A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++..

Nálunk Beninél minden forditva működött pl.a banán meghajtotta míg törpe volt,most már nincs vele gond. :) És ezt legalább imádta. De a sütötököt nem ette meg míg kicsi volt.

Cigi témában nem tudok hozzá szólni,mert a családunkban nem dohányzik senki. Hála. :)
varga tünde

Era! Annyira így gondolom én is. Mármint arról beszélek, amit olvastál. Korábban már írtam ide is, szerintem sem kell siettetni semmit, a természet mindent szépen megold. Ha az érés ellenére erőltetünk valamit, bizony komoly problémákat okozhat. Az iskolákban is egy csomó felesleges kíntól szabadítanák, szabadítanánk meg a gyerekeket. Ráadásul tényleg működik a dolog, én már kipróbáltam. Csak sokkal kényelmesebb egy uniformist ráhúzni a gyerkekre. No, inkább nem folytatom, jobb lesz ez így.

Emese Bongyi már kimerítette a témát. Csak helyeselni tudok. :D :D

Szegény Dettyk! Nem irígylem, van mit visszaolvasnia.

M
dmaggie

Jó Reggelt Mindenkinek!

Irina nagyon szorítunk nektek+++++++++++++

Petrával én is megkostoltattam már a sütőtököt az üvegeset nem volt nagy sikere két kiskanál után elforditotta a fejét:(

Viszont van a Nestlének a "kerti gyümölcsök" püréje az nagyon ízlik neki balhézik ha elfogy az a mennyiség amit gondoltam adok neki.

A kaki még mindig zöld:(

Meg képzeljétek mikor pelenkázom egyfolytába emeli a popóját volt hogy már ugy megemelte hogy igazítottam a pelust és kihúztam alóla mert pont akkor emelte:)

Nálunk még a forgás látszatát se mutatja.Mondjuk Petrus csak hason szeret aludni és mikor fent van rászoktam tenni a szopipárnára.Szerintetek nem kéne inkább fektessem hanyatt és próbálkozzon?

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Most csak gyorsan mert etetnem kell!!

Irina!Legyél nagyon erős,nagyon drukkolunk nektek!!!!!

Csajok már megint jól betermeltetek!!!!!!! :wink:

KépKép
juba

Ágica! Én osztom Dmaggie véleményét! Persze próbálkozzon Petrus, de majd eljön az idő, mikor Ő akar forgolódni.
Zsófi 5 hónapos múlt, de csak mutatóba fordult magától. Én nem siettetem. Még nem láttam csak hasaló felnőttet! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szerintem is U.eráék viszik a pálmát. :) Nagyon szépen fejlődik a kis Bea. :) Apa meg majd meggondolja magát csak várj egy kicsit. :)

Emese-Anita-I.móni
: kicsit irigy vagyok ám. :) Mi már nem tervezünk több babát. De szerintem ez a legcsodálatosabb élmény amit egy nő átélhet.Életet adni egy csöppségnek. :)

Csajok ezek a videjók,haláliak.

Én levagyok maradva,most olvasok bele abba az ominózusba amiről beszéltek,mert fogalmama sincs mi folyik. :shock: Lehet jobb is? :)
varga tünde

Emese! Meg fogod oldani. Nem egy ördöngős feladat, bedobod a sütőbe "oszt kész". Tedd bele egy tepsibe, mert levet engedhet. Volt már, hogy elfelejtettem és csak a rácsra tettem. Ki sem tudtam teljesen súrolni a sütőt, ott maradt a folt.

Levi baba Isten éltessen!

Ágica! Doki mit mond erről a zöld kakiról? Már tényleg hosszú ideje tart. :roll: Szerintem sincs semmi gáz, ha egy négyhónapos baba még nem forgolódik. Majd fog. Ez a popóemelgetés is ezt bizonyítja. Testhelyzeteket persze változtathatod. Már régebben kibeszéltük, hogy a ringatás, hintáztatás mennyire hasznos. Ha mégis meg akarod nyugtatni magad, ezeket nyugodtan bevetheted. No para!

Maggie[/b]
dmaggie

Szép reggelt!

Irina
++++++++++++++++++++++

Ágica!
MAjd eljön az idő amikor forogni fog :) Akkor fogod visszasírni azokat az időket amikor nem forgott :) Míra sokáig csak átfordult,de vissza nem ment neki :) Aztán jött azaz időszak mikor hátrafele mászott :) a játékok egyre messzebb kerültek s üvőltött :) Míra 4,5 hónaposan Bálint meg múlt hét kedd óta forog :) Annyira cuki amikor felkel az ágyában és hasraforul és nézelődik :)

Timi!
Nekem is nehéz volt elképzelni magam fiús anyaként :) Engem szó szerint sokkolt a hír h. kukacos van a pociban :oops: (persze ehhez kellett az is h. apuka mindig azt mondta h. még 1 lányt szeretne)Húgomat sírva hívtam :oops: kellett idő míg megszoktam h. kisembernek van valami a lába között ,de olyan jó :)

Bongyi!
Várom :) S tök jó h. a nagytesók úgy szeretgetik Zitát :)
Nálunk is ez van :) Bálint olyan áhitattal nézi Mírát :)

Hozzátápi:mi 6 hónapig várunk,bár már most kinézi a kaját a szánkból :oops:
Krumpli-cékla/gesztenye/alma/stb... ha jól emlékszem krumplihoz mindent lehet rakni :)

felkelt ... :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Csak egy pár sor gyorsan, majd jövök még...

Irina: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Bongyi, Dmaggie: kicsit irigyellek Titeket, hogy már átélhetitek a Tesó-szeretetet. Nagyon jó érzés lehet. Egyszer majd biztos nálunk is lesz, de az még odébb van (tényleg Era, nem is tudom, mire gondoltál. :shock: Mi MÉG nem szeretnénk kistesót pár évig)
Regi: nálunk kb 1 hét volt, míg Máté újból kelt hajnali 2-kor is, aztán hirtelen rendbejött minden.
Emese: szerintem max az őszilétől lehetett hasmenése, a banán inkább megfogja. De kérdezd meg a védőnődet. Sütőtök: én krumplival főztem össze, fifti-fifti, és baromi fincsi lett (mondom ezt én, aki nem szereti a sütőtököt :wink: ), magunknak is szívesen főzök majd. Viszont nagyon szorulása lett tőle Máténak és fájt a pocija, így most hanyagoljuk egy jó időre, bármennyire is ízlett Neki. :( Ja, és az üveges sütőtök szerintem borzalom. Megkóstolni se mertem a szaga után... persze Máté cuppogta befele... :shock:

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, még 2 kérdés:

Mostanában olyan változó a kaksi. Naponta több szokott lenni mindig, de hol szürkészöld kemény nyúlbogyó, hol mustáros-besamelmártás... a védőnő csak annyit mondott, hogy a sok lenyele nyál miatt. Na, persze! Valahogy nem hiszem. A dokink meg persze szabin. Ti nem hallottatok ezzel kapcs valamit?

Másik: Máté egyszerűen nem marad meg a hordozóban. Mindig lecsúsztatja magát, és még úgyis nyűglődik. Hiába kötöm be, az még rosszabb. Pedig etetni is így szoktam. Most az is elég nehéz...

Detti
KépKép
kiskolbi

Zöld kaki: Erről én azt olvastam, ha mellette nincs más probléma, és a gyermek súlya szépen gyarapszik akkor semmi gond. Asszem itt olvastam a "rendelőben" , az orvos válaszol rovatban.

Tegnap megkostoltam a cebiont. Fúúúúú mint a citrom. Úgyhogy úgy döntöttem citrom helyett azt teszem bele a teájába :wink:

kiskolbi: hú bocsi, akkor összekevertelek valakivel :oops:
Sütőtök ügyileg detto mi is így jártunk, eleinte megfogta a székletet, de már olyan régóta adom neki, ( 3 hete ), hogy megszokta már és már nincs ez a gond.
Vendég

Nanemááááá!!!!!

Panka felébredt, és reggeliért kiabált, úgyhogy visszaolvasásnak lőttek (egyenlőre). :?
De reggel óta majd' egy oldalt teleírtatok!!!!! :shock: :shock: :shock:

Cigi: apa soha nem dohányzott, így kicsit könnyebb volt leszokni. Amikor vendégeink vannak, bagósok, hááát, néha majd' bele pusztulok. Múltkor egész este morzsolgattam egy szálat a kezemben, néha be is kaptam :lol: :lol: :lol: . Ez teljesen kielégített :wink: . Nikotinfüggő már rég nem vagyok (már 3 éve!!!!!!), a mozdulathoz meg nem kell meggyújtani a cigit :D . Egyébként tényleg nem jut eszembe.

Tesó, megint a csöpögős kategória :D . Nálunk legalábbis. Mindannyian szerelmesek vagyunk Pankába :D , de az igazi szerelem közte és a Bence között dúl :wink: :D . Mindig tudtam, hogy Bence jól elvan a picibabákkal, és soha nem féltem attól, hogy nem fogja szeretni a tesót. De hogy ez viszonozva lesz, és ilyen szinten, azt soha nem gondoltam volna...amikor Bence hazajön a suliból, Panka repül!!!!! :D Ha már a hangját meghallja, majd elszáll a boldogságtól :lol: . És amikor üdvözlik egymást...ez megint olyan szitu, hogy bőgni tudnék az örömtől... :roll: . Szóval nálunk "álomian" sikerült, remélem így marad.
dettyk

A zöldes-nyálkás, kissé savanyú szagú széklet önmagában nem utal komoly emésztési zavarra, ha a csecsemő étvágya jó, gyarapodása megfelelő. Amennyiben ez utóbbiakkal gond van, keresni kell az emésztési zavar, étvágytalanság okait: vérszegénység, fertőzés allergia, stb.
Dr. Gömöri Ágnes

Ágicának csak a lényeget másoltam ki!
Vendég

basszus szénné égettem a pirítósom, olyan füst van.........
Vendég

dmaggie: Most kell majd vinnem egy mintát a kakiról a diknőnek hogy elküldje megnézetni.

Viranka: Tök jó hogy Bálint forog de ő türelmesebb is mint Petra ezt bízonyította a dokinál:) Míg Bálint 2 órán keresztül elnézelődött egy hang nélkül addig Petra kb 20 percig bírta kiabálás nélkül:)

Bongyi: Annyira édesek lehetnek:)

Gremese: Nagyon jó az avatar kép én is imádom mikor PEtrát az arcomhoz teszem és indul a reflex kis kannibál:)

Kép

Kép
agica1126

Era! Apa se nagyon szeretne már harmadikat. Mindenesetre ő mondta, hogy Szeli ruháit azért tegyük el! :wink:

Emese! Hát igen, sok szól a cigi ellen. Én azt a pillanatot szídom, amikor tiniként felmentünk a tetőre… :? akkor jó buli volt… aztán jött 15 éve dohányzás. :evil: Na! Ennek VÉGE! :D

Maggie! Már egész megszoktam az éjjeli kiságyhoz ugrálást! :D Amint észrevettétek, ma már nem is aludtam vissza vele… Apa is úgyis fáradt estére… :roll:

Bongyi! Az Infacolra 3-4 nap van írva, még csak 2-nél tartunk… De lehet, hogy nem is az a baj, mindenesetre kipróbáljuk. :roll:
Egy hallás után??? Nem semmi! :D Én is kívülről fújtam a meséimet, de nem hiszem, hogy ilyen hamar megjegyeztem őket. :roll:
Mit varrsz?

Szelinek esze ágában sincs forgolódni… De én is mindent később kezdtem anyukám szerint, úgyhogy… :wink:

Viranka! Bálint már forog? De jóóó! :D
Míra vicces lehetett, hogy bedühödött a játékokra. Hogy képzelik azok, hogy távolodnak? :roll: :lol:

Kiskolbi! Én úgy tudom, hogy a lenyelt nyál miatt inkább hasmenés jellemző… :roll:
Szeli is borzalmasan fészkelődik evés közben. Ahogy Anitja is írta: bírkózunk a cumisüveggel… :? Elég gáz, de ez van. Szóval lehet, hogy nem Anyu rontotta el, de szegénykém, mindig akkor történik valami, amikor nála van. :oops: Pl. 2x is Anyunál fosott ki a pelenkából a háta közepéig (sose szokott). :?

Kép

Kép
regcsiken14

Cigi: nálunk Apuka dohányzik most.Ha le akarna szokni akkor neki egyfolytában aludnia kellene,úgy kibírja :) , de 2 gyerek mellett h. gondolom én ezt? mondjuk szlovákiából hozatja a cigit így kicsit olcsóbb,de sokszor veszekszem vele emiatt :oops: már próbálta a tapaszt,darabig jó volt.Mikor a térdét műtötték akkor utána kb. 2 hétig nem gyújtott rá,de én cigiztem aztán visszaszokott :(

HI-hi hi ::)
elfelejtettem :)
tegnap elmentünk megméretni Bálintot :)
7,6 kg és 66 centi :) csak azt nem értem akkor miért jó rá a 74-es,biztos a hasa tölti ki :)

KépKép
viranka

Olvastalak én titeket, csag addig nem jutottam, hogy reagáljak is..hát hogy tudtok ennyit írni :) No azért itt ott írogattam ezt azt. Jön a szokásos Fleur féle
litánia :)
Ja és még a gmailt nem is tudtam megnézni.

No jó tényleg csak sac per kb fog menni a visszaolvasás......
Maggie
Tényleg szuper az a kép. Mi annyira el voltunk varázsolva, h abban a pillanatban eszünkbe sem jutott fényképezni.

Júlusi kismama
Hát azt hiszem kiveséztétek már a témát és már ezer éve :lol: valahol megértem, h kétségbeesett. De valóban butaság, h így leírta a dolgokat egy olyan társaságban, ahol sokan a fél karjukat
adnák egy gyermekért. Ezért sokan nem éreznek együtt vele.....én már írtam én akkor sem vetetném el, ha most jönne és nehéz lenne egy kicsit.
Őt sajnálom, ha így dönt.
Ja Timi teljesen igazad van ebben a témában. Akkor már inkább adja az ember örökbe......

Amúgy nem azért de nekünk is van egy szomszédunk ott 3 hónapos a baba. Na az a nőci sem semmi. Rávert a 3 hónapos gyerek fenekére, mert nyüszizett meg sírt (szerinte hisztizett)
Persze mondja ő, csak kicsit és a pelenkás fenéktől úgysem érezte. Hááát csajok...lehet, h néha idegesítő a nyüszi, de szegénykém honnan értené olyan pici még.
És hát a környezeti hatások őket is uúgy megviselhetik mint minket, csak mi már nagyok vagyunk és kordában tudjuk ezt tartani.....

De jó, h nálunk nincsenek ilyen kiutálások :) nem tudom az mire jó, vagy mit kell tennie ahhoz a másik embernek. Ez a csapat egy szerető közeg és ez olyan jó :)
Emese
Állás ülés. No én is beszéltem a védőnővel. Annyira lehet engedni, amennyire neki magától megy. Amennyire tudja. Tehát, ha felhúzza magát az ok.
Persze az állás úgy ahogy írtad a hóna alatt tartva..de azt is lehet.

Megkérdeztem az új járgányunkat is és az is használható. Ha bundazsákban rakom bele még le sem csúszik :) Szegény ma reggel kipróbáltam, mert ma mennénk jógára. Hát nem nagyon díjazta :)

Maggie
Hát olyan, h interneten folyik Skype és egy internetes virtuális tábla segítségével. Oda ír mindent a tancsi néni :) Amúgy német és nekem nagyon bejön. A tanár meg a módszer is.
Ráadásul tök rendes negyed fél órákat csúszhatunk, hogy Lilla is elaludjon. De olyan is volt már, h óra közben szoptattam vagy tettem tisztába Lillát :lol:

Anyós téma :) többen is kérdeztétek
Hát nem semmi volt, de túl vagyunk rajta és egyenlőre happy end
Persze volt egy olyan pillanat amikor azt hittem eljövünk és kész. Az az egy szerencse volt, h amikor erre a pontra eljutottunk akkor Lilla éppen aludt és nem akartam, h megint ő legyen a szenvedő alany
mert ha felöltöztetem tuti felébred.
Szóval most nyitottunk egy tiszta lapot, anyós is nekünk :) elvileg megígérte, h leteszi a tüskéket, mi is. Remélem így lesz. Nem tudom, h meg tudunk e majd felelni az elvárásoknak, de azt hiszem nem akarok.
Teszem a tőlem telhető legjobbat és majd meglátjuk mi lesz.
Amúgy azért csak hogy érezzétek egy mondatot leírok, azért csak egyet mert megígértem nem tartogatom a tüskéket. Ha nem emlegetem, amik rosszul estek, talán hamar el is felejtem.
Szóval ez a mondat az volt, h neki rosszul esik, h én mindig csak babázok :shock: én mondtam is a Petinek, h bocs de ezzel nem tudok mit kezdeni (mondjuk ő sem) mert szerintem egy 4 hónapos gyerek esetében az a normális
h az anyjának ő az elsődleges mindenki előtt......szval azért neki is van min változtatni.....

Mindenkinek boldog hófordulót :)
Marci, VikDani, Linda, Boti, Bálint, Bogi, Timi, Gergő, Valter, Petra
Remélem senkit nem hagytam ki :)

Forgás
Na persze Lilla is csak megmutatta aztán most meg kiabál, h anya gyere segíts átfordulni, ha már megunta a háton létet :)
De tegnap jóga után először hasra fordult egyedül, magától :) HURRÁ

Nem emelek külön ki senkit, de mindenki csodaszép. Jaj én már egy csomó képpel lógok. Az ilyen volt és ilyen lett képek is csúcsak. Most látni milyen, de milyen sokatváltoztak.

Anitja
Hogy sikerült az órád?
Naaagyon tetszik a közös szülinapi kép rólatok, olyan meghitt.
Noel cukiiii

Viranka
Mi is szerettük egymást apósom halála előtt legalábbis én azt hittem....

Nektarin
wow mozi...irigy irigy :) mit néztetek? ja már írtad
minitali oks én benne vagyok...

Móni
No te is aztán jól beolvastál anyós pajtinak :)

Dettyk
Én megértem nekem pl az elején azért volt mellettem, amíg gyakran kelt, mert már nem bírtam az ágyból kiszálni annyira fájt a derekam. Ugye a sok behajolás kivét, behajolás berak.
Igen a tapsztalt nőrokonok a legjobbak :)

Sense
Patikai babaolaj. Mi receptre kaptuk.
Te kis csöpögős :lol: de szerintem itt mindenki így érez :)

Mindeny fiús anyának, ajánlom, h jó anyós legyen ám :) nehogy aztán az ő nejeik is ilyen fórumokon "dicsőítsenek" minket :)

Amúgy az a nagyon szeles nap nagyon rossz volt, apa nyűgi volt én nyűgi voltam és Lilla is tiszta nyűgi volt. Amúgy nálunk szombat hajnalban kezdődött és egész vasárnap ilyen volt.
Néha a frász jött rám, tetőtérben lakunk és azt hittem benyomja az ablakot.

Ahogy Sense írta: nem gondoltam volna, h egy fórumon ecsetelem az életem :) hát itt ott meg is kapom barátnőktől, h hááát én ezt nem csinálnám.
Meg milyen már ez :) hát szerintem szuper.

Granda
Wow 3,6 kg lekörözted a mi 5,5 kg-at. Majd dobj egy képet kiváncsi vagyok rá.

Emese
Szentimentális apa :lol: és ami a düb düb-öt illeti, ha parketta van amint mászik és ahogy a pici kezét rakosgatja az csattog a parkettán és kb ilyen hanggal fog felétek viharzani, h
placs placs :lol: láttam egy ismerősöm 7 hónapos lányának a mászós videóját. Hát fetrengtem a röhögéstől :lol: ez a placs placs annyira éééééédes.

Nyekrit
Uszi :lol: hurrá!

Ki kezdi az első oldalt legtöbbet? Hát én nem csalódtam, h Emese az :)

Irina
Nagyon szorítok nektek!

Kiskolbi
Minitali szombaton lenne már jó...de akkor gondolom te is a férjecskével lennél. Jövő hét is jó lesz?? Bocsi...pedig írtó kivi vagyok éneklős Mátéra.
Mátéééé nagyon cukiiii. Agggyadd mááá a meggylevet :)
Olyan édes vagy, h aggódtál értem, írtam privit.

Anikó
:evil:

Timi
izgiii, kiváncsi vagyok a saját szerzeményekre

Silka
kolleganő :evil:

Era
mi az a trvaian????

Dotildi
ez a jóllakot beájulós nagyon jó

KépKép
KépKép
fleur

Kiskolbi! Én ezügyben sem vagyok szakértő. A bogyós kaki szerintem a szilárdabb ételtől lehet, a másik meg nem inkább a tápitól, illetve még van szopi is, ha jól tudom. Nem lehet, hogy ennek a vegyes táplálásnak köszönhető ez a kétféle kaksi? Ez csak egy ötlet.

Hordozó: kicsi Albert utálja a hordozót, nem is marad meg benne, de a pihiszékben ő is lecsúszik állandóan. Nem lehet, hogy kényelmetlen neki?

Gondolom a többiek is elméláznak még.

Regi! Nálunk semm volt már tervben a kis Vacak, de ő jönni akart. Apa egyáltalán nem reménytelen! :D :D

Viranka gratu a forgolódáshoz! Szép kis méretek. Nálunk apa azt szokta mondani: benne van az anyag a gyerekben. Háát, Bálintban is van rendesen! Most jut eszembe, nekem is nagyon tetszett a régi képed. Mint egy filmsztár! Dögös!

Bongyi, hogy vannak a gyerkők?

Maggie[/b]
dmaggie

na, visszanéztem egy kicsit!

Kiskolbi, a hígabb, nyákos kaki, az lehet a lenyelt nyáltól, de a nyáladzó baba folyton nyáladzik, akkor folyton olyan kéne, hogy legyen. Ti már hozzátápláltok, vagy csak a meggylé volt a kezdet? Nem figyeltél meg összefüggést a kaja és a széklet között?

REgi! Képzeld, mei-tajt, vagy hogyisírjákot készülök varrni, az anyagot már decemberben megvettem, tegnap be is avattam! Bár ahogy eddig haladok ma ...nem tudom, mi lesz belőle, pedig készre akartam varrni, de egyelőre inkább itt ülök...

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Gremese: inkább először párold meg a sütőtököt. Úgy is finom! (kis kockákra vágod, megpárolod, aztán pépesíted)

Na majd még gyüvök!

Kép
Kép
timi26

Sütőben is lehet párolni, ugye? Kis vizet alá, felülre meg alufólia. hmmm?

Kép

Kép
regcsiken14

Emese! És persze, akit még érdekel! Átküldtem a gmail-re egy képet a pancsiról, egyet a lebegésről és egy videót az arclocsolásról. (Anitjának is!)

Kép

Kép
regcsiken14

Bongyi:tessék gyorsan összedobni,és kipróbálni. fénykép róla feldobni :D

U.rea: ne már most megnéztem a játékot,ez nem ér!! Ilyen linkeket bemásolni :shock: :shock: eléggé függők vagyunk nem még ez is.. :lol: :lol: :lol:

Regcsiken: most magadnak csinálod vagy Szelinek? Hát igen ezek az ébredések,mit nem adnék én is ha nem lennének. :) :roll:
varga tünde

Tündi! A sütőben párolásra gondolsz? Egyelőre senkinek, de Szeli miatt kérdeztem, mi még várunk egy hónapot, csak felkészülök! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Jéé most nézem egy nap van köztünk. :lol: :lol: Időben veszem észre.

Amúgy én szólók hozzá ahhoz a bizonyos dologhoz. Nem érdemes rágódni.

Most aludt be a törpém,és 7ágra süt a nap.. :)
varga tünde

Hello Lányok,

annyira szuperek az akkor és most képek! Szerintem időnként visszatérhetünk rá! :lol:

Mindenkinek pocakosodni vágyónak sok-sok drukk!!!! Aztán rögtön beszámolni ám a csíkokról!!! :lol: :lol: :lol:

Cigiről való leszokás: projekt előtt együtt indult, nekem sikerült, apának nem. Aztán minden hétfőn leszott. DE MOST VÉGRE SIKERÜLT!!!! Lekopogom gyorsan... Lassan 2 hónapja nem gyújtott rá egyetlen szálra sem. Nála nehéz, mert 1 slukktól vissza tud szokni. Sőt, váltig állítja, h aki 1x dohányzott életében, az örökre dohányos marad, max szünetet tart :roll: Hááát, bízom benne, h nem így van, mert én már nem akarnék visszaszokni. Ja, apa egyébként napi 2 dobozról állt le = havi 35 ezer :shock:

Bongyi, annyira édesek lehetnek a gyerkőceid együtt! Mikor írod, h miket csinálnak, szinte magam előtt látom és még így a távolból is meghatódom.

Gremese, nálunk elég érdekes lett a kaki az őszibaracktól: mintha egy darab zöld rúdgyurmát a popója közé tettem volna és egy kicsit megnyomkodtam volna. :shock: :lol:
Almától meg nyúlbogyók :lol:

Mindjárt olvasok gmailt, úgy érzem, vmi érdekes zajlik ott :lol:

Azt hiszem mindjárt jubilálok hsz-eket tekintve! :lol:

silka
silka

Kicsit elírtam a szöveget a gmail-en... de értitek!
A képek meg felcserélődtek... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Értem. :)

Én is csak kóstiztatom Domit,várunk még a kaja kiváltással.

Olyan jó szoptatni,már most aggódok,hogy mi lesz velem ha már nem fog annyit kérni belőlem. :oops: :( :) Pedig elfog jönni az az idő is. Beninél nagyon nehezen ment,pedig ő csak 1.5hónapig szopizott. :shock:

Ha viszont nem adok egy kanálal sem mást,akkor nincs kakus.Úgylátszik már teljesen feldoldozza az anyatejet.
varga tünde

Regi! Nagyon jó a videó! Szeli mennyire ügyes!!!!!

Kész a sütőtök. Szerintem nyami lett! Megsütöttem sütőben. 2-kor adom majd ZSófinak.

Majd visszaolvasok, csak most szopi van!

Kép
Kép
Kép
gremese

Tök jók a fürcsis képek Regi. :) Biztos alig várja a fürdést Szeli. :) Domi is imád fürizni kiskádban,de ha ennyire tetszik Szelinek, lehet megprószálom én is nagyban. :)
varga tünde

:lol: :lol: :lol: :lol:

K.Timi! Adám mennyit eszik most és hányszor? És most mennyi a súlya?

Asszem Szeli nem éhes már (eléggé) 3,5 óra elteltével... Lehet, hogy ki kéne tolnom 4 órára, és esetleg napi 4x-i evésre (akkor úgy jönne ki), de akkor megint tök sok idő, mire beáll a napirendünk... ráadásul így is van olyan az egyik evések közötti időben, hogy 2x alszik... :shock:
Vagy ahogy esik úgy puffan??? De sajna én is szeretem a rendszert!!! :(
Most 180 ml víz + tápit (=200 ml) eszik napi 5x. Napi egyszer általában meghagy 30-40 millit. És 7,5 kg, tehát elvileg többet kéne ennie (mondjuk nem bánom, mert jó húsban van :wink: )

Timi26! Szerinted??? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Akkor legyen képes az 500. hsz :lol:

Kép Kép nagyon összpontosítok a kacsákra...

silka
silka

Silka! Jó kis kirándulás volt ez Nektek! :D
Hogy állsz az emlékirattal? Miket írsz bele?
Én most folytatom a pocakos naplómat (a fórumból kiollózva), már augusztus 7-nél tartok. Bár van 1-2 hely, ami inkább a fürdőszobafelújításról szól... hihihi :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi,
99 %-ban Lizi sem éhes kaja előtt. De még akkor sem, ha mondjuk 4,5 órája evett utoljára. (pl, ha alvás miatt elcsúszunk) És napi 700-780-at eszünk + 50-90 gyümi. De gyönyörűen hurkásodunk a combikánkon a 6,5 kilónkkal. :lol: Már rég nem foglalkozom a súlyhoz képest ajánlott mennyiséggel. (soha nem evett annyit) Szerintem tökéletesen megfelel az, amit Szeli megeszik. Hurkák vannak, úgyhogy gond egy szál se :lol: :lol: :lol:

silka
silka

Jó, akkor most kiadom parancsba, hogy mindenki főzzön, mosson, vagy bánom is én mit csinájon, amíg nem érek rá gépezni!!!
Mert ezt így nem bííírom!!!!!!!!! (követni!)
:D

Kép
Kép
timi26

Regi,
mostanában nem nagyon volt időm írni :oops: Pont ezért nem napló jelleggel írok bele. Inkább érdekes sztorikat firkantok bele (hát ez a hétvégi csuklásos tuti belekerül), amiket majd jó lesz visszaolvasni sok-sok év múlva.
Eredetileg onnan jött az ötlet (és ez az "előszó"), h én imádtam gyerekkoromban, mikor anyukám sztorizgatott a gyermekkorunkból. 100x is megismételtettem vele. Hogy ne felejtsek el egyetlen jó kis murit se, azért írom le.

silka
silka

Most olvasom, hogy Henit azzal riogatták, hogy az első szüléseknél a vajúdás 10 óra... :lol: :lol: :lol: Ezt a baromságot!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Regi,
alkat (szerencse) kérdése. :lol: Engem 8 óra után toltak be a műtőbe. Pont azért mert nem látott rá esélyt a dokim, hogy akár 6 óra múlva megszüljek... :cry:
Egyébként a múltkor én is nosztalgiáztam: visszaolvastam a szülésem napján (na jó 1-gyel előtte :wink: ) történteket

silka
silka

Sziasztok!

Regi!
Ez a fórumból összeollózott napló nagyon jó ötlet. Azt hiszem ellopom. Csak időt kell szakítanom rá. Egyébként Szeli annyira aranyos a fürdős képeken!!!

Silka!
Asszem, Botond sem eszik annyit, amennyit "kellene". Néztem a percentilist, és mi alulról súroljuk. (6550 g volt a négy hós oltáson) Hurkánk nem igen van. Tokánk annál inkább :lol: És hörcsög pofink is. :lol:

Timi!
(illetve többiek is!)
Hogyan pépesítititek a zöldségeket. Botmixerrel? Vagy turmixgéppel?

Olyan jó, hogy ilyen sok képet tesztek fel! Imádom őket nézegetni.

Irina!
Gondolok rátok!

Hát ennyire futotta. Törpe ébredezik.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Emese
Aztaa ilyen volt ilyen lett gmail-en irtó sokat nőtt :)

KTimi
Kacagós Ádit egyenlőre nem sikerült megnyitnom, de majd szuper apa segít

:( úgy látszik most nem tudok gmail-es videókat nézni :(

Timi
Szuper a táblázat, hhúúú reneteget dolgozhattál vele.

Panka és VikDani :) Dani tördeli a kezét, h most csajozzon vagy ne :lol: mégis úgy dönt, de aztán elbőgi magát ..:) jajj nem így képzeltem :)

Móni
Szuper lett az ünnepes táblázat

Regi
A kis hableány

Elolvastam a másik témát is és egyet értek vele. Ti csajok szuperek vagytok, a többiekkel meg nem kell foglalkozni!!!

KépKép
KépKép
fleur

Sense,
látod, már most látszik a fiúk és lányok közötti különbség? :lol: Míg Ti tokára, addig mi combra gyúrunk. Mint a felnőttek. :lol: (egyébként 4 hós súlyunk 6120)

silka
silka

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza csak küldtem
üzit a gmail-re.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Era
remélem a szenes piritós azért nem etted meg :)

viranka
szép méretek

kiskolbi
máté lecsúszás..háááát nem tom. szerintem, ha jó a közérzete kaki nem baj

gratula mindenkinek, aki sikeresen leszokott a cigiről...

emese
majd írd meg mi lett a sütőtök fogadtatása

timi
hehe most visszakapod :lol: én sem bírtam :)

KépKép
KépKép
fleur

Képtelenség titeket követni!!
Nem tudom mi van az én kicsi leánykám két napja extra nyügös már az se elég jó neki ha fogom és játékokat mutogatok neki vagy sétálok vele.Állandóan nyüszög,sir,gondoltam a fogára is de semmi nyoma neki,nem tudom mi lehet vele?! :cry:

Minden újabb kép isteni!
Bongyi és akinek még vannak tesók róluk is dobhatnátok azért pár képet!

Regi nem tudom megnézni Szelikét már megint! :cry:

Silka jók a Balcsis képek :D

Fleur! Örülök,hogy sikerült rendezni a dolgokat anyós-pajtással! :D

Timi! ÉN olvastam a g mailt és igazad van JÓÓÓÓÓ szeptemberinek lenni!!!!
Kép

KépKép
juba

Sziasztok,

Most ment el a doktor néni, Robesz éjjel sokat köhögött, szörcsögött, így hát kihívtam, amúgy is fel akartam hívni, mert olyan mintha este Robesznak kevés lenne a szopi vagy lusta kiszívni, mert szopi sírás, szopi, sírás.
Na hála istennek, semmi komoly, kapott egy kis szirupot, és orrcseppet, azt mondta pár nap alatt elmúlik. Ha belázasodik akkor szóljak, de jó kedvű és nem lázas, hála istennek. Azt mondta próbáljuk meg a gyakroibb szopizást napközben. Mert szerinte bármennyit adnék neki kevés lenne, szerinte a foga és hasonló dolgok miatt ébred. És, h lassan elkezdhetjük a gyümiket, de ne sietessem.
No hát ez van. Így hát lassan kezdjük majd az alma levet.

Kiskolbi, Fleur, mintali, jövő héten nektek mikor jó????

Emese, két fog, úristen, nekünk még sehol egy se. Te először ugye almát adtál Zsófinak és akkor először a levét és aztán pépet, majd másik gyümit, vagy először leveket aztán a pépeket, és hány napig ment egy íz, 3-4?
Köszike.

Irina, +++++++++++++++++++

Regi, Sense, napló összeollózás, tök jó ötlet, csak sok idő, de méegérné.

Cigi, de ügyes pasik, le a kalappal, bár minket ez nem érint, Anyós szokott le több mint két éve, 40 év után, egyik napról a másikra, azóta sem gyújtott rá.

Még jövök

Kép
Kép
nektarin

Na itt vagyok. Sikerült magam utolérni egy kicsit! :D
Az ebéd is kész (gyorskajásoknak: tarhonyaleves + almaszósz pirított csirkemellel)

És Dotildin felbuzdulva kipróbáltuk a céklapürés balhét is. Benyakalta mind!!! :D Mármint VikDan... :oops:

Dettyk: egy kicsit hiányzik csak... :roll:

Becka: hajrá a bepótoláshoz!!!!

Era: Boldog szülinapot!!!
Beának hajrá a foduláshoz!!!
Pirítós: :lol: :lol: :lol:

Gremese: én is úgy tudom, hogy a banán az fogó..és arról sem tudok, hogy allergizálna. Nem lehet, hogy mégis az őszibarack?
Köszönöm kérdésed, VikDan viszonylag jól van. A kedve marha jó, forog ész nélkül, viszont köhög és folyik az orra. Sajna éjszaka nyugtalanul alszik, ma pl. hajnal 4-kor kipattant a szeme. De szerencsére csak úgy döntött, hogy éhes és utána visszaaludt. (Tegnap este nem vacsizott).

Ágica: a forgással mi is így jártunk. Biztos olvastad, hogy konduktornak is megmutattuk, azt mondta, kell a gyógytorna, várjuk a papírt, hogy mikor kell a vizsgálatra menni, közben VikDan meg megtanult forogni!!! :shock: Úgyhogy nyugiiii!!! :D

Kiskolbi: szerintem rájött, hogy mocorogni jó. VikDan is ezt csinálja az "ülcsiben" :lol: . Szerencsére utazás közben nem. Azt megszokta.
Lenyeli a nyálat??? Hát én ezt az én fiamnál még nem vettem észre!!! Minden úszik a nyálban!!!

Fleur: 3 hó gyereket megverni??? :shock: Mi lesz később??? :shock:
Anyósod megint kitett magáért ezzel a beszólással, de hátha egyszer észhez tér!!! Szorítok!!!

Regi: szerintem sütőben is lehet párolni, bár még nem próbáltam...
VikDan csak tápis korszakában a következőképp evett: 1x250 mil, 2x200 ml, 2x165 ml kész tápit.
Úgyhogy szerintem Szelike jól eszik!!!

Sense: pépesítés: a legegyszerűbb botmixerrel, ilyenkor nem kell hozzá plusz folyadékot adni. A turmixnak ez a hátránya, de Rebekának pl.azzal pépesítettem. Lehet még zöldségaprítóval is, de azzal még nem próbáltam!

Nektarin: jobbulás Robesznek, VikDan is így van!!!

Kép
Kép
timi26

Juba: köszönöm megkaptam a privit, mindjárt írok én is !!!

Jut eszembe, tegnap kellemesen csalódtam a Kecskeméti kajában!!!
Ugyanis különböző okokból vennem kellett (nem főztem), az egyetlen kisbolt ahol bébiételt lehet kapni (nagy boltba nem volt kedvem menni) csak Kecskeméti volt. Így megvettem!
És csodaszép krémes állaga volt!!! És VikDannak is ízlett!!! (almapüré csirkével)

Kép
Kép
timi26

Timi: hát ez aaaaz! Nálunk is minden csupa nyál! Max akkor nyelheti le, mikor a cumi a szájában van (alvás közben + babakocsiban). Szóval nekem se hihető a sztori...

Amúgy köszi mindenkinek a kakis tippeket. Már próbáltam kifigyelni, van-e összefüggés kajával, de nincs. Ezért félek, nehogy valami fertőzés legyen az oka. De akkor láza is lenne, nem?

Nektarin, Timi: jobbulást a Fiúknak!

Meryke: már rég írni akartam, ez amolyan tipikus babapuszi, nem cuppanós, csak "kicsit eltátom a szám és finoman összezárom Anya arcán, aztán csillogó szemekkel várom a hatást"-féle. De olyan jóóóó!!! :D :oops:

Nektarin: a talit beszéljük meg priviben!

Detti
KépKép
kiskolbi

Irináék lehet, hogy már túl vannak a beavatkozáson!

Fleur! KIKÖPTE A SZUPER SÜTŐTÖKÖMET!!!!!! :cry: Na de sebaj, holnap majd keverem almával. :twisted:

Nektarin! Igen, először almalét kapott. Minden új ízre én 3 napot hagytam. Majd almapüré, majd üveges őszibarack, sárgabarack, őszi-almával, banán-őszivel, körte, vilmoskörte.
Most zöldségeket kezdünk. A sütőtök idáig nem nyerő. Holnap keverem almával, vagy krumplival, vagy ahogy megeszi. De van üveges sütőtök is. Majd meglátjuk.
Utána szeretném a céklás dolgokat, krumpli, stb.....
A végén, mikor már ismeri a zöldségeket is, jöhetnek a husis dolgok. Ezt szeretném kb. 3 héten belül végigkóstoltatni vele, mire betölti a 6. hónapot, már annyit ehessen szopi mellett vagy helyett, amennyit akar.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: