők:
a csaj ma fogyózik :shock: (biztos bepipult, hogy annyiszor említette a rokonság: milyen helyes hurkáááááák...), szóval egyszer evett ébredés után 7:57-kor 20 percet, aztán 11:02-kor 3 percet (ezt nem nevezném evésnek), és most 16:15-kor evett 6 percet, majd 16:36-kor folytatta, azóta majdnem folyamatosan eszik (evett 17:02-ig)... Ha jól összeszámolom ez két evés eddig. Ja, és közte meg csak alszik... Jó-jó, hogy változnak, de ennyire??????
(az evést befejezvén, most megint alszik...)
Amúgy szegényke kapott csípőterpesztő pelust, ma volt csípő UH-n. Engem egyelőre jobban megvisel... De hát ha ezen múlik a jövőbeni ringó csípő ;)
A szűrés miatt a tegnapi második havi oltás elmaradt, mert ugyan elmentünk a rendelőben, de azért megkérdeztem még vetkőztetés előtt, hogy ugyan nem zavarja-e a gyermeket, és az oltás helyét a csípőszűrés közbeni nyomorgatás - de igen, úgyhogy az oltás elhalasztva holnapra.

BCG: de benn van a kiskönyvben a szérumazonosító, ennek ellenére kérdezte a dokinő, hogy tényleg megkapta-e. Mindegymanó, majd megkapja 6 hónaposan.

Jim: nekem azt mondta a fodrászom, hogy míg szoptatok ne fessem be a hajam, legalábbis most az első hónapokban. Neked nem mondtak ilyet?

Szilvánusz: olyan "felnőtt" kisfiú arca van Marcinak a képen - még mindig szép szőke herceg ;)

Gyerekek száma: hááát én világéletemben 3 gyermeket szerettem volna. Ez valszeg a hajlott korom miatt nem fog összejönni. De tán a kettő igen. Aztán arra is kell gondolni, hogy hány éves leszek, mikor pl. a gyermek 18, 25 stb. Mert nemcsak kiskorában van szüksége a szülőjére...

eszterxx: tök jó ez az akupunktúra dolog - szuper, hogy ilyen gyorsan van eredménye!!!
linocs

Cicuka, menj a Dévényesekhez. Ők ált tudnak ajánlani vkit, aki házhoz megy. Én sem tornáztatnék üvöltő gyereket. Szakmabelinek viszont nyilván más a dolog.
http://www.deveny.hu/

potyka

cicuka:
1. én nem adnék tápot, de te tudod. Martin is van hogy 30-at szopik, éhes, üvölt, majd kap újra cicit és újra. Másnap több tej lesz, helyre áll a kereslet-kínálat. Ez csak az én véleményem, de szerintem a dokidnak van igaza.
2. a feje miatt ne aggódj!!!!!! Milán még 3 hósan sem tartotta, MArtin sem akarja, de Patti megmondta és igaza van, kissé nagyobb fejű. Milán is elég nagy kuglifejű, de nem lett semmi baja, én sokszor lusta voltam tornáztatni is :oops: rakd többször hasra, majd emelgeti. Ne idegeskedj miatta, mert a gyerek is átveszi és az nem jó!!!!!!! Majd ha később fordul meg, később ül, jár, az sem gond, mert a gyerekek eltérően fejlődnek.Hidd el, tényleg ne mérgelődj arra! Én mindig arra gondoltam, hogy Komlón volt egy cigány gyerek, aki akkor született, mint Milán, az anyja mindig dicsekedett, hogy mennyit hízott, mennyire ügyes, mennyi foga kint van.....Milán később csinált mindent, foga is 10 hósan lett, sovi is volt.......no de kérem, nagyobb az esély, hogy egyetemre fog járni, mint az a 8 osztályt végzett anyuka szuper fia!!!!!! Gondolj erre!!!!!!!
Vendég

linocs, nálunk dettó ez van szopi terén, de pár nap alatt helyreáll....szopisztrájknak mondják, olvass utána....

hajfestés: felhívtam a gyártót, azt mondták lehet, kettőt is hívtam, szóval csak nem mondtak hülyeséget...no de a fodrász most felvilágosított, hogy azért nem akarja befogni rendesen, mert nem menstruálok és akkor más a haj, nem fogja meg úgy a festék :shock: na mindegy.
Vendég

ja és amikor nem akart szopni, csináltam a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejést, hogy ne legyen kevesebb tej. Üvegből nem adtam oda, hogy ne kavarjon az is be. Ez a szopisztrájk több dologtól lehet, én nagyjából rájöttem nálunk mi volt a gond.
Vendég

Sziasztok csajok, de jó nektek talizgattok, Letkésre nem jöttök????
Jó lenne!!!

Hétfőtől kénytelen vagyok fogyózni, mert nemhogy lefele mennének a kilók, elkezdtek felfele jönni!!!!! Már három kilót letudtam, jól haladok. Tesómnak van olyan hájrázós gépe, hozzá járok szépülni minden nap, meg diétázom is (azért nem viszem ám túlzásba), meg kencézem magam. Remélem lesz eredménye.

Cicuka, azt nem lehet, hogy hasra teszed, az arcára, hogy kénytelen legyen a fejét mozdítani, hogy levegőt vehessen?? Vagy ez nagyon drasztikus???? Sajnos nem tudok tanácsot adni.
Arra gondoltam, hogy el kéne vinni Blankát babaúszásra az új esztergomi uszodába, hozzánk nagyon közel van, Neked nincs kedved???

Böbi

Kép

Kép
bosek

bosek: hajrá :wink: én sem fogyok egy dekát se, majd szoptatás után fogok fogyózni, de ismerem magam, majd drasztikusan. én csak koplalással tudok fogyni :?

Amúgy tök jól bírták a fiúk a fodrászt, Martin végigaludta, Milán meg játszott egy nénivel, annyira összejöttek, hogy az öreglány elvitte sétálni, vett neki nyalókát, csokit...amúgy hihetetlen a nő, 74 éves, kondizni jár, internetezik, kész voltam tőle :shock:

na lépek, mert már sok vagyok mára :wink: puszi mindenkinek
Vendég

Bosek Kedvem az van, sőt akarom is hordani, de megkérdeztem és most indítottak babaúszást, nyáron nem lesz csak szeptemberben legközelebb. 8000 FT a bérlet és 8x0,5 órát jelent.

Kép
cicuka78

Pumperka, nekünk is CAM kádunk van és állványunk, de a pelenkázó külön van. A kád szerintem nagyon jó, az állvány kicsit alacsony, szegény Feri minden fürdés után fájlalja a hátát, pedig még nincs 30. :D
A babakocsinkat nagyon jó aszfalton és egyenes terepen tolni, földes, macskaköves úton szegény gyerek nagyon rázkodik. Már volt olyan, hogy inkább két oldalt megragadtuk a kocsit és úgy vittük. Egyedül nem tudok vele lépcsőzni, sőt most látom, hány helyre nem tudok vele bejutni! :(
Ruháknál már jó minden, de az elején amit fejen át kellett ráadni, azokat inkább elraktam, mert kínszenvedés volt.
Szilvánusz, nagyon cuki Marci! Tényleg neki nem hullik a haja? Lilla ágyában mostanában szoktam kis hajszálakat találni... és olyan sebességgel forgatja a fejét, hogy félek hátul teljesen ki fog kopni... :(
Petramama, csak vízesen ilyen göndör a haja. :) Nézd meg a lányzó többi képét: www.lillababafoto.extra.hu
Mzx, ez az ovi helyzet nagyon szomorú! Azt viszont nem értem, hogy ha csak azt veszik fel akinek oda jár a tesója, akkor a tesót hogy vették fel :?: :roll:
Remélem nálunk nem lesz majd ilyen gond, mert anyunak két barátnője is ovónő Solymáron. :)
Cicuka, nyugi! Szép lassan majd emelgeti a buksiját, a tornáztatást meg ne add fel, biztos csak rossz pillanatában kaptad el. Lilla pl. nevetgélni szokott közben. :) Őt egy kis peluson szoktuk gurítani ide-oda és bírja nagyon. :)
Jim, nászutas baba, biztos azért ilyen szép. :D Ma séta közben ketten is mondták, hogy milyen szép és nem akarnám-e így készen eladni. :) Még szép, hogy NEM!!!

KépKép
KépKép
mni

Fontos kérdés: Amit én megeszek, abból mikorra lesz tej? Lilla most nagyon nyűgös, lehet valami általam megevett kajától, de nem tudom, hogy most épp melyiktől.

KépKép
KépKép
mni

Niki!
Nekem kb 4 órát mondtak.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Aldi: kedves Anyukám most adta oda a két body-t amit az Aldiban vett. Nagyon aranyosak, az egyik sárga, a másik rózsaszín. Egy bajuk van, nem volt csak nagy méret, de azért remélem, nyár végére jó lesz Lillára. :)

KépKép
KépKép
mni

Európai mondókák, énekek. Köztük a magyar, amelyek megvannak angolul is:

http://www.mamalisa.com/world/hungary.html
linocs

Kölyök: van pár Svájból is: http://www.mamalisa.com/world/switzer.html

Rima: egy-kettő Angliából: http://www.mamalisa.com/world/uk.html

mommy82: egy-kettő Amerikából: http://www.mamalisa.com/world/northam.html

tcis: egy-kettő Olaszországból http://www.mamalisa.com/world/italy.html
linocs

jim: köszi a reagálást, én is a sztrájkra gondoltam, több dolog miatt: a szombathelyi utazás, sok-sok élmény, és kapott cumit, amit nem szokott... Szóval itt állok(ülök) teli cicikkel, megvárom a 10 órát, és lefejem mindkét cicimet, legalább kiderül mennyi van bennük - ilyet még úgysem csináltam. A balból két órája folyik a tej... :shock:
Mi az a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejés? Habár ha átgondolom, a percek lehetnek...
És köszi a reagálást a festésre is. Én még lehet, hogy várok - most olyan punkos - fele vörös, fele barna, és ugye égnek áll, ahogy szokott :)

Cicuka: a hasrafektetés mindenképpen jó, az segít a fejemelgetésen, és a fejfordításon is. Mindenesetre a dévényesekhez én biztos elvinném, olyannyira, hogy Fruzsit biztos, hogy elviszem - holnap kérek időpontot hozzájuk. Ugyanis az orthopédián, mikor megkérdeztem, hogy milyen tornát csináljak Fruzsinak, azt mondták semmiféle tornát nem kell végezni, hordja csak a terpeszpelust a nap 24 órájában... Én pedig hiszek az érintés erejében (ilyen költőien fogalmazva), és megnézetem a dévényesekkel - ott csak hasznos dolgokat mondhatnak.
linocs

Linocs!

Olikának se akar megeredni a BCG oltás helye,sőt alig tapintható szal mi is esélyesek vagyunk hat hónaposan újraoltásra.

Mzx!

Az ovival kapcsolatban végigcsináltam a nagyfiammal ezt mint te most :( Végül 4és fél évesen került kiscsoportba be :shock: ,de akkor is csak úgy hogy vittem kamu munkáltatóit.Most már nem bíztam a véletlenre a dolgot...tegnap voltam beíratni Krizsikét és szintén vittem egy kamu papírt.Mondtam hogy távmunkát végzek a baba mellett,adminisztrálok,egy ismerős meg adott papírt hogy a BT-jében melózok.Te nem tudsz vinni???Sajna csak így lehet kijátszani a rendszert :?

Rima,Szilvánusz,Mni és még aki rakott fel képeket!

Tündéri minden baba!!! :wink:

Pati!

Ez a hordozó is klassz lehet,lehet hogy ilyet vegyek??!!

Jim!

Én is voltam már csíkoztatni,nekem is azt mondta a fodrász hogy lehet.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

na még jó, hogy nem vetettünk le őssejtet a Zelionnal, most volt az m1en az Estében, hogy akikkel tároltatták állami intézmény volt, átadták másnak, az meg már nem vállalja. ja és az az intézmény nem sokat látott a lóvéból amit a Zelion levett a tárolásért. annyira érezem, hogy ez nagyrészt leszedés....

most fejeztem be a fejést, megint 15 grot sikerült fél óra alatt :(
Linocs, ja, a 77553311 percek én is így fejek
egyébként nálunk is Eszter ma este csak 50et evett, mindig kétségbeesek ilyenkor, bár ő is olyan husi, hogy nem kellene aggódnom, pláne úgy, hogy volt, hogy ma 160at evett !!

ja találkozzunk az állatkertnél majd ott még hívhatjuk egymást
vagy lehetne mondjuk balról a második őznél :) nekem jó egyébként a f1körül, persze ki tudja Eszter aznap épp hogy fog enni, de megoldjuk

köszi a mondókás linket, már tök rég kerestem az Eszterláncosat :) van egy mondókás könyvem de pont az hiányzik belőle.
én az általános iskolás angolkönyvem keresem valahol, abban annyi jó angol dalocska volt, sajnos a linken most nem találtam azokat amiket én tanultam anno.
a "my bonnie is over the ocean" jut csak mindig eszembe, azt szoktam énekelgetni neki, altatásra tök jó

nekünk ugyan nem kell terpeszpelus, de mondta az orvos, hogy kicsit kötött a csípője Eszternek, úgyhogy csak annyit tornáztatom, hogy pelenkázáskor behajtva a két lábát kifelé hajtom és körözgetek vele, ezt tuti csinálhatod. van amikor befeszíti, de aztán lelazul és hagyja

Jim, kár hogy befestetted, akár divatot is teremthettél volna :)
Dubai, hajjaj, na igen, most költözött ki egy barátnőm, küldte már a lakásáról a fotókat, amiről a tengerpartra látni, medencéje is van a háznak... azt számolgatom mikor lesz akkora Eszter, hogy mehetünk meglátogatni :) ja és azt mondja, hogy tök olcsó minden! kb. 10 USD egy tank benzin meg ilyenek....

Pumperka, annyira cuki Zsombor a párnás képen, zabálnivalóak amikor így bealszanak.
amúgy nekünk nagyon bejött a Quinny Buzz babakocsi, baromi jól bírja a göröngyöket, járdákat, jól lehet vele lavírozni mindenhol az első bolygókerék miatt. hétvégén kipróbáltam a sógornőm nem bolygós négykerekűjét és ég és föld volt... nagyon megérte a miénk, bár nem volt ócsó...

Niki
, Lilla haja halálos! nem is nagyon láttam még ilyen pici babát ilyen göndör hajjal...
én a Tescoban vettem 7es csomagban body-kat, 2800ért, tök jó minőségűek, jobbak mint a HMesek, komolyan... nem is gondoltam volna...
a Nextes rugdalózók viszont kiszőrösödtek a térdnél (Eszter sokat van hason), legszívesebben visszavinném őket, hogy ennyiért nem gondolhatják komolyan. persze ez is csak Kínában készül tuti

Rima, édes Leon! ilyen jó idő van Londonban is, mázli!

Cicuka! sajnos csak a többiek tanácsát tudom támogatnik, nekem nincs más, de ahogy Jim is írta, biztos csak "későnérő" típus, ne aggódj!!
már én is érzem, hogy állandóan mások gyerekéhez méregetem Esztert, pedig hülyeség, csak idegesíti magát az ember...

olyan fura, Attila péntekig van Németországban, talán nem is volt amióta ismerem, hogy 1 éjszakánál tovább távollett volna, most meg pláne fura, hogy itt vagyunk Eszterrel ketten. mondjuk elvagyunk de mégis, rossz így egyedül aludni. Legszívesebben odavenném az ágyba mellém Esztert, csak nem tudom akkor hajlandó lenne-e majd visszamenni a kiságyba ha Attila visszajön...
mondjuk napközben szoktunk ott együtt aludni...

KépKép
judit18

ja és elfelejtettem, hogy Szilvánusz, nagyon sármos Marcus!! igazi pasi...

és az "érintés erejéről" - elkezdtem masszírozgatni Esztert fürdés előtt, az olajjal amit a hajlatokra adtak. nem látom még rajta, hogy kifejezetten élvezi, de hagyja, elvan közben, mosolyog a pelenkán (amin fekszik) levő macikra, az leköti...
nem is bonyolult, csak pár egyszerű mozdulat. van egy könyvem is róla, ami elég bonyolult, de van egy Johnson's Babys tájékoztató füzet amit valamelyik kórházi csomagban adtak és abban tök egyszerűen le van írva

nekünk tegnap fakadt ki a bcg helye, jó sok cucc jött ki belőle, de mára be is varrasodott...

KépKép
judit18

Sziasztok!

Szilvánusz!
Nimire tényleg hasonlít Marci :D :D Két szép szőke kisherceg!!!

Lányok nekünk senki nem mondta hogy bármilyen UH-ra kell menni. Nektek ezt ki javasolta, kötelező-e? És mikor? Mit tudtok erről?

Mzx!
Megértelek, Levivel is vannak még ilyen "szép" napjaink. Tegnapelőtt egész délelőtt üvöltött. Így mentünk beiratkozni a bölcsibe (földhöz vágta magát, nem köszönt), utána játszótérre mentünk semmire sem akart felülni, aztán hazáig üvöltött, hogy játszótérre akar menni :( :( :evil:

Pati!
Szó szerint (de tényleg) azt érzem amit Te érztél a nagyobb fiad iránt. Csak nekem még nem tért vissza teljesen a rend. Pedig eleinte fordítva volt, Nimi iránt nem éreztem amit "kell". Mikor hazajöttem a kórházból kitört rajtam, mennyire hiányzott Levi, bőgtem, csak őt akartam.....Remélem helyreáll a rend majd nálunk is, én sem merek róla beszélni senkinek....Olyan nehéz, a nap minden percét akarja tőlem, annyira kellene neki is és nekem is (Niminek is), hogy felvegyék bölcsibe. Ez esélytelen. :(

Levivel én is mértem minden szoptatást. Nem bírtam leszokni róla. Most hetek óta nem mérem, halvány sejtelmem sincs mennyit eszik Nimó. És ez így sokkal jobb. Higgyétek el, nem előírás, hogy ennyit meg annyit kell enni. Néha NImi este alig párat kortyol, elalszik és sokkal tovább alszik, mintha teleette volna magát. Változik naponta és napközben is az étvágyuk. NE MÉRJETEK! mikor én is az elején mértem - már előre stresszeltem magam - aggódtam ha kevés, hamarabb nyúltam a tápszerhez is. Azóta (jó pár hete) csak anyatejen él, igény szerint szoptatom, még az órát sem nézem, nem írom, egy ciciből kap általában, de ha még kér kap a másikból is. Már teljesen meg tudom állípítani hogy éhes -e még vagy más a gond. Ja és azóta a tejtermeléssel nincs gond, görögdinnyéket növesztettem :D :D :D 90 D-s melltartó néha szűknek bizonyul, pedig akkora mint egy bevásárlótáska :D :D :D :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja Lilla baba és a többiek is nagyon gyönyörűségesek. Jó nézegetni a képeket, mindig nagyon örülök nekik.
Tényleg minden baba szép és ezt nem csak úgy írom....
Barátnőm mondta egyszer hogy nagyon szép Levi, és hogy végre nem kell hazudni :D :D :D :D (úgy tenni hogy jajj de szép, közben mást gondolunk :shock: )
Hát itt a topicban nem kell hazudni :D :D :D :D :D :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Teljesen egyet értek Judittal...én sem mérem(az elején se mértem,nincs is mérlegünk)sztem is csak stresszeli az embert.A babáknak is változik az igényük a mennyiség tekintetében,nem mindig eszik tele magukat,úgy ahogy egy felnőtt sem mindig ugyanannyit eszik.Nálunk is volt, hogy egész keveset kortyolt Oli és mégis 6-7 órát aludt éjjel.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

MINDEN ELISMERÉSEM az összes topic-társamnak, aki fej!
Tegnap este, miután nem volt hajlandó Fruzska a 9-kor a fürdetés után (sem) enni, 10-kor elkezdtem lefejni mindkettőt.... fél 12-kor végeztem :shock: A két ciciből 200 ml jött össze.
És ti ezt napi sok alkalommal csináljátok - szóval tényleg őszinte elismerésem nektek!!!

Persze hajnalban felkelt a lány, hogy éhes, de nem volt hajlandó akkor sem csak 20 percet enni, de azt sem intenzíven.
És ő úgy sztrájkol, hogy egyszer csak kiköpi a cicit, oldalfekfésből hátravágja magát, és engem néz röhögve :roll: , aztán adnám a cicit, akkor nem kell neki, aztán a sokadszori kínálásra ordít - gondolom azt mondja, hogy: anya nem érted meg a csöppnyi agyaddal, hogy nem kééééééérek!!!
Aztán felfogom, hogy nem kér ;) és elkezdem a nyugtatgatást - és egy 20 perc után újra eszik, aztán jól el is alszik szopás közben.
Szóval sztrájk van. Ami tuti, eddig sem voltam nagy barátja, hogy kap cumit, eztán még jobban nem fog kapni...

Kérdés: a választható oltások közül van valamelyik, amit most kellene beadni?
linocs

Linocs!

Sajna nem tudok a választható oltásokról infót,én nem adatok be semmi pluszt,nem igazán vok híve... :shock:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Vagyis a kullancs ellenit majd beadatom... :wink: :roll:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

köszi panny (szoptatok: bocs a kisbetűkért) én sem vagyok nagy barátja az oltásoknak... egyen gondolkodtam el: az agyhártyagyulladás ellenin, na jó kettőn ;) a kullancs a másik...
linocs

Linocs!

Nagyon sajnálom. Remélem ma már jobban alakulnak a dolgok. Sejted az okát? Félrenyelt esetleg? Megijedt szopi közben?
Vagy tényleg az utazás lenne? De nem rögtön utána kezdte. :?
Persze menstruáció is lehet a háttérben. Drukkolok. Azért csak jobb nézni egy szépen szopizó elégedett babát. :wink:

Te megint olyan higgadt vagy az írásod alapján. :wink:

Oltásoknak majd utánanézek, mert engem is érdekel, bár én is Pannyhoz hasonlóan gondolkodom róluk, de azért megnézem.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nálunk pont az ellentéte volt:

Kedden amikor mentem a 6 hetes kontrollra gondoltam azért szopizzon elötte, bár nem rég evett. Odaraktam, nézet rám, nyalogatta csak a bimbót, aztán gondolkodott és hammmm. Nem túl intenzíven de mégis evett. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Linocs : amikor hátravágja magát szopi közben akkor nem esetleg szélgörcse van ? Erre utal a 'röhögés' is vagyis a kis félmosoly amit akkor küldenek amikor a gázok nem tudnak szabadulni..Ha olyankor megbiciklizteted az nem segit?

Andi

KépKép
andee73

Linocs, nálunk a 2 hónaposon a rotavírus ellenit adják be extrában.
én beadatom. Jim is írta, hogy még Milán kórházba is került vele, meg másoktól is hallottam, hogy sokan elkapják

a pneumococcus ellenit pedig azt hiszem először 3-4 hónapos korban kell adni (és utána még kettőt 2 éves korig)

nekem ezt a kettőt ajánlotta a gyerekorvos. a kullancs ellenit csak így hívják vagy van valami latin álneve? arról még nem mondott semmit az orvos

amúgy szoktad büfiztetni kaja közben? talán emlékszel én is írtam, hogy dobálja magát kaja közben és végül úgy néz ki, hogy az volt a gond, hogy közben benyelt sok levegőt és már nem fért neki be több. azóta többször is büfiztetem kaja közben és utána legtöbbször tovább eszik. jó nagyokat büfizik, szóval tuti ez volt a gond

KépKép
judit18

Oltásokról is ír a blogjában Liv, sztem érdemes elolvasni.
http://www.zimonyi.hu/?s=olt%C3%A1s (a lány orvos, és azért szeretem, mert nem ortodox, hanem alaposan utánanéz, olvas, és úgy foglal állást).

Linocs, hát egyszerre elég neki annyi, nem? Simán lehet, hogy kicsit eldumálna kaja közben, mielőtt újra belevág. Nem újszülött már, CSECSEMŐ. :lol:

potyka

Potyka: ez így van. Akartam is írni, hogy a röhögés az tényleg fültől fülig érő mosoly,és dumál nekem: uhu, aka, uuu, gö, ege ...- szóval valszeg sok lett a közlendője :)
Köszöm lányok a hozzászólásaitokat! Majd csak visszajön az evőkéje, ha meg nem akko ez lesz a normális... egyelőre mosolyogni mosolyog, pisi pelus van, szóval csak nincs gond... Ma azért oltáskor elmondom a dokinőnek.
linocs

erre senki nem válaszolt! :(

Lányok nekünk senki nem mondta hogy bármilyen UH-ra kell menni. Nektek ezt ki javasolta, kötelező-e? És mikor? Mit tudtok erről?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy csípő uhura csak három hónapos kor után érdemes menni, elmagyarázta, hogy miért, de már nem tudom pontosan, és csak akkor ha gyanús a dolog. Nekünk is kicsit kötött és tornáztatni kell, de javul tőle.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek köszi!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

UH: nekem automatikusan írta a beutalót a védőnő mind a koponya/hasi uh-ra, mind a csípőszűrésre, úgyhogy nem tudom, nektek miért nem????
linocs

Pumperka: ne hidd, hogy nyugodt vagyok - de hát azzal nem érek semmit, ha idegeskedem - csak Fruzska is olyan "komolytalanul" adja elő ezeket a helyzeteket... Példul mikor "sír", mikor nem kéri a cicit, felemelem, a szemébe nézek, ő visszanéz (könny egy szál se), aztán egyik pillanatról a másikra abbahagyja és vigyorog...
Persze nem mindig van így - de hát ezen én is csak vigyorgok - egyelőre úgy érzem valahol belül, hogy nem komoly a helyzet. (azért persze megkérdem a dokinőt)
linocs

Potyka: köszi a linket! már olvasom is!
linocs

Meg még azt mutatta, hogy akkor van gáz, ha hasra fekteted, a lábát kinyújtod és a hájredők nem szimetrikusan ugyanoda esnek a két lábán.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Cicuka,
Kristófnak milyen szép kék szemei vannak! :) Dóri figyelmét úgy tudom lekötni, pl. pelenkázás, vagy köldökragasztás (van egy kis köldöksérve) közben, hogy megy a zenélő körforgó, vagy a művelet előtt a szemébe nézek és beszélek hozzá, vagy énekelek neki. Van, hogy nem segítenek ezek sem, az a ritka.

Pati,
kitartás az építkezéshez!
Uri szombat esténként van a tv2-n. :)
Köszi a sok képet, édes az együtt fürdős kép, jó kis hurkái vannak Nortinak! :)

Pumperka,
Zsombi jól kidőlt a szopipárnán. :)
Fürdés után nálunk is sírás van, amikor kiveszem a kádból. A mosógép tetején törlöm meg és öltöztetem, a fölött van a törölközőtartó. Mostanában a lelógó törölközőt nézegeti, ami megnyugtatja az öltözés vége felé, mire rájön, hogy nincs is kínozva.

Eszterxx,
Jó, hogy írtál! Drukkolok, hogy sokáig megmaradjon a kezelés hatása!

Jim,
van aki órákat gürizik, hogy olyan haja legyen, mint a Tiéd. :lol: Asszem lemaradtam, van honlapod? Mi a címe?

Niki,
Lillának mennyi haja van! :) A fülbevalót mikor tetettétek be, hogy viselte?

Rima,
édes Leon abban a kalapban! :)

Szilvánusz,
szívtipró szőke Marci! :)

Judit (kecskeméti)
nekünk se írt fel a doki semmilyen UH-t, ortopédiára is csak azért kellett mennünk, mert Dórinál ráncasszimetriát állapítottak meg (a két combiján nem voltak szimmetrikusak a hurkák). Ott megnézték a csípőjét ultrahanggal, aztán kiderült, hogy semmi baja. Majd 3 hónapos korában kell visszamennünk kontrollra.
Örülök, hogy van tejci! :)

Melinda

Kép
melinda80

Judit, úgy látszik nincs általános gyakorlat, mert nekem csak ajánlották, hogy menjünk el az UH-ra - koponya, csipő és has - és egy fizetős helyet ajánlott az orvos, 7000 ft volt.

nem is értem nekünk miért nem volt ingyenes...

Linocs, nekem is ezt csinálta Eszter többször is - én ott ülök kiborulva, hogy miért dobálja magát és nem hajlandó enni, ő meg vigyorog mint a tejbetök :)

kezdek aggódni a kiruccanásunk miatt, Eszter egyszerűen nem hajlandó aludni amikor elmegyek vele valahova. a hordozóban 5 perceket alszik max, remélem a mózesben hajlandó lesz, bár ott is inkább az ezüstös borítását nézegetni belülről...
csak az a gond, hogy mire hazaérünk hulla fáradt, mert amúgy álmos, ásítozik végig, csak nem alszik
és persze már ennie kellett volna (ez persze relatív ha nem éhes de én próbálom vele tartani a 3 órákat) de most bealudt

nektek is van ilyen, hogy a hordozóban nem alszik? szinte látom rajta, hogy kényelmetlen neki....olyan rossz érzés beleraknom, de csak így tudok vele kimozdulni

KépKép
judit18

Judit!

Ez tök érdekes,nálunk Olika meg imád a hordozóban lenni(asszem Bosek is írta hogy nekik is :wink: )volt olyan éjjel ,hogy sehogy sem akart az ágyban aludni,se köztünk...beraktam a hordozóba és reggelig aludt :wink: A dokink azt mondja nem ártalmas,ha neki kényelmetlen úgyis jelzi(ahogy nálatok is a lányka :wink: )szal úgy néz ki az enyémnek bejön ez a magzatpóz :wink:
Egyébként ennek ellenére ha úton vagyunk ő se alszik mindig...ha pl.megállok a kocsival azonnal felébred és reklamál :? :wink:

Sztem nincs külön neve a kullancs elleni oltásnak.

Judit(kecs)!

Nekünk se mondta senki a koponya és hasi UH-t,én magamtól kértem itt Gödöllőn időpontot(és ingyenes :wink: )mert a nagyokkal anno a MÁV-ban visszarendeltek automatikusan minden ott született babát....itt a SOTE-n nem :( szal gondoltam akkor Olikának is jár a vizsgálat :wink:

Linocs!

Nálunk is csinálja Olika, hogy néha sokkal kevesebbet eszik és les rám tágra nyílt szemekkel :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

SzoptatásTegnap este újból elolvastam a W.Ungváry Renáta által írt Szoptatós füzetet és elhatároztam, hogy megpróbálok a szoptatós liga tanácsai szerint etetni. Még fel is hívtam az egyik tanácsadót aki megnyugtatott. Nem kell óra szerint etetni a gyereket és bealtatni, ha sír. IGÉNY SZERINT fogom etetni! Ha ez óránként van akkor óránként. És naponta legalább 5X fejni is fogok a 77553311 szerint. Ma már eddig így csináltam. Azt mondta a hölgy, ha nyalogatja a száját, kezét, cuppog akkor tegyem mellre, mert lehet, hogy éhes. Nem kell megvárni amíg sírva jelzi. Ha kevés neki a cici akkor a lefejt tejet odaadom neki KISKANÁLLAL és nem üvegből még akkor is ha nehezebb és sok mellémegy. Ha ez is kevés akkor kaphat egy kis pótlást, de max. az eddigi felét 2 napig és utána el kell hagyni. Így a mellnek is lesz ideje alkalmazkodni a megnövekedett tejigényhez.
Ma még mérni fogom, de a hölgy is azt mondta amit ti: NINCS OLYAN, HOGY MENNYIT KELL ENNI. Annyit eszik amennyire szüksége van!És így, hogy heti 15dkg-ot gyarapodik minden héten és van kaki és pisi is bőven akkor nincs gond.

Jim: Köszönöm a tegnapi hozzászólásodat! Ez is segített az elhatározásomban. Nem szabad feladni könnyen. A legjobbat szeretném adni a gyerekemnek! ANYATEJET

Mni:Köszi a tippet a forgatós dolgot. Azt észrevettem, ha görgetem jobbra, ballra akkor ő is nevetgél (persze ha olyan kedve van). Azért nem adom fel a hasratételt sem, mert az nagyon fontos.

Linocs:Már 3X voltunk Dévényes tornán. A terapeuta azt mondta, hogy nincs semmi baja az izomzatának, csak gyenge, amit a hasonfekvéssel tudunk erősíteni. Azért továbbra is járunk. Ártani nem árt.

Melinda:Mi is pelenkázáskor a zenélő forgóval szoktuk őt lekötni, vagy úgy hogy közelhajulunk hozzá és beszélgetünk vele.

UHMi is voltunk hasi és csípő UH-n, mert az egyik oldalon kissé kötöttebb volt. Az UH szerint az egyik csípőjének a szöge kisebb volt. Elmentünk ortopédiára és a főorvos azt mondta nincs semmi baja. Nekünk is csak a pelenkázáskor kell összezárni és kijlítani a lábát. Azért 1 hónap múlva kontroll, de érzem, hogy semmi baja.

Mindenkinek köszi a bíztatást! Remélem hamarosan pozitív eredményekről számolhatok be.

Üdv: Cicuka

Kép
cicuka78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: